📖پای رحل قرآن:
🕌تمرین بندگی وعبودیت:
قرآن در سوره مزمل می فرماید:(فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنْهُ وَ أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ ( مزمل:۲۰)
📒هرچه مىتوانيد قرآن بخوانيد و نماز به پا داريد و زكات بدهيد
📒با انجام كارهاى نيك همچون نماز شب و تلاوت قرآن واقامه نماز وپرداخت زکات و رسيدگى به محرومان، مغرور نشويد كه باز هم نياز به استغفار داريد.
📒 اقامه نماز وتلاوت قرآن از بهترين آداب شبزندهدارى است.( تَقُومُ فَاقْرَؤُا )
📒شب زنده دارى، تلاوت قرآن، اقامه نماز، پرداخت زكات نمونهاى از كارهاى خير است.
📒اين آيه، به مؤمنان دو دستور مهم و سازنده مىدهد؛ يكى در مورد نماز كه رابطه محكمى بين انسان و خدا ايجاد مىكند و ديگرى زكات كه رمز همبستگيهاى اجتماعى است و اين هر دو براى پيروز شدن بر دشمن [در كنار يكديگر] لازم است؛ زيرا با اين دو مهم، روح و جسم مؤمنان نيرومند مىشود.»
📒زكات از واجبات دين اسلام است كه در واقع آزمونى مالى و وسيله اى براى طهارت مادى و معنوى مسلمانان و ابزارى در جهت رفع و ريشه كن كردن فقر در جامعه اسلامى مي باشد.
📒 تلاوت قرآن؛ اقامه نماز وپرداخت زکات علاوه بر آبادانی وعمران معنوی ومادی دنیا ذخيره قيامت است.كارهاى خير نزد خدا محفوظ است و هرگز از بین نمی رود و
پاداشهاى خداوند از هر نظر چند برابر است.
#سلام_امام_زمانم 💖
دیـدن روی شمـا کاش میسـر میشد
شام هجران شما کاش که آخرمیشد
بین ما "فاصله ها" فاصله انداختهاند
کاش این فاصله با آمدنت سر میشد.اللهم عجل لولیک الفرج
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷آیه الله العظمی جوادی آملی:
✅ بسیج مطلوب
در قرآن کریم، یک نفْر و بسیج نظامی آمده و یک نفْر و بسیج فرهنگی.
۱- بسیج نظامی همان است که ما را به بسیج شدن در راه مبارزه علیه دشمن بیرون دعوت کرده است.
۲- بسیج و اعزام فرهنگی و فقهی آن است که فرمود چرا یک عده بسیج نمی شوند، کوچ نمی کنند، به مراکز فقاهت نمی روند که فقیه بشوند تا هم مشکل خود را برطرف بکنند و هم مشکل جامعه خود را.
انسان یا باید در بسیج نظامی حضور داشته باشد یا بسیج فرهنگی یعنی یا خدمت علمی بکند یا خدمت نظامی؛ نه آن باشد و نه این، نارواست؛ اما هم آن باشد و هم این باشد، این مرحله کمال_بسیجی است.
ما برای اینکه ـ ان شاء الله ـ در این دو بسیج، موفق و کامیاب باشیم، یک شرط مشترک دارد و آن عبارت از این است که هیچ انسان دنیاطلب، نه توفیق آن را دارد که در بسیج نظامی حضور داشته باشد و نه آن کامیابی نصیب او می شود که در بسیج فقهی و فرهنگی شرکت کند؛
اولین شرطش آن است که خود را #مهذب کند.
📖فرازی از خطبه فدکیه حضرت زهرا (کوثر قرآن) سلام الله علیها :
و حضرت محمّد صلىاللهعليهوآله از رنج اين دنيا آسوده شد ، و در حلقه فرشتگان نيكوكار و رضوان پروردگار غفار و همسايگى فرمانرواى جبّار جاى گرفت. درود خداوند بر پدرم، پيامبر و امينِ او در وحى و برگزيدهاو در ذكر، ومنتخب و مورد رضایتاو در ميانآفريدگانش وسلام و رحمت و بركات خدا بر او.📚بحارالانوار ؛ ج ۴۳
🔶هفته بسیج مبارکباد
آگاه باشید !
اینان یاران وفادار مهدی(عج) هستندو تا پرچم انقلاب را
تقدیم ساحت اقدس او نکردهاند
روی از جهاد بر نخواهند تافت .اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#واجعلنا_من_انصاره_و_اعوانه
🔶نکاتی از بزرگان: 🔷بسیج در نگاه امامین انقلاب: 🔶امام خمینی (ره) وامام خامنه ای:
🔷«باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند.»
🔹بسیج یعنی:
گرد آوردن و به خط کردن ظرفیت ها ، برای رسیدن به مقصود.
📖پای رحل قرآن: 🔷آیه الله العظمی جوادی آملی:
در بخش پایانی سوره «حج» دارد كه شما شناسنامه ای, نسب نامه ای, شجره ای با پدرتان دارید و آن ابراهیم خلیل (سلام الله علیه) است، فرمود شما #فرزندان_ابراهیم_خلیل هستید.دین پدرتان را حفظ كنید!
فرمود: ﴿مِّلَّةَ أَبِیكُمْ إِبْرَاهِیمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِینَ مِن قَبْلُ﴾؛ شما فرزندان ابراهیم خلیل هستید. این «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ» كه مخصوص پیغمبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نیست، هر پیغمبری كه آمد فرمود هر كس تحت ولای من باشد من او را به عنوان فرزندی قبول دارم.
بخش پایانی سوره مباركه «حج» این است كه شما فرزندان ابراهیم خلیل هستید؛ مگر او را به نبوّت قبول نكردید؟ مگر او را به رسالت قبول ندارید؟
اگر او را به امامت و رسالت و ﴿إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَاماً﴾ قبول دارید، پس فرزندان او هستید. مؤمن چنین شجره ای دارد كه من فرزند ابراهیم خلیل هستم؛ این اختصاصی به سادات ندارد, اگر كسی مؤمن باشد، فرزند ابراهیم خلیل است؛ این كم مقامی نیست!
📖پای رحل قرآن:
🔶جهاد مالی وجانی:
در سوره مزمل پس از توصیه به سحر خیزی؛ تلاوت قرآن؛ اقامه نماز وپرداخت زکات، توصیه به قرض الحسنه وایثار در راه خدا شده است:
📒وَ أَقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ هُوَ خَيْراً وَ أَعْظَمَ أَجْراً وَ اسْتَغْفِرُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ «مزمل:۲۰»
و به خداوند وام دهيد، وامى نيكو (بدانيد كه) آنچه براى خود از پيش فرستيد، آن را نزد خدا نيكوتر و با پاداشى بزرگتر خواهيد يافت و از خداوند طلب آمرزش كنيد كه همانا خداوند آمرزنده مهربان است.
☘ ۱-رسيدگى به محرومان، از جمله امور عبادی است ودر کنار آنها قرار دارد.
☘۲- كمك به فقرا، ورفع محرومیت از جامعه نیاز به قدرت گرفتن اقتصادی دارد از این رو در همین ایه توصیه به تجارت وسفرهاى تجارى شده تا مومنین بتوانند به یک دیگر کمک کنند.
☘۳-در اين آيه، سفر به قصد تجارت با سفر به قصد جهاد در كنار هم آمده است، با آنكه اوّلى امرى دنيوى است و دوّمى امرى اخروى. براساس روايات، اگر تاجر در كارش خدا را مراعات كرده و از كم فروشى و گران فروشى و احتكار و كلاهبردارى دورى كند، ومعيشت مردم را تامين نماید همانند مجاهدى است كه در ميدان قدم مىگذارد تا دشمن را از پاى درآورده و امنيّت جامعه را تضمين كند.
☘۴-به مقدارى كه استطاعت داريد، عِدّه و عُدّه جمع كنيد
«أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ» توان اقتصادی خود را افزایش دهید تا بتوانید قرض دهید وجهاد مالی کنید.
☘۵- كسب مال حلال، فضل الهى است. «يَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ» امكانات زندگى، لطف و فضل الهى است، هرچند كه با تلاش انسان به دست آيد. «يَضْرِبُونَ فِي الْأَرْضِ يَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ»
☘۶- ذكر سفرهاى تجارى و اقتصادى در كنار سفرهاى جهادى و جنگ، نشانه اهميّت تجارت از ديدگاه اسلام است. «آخَرُونَ يَضْرِبُونَ فِي الْأَرْضِ يَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَ آخَرُونَ يُقاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
☘۷-شيوه قرض دادن بايد نيكو باشد. (با سرعت و خلوص و بى منّت پرداخت شود.) «قَرْضاً حَسَناً»
☘۸- شب زنده دارى، تلاوت قرآن، اقامه نماز، پرداخت زكات و قرض دادن به ديگران نمونهاى از كارهاى خير است. ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ ...
☘۹-پيش از مرگ، كارهاى خير را براى خودتان ذخيره كنيد، يا به دست خود و يا از طريق وصيّت. «تُقَدِّمُوا»
☘۱۰- كارهاى خير ذخيره قيامت است. «وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ»
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷یکی از شاگردان آیه الله العظمی بهجت: وجود مبارک پیامبر (علی نبینا و آله و علیه الصلاة و علیه السلام) فرمود: «طَهِّرُوا أَفْوَاهَكُمْ»، نه یعنی تطهیر دهن فقط لازم است!
ـ تطهیر چشم و گوش لازم است،
ـ تطهیر دست و پا لازم است،
ـ تطهیر وهم و خیال لازم است،
ـ تطهیر عقل نظر و عقل عمل لازم است... .
🔹️از کسانی که موفق بودند به این تطهیر عمل کنند، مرحوم عالم بزرگوار و عامل بافضیلت مرحوم آیت الله فاطمی نیا (رضوان الله تعالی علیه و علی جمیع المؤمنین و علی جمیع الصلحا و علی جمیع الشهداء و الصدیقین) بودند
✨﷽✨
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷حاج میرزا اسماعیل دولابی( ره):
اگر ائمه (ع) فرموده اند در زندگی دنیا صابر باشید برای این است که به مقام رضا برسید چون بعد از مقام صبر، مقام رضاست؛ باید صبر کرد. زندگی دنیا همیشه همین طور بوده است. اگر هزار سال هم در این دنیا باشید همین طور است .خدا و پیامبرش (ص) وعده داده اند، آنها راستگو هستند؛ أَلصَّبْرُ مِفتاحُ الفَرَج؛ صبر کلید فرج و گشایش است یعنی چند روزی صبر می کنیدآن وقت کلید می اندازید و در رضایت خدا باز می شود. می گفت چند روزی در دنیا صبر کردم تا حضرت رضا (ع) را زیارت کردم و به یک معنا، از خدا راضی شدم. ان شاء الله همه ی شما حضرت رضا را زیارت کرده اید. اگر هم کسی حضرت را زیارت نکرده است از خدا که راضی شود حضرت رضا او را زیارت کرده است. همین طور کسی که با خدا یگانه شود و موحد بشود، او حاج آقاست. یک جوانی که با خدا رابطه پیدا کرده است، خانه را بلکه صاحب خانه را زیارت کرده است؛ از این جهت به او می توان حاج آقا گفت .
📖 پای رحل قرآن:
🔷علامه شهید مرتضی مطهری( ره): در سوره عصر آمده است:
(وَالْعَصْرِ ؛ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ)
اسلام همواره مىگويد ايمان و عمل صالح، به طورى كه «اَلَّذينَ امَنوا وَ عَمِلُوا الصّالحات» حكم يک ترجيعبند را در قرآن پيدا كرده يعنى مكرر در مكرر در آيات قرآن اين تعبير آمده است؛ يعنى ايمان و عمل در قرآن حكم دو همزاد را دارند.
قرآن با اين تعبيرِ خودش مىخواهد بفهماند كه ايمان، به تنهايى براى سعادت كافى نيست؛ عمل هم منهاى ايمان به جايى نمىرسد و اثرى براى انسان ندارد. ايمان يعنى بينش، البته بينش صحيح، بينش خاصى كه قرآن مىگويد و از شناخت خدا شروع مىشود، و عمل يعنى جنبش. بينش خاص و جنبش بر اساس آن بينش.
خيلى از اطلاعات در جهان، اطلاع است بدون اين كه به انسان ايده بدهد. ولى بعضى از علمها و اطلاعها و بينشهاست كه خودبهخود به انسان ايده و آرمان مىدهد. ايمانى كه در اسلام مطرح است چون ايمانِ به خدا و ايمانِ به معاد و ايمانِ به رسالت پيغمبر(ص) است، خود به خود به انسان آرمان مىدهد؛ يعنى ايمان مذهبى فقط علم و اعتقاد نيست، آرمان هم در آن هست.
آن وقت اين ايمان كه بينشى است توأم با يک آرمان، جنبشى مىخواهد متناسب با همان ايمان و همان آرمان، به تعبير قرآن «عَمِلُوا الصّالِحاتِ» عمل شايسته، يعنى حركت و جنبشى متناسب و بر اساس آن ايمان و آن آرمان.
از شیخ انصاری پرسیدند: چگونه میشود یکساعت فکر کردن برتر از ۷۰سال عبادت باشد؟
شیخ گفت: فکری مانند فکر جناب حُر در روز عاشورا
🔶رهنمودی از امام خامنه ای: بسیج، عبارت است از مجموعهای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آمادهبهکارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای به کمال رساندن و به خوشبختی نائل کردنِ این کشور، جمع شدهاند
📖پای رحل قرآن: 🔷علامه مصباح یزدی ره: آیات قرآن اشاره دارد به اینکهکفر و نفاق نیز مانند ایمان، مراتب و شدت و ضعف دارد. در آیات قرآن کسانى منافق نامیده مىشوند که در جامعه اسلامى امثال آنان زیاد هستند مانند آنان که از جهاد تخلّف مىکردند و دلبستگى آنان به دنیا مانع مىشد از اینکه وظایفشان را انجام دهند و آنان که با کسالت به نماز مىایستند، اینگونه چیزها از علائم نفاقند که در میان مؤمنین نیز به چشم مىخورند.
🔹️بنابراین مراتبى از کفر و شرک و نفاق وجود دارند که با مراتبى از ایمان توأمند. ممکن ست سوال شود چگونه ممکن است کفر با ایمان توأم شود؟ در پاسخ به این سؤال مىگوییم: این وضع، علل مختلفى دارد که مهمترین آنها دو چیز است: یکى نقص معرفت است؛ یعنى علّت اینکه انسان به بعضى از مراتب توحید نرسیده یا بعضى از مقامات انبیاء و اولیاء خدا را نمىپذیرد کمبود شناخت است. راهى که باید این علم برایش حاصل شود نپیموده و آن علم برایش حاصل نمىشود و ایمانش ضعیف و ناقص باقى مىماند.
عامل دوم آلودگى نفسانى و ضعف اخلاقى است که نقش مهمترى دارد و نمىگذارد انسان به آنچه شناخته و فهمیده است گرایش یابد.