بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «آیات المهدی ٢٩»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢٢
✍️ مناسبت روز: امروز بیست ونهمین و به احتمال زیاد آخرین روز از ماه مبارک رمضان است، لذا انشاالله آخرین مبحث در «آیات المهدی»، تقدیم حضور شما گرامیان میگردد:
«قُلْ أَرَأَیتُمْ إِنْ أَصْبَحَ ماؤُکمْ غَوْراً فَمَنْ یأْتیکمْ بِماءٍ مَعین»: «بگو (به من خبر دهید) اگر آبهای (سرزمین) شما در زمین فرو رود، چه کسی میتواند آب جاری و گوارا در دسترس شما قرار دهد؟!» (ملک/٣٠)
مفسرین این آیه را از «آیات المهدی» دانستهاند؛ چراکه در روایات «ماء مَعین» به حضرت حجت (عج) تفسیر شده است! چنانچه در روایت آمده: «عمار یاسر (ره) در جنگ احد، خود را به حضرت رسول(ص) رساند و از مجاهدتهای بیمانند حضرت علی(ع) گفت! حضرت فرمودند: آری، او از من است و من از اویم، و او جانشین من است... و تمامی ائمه از نسل اویند که مهدی امت من از جملهٔ آنان است! عمار پرسید: مهدی کیست؟ حضرت فرمودند: ...او نهمین فرزند حسین(ع) است که غایب خواهد شد و این قول خداست که میفرماید: «قُلْ أَ رَأَیتُمْ إِنْ أَصْبَحَ...» و غیبتی طولانی خواهد داشت، بهگونهای که عدهای از (ولایت) او باز میگردند و عدهای ثابتقدم میمانند... او همنام و شبیهترین افراد به من است!»: «... قَالَ یَا عَمَّارُ، إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَوَتَعَالَی عَهِدَ إِلَیَّ أَنَّهُ یُخْرِجُ مِنْ صُلْبِ الْحُسَیْنِ أَئِمَّهًًْ تِسْعَهًًْ وَ التَّاسِعُ مِنْ وُلْدِهِ یَغِیبُ عَنْهُمْ وَ ذَلِکَ قَوْلُهُ عَزَّوَجَلَّ قُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ...» (بحارالأنوار، ج۳۳، ص۱۸/ کفایه الأثر، ص۱۲۰/ البرهان)
👈 امام محمد باقر(ع) نیز به این آیه اشاره کرده و فرمودند: «این آیه دربارهی امام غائب (نازل شده) و معنای آیه این است که بگو بیندیشید اگر امامتان غایب شد به گونهای که ندانید او کجاست! پس چه کسی امامی ظاهری برایتان خواهد آورد که اخبار آسمانها و زمین، و حلال و حرام خداوند را برای شما بیان کند!»: «...هَذِهِ نَزَلَتْ فِی الْقَائِمِ (عج) یَقُولُ إِنْ أَصْبَحَ إِمَامُکُمْ غَائِباً عَنْکُمْ لَا تَدْرُونَ أَیْنَ هُوَ فَمَنْ یَأْتِیکُمْ بِإِمَامٍ ظَاهِرٍ...» (کمال الدین، ج۱، ص۳۲۵/ نورالثقلین)
👈 همچنین امام کاظم (ع)، با ذکر این آیه فرمودند: «زمانیکه امام شما غایب شود، کیست [غیر خدا] که برای شما امام جدید آورد؟ [و امام غایب شما را ظاهر کند تا از آب جاری و گوارا بهرهمند شوید!]»: «...إِذَا غَابَ عَنْکُمْ إِمَامُکُمْ فَمَنْ یَأْتِیکُمْ بِإِمَامٍ جَدِیدٍ» (الکافی، ج۱، ص۳۳۹/ کمال الدین، ج۲، ص۳۵۱/ نورالثقلین/ البرهان)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ تفسیر این آیه دربارهٔ نعمت بیبدیل آب است که اگر همه چیز داشته باشیم؛ اما خداوند نعمت آب را از ما بگیرد، دیگر امکان حیات نخواهیم داشت!
2️⃣ همانطور که گذشت، روایات زیادی، از معنای عمیقتر این آیه، پرده برمیدارد و آن این است که اگر روزی امام زمانتان، غایب شود، چه خواهید کرد؟! این هشدار از آغاز به امت اسلام داده شد، اما متأسفانه به آن توجهی نشد!
3️⃣ معنای این سؤال که «اگر امامتان غایب شد، چه خواهید کرد؟» این است که با غیبت امام، بشریت دچار خسران و ضرر جبرانناپذیری خواهد شد، گرچه امامِ غایب نیز همانند خورشید پشت ابر، دارای آثار و برکات برای همهٔ هستی است، اما با وجود این، بخش زیادی از فواید امام به ظهور او وابسته است! چنانچه در دعای ندبه میخوانیم:« مَتَى نَنْتَقِعُ مِنْ عَذْبِ مَائِكَ فَقَدْ طَالَ الصَّدَى؛ کی شود که از چشمه آب زلال ظهور تو بهرهمند شویم که عطش طولانی شد!»
4️⃣ یکی از القاب زیبای امام زمان(عج)، «ماء معین» است که از همین آیهٔ شریفه گرفته شده است و تشبیه امام به آب، بیانگر نکات ظریف و عمیقی است از جمله اینکه:
👈 همانگونه که نیاز به آب همیشگی و همگانی است، هیچکس نمیتواند خود را از امام بینیاز بداند!
👈 غفلت و دوری از امام، موجب مرگ انسانی ما میشود، همانطور که دوری از آب، مرگ جسمی ما را به دنبال خواهد داشت!
👈 همانگونه که آب، پاک و پاک کننده است، امام نیز پاک و معصوم هستند و ارتباط با ایشان، سبب پاکی انسان میشود، چنانچه در زیارت جامعه نیز میخوانیم: «و طهارة لانفسنا»
🔹 البته در پایان باید بدانیم همانطور که تنها زمینهای حاصلخیز از آب بهره میبرد و شورهزار را بهرهای از آب نیست، تنها دلهای پاک از وجود امام برای رشد وکمال فیض میبرند! لذا برای بهرهبرداری حداکثری از امام زمان (عج)، باید زمین وجودمان را آماده کنیم!
✅ شما هم میتوانید برنده ۵٩ جایزه نفیس «مسابقه بزرگ مجازی والعصر» باشید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🖼 همهچیز درباره فطریه
تذکر: حکم زکات فطره در مورد «سادات» این است که سید نمی تواند از غیر سید زکات فطره بگیرد! ولی سادات می تواند زکات فطره خود را به سید یا غیر سید بپردازند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢٣ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الخميس، 01 شوال 1442
Thursday 13 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 عید سعید فطر
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «عيد سعيد فطر»
موضوع: «#احکام_عید_فطر»
❓در سال گذشته فطریه ی ماه رمضان را به علت نداشتن پول پرداخت نکردم، تکلیف شرعی من چیست؟
✅ پاسخ: اگر فقیر بودهاید، تکلیفی ندارید؛ و در غیر این صورت، احتیاط واجب آن است که بدون این که نیت ادا و قضا کنید، فطریه را بپردازید.
❓اگر در نماز عید فطر، خطبهها را قبل از نماز بخوانند (زیرا بعد از نماز مردم پراکنده میشوند)، آیا نماز باطل میشود؟
✅ پاسخ: جایز نیست خطبههای نماز عید قبل از نماز خوانده شود؛ هرچند ترک خطبهها در زمان غیبت جایز است.
📚 منبع: leader.ir
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «عيد سعيد فطر»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢٣
✍️ مناسبت روز: امروز، روز اول ماه شوال و روز عید سعید فطر از مهمترین اعیاد مسلمانان است و در تمامی کشورهای اسلامی تعطیل رسمی است؛ در این روز، روزه حرام است و مسلمانان نماز عید برگزار میکنند و پرداخت زکات فطره بر آنها واجب میشود.
«عید فطر» از شادمانه ترین اعیاد مسلمانان است، چراکه بعد از یکماه عبادت و بندگی، به شکرانه این توفیق بزرگ الهی، این عید را جشن میگیرند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «عید فطر، عيد كسى است كه خداوند، روزه او را پذيرفته و عبادتش را قبول كرده است...» (نهج البلاغة، حكمت٤٢٨)
اما در برخی از سالها مانند امسال، این شادی عیدانه، با اضطرابی برای بعضی از مؤمنین همراه میگردد، چون رؤیت هلال اول ماه و اثبات روز عید برای شخص آنها میسر نمیشود! و نظر مراجع عظام تقلید نیز درباره روز عید متفاوت میگردد!
❓لذا این سؤال مهم برای مؤمنین مطرح میگردد که اگر قوانین و احکام فقهی در این مسئله، مشترک است، پس چرا در نظر فقها و مراجع، وحدت رویه وجود ندارد و یک روز واحد را عید فطر، اعلام نمیکنند؟
✅ در پاسخ به این سؤال، باید توجه داشت که اختلافی که بعضاً در مورد تعیین روز عید فطر پدید می آید، دو منشأ می تواند داشته باشد:
1️⃣ «اختلاف در مبنای فقهی»: به این معنی که برخی از مراجع در تعیین اوّل ماه، معتقد به «اتحاد افق» هستند، لذا رؤیت هلال در دوردستها را نیز قبول میکنند ولی مراجع دیگری، «اختلاف افق» را قبول دارند، لذا رؤیت هلال در دوردست را قبول نمیکنند!
👈 و یا مرجعی تنها «رؤیت ماه از طریق چشم غیر مسلح» را مِلاک میداند اما مرجع دیگر، یقین به حلول ماه از هر طریقی ولو با چشم مسلح را کافی میداند!
👈 بنابراین ثبوت رؤیت هلال برای یک مرجع تقلید، دلیل آن نیست که برای مرجع دیگری نیز ثابت شده باشد، چرا که چه بسا، همانطور که گذشت، فتاوای آن دو در مورد ثبوت هلال، متفاوت باشد!
2️⃣ «اختلاف در شهادت بَیّنه»: همه مراجع، اتفاق نظر دارند که شهادت دو مرد عادل، برای ثبوت هلال، کافی است اما باید توجه داشت که:
👈 اولاً: با عنایت به اختلاف مبنای فقهی که بیان شد، معتبر بودن شهادت دو بَیّنه عادل نزد یک مرجع، به آن معنا نیست که لزوماً شهادت آن دوفرد، نزد مرجع دیگر نیز معتبر باشد! زیرا ممکن است مثلاً آن دو نفر، ماه را با تلسکوپ دیده باشند در حالی که مرجعی، دیدن با چشم مسلح را، برای ثبوت ماه، کافی نمیداند!
👈 ثانیاً: عدالت افراد برای پذیرش قولشان شرط است، لذا عدالت هر یک از دو بَیّنه، باید برای مرجعی که می خواهد به حرف آنها اتکاء کند، ثابت شده باشد!
بنابراین در مواردی که در تعيين روز عید فطر، اختلاف پیش می آید! این اختلاف براساسِ سلیقه و انگیزههای شخصی نیست، بلکه کاملاً ریشه در مبانی و مسائل فقهی دارد!
✍️ ضمناً باید بدانیم که این اختلاف و بعضاً اشتباه در اول و آخر ماه، چیز عجیب و جدیدی نیست و در طول تاریخ و حتی در عهد حضرات معصومین علیهم السلام، نیز رخ داده است که به یک نمونه از آن، اشاره می نماییم:
👈 شیخ طوسى(ره) در تهذیب نقل کرده است که در دوران حکومت امیرالمؤمنین (ع)، مردم پس از بیست و هشت روز روزه، هلال عید فطر را مشاهده کردند!
پس حضرت علی(ع) به مُنادى، دستور دادند که به مردم اعلام کند که ماه رمضان حداقل ٢٩ روز است و مسلمانان باید یک روز بعد از عید فطر، روزه قضا بگیرند! (یعنی از ابتدای ماه یک روز اشتباه شده است!) «تهذیب الاحکام، ج ۴، ص ١۵٨، ح ۴۴۴؛ الوافى، ج ١١، ص ١٣٢».
✍️ لذا اختلاف در روز عید، امری کاملاً طبیعی است و ریشه فقهی دارد! ولی متأسفانه در جامعه فعلی ما، برخی افراد بیاطلاع و یا مغرض، مسأله اختلاف در تعیین روز عید فطر را بسیار بزرگ جلوه میدهند! در حالی که همانطور که گذشت این مسأله نیز همانند بقیه اختلاف فتاوا در سایر مسائل جزئی عبادات است! چنانچه مثلاً اختلاف نظر مراجع در مقدار مسافت شرعی، نه موجب اختلاف مسلمانان و نه هتک دین، شده است! لذا در مسأله عید فطر نیز مسأله به همین سادگی و سهولت است!
💠 البته در پایان نکته ای که بسیار مهم است و مؤمنین باید بدانند، این است که در این موضوع، وظیفه هر فرد، عمل به تکلیف شخصی است، بنابراین اگر فردی شخصاً رؤیت هلال نماید یا مرجع تقلید او، حکم به عید فطر کرد، باید روزه خود را باز کند و بداند که کاملاً به وظیفه شرعی خود عمل کرده است! همچنین که اگر در همان روز، فرد دیگری خودش ماه را رؤیت نکرده و مرجع او نیز حُکم کند که روز آخر ماه رمضان است، باید روزه بگیرد، و او نیز به وظیفه شرعی خود عمل کرده است!
✅ با«مسابقه بزرگ والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
♦️اطلاعیه شرکت در آزمون مسابقه بزرگ والعصر(شرح آیات المهدی عج)
به اطلاع عزیزان همراه می رساند:
1️⃣ برای شرکت در مسابقه، روی کلمه والعصر بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات می توانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ عزیزانی که به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
🎁 در پایان به عدد ابجد حضرت مهدی (عج) به ۵۹ نفر از عزیزان شرکت کننده هدایای نفیسی اهداء خواهد شد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢۴ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 02 شوال 1442
Friday 14 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز صدور فتوای تاریخی میرزای شیرازی (ره) در رابطه با لغو امتیاز تنباکو (١٢٧٠هش)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG