لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جایگزین ۹۰۰ سال عبادت
/استاد علیاکبر رائفیپور
✅ #پیشنهاددانلود
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
#کانالمذهبی _ #تخصصینهجالبلاغه
⚘ @Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
💥 ✅شرح نهج البلاغه (خطبه اول بخش سوم)، آیت الله مکارم شیرازی 🔹آنچه تا کنون در این خطبه بسیار مهم گ
💥
✅شرح و تفسیر خطبه ۱/بخش ۳
🔹به تعبیر دیگر این حالات چهارگانه، مربوط به تصمیم گیرى کسانى است که علم و قدرت محدودى دارند و لازمه آن نیاز به اندیشه یا تجارب دیگران و یا اضطراب و تردید است. امّا آن کس که علمش بى پایان و قدرتش نامحدود است، به هنگام آفرینش، هیچ یک از این حالات را نخواهد داشت.
🔹از آنچه در بالا گفته شد به خوبى استفاده مى شود که منظور از حرکت، در عبارت فوق، همان حرکت اندیشه در درون نفس است.
🔹ولى این احتمال نیز از سوى بعضى مفسّران داده شده است که منظور حرکت جسمانى خارجى است که لازمه اجسام است و خداوند برتر و بالاتر از جسم و جسمانیّات مى باشد.
🔹ولى معناى اوّل مناسبتر به نظر مى رسد، زیرا سه حالت دیگر که در عبارت بالا، قبل و بعد از آن آمده همه مربوط به تصمیم گیرى و اندیشه و تفکّر قبل از انجام عملى است.
🔹کوتاه سخن این که افعال خداوند از افعال بندگان به کلّى جداست زیرا او با علم به مصالح و مفاسد اشیا و آگاهى بر نظام احسن آفرینش و قدرت تامّ و کاملى که بر همه چیز دارد، با قاطعیّت اراده مى کند و بدون هیچ تزلزل و تردید و اندیشه و تجربه، موجودات را لباس وجود مى پوشاند. هم در آغاز آفرینش چنین است و هم در ادامه آفرینش.
🔹سپس به چگونگى آفرینش موجودات و تدبیر الهى در پیدایش اشیا طبق برنامه منظم و دقیق و نظم و ترتیب حساب شده اشاره کرده، مى فرماید: «خداوند آفرینش هر موجودى را به وقت خاصّش موکول کرد (چرا که آفرینش او تدریجى و روى برنامه زمان بندى شده، بود تا عظمت تدبیر و قدرت بى نظیر خویش را آشکارتر سازد)» (أحالَ الاَشیاءَ لاَوْقاتِها).
بعد از مسأله زمان بندى بودن آفرینش موجودات، به نظام خاص داخلى و ترکیبى آنها اشاره کرده و مى فرماید: «موجودات گوناگون را با یکدیگر التیام داد و در میان اشیاى متضاد، آشتى برقرار کرد» (وَلاَمَ(۶) بَیْنَ مُخْتَلِفاتِها).
🔹این از عجایب عالم آفرینش است که خداوند اشیا و موجودات مختلف را آن چنان به هم پیوسته و التیام داده که گویى همه یک چیزند. سرد و گرم، تاریک و نورانى، مرگ و زندگى و آب و آتش را به هم التیام داده است. در شجر اخضر (درخت سبز) نار و آتش آفریده و وجود انسان و حیوان و گیاه را ترکیبى از موادّ کاملا مختلف، با طبایع گوناگون خلق کرده است و حتّى میان روح و جسم ـ که از دو عالم مختلفند یکى مجرّد و نورانى و فوق العاده لطیف و دیگرى مادّى و ظلمانى و تاریک و خشن ـ پیوند عمیقى برقرار ساخت.
🔹سپس مى افزاید: «خداوند غرایز و طبایع آنها را در آنها قرار داد و به هر کدام طبیعتى مخصوص به خود و غریزه اى ویژه آن بخشید» (وَ غَرَّزَ(۷) غَرائِزَها).
🔹این در حقیقت یکى از حکمت هاى بالغه الهى است که آنچه را از هر موجودى انتظار مى رود به صورت طبیعى و خودجوش در آن آفریده، تا بدون نیاز به محرّکِ دیگر، در آن مسیر به راه افتد و از درون ذاتش براى برنامه ویژه اش هدایت شود که اگر این انگیزه هاى درون ذاتى، در موجودات نبود آثار اشیا دوام نداشت و نابسامانى و بى نظمى بر آنها حاکم مى شد.
🔹امروز درباره نهادهاى ذاتى انسان یا موجودات دیگر، دو تعبیر مختلف مى شود. گاه تعبیر به فطرت مى کنند و مى گویند خداشناسى فطرى انسان است و گاه تعبیر به غریزه، مثلا مى گویند انسان داراى غریزه جنسى است، یا مى گویند حرکات حیوانات عموماً جنبه غریزى دارد. این در واقع اصطلاحى است که دانشمندان بنابر آن گذارده اند. یکى را در مورد نهادهایى که جنبه فکرى دارد به کار مى برند (فطرت) و دیگرى را درباره نهادهایى که جنبه غیر فکرى یا عاطفى دارد (غریزه). ولى از نظر معناى لغوى هر دو به معناى خلقت و آفرینش مى باشد.
🌷
🔹 در آخرین جمله از فراز مورد بحث مى فرماید: «صفات ویژه آنها را همراهشان ساخت» (وَ اَلْزَمَها أشْباحَها).(۸)
🔹مفسّران نهج البلاغه دو تفسیر متفاوت براى این جمله بیان کرده اند. جمعى مانند «ابن ابى الحدید» معتقدند که جمله فوق اشاره به آن است که خداوند این غرایز را ثابت و پابرجا در موجودات قرار داده است (بنابراین ضمیر «الزمها» به غرایز برمى گردد) در نتیجه جمله مزبور تأکیدى است بر ثابت بودن غرایز موجودات.
🔹ولى بعضى دیگر گفته اند که منظور وجود تشخّصات ویژه براى هر موجودى است، یعنى خداوند به هر موجودى ویژگى هایى داد و بعد از آن که در علم خداوند جنبه کلّیت داشتند، در خارج به صورت جزئیّات و اشخاص درآمدند (بنابراین تفسیر، ضمیر «اَلْزَمَها» به اشیا برمى گردد) بعضى نیز هر دو تفسیر را به صورت دو احتمال ذکر کرده اند.
🔹ولى از آن جا که در تفسیر اوّل هماهنگى ضمیرها محفوظ نیست و به علاوه جمله جنبه تأکید پیدا مى کند نه بیان مطلب تازه، به نظر مى رسد تفسیر دوّم صحیحتر است.
🌱ادامه دارد...
⚘
eitaa.com/Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرخطبههاینهجالبلاغه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴وحشت قدرت های بزرگ ازمجالس امام حسین علیه السلام
🍃خاطره امام خمینی (ره) از ترس ساواکی ها از مجالس عزای اباعبدالله علیه السلام
🔹 قدرتهای بزرگ از دستگاه عظیم مردمی امام حسین علیه السلام میترسند
⬇️⬇️
⚘ @Nahjolbalaghe2
🇮🇷 @Abraar
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حجت الاسلام عالی
💥رفتاری دینی داریم ولی اخلاق دینی نداریم
🔴 چرا برخی فرزندان دین گریز میشوند.
⬇️⬇️
⚘ @Nahjolbalaghe2
4_5942745161401369636.mp3
5.74M
🎤🎤 سید رضا نریمانی
💠 شب ۶ محرم سال ۱۳۹۶
✍ نوحه زمینه حضرت قاسم
⬇️⬇️
⚘ @Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨🌙 ✍ برگی از فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام قسمت( ۳) #حديث ✅ عبداللّه ابن عباس میگوید:
🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨🌙✨🌙
✍ برگی از فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام
قسمت (۴)
#حديث
🔷سیّد بن طاوس نقل میکند:
یک شب در کودکی با پدر و عمویم بطور پنهانی به زیارت قبر آقا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) رفتیم. (در آن موقع دور قبر حضرت سنگهای سیاه گذاشته بودند و بنای کاملی نداشت).
خودمان را به قبرِ شریف حضرت نزدیک کرده، هر کدام مشغول به قرآن و نماز و زیارت شدیم.
به ناگه دیدم شیری قوی هیکل و درنده و بزرگ به طرف ما می آید. از ترس کم کم از قبر دور شدیم. دیدم که این شیر درنده خود را به قبر آقا علی (علیه السلام) نزدیک کرد و دست مجروح خود را به آن مالید.
یکی از ما نزدیک شیر رفت، دید تعرضی از جانب آن حیوان نمی شود. آمد ما را خبردار کرد که ترسی نداشته باشید گویا این شیر برای زیارت و شفا متوسل به قبر حضرت شده، ترس ما ریخت و ما هم نزدیک شیر رفتیم.
دیدم حیوانِ زبان بسته نزدیک قبر آقاعلی (علیه السلام) دائم دست خود را به قبر شریف می مالد و ناله میکند. یک ساعت به همین منوال بود و شفا یافت، ناگهان دیدم شیر برگشت و رفت...
--------------------------------
📚 کراماتُ العَلَویه، میرخلف زاده -- نشر مهدیار
⬇️⬇️
⚘ @Nahjolbalaghe2
9.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#زیارتامینالله
⬇️⬇️
⚘ @Nahjolbalaghe2