♨️راهکار اساسی تحول در حوزه
✅علاجی [نیست] جز آنکه شخصیتهایی که:
1️⃣ #مورد_قبول باشند
2️⃣و از حیث #معلومات قابل عرضه باشند
3️⃣در حوزهها باشند و آنها #ابتکار را به دست گیرند.
📚امام خمینی، در پاسخ به نامه شهید مطهری، صحیفه امام، جلد ۳، ص۳۲۸
#در_مدرسه_امام_خمینی
#اندیشه_مطهر #حوزه_و_روحانیت
@fater290
المرسلات
♨️ #مجموعه_جلسات تدریس کتاب شریف تعادل و تراجیح، اثر گرانقدر امام خمینی (ره) استاد علی فرحانی در را
باسلام
✅21مین جلسه تدریس کتاب تعادل و تراجیح امام خمینی (ره) دیروز 30/4/99 در موسسه مفتاح برگزار شد.
⭕️موضوع: وجه تقدم عام بر مطلق ص 75
⬇️لینک دانلود👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/doroos/osul/taadol-v-tarajih-emam-khomeini/
#تدریس #پای_درس_استاد
#اصول #در_مدرسه_امام_خمینی
@fater290
هدایت شده از مشواق||عباس افروزی
05.mp3
4.72M
🔊🔊#بشنوید
🔰 استاد علی فرحانی
🔘تدریس مبانی حکمت متعالیه، موسسۀ اسراء
💠تقسیم براهین به دو قسم رئیسی
🔻 براهینی که مستقیما دست روی خود موضوع گذاشته و با تمرکز بر روی آن، برهان بر اثبات و نفی اقامه می کنند.
🔻 براهینی که به واسطۀ دیگر موضوعات بدیهی عالم هستی، بر اثبات یا نفی موضوع برهان اقامه می کنند
🔻ابتکار بی سابقۀ علامۀ طباطبایی در نظام حکمت متعالیه
┄┅┅═❅❅❄️❅❅═┅┅┄
#استاد_علی_فرحانی
#فلسفه_اسلامی
#دو_قسم_رئیسی_براهین
#ابتکار_علامۀ_طباطبائی
🆔@meshvagh
المرسلات
💢 #مجموعه_جلسات مبانی حکمت متعالیه
💢 #مجموعه_جلسات مبانی حکمت متعالیه
🔰 استاد علی فرحانی
👈 تعداد: 24جلسه
🔹سال ارائه: پاییز و زمستان 97
🔸گروه فلسفه موسسه اسراء(آیت الله جوادی)
💠💠💠💠💠
💠 معرفی مختصر جلسات:
🔅با تامل در این که اصالت الوجود یک قرائت برهانی از موضوع مسائل فلسفی می باشد و مرحوم صدر المتالهین هم اکثر نوآوری های خویش را مبتنی بر این خوانش قرار داده است، به وضوح درک می شود که این مطلب سرنوشت محمولات فلسفی را نیز دچار دگرگونی می کند و باعث ایجاد مفاهیمی جدید از محمولات فلسفی می شود.
🔅لذا حضرت استاد که عقیده شان بر این است، در این جلسات ابتدا اصالت الوجود را با قرائت علامه طباطبایی تبیین فرموده و مباحثی پیرامون کثرت را در مباحث تشکیک و علم حصولی بیان کرده اند.
🔅با پایان این بخش، شناخت ما از موضوع مسائل فلسفی تا مقدار قابل ملاحظه ای تکمیل می شود. لذا استاد در ادامه مباحث برخی از محمولات فلسفی مثل وجوب و امکان ، مستقل و رابط ، قوه و فعل و ... را هم با دید ماهوی و هم با نگاه اصالت الوجودی تبیین نمودند.
🔅این شیوه تدریس منحصر به فرد استاد در این جلسات باعث می شود که نقش اصالت الوجود در نظام فلسفی صدرا و علامه آشکار شود و در سامان یافتن نظام فلسفی طالبان آن، کمک شایانی می کند.
🔅با توجه به مختصر بودن تعداد جلسات این دوره می توان گفت برای کسانی که با مباحث فلسفی استاد آشنایی دارند، نوعی جمع بندی محسوب می شود و نیز برای کسانی که آشنایی لازم را در این باب ندارند، می تواند بسیار مفید واقع شود.
🔰معرفی از: حجت الاسلام باقر نوید
👈 از دانش پژوهان موسسه اسراء
#فلسفه #یادداشت
#پای_درس_استاد #در_محضر_علامه
@almorsalaat
♨️پیامبران و ساخت تمدن
🔰شهید مطهری (ره)
⚡️پيامبران در گذشته اساسيترين نقشها را در اصلاح و بهبود و پيشرفت جوامع داشتهاند. تمدن بشر دو جنبه دارد: مادي و معنوي. جنبه مادي تمدن جنبه فني و صنعتي آن است که دوره به دوره تکامل يافته تا به امروز رسيده است. جنبه معنوي تمدن مربوط به روابط انساني انسانهاست. جنبه معنوي تمدن مرهون تعليمات پيامبران است و در پرتو جنبه معنوي تمدن است که جنبههاي مادي آن نيز مجال رشد مييابد. عليهذا نقش پيامبران در تکامل جنبه معنوي تمدن به طور مستقيم است و در تکامل جنبه مادي به صورت غيرمستقيم.
📚وحی و نبوت ص۲۸
#دین_شناسی #اندیشه_مطهر
@fater290
المرسلات
♨️پیامبران و ساخت تمدن 🔰شهید مطهری (ره) ⚡️پيامبران در گذشته اساسيترين نقشها را در اصلاح و بهبو
باسلام
امروز با جمعی از دوستان طلبه، بخش هایی از کتاب #وحی_ونبوت شهید مطهری رو مباحثه کردیم. واقعا کتاب بی نظیری است و ایشان در این کتاب، بروزترین دیدگاه ها رو در موضوع وحی و نبوت تبیین کرده اند و ملاک های بسیار مهمی در مورد دین بیان کرده اند. چند تا نکته در مورد این کتاب به ذهنم رسید که عرض می کنم:
1⃣در ارتباط با آثار شهید مطهری، سعی کنید که حتما #متن کتاب های ایشان را بخوانید و با آنها انس بگیرید و به تدریس استاد اکتفا نکنید. هر چند برخی از آثار ایشان مثل همین کتاب، تدریسی است و نمی توان به مطالعه بسنده کرد.
2⃣در مورد کتاب #وحی_ونبوت، همینطور که خود شهید در ابتدای کتاب می فرمایند، مباحث این کتاب، نیاز به یک دوره مباحث #هستی_شناسی و #انسان_شناسی دارد. به نظرم می آید که اگر یک دوره کتاب #بدایه_الحکمه با تدریس استاد علی فرحانی خوانده شود، در استفاده علمی از آثار شهید مطهری و فهم آنها، تاثیر بسزایی دارد. و بسیاری از سوالات حل می شوند.
3⃣یکی از مسائل مهمی که شهید در این کتاب و سایر آثار مکررا بیان می کنند، این است که تمدن ها و جوامع انسانی بدون استفاده از #دین و #تعالیم_وحی به سرانجام نمی رسند و دچار انحراف می شوند و تمدن و پیشرفت واقعی #فقط در سایه تعالیم انبیاء محقق می شود. امروز که تمدن غرب رو به افول رفته است، جمهوری اسلامی ایران، فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم این منطق را عملا اثبات کنیم.
4⃣یکی از نکات جالب این کتاب، هماهنگی این کتاب با بخش نبوت از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی حضرت آقاست. امروز در ضمن بحث، برخی از این موارد را مثل فلسفه نبوت و هدف انبیاء، تطبیق دادیم.
5⃣در مورد ختم نبوت نیز در این کتاب در نقد دیدگاه مرحوم اقبال لاهوری، بیانات فوق العاده ای دارند.
6⃣در یکی از فصل های این کتاب، نمایی اجمالی از انسان شناسی، شناخت شناسی، جهان بینی و ایدئولوژی اسلامی را بیان می کنند که خواندن آن بسیار لذت بخش است.
♨️ #حتما #حتما این کتاب رو تهیه کنید و #چندبار بخوانید.
🔰محسن ابراهیمی ۹۹/۵/۲
@fater290
المرسلات
📚#معرفی_کتاب: نقش زمان و مکان در اجتهاد 🔰مصاحبه با جمعی از فقها و شاگردان امام خمینی (ره) ❄️حضرت ام
❄️بدون اطلاع از جریانات زندگی چگونه ممکن است؟
🔹اين دين، دين خاتم است، اختصاص به زمان معين و يا منطقه معين ندارد، مربوط به همه منطقهها و همه زمانهاست، ديني است که براي نظام زندگي و پيشرفت زندگي بشر آمده، پس چگونه ممکن است فقيهي از نظامات و جريان طبيعي بيخبر باشد، به تکامل و پيشرفت زندگي ايمان نداشته باشد و آنگاه بتواند دستورهاي عالي و مترقي اين دين حنيف را که براي همين نظامات آمده و ضامن هدايت اين جريانها و تحولات و پيشرفتهاست کاملًا و بهطور صحيح استنباط کند؟!
📚شهید مطهری، ده گفتار، اصل اجتهاد در اسلام
#اندیشه_مطهر #موضوع_شناسی #اجتهاد
@fater290
♨️سلسله جلسات «بررسی هماهنگی نظام انسان شناسی امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی (ره)»
🔰ارائه: استاد شیخ علی فرحانی
⏰یکشنبه ساعت ۱۰صبح
🏠بلوار مصلی، کوچه۱۰، پلاک۲۳ ، طبقه دوم
✅برگزارکننده: پژوهشکده شهید صدر، اندیشکده تعلیم و تربیت
📌حضور در جلسه برای همه طلاب و دانشجویان علاقه مند بلامانع است.
⬇️تاکنون سه جلسه برگزار شده است که می توانید از لینک زیر دانلود کنید و بشنوید👇👇
ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/hamahangi-emam-v-allame-99-sadr/
#پای_درس_استاد #در_محضر_علامه
#در_مدرسه_امام_خمینی #فلسفه #عرفان
@fater290
❄️مبارزه و جنگیدن و مقاومت کردن، با ایمان است، نه با دست و چشم و بدن. این همان کاری است که بسیجی ها در جبهه کردند. آنها معتقد بودند که باید دفاع کرد و جنگید.
🔰رهبر انقلاب 15/2/72
♨️یک ملت، با نیروی ایمان و اعتقادش مبارزه میکند. اصلاً مبارزه و جنگیدن و مقاومت کردن، با ایمان است، نه با دست و چشم و بدن. دست و چشم و بدن ابزار است. یک آدم سالم و قوی، یک تیراندازماهر و آگاه به همه فنون جنگی را در نظر بگیرید که به جنگیدن ایمان ندارد. یک نفر ناوارد را هم در نظر بگیرید که بلد نیست چگونه تفنگ را به دستش بگیرد؛ اما معتقد است که باید با چنگ و دندان جنگید. این دو نفر، کدامشان بهتر میجنگند؟ آن که جنگیدن بلد است، اما معتقد نیست، نمیجنگد! درست است که بلد است، اما بلدىِ خودش را به کار نمیاندازد. یکی هم هست که جنگیدن بلد نیست، اما معتقد است که باید جنگید. لذا با چنگ و دندان میجنگد و جنگیدن را در اسرع وقت یاد میگیرد. مگر بسیجیهای ماچه کار کردند؟ بسیجیهای ما مگر دورههای آنچنانی دیده بودند؟ دورههای بیست روزه، دورههای چهل و پنج روزه، دورههای دوماهه و سهماهه دیدند؛ اما دیدید در میدان جنگ چه کردند. چرا؟ چون معتقد بودند که باید دفاع کرد و جنگید.
#دفاع_مقدس #کلام_ولی #حوزه_انقلابی
@fater290
♨️اصالت وجود و وحدت شخصیه از دیدگاه امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی (ره)
🔰استاد علی فرحانی
🔹استاد علی فرحانی در ادامه جلسات تبیین هماهنگی نظام انسان شناسی امام خمینی و علاممه طباطبایی به مسئله اصالت وجود و وحدت شخصیه آن، از دیدگاه این دو حکیم عارف پرداختند. در این صوت که بخشی از جلسه سوم است، استاد موارد زیر را توضیح می دهند:
👈تبیین مدعای اصالت وجود
👈نسبت بین «ماهیت» در کلام فلاسفه و «اعیان ثابته» در نگاه عرفا
👈نسبت بین اصالت وجود و وحدت شخصیه آن
👈ناسازگاری قول به اصالت وجود و اعیان ثابته و وجیه بودن آن از نظر ذوق عرفانی
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
ostadfarhani.ir/morsalat/audio/falsafe-erfan/asalate-vojood-az-negahe-emam-v-allame.mp3
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
📌چند نکته:
🔸قابل توجه است که استاد در این صوت، این مطلب مهم را به صورت مختصر تبیین می کنند لذا فهم آن نیاز به دقت بیشتری دارد. جهت تفصیل این موضوع می توانید به نوارهای تدریس بدایه استاد مراجعه کنید.
🔸بحث وحدت شخصیه وجود از مباحث بسیار بحث برانگیز عرفان است و برخی از علماء همین اعتقاد را دلیل بر رد مسلک عرفا می دانند. اما استاد در این صوت تبیین می کنند که اگر مسئله اصالت وجود به خوبی تصور شود، متوجه می شویم که اصالت وجود ملازم با نفی ماهیت است و با نفی ماهیت، همان وحدت شخصیه وجود نتیجه می شود. البته قول به وحدت شخصیه ملازم با نفی کثرت نیست. بلکه وحدت شخصیه به معنای نفی استقلال موجودات است. این مطلب با این نگاه، از آیات قرآن و روایات هم بدست می آید. در تفصیل این مطلب به جلسات تدریس بدایه استاد مراجعه شود.
🔸همینطور که استاد در این صوت می فرمایند، مسئله اصالت وجود دارای تقریرهای مختلف و نتایج مختلفی است. لذا قول به وحدت شخصیه، از همه تقریرها بدست ها نمی آید. بهترین تقریر از اصالت وجود ازآن علامه طباطبایی است و می توان این نتایج را از آن به دست آورد و همان نتیجه ای را که صدرالمتالهین در مرحله علیت اسفار بدست آورده است و آن را تتمیم فلسفه می دانند، علامه از اصالت وجود نتیجه می گیرد. لذا در کتاب توحید علمی و عینی می فرمایند: «و اين بنده را گمان بر آن است كه: همان برهان حكماء، به طورى كه بيان آن گذشت؛ مسلك عرفاء را بعينه نتيجه مىدهد»
🔰محسن ابراهیمی 99/5/5
#پای_درس_استاد #عرفان #فلسفه #وحدت_شخصیه #اصالت_وجود #در_مدرسه_امام_خمینی #در_محضر_علامه
@fater290