◀️شایعه #شماره_1643
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
زکریای رازی فیلسوف ایرانی درباره ی مقوله ی اعجاز کتاب محمد چنین می گوید :
تو ادعا می کنی که معجزه ای که [نبوت محمد را اثبات می کند] حاضر و در دسترس است،
یعنی قرآن...
تو می گویی که هر کس انکارش می کند یکی مشابه اش را بیاورد.
در واقع ما می توانیم هزاران مشابه اش را بیاوریم از آثار لفاظان،
فصیح گویان و شاعران که بسیار بهتر از قرآن جمله بندی شدند و مفاهیم را موجزتر می رسانند.
آنها معانی را بهتر می رسانند و وزن شعری بهتری دارند.
به خدا که آنچه تو می گویی ما را شگفت زده می کند.
تو درباره ی کتابی سخن می گویی که [مشتی] افسانه ی باستانی را بازگویی می کند و در عین حال سراسر تناقض است و هیچ اطلاعات یا توضیح مفید و بدردبخوری ندارد و آنگاه تو می گویی چیزی شبیه آن بیاور؟...
🖋 التماس تفکر
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
💠 یک. مبانی دین بر اساس تعقل و خردورزی پذیرفته می شود پس معیارِ پذیرفته شدن از سوی دانشمندان یا دیگران،معیاری کافی نیست.
💠 دو. بسیاری از دانشمندان و علمای بزرگ، یا مسلمانان معتقدی هستند که در دامان دین پرورش یافتند و خود مروج دین هستند یا غیرمسلمانانی هستند که در مقابل عظمت اسلام زبان به ستایش گشوده اند.🙏👏
💠 سه. قضاوت در مورد رازی و اعتقاداتش، قضاوتی ساده نیست زیرا :👇👇
1⃣ او بنابه برخی ادعاها، در دو کتاب «فیالنبوات» و «فی حیل المتنبین» به نفی #نبوت پرداخته، اما این دو کتاب از بین رفته و در آثار باقي مانده از او، عبارتي که مبين اعتقاد رازي به عدم نياز به وحي و شريعت باشد، ديده نشده است. 👌بنابراین قضاوت در مورد عقاید باطل رازی تنها در نوشته های #مخالفان او 🤐ممکن است و مشخص است که این روش نقد صحیح نیست. چه بسیارند کسانیکه به دلیل متعدد، زمینه سوء برداشت و دشمنی های منتقدان را فراهم ساخته اند.
2⃣ چگونه ممکن است کسی همهٔ اصول مبدأ و معاد و روح و نفس را پذیرفتهباشد و منکر نبوات و شرایع باشد؟🤔 رازی سه کتاب 📚درمورد #امامت نگاشته؛ درحالیکه «کسی که منکر شرایع و نبوات باشد دربارهٔ امامت حساسیتی ندارد.» (ریحانةالادب، محمدعلی مدرس، ج۷، ص۲۸)
3⃣ بنابه برخی روایات، محمدبن زکريا #شيعه بوده است که در دام تهمت الحاد افتاده است ( شيخ عبدالله نعمه، فلاسفه شيعه، ص 315) بدلایلی چون:
👈 الف) کتابهايي به رازي نسبت داده شده است که آنها مويد تدين و حتي #تشيع او هستند ؛ مانند کتاب “في آثار الامام الفاضل المعصوم” و يا کتاب “في الامامه” و يا کتاب “النقض علي الکيال في الامامه”.
👈ب) رازي شاگرد ابوزيد احمدبن سهل بلخي مي باشد که او #شيعه بوده است
👈ج) ابن طاووس در کتاب “الامان” خود، رساله اي از رازي نقل مي کند به نام “برءالساعه” که ابتدا و انتهاي آن، به روش علماي شيعه مي باشد ابتداي رساله: الحمدلله کما هو اهله و مستحقه و صلواته علي خير خلقه محمد و آله و عترته.
انتها: والحمدلله رب العالمين و صلواته علي سيدالمرسلين محمدالنبي و آله.
👈 د) رازي رابطه محکم و استواري با شخصيتهاي شيعي معاصر خود داشته است. مانند ابي محمد اطروش که معروف به الناصر الکبير و ناصرالحق مي باشد و از ديلميان است و از اميرالمومنين نسب مي برد. همچنين با مسعودي که از مورخين شيعه است نيز رابطه داشته است.
👈 هـ) شهرت رازي در #طب و نزديکي او به سلاطين، عاملي است براي به وجود آمدن رقيبان و دشمنانی برای او که سعي کرده اند او را از ميدان خارج کنند و بهترين وسيله نيز در آن عصر اتهام کفر و خروج از دين بوده است.👌
👈و) دو کتابي که به رازي در مورد الحاد نسبت داده اند، در منابع به صورت #مشکوک به او نسبت داده شده است و استناد به او قطعي نيست. ✔️
👈 ز) تهمت کفر و الحاد به رازي از سوي ابوحاتم رازي و ناصر خسرو، به او نسبت داده شده که هر دو از فرقه #اسماعيلي هستند. رازي در کتاب خود به نام “في الرد علي الکيال في الامامه” بر اسماعيليه حمله کرده و بسيار موجه است که #اسماعيليه به انتقام، اين اتهام را به رازي نسبت دهند.
http://yon.ir/Q0z5
🔵چهار. به تعبیر شهید مطهری: «در تاريخ اسلام كمتر صاحب فضيلتى را میتوان يافت كه هدف تير تهمت اين طبقه(خوارج) واقع نشده باشد.. وقتى كه على تكفير بشود ، تكليف ديگران روشن است بوعلى سينا، خواجه نصير الدين طوسى، صدر المتالهين شيرازى، فيض كاشانى، سيد جمال الدين اسد آبادى و اخيرا محمد اقبال پاكستانى از كسانى هستند که از اين جام جرعه اى به كامشان ريخته شده است.»
حتی امام خمینی(ره) نیز به خاطر تدریس فلسفه وعرفان، متهم به کفر و الحاد وصوفی گری شد 😳و کوزه ای را که فرزندش مصطفی از آن آب خورده بود به آب کشیدند! ☹️http://yon.ir/18JS
@roshangarii 🌹
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz
◀️شایعه #شماره_1643
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
زکریای رازی ، ملحدی هتّاک یا مومنی خداترس؟
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
عنوانی که در بالا نوشتیم، هر دو قائلانی دارد. برخی زکریای رازی را از بزرگان عرفا و صوفیه می دانند و برخی دیگر، چنان وی را پایین می آورند که گویی او هماره انکار دین و نبوت و معاد را می کرده است.
حال در این مقال به علت این اختلاف نظر و پاسخی به شبهه ملحد بودن زکریای رازی خواهیم پرداخت.
وی بی شک از بزرگ ترین پزشکدان و دانشمندان ایران بلکه جهان می باشد. نام و آوازه او بیش از آن است که ما در این مقال به آن بپردازیم.پس در مقام علمی او شکی نیست، اما همان طور که اشاره شد، در مقام دینی و مذهبی وی، تاریخ نگاران دو دسته شده اند:
1. برخی او را ملحدی می دانند که کتابی در رد پیامبری و کتابی در نقض ادیان نگاشته است و معتقد بوده که دین موجب سکون و عدم پیشرفت است و باعث کینه جویی ها، و جنگ ها شده است. (جملاتی که اکنون در فضای مجازی، بسیار می شنویم، بدون آن که هیچ گونه سندی را پیرامون آن ببینیم.)
2. برخی دیگر چون هانری کربن، وی را مسلمان خداپرست می دانند و برخی حتی او را تا عارفی دائم البکاء بالا برده اند. و وی را صاحب نظریاتی جسورانه و البته نقادانه پیرامون مسائل دینی دانسته اند.
حال چرا این چنین است و چرا این دوگانگی به وجود آمده است؟
در دیدگاه نخست،باید عرض شود که طبیعی است که هر دانشمند بزرگی، طرفدارانی دارد که می خواهند به او ببالند، و همین باعث می شود که وی را از لحاظ اعتقادی و دینی نیز، به سوی خود سوق دهند تا بیشتر وی را به خود نزدیک کنند. همین مسئله منجر شده است که برخی بی دینان در ایران اسلامی، وی را ملحد بدانند.
اما اگر دید را علمی تر و وسیع تر بگردانیم، متوجه علت دیگری برای این اختلاف نظر می شویم. رازی دارای دو کتابی است که یکی پیرامون نبوات (پیشگویی ها یا پیامبری ها) و دیگری پیرامون ادیان نگاشته است. بی دینان بر این باورند که وی در این دو کتاب، ردی بر پیامبران و ادیان داشته است و چه طور می شود که شخصی که پیامبر را قبول ندارد، زیر بار معاد و دین و کتاب آسمانی برود؟
نخست در پاسخ عرض می شود که هر دو کتاب وی، از بین رفته، و هیچ متنی از این دو کتاب، اکنون در دست نیست و نتیجه گیری هم، کاملاً ناقص است. (چون او کتابی در رد پیامبران نگاشته، پس هیچ مسئله ای از دین را قبول نداشته، پس ملحد است.)
در ثانی، قضاوت را به منصفان وا می نهیم تا ببینند از آثار به جای مانده از رازی (و نه از شایعات پراکنده پیرامون وی) برداشت چنین مطلبی می شود؟
برای مقدمه باید گفت که از معاصران زکریای رازی، می توان از «ابن هیثم»، «ابن جُلجُل»، «ابو علی سینا»، «ابو عبید جوزجانی»، «فارابی»، «غزالی»، «بهمنیار» و بسیاری دیگر نام برد که همگی از مسلمانان معتقد و برخی از آنان از بزرگان دین در زمان خویش نیز بوده اند.
با این وصف، زکریای رازی در چنین فرهنگی نضج یافته و رشد کرده، حال باید این سوال را از خود پرسید که با توجه به فرهنگی که در آن زمان وجود داشته است، اولاً احتمال الحاد برای زکریای رازی چه قدر است؟ ثانیاً (که هدف ما از این مقاله می باشد،) علت شکوفایی و پیشرفت رازی در آن جغرافیا و فرهنگ، معلول چه علتی بوده است؟
بی شک اگر رازی را در آفریقا یا آمریکا رها می کردیم، آن قدر پیشرفت نداشت که در فرهنگ اسلامی بدان اعتلا دست یافت.
پس می توان چنین نتیجه گرفت و از آن نتیجه خرسند بود که وی یقیناً از زمره سربازان فرهنگ و علم در سرزمین های اسلامی بوده است. و یقیناً پیشرفت وی مرهون فرهنگ اسلامی آن زمان بوده است.
بگذارید برای وضوح بیشتر، مثالی بزنم: در این زمانه، اگر دانشجوی مسلمان شیعه ای از ایران، برای ادامه تحصیل به کشوری مانند امریکا سفر کند، و پس از گذشت چند سال به مدارج بالای علمی برسد، (کما اینکه اکنون زیاد دیده می شود،) هرچند این دانشمند را مسلمان شیعه می دانیم، اما او را پرورش یافته مکتب اسلام نمی خوانیم. بلکه تلاش و موفقیت وی را مرهون اساتید و مشاوران او خواهیم دانست که ممکن است همه آنان، غیر مسلمان هم بوده باشند.
رازی نیز چنین است، اگر به کتاب «الحاوی» وی که مفصل ترین کتاب در باب طب است، نگاهی بیندازیم، کاملاً این کلام مشهود خواهد بود که وی به شدت متأثر از اطبای گذشته خود بوده است که همگی در سایه تمدن اسلامی، رشد یافته اند.
پس بیاییم دانشمندان بزرگ ایران اسلامی را با دلایل واهی به باد ندهیم و از ارزش های تمدن شکوهمند اسلامی کم نکنیم تا در سایه این تمدن، خود اعتلا یابیم.
🆔 @shobhedini
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1644
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیا شیعه ابوبکر و عمر را کافر می داند؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
☝️اولاً: شیعه هرچند انتقاداتی نسبت خلفا دارد ولی آنها را کافر نمی داند همانطور که هیچ یک از صحابه را کافر نمی داند. ملاک و معیار شیعه در برخورد با خلفاء، تعامل ائمه (علیهم السلام) بویژه امام علی (علیه السلام) با آنان است نه گفتار اشخاص عادی چرا که شیعیان واقعی خود را تابع و پیرو امامان معصوم (علیهم السلام) می دانند.
👈ثانیاً: آنچه برای امام علی (علیه السلام) و دیگر امامان از اهمیت بالایی برخوردار بوده تا جایی که همه هستی خود را فدای آن کرده اند، حفظ اساس اسلام بوده است.
👈به همین جهت برای اینکه اصل اسلام باقی بماند امام علی (علیه السلام) از هیچ گونه همکاری با خلفاء دریغ نکردند و در جاهایی که از ایشان مشورت می خواستند، بهترین مشاور برای آنها بودند.
چرا که آن حضرت چیزی را برای خود نمی خواستند، هرچه می خواست برای اسلام بود و از آنجا که ابوبکر و عمر به هر حال در رأس جامعه اسلامی قرار داشتند و مخالفت با آنان آنهم در آن زمان حساس که اسلام در حال گسترش و فتوحات و کشورگشایی بود و دشمنان زیادی داشت، باعث سوء استفاده دشمنان اسلام مخصوصاً دو امپراطوری بزرگ ایران و روم می شد، امام علی(علیه السلام) با این تیز بینی فوق العاده با اتخاذ مواضع درست، همه دشمنان را مأیوس می کردند.
☝️ثالثاً: اینکه امام علی (علیه السلام) خلافت ابوبکر و عمر و کارهای آنان را پسندیده می دانستند هرگز این گونه نبوده است؛ چرا که علاوه بر مخالفت های آشکار آن حضرت با خلفا قبل از شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)، در سال های بعد نیز در موقعیت های مناسب، بویژه در دورانی که خود حضرت به خلافت ظاهری رسیدند شدیداً از کارهای آنان انتقاد کرده اند و اصل خلافت آنها را زیر سؤال برده اند. نمونه بارز این انتقاد در خطبه سوم نهج البلاغه معروف به خطبه شقشقیه، معروف و هویدا است.
👌امام علی (علیه السلام) در این خطبه فرموده است: «... و در این اندیشه بودم که آیا با دست تنها براى گرفتن حق خود به پاخیزم یا در این محیط خفقانزا و تاریکى که به وجود آوردند، صبر پیشه سازم... ».
👌پس نه شیعه ابوبکر و عمر را کافر می داند و نه این دو به طور کامل مورد تأیید امام علی (علیه السلام) بوده اند بلکه تا زمانی که اعمال و کارهای آنان موجب حفظ اساس اسلام و پیشرفت آن بود با آنان همکاری داشتند.
📖منابع مطالب
💻http://yon.ir/lh25
کانال شیعه شناسی در نرم افزار تلگرام
💻https://telegram.me/shiastudies
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1645
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا به امام حسن(ع) یا سایر امامان امیرالمؤمنین نمیگویند ؟مگر آنان حاکم و امیر برای مومنان نیستند❓
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❗️صحیح است که تمام امامان ما حاکم و امیر برای مومنان بوده اند اما در روایات ما لقب « امیر المومنین»تنها مختص به حضرت علی شمرده شده است.
👌 مرحوم شیخ حر عاملی روایت می کند که مردی آمد به نزد امام صادق و به او گفت:
«سلام بر تو ای امیر المومنین»
❗️امام بر روی پاهای خود ایستاد و فرمود سکوت کن این لقب و اسمی است که تنها اختصاص به امیر مومنان علی دارد که خداوند او را به آن نامیده است »
📚وسائل الشیعه ج14 ص600
❗️در روایت دیگر فرمود:
«این لقبی است که خداوند تنها امیر المومنین علی را به آن ملقب ساخته است و هیچ کس خودش را به این لقب نمی نامد مگر آنکه کافر به این دستور الهی باشد»
📚الکافی ج1 ص411
👌در روایت دیگر پیامبر گرامی فرمود:
«زمانی که به معراج رفته بودم خداوند به من وحی کرد علی را به لقب « امیر المومنین» نامگذاری کن و من هیچ کس را چه قبل از او و چه بعد از او به این لقب ملقب نساخته ام»
📚امالی طوسی ج1 ص301
👌همین مضمون در روایات دیگری نیز آمده است؛
📚علل الشرایع یک جلدی ص160
📚مناقب ابن شهر اشوب ج3 ص55
📚الاختصاص ص267
📚بحار الانوار ج37 ص290 باب94
👌همین مضمون در روایات اهل سنت نیز آمده است.
❗️خطیب بغدادی روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
«روز قیامت منادی از جانب عرش ندا می دهد که علی امیر المومنین و امام متقین و رهبر پاکان است»
📚تاریخ بغداد ج13 ص122
❗️برید اسلمی می گوید:
«پیامبر به ما امر کرد که به علی به عنوان « امیر المومنین» سلام کنیم»
📚ترجمه الامام علی من تاریخ دمشق ج2 ص259
👌این که این لقب اختصاص به حضرت علی دارد از دو جهت است؛
1⃣تنها جانشین بلافصل پیامبر گرامی حضرت علی بوده است و دیگران حتی امامان جانشین بلافصل پیامبر گرامی نیستند لذا لقب « امیر المومنین» اختصاص به ایشان دارد تا نشان دهد که ایشان تنها جانشین بلافصل پیامبر هستند.
2⃣صحیح است که سایر امامان هم امیر و حاکم مردمان هستند اما لقب « امیر المومنین » مختص به حضرت علی شده است و حتی امامان هم ملقب به این لقب نشده اند تا غیر انان جرات نکنند این لقب را به ناحق بر خود بگذارند.در جایی که سایر امامان که به حق امیر برای مومنان هستند این لقب را برای خود بر نگزیده اند تکلیف سایرین روشن میشود.
پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1646
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
توصیف خارق العاده دنیا از زبان امام علی (ع)
بیشترین ضربه هارو خوبترین آدمها میخورند ؛ برای خوبیهاتون حد تعیین کنید و هر کس را به اندازه لیاقتش بها دهید نه به اندازه مرامتان ؛ زندگی کردن با مردم این دنیا همچون دویدن در گله اسب است ! تا میتازی با تو میتازند ؛ زمین که خوردی ؛ آنهایی که جلوتر بودند ؛ هرگز برای تو به عقب باز نمیگردند ! و آنهایی که عقب بودند ؛ به داغ روزهایی که میتاختی تو را لگد مال خواهند کرد ! در عجبم از مردمی که بدنبال دنيايی هستند که روز به روز از آن دورتر ميشوند ؛ و غافلند از آخرتی که روز به روز به آن نزديکتر ميشوند
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
بخشهایی از این متن، از سه سال قبل و پیشتر در برخی از وبلاگها و سایتها، به عنوان سخنی نغز بدون انتساب به علی علیه السلام منتشر شد.
و اخیرا به نقل از علی علیه السلام باز نشر می شود بدون اینکه آدرس آن ذکر گردد.حتی برخی از بازدید کنندگان از مدیر سایتها، درخواست آدرس کرده اند ولی پاسخی دریافت نکرده اند.با تحقیقی که در روایات مربوط به مذمت دنیا در منابع روایی صورت گرفت روایتی بدین مضمون یافت نگردید.
والعاقبه للمتقین🍀🍀🍀
👈 انتقال مطالب با ذکر منبع ، رعایت اخلاق و امانتداری است.
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1647
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
روحانیون به دروغ به شما گفتن که عقد فاطمه و علی از جانب خدا بوده بلکه فاطمه به این ازدواج راضی نبوده و طبق روایتی که در تفسیر قمی ج2 ص336 امده حضرت زهرا نسبت به این ازدواج ناراضی بوده بعد پیامبر راضیش کرده در این باره هم توضیح بدید
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❗️در مورد روایتی که از تفسیر قمی نقل کرده اند که حضرت زهرا راضی به ازدواج نبوده است:
1⃣باید توجه کرد که تمام انچه در تفسیر قمی است نوشته علی بن ابراهیم عالم بزرگ شیعه نیست.بلکه تنها تفسیر سوره فاتحه ،بقره و کمی از ال عمران از ایشان است و بقیه ان از شاگرد ایشان ابوالفضل العباس می باشد و روایت مورد استناد در تفسیر سوره نجم نقل شده است
📚کلیات فی علم الرجال،ایت الله سبحانی ص301
2⃣روایت مورد استناد در تفسیر قمی به صورت مرسل و بدون سند کامل نقل شده است لذا قابل قبول نمی باشد
3⃣این که عقد حضرت علی و حضرت زهرا از ناحیه خداوند صورت گرفته است به هیچ وجه قابل مناقشه نمی باشد ودر این باره روایات فراوانی از کتب شیعه و سنی صادر شده است
🔶کتب شیعه :
❗️شیخ صدوق در عیون الاخبار روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
« من فاطمه را به عقد علی تنها زمانی در آوردم که خداوند مرا به این کار دستور داد»
📚عیون الاخبار ج2 ص59
❗️در روایت دیگر فرمود:
« فرشته ای بر من نازل شد و گفت خداوند به تو سلام می رساند و می گوید من فاطمه را به عقد علی در آورده ام پس آن دو را به یکدیگر تزویج کن»
📚بحار الانوار ج43 ص105
📚عیون الاخبار ج2 ص27
🔷و فرمود :
« خداوند چنین می گوید که شما فرشتگان را شاهد می گیرم که من فاطمه دختر محمد را به عقد علی بن ابی طالب در اوردم»
📚امالی ص559
❗️در این مضمون روایات متعدد دیگری نیز صادر شده است
📚بحار الانوار ج43 ص92 باب 5
🗯کتب اهل سنت:
❗️طبری روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
« جبرییل به من اطلاع داد که خداوند فاطمه را به همسری علی در آورده است و چهل هزار فرشته را گواه این عقد ساخته است»
📚ذخائر العقبی ص32
🔶متقی هندی روایت می کند که فرمود:
« خداوند به من دستور داده است تا فاطمه را به همسری علی در اورم»
📚کنز العمال ج6 ص152
📚مجمع الزوائد ج9 ص204
📚فیض القدیر ج2 ص215
🗯در این باره روایت متعدد دیگری نیز در کتب اهل سنت نقل شده است که جهت اگاهی رجوع کنید :
📚فضائل الخمسه،محقق فیروز ابادی ج2 ص130 به بعد
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1648
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
لطفا این تناقض را حل کنید .از طرفی قرآن می گوید تا که خداوند بخواهد چیزی را بیافریند تا به او بگوید موجود باش موجود می شود از طرف دیگر می گویید خداوند آسمانها و زمین را در شش روز خلق کرد.
من نفهمیدم الله تا بگه موجود شو موجود میشود یا برای آفرینش شش روز وقت ببره❓
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣خداوند می فرماید:
«هنگامی که فرمان وجودی چیزی را صادر کند می گوید موجود باش و آن فورا موجود می شود»🔷بقره117
👌همین تعبیر در سایر سوره ها نیز دیده میشود؛🔷ال عمران 47-59- انعام 73- نحل 40- مریم 35- یس 82. این جمله از اراده تکوینی خداوند و حاکمیت او در امر خلقت سخن می گوید .
❗️منظور از جمله کن فیکون «موجود باش آنهم فورا موجود می گردد» این نیست که خداوند یک فرمان لفظی با معنی موجود باش صادر می کند.👌بلکه منظور این است هنگامی که اراده او به وجود چیزی تعلق می گیرد، خواه بزرگ باشد یا کوچک، پیچیده باشد یا ساده، به اندازه یک اتم باشد یا به اندازه مجموع آسمانها و زمین، بدون نیاز به هیچ علت دیگری تحقق مییابد و میان این اراده و پیدایش آن موجود حتی یک لحظه نیز فاصله نخواهد بود.
🗯اشتباه نشود منظور این نیست که هر چه خدا اراده کند در همان لحظه موجود می شود، بلکه منظور این است هر طور اراده کند همانطور موجود می شود .فی المثل اگر اراده کندآسمانها و زمین در شش دوران به وجود آیند مسلما بی کم و کاست در همین مدت موجود خواهند شد، و اگر اراده کند در یک لحظه موجود شوند همه در یک لحظه موجود خواهند شد، این تابع آن است که او چگونه اراده کند و چگونه مصلحت بداند.و یا مثلا هنگامی که خداوند اراده کند جنینی در شکم مادر درست نه ماه و نه روز دوران تکامل خود را طی کند، بدون یک لحظه کم و زیاد انجام مییابدو اگر اراده کند این دوران تکاملی در کمتر از یک هزارم ثانیه صورت گیرد، مسلما همان گونه خواهد شد، چه اینکه اراده او علت تامه برای آفرینش است، و میان علت تامه و وجود معلول هیچگونه فاصله ای نمی تواند باشد.📚تفسیر نمونه ج1 ص418
❗️از این بیان پاسخ از اشکال بدست می آید.
2⃣در ایات قرآن آمده است که خلقت جهان در شش روز بوده است « فی سته ایام»🗯اعراف54 و...
❔چرا خداوند آسمانها و زمین را در شش روز آفرید مگر خداوند قدرت بی انتها نیست و مگر نمی توانست آنها را در یک لحظه بیافریند❔
🔷 برای پاسخ نخست باید توجه کرد که مراد از شش روز شش دوران است زیرا روشن است که قبل از آفرینش زمین و آسمان شب و روزی وجود نداشته است که اینها در آن آفریده شود و شب و روز از گردش زمین به دور خود و در برابر نور آفتاب به وجود می آید.
👌به علاوه پیدایش مجموعه جهان در شش روز بر خلاف علم است زیرا علم می گوید میلیاردها سال طول کشید تا زمین و آسمان به وضع کنونی در آمد.
♻️با توجه به این نکات روشن می شود که اگر خداوند می گوید آسمانها و زمین در شش روز آفریده شده است به معنای شش دوران است زیرا بسیار می شود که « یوم» به معنای « یک دوران » به کار می رود خواه این دوران یک سال باشد یا صد سال و یا میلیاردها سال .
👌حضرت علی فرمود:«دنیا برای تو دو روز است روزی به سود تو و روزی به زیان تو»🔶می بینیم حضرت کلمه یوم را به معنای دوران به کار برده است ..
👌در تفسیر برهان آمده است که امام فرمود مرا از شش روز شش دوران است« فی سته اوقات»📚البرهان ج2 ص559
🗯 این دورانهای ششگانه محتملا به ترتیب ذیل بوده است:1 - روزی که همه جهان به صورت توده گازی شکلی بود که با گردش به دور خود از هم جدا گردید و کرات را تشکیل داد.2 - این کرات تدریجا به صورت توده مذاب و نورانی و یا سرد و قابل سکونت در آمدند.3 - روز دیگر منظومه شمسی تشکیل یافت و زمین از خورشید جدا شد.4 - روز دیگر زمین سرد و آماده حیات گردید.5 - سپس گیاهان و درختان در زمین آشکار شدند.6 - سرانجام حیوانات و انسان در روی زمین ظاهر گشتند
❔اما چرا خداوند در یک لحظه جهان را خلق نکرد❔
🗯آفرینش اگر در یک لحظه می بود کمتر میتوانست از عظمت و قدرت و علم آفریدگار حکایت کند، اما هنگامی که در مراحل مختلف و چهره های گوناگون، طبق برنامه های منظم و حساب شده انجام گیرد دلیل روشنتری برای شناسائی آفریدگار خواهد بود.
👌فی المثل اگر نطفه آدمی در یک لحظه تبدیل به نوزاد کامل میشد آنقدر نمیتوانست عظمت خلقت را بازگو کند، اما هنگامی که در طی 9 ماه، هر روز در مرحلهای، و هر ماه به شکلی، ظهور و بروز کند می تواند به تعداد مراحلی که پیموده است نشانه های تازهای از عظمت آفریدگار بدست دهد.📚تفسیر نمونه ج6 ص200
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1649
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
❌🔮 چرا مدعیان ملی گرا و اسلام ستیزان در فضای مجازی جولان کرده اند؟!
واقعا چرا؟!
⁉️چرا مطالب به ظاهر علمیشان را در دانشگاه ، حوزه، محفل علمی، کتابها و انتشارات داخلی و خارجی و یا مقاله علمی ، مجلات و حتی روزنامه های خارجی نمی نویسند و نشرش نمیدهند و تمام فعالیتشان محدود می شود به نت، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ؟!❌
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
حالا بگذریم از طراحی ساختار شبکه های اجتماعی که مخصوص این نوع شایعه سازی ها است. علت را میتوان اینطور دسته بندی کرد:
1⃣ در محافل علمی و دانشگاهی به راحتی دستشان رو خواهد شد و نمیتوانند دلایل مستند و قانع کننده ای بیاورند و به راحتی پذیرفته نخواهد شد!!!
2⃣ مجلات علمی و پژوهشی تنها با ارائه مستندات و تحلیل های علمی پذیرفته خواهد شد و با نشر مطالب کذب بدون سند(مثل پاسخ نامه یزد گرد سوم به عمربن خطاب که کاملا کذب محض است) پذیرفته نخواهد شد.
3⃣ کاملا مشخص است که در فضای مجازی افراد، بدنبال سند دقیق نخواهند بود! و اگرهم سندی ذکر بشود کسی فرصت بررسی پیدا نخواهد کرد ! و اگر کسی هم مطلع باشند و مطلب را ردکند با هجمه زیاد به ایشان حمله خواهند کرد و از مسیر بحث خارج می شوند و به جای بحث در خصوص موضوع اصلی به توهین به اسلام، ایجاد شبه های بی اساس و نژاد پرستانه می پردازند و از اصول اولیه مباحثه خارج میشوند و تمام منابع خودشان معتبر و تمام منابع طرف مقابل را غیر معتبر می دانند.
4⃣ کاملا واضح است که همه افرادی که اهل علم و پاسخ دهنده هستند در فضای مجازی نیستند و یا فرصت پاسخگویی به این همه هجمه را پیدا نخواهند کرد(حوضی که ماهی نداره قورباغه هفت تیر کش میشه) در مواردی هم که با صرف وقت زیاد پاسخی داده می شود به هیچ عنوان نخواهند پذیرفت (چون نیامده اند که آگاه شوند آمده اند تا گمراه کنند!)
5⃣ دقیقا قصدشان گرفتن پاسخ نیست بلکه قصدشان تخریب، شبهه و شایع پراکنی است.
6⃣ همه دانشمندان مسلمان را نادان فرض کرده و خود را دانشمند و علامه دهر میدانند!
7⃣ تکرار تکرار و تکرار، وقتی یک مطلب دروغ هر روز تکرار شود و بعضی از دوستان بدون بررسی انتشار میدهند و تکرار تکرار و تکرار آن را باعث می شوند! خیلی ها هم میگویند؛ خوب همه میگن! اینهمه میگن حتما درسته دیگه!
8⃣ از ترفند های حرفه ای استفاده میکنند:
1- دادن حجم زیاد اطلاعات درست و غلط که برای مخاطب قابل تشخیص نیست کدام یک درست و کدام یک غلط است .
2- تحریک احساسات و عرق ملی مردم که در مقابل ارائه مطالب کذب و دروغ را به عرق ملی و احساسات وصل خواهند کرد.
3- برداشتن گام های تخریب طرف مقابل گام ارائه مطالب به ظاهر صحیح و پیشنهاد حذف اسلام و جایگزینی بی خدایی
9⃣ بدون تحقیق هم می شود فهمید که سیاست صهیونیست و انگلیس (اختلاف بینداز حکومت کن) را دنبال میکنند! چه دلیلی دارد در این مقطع زمانی که شرق و غرب و شمال و جنوب کشور ما در حال درگیری های نظامی و تهدید های امنیتی است با ایجاد اختلاف بین ادیان و اقوام مختلف امنیت کشورمان را به خطر بیندازیم؟! چه هدفی را دنبال میکنند ؟! هر عقل سلیمی اختلاف را به صلاح نمیداند و مردم به اتحاد و همدلی دعوت میکند!
چرا اینها هم صدا با دشمن بدنبال ایجاد اختلاف هستند؟! از ایجاد اختلاف به چه هدفی خواهند رسید؟!
🔟 من به همه مردم فهیم و زیرک ایرانی عزیزم پیشنهاد میکنم از پذیرش مطالب به ظاهر علمی، تاریخی و مذهبی اعتقادی بی سند، ضعیف السند یا غیرمعتبر در فضای مجازی خودداری و خدای ناکرده، خدای ناکرده با انتشار آن دشمن را به هدفش نزدیک نکنید!
منبع: سخنان استاد رحیم پور ازغدی
@Rowshangari313
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
#شبهه_1650
طى سى سال از دو چرخه ٢٨ و موتور گازى رکس رسیدن به جت شخصى.
پاسخ در👇👇
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1650
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
طى سى سال از دو چرخه ٢٨ و موتور گازى رکس رسیدن به جت شخصى. بعد شما به تئورى تکامل داروین شک میکنى!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ این تصویر، مربوط به مرحوم آیتالله العظمی محمد علی اراکی (رحمه الله علیه)، به همراه فرزندش در بازگشت از سفر حج، در هواپیما می باشد! و متعلق به سالها پیش میباشد،چرا که ایشان در سال 73 فوت کرده اند!!!
yon.ir/4RNo
✅👌
2⃣عالمی که کمتر از بیست سال بعد از انقلاب زنده بوده است، چگونه توانسته تا سی سال بعد انقلاب ثروت جمع کند!!! و البته تصویر گویاست که، متعلق به هواپیمایی قدیمی است و نه جت شخصی امروزی!!!
✅🤔
3⃣علیرغم آنکه مدعیان روشنفکری و طرفداران تفکر غربی، مدعی آزادی بیان و عمل کردن به اصول انسانی هستند، اما عملا از هیچ کوشش برای فریب اذهان عمومی خودداری نمیکنند و به راحتی با دروغ و تهمت با آبروی دیگران بازی می کنند.
✅👏
4⃣ایشان همچون دیگر علمای بزرگ، ساده زیست بودند.👇
http://www.sire-olama.ir/?p=1475
5⃣با هم گوشه ای از زندگی ایشان را مرور میکنیم⬇️
«آیه الله اراکی، با اینکه مجتهد بزرگی بود و تعلیقهاش بر عروة الوثقی، بیش از ۴۰ سال پیش تدوین شده بود، اما بخاطر تواضعی که داشت، حتی مرجعیت را به دیگران واگذار میکرد. اما پس از درگذشت امام خمینی، علمای بسیاری از شهرها، به ویژه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مقلدان امام خمینی را به آیت الله گلپایگانی و آیت الله اراکی ارجاع دادند و پس از درگذشت آیت الله خویی و آیت الله گلپایگانی، مرجعیت تقلید در آیت الله اراکی متعین شد».
⏪«آیت الله اراکی، آخرین حلقه از مراجعی بود که، از نسل شاگردان آیت الله شیخ عبدالکریم حائری بودند. پس از درگذشتشان در سال 73 آیه الله بهجت، بر پیکرشان نماز خواند و در جوار مرقد حضرت فاطمه معصومه(س) دفن شدند».
yon.ir/Bm11
✅✅🍀
👈 انتقال مطالب با ذکر منبع ، رعایت اخلاق و امانتداری است.
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1651
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
یکی میگفت چطور شبی که مرده می میره قبرش رو بشکافیم نکیر ومنکر رو فراری بدیم 😝
یا اونایی که آتش میزننشون یا تو دریا می میرن شب اول قدر ندارن؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
پس از آنکه روح از بدن دنیوی خود فارغ میشود به عالم برزخ منتقل میشود و در بدنی مثالی شبیه بدنی که در دنیا داشته است قرار میگیرد
چنان که امام صادق فرمود:
"هنگامی که خداوند قبض روح مومن می کند اورا در قالبی همچون قالبش در دنیا قرار میدهد"
📚الکافی،ج3 ص245
❗️شب اول قبر یعنی شب اولی که انسان می میرد وروحش به عالم برزخ منتقل میشود .
ومراد از قبر یعنی برزخ وشب اول برزخ چنان که علامه مجلسی در بحار الانوار شریف می گوید:
"مراد به قبر در اکثر اخبار چیزی است که روح درآن در عالم برزخ قرار میگیرد"
📚بحار الانوار،ج6 ص271
❗️بنابراین فشار قبر مرتبط با عالم برزخ بوده وبا قالب بدن برزخی صورت میگیرد وقبر خاکی موضوعیتی ندارد وچنان نیست که مساله سوال آن دو ملک وفشار قبر در آن قبر خاکی صورت گیرد
❗️از این رو اگر مرده ای را بسوزانند یا آن رآ بخورند،یا به دریا بیندازندو...باز هم مساله شب اول قبر،سوال قبر،فشار قبر برای آنان است وشب اول قبر آنان همان شبی است که این بدن ها یا به دریا انداخته شده اند یا طعمه حریق شده یا خوراک حیوان شده اند.
❗️لذا از حضرت امیر نقل است که فرمود:
"فرو گذار نمیشود احدی از مردم که در شرق وغرب زمین ودریا وصحرا هستند مگر آن که فرشته های سوال کننده به ملاقات آنان خواهند رفت"
📚معاد وعدل، ص100 به نقل از نرم افزار پرسمان
ویا در روایت دیگر امام صادق در پاسخ به سوالی که اگر کسی چندین روز به دار آویخته شده باشد فشار قبرش چگونه است فرمود:
"به هوایی که بر او احاطه دارد دستور داده میشود از هر طرف بر او فشار وارد کنند"
📚بحار الانوار،ج6 ص266
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات از ناحیه دوستان وکاربران محترم
@poorseman
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
#شبهه_1652
کشف موجودی عجیب در💢دشت کویر ایران💢که شبیه به انسان است😳
پاسخ در👇👇
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1652
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
کشف موجودی عجیب در💢دشت کویر ایران💢که شبیه به انسان است😳
جالب اینجاست که این موجود بظاهر وحشی،بسیار آرام است و کاری به کسی ندارد
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
این تصویر متعلق به صحنه ای از جلوه های ویژه ی سریال مختارنامه است
در قسمت چهارم، مختار در کابوس موجودات عجیب الخلقه ای می بیند که او را دنبال می کنند.
http://yon.ir/5fMW
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_1653
⛔️ موضوع: ⛔️
@Wiki_Shobhe
⛔️ آشنایی با برخی چهره هایی که جملات قصارشان، در فضای مجازی دست به دست میشه⛔️
🚫 احمد کسروی کیست ؟🚫
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
◀️ سید احمد کسروی، مورخ، زبان شناس و از رجال فرهنگی و سیاسی دوره رضاشاه است.
کسروی علی رغم توانمندی در ادبیات و تسلط به چند زبان ، فراماسونی دین ستیز و روشنفکری التقاطی بود که ادعای #پیامبری داشت و شدیدا با اسلام و نمادهای آن در ستیز بود و صریحا و علنا به ائمه اطهار (ع) #اهانت می کرد.
◀️ #کسروی اگرچه فردی #سکولار بود و نقش چندانی برای دین در امر حکومت قائل نبود، اما داعیه نحوی رفرماسیون مذهبی! به ویژه علیه شیعه و روحانیت اصیل آن را داشت و به عنوان یک روشنفکر التقاطی به ترویج نوعی آیین مذهبی ابداعی خود به نام «#پاکدینی» پرداخت و «پاکدینی»!؟ ابداعی خود را جانشین اسلام میدانست.
او عقاید کفرآمیز خود را ابتدا با دعوی نحوی «پاکسازی دین» آغاز و سپس ادعای #دینسازی کرد و حتی به پیریزی عبادت خاص خود نیز پرداخت. 😛
◀️ کسروی ناسیونالیستی افراطی بود که یکی از اقدامات عجیب او، #کتابسوزی و سوزاندن کتب دینی و ادبی ایران بود. 😳😐
کسروی و برخی از پیروان وی در شب اول ماه دی دور هم جمع میشدند و کتابهایی که به نظرشان باعث عقب افتادگی ایران از کشورهای پیشرفته آنزمان بود مثل آثار مولوی، حافظ، سنایی، عطار، امام محمد غزالی، رازی، ابولخیر، سهروردی و ... و یا کتب دعا و کتابهائی که به گمان آنها به خرافات دامن میزد (مفاتیح الجنان و جامع الدعوات و ...) را در آتش می انداختند و این مراسم سوزانیدن کتابها را جشن کتاب سوزان میگفتند.
◀️ کسروی به عنوان یک روشنفکر التقاطیاندیش و ناسیونال ـ لیبرالیست دشمنی ویژهای با تفکر شیعی و روحانیت شیعه به عنوان پاسدار معارف قدسی تشیع داشت. کسروی با نگارش رساله زشت و پر از #توهین و دروغی به نام «#شیعیگری» به اهانت به این آیین مقدس و انکار #مهدویت و نیز بیان زشتترین توهینها پرداخت.😪😪
یکی دیگر از زشت ترین اقدامات کسروی اسائه ادب به ساحت مقدس ائمه شیعه (ع) بالاخص نسبت به امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) است. 😔
◀️ گرچه او از هیچ توهینی نسبت به مقدسات شیعه واهمهای نداشت، اما شکایت #مردم مسلمان و متدین در سالهای 1316-1324 به مقامات مسئول دادگستری نیز هیچ اثری در کاهش اقدامات وی نداشت و دادگستری و حکومت نه تنها معترض کسروی نشدند، بلکه در دوران خفقان که هر صدا و ندائی در گلو خفه میشد، آثار کسروی به وفور منتشر میشد.
◀️ پس از فرار رضا خان در شهریور 1320، باز حکومت با کسروی مماشات میکرد. مقالات، جزوات، اعتراضات در شهرها –بخصوص در مرکز- بسیار بود، حتی از سوی مراجع و علمای بزرگ نجف، تهران، قم هم اعتراض میشد، اما اعتراضات بیفایده بود.
شهید نواب صفوی، از نجف برای مناظره و بحث به تهران آمد و در جلسات کسروی شرکت کرده و با او به بحث نشست. کسروی، به دلیل اخلاق تند و غرورش، به تحقیر سید پرداخت و از بحث با او امتناع کرد. او اهل مباحثه منطقی و مودبانه نبود و مکررا به سایرین اهانت می نمود .
👈شکایت های متعدد مردم از کسروی در دادگاه بی فایده بود و با نفوذی که او در دستگاه داشت،جری تر و گستاخانه تر به توهین ها و عقاید مسموم خود در جامعه ادامه می داد. سرانجام با فتوای مراجع تقلید نجف اشرف که ارتداد او مسلم شده بود، یکی از اعضای فدائیان اسلام، در اسفند 1324 به زندگی سراسر سیاهی کسروی خاتمه داد.
💠 امام #خمینی که خود زمانهی کسروی را درک کرده، در مورد او قضاوت منصفانهای دارد:
«... یک دفعه آدم میبیند که کسروی آمد و #کتابسوزی [کرد]. #مفاتیحالجنان هم جزو کتابهایی بود که سوزاند. کتابهای عرفانی را هم سوزاند. البته کسروی نویسندهی زبردستی بود، ولی آخری #دیوانه شده بود یا یک مغزی است که این مغز ـ بسیاری از شرقیها این طوری هستند که تا یک چیزی، چهار تا کلمهای یاد میگیرند، ادعایشان خیلی بالا میشود. کسروی آخری ادعای پیغمبری میکرد. نمیتوانست به آن بالا برسد، آنجا را میآورد پایین.»
(صحیفهی امام ، جلد 13، 1378، ص 32)
🚫به راستی چرا باید چنین روان پریش و انسانی تا بدین حد شیاد که در عصر مدرنیته، ادعای پیامبری و دین سازی کند و حتی چنان روشنفکر! باشد که آثار ادبی گرانبهای ایران را بسوزاند، به عنوان سمبل روشنفکری! به جوانان ما قالب کنند و توهمات بی سروته او را به عنوان جملات گهربار به خوردمان بدهند؟؟ واقعا چرا؟؟ 😓
❤️ با نشر این پیام، به صف روشنگران بپیوندید.
🌹 کانال @roshangarii منبع پیام های کاربردی، روشنگرانه و پاسخ شبهات روز 🌹
📝اطلاعات بیشتر:
http://img1.tebyan.net/big/1387/10/190100161242162401441536725212103424189.jpg
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=83067
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931220000323
http://www.ensani.ir/fa/content/49144/default
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
#شبهه_1654
شهردار نیشابور به دلیل نصب این بنر برکنار و به ده سال محرومیت از پست های دولتی محکوم شد !
پاسخ در👇👇
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شایعه #شماره_1654
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
شهردار نیشابور به دلیل نصب این بنر برکنار و به ده سال محرومیت از پست های دولتی محکوم شد !
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
این بنر هر چند دچار اشکلاتی هست که نباید. به این شکل طراحی میشد، اما عزل شهردار نیشابور به دلیل جرایم مختلف اداری و مالیاتی بوده گویا شامل سیزده مورد و ارتباطی با نصب این بنر نداره.
لبیک یا حسین:
شهردار نیشابور به 10 سال محرومیت از پست های دولتی محکوم شد - سایت خبری تحلیلی تدبیر
http://tnews.ir/news/0dc964027869.html
در ارتباط با این بنر نکته ای که هست دنیاگرایی روحانیون رو طوری مطرح کرده که افاده عموم میشه ازش.
اگر این بنر مربوط به جامعه پزشکان، مهندسین و... بود با اعتصاب و اعتراضات شدیدی مواجه میشد.
روحانیون هم بینشون دنیا گرا دارند همون طور که همه اقشار دیگر اما مطرح کردنش به این شکل بی غرض نیست.
شکل منبری هم که ترسیم شده طوریست که اهانت به روحانیون محترم هست.
جای این بنر میتونستن بنری طراحی کنند که در مذمت دنیا طلبی به طور کلی بود.
یااگر قصد داشتند خاصه درباره روحانیون باشه طوری طراحی میشد تخصیص میزد (بعضی روحانیون دنیا طلبند.)
💠 شبهات اعتقادی وادیان پنجره ای به سوی آگاهی🌈
@Suspicion
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1655
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
بیایید حیوان باشیم
به تونام انسان نهادن تا تورا برده وغلام خودکنند
ما یک حیوانیم ومثله هم جنسانمان ازاد
اسم ماراانسان گذاشتن تا لباس دین رابه تنمان کنندوبگویندماحقیرهستیم
جنس مخالف را میوه ی ممنوع ماقراردادن ومارادرخفقان رابطه قرارداداند
بیاییدحیوان باشیم وکسی برای پرستش نداشته باشیم ازجنس مخالف نترسیم وشهوتمان راسرکوپ نکنیم ما حیوانیم
نیازی به پوشش دینی نیست
توازاده باش ازقبیله ونژاد خودت دفاکن وبه دیگران تعرض کن فحاشی کن اما نگذارتوراغلام وبرده ی خودکنند
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
انسان بودن لیاقت و محبتی الهی است که هر کس شایستگی آن را ندارد! چه بسا انسان نماهایی که از حیوان پست تر هستند و نیازی به بازی کردن در نقش حیوانات را ندارند!
ِآنچه که در رابطه با دین گفته شده و ارتباط بین دو جنس را میوه ممنوعه می داند! تهمتی بیش نیست... دین ارتباط مطرح شده را در چارچوب قرار داده که هر دو جنس از آسیبها برحذر بوده و کمال داشته باشند. مگر کسانی که چون نویسنده دوستدار خوی حیوانی اند!
http://www.beytoote.com/religious/sundries/relationship3-opposite.html
یکی از اهداف پرستش خداوند تکامل بعد انسانی خودمان برخلاف حیوانات است.
با چنين جهت گيرى روشن مى شود؛ كه مقصد آدمى تنها رفاه نيست بلكه حركت و رشد است.
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=2201
اینکه ارزش انسانی نویسنده چقدر متزلزل شده که خود را تا مرتبه حیوانات پایین می آورد جای بسی تامل است و نشانگر نتیجه دور شدن از فطرت خداجویی انسان است.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1656
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
مگه اون موقع محرم و نامحرمی نبوده که #کنیزان میتونستند حجاب نداشته باشند
مگر کنیزان مسلمان نبوده اند؟یا اگر کنیزی مسلمان بود میتونست حجاب نداشته باشد؟مگر محرم و نامحرمی کنیز و غیر کنیز دارد؟"
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
چرا محرم نامحرمی بوده.
در آن زمان معمول بوده كه كنيزان بدون پوشيدن سر و گردن از منزل بيرون مىآمدند، و از آنجا كه از نظر اخلاقى وضع خوبى نداشتند گاهى بعضى از جوانان هرزه مزاحم آنها مىشدند، در اينجا به زنان آزاد مسلمان دستور داده شد كه حجاب اسلامى را كاملا رعايت كنند تا از كنيزان شناخته شوند و بهانهاى براى مزاحمت به دست هرزگان ندهند.
بديهى است مفهوم اين سخن آن نيست كه اوباش حق داشتند مزاحم كنيزان شوند، بلكه منظور اين است كه بهانه را از دست افراد فاسد بگيرند.ديگر اينكه هدف اين است كه زنان مسلمان در پوشيدن حجاب سهلانگار و بى اعتنا نباشند مثل بعضى از زنان بى بند و بار كه در عين داشتن حجاب آن چنان بىپروا و لاابالى هستند كه غالبا قسمتهايى از بدنهاى آنان نمايان است و همين معنى توجه افراد هرزه را به آنها جلب میكنه. 📝 *لبیک یا حسین* خانم دارستانی, [۱۶.۰۴.۱۶ ۲۱:۳۸]
[In reply to M. Rezayat]
با توجه به واقعیت بردهداری در زمان ظهور اسلام، این دین با وجود مبارزه تدریجی با آن،[1]احکامی نیز برای بردگان در نظر گرفت که یکی از آنها موضوع حجاب کنیزان بود. با توجه به آیات و روایات مرتبط؛ حجاب زنان و کنیزان را میتوان به چند دوره تقسیم کرد:
1. دوره همگونی حجاب زنان آزاد با حجاب کنیزان
با توجه به برخی آیات قرآن، گویا حجاب همه زنان (اعم از کنیز و غیر کنیز) تا زمان نزول این آیات همانند و شبیه بوده است و پس از آن، تفاوتی بین حجاب آنان ایجاد شده است. آیه 31 سوره نور به طور خاص؛ دستور حجاب کاملتر به زنان مؤمنه میدهد و جزئیاتی از حجاب را مطرح میکند که قبلاً رعایت نمیشده، مثلاً میفرماید: «...روسریهاى خود را بر سینه خود افکنند [تا گردن و سینه با آن پوشانده شود]...».[2]
از آیه 59 احزاب برمی آید که رعایت حجاب کامل اسلامی از طرف زنان قبل از نزول این آیه لازم نبوده و فرقی بین زنان آزاد و کنیزان نبوده است.
2. دوره تفاوت حجاب زنان آزاده و کنیزان
در بررسیهای قرآنی - تاریخی، نقطه جدایی و تفاوت حجاب کنیزان با زنان آزاده را میتوان نزول آیه 59 سوره احزاب دانست. در شأن نزول این آیه[3] چنین آمده است: عدهای از افراد لا ابالی؛ به خصوص شبهنگام؛ مزاحم دختران و زنان پاکدامن میشدند و بهانه آنان؛ شباهت ظاهریشان با زنان فاسده و کنیزان بود؛ خداوند در اینباره دستور جدیدی ابلاغ کرد و فرمود: «اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها(روسریهاى بلند) خود را بر خویش فروافکنند، این کار براى اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است؛ [و اگر تا کنون خطا و کوتاهى از آنها سر زده توبه کنند] خداوند همواره آمرزنده رحیم است».[4]
یعنی؛ اگر این حجاب کامل را رعایت کنند از دیگر افراد متمایز شده و به صورت معمول مورد آزار و اذیت قرار نمیگیرند.
تکمیل حجاب در این آیه با توجه به معنای آن؛ مربوط به حجاب سر و گردن است[5] و بر طبق روایات؛[6] مخصوص زنان آزاد بود و میتوان فهمید که در جامعه آن روز به این قسمت از حجاب اهمیتی داده نمیشد و دست کم بودند دختران و زنانی که چنین حجابی نداشتند.
باید دقت شود که معنای این آیه شریفه؛ لزوم بیحجاب بودن کنیزان نیست، همانطور که نمیتوان اجازه اذیت و آزار کنیزان و نظر شهوانی و گفتوگوهای هوس انگیز با آنان را از آیه برداشت کرد.
اولین گزارش اجبار کنیزان به نپوشاندن سر در دوران خلیفه دوم نقل شده است. «بغوی» در تفسیر خود روایتی نقل میکند: «روزی کنیزکی که روی خود را پوشیده بود از جلوی دیدگان عمر؛ خلیفه دوم، گذشت. عمر به او دشنام داد و با شلاق به او ضربه زد و گفت: آیا خودت را شبیه زنان آزاد کردهای؟!».[7]
ظاهراً همین روش دست کم تا زمان عمر بن عبدالعزیز؛ یعنی سالهای پایانی قرن اول در بین لایه حکومتی و عموم مردم ادامه داشت. از دستورات عمر بن عبدالعزیز نیز آن بود که مانع شوند کنیزان، حجاب خود را مانند زنان آزاد قرار دهند.[8]
اولین روایات شیعی موجود در این باب نیز مربوط به اواخر همین قرن است.
راوی میگوید از امام باقر(ع) پرسیدم: آیا کنیز هم باید سر خود را بپوشاند و نماز بخواند؟ آنحضرت فرمود: «بر کنیز واجب نیست که مقنعه بر سر کند».[9]
از امام صادق(ع) پرسیده شد: آیا کنیزى که نماز میگذارد [باید] سر خود را بپوشاند؟ آنحضرت فرمود: «خیر، پدرم هر گاه میدیدند کنیز خادمه نماز میخواند و مقنعه بر سر کرده او را میزد تا مقنعهاش را بردارد و بدین ترتیب زن حرّه(آزاده) از مملوکه مشخص گردد».[10]
ادامه پاسخ #شبهه #شماره_165
اما روایت دیگری نیز از امام صادق(ع) نقل شده است که در آن؛ زدن کنیزان را به دیگران نسبت دادهاند: ابی خالد قماط نقل میکند از امام صادق(ع) پرسید: آیا کنیز باید سر خودش را بپوشاند؟ آنحضرت فرمود: «اگر خواست میتواند بپوشاند و میتواند نپوشاند (مخیر است) شنیدم که پدرم میفرمود: این کنیزان زده میشدند و به آنان گفته میشد که خود را شبیه زنان آزاد نکنید».[11]
اینکه امام باقر(ع) در این روایت، سنت تنبیه کنیزان در صورت حجاب را به دیگران نسبت داده، شاید نشانگر آن باشد که اصرار بر نپوشیدن مقنعه و روسری برای کنیزان پیش از آنکه سنت اسلام باشد، سنت خلیفه دوم بوده است.
بیهقی از انس بن مالک چنین نقل کرده است: «کنیزکان عمر بن خطاب در حالی به ما خدمت میکردند که موهای ایشان پیدا بود و بر سینههایشان ریخته بود».[12] البانی این روایت و رجال آنرا ستوده است.[13]
همین سنت خلیفه دوم بعد از او پیگیری شد و در این مدت یعنی تا سالهای پایانی قرن اول که عمر بن عبدالعزیز مجدداً بر این سنت تأکید کرد، ما گزارشی در این زمینه نداریم.
روایات شیعی نیز در سالهای پایانی قرن اول و اوائل قرن دوم - یعنی درست مصادف با احیاء مجدد روش تنبیه توسط خلیفه وقت- صادر شده است. بنابراین، احادیثی که در آن سخن از تنبیه و زدن کنیزان است و حتی در عبارات آن؛
📝 *لبیک یا حسین* خانم دارستانی, [۱۶.۰۴.۱۶ ۲۱:۳۹]
[In reply to M. Rezayat]
عبارتی شبیه عبارت،خلیفه دوم وجود دارد، میتواند نشانگر نوعی تقیه در آن باشد.[14]
برخی از اندیشمندان اهل سنت نیز چنین تنبیهی را در دورههای بعدی روا ندانسته و در صدد توجیه رویکرد خلیفه دوم برآمدند: «جلوگیری از حجاب کنیزان در زمان عمر، یک سیاست شرعی (حکم دولتی و نه حکم شرعی) بوده است».[15]برخی نیز این سیاست را سیاستی موقّت خواندهاند که در زمان خلیفه دوم و احیاناً در زمانی محدود اجرا و سپس انکار شده است.[16]
هر چه از زمان عمر بن عبدالعزیز و اوائل قرن دوم به بعد میرویم حقیقت این مطلب رخنمایی میکند، همانطور که ذکر شد، در برخی روایات امام صادق(ع) دیگر صحبتی از اجبار به بی حجابی کنیزان نیامده، بلکه آنان را در اختیار حجاب آزاد قرار داده است.[17]
بررسی و نتیجهگیری از روایات
با بررسی روایات شیعی که بیشتر آنها مربوط به حجاب در نماز برای کنیزان است، میتوان نتیجه گرفت که کنیزان در پوشش سر و یا نپوشاندن آن آزادند، اگرچه عفاف و پوشش در هر حال برتری و استحباب دارد. همچنین نمیتوان به روایات تنبیه کنیزان در صورت پوشاندن سر، اعتماد چندانی کرد.
مشهور فقها نیز قائل به عدم وجوب پوشش سر برای کنیزان - در نماز و غیر نماز – شدهاند، اگرچه حکم به استحباب حجاب برای آنان دادهاند.[18]
[1]. ر.ک: «اسلام و برده داری»، سؤال 513.
[2]. نور، 31. نیز ر.ک: «حجاب در اسلام»، سؤال 431؛ «کیفیت تشریع حجاب»، سؤال 11202.
[3]. عروسی حویزی، عبد علی بن جمعه، تفسیر نور الثقلین، تحقیق: رسولی محلاتی، سید هاشم، ج 4، ص 307، قم، انتشارات اسماعیلیان، چاپ چهارم، 1415ق.
[4]. احزاب، 59.
[5]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 17، ص 427، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، 1374ش.
[6]. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج8، ص 581، انتشارات ناصر خسرو، تهران، 1372 ش.
[7]. بغوی، حسین بن مسعود، معالم التنزیل فی تفسیر القرآن، ج 3، ص 664، بیروت، داراحیاء التراث العربی، 1420ق.
[8]. «عمر بن عبد العزیز کتب: أن لا تلبس أمه خمارا و لا یتشبهن بالحرائر»؛ ابن سعد کاتب واقدی، محمد بن سعد، الطبقات الکبری، تحقیق: عطا، محمد عبد القادر، ج 5، ص 296، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1410ق.
[9]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 3، ص 394، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[10]. شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج 4، ص 411، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، چاپ اول، 1409ق.
[11]. «عَنْ أَبِی خَالِدٍ الْقَمَّاطِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ(ع) عَنِ الْأَمَةِ أَ تُقَنِّعُ رَأْسَهَا قَالَ إِنْ شَاءَتْ فَعَلَتْ وَ إِنْ شَاءَتْ لَمْ تَفْعَلْ سَمِعْتُ أَبِی یَقُولُ کُنَّ یُضْرَبْنَ فَیُقَالُ لَهُنَّ لَا تَشَبَّهْنَ بِالْحَرَائِرِ»؛ همان، ص 412.
[12]. بیهقی، احمد بن حسین، السنن الکبری، محقق: عطا، محمد عبد القادر، ج 2، ص 320، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ سوم، 1424ق.
[13]. «قلت: و إسناده جید رجاله کلهم ثقات»؛ البانی، محمد ناصر الدین، إرواء الغلیل فی تخریج أحادیث منار السبیل، ج 6، ص 204، بیروت،
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1657
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
درقران از نبوت سخن به میان امده و نام بسیاری از پیامبران امده و طبق عقاید شیعه که می گویند امامت افضلیت بر نبوت دارد باید مانند نبوت صریح و واضح و حتی واضح تر و صریح تر باشد زیرا که برتر از نبوت به زعم شیعه است که اینطور نیست »
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣اولا : جواب قسمتی از این سطورِ نوشته شده در پست های قبلی و نیز در پستی که علتِ عدمِ بیانِ نام حضرت علی (ع) را مطرح کرده بود داده شده است و نیازی به جواب نمیبینم چون برای عاقل یک اشاره کافیست
👈( العاقل یکفی بالاشارة ) ‼️
2⃣ثانیا : اینکه ایشان بیان کرده اند که امامت افضل از نبوت است پس باید با نام می آمد چرا نیامده !
عرض میکنم که :
💠 اولا این صحیح است که امامت بالاتر از مقام نبوت است بنابر آیه ابتلاء
( 124 بقره که ذکر شد )
💠 ثانیا اتفاقا شما ناخواسته گفته ما را #اثبات کرده اید که بنابر اهمیتِ این موضوع یعنی امامت است که بیانِ #وصایت امیر مومنان (ع) بیان ، از نوع #صفت است نه بیان به #اسم ( نام ) که قبلا عرض شد این نوع معرفی دالّ بر اهمیت امر است بنابر #قواعد_ادبیات_عرب ؛ که بیان به صفت #افصح و زیباتر از بیان به اسم و نام است یا به عبارت دیگر واجب بود تا اسم حضرت در قرآن نیاید به خاطر اهمیتی که داشت پس این گفته ایشان هم بر گرفته از عدم علم و اطلاع ایشان از ادبیات عرب و #اعجاز لفظی قرآن است ‼️
پس : عدمِ بیان نام و مصداق امام در قرآن دلیل بر اهمیت امر امامت هست 👈 بنابر ادبیات قرآنی و عربیِ فصیح و اعجاز لفظی قرآن
3⃣ثالثا متأسفانه باز هم ایشان بنابر جهلشان سخن گفته اند و آن اینکه امامت بالاتر از نبوت نیست ‼️
جواب این ادعای بی اساس را هم بنابر آیه 124 بقره در ضمن پست های قبلی دادیم که دگر جایی برای بیان اضافی نیست
🆔 @naghdeatheist
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1658
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
امامت هیچ اصلی در سنت و حدیث صحیح ندارد
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اولا : در این باره یک #مناظره_ای بین ما و ادمین بی سواد این کانال شده که حتما #منتشر خواهیم کرد که سندی دیگر بر #رسوایی و بی سوادی ایشان هست .
ثانیا : اما نقد این سخن بی اساس : 👇
👈 1) در پست قبلی خلاف این سخن را اثبات کردیم که امامت علاوه بر اینکه #ریشه_قرآنی دارد #ریشه_روائی هم دارد
👈 2) روایات #صحیح در این باب بسیار بوده و در حد #متواتر است ( که ذکر خواهم کرد )
👈 3 ) بررسی که ایشان کرده اند همه دروغ و بی اساس میباشد که عرض خواهم کرد
🌿👈 اما روایات صحیح و متواتری که امامت را اثبات میکند فقط یک روایت را نقل میکنم تا باز هم دروغ و بی سوادی ایشان معلوم شود :
💢 پیامبر اکرم صراحتا فرمودند : « یا علی انت ولیّ کل مومن بعدی و مومنة »
🌀👈 تمام منابعی که در ذیل میآید از منابع دست اول اهل سنت هست حتی یک منبع شیعی هم نمیدهم تا هیچ بهانه ای باقی نماند :
منابع :
📚 تحفة الأحوذي بشرح جامع الترمذي ، ج 10 ص 146
📚 مسند أحمد بن حنبل ، ج 4 ص 437
📚 فضائل الصحابة ج 2 ص 684
📚الإصابة في تمييز الصحابة ، ج 6ص 623
📚 البداية والنهاية ، ج 7 ص 346
📚 السنن الكبرى ، ج 5 ص 133
📚 تاريخ بغداد ، ج 4 ص 338
📚 السنة ، ج 2 ص 565
📚 المعجم الكبير ،ج 22 ص 135
📚 المصنف في الأحاديث والآثار ،ج 6 ص 372
پس از ملاحظه #منابع_حدیث ، اكنون نوبت به بحث پيرامون صحت و عدم صحت آن از جهت #سند مي رسد ( که ایشون فرموده بودن هیچ روایت صحیح السندی نیست ) تا با نقل آراء بزرگان از علماي اهل سنت قوت و ضعف آن را بر رسي نمائيم :
✅ #تصحيح_حاكم_نيشابوري :
حاكم نيشابوري بعد از نقل اين حديث در مورد سند آن ميگويد :
👈 « هذا حديث صحيح الإسناد و لم يخرجاه بهذه السياقة »
منبع :
📚 المستدرك على الصحيحين ، ج 3 ص143
✅ #تصحيح_ذهبي :
ذهبي ، رجالي سرشناس اهل سنت نيز ، در تعليقهاش بر المستدرك حاكم ، صحت اين حديث را تاييد ميكند :
👈 تعليق الذهبي قي التلخيص : صحيح .منبع :📚 المستدرك بتعليق الذهبي ، ج 3 ص 143
✅ #تصحيح_ألباني :
ألباني نيز بعد از نقل نظر حاكم و ذهبي ، نظر خود را در مورد آن ابراز كرده و مينويسد :
👈 صحيح الإسناد و وافقه الذهبي و هو كما قالا منبع :📚 الالباني ، السلسلة الصحيحة ، ج 5 ص222
✔️ 💢👈 بزرگان ديگري از اهل سنت نيز اين حديث صحيح را در كتب خود منعكس نمودهاند كه ميتوانيد در ذيل تعدادي از آنها را ملاحظه فرماييد :
📕 ابوبكرآجري در کتاب 👈 الشريعة ، ج 4 ص 2021 ،
📕 طبراني در کتاب 👈 المعجم الكبير ، ج 12، ص 97
📕 ابن عبد البر در کتاب 👈 الاستيعاب في معرفة الأصحاب ، ج 3 ص 1091
📕 ابن عساكر در کتاب 👈 تاريخ مدينة دمشق ، ج 42 ص 199
📕 تلمساني در کتاب 👈 الجوهرة في نسب النبي ، ج 1 ص 292
📕 صفدي در کتاب 👈 الوافي بالوفيات ، ج 21، ص 178
📕 ابن كثير در کتاب 👈 البداية والنهاية ، ج 7 ص 339
📕 عبد القادربغدادي در کتاب 👈 خزانة الأدب ، ج 6 ص 68
🆔 @naghdeatheist
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1659
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
اگر امامت جزوی از اصول دین است باید به صورت واضح و صریح در قران بیاید که نیامده
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔰🔰 اولا : اولا قرآن در مواردی سخن کفار را نقل می کند، که از عدم نزول آیه ای بر پیامبر (ص) ابراز تعجب می کرده اند :
«وَ یَقُولُ الَّذینَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ 👈 كسانى كه كافر شدند مىگویند: «چرا آیه (و معجزه) اى از پروردگارش بر او نازل نشده است؟!»
«وَ یَقُولُونَ لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّه 👈 مىگویند : چرا معجزهاى از پروردگارش بر او نازل نمىشود؟!»
و... .
این در حالی است که پیامبر (ص) آیات و معجزات متعددی برای مردم، ارائه کرده بود. رمز اینکه عده ای علیرغم آن همه آیه، باز چنین سخنانی مطرح می کردند، در این جاست که انسان می تواند چشم و گوش را بسته و تمام حقایق را انکار کند ‼️
و ایشان هم بسان این افرادی هست که قرآن توصیفشان کرد ..
🔰🔰 ثانیا : به راستی اگر هیچ بخش تاریخ را باور نکنیم و تمام مسلّمات آن را کنار بگذاریم، این چه امر مهم و سنگینی بوده است که رسول (ص) پس از ابلاغ پیام های الهی، اگر آن را ابلاغ نمی کرده، تمام زحماتش هدر می رفته است؟ این چه امری بوده است که عده زیادی از مردم، نسبت به آن موضع منفی داشته اند که خدا وعده حفاظت از رسول (ص) در مقابل مردم را مطرح می کند؟ آیا اندیشیدن در همین یک آیه کافی نیست تا برای چشمان باز حقیقت را روشن نماید؟
🔰🔰 ثالثا : بيان و تشريح مقاصد آيات هم از ناحيه خدا است و به وسيله وحى ديگرى جز وحى قرآنى در اختيار پيامبراكرم(ص) قرار مىگيرد. پس ما با دو وحى روبهرو هستيم: «وحى قرآنى» و «وحى تبيينى». در وحى قرآنى لفظ و معنا هر دو از ناحيه خدا است؛ امّا در وحى تبيينى معنا از خدا و لفظ از سوى رسول خدا(ص) است. آيات 43 و 44 سوره نحل به اين دو گونه وحى اشاره مىكند: «وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ؛ ما بر تو «ذكر» را نازل كرديم تا قرآنى را كه براى مردم نازل شده تبيين و تفسير كنى و زمينه تفكر آنها را فراهم سازى». اين ذكر همان «وحى تبيينى» است كه درست تجلى يافته است و تمام سخنان پيامبر(ص) در زمينه معارف و دستورالعملهاى دينى را شامل مىشود. اين مقدمات نشان مىدهد عدم ذكر مصداقها به نام ائمه اطهار(ع) اختصاص ندارد و غالب معارف و احكام الاهى را شامل مىشود.
👈 پس بنابر آیة فوق تلازمی بین اصول دین بودن امری و ذکر شدن آن در قرآن نیست .. بگذریم ..
اما اینکه امامت از اصول دین است :
💢👈 «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْكافِرینَ
[مائده/۶۷]
معنی : اى پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، كاملًا (به مردم) برسان! و اگر نكنى، #رسالت_او_را_انجام_ندادهاى ! خداوند تو را از ( خطرات احتمالىِ ) مردم، نگاه مىدارد و خداوند، جمعیّت كافران ( لجوج ) را هدایت نمىكند »
🔻 در این آیه به ابلاغ رسالت اشاره می کند که پیامبر (ص) آن را انجام داده است! اما یک مساله باقی مانده است!
خود آیه نشان می دهد که همین مساله ضامن بقای پیام رسول (ص) است که اگر آن انجام نگیرد، تمام زحمات رسول (ص) از بین می رود.
و این نشان دهنده اهمیت کار است .
🔹 و این آیه صراحتا اصول دین بودن امامت را بیان میکند
حال سخنان مفسرین راجع به آیه :
1⃣ ابن ابی حاتم : نزلت هذه الایة فی علی بن ابی طالب
و حتی ابن تیمیه هم که یک کافر درجه یک هست تفسیر ابن ابی حاتم رو قابل اعتماد میداند
منابع :
📚 تفسیر ابن ابی حاتم ، ج4 ، ص1172
📚 منهاج السنة ، ج1 ، ص 178
2⃣ السیوطی : که میگوید این آیه را اینطور ما میخواندیم : أنّ علیا مولی المومنین
منبع :
📚 الدر المثور ج2 ، ص 298
3⃣ آلوسی : آلوسی هم همین مطلب را نقل کرده است
منبع :
📚 روح المعانی : ج 6 ، 193
💢👈 حال گوش فرا دهیم به این دو روایت که آخرین میخ را بر تابوت این ملحدینِ بیسواد میزند :
🌀1 ) قال الزرارة : فقلت و أیِّ شیءٍ من ذلک أفضل ؟ قال الولایة أفضل لأنها مفتاحهنّ و الوالی هو الدلیل علیهنّ
( بحار الانوار ، ج 65 ، ص 332 )
معنی : زرارة میگوید : پس از اینکه امام باقر ( ع ) ارکان 5 گانه اسلام را بیان کرد ، از آن حضرت پرسیدم ، کدام یک از این ارکان برتر است ؟ امام (ع) فرمود : ولایت برترین پایه است ، زیرا ولایت در میان ارکان دین نقش کلیدی دارد و امام راهنمای دین است .
🆔 @naghdeatheist
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1660
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
امامت مورد ادعای #شیعه هیچ اصلی از قران ندارد و همانطور که #قران می گوید هاتوا برهانکم ان کنتم صادقین از علمای شیعه طلب ایات امامت علي و اولاد او را طلب می کنیم»
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اولا : امامتِ مورد ادعای شیعه هم بنیان قرآنی دارد و هم روائی 👈 و حال به یاوه سرائی هایی که نمایان کننده بی سوادیِ این کانال و ادمین هایشان هست باز هم جواب میدم تا بیش از پیش رسوا شوند
آيات فراواني در قرآن كريم در فضائل امير مومنان وبرتري وي بر ديگران نازل شده است . وبسياري از علماي شيعه و سني تا 300 آيه را در اين باره برشمردهاند كه ما به نقل رواياتي از طريق اهل سنت در اين باره اشاره مي کنيم تا هیچ بهانه ای برای ایشون و ادمینهایشان باقی نماند .
💢👈 ابن عساكر ، از علماي بزرگ اهل سنت در تاريخ دمشق مينويسد :
عن ابن عباس ، قال : « نزلت في عليّ ثلاثمائة آية » .
معنی : ابن عباس مي گويد : 300 آيه از قرآن كريم در باره علي عليه السلام نازل شده است .
منابع :
📚 تاريخ مدينة دمشق ، ج 42 ، ص364
📚 تاريخ الخلفاء ، ص 171
📚 الصواعق المحرقة ، 196
💢👈 و همچنين خطيب بغدادي در تاريخ بغداد مينويسد :
عن ابن عباس قال : نزلت في علي ثلاثمائة آية .
منبع :
📚 تاريخ بغداد ، ج 6 ، ص 221 .
💢👈 و سيوطي از بزرگترين علماي تاريخ اهل سنت نيز این روایت را ذکر میکند
📚 تاريخ الخلفاء ، ص 171
📚 الصواعق المحرقة ، ص 196
@naghdeatheist
➖⭕️ در قرآن مجید آیات فراوانی هست که در بیان و اثبات امامت ائمه طاهرین می باشند. البته دلالت این آیات با توجه به احادیث بسیار زیاد متواتر است که از رسول گرامی اسلام در شأن نزول این آیات وارد شده است. احادیثی که مورد قبول شیعه و سنی است؛ما در اینجا به چند آیه اشاره می کنیم :
✔️💢 در قرآن #دوازده_آیه وجود دارد که در آنها کلمه «امام» و « ائمه » بهکار رفته و صحبت از « امامت » شده است. مصادیق و موارد استعمال #امام در این آیات مختلف است: امام در هشت مورد بر انسان، در دو مورد برکتاب، در یک مورد بر لوح محفوظ و در یک آیه بر راه و صراط اطلاق شده است.
🔰1⃣ 👈 "وَ إِذِ ابْتَلىَ إِبْرَاهِمَ رَبُّهُ بِکلَِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنىِّ جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ #إماما قَالَ وَ مِن ذُرِّیَّتىِ قَالَ لَا یَنَالُ عَهْدِى الظَّالِمِینَ"؛
معنا : به خاطر آورید هنگامى که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونى آزمود. و او به خوبى از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: «من تو را #امام و #پیشواى مردم قرار دادم!» ابراهیم عرض کرد: «از دودمان من (نیز امامانى قرار بده!)» خداوند فرمود: «پیمان من، به ستمکاران نمىرسد! (و تنها آن دسته از فرزندان تو که پاک و معصوم باشند، شایسته این مقامند) .
فارغ از مباحث گسترده و پراکنده تفسیری در این آیه، جعل امامت به مثابه مفهوم محوری در این آیه، کانون بحث مفسران شده
🌿 چنانکه مشاهده میکنید در این آیه صراحتا به مقام امامت اشارت رفته و در بقیه آیه از آن تعبیر بر #عهد کرده است که به ظالمین نخواهد رسید از این آیه 3 چیز اثبات میشود :
➖ 1) وجود بحث امامت در قرآن ( برخلاف گفته این کانال بی سواد )
➖ 2 ) وجوب نصب امام از جانب خدا
➖ 3 ) عصمت امام
☝️ برای هر یک از گفته ها دلایل بسیار و گوناگونی وجود دارد که طرحِ آنها مجال دیگری را میطلبد که به راحتی میتوان راجع به این سه جمله دو جلد کتاب قطور نوشت
🔰2⃣ 👈 دومین آیه : “وَ جَعَلْنَاهُمْ #أئمة يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَ أَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيرْاتِ وَ إِقَامَ الصَّلَوةِ وَ إِيتَاءَ الزَّكَوةِ وَ كاَنُواْ لَنَا عَابِدِينَ”؛
معنا : و آنان را #پيشوايانى قرار داديم كه به فرمان ما، ( مردم را ) هدايت مى كردند و انجام كارهاى نيك و بر پا داشتن نماز و اداى زكات را به آنها وحى كرديم و تنها ما را عبادت مى كردند.
🆔 @naghdeatheist
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1661
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
صحبتهای جنجالی پسر پروفسور حسابی در خصوص تاسیس دانشگاه تهران
برای صحبت درباره لزوم تاسیس دانشگاه در ایران رفتیم حضور رضا شاه. دستور داد پهلویش نشستم و چایی آوردند. وقتی صحبت هایم درباره لزوم دانشگاه و فوایدش تمام شد گفت برای تحقق این کارها چند سال زمان لازمه؟ گفتم ۳ تا ۵ سال.
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ ماجرای بیان شده با تحریف خاطره دکتر حسابی از تاسیس دانشگاه تهران، تلاش در قهرمان پروری و ارائه شخصیتی منطقی از رضاخان دارد و ادعاهای مطرح در کلیپ مصاحبه پسر ایشان، در هیچ منبع معتبر دیگری اعم از منابع تاریخی یا علمی کشور یا حتی خاطرات شفاهی رجال آن عصر یافت نمی شود! از قضا کتاب استاد عشق (که خاطرات خود دکتر حسابی و نوشته فرزند ایشان است!) و.. روایت متفاوتی از ماجرای تاسیس دانشگاه تهران دارند.
2⃣در تعیین مکان دانشگاه فعلی تهران، بین زمینداران و دلالان رقابتی پیش می آید که سرانجام با توجه به نظر موسیو گدار معمار و سازنده فرانسوی دانشگاه تهران، باغ جلالیه (باغ ساخته شده یکی از شاهزاده های قاجار بنام جلال الدوله) انتخاب میشود.
http://yon.ir/zSnw
http://yon.ir/8wE4
3⃣ رجال دیگری نیز چون دکتر اسماعیلخان سنگ، سید محمد تدین و خصوصا علیاصغر حکمت در تاسیس دانشگاه تهران نقش داشتند که در صحبتهای وی اشاره ای به آنها نشده است!
4⃣ صرف ادعا و نقل دست دوم یک خاطره آنهم فقط به صورت شفاهی در مورد واقعه ای از تاریخ معاصر، یا انجام مصاحبه و پخش از رسانه ها، اثبات کننده مطلبی نیست و نیازمند ارائه اسناد و دلایل و یا حداقل قرائن و شواهدی می باشد که چنانکه در مورد اخیر گذشت، برای آن وجود ندارد. ضمن احترام به فرزند دکتر حسابی، خاطرات شفاهی منقول از طرف وی حتی نابغه سازی از دکتر حسابی بارها مورد نقد جدی متخصصان قرار گرفته است. (منتقدان معتقدند دکتر حسابی نه یک نابغه که یک استاد معمولی فیزیک بود که فقط #سناتور بود. همین)
http://yon.ir/nKC2
http://yon.ir/4xBg
5⃣برخلاف القائات سلطنت طلبان، #اولین دانشگاه مدرن، دانشگاه تهران و دوره #رضاشاه نبوده،❌ بلکه 80 سال پیش از آن #امیرکبیر با ساخت #دارالفنون کلید آموزش عالی در ایران را زد که متاسفانه در سال 1308 بدست حکومت رضاشاه خراب شد تا دوباره ساخته شود. پس از آن نیز چندین مدرسه عالی از جمله 👈مدرسه نظام (1264)، 👈مدرسه علوم سیاسی (1278) زیر نظر وزارت خارجه و 👈 کالج امریکایی ها (1311) برای تحصیل آموزش عالی در ایران تاسیس شدند. همچنین اولین دانشگاه علوم پزشکی نیز در 👈 #ارومیه و در دوره مظفرالدین شاه ساخته شد و بعدها دانشگاه ارومیه شد. پس از آنها در سال 1314 از ادغام مدرسه علوم سیاسی، مدرسه طب، مدرسه فلاحت و... #دانشگاه_تهران تاسیس شد.
🔶 «وزارت علوم» ایران هم نه در زمان رضاشاه که نخستین بار در سال ۱۲۳۴ شمسی در دوره ناصرالدین شاه تأسیس شد و اولین دانشجویان #بورسیه هم نه در زمان رضاشاه که 100 سال پیش از او توسط عباس میرزا ولیعهد قاجار به خارج از کشور اعزام شدند. (تاریخمان را درست بخوانیم و بگوییم)👍
http://yon.ir/OY11
🔶 متاسفانه حتی در اقدامات مثبت دیکتاتورها اغراقها اجازه نمیدهد زوایای مهم آنها بیان شود. به عنوان نمونه، دانشگاه های ایران در زمان پهلوی نه همچون بیان تحریف آمیز برخی، توسط #ایرانی که گرته برداری مستقیم از دانشگاه های خارجی و همگی تحت کالج و سلطه آنها بود. در دوره رضاشاه حتی معماری دانشگاه تهران توسط #فرانسویها انجام شد و در دوره #محمدرضاشاه، دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران (#دانشگاه_شریف فعلی) و «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» (دانشگاه صنعتی اصفهان فعلی) مستقیماً بر اساس الگوی دانشگاه ام آی تی #امریکا الگوبرداری شد. #دانشگاه_فردوسی مشهد زیر نظر دانشگاه جرج تاون قرار داشت و #دانشگاه_بوعلی همدان به کمک #فرانسوی ها و #دانشگاه_گیلان زیر نظر مقامات #آلمانی تاسیس شدند.
http://yon.ir/4S0x
🔶 همین موضوع یکی از علل عقب ماندگی مزمن دانشگاه های ایران و محتوای غیربومی آن است که هنوز که هنوز است بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی ما تحصیلات غیرمرتبط با جامعه ایران و مشاغل خود دارند. چرا که دروس و علوم آنها در بسیاری از رشته ها متناسب با نیازهای بومی جامعه ایران نیست و صرفا حفظ کردن و تقلید مطالب غربی هاست. نه نوآوری یا افزایش علم. (این موضوع در سالهای اخیر اندکی تغییر یافته)