🟢نکاتی درباره اخلاق تدریس(۳)
🔸وظايف اخلاقي ناظر به رابطه با دانشجويان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یک. مواجهه مشوقانه و رشددهنده با دانشجويان موفق و متعهد به عنوان سرمايههای ملی و دینی؛
دو. مواجهه مشفقانه (پدرانه/ مادرانه) با دانشجويان آسيبديده (بيمار، مصيبتزده، حادثهديده و ...)؛
سه. اغماض و پردهپوشی در برابر لغزشهای موردی و غيرمكرر دانشجويان؛
چهار. مواجهه ناصحانه با دانشجويان خطاكار اما اصلاحپذير؛
پنج. مواجهه قاطعانه با دانشجويان هنجارشكن و غيرقابل اصلاح؛
شش. رعايت دقيق و عادلانه قوانين و آييننامههای دانشگاه در مواجهه با عذرهای ناموجه دانشجويان.
#دانشگاه
#تدریس
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
▪️انالله و انا الیه راجعون
🔹دکتر رضا سراج «رئیس اسبق سازمان بسیج دانشجویی» و «سخنگو و معاون فعلی ارتباطات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی»، دعوت حق را لبیک گفت و جان به جانآفرین تقدیم کرد.
🔸او را از سال ۱۳۸۶ که ریاست بسیج دانشجویی و مسؤولیت بخش اجرایی دورههای طرح ولایت را بر عهده گرفت میشناختم. شخصیتی «جهادی»، «متواضع»، «خستگیناپذیر»، «خلاق» و «دارای اندیشه راهبردی».
🔻وی در مدت کوتاهی که ریاست سازمان بسیج دانشجویی کشور را عهدهدار بود، چهار تحول اساسی در سازمان بسيج دانشجويی را در زمينههای «نگرشی»، «ساختاری»، «رفتاری» و «جهتگيریها»، سامان داد.
حشره الله مع نبینا المصطفی(ص) و آله الاطهار علیهم السلام.
✍ احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
🟢نکاتی درباره اخلاق تدریس(۴)
🔸وظايف اخلاقی ناظر به ارزشيابی دانشجويان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یک. اتخاذ نگرشی واقعبينانه و رشددهنده و نه مچگیرانه و انتقامجویانه به ارزشيابی و سنجش (متأسفانه بسیاری از اساتید در مقوله ارزشیابی و سنجش دانشجویان به همان روشهای سنتی و مربوط به چند دهه قبل عمل میکنند و هیچ نوآوری خاصی یا حتی مطالعهای در خصوص روشهای نوین سنجش و ارزشیابی و یا حتی هیچ دغدغهای نسبت به سنجش واقعی دانشجویان ندارند)
دو. طراحی پرسشهای گويا و مفهومی از محدوده تعيين شده و مورد توافق با دانشجويان؛
سه. اطلاعرسانی به موقع و مناسب (ترجیحاً در ابتدای ترم) از كمّ و كيف امتحان و جزئيات آن به دانشجويان؛
چهار. تصحيح و نمرهدهی منصفانه اوراق امتحانی و نيز تحقيقات كلاسی؛
پنج. ملاحظهی كامل تلاشهای دانشجو در طول ترم در تصميمگيری نهايی نسبت به نمرهی درس مربوطه؛
شش. تصحيح «به موقع» و حتی الامکان «سریع» اوراق امتحانی و اعلام نتايج.
#دانشگاه
#تدریس
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
هدایت شده از کانال خبری صدای نهاوند
♦️چرا خبر تغییر امام جمعه نهاوند،از خروجی رسانه صدای نهاوند حذف شد/واکنش منفی مردم و مخالفت های گسترده اقشار مختلف مردم، خانواده شهدا، جانبازان، ایتارگران، روحانیون، نخبگان، سیاسیون، هیات های مذهبی به خبر تغییر
♦️روز گذشته پایگاه خبری صدای نهاوند خبر تغییر امام جمعه نهاوند را منتشر کرد، دقایقی از انتشار خبر نگذشته بود که سیل تماس های تلفنی،ارسال پیام های گسترده و ...در مخالفت به این تغییر ناگهانی به مدیر مسئول این رسانه شروع شد، و رسانه صدای نهاوند به احترام خواست و مطالبه عمومی مردم خبر را حذف کرد.
🔸اما حرف مردم:
بیش از ۴۰ سال است حجت الاسلام مغیثی با ساده زیستی، رویه ایجاد وحدت و همدلی با حکم حضرت امام در سنگر امام جمعه نهاوند، مشغول خدمت است.
اخلاق مداری و عدم وابستگی حجت الاسلام مغیثی، زندگی ساده و بدون تشریفات و تلاش برای وحدت و دور کردن اختلاف باعث محبوبیت وی در نهاوند شده است.
حجت الاسلام مغیثی از لحاظ علمی نیز وزنه تاثیر گذار در غرب کشور محسوب می شود و بارها در مراسم های مهم استان های مختلف بعنوان سخنران حضور داشته است.
هر چند عده ای هم در نهاوند نسبت به عملکرد وی نقدهای دارند اما اکثریت مردم به شخصیت مهربان، بدون حاشیه، مردمی و ساده زیست امام جمعه نهاوند که حتی راننده، مسئول دفتر و ...هم ندارد، دل بسته اند و علاقمند و دلگرام به وجود ایشان هستند.
👈یادمان باشد در چندین چالش و بحران سیاسی نهاوند، وجود تاثیر گذار حجت الاسلام مغیثی باعث شد، این بحران در نطفه خاموش و آرامش و امنیت به سطح شهرسنان بازگردد.
♦️امام جمعه نهاوند حتی در چندین مورد از نزاع ها و اختلافات طایفه ای و قبیله ای شرکت کرد و باعث شد بعد از سالها کینه و نفرت دو طایفه و قبیله را به دوستی و برادری و اختلاف، کینه و دشمنی را به صلح و سازش تبدیل کند.
🔰امام جمعه اخلاق مدار و مردمی نهاوند در اکثرت جلسات و مراسمات سطح شهرستان حضور داشته است و از هر فرصتی برای اشاعه احکام اسلام و واجبات و ....دین استفاده کرده است.
نماز جمعه نهاوند یکی از شلوغ ترین نماز جمعه های غرب کشور است که به علاوه نماز جمعه، کارهای فرهنگی و مذهبی مهم و تاثیر گذاری به صورت مستمر در کنار آن انجام گرفته است.
♦️پیگیری و رسیدگی به مشکلات مردم و شهرستان و کاهش دغدغه های مردم، دیدار و ملاقات با مردم از دیگر ویژگی های برجسته امام جمعه نهاوند است که باعث محبوبیت وی شده است.
🔰بیان این نکته که امام جمعه نهاوند شاید از معدود مسئولانی باشد که تمام کارهای شخصی و منزلش را مانند نان و خریدن میوه و کالای مورد نیاز و ...شخصا خودش انجام می دهد خالی از لطف نباشد.
حال اقشار مختلف مردم از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور مطالبه دارد به احترام مردم نهاوند و خانواده شهدا و نخبگان و هیات های مذهبی و مردم کم برخودار و محروم مناطق مختلف انتظار و توقع دارند، اگر تصمیمی برا تغییر این چهره محبوب و دوست داشتنی و کانون وحدت و همدلی دارند، در حال حاضر آرامش و وحدت و همدلی این شهر را حفظ کنند و فعلا از انجام این امر صرف نظر نمایند.
👇لینک کانال پایگاه خبری صدای نهاوند در ایتا:
https://eitaa.com/sedaeynahavand
🟢نکاتی درباره اخلاق تدریس(۵)
🔸وظايف اخلاقی ناظر به ابعاد تربيتی دانشجويان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
استاد و معلم صرفاً وظیفه تدریس و انتقال علم را ندارد؛ بلکه در کنار معلمی و مدرسی، وظیفه مهمتر او «تربیت» و «انتقال ارزشها» است.
در قرآن کریم نیز به هنگام بیان کارویژههای پیامبران الهی، در اغلب موارد، «تزکیه» را مقدم بر «تعلیم» ذکر کرده است: «يُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ»
به همین دلیل یک معلم دلسوز کسی است که نه تنها از وظیفه تزکیه و تربیت دانشجویان غفلت نمیکند؛ بلکه حتی الامکان فرصت تعلیم را نیز در خدمت تربیت به کار میگیرد.
از جمله اهم وظایف اخلاقی ناظر به ابعاد تربیتی دانشجویان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یک. همه تلاش خود را برای ارتقای سطح اخلاقی آنان به کار میگیرد؛ از هیچ کوششی برای انتقال ارزشها و آموزش اخلاق حسنه به دانشجویان فروگذار نمیکند.
دو. برای ارتقای سطح خانوادهگرايی دانشجويان تلاش میکند؛ [زیرا به هر میزان که علقههای خانوادگی دانشجویان بیشتر باشد، به همان میزان از آسیبهای اجتماعی و گرفتار شدن در دام افراد و یا گروههای انحرافی درامانتر خواهند بود]
سه. از هر فرصتی برای ارتقای سطح خودباوری دانشجویان استفاده میکند؛ [اساتید میتوانند با گفتار و رفتار خود «اعتماد به نفس فردی و ملی» و اکسیر اعظم و نجاتبخش «ما میتوانیم» را در دانشجویان احیا کنند.]
چهار. به سهم خود در تعميق هويت اسلامی و ملی دانشجويان تلاش میکند؛ [تعمیق باورهای اسلامی، تضمین تعالی و پیشرفت و پرورش خادمان بیمنت به مردم خواهد بود]
پنج. با رفتار خود، ضرورت قانونگرایی در همه عرصههای زیست اجتماعی را در میان دانشجویان نهادینه میکند.
#دانشگاه
#تدریس
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
🟣مسئولیت و مشغولیت
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸کسی که کاری را بر عهده میگیرد باید همه وقت مفید خود را مصروف آن کند؛ باید تلاش کند نه تنها به بهترین وجه آن کار را انجام دهد؛ بلکه دائماً در اندیشه تسهیل خدمترسانی و بلکه ارتقاء خدمات باشد. بلکه باید نیت و عمل او به گونهای باشد که «نه پیش از او و نه بعد از او کسی نتواند به آن خوبی چنان مسئولیتی را به انجام رساند.»
✔️نمیشود هم مدیر یک مجموعه بود و هم عضو هیئت مدیره مجموعهای دیگر!
✔️نمیشود هم در مشاغل دولتی مشغول خدمت بود و هم در بخش خصوصی ذینفع!
✔️نمیشود هم هیئت علمی بود و به وظایف سنگین پژوهشی و آموزشی و تربیتی و فرهنگی پرداخت و هم شغل یا دفتر و دستک دیگری در بیرون از دانشگاه داشت!
✔️نمیشود هم مسؤولیت اداری پذیرفت و هم به تفریحات و مسافرتها و زیارتهای شخصی و خانوادگی رفت!
🔻شاید به همین دلیل است که #امام_صادق علیه السلام میفرماید:
اذَا كَانَ لَكَ صَدِيقٌ فَوُلِّى وِلاَيةً فَأَصَبْتَهُ عَلَى الْعُشْرِ مِمَّا كَانَ لَكَ عَلَيهِ قَبْلَ وِلاَيتِهِ فَلَيسَ بِصَدِيقِ سَوْء؛
هرگاه دوستى داشته باشى كه به مقامى از مقامات حكومت برسد و حداقل يك دهم مناسبات قبل از دوران مسؤولیتش را با تو داشته باشد، دوست بدى نيست.
#مدیریت
#کار
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
🟢نکاتی درباره اخلاق تدریس(۶)
🔸وظايف اخلاقی ناظر به تعامل با همكاران علمی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یک. تواضع و فروتنی در برابر همهی اساتيد و مدرسان، اعم از پیشکسوتان یا نواستادان؛
دو. پرهيز از هرگونه بدگويی، بدخواهی، غیبت، ابراز حسادت، گوش سپردن به بدگوییها، زیرآبزنی، يا تخريب شخصيت علمی استادان و همکاران علمی نزد دانشجويان یا سایر کارکنان دانشگاه؛
سه. ايجاد جو دوستانه و خيرخواهانه در گروه و دانشكده؛
چهار. پرهيز از برخورد مباهاتگرانه، تکبرورزی و فخرفروشی نسبت به همكاران؛
پنج. نادیده گرفتن لغزشهای ناخواسته يا موردی همكاران علمی؛
شش. تلاش در جهت رفع نقايص و اشكالات در منش عمومی يا رفتارهای حرفهای همكاران؛
هفت. همياری صميمانه برای ارتقای سطح علمی و مهارتی سایر همکاران.
#دانشگاه
#تدریس
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸رضوان خدا بر شهید امیرعبداللهیان، که حقیقتاً وزیر خارجهای در طراز انقلاب اسلامی بود. مردی مؤمن، شجاع، غربشناس، دشمنشناس و معتقد به نیروی بینظیر و پرقدرت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی.
🔹شک نکنید که اگر غربیان و صهیونیستها انفعال یا احیاناً ترسی را در برخی از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی احساس کنند، شکی در افزایش دشمنیها و تهدیدها و تحریمهای خود نخواهد داشت.
♦️برای حفظ امنیت کشور و برای تحقق صلح، باید همواره در بالاترین سطح ممکن آماده جنگ بود.
@Amadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اینجا آلمان است. مدعی بزرگ آزادی بیان و حق اعتراض!
🔻چندین پلیس با تجهیزات کامل ضد شورش! به دنبال دستگیری یک نوجوان ۱۰ سالهاند به جرم در دست گرفتن پرچم فلسطین!
🔹قابل توجه غربپرستان بیجیره و مواجب.
#غرب
#غزه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢ابتلای دائمی مؤمنان و جامعه ایمانی
🖊احمدحسین شریفی
#امام_صادق(علیه السلام) در بیان یک سنت عملی و تربیتی خداوند برای مومنان و جامعه ایمانی فرمودند:
«لَوْ أَنَّ مُؤْمِناً عَلَی قُلَّةِ جَبَلٍ لَبَعَثَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْهِ شَیْطَاناً یُؤْذِیهِ وَ یَجْعَلُ اللَّهُ لَهُ مِنْ إِیمَانِهِ أُنْساً لَا یَسْتَوْحِشُ مَعَهُ إِلَی أَحَدٍ؛ اگر مؤمنی بر قلّه کوهی هم باشد خداوند شیطانی را بر میانگیزد تا او را اذیّت کند، و خداوند از ایمانش برای او مونسی قرار میدهد که از وحشت به کسی پناه نبرد». (کافی، ج۲، ص۲۴۹)
#جامعه
#امتحان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴توصیههای سلوکی علامه حسنزاده آملی
🖊احمدحسین شریفی
🔶#علامه_حسنزاده آملی در کتاب «لقاء الله» پانزده توصیه به علاقمندان سلوک توحیدی بیان دارد. این رساله را در سال ۱۳۸۹ هجری قمری (۵۳ سال پیش) نوشتهاند:
1️⃣قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: «هر اندازه که به قرآن نزديک شوى، به انسان کامل نزديک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقايق آن، درجات ذات و مدارج عروجند.»
2️⃣دائم الوضو بودن: «اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد. و اين دستور عظيم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن.»
3️⃣قلت طعام: «اى دوست! طعام بسيار، قلب را میميراند و باعث طغيان و لجام گسيختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است.»
4️⃣قلت کلام: «رسول خدا (ص) فرمود: «جز به ذکر خدا، زياده مگوييد، چه سخن بسيار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد.»
5️⃣محاسبه نفس: امام کاظم(ع): «کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نيست: اگر عمل نيکويى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زيادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند.»
6️⃣مراقبه: «بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اينکه، بنده بداند خداوند بر او رقيب و به او نزديک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبيند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشيده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.»
7️⃣رعایت ادب در محضر خداوند: «امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: «قرآن را همان گونه که نازل شده است قراءت کنيد و سخن ما را همانطور که گفتهايم، روايت کنيد و خداوند را به حالتى که محتاج و نيازمند اوييد بخوانيد».
8️⃣عزلت: «معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلايى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنيا و شيطان هوا و هوس منقطع میگردد»
9️⃣تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹)
و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، ۱۵-۱۹)
🔟تفکر: الَّذينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِياماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ يَتَفَكَّرُونَ في خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
1️⃣1️⃣دائم الذکر بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
2️⃣1️⃣ریاضت علمی و عملی: «رياضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شريعت محمدى. از غير اين راه جز بعد و دورى حاصل نايد.»
3️⃣1️⃣همت عالی: «همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی. و الا هوای خود را عبادت کردهای»
4️⃣1️⃣توبه از کارهای بد و خوب! «استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: «توبة حقيقى آن است که از خير و شرت انابه کنى». من اندکى انديشيدم و سپس گفتم: «اما توبه از شر، حاجتى به بيان ندارد، و ليکن توبه از خير چيست؟». فرمود: «آنچه که ما، آن را خير میپنداريم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقيقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهيم، در خواهيم يافت که همگى ناقص و غير کاملند پس بر شخص بينا، واجب است که از اين اعمال ناقص نيز توبه کند، و قصد نمايد که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️چقدر جای این مرد الهی خالی است!
#علامه_مصباح رضوان الله تعالی علیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹