eitaa logo
محفل تبلیغی معارج
187 دنبال‌کننده
64 عکس
6 ویدیو
24 فایل
محفلی برای ارائه : محتوای علمی اصیل روشی جدید ارتباط با ادمین کانال: @Ahtth3
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📣 نمونه منبر کوتاه یا بین نماز، موضوع: آزمایش و جایزه در زمان‌های گذشته، پادشاهی تخته سنگی را در وسط جاده قرار داد و برای این که عکس‌العمل مردم را ببیند، خودش را در جایی مخفی کرد. بعضی از بازرگانان و ندیمان ثروتمند پادشاه بی‌تفاوت از کنار تخته سنگ می‌گذشتند؛ بسیاری هم غر می‌زدند که این چه شهری است که نظم ندارد؛ حاکم این شهر عجب مرد بی‌عرضه‌ای است و… با وجود این هیچ‌کس تخته سنگ را از وسط برنمی‌داشت. نزدیک غروب، یک روستایی که پشتش بار میوه و سبزیجات بود، نزدیک سنگ شد. بارهایش را زمین گذاشت و با هر زحمتی بود تخته سنگ را از وسط جاده برداشت و آن را کناری قرار داد. ناگهان کیسه‌ای را دید که زیر تخته سنگ قرار داده شده بود. کیسه را باز کرد و داخل آن سکه‌های طلا و یک یادداشت پیدا کرد. پادشاه در آن یادداشت نوشته بود: هر سد و مانعی می‌تواند یک شانس برای تغییر زندگی انسان باشد. دنیا هم دقیقا مثل همین است و همه ما در معرض امتحان و دروبین مخفی‌های خداوند متعال قرار داریم. خوش بحال اونایی که از این امتحانات الهی پیروز و برنده و ممتاز بیرون بیان!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌 نمونه برای اسلوب نقد و بررسی موضوع: موسیقی طرح نظریه اشتباه: انسان از دو بعد تشکیل شده ، یک بعد جسمانی و یک بعد روحانی. همان‌طورکه بعد جسمانی احتیاج به غذا دارد بعد روحانی هم احتیاج به غذا دارد، این جزء مسلمات است. یکی از غذاهای روح موسیقی است، موسیقی است که به روح انسان صفا و جلا می‌دهد، روح انسان را تصفیه می‌کند، به انسان آرامش می‌دهد، انسان را از مادیات دور می‌کند، همان موسیقی که اکثریت قریب به اتفاق مردمان دوران‌های گذشته آن را تایید می‌کنند و جزء سنت آنان بوده است. از آنجائی‌که انسان ذاتا تنوع‌طلب است موسیقی یک نوع تنوع در زندگی است تا انسان با آن از غم‌ها و غصه‌ها رهایی یابد، موسیقی به زندگی شور و هیجان می‌بخشد. پس ظاهرا موسیقی در زندگی لازم است. نقدو بررسی1: حال یک اشکال، غذای روح باید به روح آرامش بدهد آیا موسیقی واقعا مایه آرامش روح است؟ با توجه به بررسی زندگی‌نامه برخی از بزرگان موسیقی و موسیقی دانان به راحتی می‌توان نتیجه گرفت: نه‌تنها موسیقی به آرامش نمی‌رساند بلکه آرامش واقعی را در ادامه زندگی از انسان می‌گیرد. نقدو بررسی2: اشکالی دیگر، غذاها دو نوعند: سالم و فاسد. آیا موسیقی غذای سالم روح محسوب می‌شود یا غذای فاسد؟ تشخیص دقیق غذای جسمانی سالم از ناسالم و فاسد باید توسط متخصص و علم پزشکی انجام پذیرد به همین ترتیب تشخیص دقیق غذای روحانی سالم از ناسالم و فاسد توسط متخصص آن امکان‌پذیر است. متخصصین مسائل مربوط به روح کسانی هستند که با خالق روح در ارتباطند، از طرف خداوند باریتعالی منصوب شده‌اند، خداوندی که روح را خلق نموده و فرموده وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلاً (ای پیامبر) از تو در مورد روح می‌پرسند. بگو روح از امر پروردگار من است و ما علم زیادی در این مورد به شما نداده‌ایم. اگر غذا سالم باشد عوارض سوء و مفسده ندارد اما اگر فاسد باشد عوارض سوء ومفسده دارد. حال با توجه به روایت امام صادق بِيتُ الْغِناءِ لا تُؤْمِنُّ فِيهِ الْفَجِيعَةُ وَلا تُجَابُ فِيهِ الدَّعْوَةُ وَلَا يَدْخُلُهُ الْمَلَكُ. خانه‌ای که در آن غناء باشد از مرگ و مصیبت دردناک در امان نیست و دعا در آن به اجابت نمی‌رسد و فرشتگان وارد آن نمی‌شوند. پس معلوم می‌شود که موسیقی عوارض سوء و مفسده هم دارد لذا موسیقی می‌تواند غذای فاسد برای روح باشد. نتیجه: موسیق از طرفی انسان را به آرامش نمی‌رساند و از طرفی هم غذای ناسالم برای روح است لذا باید به دنبال غذای مناسب دیگری برای روح و آرامش بود. طرح نظریه صحیح: مایه آرامش در قرآن کریم و روایات، که به انسان آرامش می دهد ذکرو یاد خداست أَلاَ بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ و ... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🗣 نمونه برای ایجاد انگیزه با تعریف موضوع: احترام به حقوق دیگران بحث امروز ما در مورد موضوعی است که از آن به عنوان عام ترین قاعده اخلاقی جهان یاد می کنند که نه تنها در منابع دینی ما مثل روایت رسول مکرم اسلام ونهج البلاغه امیر المؤمنین آمده، بلکه در متون اخلاقی بسیار کهن قبل از اسلام به عنوان سنگ پایه اخلاق معرفی شده و متون اخلاقی از این قاعده به نام «قاعده زرین» نام می برند ، چون از دیر باز به عنوان نخستین اصل اخلاقی قلمداد شده است. این قاعده در سنت چینی به زمان کنفوسیوس برمی گردد، شاگردش از وی پرسید؟ «آیا در جهان کلمه ای عام و دستوری کلی وجود دارد که بتوان آن را قانون حیات سراسر عمر قرار داد ؟ استاد جواب داد: بله. از طرفی کل فلسفه «کانت» نیز در حقیقت چیزی جز گسترش همین اصل اخلاقی نیست. اصل اخلاقی که حضرت عیسی این قاعده را عصاره کتابهای آسمانی بر می شمرد و ضمن بیان این موضوع می گوید: این است خلاصه تورات و کتب انبیاء. سنت دینی ما نیز بر این قاعده پای فشرده است ، قاعده ای که مسلمان و کافر را یکسان فرا می گیرد. و اما آن قاعده! امام علی  از فرزندان خود و دیگر فرزندان معنوی خود می خواهد این قاعده را اصل و بنیاد اخلاقی و رفتارهای خویش قرار دهند و در سفارش دقیق به فرزندش امام حسن در نامه31 نهج البلاغه می فرماید: «یا بنی اجعل نفسک میزانا فیما بینک و بین غیرک .... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🎭 نمونه برای تحریک احساس با شعر موضوع: آزمایش و امتحان آزمودی بنده را تا این‌كه او خالص از تقوا شود ناب ونكو تا ببینی صدق وكذب بنده را آن دلِ از عشق خود،آكنده را آزمودن از برای این‌كه ما خود ببینیم تا كجاییم با خدا گفته‌ایم:«آمَنْتُ بالله» با زبان صدق آن با امتحان گردد عیان این‌كه در دنیا بگیری نعمتی یا دهی بیش از نیازم رحمتی هردو این را بهر سنجش می‌دهی چون قبولت گردم ارزش می‌دهی گه به فقر و گه به ثروت،گه به جان گه به فرزندان واهل وخانمان هر كه را قُرْب تو بیش است، بیشتر آزمودی باغمی دِل‌ریش‌تر وَر شَوم مردود در این امتحان باز می‌گیری تو دستم را نهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🎙 کجائید ای شهیدان خدایی بلاجویان دشت کربلایی
15سبک.pdf
130.6K
نمونه اشعاری که با این سبک خوانده می شود