#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_آیه۱۹_۲۰
#تفسیر_نور
#حجت_الاسلام_محسن_قرائتی
أَوْ کَصَیِّبٍ مِنَ السَّماءِ فِیهِ ظُلُماتٌ وَ رَعْدٌ وَ بَرْقٌ یَجْعَلُونَ أَصابِعَهُمْ فِی آذانِهِمْ مِنَ الصَّواعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِ وَ اللّهُ مُحِیطٌ بِالْکافِرِینَ(۱۹)
یا چون(گرفتاران در)بارانی تند از آسمانند که در آن،تاریکی ها و رعد و برقی است که از ترس صاعقه ها وبیم مرگ،انگشتان خود را در گوشهایشان قرار می دهند و(لی)خداوند بر کافران احاطه دارد.
نکته ها:
* خداوند،منافق را به شخصِ در باران مانده ای تشبیه کرده که مشکلات بارانِ تند،شب تاریک،غرّش گوش خراش رعد،نور خیره کننده ی برق،و هراس و خوف مرگ،او را فراگرفته است،امّا او برای حفظ خود از باران،نه پناهگاهی دارد و نه برای تاریکی،نوری و نه گوشی آسوده از رعد و نه روحی آرام از مرگ.
پیام ها:
۱ _ منافقان غرق در مشکلات و نگرانی ها می شوند،و در همین دنیا نیز دلهره و اضطراب و رسوایی و ذلّت دامن گیرشان می شود. «ظُلُماتٌ وَ رَعْدٌ وَ بَرْقٌ»
۲ -منافقان از مرگ می ترسند. «حَذَرَ الْمَوْتِ»
۳ -منافقان بدانند که خداوند بر آنها احاطه دارد و هر لحظه اراده فرماید،اسرار وتوطئه های آنها را افشا می کند. «وَ اللّهُ مُحِیطٌ بِالْکافِرِینَ»
______________
یَکادُ الْبَرْقُ یَخْطَفُ أَبْصارَهُمْ کُلَّما أَضاءَ لَهُمْ مَشَوْا فِیهِ وَ إِذا أَظْلَمَ عَلَیْهِمْ قامُوا وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَذَهَبَ بِسَمْعِهِمْ وَ أَبْصارِهِمْ إِنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ(۲۰)
نزدیک است که برق،نور چشمانشان را برباید.هرگاه که(برق آسمان در آن صحرای تاریک وبارانی)برای آنان بدرخشد،در آن حرکت کنند،ولی همین که تاریکی،ایشان را فرا گرفت بایستند.واگر خداوند بخواهد، شنوایی و بینایی آنان را(از بین)می برد،همانا خداوند بر هر چیزی تواناست.
نکته ها:
* منافقان،تاب وتوان دیدن دلائل نورانی و فروغ آیات الهی را ندارند.همانند مسافر شبگرد در بیابان که در اثر برقِ آسمان،چشمانش خیره شده و جز چند قدم بر نمی دارد.آنان نیز در جامعه اسلامی هر چند گاهی چند قدمی پیش می روند،ولی در اثر حوادث یا اتّفاقاتی از حرکت باز می ایستند.آنان چراغ فطرت درونی خویش را خاموش کرده ومنتظر رسیدن نوری از قدرت های بیرونی مانده اند.
* هرگاه گفته می شود خداوند بر هر کاری قادر است،مراد کارهای ممکن است.مثلاً اگر گفتیم فلانی ریاضی دان است،معنایش آن نیست که بتواند حاصل جمع ۲+۲ را ۵ بیاورد. زیرا این امر محال است،نه آنکه آن شخص قادر بر جمع نمودن آن نباشد.
کسانی از امام علیه السلام سؤال کردند:آیا خداوند می تواند کره ی زمین را در تخم مرغی قرار دهد؟امام ابتدا یک پاسخ اقناعی دادند که با یک عدسیِ چشم،آسمان بزرگ را می بینیم،سپس فرمودند:
خداوند قادر است،امّا پیشنهاد شما محال است. درست مانند قدرت ریاضی دان که مسئله ی محال را حل نمی کند.
سیمای منافق در قرآن:
* منافق در عقیده وعمل،برخورد وگفتگو،عکس العمل هایی را از خود نشان می دهد که در این سوره وسوره های منافقون،احزاب،توبه،نساء و محمّد آمده است.آنچه در اینجا به مناسبت می توان گفت،این است که:
منافقان در باطن ایمان ندارند،ولی خود را مصلح و عاقل می پندارند.با همفکران خود خلوت می کنند،نمازشان با کسالت و انفاقشان با کراهت است.نسبت به مؤمنان عیب جو و نسبت به پیامبر صلی الله علیه و آله موذی اند.
از جبهه فراری و نسبت به خدا غافل اند.افرادی یاوه سرا،ریاکار،شایعه ساز و علاقمند به دوستی با کفارند.ملاک علاقه شان کامیابی و ملاک غضبشان،محرومیّت است.
نسبت به تعهّداتی که با خدا دارند بی وفایند،نسبت به خیراتی که به مؤمنان می رسد نگران،ولی نسبت به مشکلاتی که برای مسلمانان پیش می آید شادند.
امر به منکر ونهی از معروف می کنند.قرآن در برابر این همه انحراف های فکری وعملی می فرماید: «إِنَّ الْمُنافِقِینَ فِی الدَّرْکِ الْأَسْفَلِ مِنَ النّارِ»
پیام ها:
۱ -منافق در مسیر حرکت،متحیّر است. «أَضاءَ... مَشَوْا، أَظْلَمَ... قامُوا»
۲ -حرکت منافق،در پرتو نور دیگران است. «أَضاءَ لَهُمْ»
۳ -منافق به سبب اعمالی که مرتکب می شود،هر لحظه ممکن است گرفتار قهر خداوندی شود. «وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَذَهَبَ بِسَمْعِهِمْ»
۴ -سنّت الهی،آزادی دادن به همه است و گرنه خداوند می توانست منافقان را کر و کور کند. «وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَذَهَبَ بِسَمْعِهِمْ وَ أَبْصارِهِمْ»
✨🌸✨
✍شیطان به موسی(ع) گفت:
سه وقت به انسان مسلط میشوم:
❶وقتی ازخودش راضی باشد.
❷اعمال خوبش را زیاد بداند.
❸گناهانش راکم وکوچک بداند.
📚 کافی؛ج۲؛ص۳۱۴
#معجزات_علمی_قرآن
❌ دلایل علمی نجس و حرام بودن خوردن خون
✅ «خون در کشور بدن همانند نهری است که در کـوچه و خیابانهـای شـهر جـاری است که در آغـاز صـاف و گـوارا و سـرانجام به کثافـات آلـوده می شود. خون هم بعـد از گـذشت از ریه و کبـد و مشـروب ساختن بدن به هنگام عبور از وریدها مسـموم کننده است.»
✅ خون غذای انسان نیست. چرا که پروتئینهای پلاسـما ( آلبومین، گلاوبوبین، فیبرینوژن ) بسـیارکم اسـت (حدود 6 -8 میلیگرم درصـد) و ترکیبـات خون بسـیار دیر هضم است و یـا به سـختی جـذب روده هـا می شود.
✅ از آنجاکه یکی از وظایف خون حمل کردن سـموم و مواد زائـد بدن مثل اوره، اسید اوریک، کریاتین و گاز دی اکسـید کربن است، در صورتی که کسی خون را از طریق دهان بخورد به میزان زیادی از این مواد و سموم را وارد بدن خود کرده است.
✅ خون محیط مناسبی برای رشد انواع میکروبهاست که این میکروبها را از ابزار کشـتن (ذبح) ، دسـتها ، هوا ، مگسـها وظرفی کـه خـون در آن ریختـه می شـود جـذب می کنـد و علاوه بر آن گـاهی حیـوانی کـه خـون آن در دست مـاست بیمـار است (بـویژه بیماریهـای عفونی) که در آن صورت خطرناكتر است.
هنگام خوردن خون از طریق دهان، میزان اوره خون به دلیل شکسـته شـدن پروتئینهـا بالا می رود و گاهی منجر به کما می شود.
✅ برخی ادعـا دارنـد که خوردن خون برای اسـتفاده از ترکیبات آهن موجود در آن مفیـد می باشـد. این سـخن کاملا مردود است ، زیرا آهن موجود درخون، آهن آلی است که نسـبت به ترکیبات آهن غیر آلی بسـیار کنـدتر و سـخت جذب روده ها می شود.
خوردن کبد (جگر سـیاه) و طحال حیوانـات حلال گوشت که از نظر شرعی نیز بلااشــــکال اســـت می توانــــد مقــــدار قابــــل تـــوجهی آهـــن بـــه بــــدن برسانــــد.
✅ «هنگامی که خون از جریان می افتـد و به اصـطلاح می میرد، گلبولهای سـفید (پاسداران وسـربازان کشور تن) از بین می روند و به همین دلیل میکروبها که میـدان را خـالی از حریف می بیننـد به سـرعت زاد و ولـد کرده گسترش می یابنـد. بنابراین اگر گفته شود خون به هنگامی که از جریان می افتـد آلوده ترین اجزای بدن انسان و حیوان است گزاف گفته نشده است.
✅ «مهمتر از زیانهای خون خواری بر جسم ضـررهای آن بر روان است.
چوپانان همیشه برای اینکه سگ حالت سـبعی " درندگی "بیشتری پیدا کند مدتی به او خون می خورانند.
ازسوی دیگر در علم غذاشناسـی ثابت شده که غذاها از نظر تأثیر در غده ها و ایجاد هورمونها در روحیات و اخلاق انسان اثر می گذارند. از قدیم نیز تأثیر خون خــــواری در قســـــاوت قلــــب وســـــنگدلی بــــه تجربــــه رســـــیده وحـــــتی ضـــــرب المثـــــل شـــــده اســــت.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌺🍃🌺
🌺🍃
#فضائل_امیر_المومنین_ع
امام فخر رازی متوفای 606 قمری که از مفســرین ممتاز اهل سنت است در تفسیر سوره بقره در بیان برکات آیه الکرسی در بیان عظمت و بزرگی امیر مؤمنان علی (ع) آورده است:
*⃣ من اتخذ علیاً اماماً لدینه استمسک بالعروة الوثقی فی دینه و نفسه.
هرکــه علی علیه السلام را به عنوان پیشــوای دینی خود برگزیند همانا به ریســمان محکم تمسک جسته که خودش و دینش را حفظ میکند.
و نیــز آورده کــه:
*⃣ ومن اقتدی فی دینه بعلی ابن ابیطالب فقد اهتدی و الدلیل علیه قوله (ص) :
❇️ اللهم ادر الحق مع علی حیث دار.
هرکس در دینش به علی بن ابیطالب اقتدا کند هدایت میشــود.
چنانکه رسول خدا (ص) فرمود:
❇️ خداوندا! هرجا که علی هست حق را با او قرار بده.
📚 هزار و یک فضائل امیرالمومنین
📚 تفسیر کبیر ج 1 ص 205 و ص 207
🌺🍃
🍃🌺🍃🌺
🌺🍃🌺🍃🌺🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#55_سورة_الرحمن
#تلاوت_ترتیل بسیار دلنشین
#عبدالرحمن_العوسی
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
💕 امیرالمؤمنین علی (ع):
🌸 عذرخواهی هاى مردم را بپذير تا از برادرى آنان بهره مند شوى، و با روى باز و گشاده ديدارشان كن تا كينه هايشان بميرد. ❤️
📚غرر الحكم : ۲۴۲۰🍃
✨🌸✨
✍سول خدا (ص) میفرمایند:
💠خانه اى ڪه درآن قرآن زیاد خوانده شود،خيرش زیاد گرددو بہ اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براے زمينيان مےدرخشند
📚 كافى ج۲ ص۶۱۰
⁉️آیا هنگام خواب، روح انسان از بدن خارج می شود؟
🌻نوفلى میگوید،به امام صادق عليه السلام عرض كردم :گاهی مؤمن خوابى مى بيند و همان گونه خواهد بود كه ديده است،
و گاهی خواب مى بيند و واقعيتى ندارد.
♥️امام عليه السلام در جواب فرمود:
🍃 مؤمن كه خوابيده است روح او حركت مى كند كه تا به آسمان كشيده مى شود،
🔸 پس آن چه را كه در ملكوت آسمان در موضع تقدير و تدبير ديده است آن درست و حق است.
🚫 و آن چه را كه در زمين ديده است آن خوابهای پوچ و غیر واقعی است .
♥️به امام گفتم: آيا روح مؤمن به آسمان صعود مى كند؟
✨گفت : آرى
🔹گفتم : آن چنان كه چيزى از روح در بدنش باقى نمى ماند؟
🌺فرمود: نه اين گونه نيست!
اگر روح به كلّى از بدن خارج شود كه چيزى از آن در بدن نماند، هر آينه كه بدن مرده است!
🔸گفتم:پس چگونه خارج مى شود؟
🌺فرمود: آيا آفتاب را نمى بينى كه در جاى خود است و شعاع آن در زمين معلوم است؟
♦️روح هم چنین است كه اصل آن در بدن است و حركت آن هنگام خواب، مثل شعاع آفتاب است...
📘منبع:هزار و یک کلمه،علامه حسنزاده آملی
أَمْ خُلِقُوا مِنْ غَيْرِ شَيْءٍ أَمْ هُمُ الْخَالِقُونَ (طور/35)
أَمْ خَلَقُوا السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بَل لَّا يُوقِنُونَ (طور/36)
📄آيا از "هيچ" آفريده شدهاند يا خود آفريدگار خويشند؟!
📄آيا آنها آسمانها وزمين را آفريدهاند!؟ بلكه (حق اين است كه) يقين نمىجويند.
═════════┅┄
أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثاً وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ (مومنون/115)
📄پس آيا گمان مىكنيد كه ما شما را بيهوده آفريدهايم، و شما به سوى ما بازگردانده نمی شويد؟
از خاطرات آیت الله العظمی وحید خراسانی
زمانی که ما درنجف مشغول تحصیل بودیم یکی از رفقای ما سخت مریض شد به ما وصیت کرد که اگر از دنیا رفت اورا در کربلا دفن کنیم بعد از چند روز از دنیا رفت در نجف غسلش دادیم بردیم کربلا دفن کردیم چند روز بعد من ایشان را در عالم خواب دیدم
دیدم حالش خیلی خوب است از او پرسیدم چخبر شده که اینطور خوشحالی گفت بعداز آن که شما مرا دفن کردید اولین شب جمعه دفن
من امیر المومنین علیه السلام آمدند به کربلا برای زیارت قبر سیدالشهدا علیه السلام پس از آن که زیارتشان تمام شد مقابل باب قبله امام حسین علیه السلام ایستادند وبرای شیعیان مدفون در کربلا یک حمد قرائت کردند به برکت حمد امیرالمومنین علیه السلام عذاب از قبرستانهای کربلا برداشته شد.
02.Baqara.021.mp3
3.52M
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_بقره
#آیه_۲۱
#حجت_الاسلام_محسن_قرائتی
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_آیه۲۱
#تفسیر_نور
#حجت_الاسلام_محسن_قرائتی
یا أَیُّهَا النّاسُ اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ
ای مردم! پروردگارتان که شما و پیشینیان شما را آفرید، پرستش کنید تا اهل تقوا شوید.
نکته ها:
* در کتاب های قانون،مواد قانون،بدون خطاب بیان می شود،ولی قرآن کتاب قانونی است که با روح و عاطفه مردم سر وکار دارد،لذا در بیان دستورات،خطاب می کند.
البتّه خطاب های قرآن مختلف است.گاهی برای عموم می فرماید:
«یا أَیُّهَا النّاسُ»
امّا برای هدایت یافتگان فرموده است:
«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا»
* هدف از خلقت جهان و انسان،تکامل انسان هاست.
یعنی هدف از آفرینش هستی، بهره گیری انسان هاست وتکامل انسان ها در گرو عبادت واثر عبادت،رسیدن به تقوا و نهایت تقوی،رستگاری است.
سؤال: چرا خدا را عبادت کنیم؟
پاسخ:در چند جای قرآن پاسخ این پرسش چنین آمده است:
· چون خداوند خالق و مربّی شماست. «اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ»
· چون تأمین کننده رزق و روزی و امنیت شماست. «فَلْیَعْبُدُوا رَبَّ هذَا الْبَیْتِ اَلَّذِی أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَ آمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ»
· چون معبودی جز او نیست. «لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاعْبُدْنِی»
* عبادت انسان،هدف آفرینش انسان است نه هدف آفریننده.
او نیازی به عبادت ما ندارد،
اگر همه مردم زمین کافر شوند او بی نیاز است:
«إِنْ تَکْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِی الْأَرْضِ جَمِیعاً فَإِنَّ اللّهَ لَغَنِیٌّ...»
چنانکه اگر همه مردم رو به خورشید خانه بسازند یا پشت به خورشید، در خورشید اثری ندارد.
* با این که عبادت خدا بر ما واجب است،چون خالق و رازق و مربّی ماست،ولی بازهم در برابر این ادای تکلیف،پاداش می دهد و این نهایت لطف اوست.
* آنچه انسان را وادار به عبادت می کند اموری است،از جمله:
۱ . توجّه به نعمت های او که خالق و رازق و مربّی ماست.
۲ . توجّه به فقر و نیاز خویش.
۳ . توجّه به آثار و برکات عبادت.
۴ . توجّه به آثار سوء ترک عبادت.
۵ . توجّه به این که همه هستی،مطیع او ودر حال تسبیح او هستند،
چرا ما عضو ناهماهنگ هستی باشیم.
۶ . توجّه به این که عشق وپرستش،در روح ماست وبه چه کسی برتر از او عشق بورزیم.
سؤال: در قرآن آمده است: «وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتّی یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ»
یعنی عبادت کن تا به یقین برسی.
پس آیا اگر کسی به یقین رسید،نمازش را ترک کند؟!
پاسخ:اگر گفتیم:نردبان بگذار تا دستت به شاخه بالای درخت برسد،معنایش این نیست که هرگاه دستت به شاخه رسید،نردبان را بردار،چون سقوط می کنی.کسی که از عبادت جدا شد،مثل کسی است که از آسمان سقوط کند؛
«فَکَأَنَّما خَرَّ مِنَ السَّماءِ»
به علاوه کسانی که به یقین رسیده اند مانند:رسول خدا و امامان معصوم،لحظه ای از عبادت دست برنداشتند.
بنابراین مراد آیه،بیان آثار عبادت است نه تعیین محدوده ی عبادت.
* آیات وروایات،برای عبادت شیوه ها وشرایطی را بیان نموده است که در جای خود بحث خواهد شد، ولی چون این آیه،اوّلین فرمان الهی خطاب به انسان در قرآن است، سرفصل هایی را بیان می کنیم تا مشخّص شود عبادت باید چگونه باشد:
۱ .عبادت مامورانه،یعنی طبق دستور او بدون خرافات.
۲ .عبادت آگاهانه،تا بدانیم مخاطب و معبود ما کیست. «حَتّی تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ»
۳ .عبادت خالصانه. «وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَهِ رَبِّهِ أَحَداً»
۴ .عبادت خاشعانه. «فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ»
۵ .عبادت عاشقانه.پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:«افضل الناس مَن عَشق العباده»
و خلاصه مطلب این که برای عبادت سه نوع شرط است؛
الف:شرط صحّت،نظیر طهارت وقبله.
ب:شرط قبولی،نظیر تقوا.
ج:شرط کمال،نظیر این که عبادت باید آگاهانه،خاشعانه،مخفیانه وعاشقانه باشد که اینها همه شرط کمال است.
پیام ها:
۱ -دعوت انبیا،عمومی است و همه مردم را دربر می گیرد. «یا أَیُّهَا النّاسُ»
۲ -از فلسفه های عبادت،شکرگزاری از ولی نعمت است. «اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ»
۳ -اوّلین نعمت ها،نعمت آفرینش،و اوّلین دستور،کُرنش در برابر خالق است. «اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ»
۴ -مبادا بت پرستی یا انحراف نیاکان،ما را از عبادت خداوند دور کند،زیرا آنان نیز مخلوق خداوند هستند. «وَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ»
۵ -عبادت،عامل تقواست.اگر عبادتی تقوا ایجاد نکند،عبادت نیست. «اعْبُدُوا... لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»
۶ -به عبادت خود مغرور نشویم که هر عبادتی،تقوا ساز نیست. «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»