🔶نکته ای از بزرگان: 🔷یکی از شاگردان آیه الله العظمی بهجت: وجود مبارک پیامبر (علی نبینا و آله و علیه الصلاة و علیه السلام) فرمود: «طَهِّرُوا أَفْوَاهَكُمْ»، نه یعنی تطهیر دهن فقط لازم است!
ـ تطهیر چشم و گوش لازم است،
ـ تطهیر دست و پا لازم است،
ـ تطهیر وهم و خیال لازم است،
ـ تطهیر عقل نظر و عقل عمل لازم است... .
🔹️از کسانی که موفق بودند به این تطهیر عمل کنند، مرحوم عالم بزرگوار و عامل بافضیلت مرحوم آیت الله فاطمی نیا (رضوان الله تعالی علیه و علی جمیع المؤمنین و علی جمیع الصلحا و علی جمیع الشهداء و الصدیقین) بودند
✨﷽✨
🔶نکته ای از بزرگان: 🔷حاج میرزا اسماعیل دولابی( ره):
اگر ائمه (ع) فرموده اند در زندگی دنیا صابر باشید برای این است که به مقام رضا برسید چون بعد از مقام صبر، مقام رضاست؛ باید صبر کرد. زندگی دنیا همیشه همین طور بوده است. اگر هزار سال هم در این دنیا باشید همین طور است .خدا و پیامبرش (ص) وعده داده اند، آنها راستگو هستند؛ أَلصَّبْرُ مِفتاحُ الفَرَج؛ صبر کلید فرج و گشایش است یعنی چند روزی صبر می کنیدآن وقت کلید می اندازید و در رضایت خدا باز می شود. می گفت چند روزی در دنیا صبر کردم تا حضرت رضا (ع) را زیارت کردم و به یک معنا، از خدا راضی شدم. ان شاء الله همه ی شما حضرت رضا را زیارت کرده اید. اگر هم کسی حضرت را زیارت نکرده است از خدا که راضی شود حضرت رضا او را زیارت کرده است. همین طور کسی که با خدا یگانه شود و موحد بشود، او حاج آقاست. یک جوانی که با خدا رابطه پیدا کرده است، خانه را بلکه صاحب خانه را زیارت کرده است؛ از این جهت به او می توان حاج آقا گفت .
📖 پای رحل قرآن:
🔷علامه شهید مرتضی مطهری( ره): در سوره عصر آمده است:
(وَالْعَصْرِ ؛ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ)
اسلام همواره مىگويد ايمان و عمل صالح، به طورى كه «اَلَّذينَ امَنوا وَ عَمِلُوا الصّالحات» حكم يک ترجيعبند را در قرآن پيدا كرده يعنى مكرر در مكرر در آيات قرآن اين تعبير آمده است؛ يعنى ايمان و عمل در قرآن حكم دو همزاد را دارند.
قرآن با اين تعبيرِ خودش مىخواهد بفهماند كه ايمان، به تنهايى براى سعادت كافى نيست؛ عمل هم منهاى ايمان به جايى نمىرسد و اثرى براى انسان ندارد. ايمان يعنى بينش، البته بينش صحيح، بينش خاصى كه قرآن مىگويد و از شناخت خدا شروع مىشود، و عمل يعنى جنبش. بينش خاص و جنبش بر اساس آن بينش.
خيلى از اطلاعات در جهان، اطلاع است بدون اين كه به انسان ايده بدهد. ولى بعضى از علمها و اطلاعها و بينشهاست كه خودبهخود به انسان ايده و آرمان مىدهد. ايمانى كه در اسلام مطرح است چون ايمانِ به خدا و ايمانِ به معاد و ايمانِ به رسالت پيغمبر(ص) است، خود به خود به انسان آرمان مىدهد؛ يعنى ايمان مذهبى فقط علم و اعتقاد نيست، آرمان هم در آن هست.
آن وقت اين ايمان كه بينشى است توأم با يک آرمان، جنبشى مىخواهد متناسب با همان ايمان و همان آرمان، به تعبير قرآن «عَمِلُوا الصّالِحاتِ» عمل شايسته، يعنى حركت و جنبشى متناسب و بر اساس آن ايمان و آن آرمان.
از شیخ انصاری پرسیدند: چگونه میشود یکساعت فکر کردن برتر از ۷۰سال عبادت باشد؟
شیخ گفت: فکری مانند فکر جناب حُر در روز عاشورا
🔶رهنمودی از امام خامنه ای: بسیج، عبارت است از مجموعهای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آمادهبهکارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای به کمال رساندن و به خوشبختی نائل کردنِ این کشور، جمع شدهاند
📖پای رحل قرآن: 🔷علامه مصباح یزدی ره: آیات قرآن اشاره دارد به اینکهکفر و نفاق نیز مانند ایمان، مراتب و شدت و ضعف دارد. در آیات قرآن کسانى منافق نامیده مىشوند که در جامعه اسلامى امثال آنان زیاد هستند مانند آنان که از جهاد تخلّف مىکردند و دلبستگى آنان به دنیا مانع مىشد از اینکه وظایفشان را انجام دهند و آنان که با کسالت به نماز مىایستند، اینگونه چیزها از علائم نفاقند که در میان مؤمنین نیز به چشم مىخورند.
🔹️بنابراین مراتبى از کفر و شرک و نفاق وجود دارند که با مراتبى از ایمان توأمند. ممکن ست سوال شود چگونه ممکن است کفر با ایمان توأم شود؟ در پاسخ به این سؤال مىگوییم: این وضع، علل مختلفى دارد که مهمترین آنها دو چیز است: یکى نقص معرفت است؛ یعنى علّت اینکه انسان به بعضى از مراتب توحید نرسیده یا بعضى از مقامات انبیاء و اولیاء خدا را نمىپذیرد کمبود شناخت است. راهى که باید این علم برایش حاصل شود نپیموده و آن علم برایش حاصل نمىشود و ایمانش ضعیف و ناقص باقى مىماند.
عامل دوم آلودگى نفسانى و ضعف اخلاقى است که نقش مهمترى دارد و نمىگذارد انسان به آنچه شناخته و فهمیده است گرایش یابد.
🔶 نکته ای از بزرگان: 🔷علامه مصباح یزدی( ره): قصه وآیات مرتبط با حضرت یونس(ع) در قالب نماز غفیله را بین نماز مغرب وعشاءبخوانید درسها در تلاوت این آیات می گیرید
❤️ازحضرت فاطمه (عليهاالسلامـ) در خطبه فدکیه روایت شده است :
پدرم ، رسول خدا (صلی الله علیه و آله ) رسالت خود را با انذار انجام داد، از پرتگاه مشرکان کنارهگیری کرده، شمشیر بر فرقشان نواخت، گلویشان را گرفته و با حکمت و پند و اندرز نیکو به سوی پروردگارشان دعوت نمود، در حالی که بتها را نابود میساخت، و سر کینه توزان را میشکست، تا جمعشان منهزم شده و از میدان گریختند.
📚 الاحتجاج : ج ۱ ص ۲۵۹ ح ۴۹
📖 پای رحل قرآن:
خداوند در سوره قلم می فرما ید:«وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُونَ»(قلم، ۹)؛ یعنی كفار خيلى دلشان می خواست يك مقدار نرمش به خرج بدهى تا آن ها با تو نرمش كنند ولى اگر اینچنین می كردى اسمت از انبياء حذف می شد! مگر تو آمدى كه سازش كنى؟
اگر پيغمبر(صلی الله علیه و آله) با بت ها کاری نداشت، همانطور كه قبل از بعثت نماز خود را
می خواند و به هيچ بتى هم سجده نمی كرد، اما آن ها را نمی شكست، كفار با او كارى نداشتند. از آن وقتى دشمنى با پيغمبر(صلی الله علیه و آله) شروع شد كه پيغمبر در مقام مقابله و مخاصمه با بت ها و بت پرست ها درآمد؛ از آنجا شروع شد. مگر پيغمبر(صلی الله علیه و آله) بلد نبود با آن ها سازش كند؟ «وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُونَ»(قلم، ۹)؛ خيلى دلشان مى خواست تو چيزى نگويى و آن ها هم كار خودشان را بكنند و در كنار هم مسالمت آميز باشید و آب از آب تكان نمی خورد. ولى پيغمبر(صلی الله علیه و آله) اجازه نداد. [خداوند فرمود:] «فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِينَ»(حجر، ۹۴) برو داد بزن و فرياد كن! از اينها نترس! تو مبعوث شدى تا مردم را هدايت كنى نه اينكه سازش كنى!سازش كردن كه كار مشكلى نيست. نه جنگى است، نه خونريزى و نه پدركشتگى و نه زندان و نه محاصره اى.
ابراهيم(علیه السلام) را از چه وقت به آتش انداختند؟ آن وقتى كه گفت: «أُفٍّ لَكُمْ وَ لِمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ؛ اف بر شما و بر آنچه به جز خدای یکتا میپرستید.»(انبیاء، ۶۷) آن وقتى كه شروع كرد بت ها را شكست، از آن وقت محاكمه شد و او را به آتش انداختند، و الا تا چندى پيش با مردم زندگى مى كرد حتى با كسى زندگى می كرد که خودش بت تراش بود ولى از وقتى كه بت ها را شكست، محاكمه اش كردند. اينها رسالت انبياء است.
✨﷽✨
📖پای رحل قرآن:
📒در سوره طه ایه ۷۰آمده است"فالقی السحرة سجدا قالوا ءامنا برب هـرون وموسی".(( موسی عصای خود را افکند، و آنچه را که ساحران ساخته بودند بلعید.) ساحران همگی به سجده افتادند و گفتند: «ما به پروردگار هارون و موسی ایمان آوردیم!»
رحمت خداوند حتي شامل ساحران فرعون هم شد!
وقتي حضرت موسي عصا را انداخت"فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُساجِدِينَ"
همه به سجده افتادند
اين ساحران خيلي در كارخود مهم و بزرگ بودند ، فرعون فرمان داده بود دانشمندان علم سحر را براي او بياورند.
اینکه اینها به سجده افتادند بسیار مهم است
سيدالشهداء (ع) در دعاي عرفه جمله اي دارد كه اولياي خدا آن را ميخواندن و اشك ميريختند
"یا مَنِ اسْتَنْقَذَ السَّحَرَةَ مِنْ بَعْدِ طُولِ الْجُحُودِ"
"ای خدایی كه ساحران فرعون را بعد از انكار وكفر طولانی نجات دادي"
الله اكبر اين معجزه است!
سيدالشهداء اين را در دعاي عرفه از مظاهر قدرت خدا ذكر ميكند
بعضي مادرها از اينكه مثلا فرزندشان نماز نميخواند يا حجاب را كنار گذاشته است ناراحت هستند ، نااميد نشويد !
آدم چهل روز گناه كند قسي القلب ميشود ، اين ساحران عمري در دربار فرعون بودند و هيچ چيز را قبول نداشتند
ميفرمايد تو آن خدايي هستي كه دست اين ساحران را گرفتي!
ما كه بدتر از آنها نيستيم!
ان شاءالله خدا دست ما را هم ميگيرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒از فهم قرآن لذت ببرید
💠 سوره انعام:۱۶۳-۱۶۲
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
🔻 قلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۱۶۲﴾ لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ ﴿۱۶۳﴾
🔻بگو: «نماز و تمام عبادات من، و زندگى و مرگ من، همه براى خداوند پروردگار جهانيان است. شريكى براى او نيست، و به همين دستور يافتهام. و من نخستين مسلمانم!»
🛑 آیتالله خوشوقت (ره):
کسی که اخلاق خوش در خانه دارد مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شبها را عبادت کند.
در یک کلام زبان باعث سوراخ کردن کیسهی اعمال است، هر چه اعضا زحمت میکشند و جمع میشوند یک حرکت زبان کیسه را سوراخ میکند!
اگر از زن و فرزند غضبناک شدید باید از مهلکه خارج شوید وگرنه قطعاً زمین خواهید خورد.
شرط دیدن امام زمان تقواست و بس مقداری هم زبان را قرص داشتن است و باید ثابت کنی اختیار زبانت را داری.