12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترفند
#ته_دیگ_قلابی یا #تنبلانه
اصلا اسمش مهم نیست
برای این #ته_دیگ فقط به نسبت قابلمه تون به چند قاشق آرد نیاز داریم
همین
مثلا قابلمه چهار نفره ۴ ق غ آرد
آرد رو با آبسرد کامل صاف و یکدست می کنیم کنی نمک و زردچوبه بهش می زنیم شلی اون هم مثل ماست خیلی شل باشه کافیه و بعد روغن مایع کف قابلمه ریخته و مواد آردی داخلش می ریزیم و می ذاریم چند دقیقه که خودش رو بگیره ،بعد برنج آبکش شده را روش ریخته وبا شعله پخش کن بذارید که یه ساعت طلایی بشه
@ayeha313
20.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 غيبت مجازی هم ممنوع!
💬سوال:
🔹آیا شنیدن غیبت در فضای مجازی نیز حرام است؟
🔹آیا پخش عیوب مردم از دوربین مخفی مصداق عنوان "غیبت" است؟
🎙حجت الاسلام و المسلمین #محمدی_نژاد
📚 #احکام_دین
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در گوش بچه ای که تازه به دنيا آمده اذان و اقامه می گويند؟ آيا واجب است يا مستحب؟
✍️پاسخ:
✅خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد از سنت هاي پيامبر گرامي اسلام(ص) است و بعد از او، ائمه معصوم (ع) هم به اين روش توجه زيادي داشتند و اين کار را به عنوان يکي از اولين اقدامات در بدو تولد کودک انجام مي دادند و به مسلمانان ديگر نيز سفارش مي کردند وقتي نوزاد به دنيا آمد حتما در نخستين زمان ممکن در گوشش اذان و اقامه خوانده شود.
در جلد ۴۳ کتاب «بحارالانوار» از امام زين العابدين (ع) روايت است: «زماني که پدرم به دنيا آمد پيامبر(ص) در گوشش اذان را تلاوت فرمود.» در جلد ۱۰۴ همين کتاب به نقل از آن حضرت نوشته شده: «زماني که امام حسن(ع) متولد شد پيامبر (ص) در گوش او اذان و اقامه را قرائت فرمود.» علامه حر عاملي هم روايتي به نقل از مادر امام رضا(ع) نوشته اند با اين مضمون؛ «وقتي امام رضا(ع) به دنيا آمد، امام کاظم(ع) در گوش راست او اذان گفت و در گوش چپش اقامه».
پيامبر(ص) مي فرمود: «در گوش راست نوزاد اذان بگوييد و در گوش چپش اقامه. زيرا اين کار کودک را از شر شيطان حفظ مي کند. سپس در گوش او آية الکرسي، سوره هاي فاتحة الکتاب، اخلاص، ناس، فلق و آيات آخر سوره حشر را بخوانيد». در اين خصوص روايت هاي مستند ديگري به نقل از ائمه(ع) ثبت شده است که همگي آن ها مشخص مي کنند اين بزرگواران در زندگي خود همين شيوه را اجرا و به ياران و دوستان خود نيز توصيه مي کردند اين گونه عمل کنند و خواندن اذان و اقامه در گوش کودک تازه متولد شده را از ياد نبرند.
دليل اصلي اذان گفتن در گوش کودکي که به تازگي در يک خانواده مسلمان به دنيا آمده، اين است که نخستين صدايي که گوش او دريافت مي کند، اذان و اقامه باشد که شامل توصيف عظمت و بزرگي خداوند متعال است. چون انسان با شهادت دادن به يگانگي خدا، رسالت پيامبر(ص) و امامت حضرت علي(ع) وارد دايره اسلام و مذهب تشيع مي شود.
به همين دليل است که به محض تولد يک مسلمان، شعار اسلام در گوش او خوانده و به او تلقين مي شود؛ همان طور که در زمان مرگ و خروج او از دنيا نيز يگانگي خدا و جمله توحيد که ذکر «لااله الاا...» است به او تلقين خواهد شد. نکته قابل توجه اين است که هر چند کودک تازه متولد شده جملات اذان و اقامه و مفهوم آن را درک نمي کند اما خواندن همين ذکرها بر روح و جسم او اثر مي گذارد و روحيه مسلماني او را تقويت خواهد کرد. به همين دليل لازم است پدران و مادران اين سنت مهم و زيباي اسلامي را که از پيامبر (ص) آموخته ايم مورد توجه داشته باشند.
درست است که کودک تازه متولد شده توان درک مفاهيم والاي جمله ها و عبارت هاي اذان و اقامه را ندارد اما نبايد با اين بهانه از اجراي اين سنت مهم و پسنديده پيامبر(ص) و ائمه معصوم(ع) غافل شد. زيرا خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد آثار و برکات بسيار مهمي براي او به همراه دارد که غفلت از آن مي تواند آسيب هايي را متوجه جسم نحيف و روح آسيب پذير او کند.
در همين خصوص در کتاب «بحارالانوار» روايتي نوشته شده مبني بر اين که پيامبر(ص) فرموده اند: «کسي که نوزادي برايش به دنيا مي آيد در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه بگويد، بدين ترتيب شيطان به او آسيب نمي رساند».بنابراين براساس روايت هاي اسلامي يکي از مهم ترين آثار خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد اين است که شيطان را از وجود او دور مي کند.
تربيت کودک کار پيچيده اي است که زمينه آن بايد حتي قبل از تولد و نوزادي ايجاد شود. يعني اين طور نيست که وقتي کودک به دنيا آمد و چند ساله شد، تازه آداب اسلامي به او ياد داده شود. يکي از مواردي که زمينه تربيت صحيح اسلامي را در وجود کودک شکل مي دهد، خواندن اذان و اقامه در گوش اوست. در واقع خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد نه تنها پريشاني را از او دور مي کند و آثار معنوي بسيار خوبي براي او به همراه دارد بلکه باعث مي شود کودک با مفاهيم اعتقادي و مذهبي آشنا شود و به مرور زمان علاقه و انس بيشتري با اين مفاهيم برقرار کند.
@ayeha313
ایام_فاطمیه
💢آیا فاطمه(س)، مردانی که به علی(ع) جسارت کرده بودند را تهدید کرد که در صورت ادامه رفتارشان، موی سر خود را پریشان خواهد کرد؟! آیا این کار با عصمت آنحضرت، منافات ندارد؟
✅در منابع حدیثی و تاریخی و به صورت پراکنده، نقلهای مختلفی درباره بیحرمتی به حضرت فاطمه(س) آمده است:
ابوهاشم میگوید: هنگامى که على(ع) را از خانه بیرون بردند، فاطمه(س) نیز پیراهن پیامبر خدا(ص) را روى سرش گذاشت و دست حسنین(ع) را گرفت و به دنبال آنحضرت بیرون آمد و خطاب به ابوبکر فرمود: «مرا با تو چکار؟! میخواهى بچههایم را یتیم کنى و مرا بیشوهر؟ به خدا سوگند! اگر گناه نبود، مویم را پریشان کرده و به درگاه پروردگارم فریاد میزدم». مردى از میان آن جمعیت -خطاب به ابوبکر یا عمر- گفت: از این کار چه منظورى دارى؟ [میخواهى عذاب بر این امّت نازل کنى؟] سپس فاطمه(س) دست على(ع) را گرفت و از مسجد بیرونش آورد.
بررسی سند روایت:
روایت از حیث سند ضعیف است؛ زیرا:
اوّلاً: در سلسله سند آن، فردی به نام معلّى بن محمد بصری وجود دارد که بعضی از کتابهای رجالی او را از جهت مذهب و حدیث، مضطرب دانستهاند.
علاوه بر اینکه؛ در این روایت نامی از ابوهاشم به میان آمده است که مشخص نیست چه کسی است و مجهول میباشد.
ثانیاً: این روایت یک نقل تاریخی است و از امام معصوم نقل و صادر نشده است. لذا حدیث موقوف است که حدیث از اقسام حدیث ضعیف میباشد. مگر آنکه قراینى وجود داشته باشد که به طور عادت موجب اطمینان به صدور آن از معصوم(ع) گردد.
بررسی متن روایت:
با قطع نظر از ضعف سند، این روایت منافاتی با عصمت حضرت زهرا(س) ندارد؛ زیرا:
1. در روایت یاد شده، تأکید شده که اگر این کار گناه نبود، اقدام به انجام آن میکردم. این بیان مانند سخن حضرت یوسف(ع) است که قرآن درباره آن میفرماید: «وَ هَمَّ بِها لَوْ لا أَنْ رَأى بُرْهانَ رَبِّهِ».
2. در مواردی چون خطبه فدکیه که در مسجد النبی(ص) بیان شد، فاطمه(س) در پشت پرده با مردم سخن میگفت، نه در جلوی چشم آنها. لذا ممکن بود در این واقعه نیز به پشت پرده رفته و در آنجا موی خود را پریشان کند، نه در بین نامحرمان که منافات با عصمت آنحضرت داشته باشد.
3. از طرفی ایشان نفرموده که در آن جمع و در همان لحظه این کار را انجام میدهد. شاید به منزل رفته و برای آنکه پریشانی خود را نزد خدا اعلام کند به این کار دست بزند.
البته دو توجیه اخیر با عبارت "لولا أن تکون سیئة" چندان همخوان نیست و توجیه اول مناسبتر است.
4. به هر حال، تهدید فاطمه(س) باعث شد که مردم دست به اعتراض بردارند. لذا حضرت به همراه امام علی(ع)، بدون اینکه این کار را انجام داده باشد، به منزل برگشتند.
📚الکافی، ج 8، ص 237
📚أسماء مصنفی الشیعة، ص 418،
📚مرآة العقول ، ج 26، ص 183
@ayeha313
💢چگونه بچهای #تربیت کنیم که مورد اعتماد دیگران باشد؟
مادران چطور میتوانند کمکم #تبعیض را از جامعه حذف کنند؟
🔸حضرت امام(ره) میفرمایند: بچه بیشترین تأثیر را از مادر میگیرد. و هیچ کسی به اندازۀ مادر در تربیت بچه موثر نیست. تأثیر مادر از مدرسه و جامعه و صدا و سیما بیشتر است. بعد میفرمایند دلیل این تأثیر منحصر به فرد، محبت منحصر به فردی است که بچه به مادر دارد و این محبت را به هیچکس دیگری ندارد. لذا بچه ناخودآگاه تمام رفتارهای مادر را به دقت زیر نظر دارد و آنها را به عنوان یک الگو به خاطر میسپارد و تقلید میکند. لذا مادرانی که تربیت فرزندشان برایشان مهم است، باید به طور مضاعف در رفتارشان دقت کنند.
🔸مثلاً اگر مادری بخواهد بچهای تربیت کند که فردا یک آدم قابل اعتماد و اتکا باشد، یک مدیر موفق یا یک قاضی عادل باشد، اگر این مادر بین مهمان فقیر و پولدار فرق بگذارد، این بچه بیعدالتی و تبعیض را یاد میگیرد. مثلاً وقتی یک مهمان فقیر داشت، مامان توی آشپزخانه به بچه بگوید: «اینها هر دفعه مزاحم میشوند، همین که هست را ببر جلوشون بگذار»، اما وقتی مهمان ثروتمندی داشت، بگوید «پیش اینها آبرو داریم، آدمهای مهمی هستند، بیا یک چیز درست حسابی براشون ببریم» بچه اینها را یاد میگیرد، تبعیض و بیعدالتی را یاد میگیرد و بنا به فرمایش حضرت امام(ره): «انسان تا آخر! به همان تربیت بچگى و کوچکى که شده است تا آخر به همان تربیت باقى مىماند؛ مگر یک عوامل بسیار قوى باشد که او را برگرداند»
🔸لذا اغلب، ویژگیهای شخصیتی خوب و بد بچهها-در هر سنی! که باشند- بازتاب ویژگیهای مادرانشان است. اگر این فهم در جامعهای فراگیر شود، مادرها حداقل ۲دلیل، ۲انگیزه و ۲کمک اضافهتر برای دقت بیشتر در رفتارهایشان دارند که غیر مادرها ندارند. و حتی مادرانی که بچۀ زیر ۷سال و ۱۴سال ندارند، تقریباً از این ۲کمک برای رشد معنوی محرومند.
📚 علیرضا پناهیان
@ayeha313
🔴آیا همه لیاقت انجام مستحبات رو دارند؟
✅اینکه به مستحباتی چون نماز شب و… زیاد سفارش نمی کنم، به خاطر عظمت آنهاست و براي این است که آنها را سبک نشماري و براي تو عادي نشود.
*اصلا مستحبات را به خاطر بزرگی شان اختیاري کرده اند.کارهاي خیلی قیمتی را مستحب کرده اند*
☀️ *واجبات مال عموم خلق* و *مستحبّات مال خواص* است.
⚘مگر نشنیدی خداوند فرمود: هرآینه او به وسیلهی مستحبّات به من نزدیک میشود تا آنجا که من او را دوست بدارم.
🌺 پس هنگامی که او را دوست بدارم..
اگر مرا بخواند، اجابتش میکنم و اگر از من درخواست کند، به او عطا میکنم.
☀️ در مستحبّات خیلی کمحوصله نباشید. مرحوم حاجآقا حسین قمی با همهی موقعیت علمی و اشتغالاتش، مقید بود هر روز زیارت عاشورا را در حرم با صد لعن و صد سلام بخواند.
⚡️خلق در حالت عادی در جهنّمند؛ با انجام واجبات از جهنّم بیرون می آیند و با مستحبات به مدارج بالای بهشت نایل می شوند.
📒کتاب مصباح الهدی،به نقل از مرحوم دولابی
@ayeha313
خـدایـا🙏
در آخرین روز هـفته
تمنا دارم 🙏
تمـام گنـاهان
تمـام بدی ها
تمـام دشمنانی ها
تمـام حسادت ها
وتمـام چشم زخم ها را
از تمـام دوستانم دورکنی 🙏
آمیـــن ای فرمانروای حق و آشكار 🙏
@ayeha313
عن الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
إيّاكَ و ما يُستَهجَنُ مِن الكلامِفإنّهُ يَحبِسُ علَيكَ اللِّئامَ و يُنَفِّرُ عنكَ الكِرامَ ...؛
از امام على عليه السلام :
زنهار، از به زبان آوردن سخنان زشت؛ زيرا كه فرومايگان را گرد تو جمع مى كند و گران مايگان و بزرگان را از تو دور میکند.
منبع : 👇
غرر الحكم : ۲۷۲۲.
@ayeha313
"دختران مـجرد، لطفا با دقت بخوانند!"
🍃 هر چقدر که روابط جنسی پیش از ازدواج و خارج از چارچوب، فراوانتر شود، مردان تمایل خود برای ازدواج را بیشتر از دست میدهند!
👈 این مسئله به این خاطر اتفاق میافتد که مردان با افزایش روابط کوتاه مدت، یکی از مهمترین و اصلیترین انگیزههای خود برای تقبل مسئولیتهای ازدواج را از دست میدهند.
👈 به عبارت سادهتر، آنها در این حالت، آن چیزی را که تا الان از ورای روابطی مانند ازدواج مییافتند، حال در قالب و چارچوبهایی آسانگیرانهتر و بدون دردسرتر مییابند.
👈 اینکه شما برای اثبات خود به مرد مبنی بر اینکه بداند دوستش دارید، تن به رابطهی جنسی پیش از ازدواج میدهید؛ در واقع خود را به باتلاق عمیقی انداختهاید.
👈 مردان خواهان دختران دست نیافتنی هستند؛ قله که فتح شد هم سرد خواهند شد هم برچسبهای نامناسب به شما خواهند زد!
✅ نکتهی بسیار مهم دیگر اینکه اگر مردی در دوران آشنایی درخواست یا حرفی از رابطهی جنسی زد، مورد مناسبی برای ازدواج نیست!!!
@ayeha313