💠 عید قربان، عید خودسازی و تهذیب نفس است
#عکس_نوشته
🆔 @almazaheri
149 BAGHAREH-Ayeh 142-جزء دوم.mp3
4.33M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 149: آیه 142 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#اخلاق در آینۀ احکام
💠 كم فروشی
مسأله 73:
🔸 كم فروشی گرچه مشهور در معاملات است، ولی در هر کاری باشد، حرام است. نظیر کمکاری، بدکاری و بیکاری در ادارات و یا اینکه بنا، کارگر، لولهکش، سفتکار و... کار خود را انجام نداده یا ناقص انجام داده باشد، و به آن در عرف، سرهم اندازی میگویند.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 موانع سقوط انسان
#پادکست صوتی
🆔 @almazaheri
150 BAGHAREH-Ayeh 142.mp3
4.12M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 150: آیه 142 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📙پرسش:
⬅️ من در دوران کودکی واقعاً خدا را احساس میکردم، اما الان هرچه سنم بیشتر میشود احساس میکنم از خدا دورتر میشوم و احساسم نسبت به او کمرنگ شده است؛ من هم نماز و هم قرآن میخوانم، در حدّ توان هم تلاش میکنم تا بندۀ خوبی باشم، اما نمیدانم علت کمرنگ شدن احساساتم نسبت به خداوند چیست؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ شما ارتباط عاطفی خود را با خداوند تقویت کنید و به اندازۀ توان به مخلوقات خداوند خدمت نمایید، آنچه میخواهید خودبهخود اصلاح میشود و لازم نیست نگران آن باشید و باید تمرکز فکری روی این مسائل نداشته باشید. البته به طور طبیعی در زندگی روزمره، انسان دچار غفلت میشود و چارۀ آن ازدیاد توجّه و مداومت بر ذکر است تا به توجّه دائمی مبدّل گردد. پیامبر اکرم«ص» میفرمایند:«إِنَّهُ لَيُغَانُ عَلَى قَلْبِي وَ إِنِّي لَأَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ فِي كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً»؛ یعنی قلب مرا کدورت میگیرد و هر روز هفتاد مرتبه ذکر استغفار را میگویم.
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri
💠 امام هادی«ع» میفرماید:
بگو مگو، دوستی طولانی را از بین میبَرد و رابطۀ محکم را به جدایی میکشاند و کمترین اثر بگو مگو این است که هر کدام از دو طرف، میخواهد بر دیگری پیروز شود و همین در پی پیروزی بودن، مهمترین عامل قطع رابطه است.
📚نزهة الناظر، ص ۱۳۹.
💠ولادت امام هادی«سلاماللهعلیه» مبارک باد
#عکس_نوشته #روایات
🆔 @almazaheri
🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ چهارم: کرامت انسان
🔹در جلسات قبل درس اخلاق، از قرآن کریم استفاده شد که انسان خلیفۀ خداست.
🔸بحث این جلسه راجع به «کرامت انسان» است.
🔹آیۀ كرامت بسیار برای انسان فضیلت دارد، یک دنیا فضیلت برای انسان تعیین میكند. میفرماید: «وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَني آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً».
🔹در حالی كه ما بسیار مخلوق داریم و مخلوقات ما از عالم ناسوت و از عالم مجرد شمارش نمیشوند، اما انسان از همه بالاتر است. أفضل از ملائكه و عالم مجردات، أفضل از ناسوت و مادیات و بالاخره هر مخلوق كه ما داریم این انسان را بر آنها فضیلت و برتری دادیم.
🔹توهین به یک مؤمن به اندازهای بزرگ است که امام صادق«ع» از قول خداوند تعالی میفرمایند: توهین به یک مؤمن بهمنزلۀ جنگ با خداست.
🔹احترام به یک مؤمن و دل یک مؤمن را به دست آوردن، به اندازهای ثواب دارد كه انسان مبهوت است. راستی به خاطر یک كار جزئی این قدر ثواب!! آری چرا اینقدر ثواب؟ برای اینكه مؤمن پیش خدا محترم است.
🔹خداوند تعالی انسان را گرامی داشته و به وی عزّت بخشیده است، امّا متأسفانه دنیای روز ارزشی برای نوع انسان قائل نیست.
🔹در بیان کرامت و منزلت انسان، همین بس که در تعالیم قرآن و عترت، افراد مجرم، گناهکاران و اسیران نیز حقوقی دارند که باید مراعات شود و هرگونه آزار و شکنجۀ روحی یا جسمی حتی برای زندانیان، ممنوع است.
🔹اگر بحث انسان در قرآن بهراستی در عمق جان ما مخصوصاً جوانهای ما جای بگیرد و بتوانیم مقام و منزلت انسان را درک کنیم، خود یک نیروی كنترل كننده است. کسی که بفهمد در این جهان چقدر ارزش دارد، شهوتران نمیشود؛ آنکه ارزش سایر انسانها را بداند، آدمكش نمیشود؛ انسانی كه برای همنوعان خود احترام قائل است، ظالم نمیشود، بلکه خدمتگذار خلق خدا خواهد شد.
🔹امیرالمؤمنین«ع» قیمت انسان را تعیین کردهاند. ایشان میفرمایند: «قِيمَةُ كُلِ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»؛ ارزش و قیمت هرکس، به اندازۀ آن چیزی است که او تحسین میکند، به اندازۀ احسان و نیکوکاریاش و به میزان دانایی، علم و فضائل اوست.
🔹اگر انسان قدر خود را بداند و بفهمد چه جایگاهی در عالم دارد، اسیر دنیا و مادیّات نمیشود و صفات رذیله او را احاطه نخواهد کرد.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/u06004
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» فرمودند:
«یوْمَ غَدِیرِ خُمٍّ أَفْضَلُ أَعْیادِ أُمَّتِی»
روز عید غدیر خم، افضل اعیاد امّت من است.
📚 الأمالی(للصدوق)، ص 125.
#روایات
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» دربارۀ پیام روز غدیر فرمودند:
«فَلْیبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَى یوْمِ الْقِیامَةِ»
پیام غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت، ابلاغ کنند.
📚الإحتجاج، ج 1، ص 62.
#روایات
🆔 @almazaheri