بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
این متن از سوی دوست عزیزم حجة الإسلام و المسلمين احمدی - حفظه الله - برای این جانب ارسال شده است که عيناً تقدیم شما اعضای محترم میگردد:
آثار فرهنگی و اخلاقی پیاده روی اربعین
آیت الله العظمی جوادی آملی:
خودسازی و اصلاح خصلت های فردی، خانوادگی و اجتماعی در ابعاد گوناگون اخلاق اسلامی و تقویت روحیه معنوی از جمله آثار پیاده روی اربعین است. زائر حسینی در این سفر چند روزه که با اخلاص و عشق وافری آغاز میشود، صحنه های زیبایی از طاعت و بندگی بی ریا و ایثار و فداکاری بی شایبه و صبر و استقامت ستودنی و تعاون و همکاری بی مثال و در یک کلام زیست مؤمنانه را از اقشار مختلف مردان و زنان و جوانان و نوجوانان و کودکان و سالخوردگان مشاهده و تجربه میکند و در این صحنه های معنوی هویت فرهنگی خود را می یابد و از آنها درس چگونه زیستن می آموزد تا سعادتمندانه و حامدانه و جهادگرانه زندگی کند و با سرانجامی شهید گونه و مظلومانه به خانه ابدی سفر کند و چنان که زیارت اربعین، مسیر زندگی امام حسین سلام الله علیه را ترسیم می نماید:«أَشْهَدُ أَنَّکَ أَمِینُ اللَّهِ وَ ابْنُ أَمِینِهِ عِشْتَ سَعِیداً وَ مَضَیْتَ حَمِیداً وَ متَّ فَقِیداً مَظْلُوماً شَهِیداً»؛ شهادت میدهم که تو امین خدا و فرزند امین اویی، خوشبخت زیستی و ستوده درگذشتی و گم گشته و مظلوم و شهید از دنیا رفتی. از این رو شایسته است که مؤمنان این فرصت طلایی را که کمتر در مکان ها و زمان های دیگر به دست می آید، مغتنم شمارند.
کوثر اربعین ص ١٧٣
#اربعین
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
محمدرضا کرامتی محرم 5.m4a
29.56M
#سخنرانی_کرامتی
شب چهارم دهه عاشورای چند سال پیش در مسجد امام محمد باقر علیه السلام بجنورد که برادر عزیزم هوشنگ رحمتی ضبط کرده اند. از ایشون خیلی متشکرم.
در زمان 25:30 به جای اینکه بگم: «الزهد کله بين کلمتین...» متأسفانه و متعجبانه گفتهام: «الزهد من الکلمتین...». اگه متوجه اشتباه دیگری شدید لطفا بهم خبر بدید.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
برادر عزیزم استاد مجید رمضانی در مورد سفر اربعین برام پیامی فرستاده اند که عیناً تقدیم میگردد:
♻️ چند نکته دوستانه درباره اربعین:
در این چند روزی که عراق هستید
1️⃣ بین آنچه موکبهای کوچک عراقی تقدیم شما میکنند با آنچه در موکبهای پر زرق و برق ایرانیها توزیع میشود، فرقی قائل نشوید. متاسفانه حضور پر رنگ برخی موکب های ایرانی آنهم با آن همه زرق وبرق در پذیرایی از زائران، حس میزبانی عراقی ها را به چالش کشیده است. سعی کنید در موکب های عراقی هم تا جایی که مقدور است سکنی داشته باشید. آنها باید ببینند اینجا ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.
2️⃣ اگر جایی غذای ایرانی توزیع میشد، فریاد نزنید غذای ایرانی! با این کار عراقیها احساس میکنند که برای آنها نیست! چراکه هیچ موکب عراقی هیچ وقت فریاد نمیزند غذای عراقی!
3️⃣ کمک کنید هزینههای دولت عراق برای جمع آوری زباله و بهداشت مسیرها بیش از پیش نشود.
4️⃣ به اعتقادات مذهبی و عربی عراقیها کاری نداشته باشید. اصلا روی ایرانی و عراقی بودن صحبت نکنید.
5️⃣غذایی نگیرید که نمیخورید. عراقیها خیلی خیلی ناراحت میشوند! اگر هم گرفتید و بدتان آمد، به روی خودتان نیاورید و از طرف تشکر هم کنید. همان جا جلوی عراقی ها ظرف غذا را دور نیندازید.
6️⃣ مراقب وسایل عمومی و مردمی عراقیها باشید. خودروها، سرویسهای بهداشتی، محل اسکان و....
7️⃣ بدانید که عراقیها موظف به خدمت رایگان به شما نیستند! پس هرجا هزینهای داشت پرداخت کنید. مثلا کرایه ماشین!
8️⃣ اگر در منزلی اسکان یافتید، خیال نکنید که میزبان تا هروقت که شما بخواهید،تمایل دارد و میتواند از شما پذیرایی کند!
9️⃣ یادتان نرود که عراق کشوری در حال جنگ و به شدت پرخرج است. خرج اضافی برای این کشور نتراشیم.
🔟 در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کرده؛ در مسیر به نام ایران به کودکان عراقی هدیه دهید.
1️⃣1️⃣با خادمان موکب ها از هر ملیتی خوشرو باشید، قدردانی کنید و عکس یادگاری بگیرید.
2️⃣1️⃣ بعضا برخی خانم های ایرانی داخل موکبها آرایش میکنند. لطفا توجه داشته باشید که زنان عراقی هرگونه آرایش کردن زنان، علی الخصوص در ایام عزای اهل بیت (علیهم السّلام) را به شدت بد و قبیح میدانند.
3️⃣1️⃣ در کنار استفاده از تصاویر و نشانههایی که با خود حمل میکنید (مانند تصویر رهبر انقلاب یا سردار سلیمانی) حتماً از تصاویر مراجع عظام تقلید عراقی (آیات سیستانی، حکیم و صدر) و یافرماندهان الحشد الشعبی (هادی العامری، ابومهدی مهندس و ... ) هم استفاده کنید.
4️⃣1️⃣ محور غربی، عبری، عربی شدیداً در حال تبلیغ در میان مردم عراق هستند که ایران کشور شما را تسخیر کرده است. حتما با همان عربی دست و پا شکسته به عراقیها بگویید که دفاع از حریم اهل بیت (علیهم السّلام) و مردم عراق را وظیفه دینی ایرانیها میدانید و از دوستی و صمیمیت دو ملت و از اینکه به نیابتشان به زیارت امام رضا (ع) خواهید رفت، بگویید.
5️⃣1️⃣ به هیچ وجه به تصاویر، بنرها و موکبهای جریان شیرازی واکنش نشان ندهید.
6️⃣1️⃣ در مسیر پیادهروی، برخی فرقههای انحرافی مانند کلبیها، یمانیها، صرخیها و ... حضور دارند. وقتتان را با بحث بیهوده با آنها هدر ندهید و در موکبهایشان نیز اقامت نکنید.
7️⃣1️⃣ تقریبا همه شما عزیزان ابراز تصویر برداری مناسب در اختیار دارید (حداقل دوربین گوشیهایتان). اتفاقات و صحنههای ناب این سفر بینظیر را ثبت و ضبط کرده و با هشتگهای انگلیسی در شبکههای اجتماعی جهانی (مانند گوگل پلاس، فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و ...) به اشتراک بگذارید.
8️⃣1️⃣ هر سال به تعداد خبرنگاران غیر مسلمان کنگره عظیم اربعین افزوده میشود. شما عزیزان نمایندگان فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ما هستید. به گونه ای رفتار کنید و سخن بگویید که ایرانیان، به عنوان نمونه استاندارد و قابل یک شیعه به جهانیان معرفی شوند.
9️⃣1️⃣ امسال شیطان و ایادی او تمام حربه های خود را به کار گرفته اند تا راهیان این سفر راکم و کمتر و دلهای ایشان نسبت به هم را پر از کینه کنند. در این راه فقط به ندای «هل من ناصر» ارباب بیکفن دل بسپارید و گوش بر اصوات تفرقهافکنانه سپاهیان ابلیس ببنید. در حدّ توان خویش، کمکهای مادّی و معنوی خود را نثار برادران و خواهرانی کنید که در عزمشان نسبت به این سفر موانعی وجود دارد.
0️⃣2️⃣ فراموش نکنیم شاید یکی از همین هزاران عزیزی که از کنارشان عبور می کنیم مولا و صاحبمان حضرت ولی عصر ارواحنا فداه باشند.
احترام زائران حضرت امام حسین (علیه السلام) و این مسیر مقدّس را حفظ کنیم.
نشر دهید لطفا
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
#نوشتن_درست
به نظر شما اگه عبارتهایی بین مردم حتی خواص و دانشمندان رایج باشه، به معنای درست بودن آنهاست؟
مثلا آیا نوشتن عبارتهای ملاء، خلاء، ملجاء، ولایت عهدی (به معنای ولی عهد بودن)، بهبودی (به معنای خوب بودن)، مدیون، انشاء الله، گزارشات، پیشنهادات، تَلَمُّذ، فرامین و «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» درست است؟ اولا به خودتون جواب بدید بعدش پایین همین پیام رو بخونید.
نوشتن درست این عبارات اینطور است: ملأ، خلأ، ملجأ (این سه مورد، طبق قواعد إملا باید چنین نوشته بشن)، ولایت عهد (چون خودِ کلمهی ولایت، مصدر است لذا لازم نیست یایی به آخر عهد اضافه شود)، بهبود (چون مصدر مُرَخّم است و اصلش، «به بودن» بوده است که نونش حذف شده است)، مَدین (چون عربی است و طبق قواعد، إعلال به حذف دارد)، إن شاء الله (چون إن، یک کلمه است و شاء، کلمه ای دیگر در حالی که إنشاء، به تنهایی در عربی، یک کلمه است و به معنای ایجاد است)، گزارشها، پیشنهادها (چون این دو مورد عربی نیستند لذا با ات جمع بسته نمیشن) تَتَلْمُذ (چون رباعی مزید است از باب تَفَعْلُل نه ثلاثی مزید از باب تَفَعُّل)، فرمانها (چون کلمه فرمان، عربی نیست لذا جمع مکسّر بسته نمیشه) «من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکر الله عز و جل» (چون حدیث معصوم، به صورت بالا در جوامع حديثی دیده نمیشه بلکه مثلا در عيون اخبار الرضا عليه السلام ج 2 ص 24 به این صورت است و نیز بنا بر کتاب شرح حديث جنود عقل و جهل امام خمینی، پانوشت ص 188، در کنز العمال ج 3 حدیث شمارهی 6443 چنین است: من لم یشکر الناس لا یشکر الله).
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
آیههای مناسب مراسم و پیادهروی اربعین حسینی عليه السلام
یکی از آیاتی که با پیادهروی اربعین حسینی عليه السلام ارتباط و مناسبت دارد آیه 120 توبه است
(... ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ:
... ﺯﻳﺮﺍ ﻫﻴﭻ ﺗﺸﻨﮕﻲ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻭ ﮔﺮﺳﻨﮕﻲ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺭﺳﺪ ، ﻭ ﺩﺭ ﻫﻴﭻ ﻣﻜﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺸﻢ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ ، ﻗﺪم ﻧﻤﻰ ﮔﺬﺍﺭﻧﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﻫﻴﭻ ﺩﺷﻤﻨﻲ ﺍﻧﺘﻘﺎم ﻧﻤﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ [ ﻭ ﺑﺎ ﻧﺒﺮﺩ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻛﺎم ﺩﻝ ﻧﻤﻰ ﺭﺳﻨﺪ ] ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﻪ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻋﻤﻞ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻱ ﺩﺭ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﺁﻧﺎﻥ ﺛﺒﺖ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ; ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﺒﺎﻩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.) چون این مراسم و این پیاده روی و نیز راهپیماییهای روز قدس، 22 بهمن، 13 آبان و... موجب غیظ و خشم کفار و منافقان میشه. همین که مراسم اربعین با این عظمت و اجتماع بینظیرِ تاریخی و جغرافیایی، آن طور که حق آن است در رسانههای دشمنان اسلام منعکس نمیشه بلکه با شبهههایی - به زبان خود و نوچهها و نوکران خود- آن را زیر سؤال میبرن (قد بدت البغضاء من افواههم و ما تخفی صدورهم اکبر: ﺗﺤﻘﻴﻘﺎً ﺩﺷﻤﻨﻲ [ ﺑﺎ ﺍﺳﻠﺎم ﻭ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ] ﺍﺯ ﻟﺎﺑﻠﺎﻱ ﺳﺨﻨﺎﻧﺸﺎﻥ ﭘﺪﻳﺪﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺳﻴﻨﻪ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ [ ﺍﺯ ﻛﻴﻨﻪ ﻭ ﻧﻔﺮﺕ ] ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺰﺭﮒ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ. 118 آل عمران) کاملا روشن میشه که الحمد لله علی هذه النعمة، این مراسم خیلی به ضرر دشمنان اسلام و بسیار به نفع اسلام عزیز و مسلمانان است.
آیهی دیگر، آیهی 32 حج است (ذَٰلِكَ وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ:
اﻳﻦ ﺍﺳﺖ [ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎﻱ ﺣﺞ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ ﻭ ﻣﻘﺮّﺭﺍﺕ ﺧﺪﺍ ] ﻭ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺷﻌﺎﻳﺮ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺰﺭﮒ ﺷﻤﺎﺭﺩ ، ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺍﻳﻦ ﺑﺰﺭﮒ ﺷﻤﺮﺩﻥ ﻧﺎﺷﻲ ﺍﺯ ﺗﻘﻮﺍﻱ ﺩﻝ ﻫﺎﺳﺖ) چون این مراسم تعظیم شعائر الهی است که هم نشانه و هم موجب تقوای دل است.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
ويژگي عدد چهل دربارهي امام حسين (عليه السلام)
اربعين و عدد چهل خصوصيتي دارد كه ديگر ارقام آن را ندارد. غالب انبياي الهي در سنّ چهل سالگي به رسالت مبعوث شدند و ملاقات خصوصي حضرت موسي (عليه السلام) و ذات اقدس الهي چهل شب بود و در نماز شب سفارش شده است كه چهل مؤمن را دعا كنيد و همسايگان را تا چهل خانه گرامي بداريد. اين ها نشان مي دهد كه عدد چهل از برجستگي خاص برخوردار است.
در روايات اسلامي چنين آمده است: زميني كه روي آن انبيا و اولياي الهي و بندگان مؤمن، خدا را عبادت كرده اند، چهل روز در مرگ آنان مي گريد، ولي در شهادت امام حسين (عليه السلام) آسمان و زمين، چهل روز خون گريه كردند. البته اشك يا خون را در اين گونه از روايات نبايد بر اشك يا خون ظاهري حمل كرد؛ چنان كه نبايد آن را انكار كرد.
توضيح آن كه در سيّارات آسماني بارها انفجارهايي رخ مي دهد كه با چشم عادي هرگز ديده نمي شود؛ ولي متخصصان با استمداد از علم نجوم و از رصدخانه به تماشاي اين انفجارها مي نشينند. همان گونه كه مردم عادي نبايد خبر وقوع اين انفجار را به صِرف نديدن آن با چشم ظاهري انكار كنند، خونْ گريه كردن آسمان و زمين را نيز نبايد انكار كنند؛ زيرا اين موارد نيز جزو علومي نيست كه بشر عادي آن را نظاره كند، حتي از رصدخانه نيز ديده نمي شود.
اساساً امر ملكوتي را هرگز نمي توان با ابزار مُلكي ادراك كرد. مثلا ً با دقيق ترين و پيشرفته ترين فنّ رصد سپهر نمي توان مشهودات رؤياي صادق انسان نائم را رصد نمود. اگر يوسف عصر در ساحت رؤيا مشاهده كند كه يازده ستاره به همراهي ماه و آفتاب براي وي سجده كردند، هرگز چنين صحنه اي را نمي شود با هيچ رصدخانه اي تصديق يا تكذيب نمود. غرض آن كه معناي اشك ريزي يا خون باري ملكوتي نه مورد تصديق فنّ تجربي است و نه در قلمرو تكذيب آن قرار مي گيرد و هيچ گاه استبعاد به جاي استحاله نمي نشيند. كسي كه صاحب بَصَر نيست تا ببيند،
لا اقل بايد صاحب نظر باشد كه گوش شنوا به نداي صاحبْ بصران داشته باشد.
براي تحقيق اين موارد، علم مخصوص لازم است كه اصطلاح و متخصصان ويژهي خود را دارد كه اهل ولايت و علماي بزرگ ديني اند. آنان اين گونه از احاديث را با جان پذيرفتند و فهميدند كه آسمان و زمين خونْ گريه مي كنند. از امام زمان (عليه السلام) نيز نقل شده است كه به امام حسين (عليه السلام) عرض مي كنند: اگر اشك چشم تمام شود، برايت خون مي گريم؛ «و لأبكينّ عليك بدل الدموع دماً».
گفتني است: گراميداشت ياد متوفا پس از مرگ او در همهي ملل و اديان رسميت دارد و بعضي با گذشت يك ماه و بسياري نيز پس از چهل روز از متوفاي خود تجليل مي كنند. در ميان مسلمانان، به ويژه شيعيان، پس از شهادت امامان معصوم (عليهم السلام) در نخستين اربعين آنان مراسم گراميداشت انجام مي شده است؛ ولي شهادت امام حسين (عليه السلام) اين ويژگي را دارد كه روز اربعين حسيني هر ساله تا قيامت ادامه خواهد داشت.
{شكوفايي عقل در پرتو نهضت حسيني، صفحه 230}
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
محمدرضا کرامتی محرم 6.m4a
30.73M
#سخنرانی_کرامتی
شب پنجم دهه عاشورای چند سال پیش در مسجد امام محمد باقر علیه السلام بجنورد که برادر عزیزم هوشنگ رحمتی ضبط کرده اند. از ایشون خیلی متشکرم.
در جایی از این سخنرانی، باید در معرفی «عدل در نهج البلاغه» میگفتم: «العدل سائس عام» اما همانجا کلمهی سائس یادم رفت. اگه متوجه اشتباه دیگری شدید لطفا بهم خبر بدید.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
#مفردات_قرآن
مفردات سورهی اخلاص:
كلمه" احد" صفتى است از ماده" وحدت". " احد" در مورد چيزى و كسى بكار مىرود كه قابل كثرت نباشد، نه در خارج و نه در ذهن، لذا شمارشبردار نیست.
كلمه" صمد" به معنای سيد و بزرگى است كه از هر سو به جانبش قصد مىكنند تا حوايجشان را برآورد" پس خداى تعالى سيد و بزرگى است كه تمام موجودات عالم در تمام حوائجشان او را قصد مىكنند.
خداى تعالى پديد آورنده غیر خودش است، هر چيزى در ذات و صفات و آثارش محتاج به خدا است، و در رفع حاجتش او را قصد مىكند.
اگر الف و لام بر سر كلمه" صمد" در آمده، منظور افاده حصر است، مىفهماند تنها خداى تعالى صمد على الاطلاق است، به خلاف كلمه" احد" كه الف و لام بر سرش در نيامده، براى اينكه اين كلمه با معناى مخصوصى كه افاده مىكند در جمله مثبت بر احدى غير خداى تعالى اطلاق نمىشود، پس حاجت نبود كه الف و لام بر سر احد بیاید.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
محمدرضا کرامتی محرم 7.m4a
31.78M
#سخنرانی_کرامتی
شب ششم دهه عاشورای چند سال پیش در مسجد امام محمد باقر علیه السلام بجنورد که برادر عزیزم هوشنگ رحمتی ضبط کرده اند. از ایشون خیلی متشکرم.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
1.58M
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عليكم
#نقد_ترجمه_قرآن
نقد ترجمههای فارسی برای آیهی 4 مسد. گوش کنید.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
2.6M
#تلفظ_صحیح
به نظر شما تلفظ صحیح این عبارات چطوره؟
آخر (در مقابل أوّل)، کلمهی أعين در زرارة بن أعين، حاتم که بخشنده بود، خضر نام معلم موسی عليه السلام، دوم، زناشوئی، شمر از قاتلان شهدای کربلا، طبرسی، معضل و منقاد. اول عبارتها رو بخونید بعدش صوت رو گوش کنید.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402