🕊 تنهایی خودمان را با #خدا پر کنیم،
در تنهایی ها،
در رنج تنهایی ها
یک وقت از خدا نبرّیم! (:
تنهایی فلسفه اش این است که بگوییم « الهی من لی غیرک » اگر کسی از تنهایی تبدیل شد به یک آدم بد خلق، یعنی تنهاییش را با خدا پر نکرده ...!
#استاد_پناهیان
...♡🍁♡...
🍎 شاخه ی طوبی 🍎
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
✨ ✅ادامه شرح و تفسیر خطبه ۱بخش ۹ 💥5ـ ويژگى هاى پيامبران پيامبرانى که از سوى خدا براى هدايت خلق، م
✅ادامه شرح خطبه ۱ بخش ۹
📚پینوشت
1. «ميثاق» همان طور که «صحاح اللغة» مى گويد از مادّه «وثوق» به معناى اعتماد و اطمينان به امانت دارى کسى است. بنابر اين، ميثاق، به عهد و پيمانى گفته مى شود که سبب اطمينان و اعتماد مى گردد (در اصل موْثاق بوده و سپس واو تبديل به ياء شده است).
2. رجوع کنيد به تفسير موضوعى «پيام قرآن»، ج 7، ص 317.
3. سوره احزاب، آيه 7.
4. «انداد» جمع «نِدّ» (بر وزن ضدّ) به معناى مثل است ولى ريشه اصلى آن به طورى که مقاييس و ديگران مى گويند به معناي جدايى و فرار کردن و مخالفت است. به همين دليل، ارباب لغت گفته اند «ندّ» به هرگونه مثل گفته نمى شود بلکه به مثلى گفته مى شود که در آثار و اعمال، راه مخالف را مى پويد همانند انسانى که مثل انسان ديگر است، ولى با او در حال جنگ مى باشد.
5. «اجتال»از مادّه «جولان»به معناى دوران است و در کلام امام(عليه السلام) چون با «عَنْ» ذکر شده، مفهومش جولان دادن و بازگرداندن از چيزى است و ممکن است اين معنا در مفهوم آن افتاده باشد که هر زمان آنها را به سويى مى برد.
6. در بحثهاى مربوط به عالم ذر اين احتمال ذکر شده است که ممکن است تفسير آن، همان مسائل فطرى و استعدادهاى الهى باشد که خداوند در نهاد بشر قرار داده است. براى شرح بيشتر به تفسير نمونه، ج 7، ص 4، مراجعه فرماييد.
7. «واتر» از مادّه «وتر» گرفته شده که به معناى فرد در مقابل شفع (زوج) مى باشد و در اين جا به معناى واحد است يعنى پيامبران يکى بعد از ديگرى براى هدايت خلق خدا آمدند. و بعضى گفته اند اين تعبير به معناى پشت سر هم قرار گرفتن با فاصله است مثلا گفته مى شود: «واتَرَ ما عَلَيْهِ مِنَ الصَّوْم; يعنى يک روز روزه گرفت و يک روز افطار کرد» در مقابل «متدارک» که پشت سر هم قرار گرفتن بدون فاصله است.
8. «اوصاب» از مادّه «وَصَبَ» به گفته مفردات به معناى بيمارى مزمن است و سپس واصب به هر چيزى که به طور دائم وجود داشته باشد اطلاق شده است و در کلام امام(عليه السلام) به معناى مشکلات و رنجهاى مداوم است.
9. «تُهْرِمُهُمْ» از مادّه «هرم» به معناى نهايت پيروى و از کار افتادگى است.
10. التحقيق فى کلمات القرآن الکريم، مادّه حج.
11. «غابر» از مادّه «غبار و غبور» به معناى هر چيزى است که باقى مى ماند و لذا باقيمانده شير در پستان را غُبْرَة مى گويند و باقيمانده خاک را در فضا غبار مى نامند و به اشخاص يا زمانهاى گذشته «غابر» گفته مى شود.
(به مقاييس، مفردات و لسان العرب مراجعه شود).
12. در بعضى از نسخه هاى نهج البلاغه «سمّى» به صورت فعل مجهول نوشته شده و آنچه در بالا گفته شد موافق همين نسخه است ولى اگر به صورت فعل معلوم باشد مفهومش چنين مى شود «پيامبرانى که پيامبر بعد نام آنها را ذکر کرده است» ولى احتمال اوّل مناسبتر است.
13. تعبير به «نسلت القرون» از مادّه «نَسْل» که به معناى فزونى فرزندان است مى باشد و اين تعبير کنايه زيبايى است از قرنهايى که پشت سر هم در مى آيند گويى هر قرنى از قرن ديگر متولّد مى شود و اين فرزندان پيوسته فزونى مى گيرند.
14. شرح بيشتر را درباره اين موضوع مهم در کتاب پيام قرآن، ج 4، ص 440 به بعد مطالعه فرماييد.
15. اصول کافى، ج 1، ص 16.
16. کافى، ج 1، ص 179.
17. نهج البلاغه، کلمات قصار 147.
18. سوره احزاب، آيه 39.
19. منهاج البراعة، ج 2، ص 160.
20. شرح بيشتر درباره تقيّه و تقسيم آن به احکام خمسه (واجب و حرام و متسحب و مکروه و مباح) و آيات و روايات مربوط به آن را در کتاب القواعد الفقهيّه، ج 1، ص 383 ـ قاعدة التقية ـ مطالعه فرماييد.
⚘
@Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرخطبههاینهجالبلاغه
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📌فراز ۵ ✍خطبه ١ نهج البلاغه دشتی 🎇🎇🎇🎇🎇#خطبه١🎇🎇🎇🎇🎇 آغاز آفرینش آسمان و ... 🔹فلسفه بعثت پیامبر خا
🍃
✅شرح خطبه ۱ بخش ۱۰
✨طلوع آفتاب اسلام:
در اين بخش از خطبه، امام(عليه السلام) اشاره به چهار نکته مى فرمايد:
🔹نخست، مسأله بعثت پيامبر اسلام و بخشى از ويژگيها و فضايل آن حضرت و نشانه هاى نبوّت او.
🔹دوّم، وضع دنيا در زمان قيام آن حضرت از نظر انحرافات دينى و اعتقادى و نجات آنها از اين ظلمات متراکم، به وسيله نور محمّدى(صلى الله عليه وآله).
🔹سوّم، رحلت پيامبر از دار دنيا.
🔹چهارم، ميراثى که از آن حضرت باقى مانده، يعنى قرآن مجيد.
🍃در قسمت اوّل مى فرمايد: «اين وضع همچنان ادامه يافت تا اين که خداوند سبحان، محمّد رسول الله(صلى الله عليه وآله) را براى وفاى به عهد خود و کامل کردن نبوّتش برانگيخت و مبعوث کرد» (اِلى اَنْ بَعَثَ اللهُ سُبْحانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لاِنْجازِ(1) عِدَتِهِ وَ اِتْمامِ نُبُوَّتِهِ(2)).
🍃سپس اشاره به بخشى از فضايل آن حضرت کرده، مى فرمايد: «اين در حالى بود، که از همه پيامبران پيمان درباره او گرفته شده بود (که به او ايمان بياورند و بشارت ظهورش را به پيروان خويش بدهند)» (مَاْخُوذاً عَلَى الْنَبييّنَ ميثاقُهُ).
«در حالى که نشانه هايش مشهور و ميلادش پسنديده بود» (مَشْهُورَةً سِماتُهُ،(3) کَريماً ميلادُهُ).
🍃اين تعبير ممکن است اشاره به کرامت و عظمت پدر و مادر و اجداد او باشد و يا برکاتى که هنگام تولّد او براى جهانيان فراهم گشت، چه اين که مطابق نقل تواريخ، همزمان با تولّد آن حضرت بتها در خانه کعبه فرو ريختند، آتشکده فارس خاموش شد، درياچه ساوه که مورد پرستش گروهى بود خشکيد و قسمتى از قصر شاهان جبّار در هم شکست و فرو ريخت و همه اينها بيانگر آغاز عصر جديدى در مسير توحيد و مبارزه با شرک بود.
سپس مى افزايد:
🍃«در آن روز مردم زمين، داراى مذاهب پراکنده و افکار و خواسته هاى ضدّ و نقيض و راه ها و عقايد پراکنده بودند» (وَ اَهْلُ الاَرْضِ يَومَئِذ مِلَل مُتَفَرِّقَة وَ اَهْواء مَنْتَشِرَة وَ طَرائِقُ مُتَشَتِّتة).
🌿«گروهى خدا را به مخلوقاتش تشبيه مى کردند و گروهى نام او را بر بتها مى نهادند يا به غير او اشاره و دعوت مى کردند»
🍃 (بَيْنَ مُشَبِّه للهِ بِخَلْقِهِ اَوْ مُلْحِد فِى اسْمِهِ اَوْ مُشير اِلى غَيْرِهِ).
♦️«ملحد» از مادّه «لحد» بر وزن مَهْد به معناى حفره اى است که در يک طرف قرار گرفته است و به همين جهت به حفره اى که در يک جانب قرار گرفته است لحد مى گويند، سپس به هر کارى که از حدّ وسط منحرف به سوى افراط و تفريط شده، الحاد گفته مى شود و شرک و بت پرستى را نيز به همين جهت الحاد مى گويند و منظور از جمله بالا «مُلْحِد فِى اسْمِهِ» همان است که در بالا اشاره شد که نام خدا را بر بتها مى نهادند; مثلا به يکى از بتها اللات و به ديگرى العزّى و به سوّمى منات مى گفتند که به ترتيب از الله و العزيز و المنّان منشتق شده است و يا اين که منظور آن است که صفاتى براى خدا همچون صفات مخلوقات قائل مى شدند و اسم او را دقيقاً بر مسمّى تطبيق نمى کردند. جمع ميان هر دو تفسير نيز ممکن است.
♦️سپس مى افزايد: «پس خداوند آنها را به وسيله آن حضرت از گمراهى رهايى بخشيد و با وجود پربرکت او، آنان را از جهالت نجات داد»
🍃(فَهَداهُمْ بِهِ مِنَ الضَّلالَةِ وَ اَنْقَذَهُمْ بِمَکانِهِ مِنْ الْجَهالَةِ).
🔹بعد به فراز ديگرى از اين بحث پرداخته، مى فرمايد: «سپس خداوند سبحان لقاى خويش را براى محمّد انتخاب کرد و آنچه را نزد خود داشت براى او پسنديد و او را با رحلت و انتقال از دار دنيا به سراى آخرت، گرامى داشت و از گرفتارى در چنگال مشکلات نجات بخشيد» (ثُمَّ اخْتارَ سُبْحانَهُ لُِمحمَّد صَلَّى الله عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ لِقائَهُ، وَرَضِىَ لَهُ ما عِنْدَهُ، وَاَکْرَمَهُ عَنْ دارِ الدُّنْيا وَ رَغِبَ بِهِ عَنْ مَقام البَلْوى).(4)
▫️«آرى در نهايت احترام او را قبض روح کرد، درود خدا بر او و آلش باد» (فَقَبَضَهُ اِلَيْهِ کَريماً صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ). «او هم آنچه را انبياى پيشين براى امّت خود به يادگار گذارده بودند در ميان شما به جاى نهاد» (وَ خَلَّفَ فيکُمْ ما خَلَّفَتِ الاَنْبياءُ فى اُمَمها).
🌿«زيرا آنها هرگز امّت خود را بى سرپرست و بى آن که راه روشنى در پيش پايشان بنهند و پرچمى برافراشته، نزد آنها بگذارند رها نمى کردند!» (اِذْ لَمْ يَتْرُکُوهُمْ هَمَلا(5) بِغَيْرِ طَريق واضِح وَلا عَلَم قائم).
🔹بديهى است منظور امام(عليه السلام) از تعبير بالا همان چيزى است که در حديث ثقلين آمده است که طبق اين روايت متواتر، پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمود: «من از ميان شما مى روم و دو چيز پرارزش در ميان شما به يادگار مى گذارم: کتاب خدا و عترتم که اگر به اين دو تمسّک جوييد هرگز گمراه نخواهيد شد و اين دو از يکديگر جدا نمى شوند تا در کنار حوض کوثر نزد من آيند».(6)
⚘
@Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرخطبههاینهجالبلاغه
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
۱۱- و من كلام له ( عليه السلام )
> لابنه محمد ابن الحنفية لما أعطاه الراية يوم الجمل <
تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ عَضَّ عَلَي نَاجِذِكَ أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ تِدْ فِي الْأَرْضِ قَدَمَكَ ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَي الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ .
📚نهج البلاغه/خطبه۱۱
🔹خطاب به محمد حنفيه
🔹آموزش نظامي
🍃اگر كوهها از جاي كنده شوند تو ثابت و استوار باش، دندانها را بر هم بفشار، كاسه سرت را به خدا عاريت ده، پاي بر زمين ميخكوب كن، به صفوف پاياني لشگر دشمن بنگر، از فراواني دشمن چشم پوش، و بدان كه پيروزي از سوي خداي سبحان است.
هدایت شده از قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
۱۲- و من كلام له ( عليه السلام )
> لما أظفره الله بأصحاب الجمل وَ قَدْ قَالَ لَهُ بَعْضُ أَصْحَابِهِ وَدِدْتُ أَنَّ أَخِي فُلَاناً كَانَ شَاهِدَنَا لِيَرَي مَا نَصَرَكَ اللَّهُ بِهِ عَلَي أَعْدَائِكَ <
فَقَالَ لَهُ ( عليه السلام ) أَ هَوَي أَخِيكَ مَعَنَا فَقَالَ نَعَمْ قَالَ فَقَدْ شَهِدَنَا وَ لَقَدْ شَهِدَنَا فِي عَسْكَرِنَا هَذَا أَقْوَامٌ فِي أَصْلَابِ الرِّجَالِ وَ أَرْحَامِ النِّسَاءِ سَيَرْعَفُ بِهِمُ الزَّمَانُ وَ يَقْوَي بِهِمُ الْإِيمَانُ .
🔹 پس از پيروزي بر اصحاب جمل
🌿🌷(پس از پيروزي در جنگ بصره در سال ۳۶ هجري يكي از ياران امام عليه السّلام گفت: دوست داشتم برادرم با ما بود و ميديد كه چگونه خدا تو را بر دشمنانت پيروز كرد)
امام (ع) پرسيد: آيا فكر و دل برادرت با ما بود؟ گفت: آري امام (ع) فرمود: پس او هم در اين جنگ با ما بود، بلكه با ما در اين نبرد شريكند آنهايي كه حضور ندارند، در صلب پدران و رحم مادران مي باشند، ولي با ما هم عقيده و آرمانند، به زودي متولد مي شوند، و دين و ايمان به وسيله آنان تقويت مي گردد.
نهج البلاغه/ خطبه ۱۲
شرح_صوتی_خطبه_۱۱_و_۱۲.mp3
7.48M
✅شرح خطبه ۱۱ و ۱۲
/بنیادمجازی
کانال #قرآنونهجالبلاغه 🌺✨
⚘ @Nahjolbalaghe2
#شرحوتفسیرخطبههاینهجالبلاغه
521.7K
☢ ما وظیفه داریم بهترین هایی که به نظرمون میرسه رو انتخاب کنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ خوارج مسلکی در خانواده ممنوع
برخی روشنفکرمآبها در موضوع خانواده خوارج مسلک عمل میکنند.
❌ دین سکولار دینی است که تکلیف مدیریت در خانواده را مشخص نکرده ولی از اخلاق سخن میگوید.
✅✅✅ مهمترین مشکل خانواده در ایران
👇👇👇👇👇
👈🏻👈 تا این مسئله حل نشود؛ توصیههای اخلاقی هم اثر نخواهد کرد ...
#استاد_پناهیان
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
#نکات_تربیتی_خانواده ۳ "تصحیح یه نگاه غلط" 🌺 خداوند حکیم میفرماید ما زن و مرد رو به صورت زوج قرار
#نکات_تربیتی_خانواده ۴
💖💞💖
🔹یه زن و شوهر زرنگ همیشه دنبال این هستن که هم خودشون آرامش داشته باشن
و "هم به همسرشون آرامش بدن".
😊😌💖
✅ ضمن اینکه تلاش میکنن "هر چیزی که آرامش اونا رو بهم میریزه" رو بذارن کنار.
🚸 یکی از وسایلی که آرامش خانواده ها رو هدف گرفته
"تلویزیون و ماهواره" هست.
🔥♨️
🔴 دیدن فیلم هایی که بازیگران ثروتمند و زیبایی داره خیلی میتونه آرامش زن و مرد رو بهم بریزه
📺📡
و اونا ناخوداگاه میشینن و مقایسه میکنن!
😒
بعد از یه مدت حتما این زن و شوهر از چشم هم می افتن و یا طلاق عاطفی میگیرن یا میرن دادگاه...
🚫🚫🚫
✔️ تا اونجا که ممکنه دیدن تلویزیون رو به حداقل برسونید.
اگه اصلا نگاه نکنید هم که خیلی عالیه
نترس از دنیا عقب نمی افتی!😊
🚫 اونایی که صبح تا شب پای تلویزیون هستن زندگی های بی مهر و محبت و پر از مشکل با هم دارن...
تلویزیون و ماهواره رو آروم آروم کنار بذار...
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
#شگفتی_های_آفرینش ☘🐚
🌱🐌 این موجود نیمی گیاه و نیمی حیوان است، نیروی خود را از خورشید میگیرد و مانند حلزون در آب حرکت میکند!!
الله اکبر
🍃💐ظــهور نزدیــک است💐🍃
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
🌹 امام خامنه ای:
چیزی که قدرتمندترین آدم تاریخ (امیرالمومنین علیه السلام ) را آن گونه مظلوم کرد ، نبود #تحلیل_سیاسی در مردم بود والّا همه ی مردم بی دین نبودن، تحلیل سیاسی نداشتند.
P4.mp3
3.1M
#دشمن_شناسی 4
📡 آموزش های گسترده و حرفه ای یهودیان در زمان موسی ع
استاد طائب
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
🌺🍃〰
#پاداش_مادی_حفظ_قرآن
💠علی بن ابی طالب(ع)می فرماید:
🌹من دخل فی الاسلام طائعاً و قرأ القرآن ظاهراً فله فی کل سنة مئتا دینار فی بیت مال المسلمین إن مُنِعَ فی الدنیا أخذها یوم القیامة وافیة أحوج ما یکون إلیها🌹
✍🍃کسی که اسلام را بپذیرد و قرآن را حفظ نماید سالانه دویست دینار از بیت المال مسلمانان سهم دارد، اگر در دنیا از آن محروم گردد در روز قیامت به طور کامل آن را دریافت خواهد نمود، که در آن جا به آن نیازمندتر است.
🌺🍃〰
#توصیه_های_طلایی_حفظ_قرآن
💠 حافظان عزیز، پیشنهاد میشود در حفظ هر صفحه این موارد رعایت شود:
❇️ صفحه کاملا بی نقص تلاوت شود. حتی اگر یک غلط یا تپق و تکراری داشتید، دوباره صفحه را مرور کنید. فكر نكنید وقتتان هدر میرود. شما با درست كاركردن، وقت به دست میآورید.
💠تسلط در اول و آخر هر آیه.(آیه با چه عبارتی شروع وبا چه عبارتی پایان میپذیرد)
❇️ تسلط در اول و آخر صفحه.(صفحه با چه آیه ای شروع و با چه آیه ای تمام میشود.
💠 تسلط در اوایل صفحات.
💠 تسلط در اواخر صفحات.
❇️ تسلط در شماره صفحه.
💠 تکرار چندین باره سطر اول هر صفحه با عبارت آخر صفحه قبل تا در زمان انتقال به صفحات بعدی دچار مشکل نشوید
🍃🌺
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
♨️سلام خواهرا
♨️یک مطلب بسیار مهم
❌متاسفانه بر طبق آمار خانمهای بسیاری با تفکر متعلق به جبهه لیبرال و اصلاحات با رزومه های وحشتناک برای مجلس ثبت نام کردند
این یک #زنگ_خطر اساسیست
ممکن است با توجه به اینکه میدانند رد صلاحیت میشوند دست به این اقدام زده باشند‼️
با توجه به اینکه بانوان انقلابی کمی ثبت نام کرده اند برنامه شان این باشد که بعد رد صلاحیت این تعداد زن هیاهو راه بیندازند که شورای نگهبان اغلب زنان را رد صلاحیت کرد و ...
پس تقاضا دارم همه خواهران ولایی که مدرک فوق لیسانس و بالاتر دارند همین الان برای ثبت نام اقدام کنند
❌به دوستان اطلاع رسانی کنید
امروز روز آخر ثبت نام است
⚘ eitaa.com/Nahjolbalaghe2
.
✅ سخنان استاد تائب در مورد دشمن شناسی
⬇️⬇️
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/5718
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/5803
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/5846
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/5941
⚘ @Nahjolbalaghe2