﷽📚🕥
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد _(ص)
#قسمت_سی_چهار
#قسمت_ششم
پيماننامه صلح حديبيه
🌱قبلا جريان آمدن پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم را به اتفاق جمعى از مسلمين در ماه ذيقعده به سرزمين حديبيه و بازگشت آنها را به مدينه خاطرنشان كرديم اما به بيان اصل پيمان نامه نپرداختيم، اينك به طور خلاصه به ذكر آن مىپردازيم:
هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و همراهان در روستاى حديبيه فرود آمدند، قريش مانع ورود پيامبر و يارانش به مكه شدند.
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به نمايندگان آنها فرمود: من براى جنگ نيامدهام، بلكه براى زيارت كعبه آمدهام. پس از مذاكرات وسيع بنابراين شد كه يك پيمان نامه مشروح در مورد ترك جنگ و امور ديگر نوشته شود.
🌱مسلمانان كه در زير سايه درختى در سرزمين حديبيه نشسته بودند، زير همان درخت با پيامبر تجديد پيمان و بيعت كردند كه با جان و مال، نسبت به پيامبر وفادار باشند، و از آن جا كه آيه 18 سوره فتح در مورد رضايت خداوند از اين مردان وفادار نازل گرديد، اين بيعت به نام بيعت رضوان خوانده شد.
اين بيعت، نقش بسزايى در نقش مشركان در برابر پيماننامه صلح داشت.
🌱كوتاه سخن آن كه، هنگام عقد پيمان سهيل بن عمرو نماينده مشركان در آن جا حضور داشت، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به على عليهالسلام فرمود: پيمان صلح را بنويس، و على عليهالسلام آن را نوشت.
🌱متن اين قرارداد در هفت ماده، و در دو نسخه تنظيم و نوشته شد؛ جمعى از طرفين پاى آن را امضاء كردند. يك نسخه آن را به پيامبر و نسخه ديگر به سهيل داده شد.
بعضى از مواد اين قرارداد اين بود كه:
🌻1 - تا ده سال بين پيامبر و مشركان، متاركه جنگ شود.
🌻2 - هر كس از قريش بدون اجازه وليّش نزد محمد بيايد (و مسلمان شود) او را بايد به قريش باز گردانند.
🌻3 - مردم و طوايف در بستن پيمانها بين خود آزاد مىباشند، و شكستن آن از ناحيه ديگران، خلاف است.
🌻4 - امسال پيامبر و همراهان به مدينه باز گردند و سال آينده مشروط به اين كه بيش از سه روز در مكه نمانند و اسلحهاى جز اسلحه مسافر نداشته باشند به زيارت كعبه بيايند.
🌻علامه مجلسى در كتاب بحار به ذكر بعضى از مواد ديگر پيماننامه پرداخته، مانند اين كه: بايد اسلام در مكه آشكار باشد، و كسى را به انتخاب مذهب، مجبور نسازند و به مسلمين آزار و آسيب نرسانند.
پيامبر و مسلمانان پس از نوزده روز توقف در حديبيه به مدينه برگشتند.
🌱اگر مشركان اين قرارداد را نقض نمىكردند، زمينهسازى و مقدمه خوبى براى كسب آزادى و به دنبال آن، تبليغ اسلام در جزيرة العرب بود كه مسلما نتايج درخشانى براى اسلام داشت - چنان كه - خواهيم گفت كه از طرف مشركان نقض گرديد - در عين حال زمينهسازى خوبى براى پيروزىهاى آينده اسلام گرديد.
🌱پس از عقد پيمان، مسلمانان با آزادى بيشترى، به زمينه سازى وسيع براى گسترش اسلام پرداختند، و پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نامههاى متعددى در سال هفتم هجرت براى سران كشورها فرستاد؛ و آنها را به اسلام دعوت كرد، دژ محكم خيبر كه پناهگاه يهوديان (ستون پنجم دشمن) بود، به دست مسلمين فتح گرديد، و راهها براى فتح مكه هموار گشت و در پرتو اين آزادى، و جاذبه اسلام، دلها به سوى اسلام جذب گرديد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
هدایت شده از صوتهای دلنشین کوثر
*┄┅═﷽═┅*
میانبر #تلاوت_قران
🖇🖇هر روز ماه مبارک رمضان به نیت ظهور #امام_زمان (عج) تلاوت قران داشته باشیم
🎬(جهت مشاهده ترتیل قاریان بین المللی و تندخوانی و ترجمه و متن قران ، لینکهای آبیرنگ زیر را انتخاب نمایید)
#جزء_1 #تحدیر #ترتیل #متن
https://eitaa.com/delneshinha/20827
#جزء_2 #تحدیر #ترتیل #متن
https://eitaa.com/delneshinha/20871
#جزء_3 #تحدیر #ترتیل #متن
https://eitaa.com/delneshinha/20923
#جزء_4 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13179
#جزء_5 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13199
#جزء_6 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13220
#جزء_7 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13236
#جزء_8 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13253
#جزء_9 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13273
#جزء_10 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13303
#جزء_11 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13333
#جزء_12 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13387
#جزء_13 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13411
#جزء_14 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13435
#جزء_15 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13480
#جزء_16 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13500
#جزء_17 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13528
#جزء_18 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13547
#جزء_19 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13577
#جزء_20 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13607
#جزء_21 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13634
#جزء_22 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13653
#جزء_23 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13667
#جزء_24 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13694
#جزء_25 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13713
#جزء_26 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13730
#جزء_27 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13751
#جزء_28 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13781
#جزء_29 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13798
#جزء_30 #تحدیر #ترتیل
https://eitaa.com/delneshinha/13809
صوت ذکر #سجده_واجب_قران
https://eitaa.com/delneshinha/13648
📌با نشر لینکهای گذاشته شده در گروه ها و کانالهاتون در ثواب نشر تلاوت قرانها شریک باشین
🌸برای تعجیل در امر فرج صلوات 🌸
#امام_زمان
@delneshinha
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى >
🍁آسان گیرى در جعل احکام>
👈2. #واجبات_و_کفارات_تخییری >
⬅️ب. #کفاره_قسم
🔸اگر مسلمانى #سوگند شرعى خویش را بشکند، خداوند به جاى تعیین یک جریمه، وى را میان چند #کفّاره مخیّر کرده است تا بر او گران نیاید و جریمه خود را آسانتر بپردازد.
🌀 بر اساس آیه ۸۹ مائده #کفّاره قسم یکى ازاین سه مورد است .
#اطعام ده فقیر یا
# پوشاندن لباس به آنان ،
#آزاد کردن یکبرده
و در صورتی که قدرت #مالی برای ادای یکی از جریمه های یاد شده را نداشت ، سه روز #روزه بگیرد .
👈3. #واجبات_و_کفارات_ترتیبى
برخى واجبات یا کفّارات، به صورتى قرار داده شده که در صورت قدرت نداشتن مکلّف بر یک گونه از آن، شکلهاى دیگرى پیش روى او باشد. واجبات و کفّارات ترتیبى در قرآن از این قرارند:
⬅️الف. #کفاره_صید_براى_مُحرم
خداوند، صید حیوانات را بر مُحرِم ممنوع کرده و مجازات آن را حیوانى معادل آن مانند شتر، گاو و گوسفند قرار داده است؛ امّا اعلان فرموده که مکلّف در صورت عدمتمکّن مىتواند شمارى از فقیران را اطعام کند و اگر از عهده این نیز برنیاید می توان چند روز ( مناسب با نوع جرم ) روزه بگیرد. ( مائده ۹۵ ) .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۶
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَىٰ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ مِنْهُ ۚ مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَٰكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿٦﴾
ای اهل ایمان! هنگامی که به [قصدِ] نماز برخیزید، صورت و دست هایتان را تا آرنج بشویید و بخشی از سرتان و روی پاهایتان را تا برآمدگی پشت پا مسح کنید و اگر جُنُب بودید، غسل کنید و اگر بیمار هستید یا در سفر می باشید یا یکی از شما از قضای حاجت [دستشویی] آمده، یا با زنان آمیزش کرده اید و آبی [برای وضو یا غسل] نیافتید، به خاکی پاک، تیمم کنید و از آن بخشی از صورت و دست هایتان را مسح نمایید. خدا نمی خواهد [با احکامش] بر شما تنگی و مشقت قرار دهد، بلکه می خواهد شما را [از آلودگی ها] پاک کند و نعمتش را بر شما تمام نماید، تا سپاس گزارید. (۶)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_مائده
#آیه_6
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٦)
-پاك سازى جسم و جان!
در آيات سابق، بحثهاى گوناگونى در بارۀ «طيبات جسمى و مواهب مادى» مطرح شد، در اين آيه به «طيبات روح» و آنچه باعث پاكيزگى جان انسان مىگردد، اشاره شده است و قسمت قابل ملاحظهاى از احكام وضو و غسل و تيمم كه موجب صفاى روح است، تشريح گرديده، نخست خطاب به افراد با ايمان كرده، احكام وضو را به اين ترتيب بيان مىكند:
«اى كسانى كه ايمان آوردهايد هنگامى كه براى نماز بپا خاستيد صورت و دستهاى خود را تا آرنج بشوييد و قسمتى از سر و همچنين پا را تا مفصل (يا برآمدگى پشت پا) مسح كنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَ أَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرافِقِ وَ امْسَحُوا بِرُؤُسِكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ) .
بنابراين، فقط مقدارى از دست كه بايد شسته شود در آيه ذكر شده، و اما كيفيت آن در سنت پيامبر كه بوسيلۀ اهل بيت عليهم السّلام به ما رسيده آمده است و آن شستن آرنج است به طرف سر انگشتان.
سپس به توضيح حكم غسل پرداخته، مىفرمايد : «و اگر جنب باشيد غسل كنيد» (وَ إِنْ كُنْتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا) .
روشن است كه مراد از جملۀ «فاطّهّروا» شستن تمام بدن مىباشد.
«جنب» همان طور كه در ذيل آيۀ ٤٣ سورۀ نساء گذشت به معنى «دور شونده» است، و اگر شخص «جنب» به اين عنوان ناميده مىشود به خاطر آن است كه بايد در آن حال، از نماز و توقف در مسجد و مانند آن دورى كند.
ضمنا از اين كه قرآن در آيۀ فوق مىگويد به هنگام نماز اگر جنب هستيد غسل كنيد استفاده مىشود كه غسل جنابت جانشين وضو نيز مىگردد. سپس به بيان حكم تيمم پرداخته و مىگويد: «و اگر از خواب برخاستهايد و قصد نماز داريد و بيمار يا مسافر باشيد و يا اگر از قضاى حاجت برگشتهايد و يا آميزش جنسى با زنان كردهايد و دسترسى به آب نداريد با خاك پاكى تيمم كنيد»
(وَ إِنْ كُنْتُمْ مَرْضى أَوْ عَلى سَفَرٍ أَوْ جاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغائِطِ أَوْ لامَسْتُمُ النِّساءَ فَلَمْ تَجِدُوا ماءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيداً طَيِّباً)
. سپس طرز تيمم را اجمالا بيان كرده، مىگويد: «بوسيلۀ آن صورت و دستهاى خود را مسح كنيد» (فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَ أَيْدِيكُمْ مِنْهُ)
١. و در پايان آيه، براى اين كه روشن شود هيچ گونه سختگيرى در دستورات گذشته در كار نبوده بلكه همۀ آنها به خاطر مصالح قابل توجهى تشريع شده است، مىفرمايد: «خداوند نمىخواهد شما را به زحمت بيفكند، بلكه مىخواهد شما را پاكيزه سازد و نعمت خود را بر شما تمام كند تا سپاس نعمتهاى او را بگوييد» (ما يُرِيدُ اللّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَ لكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَ لِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ) .
در حقيقت جملههاى فوق بار ديگر اين واقعيت را تأكيد مىكند كه تمام دستورهاى الهى و برنامههاى اسلامى به خاطر مردم و براى حفظ منافع آنها قرار داده شده و به هيچ وجه هدف ديگرى در كار نبوده است، خداوند مىخواهد با اين دستورها هم طهارت معنوى و هم جسمانى براى مردم فراهم شود.
جملۀ ما يريد اللّه ليجعل عليكم من حرج اين قانون كلى را بيان مىكند، كه احكام الهى در هيچ مورد به صورت تكليف شاق و طاقت فرسا نيست.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 496
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_645
🌹 #آیه_۶ #سوره_مائده
بخش۱
🌸يا أَيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَىٰٓ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَآءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَآئِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَآءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَآءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ مِنْهُ ۚ مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَٰكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
🍀 ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی كه به نماز برخاستید، پس صورت و دستهایتان را تا آرنج بشویید و بخشی از سر و روی پاهایتان را تا برآمدگی پشت پا مسح كنید و اگر جُنُب بودید، پس طهارت كنید و اگر بیمار یا در سفر بودید یا یكی از شما از قضای حاجت [دستشویی] آمده، یا با زنان آمیزش انجام دادید و آبی [برای وضو یا غسل] نیافتید، با خاکی پاک تیمم كنید، و با آن خاک بخشی از صورت و دستهایتان را مسح نمایید. خدا نمیخواهد [با احكامش] بر شما مشقّت قرار دهد، بلكه میخواهد شما را [از آلودگیها] پاک كند و نعمتش را بر شما تمام نماید، تا باشد که شکر گزار باشید.
🌷 #إذا_قمتم: هنگامی که برخاستید
🌷 #الصلاة: نماز
🌷 #اغسلوا: غسل کنید
🌷 #وجوهکم: صورت هایتان
🌷 #أیدیکم: دست هایتان
🌷 #المرافق: آرنج ها
🌷 #امسحوا: مسح کنید
🌷 #رءوسکم: سرهایتان
🌷 #أرجلکم: پاهایتان
🌷 #الکعبین: برآمدگی روی دوپا
🌷 #الغائط: قضای حاجت، دستشویی
🌷 #أو_لامستم_النسآء: اگر با زنان آمیزش انجام دادید
🌷 #صعید: از صعود به معنای زمین بلند و به معنای خاک است
🌷 #طیب: پاک
🌷 #حرج: مشقت و سختی
🌸 در اين آيه به آنچه باعث پاكيزگى جسم و جان #انسان مى گردد، اشاره شده است و قسمت قابل ملاحظه اى از احكام وضو و غسل و تيمّم كه موجب صفاى روح است، تشريح گرديده، نخست خطاب به افراد با ايمان كرده، احكام #وضو را به اين ترتيب بيان مىكند: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلاة: ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی که به نماز برخاستید» بعد از #نیت «فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ : پس صورت هایتان را بشویید.» طریقه ی شستن #صورت: صورت را از بالای پیشانی یعنی جایی که موی سر می روید تا آخر چانه و از جهت پهنا به اندازه ای که بین انگشت وسط و شست قرار دارد باید شست.
🌸 «وَ أَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرافِقِ : و دست های خود را تا آرنج بشویید.» قید الی المرافق برای بیان محدوده شستن است در #وضو از آرنج تا سرانگشتان دست یعنی از بالا به پایین باید شست. ابتدا دست راست را می شوییم و سپس دست چپ را می شوییم. «وَ امْسَحُوا بِرُؤُسِكُمْ: و بخشی از سرتان را مسح کنید.» با رطوبت دست، جلوی سر را باید #مسح کرد. «وَ أَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ: و روی پاهایتان را تا برآمدگی روی پا مسح کنید» بعضی از مراجع گفته اند تا مفصل را هم مسح کنید. ابتدای پای راست سپس پای چپ را باید مسح کرد.
🌸 سپس به توضيح حكم #غسل پرداخته و مى فرمايد: « وَ إِنْ كُنْتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا: و اگر جنب بودید، پس طهارت کنید» یعنی #غسل کنید. ضمناً از اين كه #قرآن در آيه فوق مىگويد به هنگام نماز اگر جُنـُب هستيد غسل كنيد استفاده مىشود كه #غسل_جنابت جانشين وضو نيز مىگردد. سپس به بيان حكم #تيمّم پرداخته و می فرماید: « وَ إِنْ كُنْتُمْ مَرْضى أَوْ عَلى سَفَرٍ أَوْ جاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغائِطِ أَوْ لامَسْتُمُ النِّساءَ فَلَمْ تَجِدُوا ماءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيداً طَيِّباً: و اگر بیمار یا در سفر بودید یا یکی از شما قضای حاجت (دستشویی) آمده یا با زنان آمیزش انجام دادید و آبی (برای وضو یا غسل) نیافتید، با خاکی پاک تیمم کنید. » سپس طرز #تيمّم را اجمالاً بيان كرده، مى فرماید: « فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَ أَيْدِيكُمْ مِنْهُ: و با آن خاک بخشی از صورت و دست هایتان را مسح نمایید.»
🌸 و در پايان آيه، براى اين كه روشن شود هيچ گونه سختگيرى در #دستورات گذشته در كار نبوده بلكه همه آنها به خاطر مصالح قابل توجّهى تشريع شده می فرماید: « ما يُرِيدُ اللّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُم حَرَجٍ وَ لكِنْ یریدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَ لِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ : خدا نمی خواهد [با احکامش] بر شما مشقت و سختی قرار دهد، بلکه می خواهد شما را از [آلودگی ها] پاک کند و نعمتش را بر شما تمام نماید ، تا باشد که شکرگزار باشید.»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_646
🌹 #آیه_۶ #سوره_مائده
بخش۲
🌸يا أَيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا ۚ وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَىٰٓ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَآءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَآئِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَآءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَآءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ مِنْهُ ۚ مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَٰكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
🍀 ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی كه به نماز برخاستید، پس صورت و دستهایتان را تا آرنج بشویید و بخشی از سر و روی پاهایتان را تا برآمدگی پشت پا مسح كنید و اگر جُنُب بودید، پس طهارت كنید و اگر بیمار یا در سفر بودید یا یكی از شما از قضای حاجت [دستشویی] آمده، یا با زنان آمیزش انجام دادید و آبی [برای وضو یا غسل] نیافتید، با خاکی پاک تیمم كنید، و با آن خاک بخشی از صورت و دستهایتان را مسح نمایید. خدا نمیخواهد [با احكامش] بر شما مشقّت قرار دهد، بلكه میخواهد شما را [از آلودگیها] پاک كند و نعمتش را بر شما تمام نماید، تا باشد که شکر گزار باشید.
🔹 پيام های آیه ۶ سوره مائده 🔹
✅ #نظافت و #طهارت، لازمه ى ایمان است.
✅ #طهارت، شرط نماز است.
✅ همچنان كه تماس با #قرآن مخصوص پاكان است، ارتباط با خدا هم نیاز به طهارت دارد.
✅ #آلودگى_جسم، مانع قرب به خداست.
✅ اصل در كلام، رعایت #حیا و عفّت و ادب است، خصوصا ًدر مسایل زناشویى.
✅ شرایط و مقدّمات #نماز، تخفیف بردار هست، ولى تعطیل بردار نیست.
✅ براى پیدا كردن آبِ وضو و غسل باید تلاش كرد، اگر پیدا نشد آنگاه نوبت به #تیمّم مى رسد.
✅ با #آب یا #خاک آلوده، نمى توان با خداى پاک، ارتباط برقرار كرد.
✅ در احكام #دین، دشوارى نیست.
✅ هدف از #وضو و #غسل و تیمم، طهارت معنوى و آمادگى براى ارتباط با خداوند است.
✅ تكالیف الهى، براى #انسان نعمت است.
✅ #انجام_تكلیف، یكى از مصادیق شكر خداست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔖 این داستان: همه زخمیا🤕
📖 برگرفته از آیه ۵۳ سوره زمر
💌 #به_قول_خدا | #رمضان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول🌴
#عشق بی مورد ⚠️
#توبه /49 📖
🥀گروهی از مفسران نقل کرده اند هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله مسلمانان را آماده جنگ تبوک کرده و دعوت به حرکت می کرد ،
🍃 یکی از رؤ سای طایفه بنی سلمه به نام جد بن قیس که در صف منافقان بود ، خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد : اگر اجازه دهید من در این میدان جنگ حاضر نشوم ؛ زیرا علاقه شدیدی به زنان دارم ، به خصوص اگر چشمم به دختران رومی بیفتد ، ممکن است دل از دست بدهم و مفتون آنها شوم و دست از کارزار بکشم
🥀 پیامبر صلی الله علیه و آله به او اجازه داد .
در این موقع ، آیه نازل شد و عمل آن شخص را محکوم ساخت .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله رو به گروهی از بنی سلمه کرد و فرمود : بزرگ شما کیست ؟
🥀گفتند : جد بن قیس ، ولی او مرد بخیل و ترسویی است . فرمود : چه دردی بدتر از درد بخل ، سپس فرمود : بزرگ شما آن جوان سفیدرو بشر بن براء است (که مردی است پر سخاوت و گشاده روی ) .
📕وَمِنْهُم مَّن يَقُولُ ائْذَن لِّي وَلَا تَفْتِنِّي ۚ أَلَا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا ۗ وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكَافِرِينَ توبة - 49
🥀و از آنها كسى است كه مىگويد: مرا اجازه ده [كه بمانم] و در فتنهام مينداز. آگاه باش كه آنان در فتنه افتادهاند و بىترديد جهنّم بر كافران احاطه دارد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ ﴿٧حجرات﴾
🌹🍃ولی خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هایتان بیاراست، و کفر و بدکاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت، اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] هدایت یافته اند.
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_عبدالباسط
📖 سوره مبارکه حجرات (آیه ۷ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
꧂🌸🍃჻
🌸🦋꧁꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭🌸_﷽
🍃჻🌸🍃
کشاورزی در قرآن
1️⃣ آثار کشاورزی تامین غذا؛ علوفه و زیبایی 🌳
«إِنَّمَا مَثَلُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ مِمَّا يَأْكُلُ النَّاسُ وَالْأَنْعَامُ حَتَّىٰ إِذَا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَهَا وَازَّيَّنَتْ وَظَنَّ أَهْلُهَا أَنَّهُمْ قَادِرُونَ عَلَيْهَا أَتَاهَا أَمْرُنَا لَيْلًا أَوْ نَهَارًا فَجَعَلْنَاهَا حَصِيدًا كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ...»(۲۴)یونس
همانا مَثَل زندگى دنيا همچون آبى است كه از آسمان فرود آورديم، پس گياهِ زمين از آنچه مردم و چهارپايان مىخورند با آن در آميخت (و روئيد)، تا آنكه زمين (از آن گياهان) زينت بگرفت و اهل زمين پنداشتند كه بر استفاده از آن همهى نباتات توانايند. (ناگهان) فرمان (ويرانى ما) شبى يا روزى آمد، پس آن را چنان درو كرديم كه گويى ديروز گياهى وجود نداشته است.
2️⃣ کشاورز واقعی خداست🌱
«أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ»
(۶۴)واقعه
آیا شما آن تخم را میرویانید یا ما رویانندهایم؟
3️⃣ اهمیت کشاورزی🌴
«وَ إِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَ يُهْلِکَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لاَ يُحِبُ الْفَسَادَ»(۲٠۵)بقره
نشانه آن، این است که هنگامی که روی برمیگردانند (و از نزد تو خارج میشوند)، در راه فساد در زمین، کوشش میکنند، و زراعتها و چهارپایان را نابود میسازند؛ (با اینکه میدانند) خدا فساد را دوست نمیدارد.
4️⃣ آسیب شناسی کشاورزی 🍀
«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَكَهُ يَنَابِيعَ فِي الْأَرْضِ ثُمَّ يُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَجْعَلُهُ حُطَامًا إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكْرَىٰ لِأُولِي الْأَلْبَابِ»(۲۱)زمر
آیا (نشانه لطفهای خدا را در دنیا) نمیبینی که خدا از آسمان آب باران نازل گردانید و آن را در روی زمین در نهرها و جویها روان ساخت آن گاه انواع نباتات گوناگون بدان برویاند باز (از سبزی و خرّمی) رو به خزان آرد و نخست بنگری که زرد شود و آن گاه خدا (چوب و علف) خشکش گرداند؟ همانا در آن صاحبان عقل را تذکر (قدرت و رحمت الهی) است.
5️⃣ نعمت کشاورزی 🌻🌾
«وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ»(۱٠)الرحمن
و زمین را (با هزاران نعمت) برای(زندگانی) خلق مقرّر فرمود.
«فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ»(۱۱)الرحمن
که در آن میوههای گوناگون و نخل خرمای با پوشش برگ و شکوفه و غلاف است.
«وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ»(۱۲)الرحمن
و هم حبوبات متنوع که دارای برگ و گل است و نیز ریاحین است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #تلاوت سوره توحید
توسط حضرت آیتالله خامنهای
#ماه_مبارک_رمضان
#بهار_معنویت
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✔🌱نامردی شیطان تو جهنم
🏷وقتی خدا گنهکارا رو درون جهنم میندازه، شيطان به جهنّميان ميگه: خدا یه وعدۀهای خوبی به شما داد، منم یه وعدههائی دادم که الان تخلف کردم؛ اما تو دنيا مجبورتون نکردم که گناه کنید، فقط دعوتتون کردم و شما هم گوش کردید. بنابراين منو سرزنش نكنيد برید خودتون رو سرزنش کنید. امروز نه من میتونم به داد شما برسم نه شما میتونید به داد من برسید.
📚سوره ابراهیم آیه۲۲
💥از این آیه بر میاد که گنهکارا تو جهنم به شیطان میگن که تو مارو بیچاره کردی و شیطانم اینجوری جوابشون میده.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💠هیزم جهنم انسانهای گنهکار هستند💠
⚜ برگرفته از بیانات آیة الله جوادی آملی:
⭕️اگر انسان مؤمن باشد به فكر توشه است نه به فكر تيشه.
❓مگر اين خيانتها تيشه نميشود؟
❓مگر اينها ارّه نميشود؟
❓مگر اينها داس و تبر نميشود؟
❓مگر نفرمود: وَأَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَباً؟
🔥هیزم جهنم قاسطین خواهند بود.
هيزم را آنجا از جنگل نميآورند. مواد سوخت و سوز مثل زغال سنگ را از معدن نميآورند
❗️بلكه خود اين انسان خائن ميشود هيزم جهنم!
❗️آنهم هيزم نسوز!
🔘اين طور نيست كه بسوزد و خاكستر بشود:
💢كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُوداً غَيْرَهَا
هر گاه پوستهای تنشان در آتش جهنم بسوزد، پوستهای دیگری به جای آن قرار میدهیم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
استغفار بر چهار نوع است :
1) استغفار رفعی
بنده وقتی مرتکب گناه یا خطایی می شود و به وسیله توبه و استغفار در صدد رفع خطای خود است .
2) استغفار دفعی
عرفا و بزرگان و حتی معصومین قبل از ارتکاب به گناه استغفار می کنند ، مثل حضرت یوسف که حتی فکر گناه هم نکرده بود ولی گفت معاذ الله
3) استغفار احساس حضوری
معصومین خود را در محضر پروردگار می دانند و به همین جهت عملی که مولا دوست ندارد را انجام نمی دهند
4) استغفار رؤیت حضوری
پیامبر اکرم (ص) در محضر پروردگار است و او را می بیند ( البته با چشم دل ) و لذا می گوید :« وجودی ذنبٌ » وجود خودش را در برابر مولا ذنب و گناه می داند که درک این درجه از فهم بشر بالاتر است .
#استاد_ابوالفضل_بهرامپور
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_سی_پنجم
🦋انعطاف پذيرى پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در نوشتن پيمان صلح🦋
🌿در داستان حديبيه كه مقدمه فتح مكه بود، سهيل بن عمرو نماينده مشركان حضور داشت.
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم براى نوشتن پيمان نامه صلح، به على عليهالسلام رو كرد و فرمود: بنويس: بسم الله الرحمن الرحيم و على عليهالسلام نوشت. سهيل بن عمرو گفت: من با چنين جملهاى آشنا نيستم، بنويس بِاسْمِكَ الّلهُمَّ (به نام تو اى خداوند).
🌿سپس پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به على عليهالسلام فرمود: بنويس: اين چيزى است كه محمد رسول خدا با سهيل بن عمرو، نماينده قريش مصالحه كرده.
🌱سهيل گفت: ما اگر تو را رسول خدا (فرستاده خدا) مىدانستيم با تو جنگ نمىكرديم، تنها بايد اسم خود و اسم پدرت را بنويسى.
🌿پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: مانعى ندارد، بنويس اين پيمانى است كه محمد بن عبدالله با سهيل بن عمرو، منعقد كرده كه ده سال متاركه جنگ شود تا مردم امنيت خود را بازيابند.
🌱به اين ترتيب مىبينيم، رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم در تنظيم پيمان صلح، ستيز نكرد و با كمال متانت به تكميل آن پرداخت و امر مهم را فداى جزئيات ننمود.
🌿گرچه گستاخىهاى سهيل، براى مسلمانان ناگوار بود، اما روش متين پيامبر و كمك خداوند، دلهاى آنها را آرامش بخشيد، و در اين موقعيت حساس، عقل را بر احساسات مقدم داشتند، و براى دستيابى به كار مهمتر، از كار مهم اغماض نمودند.
🌱از حضرت على عليهالسلام نقل شده است كه فرمودند: سهيل بن عمرو با دو نفر يا سه نفر به نمايندگى از سوى مشركان، به حضور پيامبر (در سرزمين حديبيه) آمدند، در ضمن مذاكره گفتند: اگر قومى از افراد پست ما، به تو گرويدند و به سوى تو آمدند، آنها را بايد به سوى ما برگردانى (اين مطلب را به عنوان يكى از شرايط صلحنامه گفتند) پيامبر از اين سخن به گونهاى ناراحت شدند كه صورتشان سرخ گرديد، (عادت آن حضرت اين بود كه هرگاه خشمگين مىشدند، صورتشان سرخ مىگرديد.)
🌿آن گاه رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: اى گروه قريش! از اين مطلب دست بر مىداريد يا مردى را به سوى شما بفرستم كه خداوند قلب او را با ايمان آزموده است تا گردنهاى شما را بزند در حالى كه شما از دين خارج شدهايد و ابوبكر و سپس عمر گفتند: آن شخص ماييم؟ پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: نه، بلكه او هم اكنون كفش مرا پينه مىزند. على عليهالسلام مىفرمايد: من در اين هنگام در گوشهاى كفش رسول خدا را پينه مىزدم. و اين حديث به عنوان حديث خاصف النعل معروف است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠اگه دنیا بهت پشت کرد این آیه را بخوان
🌱فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِیَ اللّهُ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظیمِ(129 توبه)🌱
🎙 #استاد_رفیعی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى >
🍁آسان گیرى در جعل احکام>
👈3. #واجبات_و_کفارات_ترتیبی >
⬅️ب. #قربانى
🔸یکى از مناسک حج، #قربانى است.
اگر حاجى بر آن توانا نباشد، باید ده روز #روزه بگیرد . ( بقره / ۲، ۱۹۶ )
⬅️ج. #کفاره_ظهار
🌀کفّاره ظهار، #آزاد کردن یک برده است که در صورت عدم تمکّن، دو جاىگزین به ترتیب ( شصت روز روزه پى در پى پیش از #رجوع و اطعام شصت فقیر ) براى آن قرار داده شده است. ( مجادله ۳ و ۴ )
⬅️د. #کفاره_قتل_خطایى
🔸#مجازات کسى که یکى از مسلمانان را به خطا کشته، پرداخت #دیه کامل به بازماندگان مقتول و آزاد کردن یک برده مؤمن است؛ امّا اگر نتوانست #برده آزاد کند، باید دو ماه پىدرپى روزه بگیرد . ( نساء / ۴، ۹۲ )
ادامه دارد.......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۷
وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَمِيثَاقَهُ الَّذِي وَاثَقَكُمْ بِهِ إِذْ قُلْتُمْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ ﴿٧﴾
و نعمت خدا را بر خود و پیمانش را که [در لزوم اطاعت از او و پیامبرش] با شما محکم و استوار کرد، یاد کنید، هنگامی که گفتید: شنیدیم و اطاعت کردیم. و از خدا پروا کنید؛ زیرا خدا به آنچه در سینه هاست، داناست.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_مائده
#آیه_7
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٧)
-پيمانهاى الهى!
در اين آيه بار ديگر مسلمانان را به اهميت نعمتهاى بىپايان خداوند كه مهمترين آنها نعمت ايمان و هدايت است، توجه داده مىفرمايد: «نعمتهاى خدا بر خودتان را به ياد بياوريد» (وَ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللّهِ عَلَيْكُمْ) .
چه نعمتى از آن بالاتر كه در سايۀ اسلام، همه گونه مواهب و افتخارات و امكانات نصيب مسلمانان شد و جمعيتى كه قبلا كاملا پراكنده و جاهل و گمراه و خونخوار و فاسد و مفسد بودند به صورت جمعيتى متشكل و متحد و دانا با امكانات مادى و معنوى فراوان درآمدند. سپس پيمانى را كه با خدا بستهاند، يادآور شده مىگويد: «پيمانى را كه بطور محكم خدا با شما بست فراموش نكنيد، آن زمان كه گفتيد شنيديم و اطاعت كرديم» (وَ مِيثاقَهُ الَّذِي واثَقَكُمْ بِهِ إِذْ قُلْتُمْ سَمِعْنا وَ أَطَعْنا) .
اين آيه مىتواند اشاره به تمام پيمانهاى تكوينى و تشريعى (پيمانهايى كه خدا به حكم فطرت گرفته و يا پيامبر صلّى اللّه عليه و آله در مراحل مختلف از مسلمانان گرفته) باشد.
و در پايان آيه براى تأكيد اين معنى مىفرمايد: «پرهيزكارى پيشه كنيد خداوند از اسرار درون سينهها آگاه است» (وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 497
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh