فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍چرا آقایمان #امام_زمان ارواحنافداه هفتهای دوبار نامه اعمال ما را نگاه میکنند؟
🔹استاد پناهیان
🌷أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌤
@Nahjolbalaghe2
💟﷽
💠✨ شیرین ترین توت ها، پای درخت میریزد،
🌸⇐ در حالی ڪه ما برای چیدن توت های ڪال، چشم به بالا ترین شاخه ها دوخته ایم ...
✴️ این است حڪایت ندیدن بهترین ها
🌷برای صدقه دادن، توی جیبهایمان
🌷بدنبال ڪمترین مبلغ میگردیم..!
🌷آنوقت از خدا بالاترین درجه
🌷نعمتها را هم میخواهیم!!!
✴️ چه ناچیز میبخشیم و چه بزرگ تمنا میڪنیم
🍃
🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹چرا در دهه شصت ما اختلاف طبقاتی داشتیم ولیاغتشاش نداشتیم؟
✅ پاسخ از #نهجالبلاغه
🔹حجت الاسلام مهدوی ارفع
@Nahjolbalaghe2
✨﷽✨
🌹 #نگذارید_دلتان_خراب_بشود...
🔹تا چهل سال امید است که انسان
آدم شود
تو روایت داریم که اگر چهل
سال بگذرد و رابطه ای با خدا بنا نکند،
شیطان پیشانیش را می بوسد و می
گوید قربان شکل ماهت که دیگر
هدایت نمی شوی...
🔸اگه چهل سال بگذرد هرچه به او
بگویند انگار که به دیوار گفته اند.
👈‼️ هیچ اثری ندارد❌
#آیتالله_مجتهدی_تهرانی_ره
#در_محضر_استاد📚
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
✨ 🍃ادامه تفسیر سوره آل عمران 🌷آیه ۵۵ 🔹بازگشت مسیح به سوى خداوند این آیه، همچنان ادامه آیات مر
✨
🍃ادامه تفسیر سوره آلعمران
🌷آیه ۵۶
🔻سرنوشت پیروان و مخالفان مسیح(علیه السلام)
آیه اول و دوم دنباله خطاب به حضرت مسیح(علیه السلام) است که در آیه قبل درباره پیروان و مخالفان او آمده بود، و سومین آیه، خطاب به شخص رسول اللّه(صلى الله علیه وآله) است.
در آیه نخست، مى فرماید: بعد از آن که مردم به سوى خدا بازگشتند و او در میان آنان داورى کرد، صفوف از هم جدا مى شود اما کسانى که کافر شدند (حق را شناختند و انکار کردند) آنها را مجازات شدیدى در دنیا و آخرت خواهم کرد و یاورانى ندارند (فَأَمَّا الَّذینَ کَفَرُوا فَأُعَذِّبُهُمْ عَذاباً شَدیداً فِی الدُّنْیا وَ الآْخِرَةِ وَ ما لَهُمْ مِنْ ناصِرینَ).
در این آیه، علاوه بر عذاب آخرت که نتیجه داورى پروردگار در قیامت است، به مجازات شدید آنها در دنیا نیز اشاره شده است که دامنگیر افراد کافر، و مخالفان حق و عدالت خواهد شد، در حالى که هیچ کس توانایى حمایت از آنها را نخواهد داشت.
آن گاه به گروه دوم اشاره کرده، مى فرماید: اما کسانى که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، خداوند پاداش آنها را به طور کامل خواهد داد (وَ أَمَّا الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فَیُوَفِّیهِمْ أُجُورَهُمْ).
و باز تأکید مى کند: خداوند هرگز ستمگران را دوست ندارد (وَ اللّهُ لایُحِبُّ الظّالِمینَ).
مقدم داشتن سرنوشت کافران بر مؤمنان، به خاطر آن است: کسانى که نسبت به مسیح(علیه السلام) کافر شدند اکثریت را داشتند.
ضمناً از این که در آیه نخست، اشاره به عذاب دنیا نیز شده به خوبى استفاده مى شود که کافران (منظور در اینجا یهود است) گرفتار مجازات هاى دردناکى در همین جهان نیز خواهند شد، و تاریخ ملت یهود شاهد این مدعاست.
جالب این که: در آیه اول تنها تکیه بر کفر شده، ولى در آیه دوم ایمان و عمل صالح هر دو با هم آمده است، اشاره به این که کفر به تنهایى مى تواند منشأ عذاب الهى گردد، ولى ایمان به تنهایى براى بهره کامل از نعمت هاى الهى کافى
نیست، بلکه عمل صالح نیز مى طلبد.
در ضمن جمله وَ اللّهُ لایُحِبُّ الظّالِمینَ گویا ناظر به این نکته است که تمام شعب کفر و اعمال سوء، در ظلم به معنى وسیع آن، خلاصه مى شود، و مسلّم است خدایى که ظالمان را دوست ندارد، هرگز در حق بندگان ستم نخواهد کرد و اجر آنها را به طور کامل خواهد داد.
در آخرین آیه، پس از شرح داستان مسیح(علیه السلام)، و گوشه اى از تاریخ پر ماجراى او، در آیات پیشین، روى سخن را به پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) کرده، مى گوید: اینها را که بر تو مى خوانیم از نشانه هاى حقانیت تو و یادآورى حکیمانه است که به صورت آیات قرآن بر تو نازل گردیده و خالى از هر گونه باطل و خرافه است (ذلِکَ نَتْلُوهُ عَلَیْکَ مِنَ الآْیاتِ وَ الذِّکْرِ الْحَکیمِ).
این در حالى است که دیگران سرگذشت این پیامبر بزرگ را به هزار گونه افسانه دروغین، خرافات و بدعت ها آلوده اند.
@Nahjolbalaghe2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تلاوت آیات قرآن کریم به همراه تصاویر
📖سوره الرحمن آیات 19 تا 28
@Nahjolbalaghe2
🍃🌺
#السلامعلیکیااباصالحالمهدی(عج)
ای بودم، از نبودِ تو نابود می شوم
میسوزم از فراقِ تو و دود می شوم
آقا بیا و با دَمِ عیسایی ات ببین
نابودم و زِ بودِ تو موجود می شوم
🌷#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌥
🔴 چشم شهوتران خود را چگونه میتوان تحت کنترل درآورد؟
🔹 این حدیث قدسی چقدر عالی توبه را توصیف میکند: انینُ الْمُذْنِبینَ احَبُّ الَیّ مِنْ تَسْبیحِ الْمُسَبِّحین. خدای تبارک و تعالی، این رحمت مطلقه و کامله فرمود: ناله گنهکاران در نزد من محبوبتر است از تسبیح تسبیحکنندگان.
🔸بروید به درگاه خدای خودتان ناله کنید. فکر کنید تا گناهان به یادتان بیاید. به کسی نگویید؛ اقرار به گناه پیش دیگران گناه است، ولی در دل خودتان گناهانتان را در نظر بگیرید.
🔹تقصیرهای خودتان را بگویید، ناله و تضرّع کنید، طلب مغفرت و شستشو کنید. خدا شما را میآمرزد، روح شما را پاک و پاکیزه میکند، به دل شما صفا عنایت میکند، لطف خودش را شامل حال شما میکند.
🔸از آن پس حالتی در شما ایجاد میشود که شیرینی عبادت را در ذائقه خودتان احساس میکنید، گناهان و لذات گناهان در نظر شما کوچک میشود. دیگر رغبت نمیکنید که بروید فلان فیلم شهوانی را ببینید، به ناموس مردم نگاه کنید، غیبت کنید، دروغ بگویید یا به مردم تهمت بزنید؛ میبینید اصلًا همه رغبتتان به کارهای پاک و خوب است.
/استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۲۶
@Nahjolbalaghe2
💠 پاسخ شنیدنی امام علی (ع) به هفت سوال سخت 🔰
🔶مردی نزد امیرالمومنین علی (ع) آمده و گفت:از هفتاد فرسنگ دور به اینجا آمده ام تا هفت سوال از شما بپرسم:
👈حضرت در جواب فرمودند:بپرس ولو اینکه چهل سؤال باشد.
1.چه چیز «از آسمان عظیم تر» است؟
2.چه چیز «از زمین پهناورتر» است؟
3.چه چیز «از کودک یتیم ناتوان تر» است؟
4.چه چیز «از آتش داغ تر» است؟
5. چه چیز «از زمهریر سردتر» است؟
6. چه چیز «از دریا بی نیازتر» است؟
7. چه چیز «از سنگ سخت تر» است؟
🔰 امام علی (ع) در پاسخ به این هفت سوال فرمودند:
1. «تهمت به ناحق» از آسمان عظیم ترست.
2. «حق» از زمین وسیع تر است.
3. فرد«سخن چین» ، ازکودکی یتیم ضعیف تر است.
4. «آز و طمع» از آتش داغ تر است.
5.«حاجت بردن به نزد بخیل» از زمهریر سردتر است.
6. بدن شخص با «قناعت» از دریا بی نیازتر است.
7. «قلب کافر» از سنگ سخت تر است.
📚منبع:جامع الاخبار، فصل 5، فضائل امیرالمومنین (ع)
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📚نهج البلاغه / حکمت ۵۲ 🔻روش برخورد با شکست خوردگان (اخلاقی،سیاسی) ✨ وَ قَالَ ( عليه السلام ) :
✨
🍃شرح حکمت ۵۲
( مکارم شیرازی)
🔻رابطه عفو و قدرت:
امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه خود، همان مطلبى را که در حکمت یازدهم آمده بود به شکل دیگر بیان مى کند و مى فرماید: «شایسته ترین مردم به عفو، قادرترین آنها به مجازات است»; (أَوْلَى النَّاسِ بِالْعَفْوِ أَقْدَرُهُمْ عَلَى الْعُقُوبَةِ).
مى دانیم یکى از عوامل ادامه نزاع ها و درگیرى ها که گاه در میان دو قبیله یا فرزندان یک خانواده ده ها سال ادامه پیدا مى کند، روح انتقام جویى و عدم گذشت است که هرچه جلوتر مى رود مانند سیلاب شدیدتر مى شود در حالى که اگر در همان مراحل آغازین یکى از دو طرف بزرگوارى و گذشت کند نزاع براى همیشه پایان مى یابد.
به علاوه، عفو و گذشت، شخص خطاکار را به تجدید نظر در کار خود و جبران خطا وا مى دارد که برکات آن بر کسى پوشیده نیست.
مطالعه تاریخ پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و امیر مؤمنان و سایر امامان(علیهم السلام) معصوم نشان مى دهد که آنها با استفاده از این روش، دشمنان سرسخت را به زانو در آوردند و یا آنها را به دوستان فداکار بدل کردند.
عفو و گذشت عجیب پیامبر در داستان فتح مکه و عفو امیر مؤمنان بعد از پیروزى در جنگ جمل و عفو امام حسن مجتبى در برابر آن مرد شامى و همچنین سایر مواردى که در تاریخ زندگى آن بزرگواران ثبت شده نمونه هاى روشنى از این معناست.
اما این که مى فرماید: شایسته ترین مردم به عفو قادرترین آنها بر مجازات است به دلیل این است که هر چه قدرت بر مجازات بیشتر باشد عفو و گذشت اهمیت بیشترى پیدا مى کند و هیچ کس نمى تواند بگوید این عفو بر اثر ضعف و ناتوانى از مجازات بوده است.
جالب این است که در قرآن مجید آنجا که عفو از قاتل عمد را مطرح مى کند با تعبیر به «برادر» از او یاد مى نماید; «(فَمَنْ عُفِىَ لَهُ مِنْ أَخِیهِ شَىْءٌ فَاتِّبَاعٌ بِالْمَعْرُوفِ);
پس اگر کسى از سوى برادر (دینى) خود چیزى به او بخشیده شود (و حکم قصاص او تبدیل به خون بها گردد) باید از راه پسندیده پیروى کند».
در کتاب کنزالعمال این حدیث کوتاه و پرمعنا از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل شده: «تَعافُوا تَسْقُط الضَغائِنُ بَیْنَکُم; یکدیگر را عفو کنید تا دشمنى ها در میان شما از میان برود».(1)
در حدیث دیگرى از امام صادق مى خوانیم: «إنّا أهْلُ بَیْت مُرَّوتُنَا الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَنا; ما خاندانى هستیم که شخصیت ما ایجاب مى کند کسى را که ستمى در حق ما روا داشته عفو کنیم.
در حالات امام على بن الحسین زین العابدین(علیهما السلام) مى خوانیم که هشام بن اسماعیل (والى مدینه از طرف عبد الملک بن مروان) آن حضرت را زیاد آزار مى داد ولى هنگامى که «ولید بن عبد الملک» بر سر کار آمد (بر اثر شکایات زیاد مردم) او را عزل کرد و دستور داد او را در برابر مردم حاضر کنند که هر کس از او ستمى دیده انتقام گیرد. او مى گفت: من بیش از همه از على بن الحسین بیم دارم (زیرا بیش از همه به او آزار رساندم) امام با یارانش از آنجا مى گذشت، به آنها سفارش فرموده بود که حتى یک کلمه به او بدگویى نکنند. هنگامى که امام از آنجا گذشت «هشام» صدا زد: «اللّهُ أعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسالاتِهِ; خدا آگاه تر است که نبوت (و امامت) را در کدام خاندان قرار دهد».(2)
آیات و روایات اسلامى درباره اهمیت عفو بسیار زیاد است. این سخن را با حدیث دیگرى از پیغمبر اکرم پایان مى دهیم.
«عَلَیْکُم بِالْعَفْوُ فَإنَّ الْعَفْوَ لا یَزیدُ الْعَبْدَ إلاّ عِزّاً فَتَعافُوا یُعِزَّکُمُ اللّهُ;
بر شما باید به عفو و بخشش، زیرا چیزى جز عزت به انسان نمى افزاید، عفو کنید تا خداوند شما را عزت دهد».(3)
بدیهى است ـ همان گونه که قبلاً نیز اشاره شده ـ دستور عفو شامل کسانى نمى شود که از عفو و گذشت سوء استفاده کرده و بر جسارت خود مى افزایند. آنها را جز کیفر و عقوبت اصلاح نمى کند.(4)
📚پی نوشت:
(1). کنز العمال مطابق نقل میزان الحکمه، ماده «عفو».
(2). بحارالانوار، ج 46، ص 94.
(3). کافى، ج 2، ص 108.
(4). سند گفتار حکیمانه: در کتاب نهایة الادب این جمله حکمت آمیز به همین صورت آمده است; ولى بعد از آن حکمت یازدهم را که قبلا گذشت با تفاوتى نقل مى کند و از مجموع آن چنین برداشت مى شود که دسترسى به منبع دیگرى غیر از نهج البلاغه داشته است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 48).
@Nahjolbalaghe2
••🌸🌱••
•
•
هرچـقدرهمڪهخوبشدیدو
ڪارهاینیڪ انجامدادید...!
بازبهخـــدا بگویید:
خــــــدایا....
آیابندهایبدترازمنهـمداری؟!
آیتاللهمجتھدی
#شرح_نامه ۳۱
نهج البلاغه
📌قسمت۳۷
❣امام عليه السلام در اين بخش از اندرزنامه خود خطاب به فرزند عزيزش به دو نکته مهم اشاره مى کند:
✨وَاعْلَمْ يَا بُنَيَّ أَنَّ أَحَداً لَمْ يُنْبِئْ عَنِ اللهِ سُبْحَانَهُ کَمَا أَنْبَأَ عَنْهُ الرَّسُولُ صلى الله عليه وآله فَارْضَ بِهِ رَائِداً، وَإِلَى النَّجَاةِ قَائِداً
💠«پسرم بدان هيچ کس از خدا همچون پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله خبر نياورده (و احکام خدا را همانند او بيان نکرده است) بنابراين او را به عنوان رهبر خود بپذير و در طريق نجات و رستگارى، وى را قائد خويش انتخاب کن»
✍اين تعبير نشان مى دهد که وحى آسمانى که بر پيغمبر اکرم صلى الله عليه وآله نازل شد سرآمد همه وحى هايى است که بر انبياى پيشين نازل شده است. در آن اعصار مطابق استعداد انسان هاى همان زمان وحى آسمانى نازل مى شد و در عصر خاتم انبيا آخرين پيام هاى خدا بر قلب مبارکش وحى شد.
🌺 خدایا🙏باورت دارم
تو همانی که در سخت ترین لحظه ها
معجزه هایت را نشانم داده ای😇
#نگاهم کن
تنها یک نگاهت کافیست برای
باز شدن گره همه ما
یه نفر هوا مون داره
اونی که بنده نوازه
اونی که با یه نگاهش
همه دنیا مون میسازه
🍃آرزو میکنم لحظه هایی رو که
به این باوربرسی که خدافراموشت نکرده وهمین الان نگاهش بهت هست😇❤️
شبتون پر از نگاه مهربون خدا