✔️ مکروه غیری، مقابل مکروه نفسی بوده و به عملی گفته میشود که به خودی خود، کراهت (مفسده غیر ملزمه) ندارد، اما از آن جا که مقدمه وجود امری است که آن امر دارای مفسده غیرملزمه است، حکم کراهت به واسطه آن غیر، بر این فعل نیز بار میگردد؛ به بیان دیگر، مکروه غیری آن است که تحقق مکروهی به وجود آن وابسته است و مبغوضیت آن غیر، به این فعل نیز سرایت میکند، مثل: کراهت رفتن به حمام که مقدمه نماز خواندن در آن است و از آن جایی که نماز در حمام، مکروه نفسی است، این کراهت، به رفتن به حمام نیز سرایت میکند.
#اصول
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج فقه آیت الله نوری
88/07/19
🔸 از جمله کسانی که خيلی مصرّ بر عدم تأثير اختلاف افق میباشد، مرحوم نراقی در مسند می باشد، ايشان در جلد 10 مستندالشيعه قائل به اين است که اختلاف افق مؤثر نيست و اگر در يکجا ماه ديده بشود در همه جا اول ماه است.
🔹 بنده تابستان سال 44 در اصفهان بودم، علمای اصفهان از آيت الله خوئی سؤال کردند شما که قائليد وحدت افق معتبر نيست و میگوئيد اختلاف افق اشکال ندارد و وحدت افق لازم نيست، دليلتان چيست؟ در جواب آيت الله خوئی نوشته بودند که به مستند نراقی مراجعه کنيد.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله جوادی آملی:
🔸 «الحمد لله» چرا الحمد لله؟ براي اينكه او «الله» است. الله، ذات مستجمع همه كمالات را ميگويند. و اگر حمد در برابر كمال است، چون خدا كامل است، پس محمود است. هر كاملي محمود است و خدا كامل است، پس خدا محمود است. چرا «الحمد لله»؟ لانّه «الله» است.
🔹 اين بحث قبلاً هم گذشت كه تعليق حكم بر وصف، مشعر به عليت است. اگر گفتند «أكرم العالم» يعني أكرمه لعلمه. اگر گفتند «الحمد له» بايد دليل اقامه كنند. چرا الحمد له؟ لانّه الله. چون الله است، مستجمع همه كمالات است، حمد از آن اوست. ولي اگر گفته شد «الحمد لله» اين تعليق حكم به وصف است كه مثل اين است كه بگوييم «الإكرام للعالم»، اگر گفتيم الإكرام للعالم، اين در حقيقت بيان سبب حكم است كه سبب ثبوت محمول براي موضوع، خود موضوع است.
🔸 اگر گفتيم «الجنة للمطيعين، النار للملحدين» اين تعليق محمول براي موضوع دليل را خود موضوع در بر دارد. «الجنه للمطيعين» چرا؟ لانه مطيع است. «النار للملحدين» چرا؟ چون او ملحد است. «الاكرام للعالم» چرا؟ چون او عالم است. ولي اگر گفتيم «الإكرام لزيد» دليل ميخواهد كه انسان بايد بگويد كه لانّه عالمٌ، از اين جهت بايد او را اكرام كرد.
🔹 پس اگر گفته شد «الحمد لله» یعنی حمد، مال «الله» است. چون «الله» ذات مستجمع جميع كمالات است. همين جامعيت كمال سبب ثبوت حمد براي خداي سبحان خواهد بود.
#جوادی_آملی
@Nardebane_feghahat
4_5909062550397389869.mp3
11.77M
✔️ تدریس کتابِ فقهی «شرائع الإسلام- محقق حلی- کتاب الطهارة» 3
🎤 رضا حسینی
#فقه
#تدریس_شرایع
@Nardebane_feghahat
4_5909062550397389870.mp3
10.71M
✔️ تدریس کتابِ فقهی «شرائع الإسلام- محقق حلی- کتاب الطهارة» 4
🎤 رضا حسینی
#فقه
#تدریس_شرایع
@Nardebane_feghahat
🔸 «مقتضی» "ما منه الأثر" است و «مانع» آن چیزی است که جلویِ این اثر را بگیرد.
#اصول
@Nardebane_feghahat
🔹 از نظر فقه شيعه، خوردن گوشت خرگوش حرام است ولی از نظر فقهاء اهل سنت اشکالی ندارد.
#فقه
@Nardebane_feghahat
🔸 طهارت از حدث اکبر و حدث اصغر در طواف واجب شرط است؛ لکن در طواف مستحب بنابر قول مشهور، شرط نیست.
#فقه
@Nardebane_feghahat
4_5922620533790215442.mp3
11.51M
✔️ تدریس کتابِ فقهی «شرائع الإسلام- محقق حلی- کتاب الطهارة» 5
🎤 رضا حسینی
#فقه
#تدریس_شرایع
@Nardebane_feghahat
🔸 مرحوم اصفهانی(ره) عقد به معنای «گره» در نظر گرفته، گره باید دو طرفه باشد، یعنی یک طرفِ طناب به آن طرف دیگر گره زده شود.
🔹 اگر «عقد» را به این معنا گرفتیم، دیگر «أوفوا بالعقود» شامل ایقاعات نخواهد شد.
#فقه
@Nardebane_feghahat
🔹 گفته شده که مرحوم آیت الله سید محمد روحانی (صاحبِ کتاب منتقی الاصول) فرموده: بنده چندینمرتبه کفایه و خارج را تدریس نمودهام، اما هنوز فرقِ تنبیه شماره8 و تنبیه شماره9 که در بحثِ اجتماع امر و نهی را متوجه نمیشوم.
رحمة الله علیه رحمة واسعة
#اصول
@Nardebane_feghahat
🔸 في "امتناع التكليف بالمحال"
تكليف ما لا يطاق: قبيح بالضرورة، والله تعالى لا يفعل لحكمته، فاستحال منه وقوع التكليف بالمحال.
ونزاع الاشعرية في ذلك: باطل، وقد بيناه في كتبنا الكلامية.
📚 مبادئ الوصول الى علم الاصول، العلامة الحلي ج1 ص116
@Nardebane_feghahat