eitaa logo
تربیت و آموزش
798 دنبال‌کننده
753 عکس
324 ویدیو
32 فایل
تربیت فرزند کارشناس تربیت فرزند
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕آثار سلب آزادی : امر و نهی هایی که والدین برای مقابله با آزادی بچه ها به کار می برند، آسیب های زیادی دارد که یکی از آنها ترسو شدن بچه ها است. آزادی، مهیا کردن فضا برای تجربه کردن است. وقتی کودک آزادی را تجربه نکرد و درهنگام دست زدن به کارهای مختلف ازسوی پدر و مادر منع شد، جرات و جسارت خود را برای دست زدن به کارهای مختلف از دست می دهد.
⭕سلب آزادی یکی از آثار سلب آزادی کودکان است. بسیاری از بچه ها به راحتی از خیر حق آزادی خویش نمی گذرند. کودکان نیازهای خودشان را بهتر از ما می شناسند. ازهمین رو همه تلاششان را می کنند که به آزادی به عنوان یک نیاز مهم شان دست یابند و با هر کس که مانع شان باشد مبارزه می کنند، اصلی ترین راه مبارزه لجاجت است.
تربیت و آموزش
انسان با #شکوفایی_عقل به «بلوغ» می‌رسد و جریان تدبّر، تفکر و تعقل در او کامل می‌گردد. تدبّر جمع‌آ
با نگاه به جریان ، ، در انسان بالغ چند مطلب روشن می‌گردد: آنکه در این جریان، نشان داده می‌شود تا زمانی که عقل در انسان شکل نگرفته است، آزادی و اختیار او به وجود نخواهد آمد. اینکه انسان بعد از مرحلۀ تفکر، به شناخت‌هایی می‌رسد که آن شناخت‌ها، مبنای حرکت او خواهند شد و ، رسیدن به این شناخت‌ها از مسیر تفکر در مواد خامِ به دست آمده، در مرحلۀ تدبّر است.
🌸 فتنه بودن فرزندان به چه معنا است؟ ✅ نقل شده است: رسول خدا(ص) سخنرانی می‌کردند که امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) درحالی‌که پیراهن‌هایی قرمز رنگ به تن داشتند و چون کوچک بودند، کمی راه می‌رفتند و به زمین می‌افتادند و جلو می‌آمدند. رسول خدا از منبر پایین آمدند، آن‌ دو را بغل کردند و مقابل خود قرار دادند. سپس فرمودند: «خداوند راست گفته است که: «إِنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ»؛ «اموال و فرزندان شما، فقط هستند.» (تغابن،۱۵) ✅ نگاهم به این دو کودک افتاد که راه می‌رفتند و به زمین می‌افتادند. پس طاقت نیاوردم؛ سخنم را قطع کردم و آن‌ دو را از زمین بلند کردم. كشف الغمة، ج‏۱، ص۵۲۲ 📌فتنه؟؟؟ ✅ »فتنه« یعنی آزمایشی سخت برای پاک و خالص شدن. ✅ وقتی می‌خواهند از سنگ طلا، طلای خالص به دست آورند، آن را در کوره‌ای داغ قرار می‌دهند تا طلای ناب از ناخالصی‌ها جدا شود. به این عمل «فَتْن» گویند. ✅ البته این‌که مال و فرزند، فتنه هستند، به این معنا نیست که باید از آن‌ها دوری کرد و به آن‌ها بی‌اعتنا نمود؛ همان‌طور که در رفتار رسول خدا(ص) هم می‌بینیم که نسبت به فرزندان‌شان مهری سرشار داشته‌اند (چنان‌چه نسبت به همه مخلوقات پروردگار مهربان بوده‌اند.) ✅ بلکه مال و فرزند، به‌خاطر شیرینی‌ها و جاذبه‌های ذاتی‌شان (این‌که زینتِ زندگی دنیایی هستند)، این قابلیت را دارند که ابزار آزمایشی سخت برای انسان باشند. ✅ پس می‌توانیم درحالی‌که به فرزندان‌مان علاقه داریم و مهر می‌ورزیم، مراقب باشیم محبت‌مان به آن‌ها را بر فرمان خداوند مقدم نداریم و آخرت‌مان را فدای دنیا نکنیم، بلکه محبت به آن‌ها را در مسیر امر الهی قرار دهیم.
👈ایا اخلاق و رفتار ما مهدوی هست؟ ◀اللهم عجل لولیک الفرج بحق الحسین علیه السلام
تربیت و آموزش
با نگاه به جریان #تدبّر، #تفکر، #تعقل در انسان بالغ چند مطلب روشن می‌گردد: #اول آنکه در این جریان،
با توجه به این می‌توان در مورد روش تربیتی انسان بالغ صحبت کرد. طبق و با توجه به اینکه را همراه در انسان در نظر گرفتیم، اختیار و آزادی انسان، همیشگی و ناشی از ساخت او خواهد بود. بنابراین روش‌هایی که در تربیت انسان، این ویژگی او را در نظر نگیرند، به نفی و مسخ انسان پرداخته‌اند. تربیت انسان باید به دست و با او همراه باشد.
تربیت و آموزش
با توجه به این #سه_نکته می‌توان در مورد روش تربیتی انسان بالغ صحبت کرد. طبق #نکتۀ_اول و با توجه به
طبق ، برای ایجاد تغییر در رفتار افراد، باید شناخت‌های لازم را به آنها داد. کسی که است، برای آنکه به سخاوت برسد، باید به این شناخت دست یابد که ، آن است و آن، و سودآوری‌اش و با این شناخت است که بخل او تبدیل می‌شود و در این هنگام است که او هر چه بخیل‌تر باشد، عمل خواهد کرد.
✅ خودشناسی یعنی... 🔶استاد
✅ رفع دشمنی برادران ایمانی 🔶استاد 🌷و نَزَعْنا ما في‏ صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْواناً عَلى‏ سُرُرٍ مُتَقابِلينَ (47 حجر) 🍀 و آنچه از دشمنى و كينه در سينه ‏هايشان بوده بركنده ‏ايم كه برادر وار بر تخت‏ هايى روبروى يكديگرند. آنها كه همه يك هدف دارند، آنها هم مى ‏توانند با هم درگير شوند محدوديت دنيا و تزاحم منافع، دنيا طلبان را به جان يكديگر مى ‏اندازد. آنها كه دنيا را مى‏ خواهند، قدرت و رياست و ثروت و لذت و زن و شهوتى را طالب هستند، حتّى اگر برادر و فرزند باشند، به جان يكديگر مى ‏افتند و اگر بتوانند حريف را مى ‏شكنند و اگر نتوانستند، به تقسيم منافع و همزيستى مسالمت ‏آميز روى مى ‏آورند. 👈محدودۀ دنيا، نزاع آفرين و طوفان زاست. همين طور مى ‏شود كه خدا جويان هم، با يكديگر درگير شوند و ستيز كنند و كينۀ يكديگر را در دل بگيرند، كه اين شگفتى ندارد كه دنيا، هم دنياى محدود است و هم دنياى حجاب. آن هم حجاب ‏هايى كه مستور هستند و به چشم نمى ‏آيند. 🍃در اين آيه نكتۀ لطيفى هست و «نَزَعنا ما فى صُدُورهم من غلٍّ اخواناً على سُرُرٍ مُتقابلينَ» خدا مى ‏فرمايد كه در بهشت ما، كينه‏ هاى دل‏ هاى آنان را برمى ‏داريم، كه اينها برادران هم بوده ‏اند و به خاطر ما درگير شده بودند و ما كينه ‏هاشان را صاف مى ‏كنيم. چون پيداست اگر كينه‏ ها به خاطر دنيا باشد، بوى بهشت را از هزار سال راه نمى ‏يابند. از اين كه در بهشت روبروى هم نشسته ‏اند و كينه ‏هاشان را خدا برداشته، معلوم مى ‏شود كه در حجاب بوده‏ اند و دوست خود را نمى ‏شناخته‏ اند. 📚 (قیام)، ص45
تربیت و آموزش
طبق #نکتۀ_دوم، برای ایجاد تغییر در رفتار افراد، باید شناخت‌های لازم را به آنها داد. #مثلاً کسی که
، نقطۀ شروع در لازم را نشان می‌دهد، که طبق آن باید (مواد خامی)  مناسب فراهم کرد، سپس فرد را در آن زمینه فعال نمود. از آنجا که کار فکر، کشف مجهول است، برای به جریان انداختن فکر بهترین راه، در ذهن مخاطب خواهد بود. چنان که امیرالمؤمنین (ع) در کنار زباله‌دانی ایستاد (یعنی در زمینه‌ای مناسب) و فرمود: «هذا ما بَخِلَ بِه الْباخِلُون‏» حکمت195 اين همان است که بخيلان به آن بخل مي‏ ورزند.
امام على عليه السلام: قلب نوجوان، در حقيقت چونان زمينى باير است كه هرچه در آن افكنده شود مى پذيرد . إنّما قَلبُ الحَدَثِ كالأرضِ الخاليَةِ، ما اُلقِيَ فيها مِن شَيءٍ قَبِلَتهُ 📚تحف العقول صفحه 70 ضرورت رشد و رشد
تربیت و آموزش
#نکتۀ_سوم، نقطۀ شروع در #ایجاد_شناخت‌های لازم را نشان می‌دهد، که طبق آن باید #زمینه‌ای (مواد خامی) 
این فرایندِ ، و ، نیازمند رهبری و هدایت است. اینجاست که معلوم می‌گردد. در این روش تربیتی، مربی بر عهده دارد: ۱.تزکیه ۲.تعلیم ۳.تذکر