پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هرگاه در برادر خود سه خصلت دیدی به او امیدوار باش
حیا، امانتداری و راستگویی.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 در مطالعه ی تغییرات دینی توصیفات زیر می تواند فرضیه های مفیدی در مطالعه ی تغییر جهان غربی معاصر ایجاد کند:
🔹تاکید کاهش یابنده بر قدرت و قوت خداوند و تأكيد بر عشق و حضور خداوند.
🔹گذار از تصورات شخص وار به غیر شخص وار از خداوند، با تمرکز بر قدرت و نیروی الهی.
🔹استدلال های انسان شناختی و کارکردی برای دیندارشدن. برگشت از جزم های نجات و لعنت به بهزیستی ذهنی.
🔹دیدگاهی خوش بینانه تر درباره آدمی با تغییر از نفی خویشتن به خودشکوفایی.
🔹دیدگاهی خوش بینانه تر درباره جهان با تغییر از جهان به مثابه امری گناه آلود به جهان به مثابه موهبتی از امر الهی به بشر.
🔹تأکید فزاینده بر روایت ها، کنش های نمادین و استعاره ها، با تاکید کاهنده بر گزاره های کلامی، شناختی و جزمی.
🔹گذار از مدعیات شناختی به تجلیات و تجربه ها.
#جامعه_شناسی
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چی کار کنیم بنده شیم؟!
💠 آیت الله مجتهدی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
▪️مکاسب محرمه شیخ مرتضی انصاری
▪️مساله ی نهم: سب مومن!
▪️بخشِ مستثنیاتِ حرمتِ سبّ!
💠در مواضعی که سب یعنی دشنام دادن و فحش دادن و ناسزا گفتن جایز می باشد:
1_ سب کسی که متجاهر به فسق است، (بنابر این در فقه شیعی کسی که از نظر علمای شیعه متجاهر به فسق می باشد، جایز است که به او فحش داده شود و شما به عنوان یک شیعه می توانید یک چنین شخصی را به فحش بکشید، آبرویش را ببرید، ناسزا بگویید، هیچ مشکلی که ندارد هیچ، تازه کاملا هم شرعی می باشد، کاملا هم اسلامی، از نوع اسلام ناب محمدی!!!)
2_ سب بدعت گذار در دین، تا جامعه نسبت به او تنفر پیدا کرده و سمت چنین شخصی نرود تا خدای نکرده گمراه شود! دلیل آن روایتی از پیامبر است!
«إذا رأیتم أهل الریب و البدع من بعدی فأظهروا البرائة منهم و أکثروا من سبهم و القول فیهم و الوقیعة و باهتوهم کیلا یطمعوا فی الفساد فی الاسلام و یحذرهم الناس و لایتعلموا من بدعهم یکتب الله لکم بذلک الحسنات و یرفع لکم به الدرجات فی الآخرة.»
«هرگاه پس از من اهل شک و بدعت را دیدید ، بیزاری خود را از آنها آشکار کنید، و به آنها بسیار دشنام دهید، و درباره ی آنها زیاد بدگویی کنید، و عیوبشان را زیاد بگویید، و به آنها تهمت بزنید( در روایتی دیگر مبهوت سازید نیز آمده است اما فقها فرموده اند، بهتان به آنان نیز طبق این روایات جایز می باشد) تا به فساد در اسلام طمع نکنند و مردم از آنها بر حذر شوند و از بدعت های آنان ( چیزی ) نیاموزند. خداوند در برابر این کارهایتان برای شما حسنات می نویسد و درجاتتان را در آخرت بالا خواهد برد.»
🔹مصداق هایی از سب در شرح کتاب مکاسب نیز آمده است، همانندِ؛ "کچل خواندن بدعت گذار یا خر و سگ و احمق و... نامیدن او یا صفتی منفی به او نسبت دادن!"
🔹بنابراین کسی که در نظر علمای شیعه بدعت گذار است، میتوان به او فحش داد، ناسزا گفت، یعنی در این فقه، اگر فی المثل شخصی بنامِ تقی، بدعت گذار شناخته شود، می توان به صورت کاملا فقهی و شرعی او را چنین وصف کرد؛ "تقیِ کچلِ خرِ الاغ، حرام زاده ی اجنبی، حرام لقمه ی بی شعور و احمقِ بدعت گذارِ ضال و مضل"
🔹می توان آنقدر از او بدگویی کرد و فحش و ناسزایش گفت تا آبرو و اعتباری برایش باقی نماند، تا در نزد توده، شخصیتش لجن مال شود، ضایع شود، تا خدای نکرده مردم را نتواند گمراه کند، (پاسخ نقد و شبهه و یا حتی در دیدگاه اینان! بدعت را با فحش و ناسزا و پاپوش دوختن میدهند، و این را کاملا شرعی و اسلامی و الهی هم میدانند!)
3_ سب کسی که عرفا توهین و تنقیص به حساب نمی آید، مانند سب فرزند توسط پدر و عبد توسط مولی.
📌چنان چه مشاهده می کنیم ، فحش و ناسزای صاحب برده، یعنی مولا، به برده، یعنی عبد، جایز و کاملا شرعی می باشد!
اخلاق هم به هیچ و لابد برای افراد صاحب مدعا و طبقه ی به اصطلاح روشنفکر است!!
#فقه_با_اخلاق_یا_بی_اخلاق
#فقه_سنتی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق علیه السلام:
هر کس حسین علیه السلام را زیارت کند، اگر شقی هم باشد سعادتمند میشود.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ روحانیت در عالم تجدد و شبهه اندیشی
🔸در دوران جدید در ایران، صف آرایی روحانیان در برابر تجدد به رویارویی منظومه ی معرفتی سنت با نظام اندیشگی تجدد و مناقشه های نظری جدی نینجامید.
بر خلاف دوران متأخر سده های میانی اروپا و برخورد نظری متألهان مسیحی با اندیشه های مدرن، در ایران معاصر به سختی میتوان رساله ها و مکتوباتی را یافت که از منظر حکمت اسلامی، طبیعیات قدیم یا جهان شناسی پیشینیان، آموزه های تجدد را نقادی کرده باشد.
🔹روحانیان به تجدد، در مقام معرفتی تازه، رویکردی چندان ریشه ای نکردند و از این رو به مدعيات تهدید گر نظام فکری تجدد، عنوان "شبهه" دادند؛ اصطلاحی کلیدی در الاهیات اسلامی که هم در فقه به کار می رود و هم در کلام.
🔻 کلام، دستگاه نظری سامان مندی است که وظیفه ی آن حجت مندی و دفاع از آموزه های اعتقادی است؛ آموزه هایی که "حق" (آن چه در دین راست و درست است) به شمار می روند و هر مسلمان باید بدانها باور داشته باشد و از آن روی نتابد.
🔻شبهه، کژاندیشی، طغیان نظری و بیرون رفتن از صراط مستقیم اعتقادات حقه است، شبهه خویشاوند بدعت و دشمن سنت است. شبهه نامی است بر آموزه ی باطل حق نما که "مذهب مختار" و سنت ارتدوکسی را به پرسش می گیرد و ناراست فرا مینماید. اگر مسلمان "حق" را (آن گونه که در علم کلام تبیین شده است) گردن گزارد، هرچه جز آن را باید بدعت و شبهه بینگارد، اگرچه پاسخی بالفعل در دفع و رد آن شبهه نداشته باشد.
مخالفان دستگاه نظری کلام با آموزه های تثبیت شده ی اسلامی، اهل شبهه و بدعت اند. متکلم یا متأله اسلامی پیشاپیش تکلیف خود را با آنان روشن کرده است، زیرا تمایز شبهه از حق بر شالوده ی تمایز کفر و ایمان استوار
است.
#تحمل_مخالف
#نقد_حوزه
#کلام
#روحانیت
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام باقر علیه السلام:
اگر مردم می دانستند چه فضیلتی در زیارت حسین(ع) است از شوق جان
می سپردند و نفسشان از روی حسرت و اندوه قطع میشد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ تاثیرات اقتصادی در مقوله فرهنگ(اختیار انتخاب در دین)
🔹آرمان جستجوی افراد برای جهانبینی خودشان در جوامعی که مشخصه ی آنها درجه ی نسبتا بالایی از فردگرایی است، حمایت می شود.
🔻برخی جامعه شناسان این استدلال را بیشتر به کار می برند و فردگرایی معاصر را به عنوان نتیجه ی نظام اقتصادی ای توصیف می کنند که به طور فزاینده جهان را تحت سلطه ی خود قرار داده است؛ یعنی اقتصاد بازار سرمایه دارانه.
🔸ما به عنوان مصرف کنندگان در صددیم تا در بین کالاها و خدماتی که به بازار آورده شده اند، آزادانه انتخاب کنیم و تبلیغات و رسانه ها ما را تشویق می کنند فقره ی مناسب را انتخاب کنیم چرا که «سزاوار آن» هستیم.
🔻عجیب خواهد بود اگر این رویکرد دست چین گری و انتخاب به زندگی، بر حوزه ی فرهنگ و دین تأثیر نگذاشته باشد.
#جامعه_شناسی
#فلسفه_دین
#اقتصاد
#فرهنگ
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻برعکسِ شیطان عمل کن!
🔹استاد پناهیان
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi