4_5848470414505806675.mp3
950.5K
🔰نقد سند لیلة الرغائب
🎙آیت الله سید احمد مددی
@Nardebane_feghahat
نردبان فقاهت
🔰نقد سند لیلة الرغائب 🎙آیت الله سید احمد مددی @Nardebane_feghahat
🔸 جالب است که سند نماز یکشنبه های ذی القعده نیز منحصر در انس بن مالک است.
🔹 لذا اگر کسی بخواهد این نماز و همچنین نماز لیلة الرغائب را بخواند، باید به قصد رجاء قرائت کند.
@Nardebane_feghahat
✔️ آیة اللّه الشیخ حسین الوحید الخراساني(دام ظلّه):
🔸 إعتقادنا صحّة سند الزيارة المشهورة بزيارة عاشوراء و كذلك الزيارة المشهورة بالزيارة الجامعة و المروية في كتب أدعية الشيعة المعتمدة، فإننا ۔فضلا عن صحة سندهما- نری قطعية صدورهما، بل أقولها صراحة إن المناقشة في سند هاتين الزيارتين ناش عن الجهل و عدم العلم.
📚 التکفیر في ضوء الفقه الشیعي ص40
#رجال
#وحید_خراسانی
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #جوادی_آملی:
🔸 خداوند به موسی (علیه السلام) فرمود: ﴿وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي﴾ تو را نه براي خودت ساختم نه براي ديگري. اين ﴿وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي﴾ حصر است؛ يعني تو را فقط براي پرورش توحيد ساختم. نه براي خودت ساختم كه به كار خودت بپردازي نه براي ديگران ساختم كه به جامعه بپردازي، اگر جامعه را هدايت ميكني و بنياسرائيل را از آلفرعون نجات ميدهي «لله» است و اگر به كارهاي شخصي خودت هم ميپردازي «لله» است.
◾️ (درس تفسیر سوره طه، جلسه هفدهم)
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #جوادی_آملی:
🔸 در قرآن فرمود: ﴿إِن تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِينَ مَرَّةً﴾ هفتاد ناظر به كثرت است. اينطور نيست كه اگر هشتاد بار استغفار بكني حالا خدا بيامرزد؛ يعني هر چه بگويي بياثر است. ﴿فَلَن يَغْفِرَ اللّهُ لَهُمْ ذلِكَ بِأَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَاللّهُ لاَيَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ﴾.
@Nardebane_feghahat
❓محضر مبارک فقیه عالیقدر، حضرت آیت الله سید احمد #مددی
سلام علیکم
آیا قمه زنی جایز است؟
✅ جواب معظم له:
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر مضر نباشد، فی نفسه جائز است، البته ملاحظه جهات دیگر بشود.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #شبیری_زنجانی(حفظه الله):
🔸 فرق بناء عقلاء و سيره متشرّعه آن است که از بناء عقلاء، حکم اقتضائی شرعی استفاده می شود که به ضمیمه عدم الردع، حکم فعلی ثابت می گردد؛ولی سیره متشرّعه مستقیما حکم فعلی را اثبات می کند.
📚 کتاب نکاح ج1 ص62
#اصول
@Nardebane_feghahat
✔️ مرجع عالیقدر، آیت الله محمداسحاق #فیاض:
🔸 يحرم «الفحش» و هو القول المتضمن لتنقيص الغير و هدر كرامته، و منه ما يستقبح التصريح به إذا كان في الكلام مع الناس، شريطة أن يكون فحشا بأن يستلزم هتك حرمة غيره، و أما مجرد ذكره و التكلم به -كما إذا كان في مقام بيان حكمه أو كان من باب المثال- فلا يكون محرّما، كيف و قد صرّح به بإسمه في غير واحد من الروايات؟!
📚 منهاج الصالحین ج2 ص113
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #خویی (قدس الله نفسه الزکیه):
🔹...(یدعی) إستقرار سيرة المتشرّعة على التحرّز عن الدخان من مثل التنباك و الترياك و التتن حال الصوم، بحيث أصبح البطلان به كالمرتكز في أذهانهم، بل قد يدّعى بلوغ تناوله من الإستبشاع حدّا يكاد يُلحقه بمخالفة الضروري.
و لكن التعويل على مثل هذه السيرة و الإرتكاز مشكل جدّاً، لعدم إحراز الإتّصال بزمن المعصومين (عليهم السلام) و جواز الإستناد إلى فتاوى السابقين لو لم يكن محرز العدم كما لا يخفى.
📚 موسوعة السید الخوئي ج21 ص159
#فقه
#صوم
@Nardebane_feghahat
💢 فقیه و عُرف
✔️ آیتالله سید موسی شبیری زنجانی
✳️ اوایل طلبگی من بود. سیل بسیار غلیظ و گل آلودی در قم آمده بود. طلبهای به من گفت که این آب، مطلق است یا مضاف؟ من گفتم همین سؤال تو شاهد است بر این که آب مطلق است!
بعداً در درس خارج آیتالله بروجردی "قدّس سرّه" شخصی شیشهای آورد و به آقای بروجردی گفت که این آب، مطلق است یا مضاف؟ ایشان همین پاسخِ من را به آن شخص گفت.
✅ در موضوعاتی که دلیلی از قرآن و سنت بر آن نداریم و موکول به عرف شده است، ما با عرف هیچ فرقی نداریم، لذا فقیه نباید دخالت کند.
(جرعه ا ی از دریا، ج3، ص491)
@Nardebane_feghahat
● مقایسه «رسائل» و «کفایه» در کلام آیت الله شبیری زنجانی
❓ با توجه به اینکه رسائل و کفایه دو متن سطح عالی درسی حوزه در اصول فقهاند، از جهت دقّت و اتقان کدام یک را ترجیح میدهید؟
✍️ من الآن بهطور کلی نمیتوانم چیزی عرض کنم. تمام مباحث یکسان نیست. در بحث قطع، کفایه کاملتر از رسائل است و بعید نیست از تحقیقات میرزای شیرازی گرفته شده باشد. ظاهراً در قسمتهای زیادی از کفایه، از مطالب میرزا استفاده شده است.
روی هم رفته بهنظر میرسد رسائل أقوا باشد، ولی بعضی أبحاث کفایه پختهتر و فنّیتر است؛ مثلاً بحث اصل مُثبت و بعضی تنبیهات استصحاب، در کفایه پختهتر بحث شده است.
📚جرعهای از دریا، ج1، ص143
@Nardebane_feghahat
☑️ رساله حقوق امام سجاد (علیه السلام) هیئت جعلی دارد اما مفردات و محتوای آن، جعلی نیستند
✅ آیت الله سید احمد مددی در گفتگو با شبکه اجتهاد :
🔹در امالی شیخ طوسی میبینیم مشخصا شخصی، روایات مختلف از روات و صحابه مختلف را با حذف سند جمع آوری کرده و اول آن یک «یا علی» یا یک «یا اباذر» جلوی آن گذشته است، در حالیکه این روایات ربطی به یک صحابه واحد ندارد. این مشکلی ندارد و نظائرش را داریم. لذا تعبیر میکنیم هیئت، مجموعی و ترکیبی جعلی است اما مفردات آن جعلی نیستند و هر یک از مفردات برای خود سند و مصدر مستقلی دارند. یک نواخت هم نیستند و بعضی سند خوب و بعضی سند ضعیف دارند و مختلف هستند.
رساله حقوق امام سجاد (علیه السلام) هیئت جعلی دارد اما مفردات و محتوای آن، جعلی نیستند
@Nardebane_feghahat