امام جواد علیه السلام :
سه چیز است که محبت می آورد :
انصاف در معاشرت ،
همدردی کردن با دیگران ،
و داشتن قلبی پاک از گناه .
#حدیثنا
اللّهم عجّل لولیک الفرج
اللهم العن الجبت و الطاغوت و ابنتیهما
✨ما را دنبال کنید
@Quranahlebayt
#دعاهای_روزانه.
🤲راجِياً لِما لَدَيْكَ ثَوابِى، وَتَعْلَمُ مَا فِى نَفْسِى، وَتَخْبُرُ حاجَتِى، وَتَعْرِفُ ضَمِيرِى، وَلَا يَخْفىٰ عَلَيْكَ أَمْرُ مُنْقَلَبِى وَمَثْواىَ
💫پاداشی را که نزد توست امیدوارم، آنچه را که در درون دارم میدانی و حاجتم را خبر داری، نهانم را میشناسی، کار بازگشت به آخرت و خانه ابدیام بر تو پوشیده نیست.
💫مناجات شعبانیه
🌼سلام صبح بخیر.
@Quranahlebayt
شنبه:
يا رَبّ العالَمين (۱۰۰مرتبه)
بِسمِ الله الرَّحمَن الرَّحِیم
قُلْ أَمَرَ رَبِّي بِالْقِسْطِ وَأَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ كَمَا بَدَأَكُمْ تَعُودُون
بگو: پروردگار من به عدل فرمان داده است، و به هنگام هر نماز روى به جانب مسجد آوريد و او را با ايمان خالص بخوانيد. و همچنان كه شما را آفريده است باز مىگرديد.
(۲۹ الاعراف)
صَبَاح الخَیر وَالنُّور وَالعَاقِبَه لِلمُتَّقِین
قَالَ الامَام الحسن عَلَیه السَّلام
الغَفلَةُ تَركُكَ المَسجِدَ، وطاعَتُكَ المُفسِدَ
غفلت آن است كه مسجد (رفتن براى نماز) را ترك كنى و از شخص مفسد فرمان برى
(بحارالانوار ۷۸ ۱۱۵ ،۱۰)
دعاءخیردرحق خواهران وبرادران ایمانی رافراموش نفرمایید
@Quranahlebayt
#نكات_اموزنده از #دعواي_هابيل_و_قابيل
مائده:28
🔸لَئِن بَسَطتَ إِلَيَّ يَدَكَ لِتَقْتُلَنِي مَا أَنَا بِبَاسِطٍ يَدِيَ إِلَيْكَ لِأَقْتُلَكَ إِنِّي أَخَافُ اللَّهَ رَبَّ الْعَالَـمِينَ
(هابيل به قابيل گفت) اگر دستت را براي كشتن من به سويم بگشایی [=قصد جانم كني] من دست خود را براي كشتن تو به سويت نميگشايم، [=پيشدستي نميكنم، زيرا] من از خدايي كه پروردگار [=صاحب اختيار] جهانيان است ميترسم.
↩️- معناي پيش دستي نكردن براي كشتن كسي كه قصد جان شخص كرده، دفاع نكردن و تسليم شدن نيست.
- #خوف از خدا، انگيزندة نيروي بازدارنده تقواست. اگر معترضين به #جان و مال و آبروي #مردم به اين نكتة بديهي آگاه شوند كه پسر آدم در هزارههاي پيش بر آن آگاهي يافته بود كه مردم عالم ارباب و صاحب اختياري دارند و خداوند متجاوز به ملك و مخلوق خود را سخت تنبيه ميكند، اين چنين آسان دست به سركوب #مخالفين نميزدند.
خوف از خدا همان نعمتي است كه در آية 23 همين سوره (5:23) به آن اشاره شده است، و چه نعمتي بالاتر از اين كه آدمي را از تعرّض به جان و مال و ناموس و آبروي مردم باز ميدارد. البته خداي ارحم الراحمين ترسي ندارد؛ از مقام ربّ [همچون مقام معلم و رئيس و پليس] بايد ترسيد، كه ترس از عواقب اعمال خود است،
مائده:29
🔸إِنِّي أُرِيدُ أَن تَبُـوءَ بِإِثْمِي وَإِثْمِكَ فَتَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ وَذَلِكَ جَزَاءُ الظَّالِـمِينَ
من ميخواهم [با مقابله به مثل نكردن در برابر تجاوز تو] به عواقب گناه [خود محوري و تنگنظري] من و خودت 96 قرين گردي، پس [اگر چنين كني] از دوزخيان ميشوي و چنين است جزاي ستمگران.
↩️- «تَبُوءَ» از بوء، يكي و قرين و يكسان شدن است. دو نفر كه نزاع ميكنند، هر دو مقصر هستند، مگر آن كه يكي متجاوز و ديگري بيتقصير باشد، در اين صورت قاضي گناه درگيري دو طرفه را بر گردن يك طرف مياندازد [نه آنكه تمام گناهان مقتول به گردن قاتل بيفتد]. اين نوعي تسوية حساب و پاك و تبرئه شدن است.
مائده:30
🔸فَطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ قَتْلَ أَخِيهِ فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخَاسِرِينَ
پس [در پي اين محاوره] نفس او كشتن برادرش [=نماد نزديكي و محبّت] را براي او توجيه پذير [=قابل قبول] نمود، پس [با اين خودفريبي] او را كشت، در نتيجه از زيانكاران شد.
-↩️ «طَوَّعَ»، ميل و رغبت، و اطاعت، فرمانبري داوطلبانه [نه با اکراه و اجبار] است. تطوّع [در باب تفعّل- مثل تكلّف و تكبّر] كاري را به خود قبولاندن و موجّه ساختن است. در اين آيه قبولاندن جنايتي بر خود، و در آية 184 سورة بقره (2:184) ، پذيرش داوطلبانه و با ميل و رغبت روزة رمضان مورد نظر است [...فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ...].
💫تفسير بازرگان
🌴امام باقر عليه السلام به دنبال تلاوت آيه «فَطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ» فرمود: ابليس به قابيل گفت: قربانى تو قبول نشد و قربانى برادرت هابيل قبول شد، اگر او زنده بماند در طول تاريخ نسل او بر نسل تو افتخار خواهند كرد كه قربانى پدر ما پذيرفته شد واز پدر شما پذيرفته نشده است، بنابراين بهتر آن است كه او را به قتل برسانى تا نسل تو ذلّت نكشد.
1⃣_در درگيرىها مسئول خسارت آغازگر است. «بِإِثْمِي وَ إِثْمِكَ»
2⃣- #برادركشى همان و #دوزخى شدن همان. «فَتَكُونَ مِنْ أَصْحابِ النَّارِ»
3⃣- قاتل، هم به خود ظلم مىكند، هم به مقتول، هم به خانوادهى مقتول و هم به جامعه. «الظَّالِمِينَ»
4⃣ پيروى از هواى نفس، خسارت است. «فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخاسِرِينَ»
5⃣- قاتل، هم از درون گرفتار عذاب وجدان است و هم از بيرون مورد انتقاد مردم و هم گرفتار قصاص و عدل مىشود و كامى نمىگيرد. «فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخاسِرِينَ»
6⃣- تسلّط و غلبه بر مخالف، هميشه نشانهى سرافرازى نيست. «فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخاسِرِينَ»"
📚تفسير نور
مائده:31
🔸فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُوَارِي سَوْءَةَ أَخِيهِ قَالَ يَاوَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِينَ
آنگاه خداوند كلاغي را برانگيخت كه [براي مخفي كردن طعمهاش] زمين را ميكاويد تا به او نشان دهد چگونه پيكر برادرش را [زير خاك] بپوشاند. [با مشاهدة اين صحنه] گفت: واي بر من! آيا نتوانستم مثل اين كلاغ پيكر برادرم را بپوشانم؟ پس [با درك عجز و ناتواني خود] از پشيمانان گشت.
↩️- هر #بعثتي براي انجام كاري و مأموريتي است. در اينجا، اين مأموريت به كلاغ نسبت داده شده است.
@Quranahlebayt
📌 ناتوان ترین مردم
🔸 امام علی علیه السلام:
ناتوان ترین مردم کسى است که قدرت بر رفع نواقص خود داشته باشد، اما انجام ندهد.
📚 مستدرک/ج2/ص310
✍🏼 انسان مامور به رشد و تعالی است. اگر کسی به صفات زشتش آگاه است باید تلاش کند آنها را ریشه کن کند. گفتن جملاتی نظیر نمیشود و نمی توانم دلالت بر ضعف انسان می کند.
🔹 حدیث روز
@Quranahlebayt
📢 ماه شعبان از فرصتهای است که به شفاعت نبی اکرم(ص) در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه میخوانیم: «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك».
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ ماه شعبان از فرصتهاي است که خدای متعال در اختيار ما قرار داده است و به شفاعت نبي اکرم(ص) مستقیماً اين فرصت در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه مکرر خوانديم که «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك». اين فرصت را قدر بدانيم.
◀️ در باب ماه شعبان يک نکتهاي در روايات آمده، علت اينکه به ماه شعبان، شعبان ميگويند، نقل شده که اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند: «سَمّاهُ ربُّنا شَعبان لِتَشَعُّبِ الْخَيْرَاتِ فِيهِ». شعبههاي خيرات به سوي ما جاري و نازل ميشود و ابوابي از خيرات به روي ما باز ميشود. لذا حضرت در ادامه فرمودند: «قَدْ فَتَحَ رَبُّكُمْ فِيهِ أَبْوَابَ جِنَانِهِ»، خداي متعال درهاي از بهشت را به روي شما باز کرده است.
◀️ تشعب خيرات معنايش اين است که خيرات يک سرچشمه و مبدأيي دارد و شعبي پيدا ميکند و جاري ميشود. يک شعبهاش صلاة و يک شعبهاش صيام است، روزه است، زکات است، صلوات است، دستگيري از مؤمنين است و... .
شعب خيري که به روي ما باز شده است، يک سرچشمه دارد. ما بايد سعي کنيم سرچشمه را پيدا کند، از آنجا به طرف شعب بيايیم، که در ماه شعبان خود نبي اکرم(ص) هستند؛ لذا در روايت داريم که حضرت فرمودند: اگر کسي اين ماه را روزه بگيرد، در محبت نبي اکرم(ص) و تقرب به خداي متعال، یعنی نيتش حبّ نبي اکرم(ص) باشد، فلان فضيلت را دارد. يا در روايت است حضرت مي فرمايد: شعبان ماه من است، مرا کمک کنيد به روزه اين ماه. روزه ميگيرد که حضرت را کمک کند. اين کمک کردن معنايش اين است که حضرت ميخواهند ما را شفاعت کنند، تمام ماه روزه ميگيرند و شب زندهداري ميکنند که ما را برسانند و عالم را سير بدهند. کمک ما این است دستمان را به دست حضرت بدهيم.»
@Quranahlebayt
یک داستان یک پند
در مسجد جمعی نشسته بودند که سایلی آمد و نان شب از خلق گدایی کرد. مردی از آن جمع سری به نشان تاسف تکان داد و بر حال او غصه خورد... عالم آن جمع گفت: گدا او نیست چون اگر خلق هم بر او نان شبی ندهند خداوند روزی او را در دنیا خواهد داد و از گرسنگی نخواهد مرد. گدایان بدبخت که کسی به حال شان رحم نخواهد توانست بکند کسانی هستند که در دنیا مال خود را نبخشند و بعد مرگ عمری از خدا برای برگشت به دنیا گدایی کنند یا چشم به وراث دوزند که از مالی که جمع اش کرده و رهای اش ساخته اند صدقه ای به نیت آنان دهد. سخت ترین گدایی همانا گدایی از مال خویش بعد از مرگ است .😭
وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَىٰ أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُنْ مِنَ الصَّالِحِينَ
@Quranahlebayt