🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ١٣ فروردین ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 19 شعبان 1442
Friday 02 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز طبیعت
🔹 روز جهانی کتاب کودک
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «اسلام و سیزده بدر»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠١/١٣
✍️ مناسبت روز: سیزدهم فروردین، روز طبیعت یا سیزده بدر است که طبق رسم قدیمی، ایرانیان به دل طبیعت می روند؛ هر چند امسال به دلیل بیماری کرونا و جلوگیری از ضرر زدن به خودمان و دیگران، باید نکات بهداشتی را کاملاً رعایت نموده و طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، به قوانین وضع شده توسط ستاد مبارزه با کرونا عمل نماییم؛ اما فرصتی است که درباره سیزده بدر از دیدگاه اسلام، کمی سخن بگوئیم؛
بسیاری از مردم بر این باور هستند که عدد سیزده و سیزدهمین روز سال، نحس است و باید نحسی آن را در طبیعت از وجود خود، دور نمایند! و در مقابل، افرای نیز کلاً گشت و گذار در این روز را کاملاً نفی و نهی کرده و آن را از خرافات میدانند؛ اما اسلام که دین اعتدال است با هرگونه افراط و تفریط در عقیده و عمل، مخالف بوده و رویکرد بزرگان دینی ما نیز در برخورد با سنت های پیشینیان هر قوم، در صورتیکه مخالف اصول و احکام دینی نباشد، هیچ گاه نفی و نهی کامل نبوده است! لذا در سخن امروز، مراسم سیزده بدر را از دو دیدگاه مختلف، از منظر اسلام بررسی مینمائیم:
1️⃣ «نحسی سیزدهمین روز سال»
در قرآن کریم دو بار کلمهی «نحس» آمده و هر دو هم در مورد قوم عاد است و جالب آن که هردو نیز درباره روز و ایام، به کار برده شده است: «فی یوم نحسٍ مستمر» (قمر/١٩) و «فی ایام نحسات» (فصلت/١۶)؛ پس اسلام، وجود نحسی در برخی از ایام تأیید می کند!
البته درباره معنای کلمه «نحس» در میان مفسران، اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی آن را «روز پر باد و غبار» و برخی دیگر به معنای «شومی روز» و گروهی نیز به معنای «روز ترسناک و سخت» تفسیر نمودهاند!
اما با نگاه دقیق تر به این آیات، درمییابیم که در قرآن کریم تصریح شده که روزی که قوم گنهکار عاد به کیفر اعمال زشت خود برسند، آن روز برایشان نحس، شوم و ترسناک است! لذا بر این مبنا، منشأ و علت نحوست و شومی مربوط به اعداد و روز و ایام نیست، بلکه به واسطه اعمال زشت و ناپسند آنهاست!
در روایات نیز بر این موضوع تأکید گردیده، چنانچه یکی از اصحاب امام هادی (ع) قصد زیارت امام (ع) را کرد، در راه، با سواری برخورد کرد و کتفش مجروح و لباسش پاره شد؛ هنگامی که به محضر امام رسید، عرضه داشت: این روز، چه روز بدی بود، خداوند مرا از شرّ آن حفظ فرماید!
حضرت فرمودند: «چرا اشتباه خودت را بر عهده روز می گذاری که هیچ گناهی ندارد!» و سپس فرمودند: «آنچه به بشر می رسد، نتیجه اعمال خود اوست، گناه ایام چیست که روزها را متهم می کنید؟»
بر این اساس، آنچه باید بشر آن را نحس بداند و از آن اجتناب نماید، اعمال زشت و ناپسند خود اوست که بالاخره هم روزی، گریبان او را خواهد گرفت وگرنه ایام و اعداد، هرگز در ذاتشان نحوستی ندارند!
2️⃣ «سیزده بدر به عنوان روز طبیعت»
اما اگر مراسم سیزده بدر به عنوان «روز طبیعت» و خارج شدن از فضای آلوده شهر و پناه بردن به دل طبیعت و استفاده از نعمت ها و زیبایی های هستی و هوای پاکیزه، و تفریح و استراحت سالم و بدون گناه باشد، از نظر اسلام، رسم بسیار پسندیده و خوبی است! به خصوص اگر این کار، همراه با تفکر و اندیشه در زنده شدن مجدد درختان و گیاهان و ذکر عظمت و قدرت و علم نامحدود خالق یکتا باشد! چنانچه خداوند در آیه ٢٠ سوره عنکبوت میفرماید: «قُلْ سِیرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانظُرُواْ کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ...»: «بگو در زمین سِیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است...»
همچنین در روایات نیز بر تفریح سالم و بهرهمندی از نعمتهای حلال الهی تأکید گردیده، چنانچه پیامبر گرامی اسلام فرمودند: «عاقل، ایام خود را به چهار بخش تقسیم می کند... و بخشی از ساعات را برای تفریح و بهره مندی از نعمت های حلال خداوند می گذارد!» (وسایل الشیعه ج۱۶ ص۹۷)؛
و همچنين در روایتی دیگر میفرمایند: «تفریح داشته باشید، همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی به وجود آید!» (نهج الفصاحه ص۲۵۹)؛
✍️ البته مسلماً همانطور که گذشت، تکمیل کننده این تفریح در طبیعت برای انسان مسلمان، تفکر در زیبایی های هستی، و به جا آوردن شکر الهی و دانستن قدر نعمت های الهی است که در نتیجه انسان مسلمان از هرگونه آلودگی و تخریب و آسیب رساندن به فضاهای سبز و درختان و محیط زیست خودداری و جلوگیری می نماید!
✍️ در پایان سخن، نباید مسئله مهم، مبارزهی با خرافات را فراموش کرد! و مؤمنین در سیزدهمین روز سال، در کنار تفرح سالم و شکر نعمتهای الهی، باید در رابطه با خرافات نحسی عدد و روز ١٣، گره زدن چمن ها و... روشنگری نمایند!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «روز سیزدهم فروردین، روز طبیعت»
موضوع: «احکام مرتبط با گشتوگذار در روز طبیعت»
❓پرسش: شکستن شاخهی درختان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست! و اگر درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام است...
❓پرسش: آیا شرعاً باید افراد را از ریختن زباله در فضای عمومی و لطمهزدن به محیط زیست نهی کنیم؟ و آیا این موارد، مصداق نهی از منکر است؟
✅ پاسخ: اگر ما معنای منکر را بدانیم، میفهمیم که این کار نهی از منکر است...؛ از نظر فقهی به هر کار ناپسند، منکر میگویند؛ حالا ممکن است مکروه باشد یا حرام! نهی دیگران از کار حرام، واجب است و نهی از کار مکروه، مستحب است! بنابراین اگر حتی نگوییم که ریختن زباله در مکانهای عمومی حرام است! «که در مواردی قطعاً ریختن زباله و لطمهزدن به محیط زیست حرام است!»، نهی کردن دیگران از این کار، مصداق نهی از منکر واجب يا(حداقل) مستحب است! لذا ما باید از لطمهزدن به محیط زیست (خودداری و) جلوگیری کنیم.
❓پرسش: تکلیف ما دربارهی آداب چمن گرهزدن در روز طبیعت چیست؟
✅ پاسخ: اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد؛ علاوه بر اینکه اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشتهشدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید و اگر خسارتی هم وارد شود، باید جبران کنید.
📚 farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ١۴ فروردین ١۴٠٠
🌙 السبت، 20 شعبان 1442
Saturday 03 April 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی ندارم
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «کتاب و کتابخوانی کودکان در اسلام»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠١/١۴
✍️ مناسبت روز: در ١۴ فروردین مناسبت خاصی نداریم، ولی ١٣ فروردین علاوه بر روز طبیعت، در تقویم، بهعنوان «روز جهانی کتاب کودک» نیز نامگذاری گردیده، لذا به همین بهانه، در روزبرگ امروز، کمی در رابطه کودک و کتاب از دیدگاه اسلام، سخن میگوئیم؛
اهمیت کتاب و کتابخوانی بر هیچ کس پوشیده نیست و اگر در جوامع بشری به طور جدی و اصولی مورد توجه قرارگیرد، موجبات تعالی فکری و روحی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آنان را به همراه خواهد داشت؛ همانطور که در گذشته، تمدن های تاریخ ساز و مهم در سایۀ توجه و برنامه ریزی در خصوص تعلیم و تعلم و دانش اندوزی، موجبات توسعه و پیشرفت های همه جانبۀ خود را فراهم کردند، در حال حاضر نیز کشورهایی که به کتاب و کتابخانه و مراکز تحقیقاتی و آموزشی خود توجه بسیار دارند، جزو کشورهای پیشرفته و توسعه یافته هستند!
در اهمیت نقش كتاب در تكامل جوامع انسانی همین بس كه تمام ادیان آسمانی از طریق كتاب، جاودانه شدهاند و پیروان آنها را «اهل کتاب» مینامند!
اهمیت کتاب و کتابخوانی در اسلام به قدری است که بزرگترین معجزه پیامبر اکرم اسلام (ص) از نوع «کتاب» است و در این کتاب مقدس نیز، خداوند در آیات بسیاری، امر به کسب علم و دانش مینماید؛
این موضوع در اسلام، چنان عظمت و شرافت دارد که خداوند متعال در قرآن کریم، به قلم و به آنچه می نویسد، قسم یاد می کند و واژه «علم» را ۵٨٢ بار و واژه «کتاب» را ٢۵۵ بار به اشکال مختلف در قرآن تکرار مینماید و همچنین در اولین آیاتی که بر رسول خود نازل مینماید، امر به خواندن میکند، در نتیجه مطالعه و تحصیل علم و دانش از فرایض بسیار مؤکد در دین مبین اسلام است!
علاوه بر قرآن کریم، در احادیث اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و گفتار بزرگان دینی نیز بر این موضوع تأکید فراوان گردیده و به همین سبب برای یک انسان مسلمان، توجه به بسترسازی برای اجرای این امر الهی، ضروری به نظر میرسد!
👈 یکی از مهمترین این بسترها، کتابخوانی از سنین کودکی است؛ چراکه بیشتر عادات انسان، ریشه در دوران کودکی دارد و کتابخوانی در این دوران، باعث علاقهمندی انسان به کتاب در سنین بزرگسالی و حرکت به سمت کسب علم و دانش خواهد شد، بنابراین پدر و مادر مسلمانی که به موفقیت فرزندانشان علاقهمندند، باید از همان ابتدا، کودکان خود را با کتاب و کتابخوانی آشنا نمایند!
البته باید بدانیم که علاوه بر نکات بالا، طبق نظر روانشناسان، كتاب خوانی در دوران کودکی، تمرينی برای كسب مهارت های اجتماعی، تعامل و گفت وگو با ديگران و پربار شدن گنجينه کلمات و واژگان در كودك است که او را برای خواندن و نوشتن بهتر آماده می سازد و همچنین سبب تقويت تخيل و نيروی ابتكار در وجود كودك می شود!
نکته مهم دیگر در این زمینه، گزينش کتاب خوب و مناسب با توجه به سن كودكان است که این موضوع نیز از اهميت ويژهای برخوردار است؛
✍️ در پایان این مبحث، نباید فراموش کنیم که بر اساس آموزههای اسلامی و سیره اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، زمان یادگیری و خواندن کتاب آسمانی قرآن نیز از ابتدای دوران کودکی است تا انشاالله آیات الهی با وجود کودک ما، عجین شده و تلاوت قرآن، سرآغازی برای تفکر و ایمان، و وسیلهای برای عمل کردن به محتوای آن در دوران جوانی و بزرگسالی گردد؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در حکمت ٣٩٩ نهجالبلاغه، یکی از حقوق مهم فرزند بر پدر را، آموختن کتاب قرآن به او دانستهاند: «وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ...يُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ».
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «روز جهانی کتاب کودک»
موضوع: «احکام مرتبط با کتاب خدا»
❓پرسش: احکام شرعی در رابطه با قرآن کریم را بیان نمایید؟
✅ پاسخ: احترام و بزرگداشت کتاب آسمانی قرآن واجب است و هر کاری که باعث بی حرمتی به آن شود، حرام شرعی است؛
👈 نجس كردن خط و ورق قرآن حرام است و اگر نجس شود بايد فوراً آن را تطهیر کرد.
👈 مسّ خط قرآن یعنى رساندن جایى از بدن به خطّ قرآن و همچنین مسّ اسماء خداوند متعال به هر زبان، لغت و کیفیت که باشد، بدون وضو، حرام است و بنا بر احتیاط، مسّ اسماء مبارک پیغمبر (ص) و امامان معصوم (ع) و حضرت زهرا (س) نیز دارای همین حکم است؛
👈 مستحب است که اگر كسى قرآن را (با صدای بلند) تلاوت میكند، دیگران در هر مکان و هر حالتی که باشند به احترام قرآن سكوت کرده و به آیات الهی گوش دهند.
📚 استفتائات مراجع عظام تقلید
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١۵ فروردین ١۴٠٠
🌙 الأحد، 21 شعبان 1442
Sunday 04 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه تکریم و تعظیم مساجد
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «مسجد، خانه خدا و مؤمنین»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠١/١۵
✍️ مناسبت روز: دهه آخر ماه معظم شعبان را به نام «دهه تکریم و تعظیم مساجد» نامگذاری نمودهاند و هر ساله، مؤمنین و مؤمنات، در این ایام، خانه های خداوند را برای ورود به ماه مبارک رمضان، غبارروبی و آماده و مهیا می سازند، لذا ضمن گرامیداشت این ایام، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
بدون شک، «مسجد» در دین مبین اسلام از جایگاه رفیع، و ارزش و اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و این حقیقت، هم در آیات قرآن، متجلی و هم در روایات اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، نمودار است که در این مجال کوتاه به بخش کوتاهی از این آیات و روایات اشاره مینمائیم:
1️⃣ «مساجد، خانه های خداوند در روی زمین»
در آیات ١٧ و ١٨ سوره توبه و آیه ۱۱۴ سوره بقره، کلمه مسجد به لفظ «اللّه» اضافه شده (مساجد اللّه) و این بدان معناست که این مکان مقدس به حق تعالی تعلق داشته وخانه خداست؛ برای مثال: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ...»
👈 امام صادق (ع) در این زمینه میفرمایند: «به درستی که امر به بزرگداشت مساجد شده زیرا آنها خانه های خداوند در روی زمین هستند!» (بحارالانوار، ج۸۴، ص ۴)
2️⃣ «مساجد، مکان بلندمرتبه و درخشان، و جایگاه نور الهی در زمین»
خداوند در آیه ۳۶سوره مبارکه نور، از مساجد بهعنوان مکان های بلند مرتبه و جایگاه نور الهی یاد میکند: «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِآیه»: «(و نور الهی) در خانههایی ( مساجد و عبادتگاه ها) قرار دارد که خدا رخصت داده آن مکان ها رفعت یابند و در آنها، ذکر خداوند گفته شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او را کنند»
👈 پیامبر اکرم (ص) در این زمینه فرمودند: « مساجد خانه های خدا در زمین است و آنها برای اهل آسمان، آنچنان می درخشند، که ستارگان برای اهل زمین درخشش دارند!» (تفسیر مجمع البیان ذیل آیه ٣۶ نور)
3️⃣ «خراب کنندگان مساجد، ستمکارترین مردمند!»
خداوند در آيه ۱۱۴ سوره بقره، میفرماید: « وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها…»: «و کیست ستمکارتر از آن کس، که از بردن نام خدا در مساجد جلوگیری کرده و در ویرانی مساجد بکوشد…»
4️⃣ «حفظ مساجد، از فلسفههای جهاد درراه خدا»
عظمت و اهمیت مساجد نزد خداوند تا حدّی است که در آیه ۴۰ سوره حج برای حفظ مساجد از شرّ دشمنان، به پیامبر(ص) و مسلمانان، دستور جهاد و دفاع داده میشود! (تفسیر نمونه، ج۱۴، ص ۱۱۶)
5️⃣ «مساجد، محبوب ترین سرزمین ها نزد خدا»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «محبوبترین سرزمینها نزد خدا، مساجد هستند» [نهج الفصاحه، حدیث۷۱]
6️⃣ «مساجد، باغ های بهشتی در زمین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد باغ های بهشتی (در زمین) هستند!» [کنز العمال، ج۷، ص ۶۴۸]
7️⃣ «مساجد جایگاه پیامبران الهی»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد محل جلوس انبیاء الهی است!» [مستدرک الوسائل، ج۳، ص ۳۶۳]
8️⃣ «مساجد، خانه تمام مؤمنین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مسجد، خانه کل مؤمنین است!» [کنزالعمال، ج۷، ص ۶۵]
✍️ آنچه گذشت، تنها بخشی از آیات و روایات اسلامی در این زمینه است که علاوه بر آنها ، تاریخ اسلام و سیره ائمه اطهار (ع) و احکام و آداب شرعی در این رابطه نیز، بیانگر عظمت و جایگاه ویژه و بسیار بلندمرتبه مساجد در اسلام است!
👈 این مبحث ادامه دارد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «دهه تکریم و تعظیم مساجد»
موضوع: «احکام مرتبط با مساجد»
✅ مراعات شأن و منزلت و جایگاه مسجد واجب است، و از کارهایی که با شأن و منزلت مسجد منافات دارد باید پرهیز شود؛
✅ نجس کردن زمین، سقف، دیوار و بام مسجد حرام است، و اگر نجس شد واجب است فوراً آن را تطهیر کنند.
📚 احکام آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
عنوان: #مسجد_خانه_دوم_من_است
موضوع: «مسجد ابتکار اسلام»
اوّلین مسئله، اهمّیّت خود مسجد است و این ابتکاری که اسلام در آغاز ولادت خود برگزید و محلّ تجمّع مردم را بر محور ذکر و دعا و توجّه به خدای متعال قرار داد؛
اجتماعات مردم بهطور طبیعی دارای تأثیراتی است؛
خب، یک عدّهای دُور هم جمع میشوند، میگویند، میشنوند، تصمیم میگیرند، ارتباطات فکری برقرار میکنند، دادهها و گرفتههای فکری بین خودشان دارند؛ این در کجا اتّفاق بیفتد؟
مثلاً در باشگاههای اشرافی و اعیانی برای کارهای مختلف اتّفاق بیفتد که در غرب معمول است، یا در قهوهخانهها تشکیل بشود؛ [یا مثل] روم باستان که در حمّامها آنوقت یک چنین اجتماعاتی تشکیل میشد و دُور هم مردم جمع میشدند و رفتن حمّام بهانه بود برای اینکه بگویند و بشنوند؛
یا در جایی تشکیل بشود که محور آن اقامهی نماز است؛ این خیلی فرق میکند. وقتی اجتماع بر محور نماز و ذکر به وجود آمد، آنوقت یک معنای دیگری پیدا میکند، یک جهت دیگری پیدا میکند، دلها را به سمت دیگری میکشاند؛ این ابتکار اسلام بود...
📚 بیانات رهبر فرزانه انقلاب ١٣٩۵/٠۵/٣١
دهه تکریم و تعظیم مساجد گرامی باد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١۶ فروردین ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 22 شعبان 1442
Monday 05 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه تکریم و تعظیم مساجد
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «مسجد، خانه خدا و مؤمنین ٢»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠١/١۶
✍️ مناسبت روز: در دهه تکریم و تعظیم مساجد قرار داریم و در روز گذشته از جایگاه رفیع، و ارزش و اهمیت فوقالعاده مسجد در نگاه آیات و روایات اسلامی، سخن گفتیم، لذا انشاالله امروز نیز از این مبحث مهم را ادامه میدهیم؛
مسجد محل عبادت و نیایش با معبود است و انسان هنگامی که در مسجد با خالق یکتا نجوا میکند، احساس نزدیکی بیشتری با حضرت حق دارد و چنانچه در روزبرگ دیروز گذشت، بنابر آیات و روایات اسلامی، مساجد در هر نقطه از زمین که باشند، خانه خدا و محل تجمع مؤمنین و کانون رازونیاز، تعظیم، تکریم، نیایش و سجود در برابر حضرت دوست و جایگاه آزادگان از قید هوا رسته و به حضرت معبود پیوسته است! لذا با توجه به جایگاه رفیع مسجد در فرهنگ اسلامی و نقش محوری آن در میان مسلمانان، رعایت حرمت و حفظ نظافت و قداست آن بر همه مسلمانان واجب و اهتمام به حفظ پاکیزگی مسجد یک تکلیف الهی، اخلاقی و شرعی برای عموم مسلمانان است!
👈 رسول خدا(ص) در این زمینه به مؤمنین سفارش میکنند: «مساجدتان را از کثیفی و نجاسات دور نگه دارید.» (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۰۴) لذا در اسلام، تمیزی و پاکیزگی، سنت و سیره عملی پیامبراکرم (ص) و اولیاء الهی است، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) نیز یکی از راههای جذب مردم به مساجد و جلوهای از رعایت احترام و حفظ قداست مساجد را اهتمام در امر نظافت و پاکیزگی، و غبارروبی و عطرافشانی آنها، به ویژه در آستانه سید الایام (روز جمعه) دانسته و سفارش به خوشبو و معطر کردن هفتگی مساجد مینمایند!» (بحار الانوار/ج۱۸/ص ۱۰۷)
البته در رابطه با اهمیت و پاداش غبارروبی و نظافت مساجد، احادیث بسیاری در مکتب اهلبیت (ع) وارد شده که در این مجال کوتاه به بخشی دیگر از این روایات اشاره مینمائیم:
👈 پیامبر اکرم (ص): «کسی که در روز پنجشنبه و شبجمعه، به نظافت مسجد بپردازد، و به اندازه سرمهای که در چشم کشیده میشود غبار از مسجد برگیرد، خداوند او را میآمرزد.» (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۱۱)
👈 رسول خدا (ص): «هر کس مسجدی را خاکروبی کند، خداوند پاداش آزاد کردن بندهای را برایش مینویسد و اگر از این مسجد به اندازه خاشاکی که در چشم میرود، غبار برگیرد، خداوند دوبرابر، رحمت خویش را به او عطاء میفرماید.» (امالی صدوق/ص۱۸۰)
👈 حضرت امام رضا(ع): «بهشت و حوریان بهشتی، مشتاق کسی هستند که مسجد را تمیز نموده و آلودگی ها را برطرف میکنند!» (مستدرک الوسائل/ج۳/ص۳۸۵)
👈 پیامبر اکرم (ص): «مسجد بسازید و خاک و خاشاک را از آن خارج کنید، که هر کس برای خدا مسجد بسازد، خدا در بهشت خانهای برای وی میسازد! و سپس فرمودند: «(تمیز کردن و) بیرون بردن زبالهها از مسجد، مهریه حوریان بهشتی است!» (کنز العمال/ج۷/ص۶۵۵)
✍️ آنچه گذشت تنها بخشی از روایات اسلامی در زمینه نظافت و غبارروبی مساجد است که خوشبختانه چند سالی است در دهه آخر ماه شعبانالمعظم که به عنوان «دهه غبارروبی و تکریم مساجد» نامگذاری شده، فرصتی برای عموم مؤمنین ایجاد شده تا بتوانند در امر نظافت و پاکیزگی مساجد مشارکت کرده و از ثواب و پاداش عظیم آن بهرهمند شوند! که البته مسلماً مدیریت این وظیفه مهم در مساجد به عهده امام جماعت و اعضای محترم هیأت امنای مسجد میباشد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «دهه تکریم و تعظیم مساجد»
موضوع: «احکام مستحب در مساجد»
۱. تمیز و آباد کردن مسجد.
۲. خوشبو کردن و پوشیدن لباس پاکیزه و نیکو برای رفتن به مسجد.
۳. مراقبت کردن کفش و پا برای این که به نجاست یا کثیفی آلوده نباشد.
۴. زودتر از همه به مسجد رفتن و پس از دیگران از مسجد خارج شدن.
۵. هنگام ورود به مسجد و خروج از آن، زبان ذاکر و قلب خاشع داشتن.
۶. پس از وارد شدن به مسجد، دو رکعت نماز به قصد تحیت مسجد گذاردن.
📚 احکام آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
عنوان: #مسجد_خانه_دوم_من_است
موضوع امروز: مسجد منشأ نشاط و انگیزه
*مسجد، کالبد زندگی را پرنشاط و پرانگیزه میسازد. در هر جا سامان زندگی است، مسجد، مرکز و کانون اصلی است.*
*در بنای شهر و روستا، در مدرسه و دانشگاه، در مراکز جمعیتی از بازارهای کسب و کار تا فرودگاهها و جادهها و پایانههای سفری و تا آسایشگاه ها و بیمارستانها و بوستانها و گردشگاه ها، در همه و همه باید مسجد را همچون قطب و محور بنا نهاد.*
*مسجد در همه جا باید پاکیزه، زیبا و آرامبخش باشد.*
*مدیریت محتوایی و معنویِ مسجد که بر دوش روحانی مسجد است باید خردمندانه و مسئولانه، و حتی عاشقانه باشد.*
*حوزههای علمیه برای آمادهسازی روحانیونی در این طراز، وظیفهای ذاتی و طبیعی دارند.*
*اگر مسجد، کیفیت شایستهی خود را بیابد، هزینههای مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه و مردم و مسئولان برداشته خواهد شد...؛*
🎙️ فرازی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
دهه تکریم وتعظيم مساجد گرامی باد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١٧ فروردین ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 23 شعبان 1442
Tuesday 06 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه تکریم و تعظیم مساجد
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز:
«#مسجد_خانه_دوم_من_است»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠١/١٧
✍️ مناسبت روز: در دهه تکریم و تعظیم مساجد قرار داریم و در روزهای گذشته عرض شد که در روایات اسلامی، علاوه بر اینکه مسجد بهعنوان «خانه خدا» معرفی شده، از آن بهعنوان «خانه مؤمنين» نیز نام برده شده است لذا سخن امروز را با این موضوع، آغاز مینمائیم؛
خانواده، نهادی اجتماعی و مسجد نیز مکان و نهاد مقدسی برای برنامههای اجتماعی مسلمانان است؛ لذا این دو نهاد، در فرهنگ اسلامی، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و از یکدیگر متأثر هستند! ارتباط بین این دو نهاد مهم اجتماعی، از نوع ارتباط دو سویه میباشد که هر دو میتوانند از هم تأثیر بپذیرند!
مسجد، نهادی برخاسته از درون اسلام است که طبق روایات اسلامی، حق ويژهای به گردن همه مسلمانان دارد و ادای آن بر همگان لازم و واجب است!
حق مسجد آن است که برای آن احترام و ارزش قائل شده، و مؤمنین از آن نگهداری کرده وحضور مستمر و مؤثر در مسجد داشته باشند؛ چنانچه امام جعفر صادق(ع) فرمودند: «سه چیز در نزد پروردگار متعال (در روز قیامت) شکایت میکنند که اولین آنها مسجدی است که خراب شده و مردم در آن نماز نخوانند...» (کافی؛ ج ۲، ص ۶۱۳)
البته طبق روایات، این خرابی و شکایت مسجد، میتواند به معنای خرابی ساختمان مسجد و یا به معنای عدم برنامهریزی و بهرهبرداری درست از این مکان مقدس برای هدایت مردم باشد، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «روزگاری بر مردم خواهد آمد که از قرآن، جز نشانی! و از اسلام، جز یک نام، باقی نخواهد ماند! و هرچند مساجد آنان در آن روزگار آبادان است، اما از نظر هدایت ویران است...» (نهج البلاغه؛ حکمت ۳۶۹)
تأکید امیر بیان(ع) بر نقش هدایتیِ مساجد، در این حدیث گرانقدر، نشان میدهد، مسجد در مکتب اهلبیت (ع) از نهادهای تأثیرگذار اجتماعی است که باید نقش هدایت خانواده و افراد جامعه را برعهده داشته باشد، اما این مسئله زمانی در جامعه، عملی میشود که برنامه ریزی مؤثر فرهنگی در حوزه خانواده طراز اسلامی در مساجد انجام و اجرا شود!
بنابراین وقتی میتوانیم مسجدی را آباد، پویا، فعال و موفق بدانیم؛ که برنامههای آن، فقط منحصر به برگزاری نماز جماعت، شب های قدر و مراسم ختم و سوگواری نباشد، و همه اعضای خانوادهی آن محل، از کودکان و نوجوانان گرفته تا زنان و مردان جوان و میانسال و حتی سالخورده، آن مسجد را «خانهی دوم» خود بدانند و اوقات عبادت و حتی اوقات فراغت خود را بهجای نشستن پای رایانه و استفاده از اینترنت و ماهواره، و گشت و گذارهای بیهوده در خیابانها و مراکز خرید از برنامههای پربار مسجد استفاده نمایند!
بدیهی است در این صورت، اثرات ماندگاری در اجتماع ایجاد میشود، که یکی از این اثرات، تربیت اسلامی نسل کودک و نوجوان است! لذا استاد شهید مرتضی مطهری (ره) در کتاب گفتارهای معنوی تأکید میکند که مؤمنین، همواره میبایست با فرزندانشان، در برنامههای مساجد شرکت نمايند، تا کودکان با مسجد و عبادت مأنوس شوند!
✍️ لذا همانطور که برخی از کارشناسان اجتماعی، مدرسه را خانه دوم دانشآموزان میدانند، با قاطعیت بیشتر، میتوان گفت که مساجد خانه دوم کل اعضای خانواده است و تنها در اینصورت است که میتوانیم شاهد تربیت و حضور پرنشاط و مؤثر نسلی مسلمان، متعهد و بهشتی در جامعه اسلامی باشیم! چنانچه پیامبر اکرم(ص) در این زمینه میفرمایند: «هرکس که قرآن همدم او و مسجد، خانه وی باشد، خداوند متعال خانه ای در بهشت برای او بنا خواهد کرد!» (الجعفریات؛ ص۳۱)
با نگاه در تاریخ اسلام نیز، میتوانیم به اهمیت پیوند خانواده و مسجد پی ببریم، چنانچه هرگاه مسلمانان پیوند بیشتری با مساجد داشتند، دوران موفقیت و عظمت خود را پیموده اند! لذا «روژه گارودى» فیلسوف مسلمان فرانسوى، در کتاب «مسجد آینه اسلام» میگوید: «در دوران عظمت اسلام، تمام زندگى مردم مسلمان در مسجد جریان داشت، و حتی قراردادهاى تجارى نیز در آنجا بسته مىشد...»
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این نکته ضروری است که مساجد در صدر اسلام «کانون عبادت، تعليم و تربيت، فعالیتهای سیاسی، مرکز دادخواهی و قضاوت، پایگاه نظامی، پایگاه تعاون و وحدت اجتماعی و حتی زمینه ساز توسعه اقتصادی» بودهاند! که متأسفانه امروز مساجد ما، با صدر اسلام، فاصله فراوانی پیدا کردهاند که انشاالله امیدواریم با فرهنگ سازی و تحققِ شعار «#مسجد_خانه_دوم_من_است»، بتوانیم این فاصله را از بین برده و گامی بلند در راستای رسيدن به الگوی مسجد طراز اسلامی در سیره اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) برداریم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG