بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_669
🌹 #آیه_۳۵ #سوره_مائده
🌸 یاَ أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَابْتَغُواْ إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْ فِى سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! خداوند را تقوا پیشه كنید و براى تقرب به سوى او وسیله بجویید، و در راه او جهاد كنید، باشد كه رستگار شوید.
🌷 #ابتغوا: بجویید
🌷 #سبیله: راه او
🌷 #لعلکم_تفلحون: باشد که رستگار شوید
🌹 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. در اين آيه روى سخن به افراد با ايمان است و به آنها سه دستور براى رستگار شدن داده شده است. نخست مى فرماید: يا أَيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُوا اتَّقُوا اللّهَ: ای کسانی که ایمان آورده اید! #خداوند را تقوا پیشه کنید» خداوند را تقوا پیشه کنید یعنی از انجام دادن گناه خودداری کنید و خداوند را برای خودتان حفظ کنید. سپس دستور مىدهد «وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ: و برای تقرب به سوی او وسیله بجویید.» و سپس می فرماید: «وَ جاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ: و در راه او جهاد کنید» و نتيجه همه آنها اين است كه «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ: باشد که رستگار شوید»
🌹 #وسيله در این آیه معنى بسيار وسيعى دارد و هر كار و هر چيزى را كه باعث نزديک شدن به پيشگاه مقدّس پروردگار مى شود شامل مى گردد كه مهم ّترين آنها را امام على عليه السّلام در نهج البلاغه اين چنين برمى شمرد: «بهترين چيزى كه به وسيله آن مىتوان به خدا نزديک شد #ايمان_به_خدا و #پيامبر او و جهاد در راه خداست كه قلّه كوهسار اسلام است، و همچنين جمله اخلاص لا اله الاّ اللّه كه همان فطرت #توحيد است، و بر پاداشتن #نماز كه آيين اسلام است، و زكاة كه فريضه واجب است، و روزه ماه رمضان كه سپرى است در برابر گناه و كيفرهاى الهى، و حجّ و عمره كه فقر و پريشانى را دور مى كنند و #گناهان را مى شويد، و صله رحم كه ثروت را زياد و عمر را طولانى مىكند، انفاق هاى پنهانى كه جبران گناهان مى نمايد و انفاق آشكار كه مرگ هاى ناگوار و بد را دور مى سازد و #كارهاى_نيک كه انسان را از سقوط نجات مى دهد و نيز #شفاعت پيامبران و امامان و بندگان صالح خدا كه طبق صريح قرآن باعث تقرّب به پروردگار مى گردد، در مفهوم وسيع توسّل داخل است.
🔹 پيام های آیه ۳۵ سوره مائده 🔹
✅ «ایمان، تقوا ، شفاعت و جهاد» راه #سعادت و #رستگارى است.
✅ براى رسیدن به #رستگاری، هم باید گناهان را ترک كرد، هم باید واجبات را انجام داد.
✅ كارهاى #خیر همه زمینه و وسیله ى سعادتند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#نکات_قرآنی
⭐️ هدف مهمتر 👈 سرعت بیشتر
🕋 خداوند متعال در قران کریم
⬅️برای رفتن دنبال رزق میفرماید : فامشوا (بروید)
⬅️برای #نماز میفرماید : فَاسعَوا (بشتابید)
⬅️برای رفتن به جنت میفرماید :
وَسَارِعُوا (سرعت بگیرید)
⬅️برای رفتن به طرف خودش میفرماید :
فَفِرّوا اِلی اللّه (فرار کنید به سمت الله جلّ جلاله)
👌یعنی هر چه #هدف مهمتر باشد سرعت بیشتری لازم است.
༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📝#رمضان / قرآن
تفسیر آیه 106 یوسف
🌕 نشانههاى مؤمن مخلص:
1. در انفاق:
«لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً»
از كسى توقع پاداش و تشكر ندارد.
2. در عبادت:
«وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً»
جز خداوند كسى را بندگى نمىكند.
3. در تبليغ:
«إِنْ أَجرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ»
به غير خداوند از كسى پاداش نمىخواهد.
4. در ازدواج:
«إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ»
از فقر نمىهراسد و با توكل به وعده خدا ازدواج مىكند.
5. در برخورد با مردم:
«قُلِ اللَّهُ ثُمَّ ذَرْهُمْ»
جز رضاى او همه چيز را كنار مىگذارد.
6. در جنگ وبرخورد با دشمن:
«وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلَّا اللَّهَ»
از كسى به جز خداوند نمىهراسد.
7. در مهرورزى و محبّت:
«وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ»
هيچ كس را به اندازه خداوند دوست نمىدارد.
8. در تجارت وكسب وكار:
«رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ»
از ياد خداوند غافل نمىشود
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌺#سبک_زندگی_قرآنی
🍂 توطئه های دشمن، ناامیدتان نکند. 🍂
🔶وَاصْبِرْ وَمَا صَبْرُكَ إِلاَّ بِاللّهِ وَلاَ تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَلاَ تَكُ فِي ضَيْقٍ مِّمَّا يَمْكُرُونَ
إِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَواْ وَّالَّذِينَ هُم مُّحْسِنُونَ
(نحل/١٢٧و١٢٨)
⚡️ ترجمه :
(و اى پيامبر) صبر پيشه كن وصبر تو جز (به يارى وتوفيق) خداوند نيست و بر آنان اندوه مخور، و از آنچه مَكر وتدبيرهاى خصمانه اى كه مى كنند، دلتنگ و در فشار مباش.
زيرا كه خداوند با كسانى است كه تقوى پيشه كردند و(با) كسانى (است) كه آنان نيكوكارند.
❌ توطئه های دشمن، هر قدر وسيع، حساب شده و خطرناك باشد باز نبايد شما را از ميدان بيرون كند، و گمان بريد كه در تنگنا قرار گرفته و محاصره شده ايد، چرا كه تكيه گاه شما، خدا است و با استمداد از نيروى ايمان، استقامت، پشتكار، عقل و درايت مى توانيد اين توطئه ها را خنثى كنيد و نقش بر آب.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_قرآنی
تسلط فوق العاده این جوان حافظ کل قرآن بر محفوظاتش👌
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💠🦋💠🦋💠🦋
🌺بشارتهاى خداوند به اوليايش در دنيا، در آيات ديگر قرآن آمده است كه نشان مىدهد اولياى خدا در همين دنيا نيز فائز و برندهاند، زيرا:
💐1. آرامش دارند.
«أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» «۲۸رعد»
💐2. توكّل دارند.
«فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ» «۱۲۲ آل عمران»
💐3. امداد غيبى مىشوند.
«وَ جُنُوداً لَمْ تَرَوْها» «۹احزاب»
💐4. همواره پيروز هستند.
«إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ» «۵۲توبه»
💐5. بينش و نور دارند.
«يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً» «۲۶ انفال»
💐6. در بن بست قرار نمىگيرند.
«يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً» «۲طلاق»
💐7. كارشان را بيهوده نمىبينند.
«فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ» «۷زلزال»
💐8. از ملامتها نمىترسند.
«لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ» «۵۴مائده»
💐9. از مردم نمىترسند.
«إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إِيمانا
💐10. از طاغوت نمىترسند.
«فَاقْضِ ما أَنْتَ قاضٍ» «۷۲طه»
💐11. گرفتار حيرت نيستند.
«يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمانِهِمْ» «۹یونس»
💐12. محبوبيّت دارند.
«سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» «۹۶مریم»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول🌴
#آغاز هجرت ⚠️
#اسراء /76-77📖
🥀مشهور است که این آیات درباره اهل مکه نازل شده که نشینند و تصمیم گرفتند که پیامبر صلی الله علیه و آله را از مکه بیرون کنند ، و بعد این تصمیم فسخ و مبدل به تصمیم بر اعدام پیامبر صلی الله علیه و آله در مکه گردید و به دنبال آن خانه پیامبر صلی الله علیه و آله از هر سو محاصره شد و همان گونه که می دانیم پیامبر صلی الله علیه و آله از این حلقه محاصره به طرز اعجازآمیزی بیرون آمد و به سوی مدینه حرکت کرد و سر انجام هجرت آغاز گردید .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_پنجاه_پنجم
🦋تنبيه خلافكاران، با اعتصاب بر ضد آنها🦋
🌱 ماه رجب سال نهم هجرت بود، به پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم خبر رسيد كه امپراطور روم براى حمله به مدينه مركز اسلام آماده است. رو در رويى جنگى با سپاه روم، با مشكلات سختى مانند موارد زير مواجه بود:
🌹1 - هنگامى كه رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم اعلام خروج از مدينه را براى جنگ با روميان كرد، فصل جمع آورى زراعت و محصول كشاورزى و فصل رسيدن خرما بود.
🌹2 - هوا بسيار گرم بود كه با در نظر گرفتن راه طولانى بين مدينه و تبوك، مشكلات بسيارى را به دنبال داشت.
🌹3 - جنگ با ابرقدرت روم آن هم در سرزمين روم (تبوك)، دشوارى جنگ را بيشتر مىكرد، زيرا روميان در آن جا بر همه چيز مسلط بودند.
🌹4 - سفر دو ماهه طولانى با خالى گذاشتن مدينه نيز مشكل ديگرى بود.
🌱با اعلام پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم ارتش منظمى كه از حدود سى هزار نفر تشكيل مىشدند، به فرماندهى و رهبريّت رسول اكرم از مدينه عازم تبوك شدند.
🌱در اين ميان همان گونه كه پيشبينى مىشد گروهى از منافقان، به علت نفاق و نداشتن ايمان، نه تنها از شركت در اين جنگ امتناع ورزيدند بلكه در بعضى از موارد حساس، نقشههايى از قبيل رم دادن شتر پيامبر و... طرح كرده بودند كه هر كدام در جاى خود نقش بر آب شده و در نطفه خفه گرديد.
🌱وقتى كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم با ارتش منظم اسلامى از مدينه به قصد تبوك به راه افتادند سه نفر به نامهاى: هلال، كعب و مروه با اين كه از مسلمانان واقعى بودند، با در نظر گرفتن فصل جمع آورى محصول و گرمى هوا و... آن قدر امروز و فردا كردند كه ناگهان دريافتند كه ديگر به سپاه اسلام نخواهند رسيد.
🌱ولى به خوبى فهميده بودند كه خلاف بزرگى را مرتكب شدهاند، به مدينه خبر رسيد كه سپاه روم با ديدن عظمت سپاه اسلام، عقب نشينى كرده است، از اين رو جنگى رخ نداده و سپاه اسلام منطقه را ترك كرده و به سوى مدينه باز مىگردد. وقتى كه خبر بازگشت سپاه اسلام به مدينه رسيد، آن سه نفر خلافكار تصميم گرفتند كه براى جبران تخلف خود به استقبال پيامبر و مسلمين بروند، سلام و تبريك عرض كنند و پوزش طلبند. به دنبال اين تصميم از مدينه خارج شدند و به حضور پيامبر رسيدند، ولى پيامبر به آنها اعتنا نكرد و جواب سلامشان را نداد، و پس از ورود به مدينه، دستور داد كه مسلمانان، همه گونه روابط خود را با آنها قطع كند. اعتصاب عمومى شروع شد، حتى به دستور پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بنابراين شد همسران آنها در خانههاى آنها بمانند ولى با آنان همبستر نشوند، اين سياست خردمندانه اسلام نسبت به آن سه نفر خلافكار به قدرى عرصه بر آنها تنگ كرد كه به تعبير قرآن وَ ضاقَت عَلَيهِمُ الاَرضُ بِما رَحُبَت؛ زمين با آن همه وسعت، بر آنها تنگ شد.
🌱اين سه نفر چون از تعاليم اسلامى بهرهمند بودند ولى دنياپرستان آنها را به اين روز نشانده بود، در فكر چارهجويى افتادند در نتيجه دانستند كه پناهگاهى جز خدا نيست. (توبه، 118)
🌱مدت اعتصاب پنجاه روز طول كشيد ولى اين سه نفر پس از چهل روز كه در مدينه به سر مىبردند، از مدينه خارج شدند و در بيابانها با كمال پريشانى به عبادت پرداختند و سه روز آخر را روزه گرفتند و با خداوند راز و نياز كردند و از كار خود اظهار پشيمانى و استغفار كردند و از خداوند درخواست عفو نمودند تا آن كه جبرئيل بر پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نازل شد و آيه 118 سوره توبه را نازل كرد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم كسى را فرستاد و مژده پذيرفتن توبه آنها را به آنها خبر داد.
🌱كعب مىگويد: به مدينه آمدم. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در مسجد نشسته بود و گروهى از مسلمانان در اطرافش بودند، به پيامبر سلام كردم، صورتش را كه از خوشحالى مىدرخشيد به طرف من كرد و جواب سلام مرا داد و فرمود:
🌱مژده مىدهم به تو به بهترين روزى كه از روز تولدت تا حال چنين روزى نداشتى.
عرض كردم: پذيرفتن توبه من از ناحيه خداست يا از ناحيه شما؟
فرمود: از ناحيه خدا است.
🌱عرض كردم: به شكرانه اين موهبت مىخواهم همه اموالم را در راه خدا و رسولش انفاق كنم.
فرمود: قسمتى از ثروتت را براى خود نگهدار و بقيه را انفاق كن...
🌱به راستى اين اعتصاب و بىاعتنايى كه يك نوع نهى از منكر است تا چه اندازه مؤثر واقع شد، تا آن جا كه همانهايى كه دنياپرستى آنها موجب تخلف از شركت در جنگ شد، اينك آن چنان از دنياپرستى دور شدهاند كه حاضرند تمام اموالشان را در راه خدا و رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم انفاق كنند!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh