📝پيام مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهرى به کنگرۀ بزرگداشت مرحوم حضرت آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، «حوزۀ علمیّۀ اراک»
🔹 متن پیام:
🌐 B2n.ir/e06910
#پیام
🆔 @almazaheri
175 BAGHAREH-Ayate 161-162.mp3
2.71M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 175: آیات 161و162 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
تبیین چهل مسألۀ #اعتقادی
💠 اصل اوّل: #توحید
مسأله 1: اثبات وجود خداوند و وحدانیت او
🔸با دلایل فراوانی، میتوان وجود خداوند و یگانگی او را اثبات کرد که در اینجا به دو برهان برای اثبات وجود خداوند و اثبات توحید اشاره میگردد.
🔸الف) برهان فطرت: روح خداجویی و خدایابی در عمق جان انسان حاکم است و در بن بستها یعنی وقتی که دست آدمی از همۀ اسباب ظاهری کوتاه میشود، نمایان میشود.
🔸هنگامی که حجابهای مادّی از میان برداشته شود و غفلتها زایل گردد و توجّه حاصل شود، انسان میتواند خدای سبحان را با چشم فطرت ببیند، مانند تشنهای که پس از نوشیدن آب، رفع عطش را با علم حضوری مییابد. همۀ انبیاء الهی آمدهاند تا این حالتِ توجّه را دائمی کنند. همچنین وقتی انسان به مدد فطرت خود، اصل وجود خداوند را در مییابد، وحدت مطلق آن ذات مقدّس را نیز درک میکند. چنانچه تا کنون کسی در حال اضطرار، به دو مبدأ فیض دهنده پناه نبرده است، بلکه همه در این حالت، بهطور فطری یک خدا را خواندهاند.
🔸ب) برهان نظم: هیچ عاقلی تردید ندارد که نظمی دقیق بر جهان هستی حکمفرماست. و نیز هیچ عاقلی وجود نظم را زاییدۀ تصادف و اتّفاق نمیداند. بنابراین عقل از روی ضرورت حکم میکند که عالم وجود، مدبّری حکیم دارد.
🔸همچنین نظم حاکم بر جهان هستی حاکی از وحدانیت نظم دهندۀ آن است؛ زیرا اگر دو خدا وجود داشته باشد، باید هر یک مستقلاً در جهان تأثیر گذارد و نظم واحدی که در عالم وجود حکمفرماست، وجود دو ناظم مستقل را رد میکند.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نماز بیروح
#پادکست صوتی
🆔 @almazaheri
📙پرسش:
⬅️ از محضرتان تقاضا دارم برای توجه بیشتر به وجود حق تعالی، یک آیه و روایت بیان بفرمائید.
✍🏻پاسخ:
⬅️ قرآن کریم میفرماید: «أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى»، یعنی: آیا نمیدانی که خدا حتماً تو را میبیند و در روایت داریم که: «أخلِصِ العَمَلَ فَإِنَّ الناقِدَ بَصيرٌ»، یعنی: عمل خود را برای خدا خالص کن که صراف روز قیامت بیناست و به اصطلاح، مو را از ماست میکشد.
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri
005 Tahzibe Nafs.mp3
8.22M
🎙درس اخلاق با موضوع تهذیب نفس
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹جلسۀ پنجم: تأثیر فضائل و رذائل اخلاقی بر اعمال انسان
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
🆔 @almazaheri
🔹امام حسن عسکری«سلاماللهعلیه» میفرمایند:
تقوای الهی را پیشه كنید و برای ما اهلبیت«ع» زینت باشید و ننگ برای ما نباشید. مودّت و محبّت مردم را به سوی ما جلب كنید و قبح و زشتی را از ما دفع نمایید.
📚تحف العقول ص 488.
💠ولادت امام حسن عسکری«سلاماللهعلیه» مبارک باد
#روایات
🆔 @almazaheri
🔻آرشیو صوت درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث:
🔹حدیث بیست و سوم: کاربرد رسوخ ایمان، در عقل و قلب انسان
▶️ شنیدن صوت
⬅️ «إِنَّ النَّاسَ عَبِیدُ الدُّنْیا وَ الدِّینُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ یحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَایشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّیانُونَ»
⬅️ به درستی که مردم بندۀ دنیا هستند و دین برای آنها لقلقۀ زبان است و مادام که برای معیشت آنها مفید باشد، پیرامون آن هستند و وقتی به بلا آزموده شوند، دینداران اندکاند.
📚 تحف العقول، ص 245.
#آرشیو #درس_اخلاق
#روایات #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
176 BAGHAREH-Ayeh 163.mp3
3.74M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 176: آیه 163 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri