هدایت شده از حجة الإسلام
⚡️ عامل اصلیِ بیعدالتیها و فشارهای اقتصادی بر طبقه ضعیف، نگاه نئوليبرالی به اقتصاد بوده است.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«فشارهای اقتصادیای که بر طبقه ضعیف وارد میشود دو عامل اصلی دارد. يکي نظام ليبرالِ حاکم بر جهان است که ميخواهد سلطۀ خودش را بر کشور ما تحميل کند؛ لذا شرايط را بر ما سخت ميکند. و دیگری، نگاه نئوليبرالي به اقتصاد در مقياس ملي است.
اين دو عامل ـ که مثل دو لبۀ يک قيچي هستند ـ دست به دست هم دادهاند. حرکت ذیل نظم جهاني مدرن و تعریف اقتصاد ملي ذیل آن سرانجامی بهتر از این ندارد. هرچند عوامل دیگر را هم نباید نادیده نگرفت و سهم هر یک را باید دقیقاً مشخص کرد.
البته الگوهاي توسعۀ غربي در کشور ما ـ که در نقطۀ کانوني تمدن اسلامي است و در آخرالزمان، نقطۀ اصلي وقايع آخرالزماني است، به هيچ وجه موفق نخواهد بود. ما بايد دنبال الگوهاي خودمان باشيم. الان بحران کنوني، که واقعاً طبقۀ ضعيف را زير چرخ توسعه غربي له ميکند، ناشي از دست به دست دادن نظام نئوليبرال جهاني و برنامهريزيهاي نئوليبرال در داخل است، يعني تصميمسازاني که ميخواهند همان نظام را بر کشور ما ديکته کنند. مکرر هم در کشور تورمهاي بزرگ ایجاد کردهاند و هميشه هم طلبکار خدا و پيغمبر و مردم و ملت بودهاند؛ وقتي به بحران میرسند، آن را به گردن دیگران میاندازند. لااقل سه دهه است تصميمات اساسي در کشور در دست این تصميمسازان پشت پرده است؛ اما هيچوقت نيامدهاند جواب بدهند و هيچوقت هم شفاف نبوده که اين شکستها بهخاطر کدام تصميمهاست و تصميمسازهايش چه کساني بودهاند. ما حداکثر، تصميمگيرهای روي صحنه را ديدهايم، مثلاً دیدهایم که فلان وزير یا فلان رئيس جمهور موفق نبودهاند؛ اما هیچوقت نگفتيم که کارشناسان غربی نمیتوانند، و مدل کارشناسي غربي، ناتوان از تحقق عدالت اسلامي است؛ لذا مسئولین بعدي هم با همان سازوکارها، پیگیر تحقق عدالت اسلامي بودهاند، در حالی که این امر ممکن نیست».
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3239
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از حجة الإسلام
همهگیری بیماری اگر نبود شاید جوانترها و جهانندیدهترها و آنهایی که برخورد نظری با غرب نداشتند، درک ملموسی از #مدرنیسم_درنده نداشتند؛ این که #سکولارهای_نانجیب چه راحت پوست میاندازند و حتا اجازهی پیاده رفتن به زندهها و کفن پوشیدن به مردههای مسلمان نمیدهند...
#تجربهی_تاریخی
@vvatr_ir
هدایت شده از مرتضی رجائی
بسم الله
📌منکران حوزوی اقتصاد اسلامی موجودات قابل ترحمی اند!
شما هرچه می خواهید بگویید؛ باز من می گویم کسانی که عمرشان را به تحصیل و تدریس علوم حوزوی گذرانده اند و موی و سر و صورتشان را در حوزه های علمیه سپید کرده اند و پس از عمری تحمل محدودیت های زندگی طلبگی و شنیدن طعنه ها و ناسزاهای برخی جاهلان، کارشان به انکار هویت صنفی خودشان رسیده است، شایستۀ دلسوزی اند، نه توبیخ و سرزنش!
از نظر من، انکار کنش گری اسلام در یکی از ساحت های زندگی اجتماعی، از سوی یک شخصیت حوزوی که خیلی ها او را جزو علمای حوزه می شمرند، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد:
🔸️ممکن است در آغاز طلبگی، خاتمیت پیامبر اکرم (ص) و قرآن و دین اسلام را سرسری و طوطی وار پذیرفته و بعد از چند صباحی که لوازم آن را درک کرده، جرئت پس گرفتن حرفش را نداشته است، تا حالا که فرصتی پیش آمده تا حرف دلش را بزند، و بیچاره چه رنجی را تحمل کرده در این مدت!
🔸️شاید هم واقعاً و عمیقاً این مبانی کلامی را پذیرفته و هنوز هم به آن ها پایبند است، ولی از سویی در طول سال های حیات طلبگی اش پس از انقلاب اسلامی، همواره مردمی را دیده است که دست نیاز به سوی او و دوستان حوزوی اش دراز کرده اند تا مشکلات اجتماعی آن ها را حل کنند، و از سوی دیگر تنبلی ها و بی برنامگی های خودش و همپالکی هایش را دیده است که عزم و توانی برای استخراج برنامۀ دین اسلام درزمینۀ ادارۀ جامعه ندارند؛ پس تصمیم گرفته یک بار برای همیشه خیال خودش را راحت کند و با ریختن آب پاکی روی دستان دراز به سوی حوزه های علمیه، امید مردم دنیا را به کنش گری فعال اسلام ناامید کند، تا این قدر عذاب روحی نکشد!
🔸️اگر هیچ یک از این دو نباشد، احتمالاً او هم جزو کسانی است که مقهور هیمنۀ پوشالی تمدن رو به افول غربی است؛ کسانی که می گویند درست است که اسلام دین خاتم است و قرار است نیازهای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی مردم عالَم را تا قیام قیامت اداره کند، ولی در عصر غیبت که ما ایتام آل محمد از اماممان دوریم، وظیفه نداریم که حکومت تشکیل دهیم و با درگیر شدن با ابرقدرت ها خودمان را به هلاکت بیفکنیم، که خدا هم در کریمۀ «و لاتُلقوا بأیدیکم إلی التهلکه» ما را از این کار نهی کرده است؛ همۀ این ها و تشکیل تمدن اسلامی بماند برای زمانی که خود حضرت ظهور فرمودند!
🔸️بالأخره گروهی ساده لوح هم هستند که هم خدا را می خواهند و هم خرما را؛ هم تشکیل حکومت اسلامی و آقایی و سروری بر مردم جامعه را دوست دارند و هم بدشان نمی آید با کدخداهای خودخواندۀ دنیا زد و بند داشته باشند و در چارچوب نظام های تعریف شده از سوی آن ها و با فرمول های آن ها جامعۀ اسلامی را اداره کنند؛ از این رو اقتصاد اسلامی را انکار می کنند تا با اقتصاد لیبرالیستی جامعه را اداره کنند، همان طور که هر جا دستشان برسد، توی دهان فقیهان سیاسی می زنند که شما زبان سیاسی دنیا را نمی دانید و مائیم که دیپلماتیم و می دانیم چگونه باید با مذاکره مشکلات کشور را حل کنیم. این ها هم در حقیقت منکر سیاست اسلامی اند و قبل از آنکه بدانند که موضوع مذاکره در نظام سیاسی اسلام چه حکمی دارد، گزاره هایی را که در کلاس های درس دانشگاه های اروپایی و آمریکایی خوانده اند، برای پیشبرد اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی به کار می گیرند!
هر کدام از این ها که باشد، فرقی نمی کند؛ از نظر من، برای منکر اقتصاد اسلامی و نیز همۀ منکران حوزوی دیگر علوم اسلامی باید دل سوزاند؛ چراکه آن ها ناخواسته و ناآگاهانه دارند هویت صنفی خود را انکار می کنند. راستی، آن بزرگوار به این فکر کرده است که اگر اسلام (و به تعبیر درست، حوزه علمیه) نتواند زیرساخت ها و مبانی تولید علوم کاربردی مورد نیاز برای ادارۀ جامعه را در اختیار دانشگاه قرار دهد، دیگر چه نیازی به این همه آخوند عمامه به سر داریم؟ مگر استخراج احکام فردی و عبادی مؤمنان، این همه دفتر و دستک می خواهد؟
آیا چگونگی ادارۀ زندگی اقتصادی و معیشت مردم در عصر مدرنیته و هجوم گرگ های درندۀ وال استریت به منابع محدود ثروت در دنیا، جزو «حوادث واقعه» نیست؛ همان حوادثی که امام زمان، این پدر امت، ایتام خویش را به دنباله روی از علمای دین دربارۀ آن ها سفارش کرده است: «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا».
با این همه، نباید برای منکران اقتصاد اسلامی و سیاست اسلامی و دیگر علوم اسلامی دل سوزاند؟
۱۶مهر۱۳۹۹، قم المقدسة.
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔 @rajaaei
هدایت شده از طلاب و فضلاء امیرکلا
⛤إِنَّمَا یخْشَی اللّه مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ
🔲 برگزاری مراسم سالگرد مرحوم آیت الله شیخ محمد فاضل استرآبادی (ره) مصادف با سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن(ع) با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی.
🎙سخنران: حضرت آیت الله محمدی لائینی نماینده محترم ولیّ فقیه در استان مازندران.
📆 زمان: روز جمعه مورخه ۹۹/۰۷/۲۵از ساعت۱۵ تا ۱۷
🏛 مکان: مسجد حوزه علمیه فیضیه مازندران.
🚶♂️در خدمت همه علاقمندان هستیم.
هدایت شده از قول سدید
🔰 خودش مخالف بود..
🔸شجریان صدای خوبی داشت و خوب می خواند، اما این اواخر خوب حرف نمی زد!
توقع آن است استاد موسیقی، تاریخ موسیقی را بداند، توقع آن است هنرمند منصف و قدرشناس باشد. او راست می گفت اهل سیاست نیست و
🔹کاش واقعا خودش را کنار می کشید، خود را به سمت مردمش می کشاند..
کاش در رسانه هایی که کوک شده اند علیه ملت و وطن، آواز جدایی نمی خواند..
شجریان در تصنیف سیاسی اش علیه وطن، انصاف و عدالت را هم مخشوش کرد و نتوانست از حنجره اش درست استفاده کند و بیرون نزند!
🔸او در حالی به اشتباه و خلاف واقع از مخالفت ١۴٠٠ با هنر گفت که بخش عظیمی از هنر ایرانیان در سایه اسلام شکوفا و حتی خلق شد. نمی دانم مرحوم شجریان تا چه میزان با فردوسی و هنرش آشنا بود، سعدی و حافظ و مولانا را چقدر می شناخت، که اگر می شناخت یا تجاهل نمی کرد این طور بیرحمانه سخن نمی گفت.
🔹او در حالی به ناروا نظام و اسلام را به مخالفت با موسیقی منسوب کرد که رهبری نظام، نام او را برده بود و با بیان مصداق آهنگی که او خوانده بود را موسقی حلال و درست معرفی کرده بود!
بماند حمایتها و تأییدات و حتی تشویق، نظام اسلامی از سایر خوانندگان...
🔸او در حالی این گونه ظالمانه بر نظام مردمی تاخت که با حمایت همین نظام کنسرتها برگزار کرد و آلبومها منتشر... وزیر فرهنگ همین نظام سال ٨٧ به دیدار او رفت. رییس جمهور سابق و فعلی همین نظام از او حمایت کردند..
🔸آری! دقیق که بشویم نه نظام با او مشکل داشت نه اسلام با موسیقی او.. بلکه این شجریان بود که سودای مخالفت با اسلام و حکومت مردمی ایران داشت..او خودش نامه زد به صدا و سیما که صدایم را قطع کنید.. او مصر بود خود را خاشاک بداند و صدای اقلیت فتنه گری باشد که علیه جمهوریت شورش کرده بودند..
🔹با این حال با همه سخنان ناروایش تحت امنیت و حمایت و نجابت همین نظام به وصیتش عمل شد و در کنار فردوسی ای آرمید که شاید لااقل این اواخر نسبتی نه با حماسه او داشت نه هنر ایرانی و مردمی اش!
به هر تقدیر روحش شاد
#مهدی_عامری
#قول_سدید
هدایت شده از مرتضی رجائی
🎙 حجتالاسلام دکتر #احمد_رهدار، در نشست «ورود طلاب به #بورس؛ آسیبها، چالشها و فرصتها»، در سالن جلسات مرکز خدمات حوزههای علمیه:
🔺 دنیایی که به طلاب، معرفی میشود، کمترین ارتباطِ منطقی را با دین دارد. دنیای دین، مانند مزرعهای است که در آن، با کار و تلاش میتوان به نتیجه رسید/ کنشگری در زندگی جهانی، نیازمند زندگی میلیاردی است/ رسالتهای دین، کوتوله شده و معلوم است که در میدانِ رسالتهای کوتوله، پولِ زیادی، فساد میآورد؛
🔺 زندگی اقتصادی بزرگانی مانند «حضرت خدیجه» ‹سلاماللّٰهعلیها› و «سلمان فارسی» تئوریزه نشده/ 80درصد علما، از ثروتمندانِ زمان خودشان بودند؛ زُهد «شیخ انصاری» را به تصویر کشیدیم، امّا تجارت «ملاعلی کنی» را ندیدهایم؛ «محمد بن ابی عمیر» از بزرگترین تُجّار بغداد در زمان خودش بوده؛
🔺 دنیایی که در ادبیات دینی، به ما آموزش داده میشود، ربطی به دین ندارد و بیشتر شبیه القائات صوفیانه است/ متأسفانه روشنفکران عالم اسلام، هرچه بیشتر درس میخوانند، توان خود را برای ادارۀ عالم، بیشتر از دست میدهند؛
🔺 بیشاز دو برابر نقدینگی لازم برای تکمیل پروژههای عمرانی، توسط مردم در بانکها سرمایهگذاری شده؛ اگر این پول، توسط مردم، به یکدیگر قرض داده میشد، هیچ مشکل خُردی در کشور باقی نمیماند؛
🔺 فرهنگسازی و تئوریزهکردنِ مفاهیمی مانند برکت و قرضالحسنه، بسیار دشوار شده؛
🔺 از بین رفتن سرمایه در بورس، در ناراضیسازی طلاب از نظام و تغییر نگرش سیاسی آنها مؤثر است...
🌐 خبرگزاری رسا
🌐 پایگاه خبری مفتاح
📍 کانال مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه
🆔 @Fotooh
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 ‼️پوستر جالب توجه:
با وجود اینکه اکثر سخنرانان محترم #حوزوی هستند، اما بلااستثناء در کنار همهشان عنوان #دکتر قید شده است!!
این امر نشان میدهد چقدر #مدرک_حوزوی در تبلیغات بی اهمیت نشان داده میشود و برای مخاطبین، حتی مخاطب حوزوی عنوان #دکتر جذابیت دارد!
@HozeTwit
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
❓چه کسانی را باید در بازار گرداند؟
◀️ هنگامى که امیر مومنان علی علیه السلام از خيانت ابن هَرمَه(مأمور بازار اهواز) به بیت المال اطلاع پیدا کرد، به رفاعه(حاکم اهواز) نوشت:
🔸 وقتى که نامه ام به دستت رسيد، فورا ابن هرمه را از مسئوليت بازار عزل کن ، به خاطر حقوق مردم ، او را زندانى کن و همه را از اين کار با خبر نما تا اگر شکايتى دارند، بگويند.
🔹 اين حکم را به همه کارمندان زير دستت ، گزارش کن تا نظر مرا بدانند. در اين کار، نسبت به ابن هرمه نبايد غفلت و کوتاهی شود و الاّ نزد خدا هلاک خواهى شد و من هم به بدترين وجه تو را از کار برکنار مى کنم ، و تو را به خدا پناه مى دهم از اين که در اين کار، کوتاهى کنى.
🔸 اى رفاعه ! روزهاى جمعه ، او را از زندان خارج کن و سى و پنج تازيانه بر او بزن و او را در بازار بگردان ، پس اگر کسى از او شکايتى با شاهد آورد، او و شاهدش را قسم بده ، آن وقت ، حق او را از مال ابن هرمه بپرداز، سپس دست بسته و با خوارى او را به زندان برگردان و برپايش زنجير بزن ، فقط هنگام نماز زنجير را از پايش در آور.
🔹 اگر براى او خوردنى و نوشيدنى و يا پوشيدنى آوردند، مانع نشو و به کسى هم اجازه نده که بر او داخل شود و راه مخاصمه و طريق نجات را به او بياموزد و اگر به تو گزارش رسيد که کسى در زندان چيزى به او ياد داده که مسلمانى از آن ضرر مى بيند آن کس را مى زنى و زندانى مى کنى تا توبه کند و از عمل خود پشيمان شود.
🔸 اى رفاعه ! همه زندانيان را براى هواخوری به حياط زندان بياور غير از ابن هرمه را، مگر آن که براى جانش ، بيمناک باشى که در اين صورت او را با زندانيان ديگر به صحن زندان مى آورى ، اگر قدرت بدنى دارد هر سى روز، سى و پنج شلاّق بر بدنش مى زنى و قضيه را براى من بنويس و نام جانشين او را هم گزارش کن و حقوقش را قطع کن.
🌐 صدای طلبه
🆔@tahavol_howze
هدایت شده از شرح حال
🔴 یک واقعیت باور نکردنی
🔹 چند روز قبل رسانههای سایت #اربعین نامهای از عتبه مقدسه عباسیه را منتشر کرد که طبق آن، مرکز شمارش الکترونیک عتبه تعداد زائران اربعین امسال را، بیش از چهارده ملیون زائر اعلام کرد.
🔻 در ادامه بخشهای دیگر این نامه را منتشر میکنیم:
🔹 سال گذشته تعداد زائران بر اساس همین آمار بیش از پانزده میلیون بوده است. در این بین با احتساب حذف چند میلیون زائر غیر عراقی، این یعنی حضور خود عراقی ها امسال بیشتر از سال گذشته بوده است.
🔻 این رخداد از دو جهت قابل توجه است:
🔸️ اول: عاشورای میلیونی کربلا، و عدم تأثیر آن در روند تصاعدی کرونا، سبب شده که عراقی ها، در مورد زیارت اربعین، نسبت به رعایت دستورات بهداشتی بی توجه باشند.
🔹 در عراق قبل از عاشورا مردم به شدت مقید به رعایت دستورات ستاد کرونا بودند، به طوری که چند ماه در شهرهای نجف وکربلا مقررات منع آمد و شد برقرار بود، وعملا به شهر ارواح تبدیل شده بود، ورودی کربلا برای غیر ساکنین بسته بود.
🔹 بعد از اجتماع چند میلیون در مراسم تبدیل پرچم در اول محرم، و عزای تطبیر در صبح عاشورا وعزای طویریج و شام غریبان و ... و گذشت دوهفته آمار رسمی کرونا و فوت کمتر شد.
🔸️ دوم: جمعیت عراق ۳۹ ملیون برآورد شده است. اگر ۶۰ درصد آن شیعه باشند، چیزی حدود ۲۴ میلیون آن شیعیان هستند.
🔹 از طرفی ۱۴ میلیون که به زیارت آمده اند، حتما با ده میلیون دیگر در ارتباط هستند، چون شاید خانواده ای پیدا نکنید که هیچ کدام از آنها به زیارت اربعین نیامده باشند.
🔹 اختلاط این چهارده میلیون:
اولا: طولانی مدت (بین ۴ تا ۱۶ روز) بوده است.
ثانیا: اختلاط تمام وقت و به طور ۲۴ ساعته و در بالاترین سطح بوده است. کمتر از ۵ درصد زوار از ماسک استفاده کردند. (پذیرایی از زوار و خوابیدن در خانه ها وحسینیه های بین راه و کربلا و ازدحام جمعیت در طول مسیر، مخصوصا در ورودی حرمها، کفشداریها، امانتداریها، رواقهای اطراف ضریح و غیره).
🔹 بنابر این باید در استانهای شیعه عراق فاجعه انسانی رخ دهد.
از این ۲۴ ملیون در خوشبینانهترین حالت، باید ۱۵ میلیون کرونا بگیرند و دست کم سیصدهزار نفر بمیرند (با احتساب آمار فعلی عراق، به ازای هر هزار مبتلا ۲۰ فوتی).
🔹 اگر تعداد مبتلایان و فوتی ها به این عدد نرسید، یا باید در صدق داستان کرونا و این بگیر و ببندها، شک کرد، یا باید پذیرفت که در کربلا به معجزه امام حسین(ع) چنین اتفاق خارق العاده ایی رخ داده است.
🔸️ قابل توجه است که این عدد از ابتلا و فوت قابل مخفی کردن و بازی با آمار نیست. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آنقدر واضح و روشن خواهد بود که نیاز به بررسی آمار نخواهد بود. تشکیک در صدق آمار وپاک کردن صورت مسأله ، بیمحتواترین سخنی خواهد بود که ممکن است گفته شود.
🔸️ لازم به ذکر این نکته هست که اهل بصره وجنوب عراق از ابتدای ماه صفر شروع به پیاده روی میکنند، یعنی تا الان بیست روز از آغاز این اختلاط میلیونی شیعیان عراق گذشته است.
🆔 @ArbaeenIR
📌 www.arbaeen.ir
هدایت شده از حائری درزی
مراسم شهادت امام رضا علیه السلام 26مرداد 1399
چقدربادیدن این تصویر یاد وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی افتادم....
#مظلوم_وتنها