جلسه سوم.mp3
29.1M
📣 درسگفتار عدالت اجتماعی
(مروری بر نظریه های عدالت اجتماعی: پنج جلسه)
3⃣جلسه سوم
🎤ارائه: احمد اولیایی
⏳تاریخ برگزاری دوره: تابستان۱۴۰۱
برگزار کننده: مرکز آموزش های آزاد دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
@ahmad_olyaei
#برنامه_تلویزیونی
سه قسمت از برنامه پنجاه قسمتی «گام دوم» تولید شده در شبکه قم به موضوع عدالت اجتماعی اختصاص داشت.
🔸قسمت سوم و آخر ازین سه قسمت، دیروز سه شنبه هشتم آذرماه از شبکه قم پخش شد.
لینک تماشا از تلویبیون؛
https://telewebion.com/episode/0x5281b9d
#عدالت_اجتماعی
@ahmad_olyaei
درس گفتار عدالت اجتماعی جلسه چهارم.mp3
24.12M
📣 درسگفتار عدالت اجتماعی
(مروری بر نظریه های عدالت اجتماعی: پنج جلسه)
4️⃣جلسه چهارم
🎤ارائه: احمد اولیایی
⏳تاریخ برگزاری دوره: تابستان۱۴۰۱
برگزار کننده: مرکز آموزش های آزاد دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
@ahmad_olyaei
ادراک عدالت؛ پاشنه آشیل جوامع
🔸ممکن است در جامعه ای عدالت باشد اما مردم ادراک بی عدالتی کنند یعنی معتقد باشند عدالت نیست. یا برعکس، در جامعه ای عدالت نباشد اما مردم تصور کنند عدالت هست. این، تفاوت عدالت با ادراک عدالت است.
⏪در نگاه اسلامی نیز میتوان اهمیت ادراک یعنی دریافت و ذهنیت مخاطب و مردم را از عدالت دریافت. این اهمیت را در عدالت قضایی جایی که رفتار قاضی باید عادلانه باشد، بیشتر میبینیم.
شیخ طوسی در کتاب المبسوط فی فقه الامامیه، ذیل دلالت روایتی از رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، اشاره میکند که قاضی حتی حق ندارد با یکی از طرف دعوی بلندتر صحبت کند. واضح است که بلند شدن صدای قاضی به حکم عادلانه وی لطمهای نمیزند، بلکه احساس بیعدالتی را در فردی که با صدای بلند با او صحبت شده است ایجاد میکند. شاید شارع برای جلوگیری از این احساس و ادراک، به قاضی چنین حقی را نمیدهد.
🔹در توصیه حضرت علی (علیهالسلام) به شریح قاضی میخوانیم: «واسِ بَینَ الْمُسلِمِینَ بِوَجهِكَ ومَنطِقِكَ ومَجلِسِكَ حَتّی لا یطمَعَ قَرِیبُكَ فی حَیفِكَ ولا ییأسَ عَدُوُّكَ فی عَدلِكَ؛ «میان مسلمانان در نگاه كردن و سخن گفتن و نشستنت برابری را رعایت كن تا نزدیكانت به جانبداری [و ستم] تو امید نبندند و دشمنانت از دادگری تو نومید نشوند».
پرسش این است که مگر نگاه کردن، سخن گفتن یا نوع نشستن در عدالت واقعی تأثیر دارد؟ قاضی میتواند با شاکی بخندد و در سمت او بنشیند، اما عادلانه در دعوا حکم کند. آن چیزی که احتمالاً میتوان برداشت کرد اهمیت ادراک عدالت است. رفتار قاضی میتواند شاکی یا مشتکیعنه را به وجود عدالت واقعی بدبین کند یا دستکم اتصاف قاضی به صفت عادل را نزد وی مخدوش سازد.
🔷اگر به ادراک عدالت توجه نشود ممکن است جوامع با خطر جدی روبرو شوند.
یادمان نرود تلاش های ما برای بسط عدالت ممکن است به ادراک عدالت اساسا ربطی نداشته باشد. باید برای اصلاح ادراک پرونده ای جدا باز کرد.
#عدالت_اجتماعی
#اغتشاشات
#جامعه
#فرهنگ
@ahmad_olyaei
دعوای آزادی و عدالت در فرهنگ
⬅️دعوای آزادی و عدالت و اینکه کدام یک مقدم است، یک دعوای قدیمی و البته ریشه ای می باشد. اگر به نظریه های عدالت مراجعه کنیم، خواهیم دید در نظر افرادی مانند هابز، هیوم و رالز، آزادی نسبت به عدالت در اولویت است. حتی این اولویت در نظر هیوم به قدری است که برابری کامل را محدود کننده آزادی های فردی می دانست. تلاش کانت نیز در عدالت بر دفاع از آزادی های فردی متمرکز شده است. رالز اما کمی معتدل تر در عین حال که یک آزادی خواه است اما مساوات طلبی را نیز جستجو می کند. در مقابل، جامعه گرایانی مانند سندل، عدالت مبتنی بر خیر جمعی را بر آزادی های فردی اولی می شمردند.
◀️این دعوا را می توان در فرهنگ به صورت ویژه تر بررسی کرد. چگونه می توان عدالت فرهنگی را بسط داد بدون اینکه آزادی های فرهنگی خدشه دار نشوند؟! بعبارت دیگر مرز تداخل و تغایر عدالت فرهنگی و آزادی فرهنگی کجاست؟
برای خاتمه دادن به دعوای آزادی فرهنگی و عدالت فرهنگی باید به سه پرسش پاسخ داد؛
یک. آیا می توان آزادی را بدون توجه به انسان شناسی تعریف کرد؟ بعبارت دیگر آیا نوع انسان شناسی و جایگاه انسان و غایت او در تعریف آزادی فرهنگی نقش خواهد داشت؟
دو. در صورت تعارض آزادی های فرهنگی، ملاک داوری یا برتری چیست؟
سه. ساز و کار تأمین آزادی های فرهنگی چگونه است؟
🔹بنظر می رسد عدالت اساسا برای خاتمه دادن به تغایر، تضاد و کشمکش آزادی های فردی در تصاحب مواهب، خیرات، منافع و اختیار رفتارها و کنش ها آمده است. انسان عموما علاقمند به استفاده دائمی و حداکثری و بدست آوردن همه خیرات است و صدق این کلیت در همه افراد جامعه، تعارض و تقابل آزادی ها را به همراه خواهد آورد. این تعارض در کنار محدودیت مواهب و خیرات، عدالت را به عنوان بهترین راه برای حل مشکل، پیش روی ما قرار می دهد. این بحث در فرهنگ که مبتنی بر تصمیم و انتخاب است به مراتب قابل رویت تر است. لذا عدالت فرهنگی به نوعی حاکمیت بر آزادی های فرهنگی دارد. اما واضح است که این حاکمیت، باید پس از پاسخ گویی به سه پرسشی که پیشنهاد شد، اعمال شود.
#عدالت_اجتماعی
#عدالت_فرهنگی
#اغتشاشات
#آزادی
#فرهنگ
@Ahmadolyaei
💤در ابتدای دهه شصت خرید تلویزیون سیاه و سفید مستلزم احراز شرایط بود.
این اطلاعیه، اطلاعیه شرکت پارس الکتریک (وابسته به سازمان صنایع ملی ایران) منتشره در 31 شهریور 1362در روزنامه اطلاعات است.
⏪زمانی دولت ها و حاکمیت ها می توانستند ابزار انتقال پیام را کنترل کرده، جلوی توسعه بستر های نشر را گرفته یا آن ها را بسط دهند.
اما اکنون «پیام» و «محتوا» و به طور کل داده های رسانه ای تقریبا غیر قابل کنترل هستند.
🔹بهترین و کامل ترین راه مقابله با آسیب های بمباران داده در دنیای امروز، ایمن سازی مخاطب است. اساسا نمی شود کنترلی بر روی بیماری های جدید داشت بلکه باید به سمت واکسیناسیونی حرکت کرد که مردم ما را به «بلوغ مصرف پیام» برساند. در آنصورت دیگر نگرانی نخواهیم داشت.
@ahmad_olyaei
کوچه های اشک.pdf
869.1K
کتاب کوچه های اشک
ده روضه و مرثیه مستند شهادت حضرت فاطمه علیها السلام
ویژه ایام فاطمیه
قطع جیبی
نگارش: حجت الاسلام الیاسی
@elyasi_hadi
@ahmad_olyaei
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مصاحبه
این روزها در خلال اغتشاشات و به دلیل اتفاقات خاص سیستان و بلوچستان، بحث اختلافات مذهبی مجددا مطرح شده است.
این مصاحبه کوتاه با خبرگزاری رسا انجام شده است.
@ahmad_olyaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
@ahmad_olyaei
هیات علی اکبر شهادت حضرت زهرا ۱۴۰۱.mp3
33.38M
#سخنرانی
#شهادت_حضرت_فاطمه (سلام الله علیها)
سخنران: احمد اولیایی
موضوع: انتخاب در زندگی
شام شهادت، ۱۴۰۱
هیئت حضرت علی اکبر علیه السلام، قم.
@ahmad_olyaei
«وقت شناسی»
⏺ موقعیتی را تصور کنید که فرزند شما در کوچه دعوا کرده است و اتفاقا مقصر هم بوده.
پدر، برادر ها و بچه محل های طرف مقابل آمدند درب منزل شما به عنوان انتقام. از قضا آدم های دعوایی و خشنی هستند. سنگ پرتاب می کنند، عربده می کشند و فحش های ناموسی می دهند.
⏺ از طرف دیگر، شما میدانید پسرتان مقصر است و قصد تربیت او را نیز دارید.
⬅️اما سوال این است که آیا در آن لحظه که آنها هجوم آورده اند، شما مینشینید و به تربیت فرزند و یادآوری تقصیرات او مشغول می شوید یا میروید به تقابل با آن دار و دسته و حفظ خانه و خانواده تان؟!
◀️وضع ایران امروز به وضعیت فوق، شبیه است. زمانی که امپراطوری رسانه ای غرب، براندازان، منافقین، کشورهای سلطه طلب غربی، سرویس های جاسوسی دنیا، تجزیه طلبان و حتی بازماندگان داعش دست به دست هم در حال عربده کشی و حمله به ایران هستند، برخی بجای انرژی گذاشتن برای حفظ خانه، دنبال تبیین تقصیرات هستند؛
⏮گاهی به قانون حجاب می پردازند، گاهی شبهه حقوقی در باب مجازات اغتشاشگران طرح می کنند، برخی از سکوت حوزه شکایت می کنند، عده ای به دولت می تازند، بعضی تحلیل جامعه شناختی از تقصیرات می دهند و ... .
⏺ دوباره برگردیم به وضعی که تصور کردیم؛
قطعا وقتی حمله کنندگان به خانه مان را ساکت کردیم، می آییم و فرزند خود را تربیت می کنیم تا تکرار نشود.
◀️الان نیز باید تمام انرژی را برای تقابل با دشمن گذاشت تا به در و دیوار و اهل خانه آسیب نرسد اما باید مواظب بود حافظه تاریخی مان پاک نشود و تربیت را فراموش نکنیم.
#اغتشاشات
#اعدام
#تحلیل
@ahmad_olyaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و أيُّ كَلِمَةِ حُكْمٍ جامِعَةٍ : أنْ تُحِبَّ للنّاسِ ما تُحِبُّ لنَفْسِكَ ، و تَكْرَهَ لَهُم ما تَكْرَهُ لَها ؟ !
امام على عليه السلام: چه سخن حكيمانه جامعى است اين سخن که: آنچه بر خود مى پسندى براى مردم نيز بپسند و آنچه براى خود نمىپسندى براى آنها نيز نپسند!
#اعدام
#اغتشاش
#پایان_مماشات
@ahmad_olyaei