.
خنجری در پهلوی امت اسلام
✍خالقی
۱. در دوران رنسانس، مرکز قدرت جهانی از شرق به غرب منتقل گردید و غرب با استعمار کشورها، موفق به تسخیر طبیعت و عهدهدار ادارهی حکومتها و ساخت تمدّنها شد. در اوایل قرن بیستم، انگلیس با تفرقه بین مسلمانان برای تسلط هر چه بیشتر خود و تضعیف فرهنگ و تمدن اسلامی، امپراطوری عثمانی را به ۵۰ کشور تقسیم و تجزیه نمود. مسلمانان به خصوص شیعیان با این تجزیه با دستگاه شیطانی غرب بهطور مستقیم مواجه شدند و از آن به بعد «کفرستیزی و مقاومت» به عنوان شاخصهی فرهنگ اسلام بر دوش علمای اسلام به خصوص فقهای شیعه نهاده شد. رهبران شیعه به همراه مسلمانان، برای از بین بردن سلطهی استکبار واستعمارگران با آگاهی دادن و معرفتافزایی به مسلمانان و نشر فرهنگ جهاد و شهادت به مبارزه پرداختند.
۲. از سوی دیگر، انگلیس که متوجه عامل مقاومت یعنی «اسلام» در بین مسلمین شده بود؛ در نبود دولت مقتدر اسلامی، نقشهی شیطانی خود را پیاده کرد و دست به کار تشکیل جامعهای جعلی و موزاییکی به نام اسراییل، در حیاتیترین نقطهی جهان اسلام یعنی فلسطین و بیتالمقدس شد تا همواره مانند خنجری در پهلوی امت اسلام عمل کند و آنها را ضعیف نگه داشته و کشور جعلی اسراییل نقطهی اتکایی برای دولتهای استکباری و گسترش نفوذ و سلطه آنها باشد. از بدو پیدایش این کشور جعلی اکثر علما و فقهای جهان شیعه مانند امام خمینی خطر این رژیم ویرانگر را به جوامع اسلامی گوشزد کردند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، به محض برقراری جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (رحمهالله علیه) در اولین ماه مبارک رمضان، برای بیداری امت اسلامی و ایجاد وحدت کلمه و اتحاد ملی و اجتماعی بین آنها، برای از بین بردن این غدهی سرطانی، آخرین جمعهی ماه رمضان را روز قدس اعلام کردند.
۳. امام یک روز قبل از اولین راهپیمایی روز قدس در ۲۵ مرداد ۱۳۵۸، فرمودند: «اسرائیل، دشمن بشریت، دشمن انسان، که هر روز غائله ایجاد می کند.... دستهای آنها باید از همۀ ممالک اسلامی قطع شود؛ عمال آن در همۀ ممالک اسلامی باید کنار بروند.... روز قدس روز اسلام است. روز قدس روزی است که اسلام را باید احیا کرد... و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود. روز قدس روزی است که باید به همۀ ابرقدرتها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطرۀ شما، به واسطۀ عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حیات اسلام است. آن روز که ما بخواهیم و ملت ما بخواهند، در ظرف چند ساعت تمام آنها را به زبالهدان خواهیم ریخت. روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمی توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند».(صحیفه امام، ج۹، صفحه ۲۷۷_۲۷۸).
۴. به این ترتیب جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۵۸ اولین راهپیمایی روز قدس در جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت. از آن روز باشکوه تا امروز، آگاهی و مقاومت ملتهای مسلمان بلکه آزادیخواهان جهان با روشنگری و رهبری داهیانهی امامین انقلاب روزافزون شده تا جایی که دیگر این رژیم کودککش، در سراشیبی سقوط حتمی قرار گرفته است و از آن سرمستی و پیروزیهای ابتدای حکومتش ، اکنون ناتوان از مبارزه حتی با گروه کوچکی به نام حماس و مردم غیور و مقاوم غزه در مساحتی بسیار کوچک است. امام خامنهای در تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۳ فرمودند: «رژیم صهیونیستی نه فقط در حفاظت از خود دچار بحران است، بلکه در بیرون آمدن از بحران هم دچار بحران است... ورود رژیم صهیونیستی در غزّه برای او ایجاد باتلاق کرد؛ امروز اگر از غزّه بیرون بیاید، شکست خورده، بیرون هم نیاید، شکست خورده است.» و این است سرنوشت حتمی جبههی باطل در مصاف با جبههی حق.
#روز_قدس
#خروش_بینالمللی
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
جهان و غزه
✍سیده ناهید موسوی
هفته آخرین ماه مبارک مصادف با روز جهانی قدس میباشد.سرزمین فلسطین، سالهاست که مسئله اول اسلام و مسلمین درسراسر جهان بوده و هست، قدس شریف و غزه کلیدواژه پرتکرار در این چند ماه گذشته از شروع طوفان الاقصی تاکنون است. غزه اما شب و روز غرق در خون، و لحظه لحظه روزگار آنجا کُندتر میگذرد. گویی زمان متوقف گردیده و آفتابِ پنهان شده پشت ابرها خیال تابیدن دوباره را ندارد.
زنان و کودکان از ناچاری به بیمارستان ها پناه میآوردند اما رژیم غاصب هدف چندین روزه خود را «بیمارستان شفاء» قرار میدهد و برای نشان دادن چهره پلید دیگری از خود جنایات فجیع خود را تشدید میکند. گرسنگی، آوارگی، یتیمی و بی پناهی همه اینها عذاب آورترین اتفاقات و حوادثی هست که مسبب اصلی آن دشمن قسم خورده اسلام یعنی رژیم صهیونسیتی است.
اما آمارهای غمبار، تعداد کودکان کشته شده از ابتدای طوفان الاقصی در هر ده دقیقه یک کودک شهید میشود. تعداد شهدای خبرنگار فلسطینی بی سابقه از دیگر جنگهایی بوده که در جهان رخ داده است. منع و مسدود سازی راههای ارتباطی در رساندن کمکهای بشردوستانه به غزه و قطع آب آشامیدنی همگی این ظلم و ستمها در سکوت تام از مدعیان حقوق بشری و سکوتی خفتبارتر از جانب کشورهای بظاهر اسلامی درحال وقوع است.
فارغ از دین و مذهب مسئله فلسطین، بحث انسانیت را به چالش کشیده است. زمانیکه یک کودک بی گناه هدف تک تیرانداز قرار میگیرد یا از کمترین حق خود مثل فراهم بودن غذا محروم است و در نهایت جان میدهد و دانش آموزانی که در مدارس قتل عام میشوند و اندوهی بی پایان برای پدر و مادرهایی که با دستان خود تکههایی از وجود خود را زیر بمباران بی وقفه و کور دشمن از دست میدهند.
امروز باید از جهان گله کرد از خودمان ابتدا ما کاری برای همنوعان، خواهران و برادران دینی خود نکردهایم، در این جنگ تمام عیاری که راه افتاده است ایمان و اعتقاد راسخ مردمان غزه بود که پیروز میدان شد اما خداوند از مومنین دفاع خواهد کرد، و در این تردیدی نیست، قرآن میفرماید ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم. (قصص، ۵) خط حق از باطل واضح و مبرهن است لذا کسانی که هنوز تردیدی در تشخیص دارند باید به درون خود و به انسان بودن خود شک کنند. روزی میرسد که زیتونهای سرخ دوباره سبز و سرو قامت خودنمایی کنند و روز جهانی قدس امسال مقدمه جشن پیروزی حق بر علیه باطل و انسانیت بر علیه رذالت باشد.
نصرٌ من الله و فتح قریب
#روز_قدس
#همه_میآییم
#طوفان_الاحرار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«بخاطر همسایه»
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
چه کسانی مرزهای جغرافیایی را برای ما، تعریف کردهاند؟ او که خالق و گردانندهی این هستی است؛ در قرآن، تنها مرزهای انسانی را بر اساس حق و باطل قبول دارد!
گاهی فکر میکنم که این مرزها را برای جدایی انسانها از هم، چیدهاند! برای آنکه، وقتی خانه و کاشانه همسایه دورتر از ما به تلهای از خاک مبدل میشود، درد هم خاک بودن، اعماق ما را به هم نریزد! برای آنکه، وقتی به جنونِ کشتنِ انسان های بی گناه اقدام کردند، غصه ی آن مصیبت، رنگ نَسبی به خود نگیرد و آدمیان را به انتقام نکشاند!
اما به راستی چه کسی مدعی است که این خاک، با آن خاک پشت مرز، تفاوت دارد؟
از سال های دور، درست آن زمانی که تاریخ خود را شناخته، همیشه گردانندگانی بوده اند، که بشر را با رنگ پوست، زبان و فرهنگی برساخته، از هم جدا کرده اند، تا حس وطن پرستی و نژاد پرستی را به انسان ها القا کنند!
اینک هنگام آن فرارسیده، که بالندگی عقول بشری، عرض اندام کند و فارغ از هر خطوط فکری و جغرافیایی، به نام انسانیت، قیام کند!
برای کودک در زیر آورِ همسایه
برای هتک حرمتِ زنانِ همسایه
برای کشتنِ مردانِ همسایه…
همه فردا میآییم….
#رمضان
#روز_قدس
#همه_میآییم
#طوفان_الاحرار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
اندکی صبر...
✍نجمه صالحی
با مردم مظلوم فلسطین همدردی میکنيم و به لحظه ظهور امیدواریم. به یاری خدا بر لشکر صهیون پیروز خواهیم شد و بر قله کوه صهیون نماز میخوانیم.
در صبح امید، کودکان غزه خواهند خندید و مادران با صبر و استقامت و تلاش، در خاک آن، گل شادی را درو خواهند کرد!
🍃اندکی صبر سحر نزدیک است...🍃
#روز_قدس
#طوفان_الاحرار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🇵🇸بغضهایی که فریاد شد
✍آمنه عسکری منفرد
مردمان آزاده بغضهایشان را گریه نمیکنند، فریاد می کنند. بغضهای ملت غیور، مقتدر و مظلوم غزه، مشتهای گرهکردهی ماست که در روز قدس بر سر استکبار، اسرائیل خونخوار و پدرخواندهاش آمریکای جنایتکار فرود آمد. امروز همهی آزادگان جهان، امت واحدهای هستند که غیرت، انسانیت و مقاومت در مقابل استکبار را فریاد میزنند.
#روز_قدس
#طوفان_الاحرار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍ اگر تمام کودکان غزه را هم که بکشید،
برای کشتن فرعون، موسی زنده خواهد ماند ...✌️🇯🇴/ دیوارنگاره میدان انقلاب
#روز_قدس
#طوفان_الاحرار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🌀 زینبی در برابر طاغوت یزیدیِ صدام
🌐 بنتالهدی صدر، الگوی زنان مجاهد
✍خالقی
۱. به مناسبت سالروز شهادت بانویی حماسهساز، تاریخ را ورق زدم تا شاید با نگاهی نو به اندیشه، مجاهدتها، زندگی و آثار آمنه پی ببرم.
آمنه یا همان بنتالهدی، یکی از زنان دانشمند، شاعر، نویسنده و معلم فقه و اخلاق بود؛ که در اسفندماه سال ۱۳۱۶ در شهر کاظمین به دنیا آمد و در یازده سالگی به همراه دو برادر خود، سید اسماعیل و سید محمدباقر جهت کسب علم به نجف هجرت کرد و در محضر دو برادر دانشمندش و مادری وارسته و با بصیرت، رشد و پرورش یافت.
جملهی معروفش این بود: «نمیخواهم پیر شوم و زمان اثر خودش را بر من بگذارد؛ بلکه من کسی هستم که اثر خود را بر زمان میگذارد.» و به درستی نوع نگاه و معرفتش را در عمل به اثبات رساند.
۲. تحصیلات خود را در زمینهٔ فقه، علم حدیث، اخلاق، تفسیر و سیره را البته نه در مدارس کشورش، که طعم نظام آموزشی و سبک زندگی انگلیسی و غربی را داشت، بلکه در خانه، نزد برادرش محمدباقر دنبال کرد و به درجه اجتهاد رسید.
در اوان ۲۰ سالگی، فعالیت سیاسی را آغاز کرد، اما به جهت فضای به شدت استبدادی حزب بعث عراق، جهاد علمی، تربیتی و تبلیغی وی به صورتهای گوناگونی بوده است. وقتی خانم دکتر بنتالشاطی مصری، نویسنده سنیمذهب، در سفری به نجف اشرف با وی ملاقات کرد از او پرسید «از کدام دانشکده فارغ التحصیل شدهای؟» او با تبسمی ملیح گفت: «من فارغ التحصیل مدرسهی خانهمان هستم»! خانم دکتر از این پاسخ غافلگیرکننده شگفت زده شد؛ چرا که خود را در برابر اندیشمندی مسلمان میدید که در هیچ مدرسه و دانشگاهی درس نخوانده بود.
۳. او دارای کتابها و مقالاتی بسیار زیباست که بعضی از آن کتابها به شکل داستان و رمان سبک زندگی اسلام انقلابی و ناب را به نمایش گذاشته است و برخی دیگر جایگاه واقعی زن در اسلام که نه شرقیست و نه غربی بلکه الگوی سوم زن است، را مطرح مینماید.
به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی قدس سره فرصتی برای سید محمدباقر صدر و خواهرش بنت الهدی پیش آمد تا موجهای انقلاب اسلامی را در عراق نیز گسترش دهند.
اما در ۱۷ خرداد ۱۳۵۸ شمسی سید محمدباقر صدر به فرمان صدام حسین، حاکم دست نشانده و طاغوتی عراق، دستگیر شد.
۴. بنت الهدی هنگام دستگیری برادرش، تا خیابان اصلی خانهشان جلو آمد و تصمیم گرفت تا برادر را همراهی کند، اما گماشتگان بعثی اجازه این کار را ندادند و وی در همان مکان فریاد برآورد و سخنرانی شگفت انگیزی ایراد نمود. سپس، رو به برادر کرد و گفت: «من بر نمیگردم و میخواهم مانند حضرت زینب (سلام الله علیها) که برادرش حسین (علیه السلام) را همراهی کرد، همراه تو باشم.»
وی پس از انتقال برادرش به زندان، به حرم امیرالمومنین (علیه السلام) رفت و شبانه در آنجا سخنرانی کرد و مردم را به گریه واداشت. فردا و فرداهای دیگر هر روز به آنجا میرفت و سخنرانی میکرد و در جمع زنان میگفت: «اسلام غریب است و دلسوز کم دارد.»
۶. سرانجام، حرکتهای روشنگرانه بنت الهدی، برادر را از زندان آزاد کرد، اما دیگر بار در ۱۷ فروردین ۱۳۵۹، حکومت بعثی عراق، بنت الهدی را، یک روز پس از بازداشت برادرش، آیت الله صدر، دستگیر نمود و آنان را به سختی شکنجه داد.
او با همه وجود در این راه تا پای جان پیش رفت. صدام، بنت الهدی صدر و برادرش آیتالله صدر، را در ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ سه روز پس از آخرین دستگیری، به گونه دردناکی به شهادت رساند. پس از آنکه صدام، بنت الهدی را به شهادت رساند، بعضی به او گفته بودند: چرا خواهر صدر را به قتل رساندی؟ او در پاسخ گفته بود: «من قضیه حسین را تکرار نمیکنم. زینب بعد از برادرش، زنده ماند و یزید و آل امیه را رسوا کرد.»
#زنان_مجاهد
#سیاست_زینبی
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
«هنر انقلاب اسلامی»
✍کبرا خالقی
۱. امروز ۲۰ فروردین به نام هنر انقلاب اسلامی و شهید سید مرتضی آوینی مُزیّن شده است. اگر این دو نام به هم گره خوردهاند، به این معناست که سید مرتضی الگوی هنر انقلاب اسلامی است. اما سوال اینجا مطرح میشود؛ چرا سید مرتضی باید الگو باشد؟ بیایید حتی با دو سه جمله در افکار او غوطهور شویم: «ضحاکبنِعبداللهِ مشرقی» را كه میشناسی! عصرِ عاشورا از جبهۀ حق گریخت؛ بعد از آنكه صبح تا شام را در ركابِ امام شمشیــر زده بود. خوفْ، فرزند شک است و شک زاییدۀ شِرک. و این هرسه، خوف و شک و شِرک، راهزنانِ طـــریقِ حقاند... كه اگر با مرگ اُنس نگیری، خوفْ، راهِ تو را خواهد زد و امام را در صحرایِ بَلا رها خواهی كرد». « سربازان امام زمان از هیچچیز جز گناهان خویش نمیترسند!». «کسانی به امام زمانشان خواهند رسید که اهل سرعت باشند و اِلّا تاریخ کربلا نشان داده که قافله حسینی مُعَطّل کسی نمیماند». «یاران شتاب کنید... گویند قافلهای در راه است که گناهکاران را در آن راهی نیست، آری گناهکاران را راهی نیست، اما پشیمانان را میپذیرند.» و یا کتابهایش، مانند «کتابهای توسعه و مبانی تمدن غرب، انفطار صورت، حلزونهای خانه به دوش، فردایی دیگر، رستاخیز جان و فتح خون » و...
۲. این روایت را هم بخوانید؛ [مسؤول دفتر مقام معظم رهبری وقتی در مراسم تشیع شهید آوینی حاضر شدند، به من فرمودند: «تدارک ببینید، آقا هم قرار است در تشییع شرکت کنند». گفتم: «چرا از قبل نگفتید که ما آمادگی داشته باشیم؟» گفتند: «ساعت ۸/۳۰ صبح آقا زنگ زدند و پرسیدند شما نرفتید مراسم تشییع؟ گفتیم، داریم میرویم؛ فرمودند: مراسم تشییع در حوزهی هنری است؟ گفتیم: بله. فرمودند: من دلم گرفته، دلم غم دارد؛ میخواهم بیایم تشیع پیکر پاک شهید آوینی». (راز خون صفحه ۳۰) ] و ناگهان! تشییعکنندگان میبینند امام جامعه بر پیکر « این معجزهی انقلاب اسلامی در زمینهی هنر الهی» حاضر شدند. بله سید مرتضی باید رهبر فکری جامعهی هنری را به عهده بگیرد و چه کسی بهتر از او که «از یک راه طی شده» سخن میگوید، او که از عمق وجود، در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهایش و در حمایت از امامین انقلاب، در زمانی که پس از دفاع مقدس، برخی از مسئولان رو به تجملات آورده و عدهای عکس شهدا را از در و دیوار شهر حذف میکردند، فضای سبک فیلمسازی به ناکجاآباد روانه شده بود و عدالت زیر چرخهای توسعه در حال له شدن بود؛ دچار هیچگونه ترس و خودباختگی و رودربایستی نشد، مقاومت کرد و بر مبانی انقلاب اسلامی محکم ایستاد و هزینه این ایستادن را هم روزبهروز به روزنامههای باصطلاح انقلابی وقت پرداخت! _چیزی که امروز خیلی از مؤمنان به انقلاب و نظام در میانه بمباران تبلیغاتی دشمن و فضاسازیهای گسترده رسانهای به آن احتیاج دارند.
۳. چرا نباید چنین صاحب فکر، جهانبینی و نظریهای، نقّاد فلسفه غرب، صاحب بحثهای تمدنی، الگو باشد؟ امام خامنهای در دیدار دانشجویان و معلمان در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ میفرمایند: «ما برای تربیت نسل جوان منطبق بر اهداف و آرمانها و جهتگیریهای نظام اسلامی دچار فقرِ الگو نیستیم که سراغ فلان شخصیت تاریخی بیگانه برویم، بلکه الگوهای بزرگی همچون شهدای هستهای، شهید چمران، شهید آوینی و شهید حججی داریم که با احساس مسئولیت و با قدرت و عزت و برای افتخار و سربلندی ملت، در مقابل دشمن ایستادند.» بله سید مرتضی آوینی با تمام وجود در راه اهداف نظام مقدس قدم برداشت و سرانجام در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۷۲در رملهای فکه، به مقام رفیع شهادت دست پیدا کرد.
#شهید_آوینی
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI