218 BAGHAREH-Ayate 190-191.mp3
3.53M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 218: آیات 190و191 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#آب_ها
مسأله 15:
🔹 اگر چیزی نجس شده باشد، چنانچه بعد از برطرف شدن نجاست یک مرتبه در آب عاصم(کر، جاری، باران، چشمه و چاه) فرو برده شود یا زیر آب لولهکشی که به کر وصل است گرفته شود به طوریکه آب به همه جای آن برسد، پاک میشود و در فرش و لباس و مانند اینها فشار دادن هم لازم نیست.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 انسان فطرتاً حقّالنّاس را قبیح میداند
#صوت
🆔 @almazaheri
219 BAGHAREH-Ayate 190-191.mp3
2.87M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 219: آیات 190و191 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#برگی_از_کتاب
💠تشخیص وظیفه، ضرورتی اجتنابناپذیر
🔹 افرادی، با دوری از تعالیم قرآن و عترت، دچار جهل مرکب شده، راه را گم میکنند. مثلاً واجبات مالی، نظیر خمس و زکات را نمیپردازند، یا نیازهای ضروری فقرا و همنوعان خود را برطرف نمیسازند، امّا دلشان برای عزیمت به حجّ مکرّر یا سفرهای زیارتی متعدّد پر میکشد؛ به اعمال خیر و مستحبّات اهمیّت میدهند، ولی در اقامۀ نماز کاهلند! بهعنوان سیاست، مرتکب غیبت، تهمت، شایعهپراکنی، تعدّی به آبروی دیگران و شکستن حریم خصوصی افراد میشوند و نام گناه بزرگ خود را روشنگری یا بصیرت یا حفظ مصلحت کشور یا حفظ نظام اسلامی میگذارند و آن را نیکو و بلکه واجب میشمارند! به خانواده، همسر و فرزندان خود رسیدگی نمیکنند و آنها را در مضیقه و تنگنا میگذارند، ولی به برخی کارهای اجتماعی که وظیفۀ آنها نیست، میپردازند!!!
🔹انسان باید در هر حالی، وظیفۀ خود را بهدرستی بشناسد و طبق وظیفه، بهخوبی عمل کند. بسیاری از رفتارهای مردم، بهجای انجام وظیفه، تبعیت از هوا و هوس است که عاقبت بدی برای آنها رقم میزند.
🔹حافظ میگوید:
گل بهجوش آمد و از مِی نزدیمش آبی
لاجرم زآتش حرمان و هوس میجوشیم
📚 برگرفته از کتاب تجلیه اثر آیتالله العظمی مظاهری، ص 130.
#کتاب #تجلیه
🆔 @almazaheri
تبیین چهل مسألۀ #اعتقادی
💠 اصل چهارم: #امامت
مسأله 19: امامت و ولایت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب
🔸در خصوص ولایت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین، على بن ابیطالب«ع» بیش از هزار دلیل آورده شده است و عالمان بزرگ شیعه و سنّى در این باره كتابها نوشتهاند، كتابهایى مانند: عبقات الانوار، المراجعات، الغدیر، احقاق الحقّ از عالمان برجسته شیعه، و ینابیع الموّدة، فصول المهمّة و شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید از عالمان بزرگ اهل سنّت؛ ما از بین این دلیلها به سه دلیل اشاره مىكنیم:
🔸دلیل اوّل: بنابر دلایل فراوانی، امیرالمؤمنین«ع» از هر نظر بهخصوص از نظر علمی مقدّم بر همگان است و بر اساس آیۀ مباهله آن حضرت «نفس پیامبر گرامی» نامیده شده است که خود نشان بارزی برای افضل بودن امیرالمؤمنین«ع» نسبت به سایرین است. به خصوص اینکه نظیر این آیه و آیات دیگری که در شأن حضرت علی«ع» نازل شده است، در شأن هیچکس دیگری نازل نشده است. و بنابر حکم عقل، هرکه افضل است باید مقدم باشد، بهویژه در امر مهمّی چون خلافت و ولایت لزوم مقدّم بودن امیرالمؤمنین«ع» بدیهی است.
🔸دلیل دوّم: به اقرار شیعه و سنی و بر اساس روایات متواتر فراوانی، پیامبر گرامی«ص» هرکجا فرصتی بهدست میآوردند، خلافت امیرالمؤمنین«ع» را گوشزد میکردند.
🔸روایاتی که در آن با صراحت به ولایت و خلافت امیرالمؤمنین«ع» اشاره شده است، بسیار است و در این نوشتار مختصر امکان بیان آن روایات نیست.
🔹اینگونه روایات برای اهل انصاف و معرفت قابل توجیه بر امر دیگری به جز خلافت بلافصل امیرالمؤمنین«ع» نیست و اگر توجیه نیز بشود، توجیه کننده به خوبی میداند که توجیه غلطی است و از لجاجت و عناد سرچشمه گرفته است.
🔹جریان غدیرخم که در حجةالوداع اتفاق افتاده و در آن، پیامبرگرامی«ص» بنابر دستور مستقیم خداوندمتعال، با صراحت تمام، امیرالمؤمنین«ع» را به خلافت منصوب کردند، قابل انکار یا توجیه نیست. در غدیر، پس از نصب امیرالمؤمنین«ع» به خلافت، طبق بیان آشکار قرآن کریم، دین اسلام کامل شد و کافران از این دین مأیوس شدند.
🔸دلیل سوّم: آیاتی از قرآن کریم به خوبی دلالت بر ولایت و خلافت امیرالمؤمنین«ع» دارد. بهترین و یا دست کم یکی از بهترین آیات در این باره «آیۀ ولایت» است:
🔹«انِّما وَلیكُمُ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الِّذینَ امَنُوا الِّذینَ یقیمُونَ الصِّلوةَ وَ یؤْتُونَ الزِّكوةَ وَ هُمْ راكعُونَ»
🔸تردیدی وجود ندارد که این آیۀ شریفه صرفاً در شأن امیرالمؤمنین«ع» و در موقعی که انگشتری خود را در نماز و هنگام رکوع به فقیر اعطا کردند، نازل شده است.
🔸علاوه بر اتّفاق شیعه، علامۀ امینی در کتاب شریف «الغدیر» آورده است که بیش از بیست نفر از عالمان بزرگ اهلسنّت و هر یک از طرق متعدد و مختلف نقل کردهاند که این آیۀ شریفه در شأن امیرالمؤمنین«ع» نازل شده است. حتی برخی از علمای سنّی مذهب که تعصّب خاصّی در اعتقادات خود داشتهاند نیز گفتهاند که علماء اجماع کردهاند شأن نزول این آیه امیرالمؤمنین«ع» است. همچنانکه شک نیست که منظور از «ولایت» در آیۀ شریفه، دست کم ولایت تشریعی، یعنی حکومت بر مردم از طرف خداوند است.
🔸نظر دقیق و علمی به آیۀ شریفه، نمایانگر این مطلب مهم است که خدای سبحان، ولایت تکوینی و تشریعی خود را به طور ذاتی و استقلالی دارا است و به طور تبعی و غیر ذاتی، به پیامبرگرامی«ص» و امیرالمؤمنین علی«ع» عنایت فرموده است.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
هدایت شده از مؤسّسهٔ الزّهرا
📙پرسش:
⬅️ چرا انسان از مرگ می ترسد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ ترس از مرگ، به خاطر آن است که انسان برای آخرت خود زاد و توشهای فراهم نکرده، بلکه عذابها تهیه کرده است.
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri
027 Tahzibe Nafs.mp3
8.74M
🎙درس اخلاق با موضوع تهذیب نفس
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹جلسۀ بیستوهفتم: بهترین راه خودسازی - محبت خدا(3)
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
🆔 @almazaheri
امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» فرمودند:
هركس به خداوند اطمینان كند خداوند او را شادمان كند، و هركس بر او توكّل كند خداوند امور او را خود بر عهده گیرد
📚کشف الغمة، جلد 2، صفحۀ 346.
#روایات
🆔 @almazaheri