2_1152921504685139817.mp3
14.11M
#تاریخ_تطبیقی_اسلام
#جلسه_اول
🟢کلیاتی در تاریخ
🟢اهمیت تاریخ در قرآن و نقش آن در هدایت انسان
🟢اهداف مطالعه تاریخ
(عبرت گیری، فهم وضعیت موجود)
🟢تفاوت علم و تجربه و برتری تجربه بر علم
🟢عدم امکان تجربه تمام علوم به خاطر عمر کوتاه بشر
🟢تاریخ، استفاده از تجربیات محقق
🟢یکی بودن بشر اکنون با گذشته و طبیعت اکنون با گذشته
🟢غیب عالم و ناآگاهی بشر
🟢تاریخ یعنی بیان تجربه انسان در چهار ارتباط.
1)رابطه با خودمان 2)رابطه با همنوعمان
3)رابطه با محیط 4)رابطه با غیب عالم
🟢رابطه اصلاح گر و رابطه مفسدانه
🟢بی فایده بودن آثار باستانی در صورت عدم استفاده صحیح از آن
🟢مدل های مطالعه تاریخ
(مقطعی، زنجیره ای)
🟢تاثیر کشف علت ها در تغییر اوضاع موجود
🟢اهمیت ناقل در علوم نقلی و ویژگی های لازم برای ناقل
(راستگویی، ضابط بودن، اهل فهم حادثه بودن،بر اساس رؤیت نقل کند نه حدس)
🟢حضرت آدم علیه السلام شروع تاریخ و نیاز بشر به قرآن و روایات
🔰آموزشهای تمدن ساز
@atna_ir
اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
#تاریخ_تطبیقی_اسلام #جلسه_اول 🟢کلیاتی در تاریخ 🟢اهمیت تاریخ در قرآن و نقش آن در هدایت انسان 🟢اهداف
این دروس به صورت نوشتاری هم آماده شده است که تقدیم حضورتون می گردد.توصیه بنده این است که هم فایل صوتی را گوش کنید هم متن نوشتاری را مطالعه کنید
1⃣
#تاریخ تحلیلی،تطبیقی #اسلام #جلسه_اول #ضرورت_مطالعه_تاریخ(۱)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِرَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ يَسِّرْ لِي أَمْرِي وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي.بحثی که به یاری خداوند در خدمت دوستان خواهیم بود، پیرامون تاریخ است.
☀️اهمیت تاریخ
اگر بخواهیم در مورد هر کتابی که نوشته می شود، متوجه شویم که چه مطلبی از نظر نویسنده آن مهم بوده است، باید ببینیم که در آن کتاب چه مطلبی زیاد تکرار شده است؛ از مقدار تکرار و پرداختن به یک مطلب در یک کتاب، میتوان متوجه شد که در نظر نویسنده، آن مطلب یا خودش مهم است و یا در بیان هدف نویسنده خیلی دخالت دارد. موقعی که در کتاب آسمانی قرآن هم دقت میکنیم، میببینیم حداقل یک سوم مطالب آن، تاریخ و تاریخی است. همین که یک سوم مطالب خدای متعال تاریخ است، حاکی از اهمیت و توانمندی تاریخ در انتقال مطالب است.
👈آموزشهای تمدن ساز(روزهای زوج تاریخ تطبیقی)
@atna_ir
2⃣
#تاریخ تحلیلی، تطبیقی#اسلام #جلسه_اول #ضرورت_مطالعه_تاریخ(۲)
☀️هدف از مطالعه تاریخ
ما دو هدف عمده از مطالعه تاریخ داریم:
1. عبرت و کسب تجربه جایگاه علم در ذهن است و در عالم خارج اثر ندارد، اما تجربه، علم جریانیافتهای است که اثر خودش را نشان میدهد؛ مثلا از نظر علمی می گوییم: اگر وزنه یک کیلویی با سرعت معینی در نقطهای فرود آید، فلان مقدار اثر میگذارد. این در ذهن هست؛ اما وقتی این نظریه را آزمایش و تجربه کردیم، علم مذکور اجرا شده و اثرش را میبینیم.انسان در این دنیا بیش از آنکه به علم نیاز داشته باشد، نیازمند تجربه است؛ اما سخن اینجاست که فرصت تجربه را ندارد، زیرا تجربه و پیاده شدن علم مستلزم گذر زمان است، در حالی که در این دنیا، بیش از یک زمان (عمر) در اختیار انسان نیست. تاریخ راه دسترسی به تجربه است. انسانها از زمان آدم (ع) تاکنون همگی واحد بالنوع هستند و زندگیها هم عین و شبیه هم هستند. طبیعت هم واحد بالطبع است؛ به این معنا که طبیعت در زمان آدم (ع) با طبیعت در این زمان هیچ فرقی ندارد و قوانین طبیعی در آن زمان با قوانین این زمان یکسان است، مثل قانون جاذبه زمین و تأثیر عناصر و ... . تفاوت تنها در این است که قوانین مذکور در زمان حال به لحاظ علمی روشن است، اما در آن زمان واضح و آشکار نبوده است.از زمان آدم (ع) تاکنون، انسانها آمده و مدتی زندگی کرده و تجربهای هم اندوختهاند. آنها از دنیا رفته، اما تجربهشان باقی مانده است. اسم این تجربه تاریخ است.ما در زندگی، چهار نوع رابطه داریم: ارتباط با خودمان، ارتباط با همنوع، ارتباط با طبیعت و ارتباط با غیب این عالم. هر کدام از این روابط به دو قسمت رابطه مخرِّب و رابطه مصلحانه تقسیم میشود. لازم است ما هر یک از آن رابطهها را بشناسیم.اگر این موضوع را به صورت علمی مطالعه کنیم، نتیجه خواهیم گرفت که فلان روابط خوب است و روابط خاص دیگر، روابط بد؛ اما باید دانست تا زمانی که این روابط در زمین تحقق پیدا نکند، تبدیل به یقین برای ما نمیشود؛ چنانچه ما همه میدانیم آتش میسوزاند، اما به اندازه کسی که در آتش گرفتار شده و سوخته است، از آتشسوزی نمیترسیم. رابطه انسان با خودش، همنوعش، طبیعت، و غیر، در طول ازمان چند بار تکرار و نوشته شده و نتیجه آن هم تاریخ شده است. پس تاریخ عبارت است از: «بیان تجربه انسانها در چهار ارتباط مذکور».تاریخ زمانی فایده و اثر دارد که اثر عملی داشته و ناقل تجربه در یکی از این چهار رابطه باشد. اگر آثار باستانی هم در همین جهت نگهداری شوند که مثلا گفته شود: این بنا، مُضر و دارای اثر منفی بود، قابل قبول است؛ اما اگر آنها را به این منظور نگه داریم که بگوییم این اثر را فلانی و در فلان تاریخ ساخته و این مقدار هم در مورد آن خرج کرده است، بحثهای بیهودهای خواهد بود.
👈آموزشهای تمدن ساز(روزهای زوج تاریخ تطبیقی)
@atna_ir
3⃣
#تاریخ تحلیلی، تطبیقی #اسلام #ضرورت_مطالعه_تاریخ(۳)
☀️روشهای مطالعه تاریخ
تاریخ را دو گونه میشود مطالعه کرد:
الف- مطالعه مقطعی؛ یعنی هر حادثهای را در زمان خودش ببینیم. مثلا نگاه کنیم که جنگ جمل چه زمانی شروع شد و چه اتفاقی در آن رخ داد و سرانجامش به کجا انجامید؟این نوع مطالعه در حد خودش میتواند آن چهار هدف را برآورده کند.ب- مطالعه زنجیرهای. در مطالعه مقطعی، دنبال علت حادثه نیستیم و فقط خود حادثه را مطالعه میکنیم، اما در مطالعه زنجیرهای، حادثه را با علت آن مطالعه میکنیم. آنچه در تاریخ کاربرد زیادی دارد، اینگونه مطالعه است.با این مقدمه، به دنبال دومین هدف از اهداف مطالعه تاریخ میرویم:
2. فهم وضعیت موجود در جهت تغییر به جهت مطلوباگر ما بخواهیم وضعیت موجود خودمان را بفهمیم که چرا الآن وضعیت به اینگونه است، حتما باید علتش را به دست بیاوریم و تا زمانی که علتش را نفهمیم، نمیتوانیم بفهمیم که چرا الآن اینگونه هستیم؛ و اگر بخواهیم علتش را به دست آوریم، باید به سراغ واقعه قبلی برویم. واقعه قبلی را هم تا زمانی که به علتش پی نبردهایم، نمیتوانیم درست بفهمیم. باید به مقداری عقب برگردیم تا به علت اصلی برسیم؛ تا به علت اصلی نرسیم، نمیفهمیم که چرا وضعیت ما اینگونه است.گذشتهها علت وضعیت موجود ماست و ما علت وضعیت آیندهایم. اگر نسبت به وضعیت موجود معترض هستیم، باید تحقیق کنیم که چرا وضعیت موجود ما به اینگونه است، تا بتوانیم آن را در آینده تغییر دهیم؛ وگرنه نسبت به آینده هم معترض خواهیم بود. برای حرکت درست در این زمینه، لازم است به سراغ تاریخ برویم.
👈آموزشهای تمدن ساز(روزهای زوج تاریخ تطبیقی)
@atna_ir
4⃣
#تاریخ تحلیلی، تطبیقی #اسلام #ضرورت_مطالعه_تاریخ (۴)
☀️تاریخ از علوم نقلی است
تاریخ از علوم نقلی است نه از علوم عقلی و علوم نقلی قابل تجربه نیستند. تاریخ، ناقل تجربه است نه قابل تجربه؛ مثلا وقتی درباره نبرد جمل مطالعه میکنیم، تجربه زیادی به دست میآوریم، ولی نمیتوان در آزمایشگاه، جنگ جمل را درست کرده و آن را تجربه کرد.بر خلاف علوم تجربی، اعتماد در علوم نقلی بر ناقل است؛ بنابراین اولا ناقل باید راستگو باشد؛ ثانیا ضابط باشد؛ یعنی موقعی که مطلبی را میگوید، درست بگوید و حواسپرت نباشد؛ ثالثا اهل فهم حادثه باشد؛ مثلا فهم یک دانشمند فیزیک بعد از مشاهده سایت نطنز با فهم یک انسان عادی فرق میکند. هر دو مثلا نیم ساعت از آنجا بازدید کردهاند، ولی دانشمند فیزیک حداقل دو ساعت درباره مشخصات، تکنولوژی و پیشرفتهای سایت صحبت میکند، اما انسان عادی نمیتواند به این کیفیت سخن بگوید، چرا که هیچگونه آشنایی با این علم ندارد؛ و رابعا نقل ناقل از روی حس (استماع و رؤیت) باشد، نه از روی حدس. پس نقل ناقلی فایده دارد که دارای این چهار شرط باشد و اگر یکی از این شروط را نداشت، فایدهای ندارد.گفتیم که تاریخ را باید به شکل سلسلهوار خواند و این سلسه به حضرت آدم (ع) ختم میشود. لازم است ناقلی پیدا کنیم که حوادث زمان حضرت آدم (ع) را از روی حس برای ما نقل کند؛ یعنی دیده باشد زمانی که آن حضرت به زمین آمد، ارتباطش با خودش، همسرش، و زمین چگونه بوده است. تنها کسی که میتواند تاریخ را از روی حس برای ما نقل کند، خداوند و انسانهای خدایی (انبیا و ائمه) هستند. نقل خداوند، قرآن است و نقل انسانهای خدایی، سنت و روایت. پس منابع ما در همین موارد خلاصه میشود.بنابراین، این سخن که گاه میگویند «تاریخ را باید خارج از دین ببینیم و نباید ابتدا سراغ دین رفت و بعد تاریخ را دید»، کاملا اشتباه است، زیرا اگر از داخل دین به تاریخ نگاه نکنیم، اصلا تاریخی وجود نخواهد داشت، چرا که ناقلی غیر از دین نمیتوانیم پیدا کنیم.درباره تفاوت ما با مورخین موجود در دنیا و اینکه آنها تاریخ را از کجا آوردهاند، ان شاء الله جلسه بعد بحث میکنیم.
👈آموزشهای تمدن ساز(روزهای زوج تاریخ تطبیقی)
@atna_ir
☀️@atna_ir
📗سلسله مباحث #سلوک_عارفانه
✍برکات نماز اول وقت
از رسول اکرم صلی الله علیه و آله روایت شده که نماز برای میت در قبر به صورت شخص نورانی خوشسیما ظاهر میشود، انیس و مونس او در قبر می شود، و آتش جهنم را از او دور می کند. فرمود کسی که نماز های پنجگانه را در موقع خود اقامه کند و رکوع و سجود نماز را کامل به جا آورد خدای عزوجل پانزده خصلت به او عطا فرماید :
1-سه خصلت در دنیا
◀️عمر او را زیاد کند
◀️مال و اموال او را زیاد کند
◀️اولاد صالح او را زیاد کند
2-سه خصلت در موقع مرگ
◀️از ترس او را ایمن دارد
◀️از هول مرگ ایمن دارد
◀️او را داخل بهشت گرداند
3-سه خصلت در قبر
◀️سوال نکیر و منکر. ا بر او آسان کند
◀️قبر او را وسیع گرداند
◀️دری از درهای بهشت به روی او گشوده شود
4-سه خصلت در محشر
◀️صورت او مثل ماه نور می دهد
◀️نامه اعمالش را به دست راستش دهند
◀️حساب را بر او آسان می گرداند
5-سه خصلت در موقع عبور از پل صراط
◀️خداوند از او راضی می شود
◀️به او سلام مي دهد
◀️نظر رحمت به او می فرماید
📗ثمرات ص 408
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
از امشب با صوت چگونه یک نماز خوب بخوانیم استاد پناهیان در خدمتتون خواهیم بود
این صوت تاثیر شگرفی در نماز خوب خواندن دارد و تاکید اکید در گوش دادن صوت داریم
Namaz01-48k.mp3
18.99M
چگونه یک نماز خوب بخوانیم
🔰جلسه اول
✍استاد پناهیان
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
ای غایب از نظر ها کی میشود بیایی
برقع زرخ بگیری صورت به ماگشایی
هم دست تو ببوسم هم دور تو بگردم
هم رونِما ستانی هم #رو به ما نمایی
جانم شود فدایت تابشنوم ندایت
دائم زنم صدایت #یابن_الحسن کجایی
#الّلهُـمَّ_عَجِّــلْ_لِوَلِیِّکَـــ_الْفَـرَج_
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
جلسه هفتم دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی 👆👆
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی مبحث؛ #جن_شناسی(1)
🔷از جمله موجوداتی که در منابع دینی از آنها نام برده شده، و در سرنوشت انسانها به نوعی تأثیرگذارند، جنیان هستند. ابلیس نیز از همین طایفه است. از اینرو، اطلاع از حقیقت و اوصاف و نحوه حیات و سرنوشت این موجودات و چگونگی ارتباط آنها با آدمی، همیشه برای بشر جذاب بوده است. دراین نوشتار برآنیم که به طور فشرده- وبا تکیه بر منابع مهم و معتبر- به مهمترین مباحث مرتبط با این موجودات بپردازیم.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (شیطان و جن شناسی روزهای یک شنبه، سه شنبه و پنج شنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی مبحث؛ #جن_شناسی جلسه هشتم(2)
✍مفهوم شناسی جن
🔷جن در لغت به معنای پوشیده و پنهانِ از حواس است. (راغب اصفهانی، 1387: 203)
🔶معادل واژۀ جن در فارسی، پری و دیو است. (دهخدا، 1349، 5: 7861). چنان که در تفاسیر و ترجمههای فارسی کهنِ قرآن نیز، واژۀ پری را معادل جن گرفتهاند. (رازی، 1369،10: 352).
🔷جمع کلمه جن، «جِنَّة» است.(راغب اصفهانی، همان:6) «جِنَّة» در قرآن نیز بکار رفته است.(صافات: 158؛ ناس: 6). اما کلمه «اجنّه» که در تعابیر عمومی به عنوان صیغه جمع این واژه به کار میرود، نادرست است؛ زیرا «اَجِنّه» جمع جنین است، چنان که در قرآن کریم آمده است: (وَ إِذْ أَنتُمْ أَجِنَّةٌ فىِ بُطُونِ أُمَّهَاتِکُم).(نجم: 32) برخی نیز «جانّ» را اسم جمع «جن» دانستهاند. (ابنمنظور، 1308، 2: 389).
🔶عدهای شیاطین را جنیان سرکش، و«جانّ» را جنهای ضعیف دانستهاند.(دینوری، 1343، 2: 109). عطا، از ابن عباس نقل میکند که جان همان ابلیس است. (رازی، 1420، 19: 138) و راغب آن را نوعی از جن میداند (راغب، همان: 106).
🔷ابن عباس در روایت دیگری «جان» را پدر جن- یعنی نخستین فرد از جن- میداند، همان طور که آدم ابوالبشر نخستین فرد از نوع انسان است. (قمی، 1367، 1: 322).
🔶برخی نیز «ابلیس» را پدر جن دانستهاند (طوسی، بیتا، 1: 152).
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (شیطان و جن شناسی روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی مبحث؛ #جن_شناسی جلسه (3)
🔷برخی معتقدند کلمه جن 👽گاهی بر یک مفهوم وسیعتر اطلاق میشود که انواع موجودات ناپیدا را نیز شامل میگردد؛ اعم از آنها که دارای عقل و درک باشند یا نباشند، و حتی گروهی از حیوانات که با چشم دیده میشوند و معمولاً در لانهها پنهانند، نیز در این معنای وسیع داخلند. (مکارم شیرازی، بیتا، 25: 156). شاهد این سخن را روایتی از پیامبر اکرم (ص) گرفتهاند که فرمود: «خداوند، جن👽 را بر پنج صنف آفریده است:
1⃣ صنفی مانند باد در هوا (ناپیدا هستند)؛
2⃣ صنفی به صورت مارها؛
3⃣صنفی به صورت عقربها؛
4⃣صنفی به صورت حشرات زمین؛
5⃣ و صنفی از آنها مانند انسانها که دارای حساب و عقاباند. (مجلسی، 1403،60: 26).
🔶در جای دیگر پیامبر(ص) فرمود: «جنیان سه نوع اند:
یک نوع دارای پروبال هستند که همواره در هوا پرواز میکنند و انقباض و انبساط دارند.
نوع دوم به صورت حیواناتی مانند عقرب، سگ، گربه و غیره در می آیند. و غیر اینها نوع سوم اند که دارای تکلیف می باشند.» (همان،60: 114).
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (شیطان و جن شناسی روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنج شنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی مبحث؛ #جن_شناسی جلسه هشتم(4)
🔷کلمۀ جن با مشتقاتش در قرآن زیاد به کار رفته است:
22 بار کلمه « الجن»،
7 بار کلمه «جان» که دو بار مربوط به عصای موسی (ع)
و پنج بار در مقابل انسان،.
و 10 بار کلمه «جِنّه». (عبدالباقی، 1364: 179).
🔶 همچنین سورهای با نام جن در قرآن آمده و مشخصاتی برای جنّیان بیان کرده است. برخی از این مشخصات عبارتند از: دارای علم و ادراک و مسئولیت (جن:1)، گروهی مومن صالح و گروهی کافر (جن:11و14)،
دارای حشر و نشر و معاد (جن:15-16)، قدرت نفوذ در آسمانها و خبر گیری و استراق سمع (جن: 8-9)،
ارتباط با برخی انسانها (جن:6)، خضوع برخی از آنها در برابر قرآن و ایمان به معاد (جن:1و13و15).
🔷برخی منظور از جن 👽در پارهای از روایات را «میکرب» دانستهاند؛ چون از چشم آدمی پنهان است، و همانگونه که خلقت جن از آتش است، میکربها هم در ادوار متعدد آفرینش، از آدمی به دورۀ آتش نزدیکترند. (جدیدی، 1378: 145).
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (شیطان و جن شناسی روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنج شنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #شیطان_و_جن_شناسی مبحث؛ #جن_شناسی جلسه (5)
✍وجود جن
🔷به اعتقاد برخی، اگر چه نتوانیم با دلایل علمی و فلسفی وجود جن را اثبات کنیم، اما چون قرآن، رسول خدا(ص) و امامان(ع) از وجود آن خبر دادهاند، ما باید آن را قبول کنیم، و هر کس آن را انکار کند، یکی از ضروریات اسلام را انکار کرده است. (قرشی، 1377، 11: 378).
🔷 برخی نیز اعتقاد به وجود جن را مورد اجماع مذاهب و فرق اسلامی دانستهاند. (ابنتیمیه، 1381: 24: 123).
🔷دمیری میگوید دربارۀ وجود جن آن قدر حدیث، شعر و اخبار عرب وجود دارد که انکار آن به منزلۀ انکار یک حقیقت متواتر است. (دمیری، 1426، 1: 672).
🔶برخی از اشاعره، انکار وجود جن را به فلاسفه، قدریه و معتزلیانِ نخستین نسبت دادهاند، اما از هیچ کس نامی نبردهاند. (بغدادی، بیتا: 328).
🔷شهرستانی، نظّام بصری را منکر وجود جن معرفی کرده است. (شهرستانی، 1387، 1: 58).
🔶اشعری هم بدون ذکر نام افراد معیّنی گفته است که برخی معتقدند در دنیا جن و شیطانی وجود ندارد. (اشعری، 1400: 441).
🔷ابن خلدون دربارۀ عقیده به وجود جن، با احتیاط سخن گفته است. وی آیات راجع به وحی، فرشتگان، روح و جن را از آن رو که مراد و دلالت حقیقی آنها پوشیده است، از متشابهات دانسته است. (ابنخلدون، 1421،1: 602).
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (شیطان و جن شناسی روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
🚨#نشر_حداکثری
به نام خدا
🛑 با توجه به ایجاد مرکز مبادله ارزی توسط بانک مرکزی در جهت کاهش قیمت ارز ، و بالا رفتن قیمت دلار ، طلا و سکه
باید با دلالان ارزی بازار آزاد و اصناف طلافروشان که قصد برهم زدن بازار و ضربه سنگین به اقتصاد مقاومتی دارند هرچه سریع تر با آنها برخورد ضربتی صورت گیرد.
🛑 لذا از دستگاه های مربوطه مخصوصا قوه قضاییه و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، خواهشمندیم که با این خیانت کاران برخورد جدی صورت دهند..
🛑 برای رسیدن صدا و درخاست شما به گوش مسئول مربوطه در پویش زیر شرکتنمایید🙏👇👇👇👇
https://www.farsnews.ir/my/c/184854
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روش واقعی روسیه در پایین آوردن قیمت دلار اینجوریه که باید بتونی بزنی تو دهن کارخونهدارها و سرمایهدارهایی مثل ایرانخودرو و سایپا و فولاد و .... که با طمع خودشون معیشت مردم رو گروگان گرفتن و سودشون تو کیفیت محصول نیست، تو گرون کردن دلاره
#ريتوییت
🗣میرمَهنا🚩🚩
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir