🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ ششم: قیمت انسان(2)
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹امیرالمؤمنین«ع» تعبیر زیبا و دقیقی از قیمت انسان دارند، میفرمایند: وجود شما قيمتى جز بهشت نيست، آن را جز به بهشت نفروشيد.
🔸بدون ترديد با هيچ ثمنی بهجز بهشت، قيمت انسان ادا نمیشود و اگر کسی برای خودش بهكمتر از بهشت رضايت دهد، خود را بسيار ارزان فروخته است.
🔹انسان برای رسیدن به جایگاه خود و برای نیل به بهشت، ابتدا باید با نفسانیّت بجنگد. نفس اماره در درون انسان، دشمن سرسخت اوست.
🔹در قرآن کریم، از زبان حضرت یوسف«ع» میخوانیم:«إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ ما رَحِمَ رَبِّي».
🔹پیامبر اکرم«ص» نیز دشمنترینِ دشمنان انسان را نفس او میدانند: «أَعْدَى عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيْكَ».
🔹آقایان، خانمها، بدانید که برای پیروزی در این میدان، خداوند باید كمک كند، بدون یاری پروردگار موفقیّت حاصل نمیشود.
🔹جوانها! در این راه باید از نماز اوّل وقت، از خدمت به خلق خدا و بالاخره از رابطۀ با خدا كمک بگیرید.
🔹جبهۀ در درون ما همیشه هست، تا وقتی كه بمیریم هست. هیچ وقت تمام نمیشود و درون ما روی صلح را نمیبیند. هر روز این جبهه هست، هر روز ما در جبهه هستیم.
🔹اگر بخواهیم در این جنگ پیروز شده، به مقام خلیفةاللهی برسیم، اگر دوست داشته باشیم این روحی كه مال خداست، نزد خدا برود و ما را بهمقام عنداللّهی برساند، تا جایی که بهشت برایمان كوچک باشد، باید چه کنیم؟ هیچ راهی جز موفقیّت در جهاد با نفس نداریم.
🔹مشكل است، اما برای همین آمدهایم. مشكل است، امّا باید در امتحانها قبول شویم. نمیشود كسی امتحان نشود. امتحان رنگارنگ است و همۀ ما لحظه به لحظه امتحان میشویم.
🔹نزاع بین بعد روحی و بعد جسمی، جنگ بین موسی و فرعون و دعوای بهلول و هارون، همیشه بوده است، چون شیطان، نفس اماره، هوا و هوس و صفات رذیله، همیشه در مقابل انسان و در برابر صعود معنوی او بوده، تا روز قیامت نیز این جنگ و نزاع ادامه دارد، ما باید متوجه باشیم، ما باید بیتفاوت نباشیم.
🔹انسان خلق شده که خلیفۀ خدا در زمین بشود، امّا حیف که بعضی از بندگان سقوط میکنند و ظالم و جنایتکار میشوند، راه را گم میکنند و از مقامی که برای آنها در نظر گرفته شده، دور میشوند.
🔹اگر کسی قدر و قیمت خود را بشناسد و طبق آن عمل کند، حكومت خدا بر دلش را میبیند. به جایگاهی میرسد كه دیگر هیچ چیزی و هیچ كسی بر دل او حكومت ندارد جز خدا.
🔹الان خیلی چیزها بر دل آدمیان حكومت میکند؛ شهوت بر دل بسیاری از مردم حاكم است. همین شهوت، انسان را آنجا میبرد كه خاطرخواه اوست. پولپرستی و ریاستطلبی، او را آنجا میبرد كه خاطرخواه اوست. اما اگر خدا بر دلش حكومت كند، وی را به آنجا میرساند كه خاطرخواه خداست.
🔹انسان چنین قیمتی دارد و خودش از ارزش و بهای خویش میکاهد و آن را دست کم میگیرد. بیجهت نیست که قرآن کریم قیمت انسان را-اگر در راه بیفتد-، از عالم وجود بیشتر میداند و او را از عالم ملكوت ارزشمندتر میشمارد.
🔹انسان چنین قیمت و ارزش والایی دارد که خدمت به او، بر اساس روایات، برترین کار نیک است و ثوابی افضل از هزار حجّ مقبول دارد. بر وفق این قیمت است که اهانت به او عقوبت دارد و بر اساس حدیث قدسی، مثل جنگ با خداوند است.
🔹همه باید مواظب باشند که با یک رفتار یا یک سخن، خواسته یا ناخواسته به دیگران اهانت نکنند. بهخصوص زن و شوهر لازم است کوچکترین توهینی در رفتارشان نباشد تا به محبّت آنها ضربه نزند.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/m11233
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
167 BAGHAREH-Ayate 155-157.mp3
3.31M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 167: آیات 155تا157 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#نذر و #عهد و #قسم
مسأله 510:
🔹 اگر کسی برای انجام یا ترک کاری نذر کند یا معاهده کند یا به یكى از اسامى خداوند قسم بخورد، باید طبق آن عمل کند و اگر عمداً و بدون جهت تخلّف کرد، باید کفّاره بپردازد و کفارۀ آن، اطعام یا پوشاندن ده فقیر یا گرفتن سه روز روزه است که پی در پی بودن آن لازم نیست.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مذمّت اسراف و تبذیر در مصرف عمر
#صوت
🆔 @almazaheri
168 BAGHAREH-Ayeh 158.mp3
3.64M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 168: آیه 158 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 جلوۀ مقام رضا و تسلیم در جنگ تحمیلی
#صوت
🆔 @almazaheri
🔳احمد بن عبدالله خاقان كه میگویند ناصبی بوده است، دربارۀ حضرت عسكری«ع» میگوید: حضرت عسكری مردی بود عالم، زاهد، باتقوا، باوقار و سكینت، با عفت و حیا و شرافت و با اُبهت.
🔳اُبهت او در دل همه حتی خلفا، وزرا، سردمداران، جایگزین بود. از این جهت نزد آنان قدر و منزلت و عظمتی داشت.
🔳روزی پیش پدرم نشسته بودم كه به او خبر دادند ابن الرضا آمد. پدرم او را استقبال كرد و دستش را بوسید. او را به جای خود نشانید و مانند یك بندۀ ذلیل در مقابل او نشست.
🔳چون آن بزرگوار رفت، از پدرم سؤال نمودم كه این آقا چه كسی بود؟ پدرم گفت: كسی در این جهان استحقاق خلافت جز او ندارد! مردی است عالم، زاهد، دارای صفات انسانی و بالاخره یك انسان كامل، چنانچه پدر او نیز چنین بود.[1]
[1]. اصول كافی، ج1، ص 503.
📚برگرفته از کتاب زندگانی چهارده معصوم«سلاماللهعلیهم»
◾️شهادت امام حسن عسکری«سلاماللهعلیه» تسلیت باد
🆔 @almazaheri
🔹پس از شهادت امام عسكری«ع»، امامت به حضرت بقیةالله«عج» منتقل شد و آن حضرت در اثر عداوت دشمنان مجبور به غیبت شد؛ ولی در مدت 74 سال، خواص شیعه با حضرت تماس داشتند.
🔸تماس حضوری، تماس مكتوب، تماس با واسطۀ وكلای آن حضرت. در آن 74 سال از طرف آن بزرگوار، چهار نفر به منصب وكالت خاصه منصوب بودند كه حضرت، غالب كارها را به واسطۀ آنان انجام میداد.
🔹آن چهار نفر عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح، علی بن محمد سیمری هستند. این چهار نفر مورد اعتماد ائمۀ طاهرین«ع» و همۀ بزرگان شیعه بودهاند.
🔸بعد از 74 سال، نامهای از امام برای علی بن محمد سیمری آمد كه فرموده بود: «همین چند روزه میمیری، نیابت خاصه تمام شد و از این به بعد، نوبت غیبت كبری است[1]». از این جهت آن 74 سال را غیبت صغری نامیدند.
1. الإحتجاج(للطبرسی)،ج 2، ص 297.
📚برگرفته از کتاب زندگانی چهارده معصوم«سلاماللهعلیهم»
💠آغاز امامت حضرت مهدی«عج» مبارک باد
🆔 @almazaheri
001 Tahzibe Nafs.mp3
9.11M
🎙درس اخلاق با موضوع تهذیب نفس
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹جلسۀ اول: خودسازی
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 خداوند از حق مردم نمی گذرد
#استوری
🆔 @almazaheri
📝پيام تسليت مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهرى در پی ارتحال فقیه پرهیزکار، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ غلامرضا صلواتی
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
«إِنَّا لِلهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ»
◾️ارتحال فقیه پرهیزکار، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ غلامرضا صلواتی«رضواناللهتعالیعلیه» را به حوزۀ علمیّۀ قم و بیت مکرّم ایشان و عموم شاگردان آن عالم ربّانی که حقّاً تجسّم اخلاق و پارسایی بودند، تسلیّت عرض میکنم و از خداوند تعالی علوّ درجات آن عالم بزرگوار و سلامت و سعادت بازماندگان و خاندان مصاب را مسألت مینمایم.
حسين المظاهرى
۹ / ربیعالأول / ۱۴۴۵
۳ / مهرماه / ۱۴۰۲
#پیام
🆔 @almazaheri
169 BAGHAREH-Ayeh 158.mp3
3.09M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 169: آیه 158 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#وقف
مسأله 518:
🔹 اگر کسی مال خودش را برای کار خیری نظیر مدرسه و مسجد و کتابخانه وقف کند، بعد از تحویل، از ملک او خارج میشود و دیگر حقّی در آن ندارد و نمیتواند از وقف خود برگردد و اگر خود او متولّی نیست، تصرّف در آن مال نیز جایز نمیباشد.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
🔰کتاب شرح و تفسیر دعای عهد به چاپ چهارم رسيد.
📚 کتاب شرح و تفسیر دعای عهد
🔹 آیتالله العظمی مظاهری
🔸موضوعات کلی کتاب:
«بیان مسئلۀ انتظار فرج از دیدگاه قرآن و روایات»
«بیان معنای حقیقی انتظار»
«راههای کسب رضایت امام زمان(عج)»
«شرح فرازهای دعای عهد»
«صلوات بر امام زمان(عج)»
«رجعت»
«مصحف حضرت زهرا(س)»
«چگونگی مبارزۀ امام زمان با دشمنان»
«نقش شیعیان در تعجیل فرج»
💳 قیمت هر جلد:
90.000T
🛍 ثبت سفارش از طریق:👇🏻
@almazaheri_admin
#کتاب #شرح_و_تفسیر_دعای_عهد
🆔 https://eitaa.com/joinchat/837222426Ccca34dafb6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 توصیه به جوانان برای تهذیب نفس
#صوت
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهرى به همایش سالک الیالله؛ تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیتالله ناصری
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
قال الله سُبحانه و تَعالی: «وَجَاءَ مِنْ أَقْصا الْمَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَىٰ قَالَ يَا قَوْمِ اتَّبِعُوا الْمُرْسَلِينَ، اتَّبِعُوا مَنْ لَا يَسْأَلُكُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ، وَمَا لِيَ لَا أَعْبُدُ الَّذِي فَطَرَنِي وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ؟»
🔹اکنون که یک سال از ارتحال عالم عامل و سالکِ الیالله، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری«رضواناللهتعالیعلیه» میگذرد، خداوند سبحان را سپاسگزاریم که با همّت جمعی از شاگردانِ ایشان در بنیاد علمیفرهنگی هاد، که از زمرۀ باقیات صالحات آن عالم بزرگوار است، همایشی در تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی آن عالم وارسته برپا گشته و از آثار و تألیفات ایشان نیز رونمایی میگردد. از این اهتمام شایسته که مایۀ زنده نگاه داشتن ذکر و یاد آن عالم پارساست، تقدیر و تشکّر میکنم و امیدِ آن دارم که این همایش، مصداقِ«عِنْدَ ذِكْرِ اَلصَّالِحِينَ تَنْزِلُ اَلرَّحْمَة» بوده و به هدف خود نائل آید.
🔸در این فرصت کوتاه، ضمن تکریم نام و مقام آن عالم جلیل، نکاتی را یادآور میشوم:
1) شخصیّت علمی و عملی حضرت آیتالله ناصری«اعلیاللهمقامه» در جوار مضجع مطهّر و نورانی حضرت مولیالموالی، امیرالمؤمنین«علیهافضلصلواتالمصلّین» در حوزۀ علمیّۀ مقدّسۀ نجف اشرف و تحت تربیت اساتید عالیقدر و شامخ آن حوزۀ مبارکه شکل گرفته است.
🔹جدا از مرتبت علمی آن عالم ربّانی و حضور طولانی در محضر اساطین فقاهت در آن حوزۀ کهن، شاکلۀ اخلاقی و معنویِ آن معلّم اخلاق، در محور مهذِّبان نفوس و مربّیان بزرگی همچون مرحوم آیتالله العظمی سید جمالالدّین گلپایگانی و مرحوم آیتالله سید محمّد کشمیری و جناب شیخ محمّد کوفی و امثال این بزرگان«قدساللهاسرارهم» ساخته شده است؛ و این در کنار مصاحبت با دوستان و همراهانی نظیر فقیه نزیه و پارسا مرحوم حضرت آیتالله آقای حاج شیخ حسن صافی«رضواناللهتعالیعلیه» و امثال ایشان است.
🔹این سرگذشت کوتاه که از الطاف بزرگ خداوند سبحان بر مرحوم آیتالله ناصری بوده است، امّا درس آموزندهای است که به ویژه جونان عزیز و خصوصاً طلّاب و روحانیون جوان باید بدان توجّه نمایند. اللهالله در انتخاب اساتید و معلّمان و در گزینش دوستان و مصاحبان و همراهان! «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ».
2) محور اصلی عمل و تلاش و مجاهدت مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّه» پس از بازگشت از نجف اشرف و حضور در حوزۀ علمیّۀ اصفهان، یکسره بر تربیت طلّاب و ترویج اخلاق و معنویّت در حوزۀ علمیّه و در متن اجتماع بود؛ امّا در این حرکت، هرچه بود دعوت الیالله و فراخواندن به سوی خداوند تعالی بود: «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ»؛ و این همان هدف مقدّسی است که اساسِ دعوت همۀ انبیاء الهی«صلواتاللهعلیهماجمعین» بوده است: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»؛ و این همان راه روشنِ توحید و پرهیز از شرک است: «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ».
🔹سرّ محبوبیّت آیتالله ناصری در میان همگان، همین بود که ایشان همگان را به خداوند مهربان و نه به خود و دیگران، فرا میخواند و از این جهت برنامههای اخلاقی و سلوکی این عالم متخلّق، همگی بر محور تعالیم انسانساز قرآن و متَّخذ از سیرۀ والای تربیتی عترت طاهره«علیهمالصلوة والسّلام» بود.
🔹نیاز جدّیِ امروز جامعۀ ما و علیالخصوص حوزههای علمیّه نیز همین اخلاقِ «قرآنمحور» و «عترتمحور» است، اخلاقی که به تعبیر والای پیامبر اکرم«صلیاللهعلیه وآله وسلّم» رشتۀ اتّصال بندگان به خداوند است: «جَعلَ اللّهُ سُبحانَهُ مَكارِمَ الأخْلاقِ صِلَةً بَينَهُ و بَينَ عِبادِهِ ، فحَسْبُ أحَدِكُم أنْ يَتَمسّكَ بخُلقٍ مُتَّصِلٍ باللّهِ»، و به تعبیر بلند امیر مؤمنان«سلاماللهعلیه»: حتی اگر امید به ثواب الهی و خشیت از عقاب الهی هم در میان نبود، ولی همچنان در پی اخلاق بودن، شایسته و بایسته بود چرا که بهروزی و کامیابی انسان در گرو اخلاقی زیستن است: «لَوْ كُنّا لا نَرْجُو جَنَّةً وَلا نَخْشى نارا وَلا ثَوابا وَلا عِقابا لَكانَ ینْبَغى لَنا اَنْ نُطالِبَ بِمَكارِمِ الاَْخْلاقِ فَاِنَّها مِمّا تَدُلُّ عَلَى سَبیلِ النَّجاح»، و به همین سبب آنچه آدمی را از حضیضِ مرتبۀ حیوانیّت به اوجِ مقامِ انسانیّت، ارتقاء میبخشد، تخلّق به اخلاق است، چنانکه در سخن حکمتآمیز دیگری از امیر بیان«سلاماللهعلیه» آمده است: «مَن تخلّق بالاخلاق النفسانیّة فقد صار موجوداً بما هو انسان دون أن یکون موجوداً بما هو حیوان».
🔹عمر شریف مرحوم آیتالله ناصری در این مسیر والا و نورانی سپری شد و به حق باید گفت: عاشَ سعیداً و ماتَ سعیداً.
3) این عالم واصل، چنانکه همگان میدانند یکی از شیفتگانِ دلباختۀ حضرت ولیّعصر و صاحب امر، بقیةاللهالأعظم«ارواحنا و ارواحالعالمین لتراب مقدمهالفداء» بودند و در این عرصه، عاشق صادقی بود که گواهش در دلِ سوخته و چشم اشکبار و بیانِ همواره آمیخته با ذکر یار و مهمتر از اینها، عمل خالصانۀ ایشان نمایان گشته بود. این روحِ عطشناک انتظار و این شیوۀ مرضیۀ ایشان نیز برای همۀ منتظران مهدی موعود«عجّلاللهتعالیفرجهالشّریف» سازنده و آموزنده بود و شیفتگی و انتظار آنان را میافزود.
🔹انتظار فرج در معنای حقیقی آن، التزام به راه و سیره و مسیرۀ امام زمان«سلاماللهعلیه» و اولیاء معصومین«صلواتاللهعلیهم اجمعین» است: «مَنْ كَانَ لِلَّهِ مُطِيعاً فَهُوَ لَنَا وَلِيٌّ وَ مَنْ كَانَ لِلَّهِ عَاصِياً فَهُوَ لَنَا عَدُوٌّ وَ مَا تُنَالُ وَلَايَتُنَا إِلَّا بِالْعَمَلِ وَ الْوَرَعِ».
🔹خلاصه، اینکه: حضرت ولیّعصر«ارواحنافداه» از ما انتظارِ معطوفِ به عمل و تقوا و پرواپیشگی و تسلیم را مطالبه فرمودهاند: «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ سَلِّمُوا لَنَا وَ رُدُّوا الْأَمْرَ إِلَيْنَا».
4) مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّه»، عالِم منعزل و بریدۀ از اجتماع نبود و دردِ مردم داشت. اخلاق و سیروسلوک، او را از جامعه و مردم و دردها و رنجها و مشکلات آنان جدا نساخته بود، بلکه ایشان را به مردم و نیز به متن حوزهها و طلّاب و روحانیّون، نزدیکتر ساخته بود و فکر و اهتمام ایشان را در گرهگشایی و خدمت به خلق خدا قرار داده بود و در این عرصه نیز یادگارهایی از این عالم فقید، چه در تأسیس مدارس علمیّه و مؤسّسات آموزشی و فرهنگی در حوزههای علمیّۀ قم و اصفهان و چه در بنیانگذاری بنیادهای اجتماعی و مردمی باقی مانده است که به امید خداوند متعال و با همّت والای شاگردان و ارادتمندان ایشان و خصوصاً فرزندان و آقازادگان مکرّمشان به نحو شایسته و بهتر از گذشته، استمرار و استدامه خواهد یافت. «ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ».
🔹آنچه در این مجال، در طیّ چهار نکته بیان شد، چارچوب شخصیّت برجسته و سیرۀ روشن مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّهالشّریف» بود که انشاءاللهتعالی برای همگان، سرمشق آموزندهای خواهد بود که مایۀ رحمت و تعالی است.
🔸از پیشگاه خداوند تعالی، علوّ درجات آن عالم ربّانی را مسألت کرده و توفیقات و سعادت همۀ شما شرکتکنندگان در همایش تبیین سیرۀ این عالم درسآموز را خواستارم.
والسّلام علیه و علیکم و رحمةالله و برکاته.
حسين المظاهرى
۱۱ / ربیعالأول / ۱۴۴۵
۵ / مهرماه / ۱۴۰۲
#پیام
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهرى به همایش سالک الیالله؛ تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیتالله ناصری«رضواناللهتعالیعلیه»
🔹مطالعۀ متن کامل پیام:
🌐 B2n.ir/d73793
#پیام
🆔 @almazaheri
📸 دیدار حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، رئیس محترم جمهور، با مرجع عاليقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri