هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
بسم الله الرحمن الرحیم
💥 ای موسی خداوند فرزندی به تو می دهد به نام علی، او نگاهش با نگاه خدا است، با فهم خدا می شنود، هرچه انجام می دهد و می گوید عین واقعیت و صحیح است، هرگز خطا و اشتباه در او نیست، عالم است و نادان نیست، هرچه هست می داند @Ahmad_aabedi
⭐️ یا موسى، علیٌ الذی ابنک، ینظر بنور الله و یسمع بتفهیمه و ینطق بحکمته، یصیب و لا یخطیء و یعلم و لا یجهل، قد مُلِیَء حلما و علما
📚 امام هشتم علیه السلام در یک دورانی به امامت رسید و زمامداری و رهبری شیعیان را به عهده گرفت که شاید اگر عملکرد امام هشتم نبود قطعاً دیگر نامی از اسلام و قرآن امروز به من و شما نمی رسید. در اواخر قرن دوم هجری و ابتدای قرن سوم که ایام امامت امام هشتم علیه السلام است چند مسئله در جهان اسلام و خصوصاً در میان ایران و ایرانیان رخ داده بود:
🔷 علومی که از غرب و یونان باستان در عالم اسلام منتشر شد مربوط به زمان امام هشتم علیه السلام است. افرادی مثل حنین بن اسحاق یا یعقوب بن اسحاق کندی معروف به فیلسوف عرب در زمان امام رضا علیه السلام آمدند افکار و اندیشه های فلسفه ی یونان باستان را به زبان عربی ترجمه کردند و این باعث شد در جامعه ی اسلامی تفکراتی درباره خدا و درباره توحید، نه آنگونه که پیامبر می گوید بلکه آنگونه که غرب می گوید در جامعه اسلامی منتشر شد. یعنی یک خداشناسی غیر دینی در جامعه رخ داد.
🔷 از طرفی دیگر مسیحیان و یهودیان این زمان فراوان در جامعه ی اسلامی نفوذ کردند. اولین آیه ی انجیل متی که چهارمین انجیل مسیحیان است این است که در ازل کلمه بود، کلمه با خدا بود و کلمه خود خدا بود. این عبارت انجیل متی از غرب و از تفکرات افلاطونی گرفته شده بود و در کتاب مقدس مسیحی ها آمده بود، این حرف را در جامعه ی اسلامی ترجمه شد به عربی و فارسی و به دست مسلمانان رسید. مسلمانان نیز موضع گیری مختلف داشتند برخی از مسلمانها آمدند همین حرفهای غربی را با رنگ و لعاب مسلمانی در جامعه پخش کردند، نیمی از سنّی ها به نام اشعری مذهب آمدند گفتند قرآن کتاب خدا است و قدیم است، قرآن قبل از خلقت آسمان و زمین نیز بوده است. نصف دیگر از اهل سنت معتزلی شدند و گفتند قرآن آن موقعی که بر پیغمبر اکرم نازل شده، همان موقع خداوند این کلمات را تلفظ کرده و بیشتر خداوند این چیزها را نگفته بود. جنگی بین سنی های اشعری و سنی های معتزلی(بین آنهایی که می گفتند قرآن قدیم است و آنهایی که می گفتند قرآن حادث است) رخ داد و تنها در خراسان بیش از صد هزار مسلمان کشته شد. همین یک مسئله کافی بود تا اساس اسلام را به باد داده و همه زحمات پیغمبر اکرم و هفت امام پیشین نابود بشود، امام هشتم علیه السلام در این چنین شرایطی رهبری و امامت شیعه را بر عهده گرفت.
@Ahmad_aabedi
🔷 مسئله دیگر اینکه یکی از سیاستهایی که در زمان هارون الرشید و مامون این بود که علما و دانشمندان را به یک بحث های غیر ضروری متوجه کنند و از مسائل اصلی دور کنند، علمای زیادی را دعوت می کردند، جایزه تعیین می کردند که بنشینند بحث کنند درباره کلمه "شتر"، که مثلاً ریشه اش چه بوده و از کجا درست شده است. یک کلمه ای را می نشستند بحث می کردند اما هرگز بحث نمی کردند که خدا چیست و چگونه است. یعنی علم متوجه شده بود به مسائل غیرضروری و مسائل اصلی فراموش شده بود.
@Ahmad_aabedi
🔷 مسئله دیگر مسئله فساد و فحشا و منکرات نیز در زمان امام هشتم علیه السلام به طوری بود که تنها بخشی کوتاهی از آن را ابونعیم اصفهانی در کتاب الاغانی بیان کرده است.
—------------------------------------------
🆔 @ahmad_aabedi
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
✅ امام هشتم علیه السلام در این شرایط امامت را به عهده گرفت و می خواهد شیعه و دین اسلام را به صورت مطلق حفظ نماید. یک امام معصوم تنها سیاستش این نیست که شیعه حفظ شود، سنی ها را هم باید از خطرات حفظ نمود. شاید تنها امامی که از همه امامان بیشتر سخنان عقلی و فلسفی دارد امام هشتم علیه السلام باشد. علتش هم این بود که در زمان این امام بود که افکار یونان به زبان عربی ترجمه شده بود. بیشترین سخنان امام رضا علیه السلام درباره توحید و خداشناسی است. آنچنان که بیشترین سخنان امام پنجم و ششم علیهم السلام در موضوع فقه و مسائل احکام است، در زمان آن دو امام، امامان سنّی(مثل ابوحنیفه) به مسائل فقهی رو آورده بودند ائمه ما علیهم السلام نیز فقه خالص و اسلام ناب را بیان کردند.
🔷 در زمان امام هشتم علیه السلام مسئله این نبود که وضو چگونه بگیریم، مسئله این بود که خدا جسم است یا خدا جسم نیست، خدا را می شود با چشم سر دید یا خدا قابل دیدن نیست، آیا چیزی که قابل دیدن نیست قابل اثبات هست یا نه؟ خدا چگونه شبهای جمعه از آسمان بالا به آسمان دنیا می آید؟ اینها مسائلی بود که در زمان امام رضا علیه السلام مطرح بود. وقتی از ابن تیمیه که امام و مقتدای اهل سنت است در شهر دمشق پرسیدند که چگونه خدا از آسمان پایین می آید؟ روی منبر که نشسته بود از پله های منبر آمد پایین و گفت خدا اینطوری می آید پایین و دوباره از پله های منبر رفت بالا و گفت خدا وقتی صبح بشود اینطوری می رود بالا. وقتی که بالای منبر می نشست گفت خدا اینطور که من بالای منبر نشسته ام خدا اینگونه روی عرش می نشیند. وقتی درباره خدا از او سوال کردند گفت تنها از ریش خدا سوال نکنید غیر از ریش خدا هرچه بپرسید من جواب می دهم. یعنی می گفت خدا دست دارد، پا دارد و... همه اینها را می گفت. @Ahmad_aabedi
☀️ امام رضا علیه السلام اولین کارش این بود که به مسلمانان یاد بدهد که خدا جسم نیست، خدا مادی نیست، خدا وجود دارد، آن چیزهایی با چشم دیده نمی شود بسیار بسیار بیشتر از آن چیزهایی است که ما تصورش را کرده ایم، فراوانند چیزهایی که وجود دارند و دیدنی نیستند و قابل احساس و لمس نیستند. فرشتگان خدا همه مجرند و مادی نیستند، عرش و لوح قلم همه مجردند.این اولین مسئله ای که امام رضا علیه السلام در میان مسلمانان منتشر کرد و این سخن امام هشتم علیه السلام بود که هم به شیعه و هم به اهل سنت خداشناسی را یاد داد. که بدانیم خدایی را که می پرستیم رنگ و بوی ماده ندارد و خدا قابل لمس نیست. @Ahmad_aabedi
آنطور نیست که برخی از سنی ها تصور می کردند خدا در آسمان عربستان است بخاطر اینکه پیغمبر هرگاه می خواست به خدا اشاره کند با انگشت به بالا اشاره می کرد پس معلوم می شود خدا در آسمان عربستان است. اینطور نیست، امام رضا علیه السلام بود که فرمود پیامبر که با انگشت به بالا اشاره می کرد از باب احترام بود، از باب احترام بود که سرمان را بالا می گیریم و می گوییم خدا بالا است و الا خدا همه جا هست و خدا از رگ گردن به همه نزدیک تر است.پس امام هشتم خدا شناسی و اعتقاد به خدا را به مردم شناساند. @Ahmad_aabedi
—---------------------------------
🆔 @ahmad_aabedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹نقاشی زیبای "خانم عبادی" با شن با موضوع زیارت امام رضا(علیه السلام)
هدایت شده از مهارتهای فناوری حوزه خواهران
🌕﷽؛
السلام عَلَيْكَ يا بابَ اللَّهِ، السلام عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللَّهِ النَّاظِرَةَ، وَ يَدَهُ الباسِطَةَ.
✍️... حضرت #صاحبالامر عجلالله تعالیفرجه:
اگر شيعيان ما وفادار بودند،
هرگز ملاقات(ظهور، و حضور) ما با آنها به تأخير نمىافتاد
و ديدار با ما براى آنها به دست میآمد
هیچچيزى به جز كارهاى ناشايست شیعیان ،ما را از ايشان دور نمیسازد.
📚بحارالانوار ج۵۳ص۱۷۷
آنکه از شرم گنه باید کند غیبت منم
تو چرا جور گنهکاران عالم میکشی
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
#یادمان_باشد هیچ چیز در دنیا ارزش ندارد که جایگزین لبخند رضایت مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بشود.
التماس دعای فرج
#طلبه_مهدوی
؛⚜️◻️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️
#سامانه_مدرس
معاونت آموزش
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
ا🖋📄🖋📄🖋
ا📄
ا🖋
ا📄
ا🖋
#تراجم_و_رجال
📄 أبوبصیر یحیی بن أبیالقاسم أسدی
🔹قسمت سوم:
📄 مشایخ ابوبصیر (من روی عنهم)
ابوبصیر اسدی از برخی ثقات امامی چون ابوحمزه ثمالی و صالح (عمران) بن میثم نیز روایت کرده است.
✅ ابو حمزه ثمالی:
از خواص أصحاب ائمه معصومین (علیهم السلام) که پیشتر راجع به آن بحث شد.
✅ صالح بن ميثم التمار:
از أصحاب امام باقر و امام صادق (صلوات الله وسلامه عليهما)،جمله روایات دلالت بر حسن و کمال او دارد.
مانند روایت امام باقر (علیه السلام) در مدح او و پدرش که چنین فرمودند: «إني أحبك وأباك حبا شديدا».
📒مستدركات علم رجال الحديث، ش٧۰۳٢
📄راویان ابوبصیر (من روی عنه)
✅ علي بن أبي حمزة سالم البطائني:
او از اصحاب و راویان امام صادق و امام کاظم (علیهماالسلام) بود و همچنین وکیل امام کاظم (علیه السلام) بود.
علی بن أبی حمزه قائد أبي بصير بود و از اینرو از او روایات بسیاری نقل کرده است.
اما پس از حضرت کاظم (علیه السلام) از سران واقفیه شد (کسانی که قائل به اختتام امامت به امام کاظم (علیه السلام) بودند).
📒مستدركات علم رجال الحديث، ج ٥، ص٢٨١
✅ الحسين بن أبي العلاء الخفاف الأزدي العامري الزندجي أبو علي الكوفي:
او از أصحاب امام باقر و امام صادق (عليهما السلام) بود.
همچنین برادرانش علي و عبد الحميد نیز از امام صادق (عليه السلام) روایت کرده اند،
اما أوجه میان آنان حسین است که رجالیون بر وثاقتش صحه گذاشته اند، حتی صدوق او را در مشيخة الفقيه از صاحبان أصول معتمده ای أحادیث کتابش را از آن استخراج کرده نام برده است.
📒مستدركات علم رجال الحديث، ج ٥، ص٢٨١
🖋
📄
🖋
📄
🖋📄🖋📄🖋
ا🖋📄🖋📄🖋
ا📄
ا🖋
ا📄
ا🖋
#تراجم_و_رجال
📄 أبوبصیر یحیی بن أبیالقاسم أسدی
🔸توثیق أبوبصیر فی اعیان الشیعه
✅براساس نظر برخی رجالیون مانند ابن شهرآشوب، کشی، خوئی و مرحوم نمازی، نام او در شمار ۶ تن «اصحاب اجماع» از یاران حضرات امامان باقر و صادق (علیهما السلام) آورده شده است که بر صدق حدیث و فقاهت آنان اجماع نمودهاند.
📒اختیار طوسی، ج۱، ص۲۳۸
📒عده الاصول طوسی، ج۱، ص۳۸۴
📒رجال الكشي - إختيار معرفة الرجال، النص، ص ۲۳۸
📒مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج۴، ص ۲۱۱
📒معجم رجال الحديث ج ۱۰، ص۳۰۱
✅ نجاشی: وی به وثاقت و وجاهت او در روایت حدیث از ائمه معصومین (علیهم السلام) نظر داده است؛ «يحيى بن القاسم أبو بصير الأسدي، و قيل: أبو محمد، ثقة، وجيه».
📒رجال النجاشي، ج۲، ص ۴۱۱
✅ کشی: او و برخی دیگر از رجالیون، أبابصیر را از اصحاب اجماع و از أفقه الأوّلين به شمار می آورند.
و این حاکی از منزلت و مکانت أبی بصیر دارد.
📒رجال الكشي، ص ۲۰۶
✅مرحوم نمازی: «ثقة وجيه عدل و ليس بواقفي و أن أبا بصير الأسدي هو من أصحاب الإجماع».
📒مستدركات علم رجال الحديث، ج ٥، ص٢٨١
✅ سید محسن امین: أبو بصیر مقدم در فقه و تفسير بوده است.
📒أعيان الشيعة، ج۵، ص۳۲۷
✅ صاحب تذکرة الأعیان می نویسد: «هو ممّن اتفقت العصابة على تصديقه»؛ امامیه بر تصدیق او اتفاق دارند.
📒تذكرة الأعيان، ج۲، ص۵۵
🖋
📄
🖋
📄
🖋📄🖋📄🖋
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔹معرفی نرم افزار
🔸عرضه دو نرمافزار جدید از آثار بزرگان علمی و صاحبان آثار👇
🔹نرمافزار مجموعه آثار مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی
🔸 و نرمافزار مجموعه آثار شهید قاضی نورالله شوشتری تولید و در سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج به جامعه علمی تقدیم گردیده است: 👇
www.noorsoft.org/fa/News/View/111077
این دو نرمافزار در اولین عرضه با تخفیف ویژه ارائه خواهد شد. 👆
❌چرا شما کتابخانهای دیجیتال از آثار و نوشتههایتان نداشته باشید!؟؟ 🤔
🔹درخواست تولید نرمافزار #کتابخانه ویندوزی: www.noorsoft.org/fa/service/View/6836
🔸درخواست تولید #نرمافزار چندرسانه ای (صوتی یا فیلم): www.noorsoft.org/fa/service/View/14613
🔹درخواست تولید نرمافزار موبایلی ویژه #اندروید: www.noorsoft.org/fa/service/View/15681
🔸🔹🔸مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
👈پیشگام در ارائه محصولات نرم افزاری علوم اسلامی و انسانی
www.noorsoft.org
▫️▫️▫️
#نرم_افزار_نور
#نرم_افزار
┏━━━━━━━━🌺🍃━┓
↪️@pajoohesh_esfahan
┗━━🌺🍃━━━━━━━┛
هدایت شده از مهارتهای فناوری حوزه خواهران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌕﷽؛
السلام عَلَيْكَ يا بابَ اللَّهِ، السلام عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللَّهِ النَّاظِرَةَ، وَ يَدَهُ الباسِطَةَ.
📹#استاد_عالی : خرج امام زمان ارواحنا لتراب مقدمه الفداء بشویم تا خرج شیطان نشویم.
؛⚜️◻️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️
🌕#مولای_من حضرت #صاحبالامر عجلالله تعالیفرجک
آنکه از شرم گنه باید کند غیبت منم
تو چرا جور گنهکاران عالم میکشی
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
#یادمان_باشد هیچ چیز در دنیا ارزش ندارد که جایگزین لبخند رضایت مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بشود.
التماس دعای فرج
#طلبه_مهدوی
؛⚜️◻️⚜️⬜️⚜️◻️⚜️
#سامانه_مدرس
معاونت آموزش
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑روش نوشتن سوالات فرعی: (1)
1⃣ [سوالات فرعی] از [سوال اصلی] استخراج می شوند و فصل ها و تیترهای خروجی کار تحقیقی نیز، بستگی به سوال اصلی دارد.
2⃣ "دستیابی به سؤال اصلی"، "تعيين هدف مطلوب" و "تعیین رشته مورد نظر" که زاویه ی محقق در بررسی مسئله اصلی را مشخص می کند؛ سه نقطه کانونی و تمرکز بخش به تحقيق است.
🚫در صورتی که محقق در طراحی تحقیق به این سه نکته توجه نداشته باشد، دچار پراکندگی مطالب و پَرش ذهنی و تَشّتُت در جمع آوری اطلاعات و نهایتا پردازش اطلاعات خواهد شد.
👈 چنین محققی ممکن است برای به دست آوردن معنای واژه "کودک" مطلبی از کتب حقوق جمع آوری و بیان کند، تعریفی از نگاه تربیتی بیاورد، و تعریف فقهی را هم به عنوانی در تحقیق خود بگنجاند. نهایتاً مقصود کدام است معلوم نیست. هدف چنین محققی چیست؟🤔
👈 آیا می خواهد:
🔺️تعریفی جدیدی ارائه کند،
🔺️یا تعاریف سابق را نقد کند و نظریه جدیدی را ارائه دهد،
🔺️و یا ممکن است هدفش شرح و تحلیل نظریات سابق باشد.
3⃣ پس باید توجه داشته باشیم که محقق قبل از آن که وارد طراحی طرح تحقیق بشود باید به این سه نقطه کانونی پاسخ دهد؛ چرا که محقق بر اساس فضای ذهنی خود به جمع آوری اطلاعات، بیان موضوع و مسئله خواهد پرداخت، در پراکندگی ذهنی موجب پراکندگی در جمع آوری اطلاعات خواهد شد.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (1)
#سوالات_فرعی
#سوال_اصلی
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سوال تحقیق: (2)
🔴 روش های دستیابی به مسئله تحقیق و سؤال به دو قسم صورت می گیرد:
⬅️ ۱- روش فعال و
⬅️ ۲- روش غیر فعال (انفعالی)
✅ "روش های غیر فعالِ یا منفعل دستیابی به سؤال"
👈 روش هایی است که سؤال آماده در اختیار محقق قرار می گیرد.
و محقق سؤال تحقیقی اش را از جای دیگری دریافت می کند و برای سؤال دریافتی رشته (تبار) علمی تعیین می کنند و طرح تحقیق می نویسد.
✅ "روش فعالِ دستیابی و شناسایی مسئله تحقیقی"
👈 روشی است که در آن پژوهش گر مستقیم و بر اساس مبانی خاص به تولید سؤال اقدام می کند.
⭕فعال بودن و غیر فعال بودن مسئله تحقیق به محقق بر می گردد.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (2)
#سوالات_فرعی
#سوال_اصلی
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سوالات فرعی تحقیق: (3)
✅طرح سوال غير فعال:
👈 از آنجایی که روش غیر فعال یکی از روش های دسترسی به سوال تحقیقی است لازم است که محقق بداند از چه مراکز و اسنادی می تواند به سوال دسترسی پیدا کند.
راههای گوناگونی وجود دارند که به پنج راه و یا منبع دستیابی به سؤالات، به روش غیر فعال اشاره می شود:
1⃣ راه اول:
🔺️استفاده از ارزشیابی های موجود؛
اولین روش، استفاده از ارزشیابی ها و کنترل هایی است که مسئولین و یا کارمندان یک مرکز پژوهشی، یک سازمان خدمتی و یا علمی در اختیار دارند؛ {ارزشیابی یعنی بر آورد بین فاصله وضعیت موجود تا مطلوب}؛
ارزشیابی ها، وضعیت موجودِ مركز سازمانی یا کارخانه را بیان می کند، علاوه بر اینکه وضعیت مطلوب را نشان می دهد.
🔴 سؤال محقق این خواهد بود که:
⬅️❓چگونه می توان از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب دست یافت؟
⬅️❓چگونه می توان آسیب ها را حذف کرد؟
⬅️❓چگونه ارتقاء کیفی یا کمی تولیدات کارخانه را به دست بیاوریم؟
♻️این ها سؤالات حاضر و آماده ای است که مسئولین، دست اندرکاران و مجریان یک مرکز آموزشی، خدماتی و یا یک سازمان و اداره می توانند در اختیارمان قرار بدهند.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (3)
#سوالات_فرعی
#سوال_اصلی
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سؤالات فرعی تحقیق: (4)
2⃣ راه دوم:
🔺️بازرسی و مطالعه موردی؛
دومین راه رسیدن به سؤالات، بازرسی ها و مطالعات موردی است، بازرسی در این جا یعنی آن چه که به صورت موردی در یک فرد خاص و مورد خاص مورد سؤال واقع شده است، این شخص معین چه کار کنیم که در فرایند مثلا زندگی خودش کمتر دچار خطا بشود که چون ماهیت بازرسی دارد و موردی و شخصی هست این مطالعات یا تحقیقات را مطالعات موردی یا case study می گویند.
3⃣ راه سوم:
🔺️توجه به وقایع؛
سومین راه رسیدن به سؤالات به شیوه غیر فعال و انفعالی نگاه به وقایع و حوادث و سوانحی است که در زندگی رخ می دهد؛ سیل، زلزله و دیگر حوادث طبیعی ظرفیت تولید سؤال را دارند. ممکن است در یک کارخانه ماشین سازی سوال این باشد که چطور سرعت ماشین را از صد و بیست در فاصله بیست ثانیه به بیست کیلومتر برسانیم، این سوال مطرح شده چون ترمز یک نوع ماشین به دلیل عملکرد ضعیف از نقطه اقدام تا رسیدن به مطلوب زمان زیادی لازم دارد و به تصادف منتهی می شود؛ این ها همه وقایع، حوادث و رخداد هایی هستند که برای محقق تولید سؤال می کنند.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (4)
#سوالات_فرعی
#سوال_اصلی
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سؤالات فرعی تحقیق: (5)
4⃣ راه چهارم:
🔺️نظر مخاطبان؛
چهارمین روش دستیابی به سؤالات، استفاده از نظر مخاطبین است، انتقادات و پیشنهادات، زندگی فردی چه زندگی علمی و اجتماعی می تواند تولید سوال کند و نتیجه ی آن تولید علم یا حل مساله باشد.
5⃣ راه پنجم:
🔺️پیش آگاهی رویدادها؛
پنجمین روش، روش پیش آگاهی رویداد ها است. در این روش قضاوت های دیگران با ایده های پیشنهادی شان می تواند به پیدا کردن مسئله تحقیقی کمک کند. مثلا یک مرکز آموزشی که صندوق پیشنهادات و انتقادات دارد، می تواند از آن صندوق برای دستیابی به سؤال تحقیقی استفاده کند و با توجه به همان پیشنهادات و انجام طرح های تحقیقی که بر محور پیشنهادات و انتقادات انجام می شود و انتظارات مخاطب را آشکار می کند کار تحقیقی انجام بدهد و تعالی سازمانی را در قالب طرح تحقیقی فراهم کند.
🚫 معایب: 👇
این پنج روش، روش های غیر فعال هستند که سؤال را به صورت آماده در اختیار محقق قرار می دهند؛ در این روش ها دستیابی به سؤال آسان و سهل است اما ارتباط برقرار کردن ذهن محقق با سؤال، چالشی است که؛ نیاز است توسط محقق حل شود.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (5)
#سوالات_فرعی
#سوال_اصلی
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سوال تحقیق: (6)
✍محقق بعد از این که سؤال تحقیق خود را یافت، باید در زمینه سؤال یافت شده اقدام به مطالعه و زمینه شناسی بکند.
🔹یک محقق توانمند زمانی به تحقیق پیرامون یک سوال می پردازد که سؤالی که به صورت غیر فعال دریافت کرده است به دغدغه ذهنی اش تبدیل شود؛ 👈 گمان نکنیم که چون سؤال آماده است پس تحقیقش سهل است، اتفاقا به عکس، در روش فعال که محقق خود اقدام به دستیابی و تدوین سؤال می کند ارتباطش با سؤال نزدیک تر است و معمولا تحقیق موفق تری را انجام می دهد؛
⚀پس در روشِ غیر فعال دسترسی به سوال سهل است ولى لازم است که محقق در روش غیر فعال ارتباط لازم با سوال را برقرار کند،
چگونه؟🤔
👈 با مطالعه کردن در زمینه ها و بستر هایی که به این سؤال منتهی شده است.
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (6)
#مسئله_تحقیق
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش فعال دستیابی به سوال تحقیق: (7)
🔴روشِ فعال دسترسی به سوال و مسئله تحقیق به هفت روش تقسیم می شود:
⬅️ ۱- ساده کردن کار،
⬅️ ۲- کنترل های آماری،
⬅️ ۳- نیازسنجی و آسیب شناسی،
⬅️ ۴- استفاده از تجارب دیگر پژوهش گران،
⬅️ ۵- استنتاج نظریه ها و فرضیه هایی که در ذهن محقق ایجاد شده است،
⬅️ ۶- استفاده از مجلات تخصصی،
⬅️ ۷- تبدیل مشکلات اجتماعی و علمی به مسئله و سؤال پژوهشی.
♻️ هر یک از این هفت گام می تواند محقق را به انبوهی از سؤالات برساند.❓❓❓
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (7)
#مسئله_تحقیق
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
هدایت شده از معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
✦﷽✦
•┈••✾•❥🌿🌺🌿❥•✾••┈•
📑 روش دستیابی به سوال تحقیق: (8)
🔴ساده ترین روشِ دستیابی به سوال تحقیق 🔰روشِ تبدیل مشکل به مسئله🔰 است.
این روش به عنوان ساده ترین، در اختیار ترین و کم هزینه ترین روش در تحقيق و پژوهش مبنای عمل قرار داده خواهد شد و کار عملی دانش پژوهان گرامی را در بر خواهد گرفت.👏👏
#روش_دستیابی_به_سوال_تحقیق (8)
#مسئله_تحقیق
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
┏━━━━•┈┈••❥♥️❥━━┓
↪ @pajoohesh_esfahan
┗━━━❥🌺❥••┈┈•━━━┛
ا📑📜📑📜
ا📜📑📜
ا📑📜
ا📜
#تاریخ_تشریع
ا❁﷽❁ا
📂 الهجرة إلى الحبشة (۴)
🔸قسمت چهارم:
آخرین مطلب از مباحث هجرت مربوط به حکم آن می شود.
بقای حکم هجرت دائمی است، زیرا زمان آن در منابع تخصیص نخورده است.
یعنی تا زمانیکه سرزمین کفر پابرجاست برمسلمین است که با اجتماع شرایط منصوص، به سرزمین اسلامی یا سرزمینی که در آن ایمن از اقامه شعائر الله اند مهاجرت کنند.
ماجرای ذیل تشریح همین مطلب می باشد:
📂 أ لَا أُبَشِّرُكُم، أَنَّ اللَّهَ قَدْ نَصَرَ نَبِيَّهُ مُحَمَّداً وَ أَهْلَكَ عَدُوَّه
▫️از امام صادق و آن حضرت از پدرش امام باقر (عليهما السلام ) روايت كند كه فرمود:
نجاشى پادشاه حبشه نزد جعفر بن ابى طالب و يارانش فرستاد و آنها را به سوى خود خواند، آنان داخل شدند. نجاشى در خانه اش بروى خاك نشسته و لباسهاى كهنه اى به تن داشت.
جعفر بن ابى طالب گفت: چون او را بدين حال مشاهده كرديم نگران شديم،
وى چون نگرانى و پريدگى رنگ چهره ما را مشاهده كرد، گفت: سپاس خدائى را كه محمّد (صلی الله علیه و آله) را يارى داد و چشم مرا بدو روشن نمود، آيا شما را مژده ندهم؟
گفتم: چرا اى پادشاه.
نجاشی گفت: در همين ساعت يكى از مأموران مخفى من از سرزمين شما آمد و به من خبر داد كه خداوند پيامبرش محمّد (صلی الله علیه و آله) را يارى و پيروزى داد و دشمنش را هلاك ساخت، و فلانى و فلانى، و فلانى اسير، و فلانى و فلانى و فلانى كشته شدند، و اين برخورد در يك وادى بنام بدر واقع شده است، گويا او را در همان سرزمينى مى بينم كه در آنجا براى آقاى خودم كه مردى از بنى ضمره بود گوسفند مى چرانيدم.
جناب جعفر گفت: اى پادشاه صالح چرا شما را با اين لباسهاى كهنه بر روى خاك نشسته مى بينم؟
گفت: اى جعفر ما در آنچه خداوند بر عيسى (عليه السلام) فرستاده يافته ايم كه: از جمله حقوق خداوند بر بندگانش آن است كه چون نعمتى بآنان داد براى خدا تواضع و فروتنى كنند. و چون خداوند نعمت وجود پيامبرش محمّد (صلی الله علیه و آله) را به من ارزانى داشت، اين فروتنى را به كار بستم.
چون اين خبر به پيامبر (صلی الله علیه و آله) رسيد، به اصحابش فرمود: همانا صدقه براى صاحبش فزونى زايد، پس صدقه دهيد تا خدا شما را رحمت كند، و فروتنى براى صاحبش رفعت فزايد،
پس فروتنى كنيد تا خدا شما را رفعت دهد. و گذشت عزّت صاحبش را افزون كند پس گذشت كنيد تا خدا عزيزتان گرداند.
📍همانطور که در این خبر ملاحظه می شود، حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) به حکم صدقه تصریح می فرمایند. و از قراین محرز است که صدقه در اینجا از نوع مستحبی است.
📔الأمالي (للمفيد)، النص، ص ۲۳۸
▫️جناب جعفر در اين هنگام با اهل بيت و همراهان خود حركت كرد، زمانى به حضرت رسيد كه خيبر فتح شده بود.
حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) با رویت آن جناب فرمود: «لا أدري أنا بفتح خيبر أسر أم بقدوم جعفر».
و عبد اللَّه فرزند جعفر از اسماء بنت عميس در حبشه متولد شد، و براى نجاشى نيز فرزندى آمد كه وى را محمد نام گذاشت، و اسماء هم وى را شير داد.
📔بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۱۸، ص ۴۱۳
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜