🟢پاسخ به پرسشهای مجله حکومت اسلامی درباره خبرگان رهبری
🔹بخش دوم: تفاوت خبرگان منتخب و خبرگان غیرمنتخب؟
🖊احمدحسین شریفی
🔻مجله حکومت اسلامى: خبرگان منتخب مردم چه امتیازى بر خبرگان غیر منتخب دارند که مىتوانند رهبر را انتخاب کنند مشروعیت انتخاب آنان از کجا ناشى مىشود؟
🔸پاسخ استاد شریفى: اساساً آنچه که حجت عقلى ما براى تشخیص ولى فقیه است، مراجعه به «خبرگان واقعى» است و در «مقام ثبوت» هیچ تفاوتى میان خبره واقعى منتخب و خبرهی واقعى غیر منتخب نیست. اما چگونه مىتوان خبرگان واقعى را تشخیص داد؟ در اینجا چارهاى جزمراجعه به خبره شناسان، که همان مردماند، نیست. مردم بر اساس حکم عقل موظفاند خبرهی واقعى را تشخیص داده، انتخاب کنند. حال آیا واقعاً توانستهاند خبرهی واقعى را تشخیص دهند یا اینکه در تشخیص خود اشتباه کردهاند، سخنى دیگر است. و روشن است که حتى اگر اشتباه کنند، در صورتى که از راه معقولى پیش رفته باشند، معذورند. آنچه که مهم است تلاش براى تشخیص و انتخاب خبرگان و فقیهشناسان واقعى است در این راستا باید توجه داشت که:
اولاً، ممکن است براى یک کار صدها و هزاران متخصص و کارشناس و شاهد وجود داشته باشد، روشن است که با توجه به محدودیت امکانات و ... مراجعه به همهی آنها و استفاده از کارشناسى و شهادت همه آنان مشکلات فراوانى را در پى خواهد داشت و بعضاً ممکن است از مقصود خود هم دور شویم. عقل حکم مىکند که تلاش کنیم از میان آنان، بهترینها را گزینش کنیم؛ به گونهاى که بتوانیم با شهادت آنان و اخذ دیدگاههاى کارشناسانهشان به دستیابى به مقصود خود مطمئن شویم. در مسأله تشخیص رهبر واقعى و فقیه جامع الشرائط نیز با کارشناسان و خبرگان زیادى مواجه هستیم. روشن است که اگر امکان بهرهبردارى از نظرات همهی آنان وجود داشت، به نتیجهی کارشناسى و متعلق شهادتشان اطمینان بیشترى حاصل مىکردیم . اما چنین کارى مقدور نیست. بنابراین، به حکم عقل باید بکوشیم و دقت کنیم تا از میان خبرگان موجود، بهترینها را برگزینیم.
ثانیاً، فلسفهی وجودى #مجلس_خبرگان اعلام حمایت زود هنگام و پیشاپیش مردم از رهبر است. مردم با انتخاب افراد مورد قبولشان، به رأى و تشخیص آنان اطمینان داشته و رهبرى فردى را که آنان به مردم معرفى مىنمایند گردن مىنهند. روشن است که چنین هدفى تنها در سایهی انتخاب افراد خاصى از سوى مردم؛ یعنى کسانى که مردم به کار آنان اطمینان دارند، حاصل خواهد شد.
ثالثاً، «الجمع مهما امکن اولى من الطرح». از آنجا که انتخاب همهی خبرگان و رهبرشناسان، عملاً غیر ممکن است، در عین حال، بیّنات شرعى در مسألهی تعیین و تشخیص رهبر به هر میزانى که تراکم بیشترى داشته باشند، اطمینان آورتر است. راه معقول تأمین این هدف، این است که مجلس خبرگان منتخب روشهایى را به کارگیرند که از سایر خبرهها و فقیهشناسان نیز بهره ببرند و به این صورت مىتوان سایر خبرهها را نیز هر چند قانوناً عضو مجلس خبرگان نیستند، در امر تشخیص رهبرى و نظارت بر تداوم صفات رهبرى دخالت داد.
رابعاً، فلسفهی وجودى مجلس خبرگان جلوگیرى از هرج و مرج اجتماعى و اعمال سلیقههاى شخصى و حزبى و صنفى در امر تعیین رهبرى است و براى نیل به این هدف، ضرورى است که خبرگان نهادینه شود، به این صورت که تنها سخن کارشناسان و فقیهشناسانى ملاک عمل باشد که بر اساس موازین شرعى و قانونى و توسط اکثریت جامعه به عنوان خبره معرفى شدهاند. هرگاه چنین افرادى، فقیهى را به عنوان رهبر معرفى کردند، تبعیت از او بر همگان واجب و لازم است و مخالفت افرادى که در خارج از حوزهی خبرگان هستند، دراین زمینه هیچ اثرى نخواهد داشت.
#مشروعیت
#ولایت_فقیه
#سیاست
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢پاسخ به پرسشهای مجله حکومت اسلامی درباره خبرگان رهبری
🔹بخش سوم: تبیین شرط اجتهاد برای منتخبان مجلس خبرگان؟
🖊احمدحسین شریفی
🔶مجله حکومت اسلامى: آیا «اجتهاد»را از شرایط لازم اعضاى مجلس خبرگان مى دانید؟ چرا کارشناسان رشته هاى دیگر نمى توانندعضو این مجلس باشند؟
🔻پاسخ استاد شریفی: پاسخ خود را با یک مثال بیان مىکنم، عاقلانهترین راه براى شناخت خبرهترین شیمیدان کشور چیست؟ آیا اگر برویم از کشاورزان و بازاریان و کارگران و سیاستمداران و قهرمانان ورزشى و مانند آنان بخواهیم که بهترین شیمیدان کشور را به ما معرفى کنند، کارى عاقلانه کردهایم؟ تردیدى نیست که پاسخ منفى است. این روش نه تنها غیرعاقلانه بوده و لذا نتیجه آن نیز فاقد ارزش و اعتبار علمى است؛ بلکه اساساً اگر مخاطبان ما هوشمند باشند، پاسخ ما را نخواهند داد و ما را حواله میدهند به خبرگان و کارشناسان مربوط. به نظر مىرسد یکى از عاقلانهترین راهها این است که از شیمیدانان جویا شویم تا برجستهترین استاد شیمى کشور را به ما معرفى کنند. براى این کار چند راه وجود دارد:
نخست اینکه از شیمیدانان هر منطقهاى بخواهیم که بهترینهاى منطقهی خودرا گزینش کنند و سپس گزینش شدههاى هر منطقهاى گرد هم آمده واز میان خود بهترینها را انتخاب نمایند و باز هم به همین ترتیب تابهترینِ بهترینها انتخاب شود.
راه دیگر این است که با توجه به شناخت اجمالى مردمان هر منطقهاى از شیمیدانان منطقه خود، شیمیدانان منتخب و مورد اعتماد عموم مردم شناسایى شده و آنها راگرد هم آوریم تا بهترین شیمیدان کشور را انتخاب نمایند.
در تعیین و تشخیص رهبر نیز مسأله به همین شکل است. وظیفهی اصلى مجلس خبرگان تشخیص فقیه واجدشرایط و معرفى او به عنوان رهبر جمهورى اسلامى است و به حکم عقل کسانى صلاحیت شرکت و عضویت در مجلس خبرگان رهبرى را دارند که رهبرشناس باشند. و اصولاً زمانى مىتوان به نتیجه رأى کارشناسى آنان اطمینان یافت که واقعاً کارشناس باشند و یا آنکه مردم آنان را کارشناس مربوط به این حوزهی خاص بدانند.
اکنون باید دید که شرایط و ویژگىهاى رهبر چیست. بر اساس اصل یکصد و نهم قانون اساسى، شرایط و صفات رهبر عبارتاند از: 1. صلاحیت علمى لازم براى افتا در ابواب مختلف فقه؛ 2. عدالت و تقواى لازم براى رهبرى امت اسلام؛ 3. بینش صحیح سیاسى واجتماعى، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافى براى رهبرى . البته در میان این شرایط سهگانه، برخى از آنها مانند توانایى فقهى و بینش سیاسى از اهمیت بیشترى برخوردارند. چنانکه در ادامهی اصل مزبور آمده است «در صورت تعدد واجدین شرایط فوق، شخصى که داراى بینش فقهى و سیاسى قوىتر باشد مقدم است.»
با توجه به این اصل دانسته مىشود که صفات رهبر در اجتهاد خلاصه نمىشود؛ بلکه عدالت و تقوا و همچنین بینش سیاسى و اجتماعى و مدیریت و تدبیر و امثال آن نیز از شرایط و صفات لازم براى تصدى مقام رهبرى است. بنابراین، شخصى مىتواند واجد شرایط عضویت در مجلسى باشد که کار آن تعیین رهبرى است که دستکم خودش حد نصابى از همه صفات و ویژگىهاى رهبرى را داشته باشد؛ یعنى افزون بر اجتهاد باید حد نصاب قابل قبولى از سایر صفات رهبرى را نیز داشته باشد. و گرنه اگر کسى فقط واجد قوهی اجتهاد باشد، اما از آگاهى لازم در عرصهی سیاست و مسائل اجتماعى و فرهنگى و مدیریتى بىبهره باشد، چنین فردى نیز صلاحیت نامزدى #مجلس_خبرگان را ندارد و همین طور است اگر کسى واجد آگاهىهاى سیاسى یا مدیریتى باشد، اما از اجتهاد لازم در مسائل دینى بىبهره باشد، چنین شخصى نیز هرگز نمىتواند رهبرشناس و ولىشناس مطمئنى باشد.
#ولایت_فقیه
#سیاست
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢پاسخ به پرسشهای مجله حکومت اسلامی درباره خبرگان رهبری
🔹بخش چهارم: چرا مجلس خبرگان نباید ترکیبی از تخصصهای مختلف باشد؟
🖊احمدحسین شریفی
🔶مجله حکومت اسلامى: آیا بهتر نیست با توجه به صفات متعدد رهبرى، (فقاهت، مدیریت، عدالت، شجاعت، درایت و ...) مجلس خبرگان نیز ترکیبى از کارشناسان رشتههاى مختلف مرتبط با امر رهبرى باشد؟
🔻پاسخ استاد شریفی:
اولاً, همچنان که اشاره شد «اجتهاد» تنها شرط لازم براى نامزدى #مجلس_خبرگان نیست؛ بلکه نامزد صالح براى مجلس خبرگان کسى است که حد نصابى از همهی شرایط و ویژگىهاى رهبرى را داشته باشد؛ لذا بر اساس آییننامهی داخلى مجلس خبرگان، نامزدهاى مجلس خبرگان افزون بر شرط اجتهاد، باید از بینش لازم سیاسى و اجتماعى و تقواى لازم (عدم اشتهار به سوء) برخوردار باشند؛ زیرا همانطور که گفته شد، کار اصلى خبرگان رهبرى تعیین و تشخیص رهبر و نظارت بر تداوم صفات و ویژگىهاى رهبرى است و شخصى مىتواند رهبر را تعیین کرده و بر تداوم صفات رهبرى نظارت کند که دستکم واجد حدنصاب اطمینانبخشى از صفات رهبرى باشد و صفات رهبرى فقط در اجتهاد خلاصه نمىشود. رهبرى در جمهورى اسلامى صرفاً یک مقام مذهبى نیست. بلکه افزون بر آن، اختیارات و وظایف بسیار مهم سیاسى، اجتماعى و مدیریتى و امثال آن را نیز برعهده دارد. بنابراین، رهبرشناسان و ولایتشناسان، افزون بر بهرهمندى از حد نصابى از اجتهاد حتماً باید حد نصابى از آگاهىهاى سیاسى، اجتماعى و مدیریتى نیز داشته باشند. و الا اگر یک شخص فقط واجد قوهی اجتهاد باشد، اما از آگاهى لازم در عرصه سیاست و مسائل اجتماعى وفرهنگى و مدیریتى بىبهره باشد، چنین فردى نیز صلاحیت نامزدى مجلس خبرگان را ندارد و همین طور است اگر کسى واجد آگاهىهاى سیاسى یا مدیریتى بالایی باشد، اما ازاجتهاد لازم در مسائل دینى بىبهره باشد، چنین شخصى نیز هرگز نمىتواند رهبرشناس و ولىشناس مطمئنى باشد.
ثانیاً، به کارگیرى کارشناسان مختلف، لزوماً به این صورت نیست که همهی آنان عضورسمى مجلس خبرگان باشند، بلکه مجلس خبرگان مىتواند در کمیسیونهاى خود از متخصصان مختلف، تا جایى که لازم بداند و به ایفاى نقش اصلى مجلس خبرگان کمک نماید، بهره ببرد.
ثالثاً، رأى به رهبرى و اظهار نظر نهایى دربارهی رهبریت کسى، رأیى بسیط است و نه مرکب؛ یعنى رأى دهنده باید همه شرایط رهبرى را در نظر بگیرد و نه بخشى از آن را. و الا اگرهر کسى بخواهد از دید خودش رهبر را تشخیص دهد مثلاً یک شخصِ نظامى، که تخصص او در حیطه مسائل نظامى است، روشن است که قوىترین فرد در حوزهی تخصصی خودش رابه عنوان رهبر معرفى خواهد کرد و بنا به فرض این پیشنهاد، کارى ندارد که آیا آن فرد در عرصهی سیاست و مدیریت کلان کشورى و مسائل دینى تخصصى دارد یا نه و یا یک شخص سیاست مدار، قوىترین فرد را در عرصهی مسائل سیاسى به عنوان رهبر معرفى خواهد کرد، و کارى با مسائل مدیریتى و دینى و نظامى او ندارد. در حالى که رأى به رهبرى رأیى بسیط و با لحاظ همه شرایط مندرج در قانون اساسى است.
رابعاً، نباید فراموش کرد که ما مىخواهیم خبرگان رهبرى را در نظام جمهورى اسلامى تعیین کنیم؛ یعنى نظامى که مبتنى بر احکام و قوانین اسلامى است. هر چند رهبر در نظام جمهورى اسلامى بایدواجد شرایط زیادى چون فقاهت، عدالت، تدبیر و شجاعت باشد؛ اما همانطور که از پایان اصل یکصد و نهم قانون اساسى فهمیده مىشود، این شرایط در عرض یکدیگر نیستند. اصولاً وجه تمایز نظام ما با دیگر نظامهاى موجود در دنیا، در همان شرط نخست، یعنى فقاهت، است و گرنه عدالت و مدیریت و سیاست و شجاعت و بینش اجتماعى، در همهی نظامهاى موجود در جهان وجود داشته و موردتوجه واقع مىشوند. بنابراین، براى تشخیص رهبرى، در نظام جمهورى اسلامى، باید به سراغ کسانى رفت که توانایى تشخیص کسى را داشته باشند که بتواند نسبت به مسائل اسلامى آگاهى عمیق داشته باشد؛ یعنى فقیهشناس و مجتهدشناس باشد و کسانى مىتوانند چنین شرطى را تشخیص دهند که خود، فقیه و مجتهد باشند.
#ولایت_فقیه
#سیاست
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢پاسخ به پرسشهای مجله حکومت اسلامی درباره خبرگان رهبری
🔹بخش پنجم و پایانی: نظارت خبرگان بر رهبری؟
🖊احمدحسین شریفی
🔶مجله حکومت اسلامى: به نظر شما مجلس خبرگان مى تواند بر رهبرى نظارت داشته باشد؟ نوع این نظارت و چارچوب آن را از نظر فقهى و از نظرقانون اساسى توضیح دهید؟
🔻پاسخ استاد شریفى: بدون تردید یکى از وظایف #مجلس_خبرگان، نظارت بر رهبر است و این امر در اصل یکصد و یازدهم قانون اساسى به زیبایى بیان شده است. اما باید دید که منظور از «نظارت بر رهبر» چیست.
گاهى منظور از «نظارت» یعنى داشتن حق اعمال ولایت. «ناظر» در این معنا یعنى «پرسش گر» و «منظور فیه» یعنى «پاسخ گو». و پرسشگر نوعى ولایت بر پاسخگو دارد. اگر بخواهیم نظارت خبرگان بررهبرى را به این معنا تفسیر کنیم تفسیرى نادرست است و مجلس خبرگان نمىتواند چنین نظارتى بر رهبرى داشته باشد؛ زیرا اولاً، اگر مجلس خبرگان چنین حقى داشته باشد، در آن صورت کارکرد پارلمانى پیدا خواهد کرد و حال آنکه مجلس خبرگان، پارلمان نیست. ثانیاً، اگر مجلس خبرگان چنین حقى داشته باشد، در آن صورت عملاً، رهبرى از حیّز انتفاع خارج خواهد شد؛ زیرا کارگزارانى که باید خود را در مقابل رهبر پاسخگو بدانند، عملاً خود را در مقابل او پاسخگو نخواهند دانست و مىکوشند تا رضایت مجلس خبرگان را به دست آورند و نه رضایت رهبر را و ثالثاً، معناى چنین نظارتى، ولایت بر «ولى» است، که لازمهی آن «ولى» نبودن کسى است که او را «ولى» دانستهایم!
اما اگر منظور از نظارت بر رهبر, نظارت بر «تداوم صفات رهبرى» باشد، چنین کارى از وظایف اصلى مجلس خبرگان است. همان دلیلى که براى تشخیص اولیهی فقیه جامع الشرائط مىگفت باید به خبره مراجعه کرد و تشخیص او را محور قرار داد، همان دلیل هم مىگوید باید نظارت خبره تداوم داشته باشد؛ زیرا فقیه که معصوم نیست تا احتمال تخلف از آن شرایط اولیه را درباره او نتوان به حساب آورد؛ بنابراین هر لحظه ممکن است آن شرایط را از دست بدهد. لذا خبرگان باید همواره دقت کنند که آیا رهبرِ معرفى شده، همچنان واجد شرایط لازم براى رهبرى هست یا نه. به تعبیر دیگر، وظیفهی مجلس خبرگان در تشخیص اولیه وجود شرایط در شخص رهبر خلاصه نمىشود؛ بلکه آنان موظفند بر بقاى شرایط مذکور نیز نظارت داشته باشند.
در اصل یکصد و یازدهم قانون اساسى آمده است: «هر گاه رهبر از انجام وظایف قانونى خود ناتوان شود یا فاقد یکى از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد، یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضى از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهدهی خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم مىباشد. ...» این اصل بیانگر وظیفه نظارتى مجلس خبرگان بر تداوم شرایط رهبرى است و نه نظارت بر رهبر به معناى حق امر و نهى کردن به او.
#ولایت_فقیه
#سیاست
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢حکم شرعی انتخابات و مجتهدان زنده و مرده!
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹برخی از مدعیان فقاهت که مع الاسف در حوزه علمیه نیز صاحب کرسی درس #فقه هستند (هر چند کم رمق و صرفاً در حلقه مریدان) میگویند هیچ آیه یا روایتی درباره انتخابات نداریم! پس اینکه عدهای حکم شرعی شرکت در انتخابات را بیان میکنند، ربطی به فقه و شرع ندارد!
🔻سطح آگاهی و فهم فقهی چنین افرادی را در همین نوع اظهار نظرهایی میتوان سنجید، و حقیقتاً چنین اظهاراتی ارزش پاسخگویی هم ندارد. زیرا اگر چنین باشد که اینان میگویند در آن صورت نه تنها باید فاتحه «اجتهاد» را خواند که فاتحه «خاتمیت» و «جاودانگی» اسلام را هم باید خواند. اگر اسلام دین جاودانه است و اگر هیچ کنشی از کنشهای اختیاری بدون حکمی شرعی وجود ندارد، پس چطور میتوان گفت شرکت در انتخابات ( به عنوان یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین کنشهای اجتماعی و حوزههای نمایش اقتدار حکومت اسلامی و ...) فاقد حکم شرعی است و هیچ ربطی به اسلام و امام زمان و ... ندارد؟!
خدا رحمت کند #شهید_مطهری را چه زیبا میفرمود:
«بديهی است كه مشكلات جامعه بشری نو میشود و مشكلات نو راه حل نو میخواهد . «الحوادث الواقعه» چيزی جز پديدههای نوظهور نيست كه حل آنها بر عهده حاملان معارف اسلامی است. سرّ ضرورت وجود مجتهد در هر دوره، و ضرورت تقليد و رجوع به مجتهد زنده همين است. و الا در يك سلسله مسائل استاندارد شده، ميان تقليد از زنده و مرده فرقی نيست. اگر مجتهدی به مسائل و مشكلات روز توجه نكند او را بايد در صف مردگان به شمار آورد.»
#انتخابات
#حوزه_علمیه
#سیاست
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
https://virasty.com/Ahmadhoseinsharifi/1709086050603993656
✔️تصمیمات مجلس بر اساس «رأی» نمایندگان است.
✔️از شرایط «رأی صائب»، حاکمیت عقل است.
✔️افراد هیجانی و احساسی، به دلیل غلبه احساسات، در بزنگاهها نمیتوانند تصمیمات درست اتخاذ کنند.
🔻پس افراد هیجانی و عصبانی که در برابر کوچکترین نقد یا مخالفتی از کوره درمیروند، مناسب نمایندگی مجلس نیستند.
#مجلس
#انتخابات
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
ادله وجوب انتخابات.mp3
10.55M
🎤 آیتالله سیفی مازندرانی
🔸حکم شرعی شرکت در انتخابات
🔹 تاریخ: هفتم اسفندماه 1402
#انتخابات
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟣نمایندگی، مشورتپذیری و جامعنگری
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️تصمیمات مجلس بر اساس مشورت و رأی اکثریت اتخاذ میشود.
نمایندهای میتواند در این تصمیمات نقشآفرینی لازم را داشته باشد که دستکم سه ویژگی بارز داشته باشد:
(۱) مشورتپذیر باشد؛
(۲) روحیه کار جمعی داشته باشد و
(۳) جامعنگر باشد؛ یعنی مثلاً در تصمیمات اقتصادی، ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی آن را هم در نظر بگیرد و همچنین در تصمیمگیریهای فرهنگی خود به سایر ابعاد مسأله نیز توجه کند و ...
🔸افراد «خودرأی»، «همهچیزدان» و «تکبعدی»، برای نمایندگی مجلس نه تنها مفید نیستند؛ که مضرّند. زیرا
اولاً، قدرت تعامل با دیگران را ندارند، به همین دلیل نه میتوانند اندیشمندانی را گرد هم جمع کنند و از نظرات آنها بهره گیرند و نه حتی میتوانند سایر نمایندگان را با خود همسو کنند.
ثانیاً، به دلیل عجب و خودبزرگبینیای که دارند، حتی اگر بخواهند نمیتوانند فهم درستی از واقعیتها داشته باشند؛ افراد خودبین، مقاومت عجیبی دربرابر فهم دارند!
و ثالثاً، به دلیل تکبعدی بودن، فقط یک لایه از پدیدهها را میبینند و به سایر آثار و پیامدهای تصمیمات خود توجه ندارند و به همین دلیل، در تصمیمگیریهای خود چندان نمیتوانند منافع ملت را در نظر بگیرند، زیرا میتوان گفت در عالم انسانی، هیچ پدیدهی تکبعدی و تکلایهای وجود ندارد؛ به همین دلیل «تکبینی»، مانع بزرگی برای «واقعبینی» است.
#انتخابات
#مجلس
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🖊احمدحسین شریفی
🔶کسانی که به هر دلیلی در #انتخابات شرکت نمیکنند، خواسته یا ناخواسته کشور خود را در برابر دشمنان و حتی رقیبان خارجی خلع سلاح میکنند.
🔶اینان چه بدانند و چه ندانند، و چه بخواهند و چه نخواهند، در زمین دشمن بازی میکنند.
🔶شرکت در انتخابات نه تنها یکی از مهمترین حقوق شهروندی است بلکه در نظام اسلامی، یک تکلیف واجب است؛ واجبی عینی است؛ اگر در وقت خودش انجام نگیرد، قابل قضا کردن هم نیست.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢اخلاق سازمانی:
🔶وظیفهشناسی و موفقیت
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
موفقیت یک #سازمان رابطهای مستقیم با #موفقیت تکتک اعضای آن سازمان دارد. از مهمترین شرایط موفقیت اعضای یک سازمان «آگاهی نسبت به اهداف و مقاصد سازمان»، «شناخت دقیق وظایف و نقش خود در سازمان»، «توانایی انجام وظیفه» و «اراده عملیاتیسازی وظیفه» است.
#امیرمؤمنان علیه السلام یکی از برجستهترین ویژگیهای یاران راستین خود یعنی عمار، ابن تیّهان و خزیمة بن ثابت (ذوالشهادتین) را [در آن خطبه مشهوری که میفرماید: «أَيْنَ عَمَّار وَ أَيْنَ ابْنُ التَّيِّهَانِ وَ أَيْنَ ذُو الشَّهَادَتَيْن»] این چنین ذکر میکند:
«وَتَدَبَّرُوا الْفَرْضَ فَأَقَامُوه؛ در وظایف واجب تدبر میکردند و سپس آنها را برپا میداشتند». یعنی عمار و ابنتیهان و ذوالشهادتین اینگونه بودند که دائماً دربارهی وظایف واجب خود اندیشه میکردند و پس از تشخیص وظیفه، بدون هیچ درنگی، در جهت عملیاتیسازی و تحقق عملی آن اقدام میکردند.
#مدیریت
#وظیفه
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢فرافکنی آفت بزرگ سازمانها و ادارات
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از آفات بزرگ سازمانها و ادارات، نفوذ ویروس «فرافکنی» در میان اعضای آن است. یعنی افراد به جای آنکه در اندیشهی عمل به وظایف خود باشند، دائماً وظایف و مسؤولیتهای دیگران را رصد و پیگیری کنند. به جای تقویت دانش و مهارت خود، در کار سعایت، عیبجویی و عیبگیری از سایر اعضای سازمان باشند. در چنین سازمانهایی حتی اگر قویترین مدیران هم مسؤولیت داشته باشند، کارها به نحو شایسته و رضایتبخشی پیش نخواهد رفت.
#مدیریت
#وظیفه
#اخلاق
#فرافکنی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
مدیریت امیال و شهوات در جهت تعالی .mp3
8.28M
🟣مدیریت امیال و شهوات در مسیر قرب و تعالی؛ در داستانی کوتاه از مثنوی معنوی
🎤احمدحسین شریفی
آن یکی اسبی طلب کرد از امیر
گفت رو آن اسب اشهب را بگیر
گفت آن را من نخواهم گفت چون
گفت او واپس رو است و بس حَرون
سخت پسپس میرود او سوی بن
گفت دمش را به سوی خانه کن
دمِّ این استور نفست شهوت است
زین سبب پسپس رود آن خودپرست
شهوت او را که دم آمد ز بُن
ای مبدِّل شهوت عُقبیش کن
چون ببندی شهوتش را از رَغیف
سر کند آن شهوت از عقل شریف
همچو شاخی که ببرّی از درخت
سر کند قوّت ز شاخ نیکبخت
چونکه کردی دمّ او را آن طرف
گر رود پسپس رود تا مُکتَنَف
حبّذا اسبان رام پیشرو
نه سپس رو نه حرونی را گرو
گرم رو چون جسم موسیّ کلیم
تا به بحرینش چو پهنای گلیم
هست هفصد ساله را آن حُقُب
که بکرد او عزم در سَیرانِ حُب
همت سَیر تنش چون این بود
سیر جانش تا به علیین بود
شهسواران در سباقت تاختند
خربطان در پایگه انداختند
#مولوی
#اخلاق
#نفس
#مدیریت_امیال
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹