🕊⚘🕊
🌷شهید مطهری (ره):
❇️آن كه در طريق حق و حقيقت گام برمیدارد، در هر شرايطى قرار بگيرد براى او خير است.
❇️مرد حق در هر شرايطى وظيفه خاص خويش را میشناسد و با انجام وظيفه و مسئوليت، هيچ پيشامدى شر نيست.
🔰در طريقت پيش سالك هرچه آيد خير اوست
در صراط المستقيم اى دل كسى گمراه نيست
...
📚مجموعه آثاراستادشهيد مطهرى ج۲۴
#طریق_حق
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
🔶️تفکر فلسفی اسلام و فهم درست از مبانی اسلامی کاری میکند که انسان در هر لحظه از لحظات احساس میکند که در کجای راه و به سمت کدام هدف حرکت میکند، قدرت تحلیل برای حوادث پیدا میکند و وظیفه خودش را در هر شرایطی تشخیص میدهد
#تفکر_فلسفی
•••••◇💠◇•••••
@zendegi_filsofaneh
•••••◇💠◇•••••
🏴بیانیه وزارت دفاع درباره شهادت رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در جریان عملیات تروریستی
روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد:
🔹بعدازظهر امروز جمعه عناصر تروریست مسلح خودرو حامل #محسن_فخری_زاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند. در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریستها آقای محسن فخری زاده به شدت مجروح شد و به بیمارستان منتقل شد
🔹متاسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیاء ایشان موفق نبود و دقایقی قبل این مدیر خدوم و دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
🔹وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدام ناجوانمردانه ترور یکی از مدیران متعهد و متخصص خود را به محضر مبارک مقام معظم رهبری و ملت شهید پرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض مینماید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊🌷باز شمعی کشته شد با دست شب اما هنوز؛
🌷🕊این شبستان کهن با نور ایمان روشن است
#اکولایزر
#شهید_دانشمند
#محسن_فخری_زاده
#شهادتت_مبارک
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
🔴🔶اخلاق کرونایی
🔸 کرونا به ما یاد داد که هر چیز را از دست هر کس نگیریم، مگر آن که به پاکی و سلامت آن مطمئن باشیم.
🔹 کاش به ما یاد دهد هر حرف و مطلب و خبر را از هر کس و هر سایت و هر گروه در فضای مجازی نپذیریم و نشر ندهیم،
مگر آنکه از صحت آن مطمئن باشیم.
👈 به قلم استاد جواد محدثی
#عکس_نوشت
#تلنگر_کرونایی
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
🕊🌷🕊
🔰حقیقت، غذای روح انسان
⭕ساختمان اصلی روح و فکر و عقل انسان حقیقتجو و حقیقتخواه آفریده شده؛ یعنی حقیقت، راستی، واقعیت، درستی، غذای روح انسان است، آن طور که علف و جو غذای مناسب اسب است و آن طور که گوشت غذای سگ یا گربه است.
✳حق، حقیقت، کشف واقعیت آن طور که هست، غذای روح انسان است. بنابراین اگر روح انسان سالم باشد وقتی که مواجه با حقیقت میشود، از رسیدن به حق و حقیقت باید لذت ببرد یا رنج؟ باید لذت ببرد. حق در ذائقه انسان باید شیرین باشد یا تلخ؟ باید شیرین باشد. ولی ما الآن مثلی داریم، میگوییم: «الْحَقُّ مُرٌّ» حق تلخ است، و حال آنکه حق نباید تلخ باشد، حق همیشه باید شیرین باشد. ما حقجو آفریده شدهایم.
✔این [مَثل] معنایش این است که ما دنبال حق نیستیم، دنبال خودخواهی و منفعتخواهیهای خودمان هستیم، به حقیقت کاری نداریم. ولی ما فعلًا این طور هستیم، فطرت ما این طور نیست.
⏪ پس اگر ما به این حالت درآمدیم که «الْحَقُّ مُرٌّ» شدیم، حق برایمان تلخ شد، قطعاً باید بدانیم که ما بیمار و مریضیم و سخت هم بیمار و مریض هستیم. قرآن روی این مطلب که افراد این بیماری را پیدا کنند و آن فطرت سالم الهی را از دست بدهند و «الْحَقُّ مُرٌّ» یا «الْحَقُّ مَکروهٌ» بشوند، در بسیاری از آیات تکیه کرده است و از آن جمله این [آیه] «لَقَدْ جِئْناکمْ بِالْحَقِّ وَ لکنَّ اکثَرَکمْ لِلْحَقِّ کارِهونَ» (زخرف/۷۸) است
🔘که معنایش این است که تو مریضی، تو ذائقهات را از دست دادهای، تو شیرین را تلخ احساس میکنی؛ مثل بسیاری از بیماریها که در اثر یک نوع بیماری، غذایی که در ذائقه دیگران مطبوع است برای بیمار نامطبوع است، در ذائقه دیگران شیرین است برای او تلخ است
📚 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج ۵، ص۶۱_۶۲
#متن_نوشت
#حقیقت
#غذای_روح_انسان
#استاد_مطهری
#تفسیر_قرآن
•••••◇💠◇•••••
@zendegi_filsofaneh
•••••◇💠◇•••••
⚪ای آنكه همه چیز نابود شونده است، جز ذات پاکِ او
#عکس_نوشت
#فرازی_از_دعای_جوشن_کبیر
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
🌿🌹🌿🌹
🌹🌿🌹
🌿🌹
🌹
✍اكثر و اكثریت نباید ملاك باشد و نباید انسان این جور باشد كه ببیند اكثر مردم كدام راه را میروند [همان راه را برود و بگوید] آن راهی كه اكثر مردم می روند همان درست است.
✅ این مثل همان تقلید است. همان طور كه انسان طبعا به سوی تقلید از دیگران كشیده می شود، طبعا به سوی اكثریت نیز كشیده میشود، و قرآن مخصوصا همان چیزی را كه انسان طبعا به سوی آن كشیده می شود انتقاد می كند، می فرماید: اگر اكثر مردم زمین را پیروی كنی، تو را از راه حق منحرف می كنند.
دلیلش این است كه اكثر مردم پیرو گمان و تخمین اند نه پیرو عقل و علم و یقین، و به تارهای عنكبوتی گمان خودشان چسبیده اند.
◀️ این است كه در كلمات امیرالمؤمنین هست: لاتَسْتَوْحِشوا فی طَریقِ الْهُدی لِقِلَّةِ اَهْلِهِ (نهج البلاغه، خطبه ۲۰۱) هرگز در راه هدایت، به دلیل اینكه در آن راه و جاده افراد كمی هستند وحشتتان نگیرد.
↔️ یك وقت دوتا راه در پیش رو دارید: یكی را می بینید كه انبوه جمعیت در آن موج می زند. راه دیگر را نگاه می كنید، می بینید عده كمی در آن هستند. گاهی انسان وحشتش می گیرد. فرض كنید به سوی مقصدی داریم میرویم. به یك دو راهی میرسیم. اكثریت مردم و انبوه جمعیت را می بینیم كه راهی را انتخاب كرده اند. اقلیتی هم راه دیگر را در پیش گرفته و می روند. آدم وحشتش می گیرد، می گوید ما هم از همان راه اكثریت می رویم، هرچه به سر آنها آمد به سر ما هم می آید. می فرماید: نه، راه شناس باشید، اكثریت یعنی چه؟!
📚مجموعه آثار شهید مطهری،📗ج ۲۲، 📄ص۷۱۰
#متن_نوشت
#تفسیر_قرآن
#شناخت_راه_درست
👉@zendegi_filsofaneh
🌹
🌿🌹
🌹🌿🌹
🌿🌹🌿🌹
🔰همنشینی و شکل گیری شخصیت
🌹همنشینی مؤثر است . مصاحبت اثر دارد . نفس انسانی خوپذیر است . انسانی که با انسانی مدتی به سر برده است می بینی چنان از یکدیگر خو گرفته اند که احوالات هر یک حکایت از دیگری می کند بلکه مطلقا همنشینی اثر دارد . مثلا شاگرد بر اثر مصاحبت با استاد، از سیرت و خوی استاد حکایت می کند و همچنین فرزند از پدر که «الولد سر ابیه .»
🕊حالا این معنا را بالا ببرید . در مصاحبت با ملکوت عالم، با حقیقت عالم، با خدای عالم در نظر بگیرید . اگر چنین توفیقی پیدا کردیم که توانستیم همواره و در همه حال عندالله حضور داشته باشیم، چه خواهیم شد؟! خوشا به حال کسانی که همواره مصاحبت با خدایشان دارند، جلیس و انیس آنان خدایشان است .
🌹آن هایی که همنشینی با خداوند عالم دارند، کسانی هستند که اسمای جمالی و جلالی خداوند سبحان در ایشان رسوخ کرده است . جوادند، رحیمند، عطوفند، عالِمند و همچنین دارای دیگر اسماء الله هستند
#متن_نوشت
#همنشینی_با_خداوند
#توصیه_های_علامه_حسن_زاده_آملی
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
روز پاییزیتون بخیر و سلامتی
👉@zendegi_filsofaneh
آن که خود را ابدی شناخت، فکر ابد می کند
#عکس_نوشت
#علامه_حسن_زاده_آملی
eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
🕊🌷🕊
💠در حدیث است که هیچ تحفه و هدیهای گرانبهاتر و باارزشتر از این نیست که کسی فکری و حکمتی و دستورالعمل صحیحی برای زندگی به دیگران هدیه کند.
🔶️نظایر این تعبیرها و بیانها در آثار دینی ما زیاد است. از همه اینها ما باید بفهمیم که از نظر اسلام راهنمایی فکر و عقیده مردم در چه درجه از اهمیت است. فقر روحی و فکری بالاتر از فقر مالی و اقتصادی است. با داشتن ثروت روحی و فکری و اخلاقی میتوان فقر مالی و اقتصادی را علاج کرد ولی با وجود فقر روحی و معنوی، بی نیازی مالی سودی ندارد و ممکن است بر ناراحتی و شقاوت انسان بیفزاید.
✔مقصود این نیست که فقر مالی و احتیاج مادی امر ممدوحی است و نباید آن را چاره کرد، بلکه مقصود این است که انسان نباید فقر را منحصر به فقر مالی بداند و توجهی به فقرهای فکری و روحی و اخلاقی نداشته باشد. چیزی که منشأ میشود انسان همه توجه خویش را معطوف به رفع فقر مالی بکند این است که انسان خودش فقر مادی را بیش از دیگران احساس میکند و رنج فقر مادی را بیش از کسان دیگر حس میکند، برخلاف فقرهای روحی و معنوی که خود شخص آن فقر و عوارض و آثار آن فقر را احساس نمیکند، دیگران و مخصوصاً آنهایی که از این ثروت معنوی بهره کافی دارند بهتر احساس میکنند.
👈از این جهت است که میبینیم پیغمبران و پیشروان قافله بشریت بیشتر توجه خود را به رفع نواقص روحی و معنوی معطوف کردهاند، چون میدانند که نواقص مادی را خودِ مردم خوب درک میکنند و در این ناحیه چندان احتیاجی به تنبّه و تذکر و بیداری نیست.
📚 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج ۱، ص ۲۱۱_۲۱۰
#متن_نوشت
#راهنمای_فکر_و_عقیده
🍁eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c🍁
💢 چگونه زيستن بر مبناي چرا زيستن
✍ما علاوه بر اینکه زندگی ميکنیم، چگونه زیستن برايمان مهم است و این چگونه زیستن بر مبنای یک چرایی است. وقتی تاریخ زندگی کسانی که پروژه ی زندگی شان را به پایان رساندند، مطالعه میکنیم به انسان های مختلفی برمی خوریم. انسانهاي خوب، آدمهاي بد، کسانی که از نظر ما جنایتکار هستند و انواع مدلهای زیستن و گونههای زندگي را داشته اند. در این هنگام پرسش از چگونگی و چرایی زيستن برای ما جدی تر ميشود.
🔶️اگر فلسفه از لای کتابها و کلاسها و نمره و درس بیرون بيايد و به تمام معنا وارد زندگی انسان شود، مهمترین دغدغهاي که برای او به وجود ميآورد چرایی و چگونگی زيستن است.
✅من چگونه زندگی کنم؟ و اساساً چرا زندگی کنم؟ اگر چه پرسش از چرایی بنیادیتر و اساسیتر است.
پرسش دیگر اینکه چرا من باید به این زندگی ادامه بدهم؟
🔘در بحث معنای زندگی یکی از تفسیرهایی که از معنای زندگی می کنند دقیقاً تفسیر این پرسش است که چرا من باید به این زندگی ادامه بدهم؟ چرا این رنجها را تحمل کنم؟ آیا واقعاً این زندگی من، با این رنجها، سختیها و مشکلات در کنار آن لحظههای با شکوه و شیرین، آیا ارزش زیستن دارد یا ندارد؟ چرا باید تحمل کنم؟
👈بخشی از رنجهاي زندگي، رنجهایی جدایی ناپذیر از زیستن انسان است. برخی از این رنجها، رنجهایی نیستند که قابل تغيير باشد مثل دکوری که آن را نپسندید و تغییر دهید.
✔رنج ناشی از احساس مسئولیت، رنج ترس از مرگ و امثال آن ، رنجهایی نیستند که ما با مشغول کردن خود، آنها را فراموش کنیم. البته در یک زندگی غیراصیل و هر روزی ما همواره تلاش ميکنیم اینها را فراموش کنیم. افرادی هستند که ميخواهند مرتب کار کنند، مرتب مشغول باشند، ميگويند اگر این کار و مشغولیت ها نباشد، من دیوانه ميشوم.
اين زندگي، زندگي فلسفي نيست.
زندگی فلسفی چیست؟🤔
چه تفاوتی میان زندگی فیلسوفانه و زندگی هر روزی وجود دارد؟
#متن_نوشت
#چگونه_زیستن
#چرا_زیستن
ادامه دارد ....🌹
🍂@zendegi_filsofaneh🍂
رهبرمعظم انقلاب:
🔶️یک مسئله، مسئله نوشتن کتاب فلسفی برای کودکان است، که غربیها دارند این کار را میکنند.
🔷️دو سه سال قبل از این، یک کتابی برای من آوردند، من مبالغی نگاه کردم. خب، از همان اوّلی که شروع میکند، واقعاً فلسفه است؛ لیکن باب کودکان است.
این کتاب، یک کتاب خیلی قشنگی است در باب فلسفه ـ حالا اسمش یادم نیست؛ توی کتابهایم هست ـ به نظرم یک آمریکایی این را نوشته. ما به اینجور کتابی احتیاج داریم.
✔بچههای ما ذهنشان دارد فلسفی میشود.
خوشبختانه حرکت جامعه و نظام موجب شده که ذهنها عقلانیت پیدا کند.
جوانهای ما واقعاً سؤال میکنند.
این سؤالهایی که زیاد شده، این را باید مبارک دانست؛
🔘منتها ما باید جوابگویی داشته باشیم.
حس سؤال کنندگی دارد زیاد میشود، و این همین طور دارد به نسلهای پایینتر منتقل میشود.
🌹ما یک نوه کوچکی داریم، دو سال و نیمش است و هنوز درست حرف هم نمیزند.
چند روز پیش یک میزی اینجا بود، داشت میانداخت.
به او گفتم این میز را نینداز.
گفت: چرا؟
خوشم آمد از این که گفت چرا.
چرا نیندازم؟ دنبال علت میگردد.
بعد پنجه میزد به یک بچه ی دیگری،
گفتم آقاجان نکن.
گفت: چرا؟
✅این سؤال کردن از علت، خیلی چیز مهمی است.
این حالت دارد به وجود می آید.
حالا وقتی او ده ساله بشود، سؤالات زیادی برایش مطرح است:
چرا؟ چرا؟ چرا؟
وقتی همین بچه، یک جوان هجده نوزده سالهای باشد، سؤالات قویتری در ذهنش ایجاد میشود و ما باید برای این سؤالات جواب داشته باشیم.
شما واقعاً میتوانید این کار را انجام دهید.
☘ دیدار مجمع عالی حکمت اسلامی _ ۲۳ بهمن ۹۱
#فلسفه_برای_کودکان
🍁@zendegi_filsofaneh🍁
🔰توصیه رهبر انقلاب به خواندن کتاب دنیای سوفی
🔘کتاب «دنیای سوفی» یک رمان خودآموز است با طرح و موضوعی گیرا و دلنشین درباره هستی که در سراسر جهان با استقبال چشمگیری روبرو شده است.
💢کتاب «دنیای سوفی» تاکنون به ۵۹ زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان توجه بزرگسالان را هم به خود جلب کرده است.
📗رمان با نام سوفی آموندسن دختر نروژی تقریبا پانزده ساله آغاز میشود. سوفی یک سری نامههای عجیب و غریب از فردی ناشناس دریافت میکند. نامهها برای او فرستاده میشود ولی شخص دیگری به نام هیلد مولر را مورد خطاب قرار داده است.
💌نامهها، پرسشهای فلسفی دشواری را مانند «چگونه جهان بوجود آمد» و «آیا پس از مرگ حیات وجود دارد؟»، «این مسئله را چگونه میتوان پاسخ داد؟» و مهمتر از همه «چگونه باید زیست؟» را مطرح میکند....
✅این کتاب جهت شکل گیری و افزایش تفکر انتزاعی و نیز تفکر نقاد و هم چنین پاسخ به پرسش های اساسی زندگی برای رده سنی ۱۳ سال به بالا پیشنهاد میشود.
#معرفی_کتاب
#دنیای_سوفی
👉@zendegi_filsofaneh