تأملات طلبگی
اگر به قیمت خودروهای ایران خودرو 80 درصد اضافه کنیم تازه به قیمت تمام شده میرسد😲
🔹نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در نامهای به معاون اول رئیس جمهور خواستار افزایش قیمت کارخانهای ایران خودرو و سایپا شد و عنوان کرد با افزایش 80 درصدی قیمتها تازه به قیمت تمام شده می رسیم.
🔹در این نامه آمده است که این دو خودروساز ماهانه حداقل دو هزار میلیارد تومان ضرر میکنند و بدهی آن ها به قطعه سازان از یکصد هزار میلیارد گذشته است.
♦️پ.ن : این چه صنعتیه که نه مردم ازش راضیه نه تولید کننده و نه دولت!!!
خب اگه با این قیمت های نجومی تولید خودرو باز هم به ضرره کارخونه هست، درشو ببندید لطفاً
#تأمل
#خودرو
#دلال
#تورم
#ناکارآمدی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
اگر به قیمت خودروهای ایران خودرو 80 درصد اضافه کنیم تازه به قیمت تمام شده میرسد😲 🔹نعمت بخش، دبیر ا
ایرانخودرو و سایپا مجوز افزایش قیمت گرفتند😀😀
#تورم
#ناکارآمدی
#دلال
#خودرو
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
آیا اینگونه سخنان توقیت برای ظهور نیست ؟ آیا مشمول حدیث کذب الوقاتون می شوند ایشان ؟ قسمتی از بیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️مرحوم شیخ محمد تقی بهلول گنابادی :
امام زمان در سال 1400 شمسی ظهور و بر تمام دنیا حکومت خواهد کرد !
#تأمل
#کلام
#آزاد_اندیشی
#مهدویت
#امام_زمان
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️شیخ مفید و شهید دانستن چهار امام از ائمه اثنی عشر!! ♦️بر خلاف شیخ صدوق ، محمد بن محمد بن نعمان (
♦️شیخ مفید : معنای رویت پیامبر اکرم و امام علی در هنگام مرگ ، علم به ثمره ولایت اهل بیت و یا عدم اعتقاد به آن می باشد!
🔹شیخ مفید می نویسد : روایات متواتر و اجماع شیعه بر این است که محتضر ( شخص در حال مرگ ) رسول خدا و امیرالمؤمنین را میبیند. اما به اعتقاد من معنای رؤیت، علم به ثمره ولایت اهل بیت و یا عدم اعتقاد به آن میباشد، نه اینکه جسم را ببیند.
🔹در ادامه شیخ آیه «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره» را مطرح کرده و میگوید مراد مشاهده ثمرهی اعمال است و در آیه «من کان یرجوا لقاء الله فإن أجل اللَّهِ لَآتٍ» مراد دیدن جزا خدا بر اعمال است !
🔹در انتهاء نیز می گوید که برخی حشویه معتقدند که محتضر جسم ایشان را میبیند و حضرت در مکان محتضر حاضر میشوند.‼️
📚اوایل المقالات ص 73-75
#مکتب_بغداد
#شیخ_مفید
#شیخ_صدوق
#آصف_محسنی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
⚡️بررسی روایت خانهنشینی زنان
✍مهدی مسائلی
روایتی به نقل از حضرت فاطمه(ع) معروف است که: «خَيْرٌ لِلنِّساءِ اَنْ لا يَرَيْنَ الرِّجالَ وَ لا يَراهُنَّ الرِّجالُ؛ خوب براى زنان آن است كه مردان را نبينند و مردان نيز آنها را نبينند.»
بعضی از علما از این روایت برای اثبات دو موضوع بهره میگیرند: ۱. توجیه حجاب حداکثری برای زنان(حتی پوشاندن صورت و دستان). ۲. مطلوبیت خانهنشینی زنان و عدم حضور آنان در اجتماع.
بعضی دیگر نیز مفاد این روایت را مربوط به کمال زن میدانند یا آن را مقید به عدم ضرورت میکنند، ولی با این حال، این عده نیز انزوای زنان یا حجاب حداکثری را کمالی برای زنان در نظر میگیرند.
اما قبل از هر سخن درباره معنای این روایت، ابتدا باید صحت صدور آن را بررسی کنیم و ببینیم آیا انتساب این روایت به حضرت فاطمه(ع) حجیت علمی و دینی دارد؟
همراه این روایت داستانی نقل شده که توضیحش چنین است: از امام علی(ع) نقل شده که گفتهاند: روزى نزد پيامبر بودیم که ایشان از ما سؤال كرد: «چه چیزی براى زنان خوب است؟» كسى نتوانست پاسخ گويد. من اين واقعه و پرسش پیامبر را برای فاطمه نقل کردم، او گفت: «ولى من مى دانم: خوب براى زنان آن اسـت كـه مردان را نبينند و مردان نيز آنها را نبينند.» من نزد پیامبر رفتم و پاسخ را به ایشان گفتم. پیامبر فرمود: «چه کسی این پاسخ را به تو گفته است؟ تو پیش من بودی و پاسخ را نمیدانستی!» گفتم: «فاطمه.» پیامبر تعجب کرد و فرمود: «فاطمه پاره تن من است.»
◀️ صحت صدور این روایت از دو جهت مخدوش است:
۱. این روایت سند معتبری ندارد. توضیح اینکه: این روایت در کتب حدیثی شیعه بدون سند و اصطلاحا مرسل نقل شده است. دو کتاب كشف الغُمَة و مكارم الاخلاق در قرن هفتم قمری بدون ذکر سند این روایت را نقل کردهاند.(کشف الغمه، ج۱، ص۴۶۶ و مکارم الاخلاق، ص۲۳۳) در کتابهای حدیثی اهلسنت نیز این روایت در کتاب حلیة الاولیاء اثر ابونعيم اصفهانی (متوفى: ۴۳۰ق) با دو سند نقل شده است، ولی هر دو سند از جهت رجالشناسی اهلسنت ضعیف است. عالم حدیثشناس سلفی معاصر، ناصرالدین البانی در کتاب «سلسلة الأحاديث الضعيفة والموضوعة» با بررسی رجال این دو سند، ضعف آنها را بیان کرده است.( ج۱۲، ص۵۳۸) البانی اضافه میکند که سند مشابهی که در کتاب مسند البزار آمده است، نیز ضعیف است. باقی نقلها در کتب اهلسنت نیز به صورت مرفوع یا مرسل است.
در مجموع این روایت از جهت سند حجیت ندارد و نمیتواند در مقام استدلال دینی مورد استفاده قرار گیرد.
۲. این روایت با سیره اجتماعی و سیاسی حضرت فاطمه(ع) همخوانی ندارد و حضور اجتماعی ایشان یا ملاقات آن حضرت با صحابه به گونهای نیست که آن را به موارد ضرورت مقید کنیم. محققا بسیاری از جزئیات زندگی اجتماعی حضرت فاطمه برای ما گزارش نشده است ولی همان مقداری که گزارش شده با این برداشت که کمال زنان در انزوا از مردان یا حفظ حجاب حداکثری است، مخالفت دارد. گزارشهای متعددی از دیدار آن حضرت با اصحابی همچون سلمان در کتابهای حدیثی و تاریخی وجود دارد که در آنها حجابی فراتر از پوشاندن سر برای ایشان توصیف نشده است.
البته نفی بهرهگیری از این روایت در برداشتهای دینی به معنای توجیه بیبندباری و عدم رعایت عفت در روابط زن و مرد نیست.
#حجاب
#جعلیات
#نقد_مشهورات
#رجال
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️آیت الله بروجردی : متن بسیاری از روایت ها ،فهم راویان است
🔹بنابر باور آیت الله بروجردی، کسی که مأنوس با احوال راویان و احادیث آنان باشد، به این نکته پی خواهد برد که آنان در بسیاری از موارد الفاظی را که از امامان شنیده اند، نقل نکرده اند بلکه آنچه که فهمیده و برداشت کرده اند را با الفاظی جدید به عنوان حدیث ارائه داده اند. از طرف دیگر چون در مواردی، روایان کلام امام را اشتباه فهمیده اند، بنابراین در آن موارد چیزی که به عنوان حدیث نقل کرده اند نیز اشتباه می باشد.
🔹عندما تتبعنا في تراجم الرواة عن الأئمة المعصومين عرفنا من حالهم كثيرا ما لاينقلون مايسمعون بعين ألفاظه وإنّما يروون المعاني حسب مايتصورونها ويستفيدونها بتصوراتهم وان كانوا قد يخطئون في ذلك.
📚المنهج الرجالی ص 269
#تأمل
#حدیث
#روایت
#رجال
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ذکر جلی هانری کربن از زبان استاد دینانی
🔹من تا صبح که قال الباقر و قال الصادق می خوانم این ذکر جلی من هست
#تأمل
#هانری_کرین
#عرفان
#علامه_طباطبایی
👇👇
@Taammolate_talabegi