▫️ امام على عليه السلام :
اى فرزند آدم!
اگر از دنيا به قدرى كه تو را
#كفايت_كند بخواهى ،بدان كه
كمترين چيزِ دنيا كفايتت میكند
و اگر از دنيا به اندازه اى كه تو را
#كفايت_كند نخواهى، بدان كه
همه دنيا هم بسنده ات نخواهد
كرد.
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
ای جانم امیرالمؤمنین چقدر زیبا فرمودید❤️
چقدر بیچاره و بدبختن اونایی که شمای امیرالمؤمنین را ندارن😔
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
.
🪧"از کنعان تا صهیون: نگاهی گذرا بر تاریخ یهود"
✍ نویسنده: [سید روح الله ستاره حیات]
1⃣ قسمت اول: ورود حضرت ابراهیم علیه السلام به سرزمین کنعان ( آغاز سفر )
متن اصلی پست بعدی ⬇️
#تاریخ_یهود
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
🔰 قسمت دوم: اسماعیل و اسحاق؛ دو برادر، دو مسیر. آغاز قطبهای تاریخساز اسلام و یهودیت
باد داغ بیابان، ذرات شن رو به چهره ابراهیم (علیهالسّلام) میزد. هنوز خاطرات بابل (عراق امروزی) و رویارویی با نمرود در ذهنش زنده بود. همون روز که به خاطر یکتاپرستی در میان شعلههای آتش انداخته شد، اما خداوند فرمان داد: «ای آتش! برای ابراهیم سرد و بیخطر باش» (سوره انبیاء، آیه ۶۹). این معجزه باعث شد ابراهیم از آتش سالم بیرون بیاد و مردم از قدرت خداوند حیرتزده بشن. حالا ابراهیم (علیهالسّلام) به همراه همسرش ساره و برادرزادهاش حضرت لوط (علیهالسّلام) به سمت کنعان (فلسطین امروزی) در حرکت بود؛
👈 کنعان، با زمینهای حاصلخیز و طبیعت زیباش، محل مناسبی برای سکونت بود. اما بهزودی شرایط تغییر کرد؛ قحطی شدیدی منطقه رو فرا گرفت. باران نیومد، زمینها خشک شدن و مردم دچار رنج و سختی زیادی شدن.
🔸 قحطی در کنعان باعث شد ابراهیم به فکر کوچ به سرزمینی دیگه بیفته؛ جایی که بتونه از این بحران نجات پیدا کنه. مصر، با رود نیل و زمینهای حاصلخیزش، از خشکسالی و قحطی در امان مونده بود. ابراهیم تصمیم گرفت به همراه ساره راهی مصر بشه. طبق منابع تاریخی، مصر در اون زمان یکی از بزرگترین تمدنهای جهان با اقتصاد قوی و کشاورزی پررونق بود.
🔹 در مصر، ابراهیم و ساره مورد استقبال قرار گرفتن. در همین سفر بود که هاجر، زنی مؤمن از مصر، به عنوان هدیه به ابراهیم و ساره داده شد. هاجر خیلی زود جایی در دل این خانواده پیدا کرد. اما مسئلهای که همیشه ساره رو ناراحت میکرد همچنان باقی بود؛ ساره بعد از سالها زندگی با ابراهیم هنوز فرزندی نداشت. این مسئله همیشه ذهنش رو مشغول میکرد. در نهایت، ساره با بزرگواری پیشنهاد داد که ابراهیم با هاجر ازدواج کنه. این ازدواج به تولد حضرت اسماعیل (علیهالسّلام) منجر شد.
👈 تولد اسماعیل باعث شادی ابراهیم شد، اما این ماجرا باعث شد نگرانی ساره هم افزایش پیدا کنه. در برخی روایات بیان شده تنش هایی بین ساره و هاجر پیش آمد در برخی می گویند حضرت ابراهیم بخاطر مراعات حال ساره هاجر را به جای دیگری منتقل کرد.
در این شرایط، خداوند به ابراهیم (علیهالسّلام) دستور داد که هاجر و اسماعیل رو به سرزمینی دور ببره؛ جایی بیآب و علف که بعدها به مکه معروف شد.
قسمت دوم
بخش اول
ادامه در پست بعدی ⤵️
#تاریخ_یهود
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
زندگی شاد
کیفیت تبلیغ و هدایت در زمان پیامبر در زمانی مانند زمان پیغمبر اکرم و صدر اسلام، خود پیغمبر بهدنبال
نقد نگرش کثرتی به دین
آن مسئلهای که متأسفانه امروزه گریبانگیر مردم شده است و مردم به اشتباه و خطا بهدنبال پاسخ پرسشها در مورد اختیار و عدم اختیار در تقبّل دین هستند، این است که ما داریم از کثرت به وحدت نگاه میکنیم؛ یعنی خود را در این دنیا یک موجود مستقلی میدانیم که نسبت به مسائلی که در حولوحوش ما قرار دارد دارای شعور و ادراک و اختیارِ انتخاب هستیم و بعد در این مقام برمیآئیم که: پس این دین و این نماز و روزهای که بر ما تحمیل است، آیا اولاً:
مصلحت و رجحانی دارد یا ندارد؟
و [ثانیاً]: تا چهاندازه انسان در قبول و عدم قبول این آیین و این دین اختیار دارد و آزادی او کجا میرود؟ البته من فقط بهعنوان یک مسئلۀ گذرا اشاره میکنم و وارد این بحث نمیشوم.
اشتباه ما در اینجا است که هیچگاه به جنبۀ وحدت نگاه نمیکنیم، اگر ما از جنبۀ وحدت بنگریم که خداوند متعال از باب لطف بر بندگانش این دین را آورده است، آنوقت در اینجا دیگر مسئلۀ آزادی فکر و اندیشه و اختیار اصلاً چه معنا دارد؟!
تمثیل زیبا از تحمیل حق به فرد جاهل
وقتی که پدری ببیند فرزندش دچار مرض شده و مبتلای به دیفتری و امثالذلک شده است و اگر این واکسن را به او نزند ممکن است بعد از دو ساعت از دنیا برود، اینجا اصلاً جای اختیار و انتخاب برای فرزند نیست که بگوید: «من نمیخواهم، دردم میآید، من میخواهم بمیرم، من نمیخواهم این درد آمپول را تحمل کنم!» زیرا بچه است، کوچک است و نمیفهمد؛ لذا پدر دست و پایش را میگیرد و میبندد و این دارو را تزریق میکند، و دیگر نگاه نمیکند به اینکه الآن آیا فرزند او قبول میکند یا نمیکند؟
تمام آن مصالح و عنایاتی که پروردگار نسبت به بندگان دارد، با توجه به علم احاطی پروردگار نسبت به مصالح بندگان و جهل بندگان نسبت به عواقب و مصالح است.
چرا خداوند میگوید: بایستی که مردم مسلمان بشوند؟ چرا خداوند میگوید: همه باید به یک نظام، اسلام بیاورند؟!
برای چه و چرا خداوند جهاد را مقدّر کرده است؟! مگر نفعی به خدا میرسد؟! نه، تمام اینها براساس لطف است؛ چون لطف دارد، میگوید باید بپذیری! اگر نمیپذیری، باید به زور برعهدۀ تو گذاشته بشود؛ چون فرض بر این است که جاهل هستی.
#حدیث_عنوان_بصری
#علامه_محمدحسین_تهرانی
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
زندگی شاد
نقد نگرش کثرتی به دین آن مسئلهای که متأسفانه امروزه گریبانگیر مردم شده است و مردم به اشتباه و خط
حکمتِ جنگ و اسیر گرفتن مشرکین
در جنگ بدر أُسرا را ـ که حدود هفتاد نفر بودند ـ به طنابی بسته بودند تا فرار نکنند.
وقتی که آنها را از کنار پیغمبر اکرم عبور دادند، پیغمبر تبسمی کردند.
حال در چنین زمینهای جدّاً اگر ما در آنجا بودیم نسبت به پیغمبر چه حکمی میکردیم؟! عقل و سعه و ادراک محدود ما و جهل ما نسبت به مصالح و نسبت به مقام و مُدرکات پیغمبر اکرم، چه قضاوتی میکرد؟ قضاوت ما این بود: الآن جنگی واقع شده و حضرت در این جنگ پیروز و غالب شده و بر اریکۀ قدرت و اقتدار و استیلاء قرار گرفته است، لذا از یک مقام بلند با یک حالت تمسخر و استهزاء به این اسرا نگاه میکند که: «شما که میخواستید با ما دربیفتید، دیدید چه بلایی بر سر شما آوردیم؟! دیدید شما را اسیر کردیم و چه به روزگارتان درآوردیم؟!»
و این مسئله طبیعی است؛ چرا؟ چون درک ما همین است و از این مرحله تجاوز نمیکند. هیچ با خود فکر نمیکنیم که ممکن است در مخیّلۀ پیغمبر مطالب دیگری بگذرد؛ زیرا ما در آن موقعیت قرار نداریم. هیچ با خود فکر نمیکنیم که این خنده ممکن است منشأ و محملی غیر از این داشته باشد؟!
به عبارت دیگر: فعل و کار پیغمبر را با امور متعارف خود قیاس میکنیم، و اینجا است که این اشکالات و اعتراضات پیش میآید! اینجا است که «چرا انجام دادی و یا ندادی» پیش میآید! اینجا است که «ای رسول خدا بهتر بود این کار را میکردی» پیش میآید!
کار نیکان را قیاس از خود مگیر *** گرچه باشد در نوشتن شیر، شیر
پیغمبر به یک معنای دیگری نگاه میکند.
یکی از آنها رو میکند به عباس عموی پیغمبر و میگوید: «آن فردی که در مکّه میگفتی دارای حالات و روحیات و اخلاق عجیب است، همین فرد است که داریم میبینیم؟!😳
نگاه کن و ببین که از اسارت ما چقدر خوشحال است!» 😒
وقتی پیغمبر این را شنیدند فرمودند: «هرچه من شما را دعوت کردم نپذیرفتید، الآن میخواهم شما را با طناب به بهشت ببرم!» یعنی درست مثل بچهای که از مِهْمیز لطف و عنایت پدر فرار میکند.
حکایت حضرت موسی و گوسفند
یا مثل حضرت موسی ـ علی نبیّنا و آله و علیه السّلام ـ که گوسفندی از میان رمهاش فرار میکند و حضرت به دنبال آن گوسفند و بره میدود ولی نه برای اینکه او را به گلّه برگرداند، بلکه برای اینکه او را از گرگ محافظت کند.
در مخیّلۀ آن گوسفند چه میگذرد و در مخیّلۀ موسی چه میگذرد! ببینید تفاوت در کجاست! آن گوسفند فرار میکند از اینکه موسی میخواهد او را بیاورد و در تحت نظام و تربیت و مِهْمیز خودش قرار بدهد، و موسی بهدنبال او میگردد تا او را از شرّ گرگ حفظ کند؛ هیچگاه آن گوسفند به فکر موسی نخواهد رسید!
ملاک عمل اولیاء نسبت به مردم
بنابراین آیا در چنین شرایطی عقل و منطق و وجدان اقتضاء میکند که حضرت موسی آن گوسفند و برّه را به حال خود بگذارد و بگوید: «حال که تو نمیفهمی من برای چه دارم به دنبالت میآیم، به دنبال کار خودت برو تا ما هم اینقدر بیخود به دنبالت نگردیم!»
نه، چون وجدان و عقل و منطق یک پیغمبر اقتضاء میکند که با مردم بر طبق فکر خود عمل کند، نه بر طبق تمنیات آنها! والاّ دیگر پیغمبر نیست و او هم مثل سایر مردم خواهد بود. این نکته، خیلی نکتۀ دقیق و باریکی است!
#حدیث_عنوان_بصری
#علامه_محمدحسین_تهرانی
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
بانوانی که قم نیستید و آرزوی جهاد در زمان فعلی که اهدای طلاست دارید مدیران این کانال جمع آوری و به دفتر مقام معظم رهبری تحویل داده می دهند در صورت درخواست شما رسید نیز دریافت میگردد.
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 خـــــــانومــــــایی که آرزوی جهــــاد دارید!
🇵🇸 افتتــــــــــاح پویش #طلای_مقاومت🏅
✌️پویشی که قراره در راستای دستور مقام
معظم رهبری با اهدای طلاهـــامون به جبهه
مقاومت کمک کنیم.
🔸امشب (۱۹ مهر) ساعت ۱۹ تا ۲۱، حیــاط
اصــلـــــــــی مـــســـجـــد مـــقـــدس جـــمـــکــران.
🔹 با حضور: #محسن_عباسی_ولدی
این یه قراره ویژهست حتما تشریف بیارید💯
#ایران_همدل #طلای_مقاومت
@abbasivaladi
امام باقر (عليه السّلام):
هيچ عبادتي در روز جمعه نزد من محبوب تر از صلوات بر محمّد و آل مطهّر او -صَلَّي اللهُ عَلَيهِم اَجمَعين-نيست.
اگر براي هزار مرتبه صلوات فرصت نكرد، دست كم صد مرتبه را ترك نكند، تا در روز قيامت چهره اش نوراني گردد.
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
روايت شده: هركس روز جمعه صد مرتبه صلوات فرستد و صد مرتبه
أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إلَيْهِ
گويد و صد مرتبه سوره <توحيد> را بخواند، آمرزيده خواهد شد.
و نيز روايت شده: كه ثواب صلوات بر محمّد و آل محمّد (صلّي الله عليه و آله) ، بين نماز ظهر و عصر برابر با ثواب هفتاد حج است.
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
چقدر خوبه بتونیم این اعمال را از طرف اموات که دستشون از دنیا و انجاماعمال کوتاه هست هدیه کنیم محضر امام عصر عليه السّلام
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik
زندگی شاد
امام باقر (عليه السّلام): هيچ عبادتي در روز جمعه نزد من محبوب تر از صلوات بر محمّد و آل مطهّر او -ص
صلوات هایی که توفیق داری امروز تا ساعت ۲۴ برای سلامتی حضرت صاحب علیهالسلام و نائب عزیزشون مقام معظم رهبری بفرستی را اینجا ثبت کن👇👇👇
https://EitaaBot.ir/counter/z28ha
https://eitaa.com/Yazeinabsalamollahalaik