💐-وکارخودرابهخداواگذارکهخدا
شنواوداناست.
📚[#انفال/61]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
⌛️#سال
🌕سال، واژهاى فارسى، واحد #سنجش زمان و نام مدت زمان #معین ( ۱۲ ماه ) است .
🏮معادلهاى عربى #سال، « عام »، « حَول » و « سنه » اند که به ترتیب به لحاظ #شناور بودن خورشید در برجها ، دگرگونى و #چرخش خورشید در محلهای طلوع و غروب خود و سالهای سخت و خشکسالی به #واژگان یاد شده نامگذاری شده و به دوگونه شمسی ( #خورشیدی ) و قمری ( #هلالی ) است .
🌕 سال #شمسی برابر است با یک دوره حرکت #انتقالی زمین به دور خورشید ، به مدت ۳۶۵ روز و ۶ ساعت از اول حمل ( فروردین ) تا پایان حوت ( اسفند ) .
🏮هر #چهار سال یک روز به آن افزوده می شود که به آن سال * #کبیسه * می گویند .
🌕 سال #قمری که ۳۵۴ روز از آغاز محرم تا پایان ذیحجه طول میکشد ، معادل است با ۱۲ بار #گردش ماه به دور زمین و هر گردش به مدت حدود ۲۹ روز و ۱۲ ساعت و به سبب شمار روزهای کمتر ، نسبت به سال #شمسی ، در گردش و متغیر است .
🏮سال در تنظیم #روابط اجتماعی و زندگی انسان ها کاربرد دارد و پیشینه آن به تمدن های کهن پیش از #میلاد مسیح باز میگردد .
🌕به باور برخی مورخان ، سال #خورشیدی ویژه کلدانیان بود و پس از #انقراض آنان ، در میان ایرانیان معمول گردید .
🏮برخی دیگر ، بخش بندی سال به ۱۲ ماه ۳۰ روزه را به دوره #ساسانیان بازگردانده و دسته ای نیز #کشف و به کارگیری واحدهای زمانی را به #بابلیان نسبت میدهند .
🌕پیش از #ظهور اسلام ، در شبه جزیره عربستان هر دو گونه #تقویم سال شمسی و قمری کاربرد داشته است .
🏮از اولی برای #تعیین موسم زراعت و پرداخت مالیات
و از دومی به سبب آسانی و روشنی آن برای #زندگی روزانه و کارهایی همچون پرداخت دیون ، دریافت دیه و خرید و فروش استفاده می کردند .
🌕 نامگذاری ماه ها به لحاظ #تغییرات جوی همچون سرما ، گرما ، خشکی و بارانی گواهی بر کاربرد #نخست و وجود ماههای #ثابت در میان آنهاست .
🏮عربها همچون دیگر اقوام ، روزها و سال های مهم مانند * #عام_الفیل * را مبدا شمارش سال قرار میدادند .
🌕پس از اسلام ، #هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله از مکه به مدینه مبدا شمارش سال قرار گرفت و هر دو گونه قمری و شمسی بر اساس آن #محاسبه گردید .
🏮در قرآن هر یک از #واژه های عام ، حول و سنه با مشتقاتشان به ترتیب ۹ ( برای نمونه : بقره ۲۵۹ ) ، دو ( بقره ۲۳۳ و ۲۴۰ ) و ۱۸ بار ( برای نمونه : بقره ۹۶ ) به کار رفته اند .
🌕افزون بر این در آیاتی #مفهوم سال از واژه های دیگری مانند
* حجج * ( قصص ۲۷ ) ،
و * احقابا * ( نبا ۲۳ ) به معنای سالیان زیاد
و * اثنا عشر شهرا * ( توبه ۳۶ )
و * امّه * ( یوسف ۴۵ ) به معنای چند سال برداشت میشود .
🏮قرآن کریم در سه #محور
پیدایش سال ( اسراء ۱۲ )
گزارشهای تاریخی ( عنکبوت ۱۴ )
و بیان پاره ای از احکام فقهی از مفهوم سال یاد کرده است .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
45.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#بقره آیه ۲۱۳
كانَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ وَ مَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلَّا الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ بَغْياً بَيْنَهُمْ فَهَدَى اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ وَ اللَّهُ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#تفسیر_سوره_بقره (آيه ٢١٣)
💠-بعد از بيان حال مؤمنان و منافقان و كفار در آيات پيشين، در اين آيه به سراغ يك بحث اصولى و كلى و جامع در مورد پيدايش دين و مذهب و اهداف و مراحل مختلف آن مىرود نخست مىفرمايد:
«انسانها (در آغاز) همه امت واحدى بودند» (كانَ النّاسُ أُمَّةً واحِدَةً) .
💠و در آن روز تضادى در ميان آنها وجود نداشت، زندگى بشر و اجتماع او ساده بود، فطرتها دست نخورده، و انگيزههاى هوى و هوس و اختلاف و كشمكش در ميان آنها ناچيز بود.
💠(اين مرحلۀ اول زندگى انسانها بود) سپس زندگى انسانها شكل اجتماعى به خود گرفت زيرا انسان براى تكامل آفريده شده و تكامل او تنها در دل اجتماع تأمين مىگردد (و اين مرحلۀ دوم زندگى انسانها بود)
💠 ولى به هنگام ظهور اجتماع، اختلافها و تضادها به وجود آمد چه از نظر ايمان و عقيده، و چه از نظر عمل و تعيين حق و حقوق هر كس و هر گروه در اجتماع، و اينجا بشر تشنۀ قوانين و تعليمات انبياء و هدايتهاى آنها مىگردد تا به اختلافات او در جنبههاى مختلف پايان دهد (و اين مرحلۀ سوم بود)
💠در اينجا «خداوند پيامبران را برانگيخت تا مردم را بشارت دهند و انذار كنند»
(فَبَعَثَ اللّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ) .
و اين مرحلۀ چهارم بود.
💠در اينجا انسانها با هشدارهاى انبياء و توجه به مبدء و معاد و جهان ديگر كه در آنجا پاداش و كيفر اعمال خويش را در مىيابند براى گرفتن احكام و قوانين الهى آمادگى پيدا كردند و لذا مىفرمايد:
«خداوند با آنها كتاب آسمانى به حق نازل كرد تا در ميان مردم در آنچه اختلاف داشتند حكومت كند»
(وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ) .
💠و به اين ترتيب ايمان به انبياء و تمسك به تعليمات آنها و كتب آسمانى، آبى بر آتش اختلافات فرو ريخت و آن را خاموش ساخت-و اين مرحلۀ پنجم بود.
💠اين وضع مدتى ادامه يافت ولى كم كم وسوسههاى شيطانى و امواج خروشان هواى نفس، كار خود را در ميان گروهى كرد لذا آيه مىفرمايد:
«در آن اختلاف نكردند مگر كسانى كه كتاب آسمانى را دريافت داشته بودند و بينات و نشانههاى روشن به آنها رسيده بود.
💠آرى! آنها، بخاطر انحراف از حق و ستمگرى در آن اختلاف كردند»
(وَ مَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلاَّ الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ بَغْياً بَيْنَهُمْ) .
💠و اين مرحلۀ ششم بود. در اينجا مردم به دو گروه تقسيم شدند مؤمنان راستين كه در برابر حق تسليم بودند آنها براى پايان دادن به اختلافات جديد به كتب آسمانى و تعليمات انبياء باز گشتند و به حق رسيدند و لذا مىفرمايد: «خداوند مؤمنان از آنها را به حقيقت آنچه در آن اختلاف داشتند به فرمان خود هدايت فرمود»
💠 در حالى كه افراد بىايمان و ستمگر خود خواه همچنان در گمراهى و اختلاف باقى ماندند (فَهَدَى اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ) .
💠و اين مرحلۀ هفتم بود. و در پايان آيه مىفرمايد:
«خداوند هر كه را بخواهد و لايق ببيند به راه مستقيم هدايت مىكند»
(وَ اللّهُ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ) .
💠اشاره به اين كه مشيت الهى كه آميخته با حكمت او است گزاف و بىحساب نيست و از هر گونه تبعيض ناروا بر كنار است.
💠 تمام كسانى كه داراى نيت پاك و روح تسليم در برابر حقند مشمول هدايتهاى او مىشوند، اشتباهات عقيدتى آنها اصلاح مىگردد و از روشن بينيهاى مخصوصى بر خوردار مىشوند و آنها را از اختلافات و مشاجرات دنيا پرستان بىايمان بر كنار مىدارد و آرامش روح و اطمينان خاطر و سلامت جسم و جان به آنها مىبخشد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 192
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_230
🌷 #آیه_213 #سوره_بقره
🌸 كَانَ الْنَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ الْنَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَاَبَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ الْنَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ وَمَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلّا الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ مَا جَآءَتْهُمُ الْبَيِّنَاتُ بَغْياً بَيْنَهُمْ فَهَدَى اللَّهُ الَّذِينَ ءَامَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ وَاللَّهُ يَهْدِى مَنْ يَشَاءُ إِلى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ
🍀 ترجمه:مردم امّتى یگانه و یكدست بودند (سپس در میان آنها اختلافات بوجود آمد) پس خداوند پیامبران را بشارت آور و بیم دهنده برانگیخت و با آنان كتاب آسمانى را به حقّ نازل نمود تا میان مردم در آنچه اختلاف داشتند حكم كند. و در آن (كتاب) اختلاف نكردند مگر كسانى كه به آنان داده شده بود، آن هم پس از آنكه دلائل روشن برایشان آمد، (و بخاطر) حسادتى كه میانشان بود. پس خداوند آنهایى را كه ایمان آورده بودند، به حقیقت آنچه مورد اختلاف بود، به خواست خود هدایت نمود. و خداوند هركسی را بخواهد به راه راست هدایت مىكند.
🌺 آنچه از این آیه استفاده مى شود این است كه مردم در ابتدا زندگى ساده ای داشتند، ولى به مرور زمان در اثر افزایش افراد و زیاد شدن سلیقه ها، اختلافات و درگیرى ها پیش آمد. در برخى از روایات، این زمان به دوران قبل از حضرت نوح علیه السلام تطبیق شده كه در آن زمان، مردم زندگى ساده و محدودى داشته و در بى خبرى به سر مى بردند. سپس افراد بر سر بهره گیرى از منابع طبیعى و اینكه هركسى مى خواست دیگرى را به استخدام خود درآورده و از منافع او بهره ببرد، اختلاف كرده و جوامع و طبقات پیش آمد.
🌺 لازمه ى زندگى اجتماعى، وجود قانون محكم و عادلانه اى است كه بتواند اختلافات را حل نماید، خداوند پیامبران را براى حل اختلافات و رفع درگیرى ها، مبعوث نمود و كتابهاى آسمانى را نازل نمود، ولى گروهى آگاهانه و از سر لجاجت، در برابر هشدار و بشارت پیامبران مقاومت كرده و خود بوجود آورنده ى اختلافات دیگرى نیز شدند. امّا خداوند با لطف خویش افرادى كه مستعد و پذیراى هدایت بودند، هدایت نمود و آنهایى كه در اثر حسادت و یا ظلم مقابله مى كردند، به حال خود رها كرد تا كیفر خود را ببینند. انتقاد قرآن، از اختلاف لجوجانه اى است كه انسان حاضر به پذیرش داورى انبیا و قانون خداوند نباشد وگرنه اختلافى كه عاقبت تسلیم عدالت شود، اشكالى ندارد. همچون اختلاف دو كفّه ی ترازو كه در حركتهاى متضادّ خود، دنبال رسیدن به عدالت هستند. «فهدى اللّه... لما اختلفوا فیه»
🔹 پيام های آیه 213سوره بقره 🔹
✅ #قانون و تمدن هاى بشرى، قادر بر حل اختلافات نیستند. زیرا هر گروه و فردى به نبال خواسته هاى خود است.
✅ حل اختلافات باید از طریق #قانون الهى و داورى انبیا صورت گیرد. قانونى كه مصون از تحریف وخطاست و داورى كه از هوا وهوس واغراض نفسانى معصوم است. «فبعث اللَّه النبیّین... معهم الكتاب»
✅ بهترین راه حل اختلاف، تقویت ایمان به #معاد است. انبیا براى پیشگیرى از اختلافات، از بشارت و براى درمان آنها، از انذار استفاده مى كنند. «مبشّرین ومنذرین... لیحكم بین النّاس»
✅ خطوط كلّى اهداف #انبیا یكى است. «النبیّین مبشرین و منذرین»
✅ داورى #انبیا، در چارچوب قوانین آسمانى است. «انزل معهم الكتاب لیحكم»
✅ یكى از وظایف #انبیا، ایجاد وحدت است. «لیحكم... فیما اختلفوا»
✅⚘#قضاوت همه انبیا، یک گونه است. فرمود: «لیحكم» ونفرمود: «لیحكموا»
✅ بدترین نوع اختلاف، #اختلاف آگاهانه اى است كه بخاطر حسادت وظلم به وجود مى آید. «ما اختلف فیه... من بعد ما جائتهم البیّنات بغیاً بینهم»
✅ در بین #مؤمنان هم اختلاف پیدا مى شود، ولى در پرتو ولایت خداوند، رهبرى مى شوند. «فهدى اللّه... لما اختلفوا فیه»
✅ #ایمان، زمینه برخوردارى از هدایت خاصّ الهى است. «فهدى اللَّه الذین آمنوا»
✅ اگرچه #هدایت همه افراد به خواست خداوند است، ولى خواست خداوند بر اساس حكمت است. «یهدى من یشاء»
✅ #صراط_مستقیم، پایان دهنده اختلافات است. «اختلفوا... یهدى... صراط مستقیم»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏞 #قرآن_در_طبیعت 🍎🍒🍇
🏞 #آرامش_با_قــرآن 🌴🌾🌱
و زمین را برای خلایق آفرید، که در آن میوه ها و نخلهای پرشکوفه است، و دانههایی که همراه با ساقه و برگیست که به صورت کاه در میآید، و گیاهان خوشبو.
پسکدام نعمت پروردگارتان را تکذیب میکنید؟
انسان را از گل خشکیدهای همچون سفال آفرید و جنرا از شعلههای آتش.
سوره الرّحمان
پسکدام نعمت پروردگارتان را تکذیب میکنید؟
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😨 لحظه پایان دنیا چجوریه؟!
آنوقت چشمها از شدت وحشت خیره شده و ماه بی نور، و خورشید و ماه یکجا جمع شوند
😳
آنروز انسان میگوید: راه فرار کجاست؟ هرگز چنین نیست، راه فرار و پناهگاهی وجود ندارد، و قرارگاه نهائی تنها به سوی پروردگار توست
😱
در آنروز انسان را از تمام کارهائی که کرده، آگاه میکنند. بلکه انسان خودش از وضع خود آگاه است. هرچند در ظاهر برای خود عذرهایی بتراشد.
قیامة۷-۱۵
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💜وقتی میگم خدا عاشقمون هست یعنی👇
😓گـنـاه میکـنیـم
👋خدا میگه برگرد و توبه کن
⛔️و هرگز فکر نکن من تو رو نمیبخشم
❤️من بندگانیکه زیاد توبهکنند رو دوستدارم
إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ... بقره۲۲۲
قطعاً خداوند، توبهکنندگان را دوست دارد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🤔 هــر سـؤالـی کـه ســؤال نیـست ‼️
گاهی خدا در قرآن سؤال میکنه که:
بـلـکه خــجـالـت بکـشـیـم 😓
بـلـکه تـفــکـر کـنـیـم 🧐
بـلـکه بیدارشیم 😴
مثه این آیات👇
گفتارتان را پنهان کنید یا آشکار، فرقی نمیکند، او به آنچه در سینههاست آگاه است.آیا کسیکه موجودات را آفریده از حال آنها آگاه نیست؟ درحالیکه او باریکبین و آگاه است.
مُلک۱۳-۱۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh