.
چرخ خیاطی تحولساز2⃣
✍نجمه صالحی
خیاط حرفهای شهر قم بود. اخلاق خوب و کار تمیزش، موجب شد شهرتی در میان بانوان به ویژه همسران علما پیدا کند. با رفتوآمد این بانوان، روز به روز سوالی در ذهنش پررنگتر میشد: "چرا بانوان قمی نباید مرکزی برای تعلیم علوم دینی داشته باشند؟" البته پیشتر از تأسیس حوزه خواهران در اصفهان توسط مجتهده بانو امین (ره) تشکیل شده بود، اما او اطلاعی نداشت و بعد ها متوجه شد. خلاصه که تصمیم گرفت تا این نیاز را در شهر قم برآورده کند اما تنهایی عملی نمیشد.
او با دوستش خانم کریمی مشورت کرد و تصمیم بر آن شد با کمک برخی از دوستانش، تعلیمات دینی را در قالب حرکتهای منضبط آموزشی شروع کنند. سپس با همکاری شهید آیتالله قدوسی (ره) مکتب حوزوی بانوان به نام مکتب توحید راهاندازی شد. در ادامهی اقدام بانو امینی، سال ۱۳۶۳ تأسیس جامعه الزهرا سلاماللهعلیها در قم رقم خورد.
اقدام بهجای این بانو، نه تنها به بانوان قمی امکان تحصیل علوم دینی را داد، بلکه الگویی برای زنان دیگر شد تا در مسیر علم و دین بدرخشند و تصویری از ایمان، اراده و تلاش زنان در راه تعالی و پیشرفت جامعه اسلامی ارائه دهند.
بانو امینی، به عنوان بانوی پیشران حرکتهای علمی زنان و پیشکسوت جامعه الزهرا سلاماللهعلیها میگوید: "زمانی که طلبهها را به مسجد مقدس جمکران میبردیم، از امام زمان عجّلاللهتعالیفرجهالشریف خواستم که طلبههای ما در همه کشورها مثل خورشید بدرخشند."
اکنون بانوانی در کسوت استاد، مبلغ و پژوهشگر در سراسر ایران و مناطق اسلامی میدرخشند و نمونهای از بانوان موفق را در راستای تحقق الگوی سوم زن مسلمان به جهان معرفی میکنند.
ماجرای تأسیس اولین گروه آموزش دینی خواهران، این تصور غلط برخی از افراد را که یک خیاط، آشپز، راننده و... نمیتواند در افزودن دانش و حرکت در مسیر ظهور گامی بردارد، بر هم میریزد. هر فردی، با هر شغلی، میتواند نقش مهمی در مسیر ظهور و پیشبرد دانش، فرهنگ و آموزههای دینی ایفا کند.
◇"ای برادر تو همان اندیشهای
ما بقی خود استخوان و ریشهای
گر گل است اندیشهٔ تو گلشنی
ور بود خاری، تو هیمهٔ گلخنی"◇
#چهل_سالگی_جامعه_الزهرا
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از جهان بانو
#گزارش_اختصاصی
#گزارش_خبری
🔰منزلت اجتماعی زن در عصر نبوی، پسانبوی و علوی
🔹انجمن علمی مطالعات تاریخی آیه، با همکاری بنیاد شیخ انصاری (ره)، انجمن علمی «نُها» مطالعات تاریخی هویت تمدنی زن مسلمان و اداره پژوهش دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام برگزار کرد؛
🔺به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، در ابتدای نشست دکتر ناهید طیبی به تعریف منزلت اجتماعی زن در عصر نبوی، پسانبوی و علوی از منظر جامعهشناختی اشاره کردند و گفتند: منزلت قضاوتی است که به موجبش، جامعه، حیثیت و محبوبیت بیشتری به فلان موقعیت یا به فلان پایگاه اجتماعی میدهد و به طورکلی آنها را به هر دلیلی بر موقعیتها و پایگاههای اجتماعی دیگر ترجیح میدهد و پسانبوی همان دوره خلفای سهگانه است.
💢وی در ادامه با ابراز اینکه عصر جاهلی یک تصویر تحقیرآمیز از زنان را در تاریخ برجای نهاده گفت: زنان در عصر جاهلی محروم از ارث، زنده به گور کردن دختران در برخی قبایل، محصور کردنشان در امور غیر اجتماعی و شئانگاری روبرو بودند.
🔹مدیر دانشنامه زن مسلمان خاتمه صحبتهای خود را اینگونه ادامه دادند: در دوران خلافت علی (ع) نوعی بازگشت به سیره نبوی در نوع تعامل با زنان و ارتقاء جایگاه آنان صورت میگیرد.
◀️گفتنی است ادامهی گفتگوهای نشست در روزهای بعدی منتشر خواهد شد.
📎لینک مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
زلزله سیاسی
✍سادات طهماسی
هشت ماه درگیری و آشوب. هشت ماه تفرقه و اختلاف دوست و دشمن. هشت ماهی که اگر پیچیدهتر از هشت سال جنگ تحمیلی نبوده باشد کمتر هم نیست. فتنهای که هشت ماه ادامه داشت و در روز عاشورا به اوج خود رسید. منافقانی که حرمت عزای حسینی را شکستند. روز عزا را به جشن تبدیل کردند. به صف عزاداران حمله کردند. شعارهایی دادند که گویای این بود که مسئله از جای دیگری آب میخورد و آنها با اصل ولایت سر جنگ دارند. این جسارت و گستاخی، باعث لبریز شدن صبر ملت ایران و انفجار خیره کننده مردم و حضور آنها در صحنه شد. سیاسی و غیر سیاسی، حزب اللهی و غیر حزب اللهی به صحنه آمدند و اعلام کردند، فارغ از همه مشکلات و کاستیهای کشور، در پایبندی به اسلام، انقلاب و ولایت با هیچ کس تعارف ندارند. این گونه حماسه ۹دی با الگو از قیام حسینی و در پاسخ به حرمت شکنی یزیدیان زمان، یک زلزله سیاسی و ضربهای محکم بر پیکر جریان فتنه بود و تمام محاسبات دشمنان داخلی و خارجی را به هم ریخت.
رهبر معظم انقلاب(مدّظلهالعالی) حماسه ۹دی را واقعهای عظیم، شگفت انگیز و بینظیر توصیف کردند که با حوادث ابتدای پیروزی انقلاب و عاشورای سال ۱۳۵۷ قابل قیاس است و تاکید کردند:"باید روح این حرکت را حفظ کنید."
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔖نخبگان انقلاب اسلامی، خواص جبههحق
یکی از فطریات آدمی غیرت به معنای «تعصب، حمیّت» است و اسلام هم دینی است که بر اساس فطریات تشریع یافته است. وجود غیرت در جامعۀ انسانی از چنان اهمیت و ظرافتی برخوردار است که همواره به عنوان شاخصهی بارز اهل ایمان و سرمایۀ انسانی معرفی شدهاست، تاجایی که شارع مقدس در تشریع احکام، به آن عنایت داشته است و شاهد آن روایتی از امیرمؤمنان (علیهالسلام) است که فرمودند: «ارزش انسان به قدر همت اوست، صدق او به اندازۀ جوانمردی او و عفت او به قدر غیرت اوست.»(حکمت ۴۷ نهج البلاغه). از طرفی بصیرت و روشنبینی هم یکی از لازمههای وجودی انسان در جهت رسیدن به ثبات فردی و اجتماعی به شمار میرود و تفکر و تدبر ناشی از بصیرت درسایۀ تقوای الهی، یکی از مؤلفههایی است که میتواند حرکت ابناء بشر به سمت جهانی شدن مهدویت را جهت دهد. غیرت دینی از این باب که ناشی از بصیرت است، حائز اهمیت میباشد و میتوان گفت؛ همین «غیرت و بصیرت دینی» است که در بزنگاههای حساس اجتماعی میتواند عظمت امت اسلامی را به رخ جهانیان بکشد.
نکتۀ قابل توجه این است که مسالۀ غیرت دینی مختص امروز دنیای اسلام نیست، بلکه از همان صدر اسلام و برپایی حکومت نبوی، این غیرت و حمیت مسلمانان درسایۀ رهنمودهای پیامبر اکرم(ص) بود که پیروزیهای بزرگ را در جهت ابقای اسلام منجر شد. پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: «الغیره من الایمان.....غیرت از ایمان است.»(من لایحضره الفقیه .ج۳ .ص۴۴۴). اساسا قیام امام حسین (ع) نیز بر مبنای غیرت، عزت و کرامت الهی شکل گرفت. غیرت دینی امام بود که سبب شد ایشان برای نجات دین حتی کوچکترین عضو خانوادۀ خویش را هم فدا کند. درحقیقت حماسۀ عاشورا محل تبلور غیرت دینی امام حسین (علیهالسلام) و یارانشان بود که ذلت را نپذیرفتند و در راه آزادگی خون خود را نثارکردند. لذا هر زمان غیرت دینی با عقلانیت همراه شد، عاملی برای تبدیل تهدیدها به فرصتها خواهد بود. « آنجا که درکربلا، عقل میگوید بمان و عشق میگوید برو......این هردو، عقل و عشق را خدا آفریده تا وجود انسان در حیرت میان عقل و عشق معنا شود. اگرچه عقل نیز اگر پیوند خویش را با چشمۀ خود نَبُرَد، عشق را در راهی که میرود، تصدیق خواهد کرد. آنجا دیگر میان عقل وعشق فاصلهای نیست.»(مرتضی آوینی، فتح خون، ص۳۹).
تحقق انقلاب اسلامی ایران درامتداد حکومت ائمۀ معصومین (علیهم السلام) و طلیعهی فجر صادق است که با رهبری حکیمانه و شجاعانۀ امام خمینی(رحمتالله علیه) و وامداری از آموزههای کربلا عقلانیت، بصیرت، حمیت، غیرت دینی و اخلاص، تجدید کنندۀ مضمون بعثت در دوران معاصر شد. «اما دشمن از پا نمینشیند و دنبال این است که فکر توحیدی را، فکر ولایت و محبت اهل بیت را، تعصب وغیرت نسبت به مبانی و اعتقاد به مبارزۀ ظالم را، اعتقاد به قبح و زشتی ظلمپذیری را، از دل این مردم با انواع حیلهها بیرون بکشد.»(بیانات رهبری،۱۲ دی ۱۴۰۰) .آنچه در۲۲ بهمن سال ۵۷ رخ داد تبلور همین غیرت و بصیرت بود که چون با اخلاص وشجاعت آمیخته شد، ملت را از ذلت واسارت نجات بخشید. «ملت ایران ملتی با استعداد، با استقامت و برخوردار از غیرت دینی و غیرت ملی است. به اسلام عمیقا ایمان دارد، به میهن خویش عشق میورزد. اینها چیزهایی است که به ما اعتماد میبخشد که ملت ما قادر است به این هدف دست پیدا کند. تجربه همین را به ما نشان میدهد.»
(مقام رهبری در جمع زائران رضوی، سال ۱۳۸۶).
«ایمان اسلامی، غیرت ایمانی، شجاعت، اهل اقدام بودن، پیشرو بودن، صف شکن بودن، کارهای برجسته و نوآوری در راه اهداف والا انجام دادن، زمان را شناختن، موقعیت را شناختن و کار متناسب با موقعیت انجام دادن.»( بیانات رهبری، ۲۸ بهمن ۹۲). اینها شاخصههایی است که امت اسلامی را آماده میکند تا در بزنگاههای حساس تاریخی درست عمل کنند، مطالبهگری وکنش مناسب داشته باشند، انفعالی عمل نکنند.
🖋آمنه عسکری منفرد
📝ادامه دارد...
#حماسه_نهم_دی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
📝ادامهی مطلب
مانند حادثۀ ۹ دی سال ۸۸ که تهدید بزرگی راه افتاد، اما بصیرت و غیرت دینی مردم آن تهدید را به فرصتی برای پیروزی تبدیل کرد و آن ناشی از یک تصمیم جمعی برآمده از عقل جمعی بود؛ همچنین حرکت عظیم ملت مسلمان در تمامی دنیای اسلام در حادثۀ شهادت شهید سلیمانی که از نظر دشمن یک تهدید بود، اما غیرت ملت مسلمان آن را تبدیل به فرصت کرد و در نهایت اخلاص، تقوا، فرقان و ولایت مداری مطلق آن شهید بزرگوار بود که راه او را جاودانه کرد، که امروز ولی امر مسلمین جهان راه او را «مکتب سلیمانی» بنامند و یا حمایت و پشتیبانی نظام و همدلی مردم بصیر ایران اسلامی در طرح «ایران همدل» حمایت از جبهه مقاومت از شروع طوفانالاقصی تا کنون، نشان از حمیت و غیرت دینی آنان دارد. غیرتی که باعث شکوفایی نور ایمان در سراسر دنیا حتی جهان غرب گشته است.
در پایان باید گفت؛ وظیفۀ امروز نخبگان جامعه این است که به عنوان خواصِ جبهۀ حق؛ تقوامدارانه، بصیر و غیرتمندانه و براساس نیازهای حقیقی وتکوینی مردم با لحاظ نیازهای دنیوی و اخروی آنان، مطالبات مردم را جهت دهی کنند. دراین صورت است که مردم بابصیرت و غیرت ناشی از آن، میتوانند جریانها را شناسایی کنند و با تقوا وارد عمل شده و از جریانهای حق حمایت کنند، لذاست که رهبر انقلاب،داشتن بصیرت سیاسی را لازمه نخبگان سیاسی و غیرسیاسی کشور میدانند: «از جملهی چیزهایی که امروز لازم است، بصیرت سیاسی است؛ بصیرت سیاسی! ببینید؛ وقتی بصیرت باشد، انسان میتواند محیط پیرامون خود و محیطهای دور و نزدیک را بشناسد؛ بصیرت یعنی این. وقتی بصیرت نباشد، انسان مجذوب یک چیزی میشود که واقعاً جاذبهای ندارد؛ یک عدّهای مجذوب آمریکا هستند، امّا این مجذوبیّت، مجذوبیّت دروغین است؛ هیچ جاذبهای ندارد... بصیرت این است که شما بدانید با چه کسی طرفید، بدانید که او دربارهی شما چه فکری دارد، بدانید که اگر چشم خودتان را بستید و فکر نکردید، ضربه خواهید خورد؛ این بصیرت است. توقّع ما از نخبگان سیاسی و غیرسیاسی کشور این است که این بصیرت را داشته باشند.» ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
در این میان نقش رسانه قابل توجه است. رسانه یا با تقویت جریان حق و با استفاده از قدرت ابزاری خودش، مطالبات به حق را به سرانجام میرساند که در این صورت زمینه را برای ابقای نظام فراهم آورده و ملت را به سمت حیات طیبه رهنمون شده است و یا به قدری منفعلانه عمل کند که هیچ نقشی را به عهده نگیرد و یا «با میدان دادن به افراد سطح پایین و پرمدعایی که مبانی انقلاب را زیر سوال میبرند.»( مقام رهبری، ۱۹ دی ۱۴۰۰)، در خدمت جبهۀ باطل قرار میگیرد. درست به همین جهت است که رهبر معظم انقلاب «بصیرت »را سلاحی کارآمد در جنگ روانی معرفی کرده و به لزوم بهرهمندی و استفاده از آن توصیه میکنند: «باید واقعیتها را به معنای واقعی كلمه دید، نه آنچه كه به عنوان واقعیت القاء میشود. شما جوانها خیلی خوب میدانید؛ در جنگهای روانی كه امروز در دنیا معمول است، یكی از كارها القای واقعیتهای غیر واقعی است؛ چیزهائی را به عنوان واقعیت القاء میكنند كه واقعیت ندارد؛ شایعه درست میكنند، حرف میزنند، كه واقعیت نیست؛ اگر چنانچه كسی چشم باز و بینا نداشته باشد، دچار اشتباه میشود. اینكه ما میگوئیم «بصیرت» به خاطر این است. یكی از كاركردهای بصیرت همین است كه انسان واقعیتها را آنچنان كه هست، ببیند. در تبلیغات گاهی یك واقعیتی را از آنچه كه هست، چندین برابر بزرگتر نشان میدهند؛ در حالی كه بعضی از واقعیتهای دیگر را اصلاً نشان نمیدهند.» ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
🖋آمنه عسکری منفرد
#حماسه_نهم_دی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✫✫✫✫ ✫★ ﷽ ★ ✫ ✫ ✫ ✫✫
✿ به بهانه «فرنگیس» (۱)✿
✍سادات حمیدی
به صورت اتفاقی کتاب «فرنگیس» خاطرات بانو فرنگیس حیدرپور به دستم رسید. رزق معنوی دیدار از بازارچه مقاومت. هر از چند روزی قسمتی از آن را مطالعه کردم نوشته کتاب به دلم نشست، خوب بود و روان.
داستان بانویی که وظایف زنانه خود را خوب انجام می دهد به موقعش هم در خلا مردان جای خالی آنها را نیز پر می کند. نقطه عطف داستان زمانی است که قاطعانه به موقع تصمیم سختی می گیرد و شجاعانه «یک سرباز دشمن را اسیر و نیروی مهاجم را به خاک و خون می نشاند» ۱ و درس خوبی به همه متجاوزان به این مرز و بوم می دهد و مایه افتخار زنان ایران می شود. با او در غصه ها و ناراحتی ها گریستم و در شادی هایش از خوشحالی بال درآوردم و ذوق کردم.
بیشتر از همه چیز جاری بودن زندگی در کنار مشکلات و عشق به زندگی در این کتاب موج می زند. مهربانی خانواده ها به یکدیگر و مهم تر از همه فداکاری های این زن جوان در قبال خانواده و اطرافیانش ستودنی است.
حتی زمان هایی که همه حتی مردان کنار آنها در پشت جبهه می بُرند او بار مشقت مشکلات را یک تنه به دوش می گیرد و با فداکاری و مایه گذاشتن از خودش نور امید وزندگی را به اطرافیانش می بخشد تا تحمل کنند و زنده بمانند.
مردان در مقابل دشمن می جنگند و او در پشت جبهه و در سنگری دیگر با کمک، روحیه دادن، امیدوار کردن هم محلی ها و اطرافیان.
با خواندن این کتاب کم و بیش با روحیه مردم منطقه گیلان غرب آشنا شدم همه سرسخت و مقاوم هستند، دقیقا شبیه بانو فرنگیس.
بعدی دیگر از کتاب که ویژه مورد توجهم قرارگرفت مطلب مهمی است که از نگاه قدردان راوی پنهان نمانده و نویسنده تیز بین نیز از آن نگذشته است به این صورت که به کرات می خوانیم نیروهای جهاد کمیته، سپاه پاسداران و یا ارتشی ها در مواقع خطر به داد مردم رسیده اند. جاهایی برای خواننده حس استیصال و ترس به وجود می آید یک دفعه رسیدن و حضور نیروهای کمکی انقلابی حس بسیار لذت بخشی است جرقه امید است که در این لحظات بر قلب انسان می تابد و اهمیت وجود آنها کاملا محسوس است.
شوالیه هایی واقعی که غربی ها آنها را فقط در فیلم هایشان می بینند.
آنها گاهی در مواقع خطر غیرتمندانه و مهربانانه مردم جنگ زده این منطقه خصوصا بانوان و بچه ها را کوچ داده اند و در جاهایی برای آنها اسکان مهیا کرده اند و گاهی هم که بعد از رفع شدن خطر برگشته اند برای
آنها وسیله آورده اند و به اسکان گرفتنشان رسیدگی کرده اند.
با توجه به اتفاقات اخیر سوریه این حضور موضوعی پر اهمیت است که قابلیت بحث و بررسی زیادی دارد. بر هیچ کس پوشیده نیست اگر دلگرمی و پشتوانه وجود آنها نبود معلوم نبود این مردم بتوانند در تقابل با این همه مشکلات تا این حد مقاومت کنند.
تفاوت ملت ایران تحت مدیریت و تربیت ولایت فقیه نیز با دیگر ملت های منطقه با همین یک فقره روایت خاطره به خوبی درک می شود.
لذا باید گفت بیخود نیست دشمن ولایت فقیه را نوک پیکان دشمنی خود قرار داده و روی غیرت ، حجاب و بی تفاوتی نسبت به ناموس دست گذاشته است.
در این میان دلم برای علیمردان خیلی سوخت که عاشق همسر و فرزندانش هست اما در مواقع مختلف در مقابل زنی که به جای اینکه بگویم روحی مردانه دارد می گویم روحی حماسی دارد خلع سلاح می شود و تسلیم.
زنی که روحش از جسمش بزرگتر است و این جسم گنجایش او را ندارد؛ لذا در تب و تاب و بی قراری است و آرام نمی نشیند. روح حماسی فرنگیس میان تن نحیف و احساسات زنانه اش زندانی است اما او بر این زندان غلبه می کند و میله های زندان را می شکند و او را با روح خود همراه می کند. این تقابل بین جسم و روح بارها اشک مرا در آورد.
درکنارش ساخته شدن خانه سنگی فرنگیس درکوه، به دنیا آمدن فرزندانش در بحبوحه جنگ، دائم کوچ کردن و برگشتن ها تازه شدن دیدارها با خانواده، به دنیا آمدن و زنده ماندن مصیب نوزاد کوچک، زنده بودن رحمان و علیمردان بعد از حمله مرصاد، زنده ماندن برخی اعضای خانواده خصوصا سیما از حادثه انفجار مین، حتی زنده ماندن گوساله آنها و اتفاقاتی از این قبیل اتفاقاتی هست که مرا از ذوق می خنداند.
======================================
۱_اشاره به صحبت رهبری درباره ی خانم فرنگیس حیدر پور در دیدار مردم گیلان غرب
@AFKAREHOWZAVI
✫✫✫✫ ✫★ ﷽ ★ ✫ ✫ ✫ ✫✫
✿به بهانه فرنگیس (۲) ✿
✍سادات حمیدی
برای غصه پدر فرنگیس از اینکه فرزندش را بنیاد شهید به اسم شهید ثبت نکرده است دلم شکست. اما خدا را شکر پایان این قسمت پایان خوشی است، اشک است اما اشک شوق. آن جا که این همه راه به دیدار امام رحمه الله علیه می رود و بین این همه مسئول فقط امام ره رنج این همه سال این مرد را درک می فرمایند و اجازه می دهند دستان مبارکشان را ببوسد و از او دلجویی و بوسه ای نیز نثارش می کنند تا خستگی این همه سال از تنش بیرون می رود، با دستی پر خوش خبر پر از انرژی مثبت به محل زندگی خود برمی گردد و آن عشقی که از امام رحمت الله علیه عاریه گرفته را به هم محلی ها و هم شهری هایش
تقدیم می کند و قسمتی از مشکلاتش با این دیدار حل می شود و از همه مهم تر شهادت فرزندش شهید جمعه حیدر پور با نامه امام مهر می شود.
در جریان حمله مرصاد جنازه مطهر بسیجی های کم سن و سال در میان منافقین و جستجوی آنها از همه صحنه های کتاب جگر سوز تر بود. به همراه فرنگیس بر مظلومیت آنها اشک ریختم و با تمام وجود درک کردم که «منافقین از کفار بدترند» ۲ یادم افتاد به مظلومیت بسیجی ها در فتنه های اخیر آنها هنوز که هنوز است هم مظلومند و از همه بیشتر آسیب می بینند.
قسمت قابل تامّل داستان این بود که نویسنده نوشته بود محل زندگی فرنگیس و هم محلی هایش هنوز که هنوز است آن چنان آباد نشده است و بسیاری از مردم داغ دیده و آسیب دیده از جنگ شغل ندارند و مشکلات مادی زیادی دارند و فرنگیس فداکار در کنار نوشتن خاطراتش اینها را گوشزد کرده است او همان فرنگیس دلسوز مردم در زمان جنگ است در سنگری دیگر.
باشد که مسئولین مشکلات این مردم را حل کنند مردم غیر تمندی که «خطای محاسباتی دشمن» ۳ را با چنگ و دندان و تبر پاسخ دادند. جان دادند و همه هستی خود را فدا کردند اما خاک ندادند. غیر از این خاک را برای دشمن اینقدر سخت و ناهموار کردند که تجهیزات را گذاشتند ذلیلانه و مفتضخانه فرار کردند. پاسخی که هنوز که هنوز است اتاقهای فکرشان دیگر اندیشه چنین غلطی نمی کنند.
سخن آخر اینکه مسئولانی که نخبه فرهنگی حماسی شهرشان را شناسایی کردند و تندیس ایشان را در میدان شهر نصب و او را خدمت رهبر معظم انقلاب معرفی کردند جای تقدیر دارند. به این امید که شهر های دیگر نیز از این مسئولین شایسته الگو بگیرند و چنین افرادی را شناسایی و معرفی کنند که جامعه به شدت به چنین الگوهایی نیاز دارد.
در خبری خواندم کتاب خاطرات بانو فرنگیس حیدر پور به دو زبان دیگر ترجمه شده، خوب است این کتاب به زبان های دیگر نیز ترجمه و غیر از این تبلیغ زیادی شود و این بانو به همه جهان معرفی شود.
فرنگیس بانوی ایران است «مشت نشانه خروار».تبلیغ کتاب فرنگیس یکی از شئون یاد آور شدن شخصیت حقیقی ملت ایران است در بر طرف شدن خطاهای محاسباتی دشمن که اخیرا رهبر معظم انقلاب در تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران گوشزد فرمودند. لذا خوب است تندیس ایشان در همه مرزهای ایران و جلوی تمام سفارت ها ی کشورهای خارجی نصب شود تا نصب العین و درس عبرت همه احمق هایی باشد که احیانا مثل اربابشان «بوی کباب به مشامشان» ۴ رسیده است.
=====================================
۲_امام خمینی رحمه الله علیه
۳- اشاره به صحبت رهبر انقلاب :بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد؛ اینها نسبت به ایران دچار خطای محاسباتیاند؛ » ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
۴- اشاره به صحبت رهبر انقلاب: احمقها بوی کباب شنیدهاند. 1403/10/2
@AFKAREHOWZAVI
﷽
بصیرت قطبنما است
✍صدیقه طهماسبی نژاد
"کمیل بن زیاد شبی با حضرت امیرالمؤمنین _علیه السلام_ در کوچههای کوفه قدم میزد، که صدای قرآن دلنشینی کمیل را شگفت زده ساخت،صدایی را شنید که به گونه محزونی قرآن میخواند: " اَمَّنْ هُوَ قانِتٌ آناءَ اللَّیل
(آيا آن كس كه شب و روز به كفر و عصيان مشغول است بهتر است) يا آن كس كه ساعات شب را به طاعت خدا به سجود و قيام پردازد ؟"(سوره زمر/آیه۹)
امام علی _علیه السلام_ که متوجّه شگفت زدگی کمیل شد فرمود:
آیا صدای قرآن این مرد تو را به تعجّب واداشته در حالی که این مرد به زودی وارد جهنّم میشود.
کمیل بیشتر تعجّب کرد و نمیدانست آن شخص کیست؟
پس از جنگ نهروان در حالی که حضرت امیرالمؤمنین _علیه السلام_ اشاره به جنازهای میکرد به کمیل فرمود:
این جنازه همان شخصی است که آن شب قرآن میخواند."(دانشنامه امام علی _علیه السلام_ ج۱، ص۲۱۳.)
این شخص با اینکه در ظاهر اهل همنشینی با قرآن بود با صوت دلنشین و زیبایی هم قرآن میخواند اما درجنگ نهروان با امیرالمومنین _علیه السلام_جنگید.
او بصیرت نداشت و نتوانست حق را از باطل تشخیص دهد.
بصیرت به معنی بینایی دل است و آن را به عقل وزیرکی نیز معنا کردهاند.(قاموس القرآن،ج۱،ص۱۹۵.)
در اصطلاح نیروی باطنی است که به نور قدسی روشن شده و از پرتو آن صاحب بصیرت، حقایق و باطن اشیاء را درک میکند.(مجمعم المصطلحات ج۱ ص ۳۸۳.)
بصیرت مانند قطبنما است. قطبنما باعث میشود انسان مسیر و جهت حرکت را درست تشخیص دهد. بصیرت نیز سبب میشود مسیرحق را تشخیص دهیم و بیراهه نرویم. بصیرت در فضایی که فتنه روی داده و غبار آلود شده همانند نورافکن عمل میکند و راه را روشن میکند.
سال ۱۳۸۸ که سران فتنه، دروغ تقلب در انتخابات را عَلَم کردند، عدهای به نام دوست و در باطن دشمن، وارد میدان شدند.
تشخیص حق و باطل برای برخی سخت شده بود. دشمن به نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران کمر بستهبود به خیال خامشان قصد تسخیر ایران را داشتند.سران فتنه با دشمن خارجی ،آمریکای جنایتکار، همکاری کردند و کشور آرام و امن ما را به نا آرامی کشاندند. دشمن با دیدن قانون شکنیها و اغتشاشات جرات پیدا کرد.تصورش این بود که مردم ایران دست از نظامشان شستهاند.
سلطهگران جهانیهرچه توان و نیرو داشتند
به میدان آوردند تا دیگر نامی از نظام اسلامی در ایران نباشد.اما با گذشت هشت ماه از جریانات بعد از انتخابات آنچه در بصیرت و آگاهی مردم تاثیر داشت:
۱. نقش بیانات رهبری درتبیین حق
۲.آشکار شدن مواضع سران فتنه و حامیان آنها و بی حرمتی در روز عاشورا حسینی بود.
پس از آن مردم غیور، دیندار و محب اهل بیت _علیهمالسلام_ در نهم دی به خیابانها آمده حماسه ای تاریخی آفریدند. مردم اوج بصیرت خود را به نمایش گذاشتند و با حضورشان و حمایت از جمهوری اسلامی تمام نقشههای دشمنان و مزدوران داخلیشان را نقش برآب کردند و توطئه آنها را خنثی نمودند.
حماسه نهم دی یادآور ایستادگی ملت پای آرمانهای انقلاب اسلامی است و به فرموده امام خامنهای:" این مردمند که ناگهان با یک حرکتی که برخاسته از بصیرت، دشمنشناسی ،وقت شناسی و حضور درعرصه مجاهدانه است، روز نهم دی را متمایز میکنند."
https://eitaa.com/loh_ghalam
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
نرمافزاری بنام مقاومت
با ورود به ماه دی، جنب و جوش بیشتری در بین دستاندرکاران مراسم یادبود سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی _اسوه مقاومت_ دیده میشود. شهید مقاومت چه ویژگیهای خاصی داشت که او را محبوب قلبها کرده است؟ امام خامنهای درباره این شهید فرمودند:«شهادت سلیمانی یک حادثهی تاریخی است، یک حادثهی معمولی نیست که از یاد تاریخ برود؛ این در تاریخ ثبت شد به عنوان یک نقطهی روشن. و شهید سلیمانی، هم قهرمان ملّت ایران شد و هم قهرمان امّت اسلامی شد...
او قهرمان ملّت ایران است، به خاطر اینکه ملّت ایران داشتههای فرهنگی خودش و معنوی خودش و انقلابی خودش را و ارزشهای خودش را در او متبلور دید، در او مجسّم دید...
در واقع ایشان نرمافزارِ مقاومت را و الگوی مبارزه را به ملّتها تعلیم کرد، به ملّتها سرایت داد، در ملّتها رایج کرد؛ اینها خب نقشهای خیلی مهم و بسیار حسّاسی است؛ لذاست که ایشان به معنای واقعی کلمه، یک شخصیّت برجسته و یک چهرهی قهرمانیِ اسلامی است.»(بیانات در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹)
حاج قاسم را میتوان به یک معنا، انسان تراز انقلاب اسلامی دانست؛زیرا او همچون «انسان مدرن»، به نظام ارزشی مدرن و گزارههای مرکزی آن اعتقادی نداشت و گزارههای اعتقادیاش کاملاً متفاوت بود.
شهید سلیمانی نماد «اخلاقیت» و «عقلانیت» تشیع هست. او تمام مکارم اخلاق را با هم داشت. همچنین شهید توانست یک میدانی را در سطح حکمرانی ما، گشایش و یک «مکتب» ایجاد کند. همانطور که میدانیم، تلقیهای فراوانی از مسئله مکتب وجود دارد که امر به ایدئولوژی جهان بینی که شهید مطهری و امثالهم دارند یا جمع «هستی شناسی» و «معرفت شناسی» و «روش شناسی» و تعابیری مثل این هست یا نظام باورها یا نظام ارزش ها و نظام اعمال، که آنرا مکتب میکند. حاج قاسم را میتوان کنشگر جدی «تعقل دولتی تشیع» دانست. بسط جغرافیایی حوزهی نفوذ ایران در دورهی جمهوری اسلامی با پایان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس تسریع یافت و شیعیان اقصی نقاط جهان را مجذوب نوع نگرش سردار دلها کرد.
شهید سلیمانی یک ظرفیت و امکاناتی دارد که می تواند مسیری را فراتر از پیوندهای عاطفی و روحی برای ما باز کند و ما را در نقطه تفکر و تامل و چاره جویی برای عمل در شرایط کنونی که هستیم بکشاند. شهید با «قدرت سخت» و «قدرت نرم» توانست نام ایران را در سطح منطقه و غرب آسیا و بینالملل به عنوان یک «کنشگر پرنفوذ» و «محبوب» مطرح کند.
انشاءالله جوانان انقلابی و نخبگان مؤمن، در جواب ترور ناجوانمردانه شهید قدس، این هیمنهی استکباری را میشکنند و «سیلی سخت» را به آمریکا میزنند.
روحش شاد
🖋 چمنخواه
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«رویدادهای زمانه»
✍🏻سیده ناهید موسوی
خدایی که برای ما خدایی میکند، گاهی زمان و زمین را بهم میدوزد تا از نهایت شادی و خوشحالی گریه شوق را تجربه کنیم و گاهی هم طعم سختی و عُسر را برایمان مقدر میسازد و همانند ذغالی که با فشار و تحمل فراوان صیقل خورده و الماسی گرانقدر و باارزش باشیم، تا بهای ما گزاف و حتی با مادیات این دنیا قابل شمارش و محاسبه نباشد.
یاد روزهای باشکوه و غرورآفرین فلسطین افتادم، همان ایامی که مردم در خیابانها از خوشحالی طوفان الاقصی شیرینی پخش میکردند و کام تک تک آنها شیرینِ شیرین بود. شاید تمام حوادث پُرسرعت روزگار از همان طوفان آغاز شد، و اکنون که به احوالات منطقه نگاهی میاندازیم دوستان و دشمنان یعنی حق و باطل همگی مشخص میشوند.
از مقاومت و رشادتهای حماس و مقاومت، همان کافیست که با از دست دادن فرماندهان و هموطنانی که شهدای آنان در غزه به ۴۵ هزار و ۵۴۱ نفر افزایش یافته است و کودکان معصومی که همچون فرشتگان از سوز سرمای طاقت فرسا درحال جان باختن هستند و تا به امروز شش طفل به آسمان پَرکشیده است اما با این حال، سَرخم نکرده و مقاوم است. خلاصه که دردهای غزه و مسلمانان در این ایام روبه افزایش است، ویدیوی مدیر بیمارستان کمال عدوان آقای «حسام ابوصفیه» را که نگاه میکردم که همچون شیرمردی دل به دریا زده و یک تنه ایستادگی میکند.
این روزها که منطقه ناخوش احوال است و کلمات یک پُست من را به فکر فرو میبرد با این شرح که: «سوریه جوی خون است.» با سقوط دولت اسد و تسلط اشرار به این کشور، مردم کشور همسایه ما به بدترین شکل ممکن مورد اهانت و ضرب و شتم قرار میگیرند و مردمان علوی تبار به ناحق و به جرم ثابت نشده کشته میشوند. با این اوصاف اما، دلم برای حرم بیبی حضرت زینب (س) و رقیه خاتون (س) بیش از همه چیز بیتابی میکند.
حتی اگر جولانیِ داعشی اکنون در سوریه جولان بدهد و از طرفی دیگر نتانیاهوی اسقاطیلی صاحب خانهِ عنکبوتی سعی کند با سلاح سرما و قحطی به نسلکُشی تاریخی خود ادامه دهد، بازهم میگوییم «حَسْبُنَا اللهُ وَ نِعْمَ اَلوَکِیلْ» و یادمان باشد در طرفِ درست تاریخ، یمنیهای در صحنه حاضر ایستادهاند همانهایی که از تجاوز دشمن به تجمعاتشان جان تازهای میگیرند و پاسخی کوبنده میدهند، از ایران خود و فرمایشات رهبری که همچون نوری روشن، مسیر صحیح را به ما نشان میدهد نیز غافل نشویم.
ایکاش نظر روزگار از مسلمانان و کشورهای همسایه ما بازنگردد، و پاداش آوارگی، ویرانگری و از بین رفتن خانوادههای فلسطینی و دردِ تسلط کفار بر مردم سوریه با رویدادی که سراسر مملو از رضایت خداوند باشد رُخ دهد. بیشک مسلمانان همانند الماس میدرخشند و روسیاهی برای دشمنان آنان باقی میماند.
نصرٌ من الله و فتحٌ قریب
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI