🔔کارى کن که نيازمندان در قيامت شاکى تو نباشند:
#نهجالبلاغه
💥وَبُؤْسَى لِمَنْ ـ خَصْمُهُ عِنْدَاللهِ ـ الْفُقَرَاءُ وَالْمَسَاکِينُ وَالسَّائِلُونَ وَالْمَدْفُوعُونَ وَالْغَارِمُونَ وَابْنُ السَّبِيلِ
🌎واى بر كسى كه در پيشگاه خدا، فقرا و مساكين، و درخواست كنندگان و آنان كه از حقّشان محرومند، و بدهكاران و ورشكستگان و در راه ماندگان، دشمن او باشند و از او شكايت كنند.
📘#نامه_26
🔶 @Nahj_Et
☝️👤تعبیر «جامع الاضداد بودن» که ما درباره انسان کامل میگوییم، صفتی است که از هزار سال پیش علی علیه السلام با آن شناخته شده است.
✍حتی خود سید رضی در مقدمه نهج البلاغه میگوید : مطلبی که همیشه با دوستانم در میان میگذارم
😧و اعجاب آنها را برمیانگیزم این موضوع است که جنبههای گوناگون سخنان علی علیه السلام [به گونهای است[ که انسان در هر قسمتی از سخنان او که وارد میشود،
🌇🤔میبیند به یک دنیایی رفته است: گاهی در دنیای عُبّاد است و گاهی در دنیای زهّاد، گاهی در دنیای فلاسفه است و گاهی در دنیای عرفا،
🧗♂⚖گاهی در دنیای سربازان و افسران است و گاهی در دنیای حکام عادل، گاهی در دنیای قضات است و گاهی در دنیای مفتیها.
⚠️👈علی علیه السلام در همه دنیاها وجود دارد و از هیچ دنیایی از دنیاهای بشریت غایب نیست.
📚 #استاد_مطهری، انسان کامل، ص49 ✨
🔶 @Nahj_Et
🔵ضرورت اطاعت از دستورات الهى
#نهج_البلاغه
◽️انْتَفِعُوا بِبَيَانِ اللَّهِ وَ اتَّعِظُوا بِمَوَاعِظِ اللَّهِ وَ اقْبَلُوا نَصِيحَةَ اللَّهِ، فَإِنَّ اللَّهَ قَدْ أَعْذَرَ إِلَيْكُمْ بِالْجَلِيَّةِ وَ [أَخَذَ] اتَّخَذَ عَلَيْكُمُ الْحُجَّةَ، وَ بَيَّنَ لَكُمْ مَحَابَّهُ مِنَ الْأَعْمَالِ وَ مَكَارِهَهُ مِنْهَا، لِتَتَّبِعُوا هَذِهِ وَ تَجْتَنِبُوا هَذِهِ؛
🌔مردم از آنچه خداوند بيان داشته بهره گيريد، و از پند و اندرزهاى خدا پند پذيريد، و نصيحت هاى او را قبول كنيد، زيرا خداوند با دليل هاى روشن، راه عذر را به روى شما بسته، و حجّت را بر شما تمام كرده است. و اعمالى كه دوست دارد بيان فرموده، و از آنچه كراهت دارد معرّفى كرد، تا از خوبى ها پيروى و از بدى هاى دورى گزينيد.
📘#خطبه_176
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
⚪️الْغِنَى الاَْكْبَرُ الْيَأْسُ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ
💎«برترين بى نيازى آن است كه از آنچه در دست مردم است چشم بپوشى و مأيوس باشى»
🖊اين يك واقعيت است كه هركس چشمداشتى به اموال و امكانات و مقامات ديگران داشته باشد به همان نسبت كوچك و موهون مى شود؛ خواه دست نياز به سوى آنها دراز كند و يا اين حالت را به سوى ديگرى نشان دهد و تا انسان به اموال و امكانات ديگران بى اعتنا نباشد حقيقت غنا و بى نيازى را درك نمى كند.
📘#حکمت_342
🔶 @Nahj_Et
حکمت ۲۲۴
یکی از پیروان بودا میخواست با داشتن رفتاری توهینآمیز، بیادبانه و تحقیر کننده و دادن پاسخهای نیشدار به او ، این استاد بزرگ را مورد امتحان قرار دهد.
به همین علت به مدت سه روز هنگامی که بودا صحبت میکرد او را احمق خطاب میکرد و با حالتی خودخواهانه و تکبرآمیز وی را مورد تمسخر قرار میداد.
سرانجام در پایان روز سوم آن مرد دیگر نتوانست طاقت بیاورد.
بنابراین از بودا پرسید :
چطور میتوانی بعد از اینکه سه روز به تو بیاحترامی کردم اینقدر مهربان و با محبت با من رفتار کنی؟
هر دفعه که تو را رنجاندم با حالتی محبتآمیز به من پاسخ میدادی و این چطور امکانپذیر است؟»
بودا از او پرسید :
اگر کسی به تو هدیهای بدهد و تو آن را نپذیری، آن هدیه به چه کسی تعلق میگیرد؟
و این سؤال بودا بینش جدیدی را در ذهن فرد ایجاد کرد.!
وقتی فردی به شما توهین میکند و شما از پذیرفتن آن امتناع میورزید مسلماً این اهانتها به همان فرد توهینکننده تعلق میگیرد.
پس چرا سعی میکنید برای چیزی که به فرد دیگری تعلق دارد خودتان را ناراحت و عصبانی کنید؟
حضرت علی علیه السلام که درود خدا براوباد در حکمت ۲۲۴ میفرمایند: با شکیبایی در برابر بی خرد یاران انسان زیاد گردند.
#حکمت_224
🔶 @Nahj_Et
🌱💐امام حسن عسکری علیه السلام:
💠هيچ بلائی نيست مگر اين که
◀در پيرامونش از طرف خدا نعمتی است .
📚تحف العقول ، ص۵۲۰
❣ولادت امام حسن عسکری علیه السلام بر همه شیعیان مبارک باد.❣
🔶 @Nahj_Et
✋
صلوات خاصه امام حسن عسکری سلام الله علیه
🌸اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ، الصَّادِقِ الْوَفِيِّ، النُّورِ الْمُضِيءِ، خازِنِ عِلْمِكَ، وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ، وَوَلِيِّ أَمْرِكَ، وَخَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُداةِ الرَّاشِدِينَ، وَالْحُجَّةِ عَلَىٰ أَهْلِ الدُّنْيا، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَحُجَجِكَ وَأَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلٰهَ الْعالَمِينَ.
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتهاى اشاره مىفرمايد كه بسيارى از آن غافلند، مىفرما
💠🔹كارِ گروه اول مانند رگبارى است كه از آسمان نازل شود و سيلابى راه بيفتد و همه جا را آب فرا بگيرد و بسيارى از زراعتها و خانهها را ويران سازد؛ ولى كار گروه دوم مانند بارانهاى نرم نرم طولانى و مفيد است كه همه جا را آباد مىكند بىآنكه ويرانى به بار آورد. نيز كارِ گروه اول مانند كسى است كه داروى شفابخشى را به مقدار زياد و بدون رعايت كميت لازم مصرف مىكند و به جاى درمان، به مسموميت گرفتار مىشود و چه بسا براى هميشه از آن دارو بيزار مىگردد.
#حکمت_278
🔶 @Nahj_Et
* #امیرالمؤمنین علی علیه السلام : *
🌟 أَيَّتُهَا الْفِرْقَةُ الَّتِي إِذَا أَمَرْتُ لَمْ تُطِعْ وَ إِذَا دَعَوْتُ لَمْ تُجِبْ إِنْ أُمْهِلْتُمْ خُضْتُمْ وَ إِنْ حُورِبْتُمْ خُرْتُمْ وَ إِنِ اجْتَمَعَ النَّاسُ عَلَي إِمَامٍ طَعَنْتُمْ وَ إِنْ أُجِئْتُمْ إِلَي مُشَاقَّةٍ نَكَصْتُمْ.
*🌼 نكوهش كوفیان :*
ای مردمی كه هرگاه فرمان دادم اطاعت نكردید، و هر زمان شما را دعوت كردم پاسخ ندادید، هرگاه شما را مهلت می دهم در بیهودگی فرو می روید، و در هنگامه جنگ سست و ناتوانید، اگر مردم اطراف امام خود جمع شوند طعنه زده، و اگر شما را برای حل مشكلی بخوانند سر باز می زنید.
#خطبه_180
🔶 @Nahj_Et
💐 فَوَاللَّهِ لَئِنْ جَاءَ يَومِي وَ لَيَأْتِيَنِّي لَيُفَرِّقَنَّ بَيْنِي وَ بَيْنِكُمْ وَ أَنَا لِصُحْبَتِكُمْ قَالٍ وَ بِكُمْ غَيْرُ كَثِيرٍ
*🌸 نكوهش كوفیان :*
بخدا سوگند! اگر مرگ من فرا رسد كه حتما خواهد رسید، بین من و شما جدایی خواهد افتاد، در حالی كه من از همنشینی با شما ناراحت، و حضورتان برای من بی فایده بود.
#خطبه_180
🔶 @Nahj_Et
💢 لزوم هماهنگى علم فطری و اکتسابی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 الْعِلْمُ عِلْمَانِ: مَطْبُوعٌ وَ مَسْمُوعٌ؛ وَلاَ يَنْفَعُ الْمَسْمُوعُ، إِذَا لَمْ يَكُنِ الْمَطْبُوعُ.
🔹علم و دانش دو گونه است: فطرى و شنيدنى (اكتسابى) و دانش شنيدنى سودى نمى دهد هنگامى كه هماهنگ با فطرى نباشد.
📚 #حکمت_338 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌿 لَا أَبَا لِغَيْرِكُمْ مَا تَنْتَظِرُونَ بِنَصْرِكُمْ وَ الْجِهَادِ عَلَي حَقِّكُمْ الْمَوْتَ أَوِ الذُّلَّ لَكُمْ
🌞 نكوهش كوفیان :
پدر مباد دشمنان شما را! برای پیروزی منتظر چه چیزی هستید؟ چرا برای گرفتن حق خود جهاد نمی كنید؟ آیا در انتظار مرگ یا ذلت هستید؟
#خطبه_180
🔶 @Nahj_Et
#ويژگى_هاى_قرآن
☀️فَإِنَّهُ يُنَادِي مُنَاد يَوْمَ الْقِيَامَةِ: «أَلاَ إِنَّ کُلَّ حَارِث مُبْتَلىً فِي حَرْثِهِ وَ عَاقِبَةِ عَمَلِهِ، غَيْرَ حَرَثَةِ الْقُرْآنِ». فَکُونُوا مِنْ حَرَثَتِهِ وَ أَتْبَاعِهِ
💠در روز قيامت، منادى صدا مى زند: آگاه باشيد! امروز هر کس گرفتار بذرى است که افشانده و در گرو عاقبت اعمال خويش است ; جز آنان که بذر قرآن افشاندند. شما نيز از بذر افشانان قرآن و پيروان آن باشيد»
📘 #خطبه_176
🔶 @Nahj_Et
💢 بیوفایی در مقابل پیمان شکنان
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 الْوَفَاءُ لِأَهْلِ الْغَدْرِ، غَدْرٌ عِنْدَ اللَّهِ؛ وَ الْغَدْرُ بِأَهْلِ الْغَدْرِ، وَفَاءٌ عِنْدَ اللَّه.
🔹 وفادارى در برابر پيمانشكنان، پيمانشكنى در پيشگاه خداست وپيمانشكنى با آنان، وفادارى نزد خداوند است.
📚 #حکمت_259 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام علی (ع) فرمود :
در گذشته برادری دینی داشتم آنچه او را در چشم من بزرگ مینمود کوچک دیدن دنیا در چشم او بود شکم بر او سلطهای نداشت آنچه را که نمییافت آرزو نمیکرد و چون مییافت زیادهروی نمیکرد اكثر اوقات زندگيش ساكت بود و چون به سخن در میآمد بر سخنوران برتری داشت و عطش پرسشکنندگان را فرو مینشاند به ظاهر ضعيف و مستضعف مینمود ولی به وقت جد و جهاد او شير بيشه بود و یا افعی درّه حجتی (به میان) نمیآورد مگر آنکه داور(نهایی) بود و كسى را كه عذرى داشت سرزنش نمىنمود تا آنکه عذر او را میشنید از درد خود شکوه نمیکرد مگر پس از بهبودی از آن آنچه را مىكرد مىگفت و اگر نمى كرد، نمى گفت و اگر در سخن گفتن بر او پیشی میگرفتند در سکوت شکست نمیخورد همواره بر شنیدن بیشتر از گفتن حریص بود و گاهى كه او را دو كار پيش مىآمد مي انديشيد كه كدام به هوای نفس نزديكتر است با آن به مخالفت بر میخاست پس بر شما باد چنين خصلتها آنها را فرا گیرید و بر سر آن با يكديگر رقابت نماييد اگر نتوانستيد به همه آنها برسيد بدانید بدست آوردن برخی از آن ارزشهای اخلاقی بهتر از ترك كردن همه است
#حکمت_289
🔶 @Nahj_Et