🔴 آشنایی با سورهی حدید / ۲
✅ همانطور که در تصویر مشاهده میکنید ۲۹ آیه سورهی حدید در شش سیاق جای گرفته است: سیاق اول آیات ۱-۶، سیاق دوم آیات ۷ تا ۱۱، سیاق سوم آیات ۱۲ تا ۱۵، سیاق چهارم آیات ۱۶ تا ۲۴ (که خود به چهار بخش تقسیم میشود: یاد خدا و انفاق به عنوان دو عامل زمینه ساز حیات قلوب و حبّ دنیا و بخل به عنوان دو مانع رسیدن به حیات قلب مطرح شده است.)، سیاق پنجم آیات ۲۵ تا ۲۷ و سیاق ششم آیات ۲۸ و ۲۹.
🔸جهت هدایتی سوره: در سیاق نخست، ملک مطلق خدا را پشتوانهی تحصیل ایمان عمیق معرفی نمود و در سیاق دوم نیز، مؤمنان را با انفاق، به ایمان راسخ دعوت کرده است. سپس در سیاق سوم، ثمرهی اُخروی ایمان راسخ و در مقابل آن، سطحینگری به دین را بیان کرد. سیاق چهارم نیز، به بیان دو راهکار برای رسیدن به ایمان راسخ اختصاص داشت و پس از آن در سیاق پنجم، خداوند راه گسترش و فراگیر شدن این ایمان حقیقی و راسخ را، پیروی از رهبران الهی بیان نمود و سرانجام در سیاق پایانی، مؤمنان را به مراقبهی دائمی و تقوای ایمانی دعوت نمود تا کمکی برای استمرار این ایمان قلبی و راسخ باشد. بدینسان، روشن است که بحث ایمان عمیق و راسخ و گسترش ایمان، در سوره مطرح است، پس میتوان جهت هدایتی سوره حدید را اینگونه عنوان کرد: بیان راهنمای تعمیق و توسعه ایمان.
⬅️ یادآوری: متن و ترجمه آیات، توضیحات هر قسمت و جهت هدایتی آن را در فایل ذیل مطالعه بفرمایید.
⬅️ در ضمن پیامهای آیات این سوره که جنبه کاربردی نیز دارد در طول هفته، تقدیم خواهد شد. (انشاءالله)
🌹شهید سید مجتبی:
✅ ... من از خود سفارشی ندارم، جز آنکه خدا در قرآنش فرموده و اوّل شخص امامت و ولایت، امیر مؤمنان علیه السلام، بر آن تأکید داشتند، همان ندای محیی نفوس ما، خمینی عزیز:
⬅️ « تقوی ، تقوی ، تقوی »
🔸و بعد اینکه « بدانید » و « بفهمید » و « بپذیرید » و « چنان باشید » که:
➕در محضر و مَنظر خدایید
➕و مأمور به عبادت
➕و خدمت به خلقش
➕و یاری دینش
➕و پیروی رسولش و امامان پس از او.