💢مدرس؛ الگوی ماندگار انتخاب اصلح (بخش اول)
در طول یک صد سال اخیر شهید آیتالله #سیدحسن_مدرس از جمله فقیهان و عالمانی است که در عمر با برکت خود علاوه بر دیانت، به سیاست نیز به معنای تام و تمام آن پرداخته است. آیتالله مدرس از عصر مشروطه تا لحظه شهادت در مبارزه با استبداد و استعمار درخشیده و تبدیل به #الگوی_ماندگار شده است.
شهید #مدرس در پنج دوره نمایندگی خود در #مجلس عرصههای نوینی از سیاستمداری و سیاستگذاری را خلق کرد که برگرفته از شخصیت خودساخته او بود. نگاهی به مؤلفههای شخصیتی وی، ابعاد برجستهای از الگوی یک نماینده تمام و کمال مردم را به منصه ظهور میرساند که از هر جهت اسوه و نمونه است.
اهمیت به نقش و جایگاه #مردم در جمله ماندگار شهید مدرس که تأکید داشت: «ما ولی نیستیم، وکیل هستیم و باید نظر موکلین خود را بدانیم.» حاکی از شاخصه پررنگ #مردمداری در فعالیت سیاسی او داشت.
شاخصهای که مدرس را به مأمنی برای همه مردم تبدیل کرده بود.
از جمله ویژگیهای مهم شهید مدرس #دشمنشناسی عمیق و روحیه #مقاومت و ایستادگی او در برابر بیگانگان بود. تا آنجایی که سیدابوالحسن حائریزاده از نمایندگان مجلس شورای ملی در ستایش #دشمن_ستیزی مدرس میگوید: «او در موقعی با انگلستان دست و پنجه نرم کرد که انگلستان، فرمانفرمای جهان بود.»
✅ @alikhezrian
💢مدرس؛ الگوی ماندگار انتخاب اصلح (بخش دوم)
نظریه ابداعی مدرس تحت عنوان #توازن_عدمی در عرصه #سیاست_خارجی یکی از شاهکارهای او در برابر اولتیماتوم روس در جنگ جهانی اول است که موجب سقوط کابینه صمصام و عدم پذیرش اولتیماتوم در کابینه بعدی شد. شجاعتی که مورد تمجید ملکالشعرای بهار در کتاب «تاریخ احزاب سیاسی» نیز قرار میگیرد.
آیتالله مدرس با شناسایی درست راههای #نفوذ و سلطه استعمار، ماهیت غربی شدن و ورود به تمدن جدید که مدعای #غربگرایان آن دوره بود را به خوبی تشریح کرد. و فرجام این اندیشه را عدم پا گرفتن تولید، دینزدایی و ترویج بیعفتیها و مفاسد اخلاقی بر بنیاد افسانههای پوچ مدنیت غرب میداند.
مخالفتهای شهید مدرس با حاکمان ظالم و مستبدان زمانه بارزترین نمونههای #استبدادستیزی او بود. فردی که پس از کسب وکالت مردم در مجلس نه تنها از به عنوان یک رجل سیاسی از مواضع خود کوتاه نیامد، بلکه مواضع او در مقابل دیکتاتوری رضاخان علنیتر هم شد.
بیشک مواضع و مبارزات شهید مدرس به ویژه در دوران نمایندگی مجلس مرهون #مناعت_طبع او است که در مقابل هرگونه تهدید یا تطمیع مقاوم بود. امام خمینی(ره) راز درماندگی رضاخان در مقابل مدرس را این میدانست که رضاخان فهمید که با هیچ چیز نمیتوان مدرس را قانع کرد؛ نه با تطمیع، نه با تهدید.
✅ @alikhezrian
💢مدرس؛ الگوی ماندگار انتخاب اصلح (بخش سوم)
شهید مدرس در #سادهزیستی زبانزد خاص و عام بود. بطوریکه فردی چون میلسپو، مستشار مالی امریکا در ایران در کتاب «کار امریکا در ایران» میگوید: «شهرت مدرس، بیشتر در این است که برای پول ارزشی قائل نیست... در ملاقات با او محال است کسی تحت تأثیر سادگی و هوش و قدرت رهبری او قرار نگیرد.»
از وجوه ممتاز شهید مدرس #استقلال_شخصیتی او بود که موجب عدم وابستگی به دستگاههای قدرت و ثروت شد. فردی که ده رییسالوزرا و چهل، پنجاه وزیر را تجربه کرده و میگوید: «اگر هر کدام از اینها مدعی شد که مدرس یک توقعاتی از من کرده است، آن شخص خیلی مرد است. کاغذی در هیچ کابینهای ندارم.»
شاخصهایی چون مردمداری، دشمنشناسی و دشمن ستیزی، استبدادستیزی، ایستادگی در برابر تهدید و تطمیع، سادهزیستی و استقلال شخصیتی از جمله ویژگیهای برجسته شهید آیتالله مدرس است که از این رهگذر میتوان او را در اندیشه و عمل الگویی مناسب برای #انتخاب_اصلح در انتخابات پیشرو دانست.
✅ @alikhezrian
💢مراسم رونمایی از کتاب ۶ جلدی «چالش هستهای»
با حضور:
حجتالاسلام دکتر سیدمحمود نبویان (نویسنده کتاب و دبیر کمیسیون برجام در مجلس نهم)
دکتر فریدون عباسی (رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی)
علی خضریان (نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس)
هادی بیگینژاد (نماینده ملایر و عضو کمیسیون انرژی مجلس)
زمان: دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۵
مکان: خیابان سهروردی، خیابان خرمشهر، پلاک ۲۰۸، ساختمان روزنامه ایران
✅ @alikhezrian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢قانون بر زمین مانده هوای پاک
در برنامه تلویزیونی #تهران۲۰ با اشاره به گزارش #کمیسیون_اصل_نود پیرامون #آلودگی_هوا، دستگاههایی که تکالیف خود را در قانون هوای پاک اجرا نکردند، خصوصاً سازمان محیط زیست که متولی اجرای ۶۰ حکم قانونی بوده و کمتر از ۱۰ درصد آن محقق شده است، به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
ضمن اینکه #آلاینده_اصلی_هوا ذرات pm 2.5 هستند و حدود نیمی از روزهای پاییز و زمستان این شاخص بالای ۱۰۰ قرار گرفته است. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که یکی از منابع مهم آلاینده pm 2.5 ذرات معلق طبیعی است و شرایط جغرافیایی ایران نیز به دلیل خشکی، سبب افزایش این ذرات میشود.
همچنین منابع متحرک با تولید ۴۵۳۷ تن ذرات میکرون، بیشترین سهم را در انتشار آلایندهها دارند و بعد از آن صنایع با تولید ۱۸۶۴ تن، سهم دوم را داراست.
انتشار ذرات غیر اگزوزی (سایشی) خودروها نیز با سهم ۴۸ درصدی انتشار ذرات معلق از جمله منابع آلایندهای است که کمتر بدان توجه شده است.
نتایج نشان میدهد، در سال ۱۴۰۰ بطور میانگین درصد مرگ منتسب به ذرات معلق در کشور برابر با ۱۲.۵۹ بوده است. بر اساس این گزارش تعداد مرگ و میر کل (همه علل) در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال منتسب به آلاینده pm 2.5 طی سال ۱۴۰۰ در شهر تهران بطور میانگین ۶۳۹۸ نفر است.
✅ @alikhezrian
💢 شورای هماهنگی انجمنها، تشکلها و کانونهای دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار میکند؛
ویژه برنامه روز دانشجو
با حضور: دکتر ابراهیم متقی (رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
علی خضریان (نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس)
دکتر محمد شفیعیفر (معاون دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
و با اجرای طنز ابوطالب حسینی
زمان: سه شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۴
مکان: تالار بزرگ شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
✅ @alikhezrian
💢 فیلم «ضد» و مسأله نفوذ
در مراسم افتتاحیه #اکران_دانشگاهی فیلم سینمایی «#ضد» اثر امیرعباس ربیعی در دانشگاه علامه طباطبایی که از سوی بسیج دانشجویی برگزار شد، با اشاره به اینکه موضوع این فیلم مربوط به دوران بحرانی اسفند ۱۳۵۹ تا اواخر سال ۱۳۶۰ میباشد، پیرامون مسأله اصلی فیلم که #نفوذ است، صحبت شد.
فیلم «ضد» داستان فردی به نام محمدرضا کلاهی صمدی را روایت میکند که تا امروز مظنون اصلی اقدام تروریستی #هفتم_تیر و شهادت آیتالله بهشتی، رئیس دیوان عالی کشور، ۴ وزیر، ۲۷ نماینده مجلس، چندین معاون وزیر و جمعی دیگر از اعضای #حزب_جمهوری_اسلامی است.
محمدرضا کلاهی از اعضای ناشناس و رده پایین #سازمان_منافقین بود که بصورت کاملاً مرموزی با کمک فردی به نام جواد قدیری که در کمیته انقلاب نفوذ کرده بود و در ماجرای واقعه هفتم تیر نیز از عوامل انتقال دهنده بمبهای ساخته شده نیز بوده است، به تشکیلات حزب جمهوری اسلامی وارد میشود.
مهمترین دلیل نفوذ، عدم گزینش درست افراد حتی برای جایگاههای غیر مؤثر است که میتواند در یک مجموعه زمینهساز یک نفوذ بزرگ را فراهم کند تا جایی که حتی این فرد مورد اعتماد شهید بهشتی نیز قرار میگیرد. مراقبت در گزینش افراد یکی از تجربیات مهمی است که باید از آن درس گرفت.
#تشکلهای_دانشجویی به عنوان جایی که کار ویژه آنها ساخت نیروی انسانی مؤمن و کارآمد برای نظام جمهوری اسلامی است، باید چنین مراقبتی را داشته باشند، چراکه اگر دقت لازم نشود، این موضوع میتواند به بدل خود تبدیل شده و ظرفیت جریان دانشجویی را به محلی برای ورود نیروهای نفوذی تبدیل کند.
✅ @alikhezrian
💢ویژه برنامه گرامیداشت مقام دانشجو
با موضوع جنبش دانشجویی و نسبت آن با مسائل کشور
+ پرسش و پاسخ در خصوص عملکرد مجلس یازدهم
سخنران: علی خضریان
زمان: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
مکان: پردیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، سالن مدافعان سلامت
✅ @alikhezrian
💢گفتگو با دانشجویان علوم سیاسی
در آستانه #روز_دانشجو میزبان جمعی از #دانشجویان جدیدالورود رشته علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در #مجلس بودم و ضمن بازدید ایشان از موزه و صحن علنی، پیرامون سازوکارهای قانونگذاری و ابزارهای نظارتی قوه مقننه و همچنین مسیر ورود به عرصه سیاست در کنار تحصیلات دانشگاهی گفتگو کردیم.
✅ @alikhezrian
💢جنبش دانشجویی و عالیترین سطح آزادیخواهی (بخش اول)
در ویژه برنامهای که به مناسبت #روز_دانشجو در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی #دانشگاه_تهران برگزار شد، با اشاره به تاریخ جنبش اعتراضی دانشجویی علیه دخالت بیگانگان در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، موضوع #آزادیخواهی به عنوان یکی از ارکان مهم هویت جنبش دانشجویی تشریح شد.
درباره #آزادی بحثهای فراوانی وجود دارد. یکی از این بحثها، بحثی است که مک کالوم کرده و معتقد است که آزادی دارای #وحدت_مفهومی است و تفاوتها درباره آزادی، تفاوت در برداشتها است. در واقع هر تعریف از آزادی به سه پرسش آزادی برای چه کسی؟ از چه چیزی؟ و برای چه چیزی؟ پاسخ می گوید.
بنابراین تفاوتها در تلقی از آزادی در تفاوت پاسخها به این سه پرسش است. به طور مثال در تلقی لیبرال عامل فردیت و مانع دولت و افراد دیگر بیان میشود. لذا گزاره لیبرالیسم در اندیشه سیاسی، دولت حداقل و آزادی دیگران، مرز آزادی فرد است تا موانع آزادی فرد به حداقلها کاهش یابد.
بر اساس چنین تعریفی، سطوح دیگری از آزادی نیز قابل تعریف است. بطوریکه اگر عامل به جای فرد، یک جامعه در نظر گرفته بشود، موانع آزادی برای یک جامعه در کلیت آن، جوامع دیگر خواهند بود که بنا به دلایلی مثل توسعه قدرت به دنبال کاهش آزادی جامعه مورد نظر به عنوان عامل باشند.
بنابراین اینجا نیز آزادی موضوعیت دارد. یعنی همان طور که یک فرد تمایل دارد برای آنچه که انتخاب میکند و تصمیم میگیرد، مانعی نباشد و آزادی را در نبود مانع برای انتخابهایش میداند، برای یک جامعه نیز چنین شرایطی وجود دارد. نام متداول این تلقی از آزادی، #استقلال است.
💢 جنبش دانشجویی و عالیترین سطح آزادیخواهی(بخش دوم)
از آنجایی که آزادی برای #جریان_دانشجویی، بنا به مبنا موضوعیت دارد؛ یعنی آزادی به ما هو آزادی اساس این دغدغه #جنبش_دانشجویی است. میبایست همان حساسیتها را که نسبت به آزادی فردی و آزادی ملی خودمان داشتهایم، نسبت به آزادی فرد و یا ملتهای دیگر نیز داشته باشیم.
این عالیترین سطح آزادی خواهی است که جنبش دانشجویی در ایران آن را از امام خمینی(ره) آموخت و پای آن نیز ایستاده است.سخن و ایده سیاسی امام برای آزادیخواهی صرفاً محدود به مرزهای ایران و ملت ایران و مذهب و دین خاصی نبود، بلکه مخاطب پیام امام همه بشریت بوده است.
امام خمینی همان زمانی که در دفاع از ملت مظلوم #فلسطین با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کرد، با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی نیز در حمایت از سیاهپوستان رابطه سیاسی برقرار نکرد و در همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب به حمایت از مردم افغانستان در مقابل زیاده خواهی شوروی ایستاد.
موضعی که ایران در قبال اشغال و غصب فلسطین دارد، به این دلیل است که یک گروه متجاوزی، آزادی برای داشتن سرزمین را از ملتی سلب کرده است. کسانی که صحبت از آزادی میکردند اما در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در #غزه سکوت کردند، ثابت کردند که ادعایشان در موضوع آزادی، ریاکارانه بوده است.
جریان دانشجویی همچنان با همه نشیب و فرازها اصیلترین و اطمینان بخشترین نگهبان آرمانها و آرزوهای انقلابی ملت ایران است. جریانی که در اغلب بزنگاههای مهم تاریخی برای آزادی و عدالت یک ملت نقش مؤثر ایفا کند و با نگاهی جامع برای برخاستن دوباره ایران، از همه چیز خود بگذرد.
✅ @alikhezrian
💢جنبش دانشجویی مقابل پدیده بی وطنی (بخش اول)
در ویژه برنامه گرامیداشت #روز_دانشجو که با موضوع #جنبش_دانشجویی و نسبت آن با مسائل کشور به همراه پرسش و پاسخ در خصوص عملکرد #مجلس_یازدهم در سالن مدافعان سلامت پردیس دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد، دلایل ماندگاری ۱۶ آذر ۱۳۳۲ پس از گذشت هفتاد سال تشریح شد.
بعد از کودتای ۲۸ مرداد عمده جریان روشنفکری دو طیف شدند که بخشی از این جریان از ترس جان و مال و یا به هر دلیل دیگری در مقابل کودتا سکوت کرد و بخشی دیگر نیز به دلیل منافع خود با دولت کودتا همراه شد. حتی در آن زمان کسانی بودند که هم در دولت مصدق بودند و هم در دولت کودتا حضور داشتند.
جنبش دانشجویی در آن دوران یعنی از روزهای آغازین سال تحصیلی و از ۱۶ مهر سال ۱۳۳۲ نسبت به کودتا و کودتاگران و کسانی که ملیشدن #صنعت_نفت را زیر سوال بردند و یک دولت مردمی را زمین زدند، اعتراض کرد و برخلاف طیف عمده جریان روشنفکری در کشور، پای #منافع_ملی ایران ایستاد.
✅ @alikhezrian
💢جنبش دانشجویی مقابل پدیده بی وطنی (بخش دوم)
باید بپذیریم کودتای ۲۸ مرداد که منجر به سقوط یک دولتی با وجهه مردمی پررنگتر نسبت به دولت کودتا شد، در سطح اجتماعی دارای یک بدنه اقلیت حامی بود که به دلیل انفعال بدنه اکثریت توانست به نتیجه برسد و نتیجه آن شد که جنبش ملی شدن صنعت نفت را زمین بزند.
علی القاعده سرکردگان آن بدنه اجتماعی که کودتا را همراهی میکنند، میدانند که اقداماتشان منجر به زمین زدن منفعت ملی میشود، اما به دلیل اینکه این افراد دچار #پدیده_بیوطنی شدهاند، با دشمن همراهی میکنند. این پدیده صرفاً مختص سال ۱۳۳۲ و ملی شدن صنعت نفت نیست و مصادیق متعددی دارد.
در حالی که عموم مردم آن دوران نیز این پدیده بی وطنی را درک میکردند، به دلیل سر و صدای رسانهای اقلیت همراه با کودتا، دچار انفعال شدند. و در چنین شرایطی جنبش دانشجویی با ایستادگی مقابل اقدامات دولت کودتا، در حقیقت مقابل این پدیده بی وطنی ایستاد و ماهیت آن را افشا کرد.
✅ @alikhezrian
💢ضعفها و تناقضات ظریف (بخش اول)
در نشست رونمایی از کتاب #چالش_هستهای که از سوی دکتر #سیدمحمود_نبویان در ۶ جلد به رشته تحریر درآمده است؛ با تقدیر از این اثر مستند، به ضعفهای کارشناسی آقای #محمدجواد_ظریف در طول مذاکرات هستهای که نقش مهمی در ضعف توافق برجام و سوءاستفاده دشمن از آن داشت، تشریح شد.
آقای ظریف در دفعات متعدد در طول انجام توافق، ادعا میکرد که به علت رفع قطعنامههای شورای امنیت و قوانین حقوق بینالملل، رؤسای جمهور بعدی #آمریکا نمیتوانند از توافق خارج شوند یا خروج آنها اثری نخواهد داشت. اما همگان شاهد بودند که ترامپ به راحتی و به صورت یکطرفه از توافق خارج شد.
عدم شناخت از تفاوت و درجه اهمیت تحریمها یکی دیگر از ضعفهای آقای ظریف بود و تصور میکرد که با رفع تحریمهای شورای امنیت، دیگر تحریمهای آمریکا اثر نخواهد کرد. اما همانطور که در طول اجرای #برجام و پس از خروج آمریکا از برجام مشخص شد، #ایران نتوانست بهرهمندی اقتصادی را ببرد.
✅ @alikhezrian
💢ضعفها و تناقضات ظریف (بخش دوم)
عدم فهم از دورههای مختلف تحریمی و علت پیروی اروپا از آمریکا یکی دیگر از نقاط ضعف آقای ظریف بود که باعث زیان فراوان اقتصادی به کشور شد. او معتقد بود چون #توافق_هستهای قطعنامههای شورای امنیت را رفع کرده است، خروج یک کشور باعث نمیشود تا تعهدات سایر کشورها با مشکل روبهرو شود.
همین نگاه غلط باعث شد ایران علیرغم خروج آمریکا از برجام دل به #اروپا ببندد، اما اروپاییها حتی کالاهای بشردوستانه به ایران را کاهش دادند. و دکتر ظریف که پیش از آن ادعا دیگری کرده بود، مجبور شد نامههای زیادی به اروپاییها بزند و از آنها بابت قطع تعاملات اقتصادی با ایران گله کند.
عدم تسلط به متن برجام در مورد بازگشتپذیری تحریمها، یکی دیگر از ضعفهای مسؤل تیم مذاکرهکننده بود و باعث شد تا بیان کند: «در صورت بازگشتپذیری، توافقات باقی خواهد ماند و کسی نمیتواند مانع آن شود.» درحالی که براساس بند ۳۷ برجام، این موضوع شامل تحریمهای اروپا و آمریکا نمیشود.
آقای ظریف در سال ۹۴ گفته بود: «از روز اجرای توافق، اجرای کل تحریمهای ایالات متحده متوقف خواهد شد.» در حالی که علاوه بر باقی ماندن تحریمهای اولیه و یا تحریم مهمی همچون محدودیت استفاده از چرخه دلار در برجام، تحریمهای آمریکا صرفاً برای افراد خارج شده از لیست #تحریم متوقف میشد.
همین موضوع باعث شد در طول اجرای توافق بانکهای بزرگ دنیا با ایران کار نکنند. موضوعی که در گزارش سوم #وزارت_امور_خارجه در اجرای برجام نیز به آن اشاره شده بود.
✅ @alikhezrian