2⃣9⃣📌 مدعیان دینداری به ویژه مسلمانان به استناد دین، ظلمها کرده اند و جنگهای فراوانی با غیردینداران و یا با هم داشته اند، حال آنکه، دین انسانیت که بر ارزشهای انسانی تأکید دارد، از هر جنگ و ظلمی نهی میکند. با این وصف، آیا آیین انسانیت بهتر از دینهای موجود نیست؟
👈پاسخ
1️⃣آیین انسانیت، یعنی آیینی که بر ارزشهای انسانی تأکید و ریشۀ انسان محوری به جای خدامحوری دارد. ولی دو نوع اشکال بر آن وارد است:
2️⃣اشکالات مبنایی: چه کسانی و بر چه معیاری باید ارزشهای انسانی را تعیین کنند؟ آیا لازم است همه انسانها بر ارزش بودن چیزی توافق کنند؟ اگر توافق اکثریت لازم است، چرا اقلیت باید آن چیزی را که قلباً ارزش نمی دانند، ارزش تلقی کنند؟ آیا امکان نظرسنجی از تمام دنیا برای تعیین ارزشهای انسانی وجود دارد؟
3️⃣اشکالات وقوعی: امور فراوانی است که میان انسان ها دربارۀ ارزش بودن آنها، اختلاف است. مجازات اعدام، تروریسم دولتی، رباخواری،همجنسگرایی، حجاب، روابط آزاد با جنس مخالف، آزادی بیان به طور مطلق و ... . در این موارد چه باید کرد؟
4️⃣با وجود آنکه، تفاوتهای روحی و جسمی فراوانی میان مرد و زن وجود دارد، اما آیین انسانیت، بر تساوی مرد و زن در حقوق و تکالیف تأکید دارد. مثلاً مرد، وظیفۀ تأمین اقتصادی زن را ندارد و زن همچون مرد باید کار کند.
5️⃣دین همان آموزه هایی است که خداوند از طریق رسولانش به بشر داده تا با انجام آن به سعادت برسند. دین حق است، چون از طرف خداوند است، دین را باید از منابعش شناخت (یعنی قرآن، روایات و عقل قطعی) نه از عمل دینداران.
6️⃣عمل دینداران لزوماً موافق با دین نیست. بنابراین، همیشه نمی توان عمل دینداران، را به پای دین گذاشت؛ چنانکه نمی توان عمل انسانها را به به پای انسانیت آنها گذاشت.
7️⃣دین برای بالابردن ارزشهای حقیقی انسانی آمده و بر آنها تأکید کرده. افزون بر آن، سطح فکر انسانها را بالا برده است. ارزشهایی را شاخص کرده که به فکر بشر نمی رسد. این قسمت را در یادداشت آینده مطرح می کنم ان شاءالله.
✅برای پیوستن به کانال یادداشت های اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#دین_اسلام
#اسلام_یا_انسانیت
https://eitaa.com/Faryab110
3⃣9⃣📌اسلام یا انسانیت؟
👈پاسخ
✅در قسمت پیشین، گفته شد که دوگانۀ میان اسلام و انسانیت صحیح، ساختگی است؛ چراکه اسلام برای ارتقای انسانیت آمده است. چند نمونه:
1️⃣انسانیت، دفاع از خاک و وطن را یک ارزش می داند؛ اسلام آن را ارتقا داده و بر جهاد در راه خدا تأکید دارد که هستی انسان از اوست. کدام یک باارزش ترند؟ جان برای خاک دادن یا جان برای جان آفرین دادن؟
2️⃣آیین انسانیت، احترام و تشکر از والدین را به رسمیت می شناسد؛ ولی اسلام می گوید انسان حق ندارد به والدینش حتی یک اف بگوید. (اسرا، 23)
3️⃣آیین انسانیت، از احترام به همنوعان خبر می دهد، در اسلام، هیچ انسانی بر هیچ انسانی شرافت ندارد، مگر به واسطۀ تقوا و قرب به خدا.
4️⃣اگر آیین انسانیت امروزه به رعایت حقوق یکدیگر توصیه می کند، امام علی علیه السلام 1400 سال قبل فرمود: هرچه را برای خود دوست داری، برای دیگران هم دوست بدار و هرچه برای خود دشمن می داری، برای دیگران هم دشمن بدار. (نهج البلاغه، نامه 31)
5️⃣آیین انسانیت کمک به همنوعان را توصیه می کند؛ اسلام می گوید: كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق مى كنند، همانند بذرى هستند كه هفت خوشه بروياند كه در هر خوشه، يكصد دانه باشد و خداوند آن را براى هر كس بخواهد، دو يا چند برابر مى کند.(بقره، 261)
6️⃣آیین انسانیت، شعار دفاع از حقوق حیوانات را سر می دهد؛ اسلام از 1400 سال قبل، طرفدار حقوق حیوانات بود تا آنجا که پیامبر فرمان می دهد هنگام دوشیدن شیر شتر، ناخن خود را کوتاه کنید تا مبادا پستان شتر خراش بردارد.(الطبقات الکبری، ج7، ص48)
7️⃣آیین انسانیت شعار دفاع از محیط زیست را داده است. پیامبر اسلام (ص) 1400 سال قبل فرمود: درختان سرزمين دشمن را قطع نكنيد؛ نسوزانيد و با جريان سيل آساى آب، آن ها را از ميان نبريد.(وسائل الشیعۀ، کتاب الجهاد)
✅برای پیوستن به کانال یادداشت های اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#دین_اسلام
#اسلام_یا_انسانیت
https://eitaa.com/Faryab110
📌سوال امشب
آیا سحر و طلسم حقیقت دارند؟ چرا خداوند آنها را در اختیار برخی قرار داده تا برای دیگران مشکل ساز باشند؟
تا فرداشب...
شادی روح شهید مصطفی احمدی روشن صلوات ...
🌹🌹
4⃣9⃣📌آیا طلسم و سحر و جادو اموری واقعی هستند؟ چرا خداوند آنها را در اختیار عده ای قرار داده تا دیگران را اذیت کنند؟
👈پاسخ
1️⃣این امور ـ با تفاوت هایی که می تواند در آنها باشد ـ همگی حقیقت دارند و منشأ آثار واقعی هستند.
2️⃣ اثر آنها گاهی چنین است که امور غیرواقعی را در چشم افراد، واقعی جلوه میدهد (چشم بندی، اعراف، 116) گاه نیز موجب تأثیراتی منفی در زندگی افراد ـ مانند اختلاف میان زن و شوهر ـ می شوند.(بقره، 102)
3️⃣ هرچند این امور واقعیت دارند، ولی نمی توان، پیشامدهای ناگوار زندگی را همیشه به این امور مربوط دانست.
4️⃣در پاسخ به اینکه چرا خداوند چنین قدرتی به برخی داده است، باید گفت که این قدرت، گاه اکتسابی است، یعنی انسان خودش آن را فراگرفته است. گاه نیز ممکن است این قدرت برای برخی اعطایی از جانب خداوند متعال باشد.
5️⃣لازمۀ مختاربودن انسان، آن است که بتواند از توانایی هایش ـ در مسیر خیر یا شر ـ استفاده کند؛ چنانکه خداوند به دیگر افراد ظالم، اختیار ظلم کردن داده، به فرد ساحر و طلسم ساز نیز چنین اختیاری داده است هر چند او می تواند از آن در مسیر درست، یعنی ابطال سحر و طلسم استفاده کند.
6️⃣وجود این قدرتها برای ساحر و طلسم ساز، مایۀ امتحان است؛ چنانکه ما نیز با داشتن یک اسلحه، قدرت ظلم به دیگران یا دفاع از آنها را داریم، و داشتن این قدرت برای ما امتحان است و در صورت سوء استفاده از این قدرت، عذاب خواهیم شد. فرد ساحر و طلسم ساز نیز، اگر از قدرت خود در امور شر استفاده کند، ظلم کرده است و عذاب خواهد شد.
7️⃣گفتنی است راههایی برای مقابله با ظلم و سحر و طلسم نیز وجود دارد؛ مانند دعا، آیت الکرسی و نیز برخی حرزها.
✅برای پیوستن به کانال یادداشت های اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#طلسم_سحر_جادو
#امتحان_الهی
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
4⃣9⃣📌آیا طلسم و سحر و جادو اموری واقعی هستند؟ چرا خداوند آنها را در اختیار عده ای قرار داده تا دیگرا
با سلام و عرض ادب خدمت عزیزان
لطفا در انتقال مطالب به دیگر گروهها کوشا باشید و در ثواب آن شریک شوید.
📌سوال امشب
شبهه: ایمان امام علی علیه السلام، چون در سن ده سالگی بوده، ایمان بچه گانه و از روی احساسات و در نتیجه بی ارزش است؛ به خلاف ایمان خلفا که در سن بلوغ و با تحقیق، حاصل شده و ارزشمند است.
تا فرداشب ...
شادی روح شهدای امروز سپاه قدس، صلوات
🌹🌹
5⃣9⃣📌 ایمان امام علی علیه السلام، ارزشمند یا بی ارزش؟
توضیح شبهه: ایمان امام علی علیه السلام، چون در سن ده سالگی بوده، ایمان بچه گانه و از روی احساسات و در نتیجه بی ارزش است؛ به خلاف ایمان خلفا که در سن بلوغ و با تحقیق، حاصل شده و ارزشمند است.
👈پاسخ
1️⃣چنانکه برخی مورخان اهل سنت گفته اند، امام علی علیه السلام نخستین مرد مسلمان است و از این جهت بر دیگران برتری دارد. (الاستیعاب، ج3، ص1090)
2️⃣برخی دیگر از صحابه مانند عبدالله بن عمر نیز در سن کودکی (سنن الکبری، ج6، ص336) و حتی قبل از بلوغ به پیامبر ایمان آورده بودند، (الاستیعاب، ج3، ص950) ولی، اهل سنت دربارۀ آنها هیچ اشکالی وارد نکرده اند. این حقیقت نشان می دهد که شبهه گران، با چنین اشکالاتی تلاش در کم فروغ نشان دادن فضیلت نخستین مسلمان بودن امام علی علیه السلام دارند.
3️⃣کودکان به لحاظ بهره هوشی و کمال عقلی در یک رتبه نیستند؛ چنانکه امروزه این مسئله ثابت شده است، برخی از آنها در سن خردسالی از چنان بهره هوشی برخوردارند که مردان و زنان بالغ و عاقل اینگونه نیستند. چنانکه خداوند نیز مقام نبوت را در خردسالی به حضرت یحیی علیه السلام داد.(مریم، 12)
4️⃣ارزشمندبودن ایمان، وابسته به سن و سال نیست؛ چراکه در این صورت، هر کسی سنش بالاتر باشد، ایمانش نیز باید بالاتر باشد. برادران یوسف علیه السلام همگی به خدا ایمان داشتند، ولی ایمان یوسف علیه السلام که از آنها کوچکتر بود، ارزشمندتر بود. همچنین از میان همۀ افرادی که در دوران پیامبری حضرت زکریا علیه السلام به خدا ایمان داشتند، ایمان حضرت یحیی علیه السلام که خردسال بود، از همه ارزشمندتر بود تا آنجا که خداوند در کودکی به او مقام پیامبری را داد. (مریم، 12)
5️⃣پیامبر اکرم (ص) حکیم است؛ اگر ایمان امام علی علیه السلام بنا بود، بی ارزش باشد، اسلام را بر او عرضه نمیکرد و از او نمی خواست که ایمان بیاورد. چنین نبوده که پیامبر هر کودکی را می دید، اسلام را بر او عرضه کرده باشد.
✅برای پیوستن به کانال یادداشت های اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#امام_علی_علیه_السلام
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
5⃣9⃣📌 ایمان امام علی علیه السلام، ارزشمند یا بی ارزش؟ توضیح شبهه: ایمان امام علی علیه السلام، چون د
همراهان گرامی سلام
به عشق مولا علی علیهالسلام در انتشار این یادداشت کوشا باشید
6⃣9⃣📌اگر واقعاً پیامبر در روز غدیر در جمعیت چند ده هزار نفری، حضرت علی علیه السلام را به عنوان امام معرفی کرده بود، چرا حتی 40 نفر حاضر نشدند به نفع او شهادت دهند؟ بنابراین روشن می شود که ادعای شیعه نادرست است.
👈پاسخ:
1️⃣به طور کلی، معیار حق و باطل بودن یک ادعا، پذیرش یا عدم پذیرش افراد نیست. اگر تمام دنیا بر حق بودن یک امر باطل شهادت دهند، آن امر حق، باطل نمی شود و بالعکس. بنابراین نمی توان از عدم شهادت افراد به نفع علی علیه السلام نتیجه گرفت که او به عنوان امام معرفی نشده است.
2️⃣حق و باطل بودن یک ادعا را باید از راه دلیل آن شناخت نه پذیرش یا عدم پذیرش افراد. شهادت ندادن افراد می تواند انگیزه های شخصی و اجتماعی و قبیله ای مختلفی داشته باشد.
3️⃣حدیث غدیر از متواترات بین شیعه و سنی است، برای نمونه، ذهبی از عالمان اهل سنت این حدیث را نیکو و متواتر می داند. (سیر اعلام النبلاء، ج8، ص334) بنابراین، هزاران نفر آن را شنیده اند.
4️⃣ پیامبر، در روز غدیر، حضرت علی علیه السلام را به مقام مولویت معرفی کرد. همان مولویتی که خود داشت و بر اساس آن، نسبت به مال و جان مردم اولویت داشت. فرمود: الست اولی بکم من انفسکم؟ قالوا بلی. فقال من کنت مولاه فهذا علی مولاه (مسند احمد حنبل، ج4، ص372)
5️⃣اولی بودن بر افراد نسبت به خودشان، همان مقام تصرف در جان و مال مردم و سرپرستی و حاکمیت بر آنهاست نه صرفاً مقام دوستی که مورد ادعای اهل سنت. ضمن اینکه معطل کردن این همه افراد برای اینکه علی علیه السلام را به عنوان دوست آنها معرفی کند، حکیمانه نیست.
✅برای پیوستن به کانال یادداشت های اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#امام_علی_علیه_السلام
#غدیر
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
6⃣9⃣📌اگر واقعاً پیامبر در روز غدیر در جمعیت چند ده هزار نفری، حضرت علی علیه السلام را به عنوان امام
با سلام خدمت سروران گرامی
همچون همیشه در انتشار مطالب کوشا باشید.
🌹
7⃣9⃣📌چرا اسم امام علی علیهالسلام در قرآن نیامده است؟
👈 پاسخ
1⃣ اگر مقصود از این سوال این است که چون اسم ایشان در قرآن نیامده، پس امامت ایشان حق نیست، پاسخ آن است که حق و باطل بودن یک ادعا، مشروط به این نیست که حتماً در قران آمده باشد؛ چنانکه اهل سنت خلافت خلفا را حق می دانند، ولی اسم خلفا در قرآن نیست.
2⃣ اگر مقصود از سوال این است که چون امامت ایشان برای شیعه بسیار مهم است، پس باید در قرآن میامده، و اینک چون نیامده، معلوم می شود مهم نیست، پاسخ آن است که مهم بودن یک ادعا وابسته به این نیست که حتماً در قرآن آمده باشد بلکه به آثاری است که بر آن مترتب میشود.
3⃣ حقانیت و اهمیت امامت امام علی علیهالسلام در جای خود ثابت شده است.
4⃣ در کل، لازم نیست نسبت به دلیل نیامدن این یا آن آموزه در قرآن پاسخگو باشیم، و گرنه باید نسبت به حقایق دینی بیشماری که در قرآن نیستند، جواب بتراشیم. خدا هر چیزی را صلاح بداند در قرآن میگوید و بقیه را به عهده رسولش میگذارد.
5⃣اساساً یکی از راههای آزمایش انسانها آن است که به وسیله پیامبر امتحان شوند، یعنی خداوند حقایقی را خود نگوید، بلکه پیامبر بگوید و اینگونه روشن شود که مومنین سخن رسول خدا را نیز مانند سخن خدا میپذیرند یا خیر. نام امام علی علیهالسلام به عنوان امام حق، بارها در سخنان پیامبر آمده که حدیث غدیر یکی از آنهاست.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#امام_علی_علیه_السلام
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
7⃣9⃣📌چرا اسم امام علی علیهالسلام در قرآن نیامده است؟ 👈 پاسخ 1⃣ اگر مقصود از این سوال این است که چ
سلام بر همگی
به عشق مولا علی علیهالسلام، منتشر فرمایید.
8⃣9⃣📌 آگاهی یا ناآگاهی امام علی علیهالسلام از زنده ماندن وقتی به جای پیامبر خوابید.
متن شبهه: اگر امام علی علیهالسلام وقتی به جای پیامبر خوابید، میدانست که زنده میماند، این کار، برایش فضیلتی به شمار نمیرود. اگر هم نمیدانست که زنده میماند، ندانستن و جهل، یک نقص به شمار میرود.
📌پاسخ
1⃣ ضرورتی ندارد که امام قبل از امامت از همه چیز آگاه باشد. چون او قبل از آن، امام نیست. طبق روایات، امام از هنگام تصدی مقام امامت، علم امامت به او عطا میشود. الکافی، ج۱، ص۲۷۴) بله ممکن است خداوند علم خاصی به او عطا کند. پس نمیتوان به طور قطعی گفت که امام علی علیهالسلام، نسبت به سرنوشت خود در آن شب، آگاه بوده یا خیر.
2⃣ اگر امام به هنگام خوابیدن، نسبت به سرنوشتش، آگاه نبوده، کار او یک فضیلت بوده، چون احتمال فراوان میداد که کشته شود، در عین حال، پذیرفت که بخوابد.
3⃣ اگر او آگاه بوده که زنده میماند و با آگاهی در جای پیامبر خوابیده، نشان از ایمان عمیق او به وعدههای خداوند است. چنین نیست که هر کسی آگاه به وعده های الهی باشد، به این آگاهی، ایمان داشته باشد. مثلاً همه ما آگاه هستیم که شهادت، چه اجر و ثمری دارد، ولی عده اندکی از ما حاضریم به جهاد در راه خدا برویم و جانمان را تقدیم خدا کنیم.
4⃣اینکه پیامبر، بعد از ۱۳ سال پیامبری در مکه، با وجود داشتن پیروان متعدد، این پیشنهاد را فقط به امام علی علیهالسلام عرضه میدارد، نشان میدهد که او برای پیامبر از همه قابل اعتمادتر و راسخ تر در ایمان بوده و از این جهت نیز برای او یک فضیلت است.
✅ برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#امام_علی_علیه_السلام
https://eitaa.com/Faryab110
9⃣9⃣📌آیا دین و حکومت دینی، تعهدی نسبت به بهبود وضع معیشتی مردم دارند؟ دستاورد اقتصادی حکومت امام علی علیهالسلام چه بوده است؟
👈پاسخ
1️⃣دین، نه تنها مشکلی با رفاه دنیوی ندارد، بلکه راههای معنوی فراوانی نیز برای بهبود رفاه مادی مردم پیشنهاد میدهد.
2️⃣برای نمونه، به گفته دین، صدقه، ارتباط با خویشاوندان ... موجب ازدیاد رزق می شود. (حکمت 137، امالی طوسی، ص481) همچنین، ایمان به خدا و رعایت تقوا موجب آبادانی بیشتر جامعه می شود. (اعراف، ۹۶)
3️⃣ ازاین رو، جامعۀ ایمانی ـ به معنای واقعی کلمه ـ آبادتر از جامعه غیر ایمانی است. به همین دلیل است که آبادترین جامعه، جامعۀ عصر حکومت مهدوی است؛ چراکه جامعۀ آن زمان، مومن ترین جامعه است.
4️⃣بنابراین، حکومت دینی موظف به تأمین رفاه مردم است؛ البته برای دین و حکومت دینی، رفاه باید ابزاری برای رسیدن به کمالات حقیقی بیشتر (قرب به خدا) باشد. به دیگر بیان، جامعۀ آرمانی، جامعۀ رفاه زده نیست، بلکه جامعه ای است که رفاه را در خدمت رسیدن به خدا به کار گیرد.
5️⃣به اعتقاد امام علی علیه السلام، دولت موظف است درآمدهای عمومی را افزایش دهد، به وفور برساند و بر مردم سرریز کند. (نامه 34)
6️⃣دستاورد اقتصادی حکومت امام علی علیه السلام در لسان ایشان آن است که فرمود: «به وسیلۀ عدالت خود، لباس عافیت و رفاه بر همه شما پوشانده ام». (خطبه 87) و نیز فرمود: هیچ کس در کوفه نیست، مگر آنکه تأمین شده و در رفاه است ... نان گندم می خورد، سرپناه دارد و از آب پاک می نوشد. (مناقب ابن شهر آشوب، ج2، ص99)
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#امام_علی_علیه_السلام
#حکومت_دینی
https://eitaa.com/Faryab110
0⃣0⃣1⃣📌چه تفاوتی میان قیام امام حسین علیهالسلام علیه حکومت یزید، با قیام علیه حکومت ولی فقیه به هنگام مشاهده ظلم برخی مسوولان وجود دارد؟ در حکومت یزید، ظلم و فساد وجود داشت، در حکومت ولی فقیه نیز فساد وجود دارد.
👈 پاسخ
1⃣کسی حق حکومت بر مردم را دارد که از طرف خدا اذن حکومت داشته باشد. چون عالم و مردم، همه ملک خدا هستند. بنابراین فقط خدا یا کسی که از سوی خدا اذن حکومت دارد، حق حکومت بر مردم را دارد.
2⃣یزید از طرف خدا اذن حکومت نداشت، پس حکومت او نامشروع بود و قیام علیه حکومت نامشروع، قیامی مشروع به شمار میرود.
3⃣ولی فقیه _ چنانکه در یادداشتهای آینده اثبات خواهیم کرد _ از طرف امام زمان علیه السلام، حق حکومت دارد، پس حکومت او، مشروع است و قیام علیه حکومت مشروع به قصد براندازی و جایگزینی حکومت غیر دینی، قیام نامشروع است.
4⃣اگرچه قیام علیه حکومت ولی فقیه، نامشروع است، ولی اعتراض به ظلم و فساد در حکومت دینی، نه تنها مشروع، بلکه از مصادیق بالاترین مراتب امر به معروف و نهی از منکر است که واجب به شمار میرود.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#حکومت_دینی
#ولی_فقیه
https://eitaa.com/Faryab110
1⃣0⃣1⃣📌به چه دلیل، ولی فقیه، جانشین و نائب امام زمان علیه السلام است؟
👈 پاسخ
1⃣ولی فقیه، همان دین شناس عادل و توانا در اداره جامعه است.
2⃣از آنجا که دین الهی، برنامههایی برای اداره جامعه دارد، پس خواست خدا آن است که این برنامهها در جامعه اجرا شود.
3⃣اجرای این برنامهها، متوقف بر تشکیل حکومت دینی است، چون حکومت غیردینی تعهدی نسبت به اجرای دین ندارد. ضمن اینکه، لازمه مسلمان بودن، آن است که طالب اجرای دین و در نتیجه طالب حکومت دینی باشیم.
4⃣امام زمان علیه السلام، دوازدهمین جانشین پیامبر اسلام است و مانند دیگر امامان علیهم السلام از طرف خداوند اذن حکومت دارد، به همین دلیل هم وقتی ظهور میکند، حکومتش را تأسیس میکند.
5⃣همانطور که رهاکردن جامعه بدون معرفی جانشین، از سوی پیامبر کاری غیرحکیمانه است، به همین سان، اگر امام زمان علیه السلام جامعه را بدون معرفی جانشین رها کند و غایب شود، کار غیرحکیمانه ای انجام داده است.
6⃣جانشین او باید با تشکیل حکومت، دین را در جامعه اجرا کند. عقل میگوید، پس او باید دین شناس باشد، چون بناست دین را اجرا کند. باید عادل باشد، و گرنه حق و ناحق میکند. نیز باید توانا در اداره جامعه باشد و گرنه جامعه را دچار ضعف و انحراف میکند. او همان ولی فقیه است.
7⃣بنابراین ولی فقیه جانشین امام زمان علیه السلام در اداره حکومت است حق حکومت دارد و حکومت او مشروعیت دارد.
برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#حکومت_دینی
#ولی_فقیه
https://eitaa.com/Faryab110