25.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ١٩ #مرداد ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٠۴ #صفر ١۴۴۶
🌲 اوت 2024 09 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #اسرای_کربلا در #شام (۶١ ق)
💠 حدیث روز:
امام صادق (ع): «إذا قامَ القائِمُ عليه السلام حَكَمَ بِالعَدلِ وَ ارتَفَعَ في أيّامِهِ الجَورُ، و أمِنَت بِهِ السُّبُلُ، و أخرَجَتِ الأَرضُ بَرَكاتِها ورَدَّ كُلَّ حَقٍّ إلى أهلِهِ»
«هرگاه قائم برخيزد، به دادگرى حكم راند و ستم در روزگار او به سر آيد و راهها امن شود و زمين بركتهاى خود را بيرون ريزد و هر حقى به صاحبش داده شود»
📚 كشفالغمه، ج ٣، ص ٢٥٥
https://eitaa.com/ROOZBARG
287.4K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_خاک_تربت
❓خاک تربتی را از خُدام حرم امام حسین علیهالسلام گرفتم ولی نمی دانم این خاک از چه فاصلهای از قبر گرفته شده است؛ حکم خوردن آن چیست؟
✅ به طور کلی خوردن کمی از تربت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام برای شفا اشکال ندارد و در موارد مشکوک بین خاک تربت و غیر آن، احتیاط مستحب آن است که با آب یا چیز دیگری مخلوط شود به نحوی که خاک مستهلک شود و در این صورت خوردن آن هم مانعی ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شکافنده_علوم_الهی»
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز سوم ماه صفر به روایتی سالروز میلاد پنجمین اختر آسمان امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) بود، لذا سخن امروز را به این امام همام اختصاص میدهیم؛
«#باقرالعلوم» به معنای شکافندهی علم و دانش است، که طبق روایات، این لقب را پیامبر اکرم (ص) قبل از میلاد امام پنجم، به ایشان عطاء نمودهاند؛ چنانچه جابربن عبداللّه انصاری (ره) نقل میکند که حضرت رسول (ص) به من فرمودند: «ای جابر! انشاالله تو در دنیا خواهی ماند، تا زمانی که ملاقات کنی فرزندی از اولاد حسینم را که نامش «محمّد» است، او علم دین را میشکافد، شکافتنی! پس هرگاه او را ملاقات کردی، سلام مرا به او برسان» (إرشاد شیخ مفید، ج۲، ص ۱۵۹)
اما با وجود اینکه این لقب، توسط پیامبر خدا به حضرت باقر (ع) نسبت داده شده، و طبق آیه ٣و۴ سوره نجم، تمامی کلام رسول خدا برگرفته از وحی الهی و قطعاً صحیح است؛ متأسفانه نواصب، وهابیون و دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) شبههای را در رابطه با لقب «باقرالعلوم» مطرح کردهاند که:
❓اگر امام پنجم شیعیان، واقعاً باقرالعلوم و شکافنده دانشهاست، پس چرا در تاریخ، هیچ اثر و اختراعی از ایشان به ثبت نرسیده است؟
✅ هرچند از نوع این پرسش، غرضورزی پرسشگران، کاملاً نمایان است، اما اگر فرض کنیم که این سؤال از روی جهالت و نادانی باشد، همچنان که متأسفانه امروزه جایگاه علوم دینی و الهی، برای بسیاری از مردم تبیین نشده و تصور میکنند که تنها علومی برای بشریت مفید است که دارای آثار مادی و دنيوی باشند و ثمره آن با ابتکار و اختراع محصولی کاربردی در دنیا ملموس باشد؛ و به همین دلیل، این سؤال نیز در زمان حاضر زیاد شنیده میشود که اصلاً اگر حوزههای علمیه و علماء و طلاب علوم دینی نباشند، چه اتفاقی برای کشور و جامعه میافتد؟!
✍️ در جواب به این پرسش، باید بدانیم که طبق آیات و روایات اسلامی، «علوم الهی» بسیار با اهمیتتر از علوم مادی و دنیوی میباشند، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «أَفْضَلُ الْعِلْمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» (بحارالأنوار، ج٧۵،ص ٧) یعنی بالاترین دانش، علم به توحید و اصول عقاید است؛ و همچنین در روایتی از امام کاظم (ع) آمده که: روزی پيامبر اكرم (ص) وارد مسجد شده و دیدند که مسلمانان به دور مردی جمع شده و میگویند او داناترين انسانها نسبت به نَسَب عرب است؛ پس حضرت فرمودند: اين علم برای او و مردم سودی ندارد! و در ادامه مهمترین علوم سودمند را به شرح زیر برشمردند:
1️⃣ «آيَةٌ مُحْكَمَةٌ» يعنی «اصول دين» و اعتقادات؛
2️⃣ «فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ» يعنی «علماخلاق»؛
3️⃣ «سُنَّةٌ قَائِمَةٌ» يعنی «فروع دين» و علم به احكام شريعت و مسائل حلال و حرام الهی. [اصول كافی، ج١، ص٣٢]
در اهمیتِ آموختن این علوم و تأثیر آن در زندگی مردم، همین بس که بدانیم که خداوند علیرغم اهمیت بسیار جهاد و مبارزه با دشمنان اسلام، در «آیه نَفْر» (توبه/۱۲٢) به پیامبر (ص) دستور میدهد که تمامی مسلمانان را به جهاد و میدان جنگ نَبَرَد و گروهی را باقی گذارد تا به تحصیل علوم الهی و احکام دینی بپردازند و پس از بازگشت مجاهدین، علوم و معارف دینی را به آنها یاد بدهند؛ «تفسیر نمونه، ج۸، ص۱۸۹»
بر این اساس، باید اذعان کنیم که حضرت باقرالعلوم (ع) در طول عمر بابرکت خود، و در شرائط بسیار نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف و احکام الهی پرداخته و جنبش علمی دامنهداری را به وجود آوردند که باعث تأسیس بزرگترین «دانشگاه اسلامی» در دوران امام صادق (ع) شد؛ لذا آن حضرت، شکافنده با اهمیتترین علوم، يعني «علوم الهی» بودهاند، که طریق هدایت و راه سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت را به بشریت نشان میدهد؛ و به همین دلیل امروزه، تمامی کتب مهم شیعه و اهلسنت، پُر است از سخنان پرمغز و ادله علمی پیشوای پنجم شیعیان؛ و جملهی «قال محمد بن علی (ع)» و «قال الباقر (ع)»؛ و همچنین شاگردان برجستهای در زمینههای مختلف علمی در مکتب آن حضرت تربیت شدهاند که هر کدام، وزنه علمی بزرگی در تاریخ به شمار میروند؛ (سیره پیشوایان، ص٣٠۶ به بعد)
✍️ بنابر آنچه گذشت باید عرض کنیم که اگرچه امروزه، اختراع و یا آثاری در زمینه علوم مادی و دنیوی، از امام باقر (ع) به ما نرسیده است، اما آن حضرت با تفسیر آیات قرآن و تبیین علوم الهی، و تعلیم و تربیت شاگردان مؤثر در عرصههای مختلف علمی، به معنای واقعی، دانش را شكافته و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخته و جلوی هرگونه تحریف در دین را گرفتهاند؛ و بدیهی است که براساس همین ادله و نکات، در زمان حاضر نیز اهمیت وجود حوزههای علمیه و روحانیت معزز و مراجع و علمای معظم دینی اثبات میگردد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
19.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ایام ولادت #امام_باقر (ع) به روایتی»
موضوع: «#شکافنده_علوم_الهی»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ٢٠ #مرداد ١۴٠٣
🌙 السبت ٠۵ #صفر ١۴۴۶
🌲 اوت 2024 10 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
🌙 سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) بنابر مشهور (۶١ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص) خطاب به امیرالمؤمنین (ع): «إنَّ اللّهَ جَعَلَ قَبرَكَ و قَبرَ وُلدِكَ بِقاعا مِن بِقاعِ الجَنَّةِ... و لكِنَّ حُثالَةً مِنَ النّاسِ يُعَيِّرونَ زُوّارَ قُبورِكُم بِزِيارَتِكُم كَما تُعَيَّرُ الزّانِيَةُ بِزِناها، اُولئِكَ شِرارُ اُمَّتي، لا نالَتهُم شَفاعَتي، ولا يَرِدونَ حَوضي»
«(یاعلی) خداوند، قبر تو و قبر فرزندان تو را مكانهايى از بهشت قرار داده است...؛ امّا بخشى از مردمان پست، زائران قبور شما را بر زيارتشان خُرده مىگيرند، آن گونه كه زن زناكار را بر زنايش عيب مىگيرند؛ اينان، بَدان امّتم هستند، شفاعتم به آنان نمىرسد و بر حوض من، در نخواهند آمد».
📚 تهذيبالأحكام، ج ٦، ص ٢٢، ح ٥٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز شهادت حضرت #رقیه (س) بنابر مشهور
موضوع: #احکام_تربیت_کودکان
❓آیا در دین اسلام، تنبیه کردن کودکان جایز است؟ و اگر تنبیه کودکان برای تأدیب آنها باشد، چه صورتی دارد؟
✅ در هیچ شرع و قانونی، چه رسد به شرع مقدس اسلام که کاملترین دین الهی است، ظلم و آزار هیچ انسانی جایز نیست، چه رسد به کودکان مظلوم و بیپناه! و تمام ادله عقلی و نقلی و همه علما و فقها اجمالاً آن را حتی برای والدین، حرام و معصیت و گناه و ظلم بزرگ میدانند و فرد مرتکب، علاوه بر ضمان و لزوم جبران ضرر وارده به کودک، در مواردی مستحق تعزیر (وقصاص) هم میباشد؛
البته اینکه در شرع، تنبیه بدنی فقط برای پدر، آن هم برای تأدیب کودک جایز دانسته شده، دو شرط دارد:
1️⃣ تربیت فقط متوقف بر تنبیه بدنی باشد؛
2️⃣ تنبیه در حد بسیار محدود باشد که حتی منجر به سرخی و ورم اندک هم نگردد؛
✍️ هر چند که تنبیه بدنی کودکان (در همین حد هم) در عصر و زمان حاضر، عوارض و پیامدهای فردی و اجتماعی نامطلوبی دارد و لذا حتیالامکان باید از همین مقدار اندک نیز صرفنظر شود و از طُرُق دیگر، نظیر تشویق یا قهر و یا محرومیت از سفر و پول توجیبی و... برای تربیت کودک استفاده شود.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شهادت مظلومانه حضرت #رقیه (س)، #حقیقت_یا_افسانه؟!»
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم قمری بنا بهمشهور بهنام سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) دختر خردسال امام حسین(ع) که در شام به شهادت رسیده است ثبت گردیده لذا سخن امروز را با تسلیت و تعزیت، و با سلام و صلوات به روح بلند شهدای حماسه حسینی آغاز مینمائیم؛
طبق تاریخ یکی دیگر از اهلبیت امام(ع) که نتوانسته سفر اسارت شام را به پایان ببرد، نازدانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، خانم حضرت رقیه (س) است.
اما متأسفانه اصل وجود و شهادت مظلومانه این نازدانه در طول زمان، مواجه با شبهاتی شده، بهگونهای که برخی به طور کامل داشتن دختری خردسال برای امام حسین (ع) را منکر شدهاند! و برخی دیگر نیز حضور و شهادت دختری با این نام در شام و جنایت یزید را زیر سؤال بردهاند!
البته این شبهات اصولاً از طرف دو دسته افراد متفاوت صادر گردیده؛ که عدهای از آنها از نواصب و وهابیت و باقیماندگان از بنیامیه ملعون و دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) هستند و با طرح این شبهه به دنبال تطهیر یزید و و یزیدیان و محو کردن یاد و خاطره مظلومیت حضرت رقیه (س)، و همچنین ایجاد تردید در رابطه با وقایع عاشورا و اصل حماسه حسینی میباشند! لذا بدون ارائه هیچ مستندی این ادعا را مطرح و سعی در القاء این شبهه نمودهاند که در جواب آنها باید عرض کنیم که «جواب ابلهان، خاموشی است».
✍️ اما عدهای دیگر، افرادی هستند که فکر میکنند، میبایست دقتهای که در فقه و اصول به کار میرود را در منابع تاریخی این مصیبت به کار برد! لذا مرتکب این اشتباه بزرگ شدهاند تا جایی که برخی از آنها این موضوع را کاملاً رد کرده و گفتهاند که چرا نام این دختر و چنین نقلی در منابع اولیه تاریخی شیعه وارد نشده است؟!
✅ که باید در جواب این افراد گفت:
🔹اولاً اگر این دقتهای فقهی را در منابع تاریخی بکار بریم، اصلاً چیزی از تاریخ اسلام، باقی نخواهد ماند!
🔹ثانیاً این واقعه تلخ تاریخی به صورت مبسوط در کتاب «کاملبهائی» اثر عمادالدین طبری شیعی در قرن هفتم آمده است که ایشان از بزرگان متکلمین و فقهای شیعه به شمار می رود و از جانب علمای بزرگ شیعه توثیق شده و فتاوای او را در کتب مختلف خود نقل کردهاند؛
🔹ثالثاً وجود اختلاف بين دانشمندان اسلامی در نام حضرت «رقيه» یا «فاطمه صغیره»، دلیلی برای نفی اصل موضوع نیست!
🔹رابعاً با توجه به فشارها و سرکوب و ارعاب و تحریفات شدید در زمان بنیامیه و بنیالعباس تا سال ۶۵۶ قمری و همچنین غارتها و کتابخانهسوزیهایی که در طول تاریخ اسلام رخ داده و از بین رفتن بسیاری از کتب اولیه شیعه که در جلد یک دانشنامه امام حسین(ع) به نام برخی از آنها اشاره شده و یکی از این کتب مفقوده کتابی به نام «حاویة» است که طبری، روایت حضرت رقیه (س) را از این کتاب نقل کرده؛ بر این اساس نمیتوان ادعا کرد که نیافتن سند برخی از وقایع مشهور تاریخی در کتب اولیه شیعه، نشانه نبودن آن واقعه است! چنانچه در کتاب «لهوف» سید بن طاووس (ره) نیز که با طبری هم دوره میباشد، مطالبی وجود دارد که در کتب پیش از او، این موارد دیده نمیشود!
✍️ البته مسلماً اگر متنی و یا روضهای با شئون ائمه اطهار (ع)، اعتقادات شیعه و عقل و منطق بشری و مسلمات تاریخ سازگار نباشد، باید آن را کنار گذاشت! اما موضوع شهادت این نازدانه با هیچ یک از این موارد مخالف نیست!
✍️ در پایان تذکر این نکته نیز ضروری است که برخی افراد در نفی این موضوع، به کتاب «حماسه حسینی» استاد مطهری (ره) استناد نموده و این واقعه را از تحریفات ماجرای کربلا و شام دانستهاند! در حالی که ناشرِ محترمِ این اثر در مقدمه کتاب تذکر داده که در این کتاب ارزشمند، متأسفانه يادداشتهای خام حضرت استاد که هنوز در آنها تحقيق صورت نگرفته بوده است را در کنار سخنرانیهای استاد که ديدگاههای نهايی ايشان است، به چاپ رسانده! که اين بخش از کتاب حماسه حسينی نیز مربوط به همان يادداشتهای استاد است که در واقع فيشهای تحقيقاتی ايشان بوده که قصد داشتهاند بعدها راجع به آنها تحقيق نمايند تا به نتيجه نهايی و قطعی برسند؛ چنانچه در ميان اهل پژوهش و تحقيق این روش مرسوم است؛ اما متأسفانه اين اشتباه ناشر، دستاويزی برای برخی اشخاص کم اطلاع و بعضاً معاند گردیده است؛ لذا ملاحظه مینمائیم که در هیچ یک از سخنرانیهای استاد شهيد مطهری (ره)، شهادت مظلومانه دختر خردسال امام حسین (ع) نفی نگردیده؛ بنابراین با عنایت به آنچه گذشت شکی نيست که طفل کوچک امام در شام از دنيا رفته و در آنجا دفن شده است و حرم فعلی منسوب به این دردانه است، چنانچه مراجع عظام تقلید معاصر نیز همگی این موضوع را تأیید نمودهاند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) بنا به مشهور
موضوع امروز: «شهادت مظلومانه حضرت #رقیه (س)، #حقیقت_یا_افسانه؟!»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٢١ #مرداد ١۴٠٣
🌙 الأحد ٠۶ #صفر ١۴۴۶
🌲 اوت 2024 11 Sunday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 حضرت علی (ع): «ما عُمِّرَتِ البُلدانُ بِمِثلِ العَدلِ»
«با هيچ چيز مانند عدالت، شهرها آباد نگرديده است»
📚 غررالحكم، ح ٩٥٤٣
https://eitaa.com/ROOZBARG