🗒 برنامه های آموزشی کانال اَتنا 👆👆
دوستان خود را به کانال دعوت کنید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/186318869C9e216c3ff1
👆دوستان عزیز اگر هر یک از شما بنر بالا را تنها برای 3 نفر از دوستان خود فوروارد کنید ، تعداد اعضای کانال به میزان قابل توجهی زیاد میشود؛ بدین وسیله ما را در ترویج فرهنگ تمدن ساز اسلامی یاری کنید.
با تشکر🙏🙏
☀️سبک زندگی(تربیت فرزند)
🔷پرخاشگری با پدر و مادر
سوال:
پسری 4 ساله دارم که من و پدرش را به ویژه در حضور دیگران کتک میزند و پرخاشگری میکند.
جواب:
پرخاشگری، رفتار خصمانه ای است که در قالب کتک زدن، لگد زدن، دعوا کردن، آزار دادن، داد و فریاد و از بین بردن وسایل دیگری جلوه میکند؛ بنابراین، گریه کردن و اخم کردن، پرخاشگری نیست.
علل پرخاشگری کودکان حدود چهار سال عبارتند از:
1. گرسنگی: هرگاه زمان غذای کودک بگذرد، پرخاشگر میشود و در موارد بسیاری، گرسنگی خود را به مادر نمیگوید.
به مادران عزیز توصیه میکنم به ویژه در مهمانیها و زمانی که مهمان دارند، از غذای کودک خود غافل نشوند.
2. خستگی: اگر فعالیت کودک بیش از حد باشد و در پیاده روی و بازی زیاده روی کند، با کوچکترین بهانه ها به مرحله ی فروپاشی میرسد و پرخاشگری خواهد کرد.
اعتدال در فعالیتهای جسمی برای کودک مطلوب است.
3. بیخوابی: طبیعی است که هرگاه زمان خواب کودک به تأخیر افتد، پرخاشگر میشود. این مشکل بیشتر در مهمانیها و زمانی که مادر و پدر مشغول پذیرایی از مهمانها هستند، پیش میآید.
4. بی توجهی به کودک: وقتی کودک چهار ساله ی شما، خواسته ای دارد، به خواسته ی او توجه کنید. در صورت بی توجهی (به ویژه در حضور دیگران)، ممکن است با کتک و داد و فریاد، نظر شما را به خود جلب کند.
برخی والدین، هنگام صحبت با دوستان و نزدیکان، از پاسخگویی به کودک خود غافل میشوند.
5. بیماری: یکی دیگر از عوامل پرخاشگری کودک، بیماری (تب) است. در این حالت باید با او مدارا کرد.
6. انگل: برخی انگلها روی اعصاب کودک اثر میگذارند. در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد.
7. در تنگنا قرار دادن کودک: کودکان در این سنین، دوست داشتنی اند؛ به همین جهت، نزدیکان و دوستان خانواده، به رغم میل کودکان، آنان را در آغوش میگیرند؛ میفشارند و میبوسند. با این گونه اعمال، کودک در تنگنا قرار میگیرد و پرخاشگری میکند؛ به ویژه اگر بزرگسالی او را به زور بگیرد و با لبهای خیس ببوسد.
بزرگسالانی که میخواهند با کودکان ارتباط برقرار کنند، به هیچ وجه نباید از زور استفاده کنند. نرمی، آغاز ارتباط با بازی، شعر، قصه و... میتواند زمینه ی ارتباط عاطفی بعدی را فراهم سازد.
درصد کمی از کودکان وجود دارند که در برابر رفتارهای خشن بزرگسالان، مقاومت چندانی از خود نشان نمیدهند؛ اما اگر کودکی، هنگام حرکت بزرگسال به سویش، خود را پشت سر پدر یا مادر پنهان میکند؛ وحشت زده میشود و اخم میکند، نشان میدهد که تجربه ی ناخوشایندی از بزرگسالان دارد که در این صورت باید از راههای پیش گفته با او ارتباط برقرار کرد.
پی نوشت ها
ـ میگویند مردی زشت رو، کودکی را در آغوش گرفته بود و میبوسید و آن کودک فریاد میزد و گریه میکرد. آن مرد میگفت: عزیزم! گریه نکن؛ از چی میترسی؟ خودم این جا هستم!! لطیفی گفت: آقای عزیز! مشکل آن کودک، خود شما هستید. او را رها کنید، مشکلش حل میشود.
#استاددهنوی
پ.ن؛یکی دیگر از علل پرخاشگری کم خونی و فقر آهن است که بهتر است با مواد غذایی مثل بادام درختی، سبزی تره وبرگ چغندر، عسل و میوه هایی مثل سیب و انار آن را برطرف کنید
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ذکر واقعی خدمت جهادی، موثر و کارآمد است!
🔻 ایشون آقای #غلامرضا_شریعتی، #استاندار_خوزستان هستند؛ طی چندسال اخیر حضور فعالی در مناطق بحرانی و بین مردم داشتند و سعی میکنند همیشه در میدان باشند، ولی این حضور موثر نبوده و علیرغم تلاشها به شدت ناکارآمدند!
🔹 بحرانهای ریزگردها، خاموشی، سیل، حوادث بنزینی و ... در زمان وی اتفاق افتاده و در هیچ مقطعی خوزستان اینقدر بحران زده نبود!
🔸آقای شریعتی یک اصلاحطلب مذهبی است. در تمام جلسات و حضورهای میدانی ذکر میگوید. ذکر زیر لب وی تمام شدنی نیست؛ اینکه چه ذکری میگوید و استاد اخلاق و عرفان وی چه کسی است نمیدانیم. استاندار ذکرگویی که تسبیح و ذکرگوییاش زبانزد است.
🔹خبرنگار تسنیم از وی میپرسد برای مسئله سیلبندها چه اقدامی کردید و چرا کاری نشد، فقط ذکر میگوید و دوکلمه پاسخ زیرلبی هم به خبرنگار میدهد!
🔸واقعیت این است که ذکر مسئولین، خدمت جهادی و موثر و حل مشکلات مردم است و این اذکار و تسبیح در جلسات عمومی و رسمی و بین مردم، هیچ چیزی به دین مردم اضافه نمیکند بلکه همه ناکارآمدیها به پای دین و دیانت گذاشته میشود و مردم را از دین و ذکر و عرفان زده میکند! ما این مدل رفتارها را نمیخواهیم. ما کار و خدمت موثر میخواهیم نه ذکر و تسبیح و ریش!
🔹مردم، مسئول مردمی و میدانی میخواهند اما مهمتر یک مدیر کارآمد و واقعاً با تدبیر و برنامه میخواهند؛ وقتی حضور سر صحنهها منجر به حل مشکلات نشود نتیجه عکس دارد؛ مردم میگویند فلانی پوپولیست است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یک دقیقه از استاد رحیمپور ازغدی رو ببینید در نقد رفتارهای امثال جناب #غلامرضا_شریعتی استاندار خوزستان!
❎ ما با اصل ذکر گفتن مخالف نیستیم اما این ناکارآمدیها وقتی با تسبیح بدست گرفتن و ذکر گفتن همراه بشود، به دین ضربه میزند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
رهبر انقلاب کشتار مسلمانان هند را محکوم کردند: دولت هند در مقابل هندوهای افراطی بایستد
حضرت آیتالله خامنهای:
🔹قلب مسلمانان جهان از کشتار مسلمانان در هند جریحه دار است.
🔹دولت هند باید در مقابل هندوهای افراطی و احزاب طرفدار آنها بایستد و با توقف کشتار مسلمانان ، از انزوای خود در جهان اسلام جلوگیری کند.
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
آمریکا شناسی 7.MP3
6.9M
🔰 سخنرانی های #آمریکا_شناسی 7
#فصل_دوم
👈 #لابی_اسرائیل_علیه_خاورمیانه 1
🌀 جلسه اول از فصل دوم
🎤 با توضیحات #استاد_عبادی (از اساتید مهدویت کشور و پژوهشگر تاریخ)
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
🔰 لوح | قلوب جریحهدار
🔺️ رهبر انقلاب: قلب مسلمانان جهان از کشتار مسلمانان در #هند جریحه دار است. دولت هند باید در مقابل هندوهای افراطی و احزاب طرفدار آنها بایستد و با توقف کشتار مسلمانان، از انزوای خود در جهان اسلام جلوگیری کند.
💻 @Khamenei_ir
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
part03.mp3
6.98M
#مرور_کتاب_آنسوی_مرگ
"تجربیاتی از عالم پس از مرگ"
📗قسمت ۳
#استاد_امینی_خواه
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
#پیام_صبحگاهی
#اولین_قدم_خودسازی 🔻
🔹اوّلین و مهمترین قدمِ خودسازی این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند؛ عیوب خود را با روشنی و دقّت ببیند و سعی در برطرف کردن آنها داشته باشد. این از عهده خود ما برمیآید و این تکلیفی بر دوش ماست.
۱۳۸۰/۹/۲۵
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
1⃣
☀️هر روز با یک داستان تمدن ساز
✍جویای یقین
در همه کشور عظیم سلجوقی نظامیه بغداد و نظامیه نیشابور مثل دو ستاره روشن میدرخشیدند. طالبان علم و جویندگان بینش، بیشتر به یکی از این دو دانشگاه عظیم هجوم میآوردند. ریاست و کرسی بزرگ تدریس نظامیه نیشابور، در حدود سالهای 450- 478، به عهده ابوالمعالی امام الحرمین جوینی بود. صدها نفر دانشجوی جوان جدی در حوزه تدریس وی حاضر میشدند و مینوشتند و حفظ میکردند. در میان همه شاگردان امام الحرمین سه نفر جوان پرشور و بااستعداد بیش از همه جلب توجه کرده انگشت نما شده بودند: محمد غزالی طوسی، کیاهراسی، احمدبن
@atna_ir
2⃣
محمد خوافی.
سخن امام الحرمین درباره این سه نفر گوش به گوش و دهان به دهان میگشت که: «غزالی دریایی است مواج، کیا شیری است درنده، خوافی آتشی است سوزان.»
از این سه نفر نیز محمد غزالی مبرزتر و برازندهتر مینمود. از این رو چشم و چراغ حوزه علمیه نیشابور آن روز محمد غزالی بود.
امام الحرمین در سال 478 هجری وفات کرد. غزالی که دیگر برای خود عِدل و همپآیهای نمیشناخت، آهنگ خدمت وزیر دانشمند سلجوقی، خواجه نظام الملک طوسی کرد که محضرش مجمع ارباب فضل و دانش بود. در آنجا نیز مورد احترام و محبت قرار گرفت. در مباحثات و مناظرات بر همه اقران پیروز شد! ضمنا کرسی ریاست نظامیه بغداد خالی شده بود و انتظار استادی با لیاقت را میکشید که بتواند از عهده تدریس آنجا برآید. جای تردید نبود، شخصیتی لایقتر از این نابغه جوان که تازه از خراسان رسیده بود پیدا نمیشد. در سال 484 هجری قمری
@atna_ir
3⃣
غزالی با شکوه و جلال تمام وارد بغداد شد و بر کرسی ریاست دانشگاه نظامیه تکیه زد.
عالیترین مقامات علمی و روحانی آن روز همان بود که غزالی بدان رسید.
بزرگترین دانشمند زمان و عالیترین مرجع دین به شمار میرفت. در مسائل بزرگ سیاسی روز مداخله میکرد. خلیفه وقت، المقتدر بالله، وبعد از او المستظهر بالله برای وی احترام زیادی قائل بودند. همچنین پادشاه بزرگ ایران ملکشاه سلجوقی و وزیر دانشمند و مقتدر وی خواجه نظام الملک طوسی نسبت به او ارادت میورزیدند و کمال احترام را مرعی میداشتند. غزالی به نقطه اوج ترقیات خود رسیده بود و دیگر مقامی برای مثل او باقی نمانده بود که احراز نکرده باشد. ولی در همان حال که بر عرش سیادت علمی و روحانی جلوس کرده بود و دیگران غبطه مقام او را میخوردند، از درون روح وی شعلهای که کم و بیش در همه دوران عمر وی سوسو میزد زبانه کشید که خرمن هستی و مقام و جاه و جلال وی را یکباره سوخت.
@atna_ir
4⃣
غزالی در همه دوران تحصیل خویش احساسی مرموز را در خود مییافت که از او آرامش و یقین و اطمینان میخواست، ولی حس تفوق بر اقران و کسب نام و شهرت و افتخار مجال بروز و فعالیت زیادی به این حس نمیداد. همینکه به نقطه اوج ترقیات دنیایی خود رسید و اشباع شد، فعالیت حس کنجکاوی و حقیقت جویی وی آغاز گشت. این مطلب بر وی روشن شد که جدلها و استدلالات وی که دیگران را اقناع و ملزم میکند، روح کنجکاو و تشنه خود او را اقناع نمیکند.
دانست که تعلیم و تعلم و بحث و استدلال کافی نیست، سیر و سلوک و مجاهدت و تقوا لازم است. با خود گفت از نام شراب، مستی و از نام نان، سیری و از نام دوا، بهبود پیدا نمیشود. از بحث و گفتگو درباره حقیقت و سعادت نیز آرامش و یقین و اطمینان پیدا نمیشود. باید برای حقیقت خالص شد و این با حب و جاه و شهرت و مقام سازگار نیست.
کشمکش عجیبی در درون وی پیدا شد. دردی بود که جز خود او و خدای او کسی از آن آگاه نبود. شش
@atna_ir
5⃣
ماه این کشمکش به صورت جانکاهی دوام یافت و به قدری شدت کرد که خواب و خوراک از وی سلب شد. زبانش از گفتار باز ماند. دیگر قادر به تدریس و بحث نبود. بیمار شد و در جهاز هاضمهاش اختلال پیدا شد. اطبا معاینه کردند، بیماری روحی تشخیص دادند. راه چاره از هر طرف بسته شده بود.
جز خدا و حقیقت دادرسی نبود. از خدا خواست که او را مدد کند و از این کشمکش برهاند. کار آسانی نبود. از یک طرف آن حس مرموز به شدت فعالیت میکرد، و از طرف دیگر چشم پوشیدن از آنهمه جلال و عظمت و احترام و محبوبیت دشوار مینمود. تا آنکه یک وقت احساس کرد که تمام جاه و جلالها از نظرش ساقط شد.
تصمیم گرفت از جاه و مقام چشم بپوشد. از ترس ممانعت مردم اظهار نکرد و به بهانه سفر مکه از بغداد بیرون رفت، ولی همینکه مقداری از بغداد دور شد و مشایعت کنندگان همه برگشتند، راه خود را به سوی شام و بیت المقدس برگرداند.
برای آنکه کسی او را نشناسد و مزاحم سیر درونیاش نشود، در جامه
@atna_ir
6⃣
درویشان درآمد. سیر آفاق و انفس را آنقدر ادامه داد تا آنچه را که میخواست، یعنی یقین و آرامش درونی، پیدا کرد. ده سال مدت تفکر و خلوت و ریاضت وی طول کشید[1]
1.ترجمه المنقذمن الضلال (اعترافات غزالی)، و تاریخ ابن خلّکان، ج 5/ ص 351 و 352، و غزالی نامه. ↩
@atna_ir
@atna_ir☀️
🔷غسل جمعه
و آن از جمله اعمال مستحبي است كه بر آن تأكيد بسيار شده و در روايت آمده كه حضرت رسول (صلّي الله عليه و آله) به حضرت اميرالمؤمنين (عليه السّلام) فرمود: يا علي! در هر جمعه غسل كن، گرچه به خاطر آن غذاي خود را براي به دست آوردن آب جهت غسل كردن بفروشي و گرسنه بماني؛ زيرا هيچ عمل مستحبّي برتر از غسل روز جمعه نيست، و از امام صادق (عليه السّلام) روايت شده: هركه در روز جمعه غسل كند و اين دعا را بخواند:
أَشْهَدُ أَنْ لاَ إلَهَ إلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنِي مِنَ التَّوَّابِينَ وَ اجْعَلْنِي مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ براي او تا جمعه آينده حالت پاكي و طهارت پيدا شود؛يعني: از گناهان پاك مي گردد، يا آنكه اعمال او با طهارت معنوي انجام مي گيرد، و مورد قبول حق واقع مي شود. و به احتياط نزديك تر آن است كه تا جايي كه ممكن است، غسل جمعه را ترك نكنند. بايد دانست وقت غسل جمعه پس از طلوع فجر تا زمان ظهر است، و هرچه نزديك تر به ظهر انجام شود، بهتر است.
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
@atna_ir☀️
🔸شستن سرباگل خطمی وفوايدآن
۱-ازامام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «گرفتن ناخن وشارب (سبيل) وشستن سر با گل خطمى، فقر ونادارى را زايل مىكند وبر روزى مىافزايد».[۱]
۲-در حديثى ديگر فرمود: «شستن سر با خطمى، دل را مىگشايد وسودا واندوه را برطرف مىسازد».[۲]
۳-از حضرت على عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «شستن سر با خطمى، باعث برطرف شدن چرك وحشرات موجود در سر مىشود».[۳]
۴- از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «شستن سر با خطمى (سه فايده دارد): سر را از سردرد حفظ مىكند، پريشانى را از انسان دور مىسازد، كچلى را از بين مىبرد».[۴]
۵-در حديثى ديگر فرمود: «هر كس سر خود را در روز جمعه با گل خطمى بشويد، از پيسى وديوانگى در امان خواهد بود».[۵]
۶-در روايتى ديگر فرمود: «هر كس در روز جمعه ناخن وشارب خود را بگيرد وسرش را با گل خطمى بشويد، ثواب آزاد كردن يك برده را مىبرد».[۶]
[۱] .كافى، ج ۶، ص ۵۰۴، ح ۱؛ مكارم الأخلاق، ص ۶۴.
[۲] . مستدرك سفينة البحار، ج ۳، ص ۳۰۵.
[۳] . كافى، ج ۶، ص ۵۰۴، ح ۳؛ مكارم الأخلاق، ص ۶۱.
[۴] . ثواب الأعمال، ص ۳۶، ثواب غسل رأس بالخطمى، ح ۱.
[۵] . كافى، ج ۶، ص ۵۰۴، ح ۲؛ كتاب من لا يحضره الفقيه، ج ۱، ص ۷۱، ح ۲۹۰.
[۶] . كافى، ج ۶، ص ۵۰۴، ح ۴؛ مكارم الأخلاق، ص ۶۱.
منبع: کتاب حلیه المتقین علامه مجلسی با بازنگری تحت نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
@atna_ir☀️
🔷ناخن و موي پشت لبش را بزدايد
زيرا كه ثواب بسيار دارد و روزي را افزون مي سازد، و او را از گناه تا جمعه ديگر دور مي كند، و از بيماري ديوانگي و جذام و پيسي ايمني مي دهد، و بهتر است در وقت چيدن ناخن و زدودن موي پشت لب بخواند:
بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ عَلَي سُنَّهِ مُحَمَّدٍ [رَسُولِ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ] وَ آلِ مُحَمَّدٍ و درگرفتن ناخن، از انگشت كوچك دست چپ شروع،و به انگشت كوچك دست راست ختم نمايد، و اين شيوه را در گرفتن ناخنهاي پاي خود نيز رعايت كند پس ازآن ناخنهاي چيده را دفن كند.
👈منبع مفاتیح الجنان
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
@atna_ir☀️
🔷استعمال بوی خوش
پيامبر صلى الله عليه و آله :
لايَنبَغى لِلرَّجُلِ أَن يَدَعَ الطّيبَ فى كُلِّ يَومٍ فَإن لَم يَقدِر عَلَيهِ فَيَومٌ و َيَومٌ لا، فَإِن لَم يَقدِر فَفى كُلِّ جُمُعَةٍ وَ لا يَدَع؛
شايسته است كه مرد هر روز از عطر استفاده كند، اگر هر روز نتوانست، يك روز در ميان عطر زند و چنانچه اين هم مقدورش نبود جمعه ها را ترك نكند.
👈كافى(ط-الاسلامیه) ج6، ص510، ح4
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir