✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
✅🌷شنبه، سهشنبه و پنج شنبه شرح 🦋خطبه ها
✅🌹یکشنبه، دوشنبه وچهارشنبه شرح 🌴حکمتها
✅☫روزانهتفسیر قرآن☫
✅🌷شرح متنی و صوتی نامه ها بطور کامل در کانال بارگذاری شده و شرح آخرین نامه جهت سهولت در دسترسی، در اینجا آورده شده و بقیه نامه ها به هم پیوست میباشد⬇️
لینک شرح نامه ۷۹ ( آخرین نامه): https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/24783
✅🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گذاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝تفسیر سوره مبارکه کهف آیات ۲۸ تا ۳۱ 📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی 🌧 شأن نزول: مفسر
اهمیت موضوع فوق به قدرى است که قرآن در آیه بعد، با صراحت به پیامبر(صلى الله علیه وآله) چنین مى گوید: بگو این برنامه من است و این حقیقتى است از سوى پروردگارتان، هر کس مى خواهد ایمان بیاورد و این حقیقت را پذیرا شود، و هر کس مى خواهد کافر گردد (وَ قُلِ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکُمْ فَمَنْ شاءَ فَلْیُؤْمِنْ وَ مَنْ شاءَ فَلْیَکْفُرْ).
اما بدانید این ظالمان دنیاپرست که با زندگى مرفه و زرق و برق و زینت هایشان، لبخند تمسخر به لباس پشمینه سلمان ها و بوذرها مى زنند، عاقبت شوم و تاریکى دارند; چرا که: ما براى این ستمگران آتشى فراهم کرده ایم که سراپرده اش آنها را از هر سو احاطه کرده است (إِنّا أَعْتَدْنا لِلظّالِمِینَ ناراً أَحاطَ بِهِمْ سُرادِقُها).
آرى، آنها در این زندگى دنیا، هر گاه تشنه مى شدند صدا مى زدند، و خدمتکاران انواع نوشابه ها را در برابرشان، حاضر مى کردند ولى در جهنم هنگامى که تقاضاى آب مى کنند آبى براى آنها مى آورند، همچون فلز گداخته! که اگر نزدیک صورت شود صورت ها را بریان مى کند ! (وَ إِنْ یَسْتَغِیثُوا یُغاثُوا بِماء کَالْمُهْلِ یَشْوِی الْوُجُوهَ).(۵)
چه بد نوشیدنى است ؟! (بِئْسَ الشَّرابُ)!
و دوزخ چه بد جایگاه محل اجتماعى است ؟! (وَ ساءَتْ مُرْتَفَقاً).(۶)
فکر کنید آبى که اگر نزدیک صورت شود، حرارتش صورت را بریان مى کند آیا قابل خوردن است؟
این به خاطر آن است که: در دنیا انواع نوشابه هاى گوارا و خنک مى نوشیدند، در حالى که آتش به دل محرومان و مستضعفان مى زدند، این همان آتش است که در اینجا بدین صورت، تجسم یافته است!.
عجیب این که: قرآن در اینجا براى ثروتمندان ظالم، و دنیاپرستان بى ایمان، تشریفاتى در جهنم همانند تشریفات این جهان، قائل شده است ولى، با این تفاوت که: در دنیا سُرادِق یعنى خیمه هاى بلند ( سُرادِق در اصل از کلمه فارسى سراپرده گرفته شده است) و اشرافى دارند که: فقیران را در آن راهى نیست و محل عیش و نوش و باده گسارى است اما در آنجا خیمه هاى عظیمشان از شعله هاى آتش سوزان دوزخ است !
در اینجا در سراپرده هایشان انواع مشروبات وجود دارد، همین که ساقى را صدا مى کنند، جامهائى از شراب هاى رنگارنگ، پیش روى آنها حاضر مى نمایند، در دوزخ نیز ساقى و آورنده نوشیدنى دارند، اما چه آبى؟ آبى همچون فلز گداخته! آبى به داغى اشک سوزان یتیمان، و آه آتشین مستمندان! آرى هر چه آنجا است تجسمى است از آنچه اینجا است! (پناه بر خدا).
* * *
و از آنجا که روش قرآن، یک روش آموزنده تطبیقى است، پس از بیان اوصاف و همچنین کیفر دنیا پرستان خودخواه، به بیان حال مؤمنان راستین و پاداش هاى فوق العاده ارزنده آنها مى پردازد، نخست: به صورت مختصر و بعد نسبتاً مشروح و چنین مى گوید:
آنها که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند، ما پاداش نیکوکاران را ضایع نخواهیم کرد کم باشد یا زیاد، کلى باشد یا جزئى، از هر کس، در هر سن و سال، و در هر شرایط (إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ إِنّا لانُضِیعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلاً).
* * *
آنان کسانى هستند که بهشت هاى جاویدان از آن آنها است (أُولئِکَ لَهُمْ جَنّاتُ عَدْن).
باغ هائى از بهشت که نهرها از زیر درختان و قصرهایش جارى است (تَجْرِی مِنْ تَحْتِهِمُ الاْ َنْهارُ).
آنها با دستبندهائى از طلا آراسته اند (یُحَلَّوْنَ فِیها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَب).(۷)
و لباس هاى فاخرى به رنگ سبز از حریر نازک و ضخیم در بر مى کنند (وَ یَلْبَسُونَ ثِیاباً خُضْراً مِنْ سُنْدُس وَ إِسْتَبْرَق).
در حالى که بر تخت ها و کرسى ها تکیه زده اند (مُتَّکِئِینَ فِیها عَلَى
الاْ َرائِکِ).(۸)
وه! چه پاداش خوبى است ؟ (نِعْمَ الثَّوابُ).
و چه جمع نیکوئى از دوستان ؟! (وَ حَسُنَتْ مُرْتَفَقاً).
✍پی نوشت:
۵ ـ مُهْل (بر وزن قفل) چنان که راغب در مفردات گوید، به معنى دُرد ته نشین شده روغن است، که معمولاً چیز آلوده و کثیف و بد طعمى است، ولى، جمعى دیگر از مفسران به معنى هر گونه فلز گداخته تفسیر کرده اند، و ظاهر جمله یَشْوِی الْوُجُوهَ (صورت ها را بریان مى کند) در اینجا معنى دوم را مى رساند.
۶ ـ مُرْتَفَق از ماده رفق و رفیق است یعنى محل اجتماع دوستان.
۷ ـ أَساوِرَ جمع اسوره (بر وزن مشورة) و آن نیز، به نوبه خود جمع سوار (بر وزن غبار و کتاب) است و در اصل، از کلمه فارسى دستوار یعنى دستبند گرفته شده، و بعد از آن که معرّب گردیده از آن فعل هاى عربى نیز مشتق شده است.
۸ ـ أَرائِک جمع اریکه به تختى مى گویند که اطراف آن از هر طرف به صورت سایبان پوشانیده شده، و در اصل به گفته راغب از اراک که نام درخت معروفى است گرفته شده; چرا که گاهى عرب ها از این درخت، سایبان هاى مخصوصى مى ساختند و یا از اروک که به معنى اقامت و توقف است مى باشد.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
#در_محضر_اهل_بیت
☀️رسول الله صلی الله علیه و آله می فرماید:
شفاعتم فردای قیامت نصیب کسی نمی شود که نماز واجبش را به تاخیر می اندازد.
حضرت عزرائیل سلامالله علیه، شبانه روز پنج بار به هر خانه نگاه میکند، پیامبر اکرم فرمودند: این پنج بار در اوقات پنجگانه نماز است تا ببیند آنها در موقع نماز، چه میکنند. هر خانه که در آن به نماز، در پنج وقت خود اهمیت داده شود، حضرت عزرائیل شهادتین را تلقین صاحب آن خانه میکند! خود حضرت عزرائیل شهادتین رو تلقین میکنن!!!
📚 امالی طوسی ،ج ۱، ص ۴۴۰
@Nahjolbalaghe2
مداحی_آنلاین_چرا_دعاهای_ما_مستجاب_نمی_شود_استاد_قرائتی.mp3
2.39M
#موعظه
🤲❓ چرا دعاهای ما مستجاب نمیشود؟
🎙حجت الاسلام قرائتی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. 📝ترجمه کتاب الغدیر ✅ قسمت: دویست و نود چهار 🔷#واقعهغدیرخم #علامهامینی 📚ﺟﻠﺪ 3 ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﺷﻌﺮ ﻭ
.
📝ترجمه کتاب الغدیر
✅ قسمت: دویست و نود پنج
🔷#واقعهغدیرخم
#علامهامینی
ﻋﻤﻮﻱ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﻮﻃﺎﻟﺐ ﭼﻨﻴﻦ ﺳﺮﻭﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﺳﻮﮔﻨﺪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﺍﮔﺮ ﻣﻦ ﻣﻴﺒﻴﻨﻢ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺟﺪ ﺩﺭ ﺁﻳﺪ، ﺷﻤﺸﻴﺮﻫﺎﻱ ﻣﺎ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﺧﻮﻥ ﺑﺰﺭﮔﺎﻧﺸﺎﻥ ﺁﺷﻨﺎ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ. ﻭ ﺑﺎﺯ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻣﻲﻧﮕﺮﻳﻢ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺷﻌﺮ ﻋﻤﻮﻳﺶ ﻋﺒﺎﺱ ﻣﺴﺮﻭﺭ ﮔﺸﺘﻪ، ﭼﻪ ﺍﻭ [ ﺻﻔﺤﻪ 13]
ﺍﺯﺣﻀﺮﺕ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻧﻤﻮﺩ ﺗﺎ ﺩﺭ ﻣﺪﺣﺶ ﺷﻌﺮﻱ ﺑﺴﺮﺍﻳﺪ. ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩ، ﺑﮕﻮ ﺩﻫﺎﻧﺖ ﺧﻮﺭﺩ ﻣﺒﺎﺩ، ﻋﺒﺎﺱ ﭼﻨﻴﻦ ﺳﺮﻭﺩ: ﺍﻱ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺳﺮﺷﺖ ﭘﺎﻛﺖ ﺩﺭ ﺳﺎﻳﻪﻫﺎﻱ ﻗﺪﺱ ﺍﻟﻬﻲ ﺑﻪ
ﻭﺩﻳﻌﺖ ﺑﻮﺩ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺁﻓﺮﻳﻨﺸﻲ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻧﻴﺎ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﻣﺪﻱ، ﻭﻟﻲ ﻫﻨﻮﺯ ﺑﻪ ﻗﺎﻟﺐ ﺑﺸﺮﻱ ﺩﺭ ﻧﻴﺎﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩﻱ ﻭ ﻧﻪ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﺧﻮﻥ، ﺑﻠﻜﻪ ﻫﺴﺘﻪ ﻭﺟﻮﺩﻱ ﺗﻮ ﺍﺯ ﻧﺴﻠﻬﺎ ﻣﻴﮕﺬﺷﺖ ﻭ ﺍﺯ ﺍﺻﻠﺎﺏ ﻋﺒﻮﺭ ﻣﻴﻜﺮﺩ، ﺗﺎ ﺑﻪ ﺻﺤﻨﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻱ ﻭ ﺟﻬﺎﻥ ﻫﺴﺘﻲ ﺭﺍ ﺭﻭﺷﻦ ﻧﻤﻮﺩﻱ. ﻣﺎ ﺩﺭ ﭘﺮﺗﻮ ﺭﻭﺷﻨﺎﺋﻴﺖ ﺭﺍﻩ ﺻﻠﺎﺡ ﻭ ﺭﺷﺪ ﻋﻘﻠﻲ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻲﺳﭙﺎﺭﻳﻢ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻴﻜﻪ ﻋﻤﺮﻭ ﺑﻦ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺮ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪ ﻭ ﺷﻌﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺣﻘﺎ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺭﺍ ﻳﺎﺭﻱ ﻧﻤﻮﺩﻱ، ﺧﺪﺍ ﻳﺎﺭ ﺗﻮ ﺑﺎﺷﺪ. ﺷﻌﺮ ﺍﻭ ﭼﻨﻴﻦ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﻴﺸﻮﺩ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ﻣﻦ ﺑﺎ ﻣﺤﻤﺪ، ﺳﻮﮔﻨﺪ ﭘﺪﺭﺍﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭘﺪﺭ ﭘﻴﺸﻴﻦ ﺍﻭ ﺧﺎﻃﺮ ﻧﺸﺎﻥ ﺳﺎﺧﺘﻢ ﻭ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺎ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﻮﺋﻴﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﮔﺮﺍﺋﻴﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﺳﺖ ﺑﺮﺩﺍﺭﻧﻴﺴﺘﻴﻢ. ﺧﺪﺍﻭﻧﺪﺍ ﻣﺤﻤﺪ ﺭﺍ ﻳﺎﺭﻱ ﻛﻦ ﻭ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻳﺎﺭﻱ ﺍﻭ ﻓﺮﺳﺖ. ﺍﺑﻮ ﻟﻴﻠﻲ ﻧﺎﺑﻐﻪ ﺟﻌﺪﻱ ﺭﺍ ﻣﻲﻧﮕﺮﻳﻢ، ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻴﺸﻮﺩ ﺩﻭﻳﺴﺖ ﺑﻴﺖ ﺷﻌﺮﻱ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺪﺡ ﺣﻀﺮﺕ ﺳﺮﻭﺩﻩ ﺑﻮﺩ، ﻣﻲﺧﻮﺍﻧﺪ. ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﻣﺴﺮﻭﺭ ﮔﺸﺘﻪ ﺩﻋﺎﻳﺶ ﻣﻴﻜﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﻫﺎﻧﺖ ﺧﻮﺭﺩ ﻣﺒﺎﺩ. ﺍﻭﻝ ﺷﻌﺮ ﺍﻭ ﺍﻳﻨﺴﺖ: ﺍﻱ ﺩﻭﺳﺖ ﻣﻦ ﻟﺤﻈﻪ ﺍﻱ ﺧﺸﻢ ﺭﺍ ﻓﺮﻭ ﺧﻮﺍﺑﺎﻧﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭﻱ
ﺁﺭﺍﻡ ﮔﻴﺮ، ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺣﻮﺍﺩﺙ ﻭ ﺑﺎﺯﻳﻬﺎﻱ ﺩﻫﺮ ﻣﻴﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﺯﺑﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﻠﺎﻣﺖ ﺑﺎﺯ ﻛﻨﻴﺪ ﻳﺎ ﺑﺎ ﺍﺧﻠﺎﻕ ﺑﺰﺭﮒ ﻣﻨﺸﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﮔﺬﺭﻳﺪ:
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
🌱فرا رسیدن ماه مبارک رجب مبارک باد
🌙 اعمال شب اول ماه مبارک رجب
☀️أیْنَ الرجبیّون؟
روز قیامت منادی از بطن عرش صدا می زند: کجایند رجبیّون؟ [در این هنگام[ عدّه ای از میان مردم بر می خیزند و این در حالی است که از چهره ی آن ها نور می درخشد و [خداوند] بر سر آنان تاج ملائکه را نهاده است. و [امام صادق علیه السلام[ ثواب زیادی را ذکر کرد تا آنجا که فرمود:, این مزد کسانی است که ماه رجب روزه گرفته اند ولو یک روز از اوّل، وسط و یا آخر آن.»،
«اذا کان یوم القیامة نادی مناد من بطنان العرش أَیْنَ الرَّجَبیُّون؟ فیقوم اناس یُضی ء وجوههم لأهل الجمع علی رؤوسهم تیجان الملک و ذکر ثوابا جزیلاً الی أن قال:,هذا لمن صام مِن رجب شیئا ولو یوما من اوّله او وسطه او آخره
@Nahjolbalaghe2