فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#شب_بیست_و_سوم #ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#اعمال_شب_قدر»
برای شب بیست و سوم، علاوه بر اعمالی که با «دو شب قدر گذشته» مشترک است، (همچون: غسل کردن؛ خواندن دو رکعت نماز با هفت مرتبه «توحید» در هر رکعت و گفتن هفتاد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ» پس از نماز؛ گرفتن قرآن به سر و خداوند را به چهارده معصوم قسم دادن؛ خواندن زیارت حضرت سید الشهّدا(ع)؛ احیاء و شب زندهداری به دعا و عبادت؛ خواندن دعای «جوشن کبیر» و پنجاه نماز دو رکعتی و بسیار صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد)؛
✍️ اعمال مخصوصی دیگری نیز در مفاتیحالجنان آمده، ازجمله:
1️⃣ خواندن سورههای «عنکبوت» و «روم» و «دخان»؛
2️⃣ هزار مرتبه خواندن «سوره قدر»
3️⃣ خواندن دعای سلامتی امام زمان: «اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَّةِ بْنِ الحَسَن...» به دفعات در این شب؛
4️⃣ خواندن چند دعای کوتاه که در مفاتيح الجنان آمده است؛
5️⃣ و غسل مجدد در آخر شب، علاوه بر غسل اول شب؛
✅ در پایان از همهی عزیزان التماس دعای خیر داریم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «آیات المهدی ٢١»
روز یکشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۴
✍️ مناسبت روز: امشب، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است که طبق روایات بسیار، «شب قدر» همین شب است که دعاها در آن مستجاب، و تمام امور بر پایهی حکمت الهی مقدّر میشود؛ لذا ضمن تأکید بر احیاء و بهرهگیری مضاعف از این شب پرفضیلت، سخن امروز را با یکی دیگر از «آیات المهدی» که در رابطه با شب باعظمت قدر نازل گردیده، آغاز مینمائیم:
💠 «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ🔹سلَامٌ هِىَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ»: «فرشتگان، با روحالقدس (بزرگ آنها)، به فرمان پروردگارشان، (در شب قدر) براى (تقدیر) کل امور، فرود میآيند🔹این شب تا صبحگاه، سراسر (رحمت و) سلامت و تهنیت است.» (قدر/۴و۵)
طبق نظر مفسرین، این آیات که در رابطه با شب قدر نازل شدهاند، از دلایل بسیار روشن بر حضور حجت حی الهی در زمین هستند! چراکه «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوح»، دارای فعل مضارع است که دلالت بر استمرار دارد! لذا "شب قدر" فقط به زمان رسول خدا اختصاص نداشته و طبق این آیه، «شب قدر» در هر سال تکرار میگردد! و در آن شب، هیئتی بلندپایه از ملائکه آسمانی به محوریت «روحالقدس» از سوی خداوند متعال، برای ابلاغ مقدّرات عالم، در همهٔ امور «مِنْ کلِّ أَمْرٍ» نازل میشوند و طبعاً این میهمانان بزرگ الهی، میزبانی بزرگ و با ظرفیت در زمین میطلبند! در نتیجه لازم است در هر زمان، انسانِ کاملِ معصومی، همانند حضرت رسول (ص) به عنوان ولیّ و خلیفه حیّ الهی در زمین وجود داشته باشد تا محل نزول ملائکه الهی در شب قدر باشد! بر این اساس رسول اکرم (ص) فرمودند: «به "شب قدر" ايمان آوريد كه آن بعد از من، اختصاص به علیبنابیطالب و يازده فرزند او دارد!»: «آمِنُوا بِلَيْلَةِ الْقَدْرِ إِنَّهَا تَكُونُ لِعَلِی بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَ لِوُلْدِهِ الْأَحَدَ عَشَرَ مِنْ بَعْدِی» (الکافی، ج١، ص۵٣٣)
البته برخی از مفسرین گفتهاند که نزول فرشتگان در شب قدر به جهت ابلاغ درود و سلام خدا به بندگان صالح، و طلب مغفرت برای آنان در این شب باعظمت است، اما با نظر به آیه بعد، به راحتی میتوان اثبات نمود که این تفسیر قابل قبول نیست! چراکه این موضوع با تعبیر «مِنْ کلِّ أَمْر» هرگز سازگاری ندارد! افزون بر اینکه بیش از یکصد روایت در کتب روایی شیعه و سنی آمده و جزئیات کامل و نزول هر ساله ملائکه در این شب بر زمین را روشن نموده است! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) دراینباره فرمودند: «شب قدر در هر سال وجود دارد و امرِ سال در این شب نازل میشود و برای این امر، پس از رسول خدا، والیانی وجود دارد! پس ابن عباس پرسید: این والیان، چه کسانی هستند؟ و حضرت جواب دادند: آن والیان، من و یازده نفر از صلب من هستند» (الکافی، ج ١، ص۵٣٢)، لذا بدون تردید حضرت بقيةاللّه (عج) در این زمان، محل نزول ملائکه الهی و صاحبِ شب قدر هستند!
ضمناً از آنجا که فرشتگان در شب قدر برای ارائه تقدیر همهی امور «مِنْ کلِّ أَمْرٍ»، خدمت حضرت حجت (عج) میرسند؛ بر این اساس همه امور مادی و معنوی جهان به اذن خداوند، به دست مبارک امام زمان (عج) است؛ و در واقع، حضرت «صاحبالامر»، واسطه فیض الهی بر زمینیان هستند!
همچنین مفسرین، «فَجْر» را نیز به امام زمان (ع) و ظهور و قیام ایشان، تفسیر کردهاند؛ چنانچه امام صادق(ع) فرمودند: «مراد از "فجر" حضرت مهدى (عج) هستند»: «الفجر هو القائم» (تفسیر البرهان)؛ چراکه با ظهور خورشید ولایت، شب تاريك ظلم و فساد، در مطلع فجر برای همیشه برچيده خواهد شد!
✍️ و اما چند نکته درباره آیات فوقالذکر:
1️⃣ شرافت شب قدر به نزول قرآن صامت بر قرآن ناطق است؛ لذا هرچه انسان در این شب به قرآن صامت و ناطق، متوسل و نزدیکتر شود، بهره و نصیب بیشتری میبرد!
2️⃣ به فرموده اهل بیت (ع) برای اثبات وجود امام حیّ، باید با این آیات با مخالفین احتجاج کرد! چراکه همهٔ امت اسلام بر وجود شب قدر تا قیامت اتفاق نظر دارند و به دلیل ضرورت نزول ملائکه بر «انسان کامل» در زمین، وجود حجت حیّ الهی در هر عصر ثابت میگردد!
3️⃣ توجه به این موضوع که تقدیرات یکساله انسان در شب قدر به محضر حجت حیّ الهی، ارائه میشود و رضایت ایشان در رقم خوردن بهترین تقدیرات برای انسان بسیار مؤثر است! باعث توجه و توسل بیشتر انسان به امام زمان (عج) میشود؛
✍️ در پایان بجاست که تمامی شیعیان در شب رقم خوردن مقدّرات الهی، مهمترین خواسته خود را تعجیل در فرج قرار دهند، چراکه با آمدن منجی، تمامی سختیها، مشکلات و تاریکیهای بشریت محو شده و مطلع فجر و صبح روشن و نورانی برای انسان، پدیدار میگردد!
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ٢١»
روز یکشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٠۴ اردیبهشت
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓طبق نظر مفسرین، آیه ۴ سوره قدر «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوح...»، دلالت بر چه موضوعی مینماید؟
1️⃣ نزول ملائکهی الهی در شب قدر بر زمین برای ابلاغ مقدرات عالم؛
2️⃣ حضور حجت حی الهی در زمین برای میزبانی ملائکه الهی و دریافت مقدرات عالم در شب قدر؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ٠٣ اردیبهشت ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم ملوک نیلیه
2️⃣ سرکار خانم فاطمه آرین
3️⃣ سرکار خانم مریم یوسفیان
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٠۵ اردیبهشت ١۴٠١
🌙 الإثنين، ٢٣ رمضان ١۴۴٣
🌲م Monday 25 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 روز قدر و نزول قرآن
☀️ شكست نظامی امريكا در ایران «طبس» (١٣۵٩ ش)
☀️ آغاز هفته کار و کارگر
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ طبق نظر مراجع عظام تقلید، «اماله کردن با چیزهای روان»: یعنی وارد کردن مایع به بدن از راه مخرج؛ و همچنین «قی کردن عمدی» (استفراغ نمودن) روزه را باطل مینماید، چنانچه در رساله عمليه مراجع آمده:
⬅️ «اماله کردن با چیز روان» اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند؛ ولی استعمال شیافهایی که برای معالجه است، اشکال ندارد؛
⬅️ هرگاه روزه دار عمداً «قی» كند، اگر چه به واسطهی مریضی (و مسمومیت) و مانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود؛ ولی اگر سهواً يا بیاختيار «قی» كند، اشكال ندارد؛ (ولی نبايد آن را عمداً فرو ببرد).
📚 رساله عمليه مراجع عظام تقلید (محشی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «آیات المهدی ٢٢»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۵
✍️ مناسبت روز: امروز طبق تقویم شمسی، سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس در سال ١٣۵٩ است؛ حملهی برنامهریزی شده نظامی شیطان بزرگ، که بهوسیله جنود الهی به مفتضحانهترین صورت ممکن، شکست خورد و دانههای ریز شن، قدرت پوشالی استکبار جهانی را به همه نشان دارد!
این شکست بزرگ، که امام راحل، آن را «امداد جنودِ غیبىِ الهی» نامیدند؛ «وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّماوَاتِ والأرْضِ» (فتح/۴)، یادآور حمله پیل سواران ابرهه به خانه کعبه، و شکست و نابودی آنها توسط سنگریزههای مرغان ابابیل؛ و همچنین یادآور امداد غیبی در جنگ احزاب، و آمدن طوفان، و قلع و قمع و شکست کفار بود! تا بار دیگر به همهی جهانیان اثبات نماید که دست خدا، بالاترین دستهاست: «يَدُاللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ» ( فتح/١٠).
✍️ اما امروز، بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «هَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ السَّاعَةَ أَنْ تَأْتِيَهُمْ بَغْتَةً وَ هُمْ لا يَشْعُرُونَ»: «آيا جز اين انتظارى دارند كه قيامت ناگهان بهسراغشان آيد درحالىكه نمىفهمند؟!» (زخرف/۶۶)
این آیه در وصف حالِ غافلان بیخبری است که منکر قیامت بودند، ولی قیامت برای آنها به صورت ناگهانی و بدون آمادگی و خبر، رخ میدهد!
✍️ مفسرین «آیه ۶۶ سوره زخرف» را بر اساس روایات اهلبیت (ع) از «آیات المهدی» دانستهاند و آن را علاوه بر قیامت، به وقوع ناگهانی ظهور و قیام حضرت مهدی (عج) تفسیر کردهاند! چنانچه در روایتی، زراره میگوید: از امام باقر (ع) دربارهی آیهی «هَل ینظُرُونَ إِلا السَّاعَةَ أَن تَأْتِیهُم بَغْتَةً» سؤال کردم! امام فرمودند: «منظور از این آیه، قیام حضرت قائم (عج) است که ناگهان بهسراغ مردم میآید!»: «... قَالَ هِیَ سَاعَة الْقَائِمِ (عج) تَأْتِیهِمْ بَغْتَة» (بحارالأنوار، ج۲۴، ص۱۶۴/ تفسیر البرهان)
امام زمان (عج) نیز در نامه (توقیع) خود به شیخ مفید (ره) در این رابطه فرمودند: «پس هر يك از شما بايد كارى كند كه به محبّت ما نزديك شود و از آنچه باعث ناپسندى و ناخشنودىِ ما میشود، بپرهيزد! چراكه امر قیام ما، ناگهانى و بىآمادگى است و در آن هنگام، توبه سودى نمىبخشد و پشيمانى از گناه، كسى را از عقوبت اعمالش رهايى نمىدهد!»: «فَلْیَعْمَلْ کُلُّ امْرِئٍ مِنْکُمْ بِمَا یَقْرُبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنَا وَ یَتَجَنَّبُ مَا یُدْنِیهِ مِنْ کَرَاهَتِنَا وَ سَخَطِنَا فَإِنَّ أَمْرَنَا بَغْتَةٌ فُجَاءَةٌ حِینَ لَا تَنْفَعُهُ تَوْبَةٌ وَ لَا یُنْجِیهِ مِنْ عِقَابِنَا نَدَمٌ عَلَى حَوْبَة» [الإحتجاج (للطبرسی)، ج٢، ص ۵٩۶].
✍️ اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ وقوع «قيامت» ناگهانى است و زمان آن بر كسى معلوم نيست: «بَغْتَةً وَ هُمْ لا يَشْعُرُونَ»
2️⃣ از آنجایی که این آیه بر زمان قیام امام زمان نیز تطبیق داده شده، روشن میشود، ظهور و قیام حضرت مهدی (عج) نیز مانند قیامت، ناگهانی و غیر منتظره است، و کسی از زمان آن خبر ندارد!
3️⃣ طبق این آیه، «توقیت» و معلوم نمودن وقت برای ظهور و قیام قائم آل محمد (عج) باطل و کذب است! چنانچه در روایات متعدد از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) آمده که «وقتگزاران برای ظهور دروغ میگویند»: «کَذَبَ الْوَقَّاتُون» (اصول کافی، ج١، ص٣۶٨)؛ البته گاهی شواهدی مبنی بر نزدیکی ظهور بیان میشود که به معنای ایجاد آمادگی برای ظهور است؛
4️⃣ از آنجا که ظهور و قیام حضرت ولیعصر (عج)، غیر منتظره است، منتظران باید هر لحظه آمادگی برای ظهور حضرت داشته باشند! چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «در ادبیّات نظامی یک چیزی داریم به نام «آمادهباش»؛ انتظار یعنی «آمادهباش»؛ انسان مؤمن و منتظر، آنکسی است که در حال «آمادهباش» است! اگر امام شما که مأمورِ به ایجاد عدالت و استقرار عدالت در کلّ جهان است، امروز ظهور بکند، باید من و شما آماده باشیم! این «آمادهباش» خیلی مهم است... انتظار به معنای بیصبری کردن و پا به زمین کوبیدن، و چرا دیر شد و چرا نشد و مانند اینها نیست! انتظار یعنی باید دائم در حال «آمادهباش» باشیم...» (سخنان معظمله در ۱۳۹۶/۰۲/۲۰)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ٢٢»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٠۵ اردیبهشت
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین «آیه ۶۶ سوره زخرف» را بر اساس روایات اهلبیت (ع) علاوه بر قیامت، به چه چیزی تفسیر کردهاند؟
1️⃣ به وقوع ناگهانی ظهور و قیام حضرت مهدی (عج)؛
2️⃣ به نزول عذاب آسمانی؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ٠۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای علیرضا معینی
2️⃣ جناب آقای علی طالبیان
3️⃣ سرکار خانم زهره شیرازی نژاد
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠۶ اردیبهشت ١۴٠١
🌙 الثلاثاء، ٢۴ رمضان ١۴۴٣
🌲م Tuesday 26 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ شهادت محمّد منتظرالقائم فرمانده سپاه پاسداران یزد در صحرای طبس (١٣۵٩ ش)
☀️ شهادت حجةالإسلام والمسلمین شاه آبادی در جنگ حق علیه باطل (١٣۶٣ش)
☀️ هفته کار و کارگر
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزه دار سهواً يكى از كارهايى كه روزه را باطل مىكند انجام دهد، و به خيال اين كه روزهاش باطل شده عمداً دوباره يكى از کارهای باطل کننده را به جا آورد، روزۀ او باطل مىشود؛
✅ اگر چيزى به زور در گلوى روزهدار بريزند، (يا سر او را به زور در آب فرو برند) روزۀ او باطل نمىشود؛ ولى اگر مجبورش كنند كه روزۀ خود را باطل كند مثلاً به او بگويند: اگر غذا نخورى ضرر مالى يا جانى به تو مىزنيم و خودش براى جلوگيرى از ضرر چيزى بخورد، روزۀ او باطل مىشود؛ (و باید قضای آن را به جا آورد).
⬅️ روزه دار نبايد جايى برود كه مىداند چيزى در گلويش مىريزند يا مجبورش مىكنند كه خودش روزۀ خود را باطل كند...
📚 رساله عمليه مراجع عظام تقلید (محشی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «آیات المهدی ٢٣»
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۶
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی سالروز شهادت برادر پاسدار "محمّد منتظرالقائم" در صحرای طبس در سال ١٣۵٩ است که خون پاک او باعث رسوایی بنیصدر خائن و فرار مفتضحانه او، از کشور شد؛ حکایت از این قرار بود که بعد از شکست حمله نظامی آمریکا در طبس به وسیله جنود الهی، و به جا گذاشتن چند فروند هلیکوپتر، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد جهت بررسی اوضاع به ناحیه مورد نظر وارد شد تا اطلاعات موجود و فوق سری در صحنه را جمعآوری نماید! اما ناگهان با حمله و بمباران یک فانتوم داخلی که برای از بین بردن تجهیزات و اسناد و مدارک به جامانده دشمن به دستور بنیصدر خائن آمده بود! روبرو شد و طی این عملیات خائنانه، محمد منتظرالقائم به فیض عظیم شهادت نائل گردید؛ رهبر فرزانه انقلاب درباره این شهید سرافراز فرمودند: «برادر شهید عزیز ما، "محمد منتظرالقائم" خونش ریخته شد و نمودی از شجاعت شد... ما به وجود چنین عناصر بزرگ و عزیز، چنین روحهای فداکار و دلهای آشنا با خدا افتخار میکنیم...»
✍️ اما امروز بیست و چهارمین روز از َماه مبارک رمضان است و طبق روزهای گذشته، سخن امروز را به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم اختصاص میدهیم:
💠 «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا...»: «و (در آن روز) زمين به نور پروردگارش روشن میگردد...» (زمر/۶٩)
مفسرین در تفسیر «بِنُورِ رَبِّهَا» براساس آیات دیگر و روایات تفسیری، نکات مختلفی را بیان کردهاند، ازجمله اینکه:
1️⃣ «نور ربّ» را بهمعنای «نور حقّ و عدالت» خداوند دانستهاند که در روز قیامت، زمین را نورانى مىكند! (تفسیر نور)
2️⃣ «نور ربّ» را نوری دانستهاند که بهواسطه آن، كشف اسرار و حقايق در قيامت میشود؛ (تفسير الميزان)
3️⃣ «نور ربّ» را نورى دانستهاند كه از مؤمنان در قیامت بر مىخيزد! چراکه در قیامت نور خورشيد و ماه وجود ندارد! چنانچه خداوند در آیه ٨ سوره تحریم میفرماید: «...نُورُهُمْ يَسْعَىٰ بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ...»: «(در آن روز) نور (ایمان و عبادت) آنها در پیش رو و سمت راست ایشان میرود (و راه بهشت را به آنها نشان میدهد)» (تفسير أطْیَبُالبَیان)
4️⃣ عدهای از مفسرین نیز «نور ربّ» را به نور امام و پیشوای در زمین تفسیر کرده و این آیه را از «آیات المهدی» دانستهاند؛ چنانچه مفضّل میگوید از امام صادق (ع) شنیدم که دربارهی «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا» فرمودند: «پروردگار زمین، یعنی امام زمین!»، پس عرض کردم: «وقتی امام بیرون آید، چه میشود»؟ حضرت فرمودند: «آنگاه مردم از تابش خورشید و نور ماه بینیاز میشوند و به نور (هدایت) امام، راه مینوردند!»: «رَبُّ الْأَرْضِ إِمَامُ الْأَرْضِ... یَجْتَزِءُونَ بِنُورِ الْإِمَامِ» (بحارالأنوار، ج۷، ص۳۲۶/ البرهان/ نورالثقلین)
✍️ واما چند نکته دربارهی آیه فوقالذکر:
1️⃣ «رَبِّ» واژهای است که در زبان عرب بجز خداوند، به حاکم و مالک و ارباب نیز اطلاق میشود و در آیات دیگر قرآن نیز به غیر خدا اطلاق شده است، چنانچه در سوره يوسف، «رَبُّکَ» اشاره به «عزیز مصر» دارد، لذا در اینجا نیز «بِنُورِ رَبِّهَا» به این معناست که زمین، صاحبی دارد که آن حضرت صاحبالزمان (عج) است که با نور او ظلم و تاریکی برطرف، و زمین روشن و منور خواهد شد!
2️⃣ فرق واژه «اشراق» با «طلوع» این است که در مفهوم این واژه، علاوه بر طلوع، نورافشانی نیز گنجانده شده، به گونهای که درخشندگی و تابش منبع نور بسیار زیاد بوده و در نقطه مرتفعی قرار دارد که همه جا را روشن میکند!
3️⃣ با ظهور امام زمان (عج) و حاکميت تمام عيار توحيد بر سراسر عالم، تاریکی و ظلمت رخت بر میبندد و نور علم و عدالت و شناخت حقایق، وضعیت عالَم را به گونهای روشن خواهد ساخت که بشر تازه متوجه میشود که تا کنون در جهل و تاریکی بوده است!
4️⃣ تنها راه نجات بشریت از تاریکیها، ظهور خورشید ولایت، و نورافشانی منجی عالم بشریت است، بنابراین باید زمینههای طلوع خورشید را فراهم نمود!
5️⃣ از آنجا که امام زمان (عج)، «نور عالمتاب» است، در دوران غيبت نیز به ميزانی که با ایشان ارتباط نزدیکتر داشته باشیم، سرزمین وجودمان، نور و خير و برکت و رحمت میگیرد!
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ٢٣»
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٠۶ اردیبهشت
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓امام صادق (ع)، «بِنُورِ رَبِّهَا» در آیه ۶٩ سوره زمر، را به چه چیزی تفسیر نمودهاند؟
✅ نور خورشید؛
✅ نور عرش الهی؛
✅ نور امام زمان در زمین.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ٠۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای محمد محمدنیا
2️⃣ سرکار خانم زهرا بوداقی
3️⃣ سرکار خانم طیبه ملکی کلیری
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه یک
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠٧ اردیبهشت ١۴٠١
🌙 الأربعاء، ٢۵ رمضان ١۴۴٣
🌲م Wednesday 27 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
- 🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز ایمنی حمل و نقل
☀️ روز جهانی گرافیک
☀️ هفته کار و کارگر
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓آیا تبعیت از اهل سنت در وقت افطار روزه در مراسم عمومی و مجالس رسمی و غیر آن، جایز است؟ اگر مکلّف تشخیص دهد که این متابعت از موارد تقیه نیست و دلیلی برای التزام به آن وجود ندارد، وظیفهاش چیست؟
✅ تبعيت از ديگران در افطار روزه بدون احراز دخول وقت افطار، جايز نيست، اما اگر از موارد تقيه باشد افطار جايز است؛ ولی روزه آن روز قضا دارد؛ بنابراین جايز نيست بهطور اختيارى افطار نمايد مگر بعد از آنکه داخل شدن شب و پايان يافتن روز را با يقين حسى و يا با حجت شرعى احراز نمايد.
❓اگر روزهدار جاهل باشد به اینکه تا به حد ترخص (که دیوارهای شهر را نبیند و صدای آن را نشنود) نرسیده، نباید قبل از زوال افطار کند، و قبل از حد ترخص به این اعتبار که مسافر است، افطار نماید، روزه این شخص چه حکمی دارد؟ و آیا فقط قضای روزه بر او واجب میشود، یا کفاره هم دارد؟
✅ در فرض مرقوم، روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند، لکن اگر از حکم مسأله، غافل بوده، کفّاره ندارد.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «آیات المهدی ٢۴»
روز چهارشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٧
✍️ مناسبت روز: امروز بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، سخن امروز را نیز با یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم:
💠 «لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا الَّذينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذاباً أَليما»: «اگر [كافر و مؤمن] از هم متمايز مىشدند، قطعاً كافران را به مجازات دردناكى عذاب مىکردیم!» (فتح/٢۵)
در این آیه خداوند به سنّت «تزایل» به معنای «ضرورت جدا شدن کامل دو گروه کافر و مؤمن از هم»، اشاره مینماید، و آن را یکی از دلایل تأخیر در نزول عذاب الهی بر کافران میداند! چنانچه مفسرین آوردهاند که در ماجرای صلح حدیبیه، مؤمنینی در مکه بودند که جبهه ایمان آنها را نمیشناختند یا به تعبیر دقیقتر عدهای به ظاهر کافر بودند ولی در باطن مؤمن! لذا خداوند به پیامبر اکرم دستور صلح داد تا فرصت لازم برای جدایی مؤمنان از کافران ایجاد شود و مؤمنین همراه کافران کشته نشوند!
✍️ البته مفسرین بنا بر روایات اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیه را از «آیات المهدی»، و «تزایل» را یکی از فلسفههای تأخیر در ظهور امام زمان (عج) دانستهاند! چنانچه در روایتی آمده که خدمت امام صادق (ع) عرض کردیم: «آیا امیرالمؤمنین (ع) در راه دین خداوند، نیرومند و شجاع نبودند؟» حضرت فرمودند: «آری»؛ عرض شد: «پس چرا (بعد از رحلت نبی اکرم) گروهی بر ایشان غلبه کردند و حضرت از (حق مسلّم) خودشان در برابر آنها دفاع نکردند؟ امام فرمودند: «یکی از آیات قرآن، مانع این کار شد!» و سپس آیه «لو تَزَیَّلوا لعَذَّبْنَا الذِینَ کَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابًا أَلیمًا» را تلاوت کرده و فرمودند: «خداوند در میان فرزندان کفّار و منافقان، مؤمنانی را قرار داده بود و آن حضرت بنا نداشتند تا زمانیکه آن فرزندان به دنیا بیایند با آنها بجنگند! (و آنها را نابود نمایند) لذا زمانیکه آنها به دنیا آمدند، حضرت علی (ع) با آنها که دشمنی خود را ابراز کردند، (یعنی ناکثین و قاسطین و مارقین) جنگیدند!» و سپس اضافه نمودند: «درباره قائم ما اهلبیت نیز چنین است و آن حضرت، زمانی ظهور خواهند کرد که مؤمنانی که در نسل کفّار هستند، متولّد شده باشند! آنگاه آن حضرت قیام کرده و کافران را نابود مینمایند!»: «...کَذَلِکَ قَائِمُنَا (عج) أَهْلَ الْبَیْتِ (ع) لَنْ یَظْهَرَ أَبَداً حَتَّی تَظْهَرَ وَدَائِعُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَإِذَا ظَهَرَتْ ظَهَرَ عَلَی مَنْ ظَهَرَ فَقَتَلَهُ» (کمال الدین، ج۲، ص۶۴۱/ البرهان/ نورالثقلین)
همچنین صادق آل محمد (ع) در روایتی دیگر، دربارهی آیهی «لو تَزَیَّلوا...» فرمودند: «هرگاه خداوند، کفّاری را که از نسل مؤمنان و مؤمنانی را که از نسل کفّار متولّد میشوند به دنیا آورد، آنان را که کفر ورزیدند، عذاب خواهد کرد»: «...لَوْ أَخْرَجَ اللَّهُ مَا فِی أَصْلَابِ الْمُؤْمِنِینَ مِنَ الْکَافِرِینَ وَ مَا فِی أَصْلَابِ الْکَافِرِینَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ لَعَذَّبَ الَّذِینَ کَفَرُوا» (بحارالأنوار، ج۲۹، ص۴۳۷/ نورالثقلین/ البرهان)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از فلسفههای طولانی شدن غیبت امام عصر (عج)، جاری شدن سنّت «تزایل» است؛ بدین معنا که کافران و مؤمنان، کاملاً از هم جدا شوند، و حتی در نسل و صلب دشمنان امام زمان (عج)، نور مؤمنی باقی نمانده باشد؛ تا در زمان ظهور و قیام حضرت کنند، مؤمنی ولو در صلب کافری از بین نرود!
2️⃣ کار اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، پرورش انسانهاست، نه از بین بردن آنها! لذا حضرات معصومین (ع) نه تنها به انسانهای موجود توجه دارند، بلکه حتی به نسلهای بعدی آنها نیز توجه مینمایند!
3️⃣ هیچگاه نباید درباره حکمت الهی و سیره حکیمانه پیامبران و امامان معصوم، تردید و اعتراض کرد و قضاوت عجولانه نمود! چراکه فلسفهی بعضی از آنها در ظاهر معلوم نیست! و خداوند و انبیاء و اولیاء الهی، چیزهایی را میدانند که ما نسبت به آنها جاهل هستیم! مثل وجود نور مؤمنین در اصلاب کافران.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#آیات_المهدی ٢۴»
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٧
https://eitaa.com/ROOZBARG