‼️خمیازه کشیدن در نماز
🔷سوال:
آیا #خمیازه یا #آه_كشیدن در #نماز اشکال دارد؟
✅جواب:
صداهایی که بر اثر #سرفه و #عطسه و صاف کردن حنجره از انسان صادر میشود، حتی اگر حرف از آن تولید شود، نماز را باطل نمی کند.
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
@ayeha313
🔴آیا هر سخن حقی را باید بگوییم؟!
✅حجت الاسلام قرائتی:
کتمان حق حرام است ولی گفتن حق نیز باید در صورت لزوم باشد.
🔰 بسیاری از سخنان حق اگر بدون زمینه سازی قبلی گفته میشود، مفاسدی را به بار میآورد.
💠شکر، شیرین است ولی اگر این شکر را به همین صورت در دهان کودکی بریزیم خفه میشود.
‼️نباید بگوییم این شکر است و شیرین و بدن هم به مواد قندی نیاز دارد، بلکه باید ابتدا این شکر در آب حل کنیم و به تدریج به کودک بدهیم.
🔰بسیاری از حقایق را باید با مقدمه مطرح کرد، زیرا همه مردم آمادگی پذیرش یک باره سخن حق را ندارند.
🔆مردم به حمام میروند و دوش آب را روی سر خود باز میکنند ولی اگر آماده نباشند و شما بخواهید یک لیوان آب سر آنها بریزید، با عکس العمل سختی مواجه میشوید.
♦️دلیل آنکه مردم دست مراجع را میبوسند و خمس و سهم امام را به آنان میپردازند، ولی در پرداخت مالیات نشاط ندارند،
🔷همین است که مردم درباره خمس و زکات، آیات و روایاتی از افراد مورد وثوق خود شنیده اند و از نظر اعتقادی و فرهنگی آمادگی پرداخت را پیدا کرده اند
🔘 و همچنین به زیارت امام و امام زاده ای که درباره او شناخت پیدا کرده اند و هزینه آن را به راحتی میپردازند و به زیارتشان افتخار میکنند،
❄️اما اگر کسی را نشناسند در سلام کردن به او انگیزه لازم را ندارند.
🔵 پس آمادگی اعتقادی و فکری شرط لازم است!
#معرفی_کتاب
نام اثر: #ادب_حضور (اسرار ماه شعبان)
نویسنده: #استاد #محمد_تقی_فیاض_بخش
انتشارات: موسسه فرهنگی هنری جلوهی نور علوی
سال انتشار: ۱۳۹۶
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام اثر: #ادب_حضور (اسرار ماه شعبان) نویسنده: #استاد #محمد_تقی_فیاض_بخش انتشارات: موس
مؤسسهٔ فرهنگی هنری جلوه نور علوی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهدا (ع) و دستورات زیارت اربعین است. این کتاب یکی از آثار «مجموعهٔ ادب حضور» است.
کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) به شرح آداب صحیح عزاداری برای امام حسین (ع) پرداخته و دستورهای زیارتی مخصوص آن حضرت را ارائه کرده است. بخش اول این کتاب «آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء (ع) به ویژه در محرم و صفر» و بخش دوم آن «آداب و مراقبات زیارت سیدالشهداء (ع) و راهپیمایی اربعین حسینی (ع)» نام گرفته است.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حقيقت داره کسي رو که شب جمعه خاک کنند سوال و جواب
شب اول قبر نداره؟
✍️پاسخ:
شب و روز جمعه در بین ایام هفته از یک امتیاز و شرافت خاصی برخوردار است که یکی از آنها این است که اگر انسان مؤمنی در این وقت از دنیا رفت به برکت و شرافت آن برخی از مشکلات و حوادث عالم قبر و برزخ از او برداشته می شود.
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که جمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد، دعاها را مستجاب می کند، حوایج را بر می آورد و ...[1] در این باره روایاتی در منابع دینی آمده است که به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می شود:
وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که در شب یا روز جمعه بمیرد، عذاب قبر از او برداشته می شود.[2]
همین طور از امام صادق (ع) روایت شده است:
قَالَ الصَّادِقُ ع مَنْ مَاتَ مَا بَیْنَ زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْخَمِیسِ إِلَى زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمِنَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ.
کسی که بین ظهر روز پنج شنبه تا روز جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود.[3] به همین مضمون نیز روایاتی وارد شده است؛
وَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع...وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ.
کسی که در روز جمعه از دنیا برود عذاب قبر از او برداشته و از عذاب جهنم آزاد می شود.[4]
با وجود این روایات؛ به جهات مختلف نمیتوان این روایات را به صورت کلی پذیرفت، بلکه باید آنها را مشروط به وجود شرایط مختلف کرد؛ زیرا اصل و قوام امور بر اعمال و اعتقادات انسانها پیریزی شده است و اگر امور دیگری دخیل میباشند؛
بر اساس این اصل هستند. مرگ در زمانی مشخص، یک امر اختیاری برای انسان نیست و انسان در آن نقشی ندارد؛ حال چگونه میتوان پذیرفت که امری غیر اختیاری چنین ثمراتی برای انسان داشته باشد. علاوه بر این؛ بسیاری از انسانهای فاسد و فاسق در شب و روز جمعه مردهاند؛ حال چگونه میتوان تنها به جهت مرگ در این زمان خاص، امتیازات مطرح شده در روایات را برای آنان نیز عمومیت داد.
حال که مشخص شد منظور از این روایات، مطلق انسانها نیستند؛ باید به دنبال مراد این دسته از احادیث باشیم.
امام باقر(ع) میفرماید: «شخصی که در روز جمعه بمیرد، در حالیکه به حق ما اهل بیت آگاه باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم رهایی میبخشد و او را از عذاب دور میکند».[5] این روایت که برخی آنرا از امام صادق(ع) نیز نقل کردهاند[6] نشان میدهد که مرگ در این زمان، تنها کمککننده میباشد.
اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندکی از او سر زده باشد، مردن در این ایام به او کمک خواهد کرد. طبیعی است که برخی ایام دارای شرایطی هستند که خداوند آنها را مبارک گردانیده و در آن زمانها رحمت الهی، شامل افراد بیشتری میشود؛ لذا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «براى پروردگار شما در دوران عمرتان، نسیمهاى رحمتى است ...».[7]
[1] الکافی، ج 3، ص 414،
[2]منلایحضرهالفقیه، ج 1، ص 138، ح 371
[3] همان، ح 372،
[4] همان، ح 373.
[5]. کافی، ج 3، ص 415.
[6]. الاختصاص، ص 130.
[7]. کشف الأسرار، ج 8، ص 116،
@ayeha313
"سلام علیکم و رحمه الله...؛"
"یا رب العالمین "
روزتون بخیر و شادکامی و هفته ای توام با توفیق و پیشرفت و تعالی در پیش داشته باشید...؛
الهی درهای رحمت و برکات خدا برویتانگشوده و سخاوت و لطف الهی بر وجود و زندگیتان چیره و مستولی گردد...؛
🌺🌸 الهی آمین
@ayeha313
#مجردانه
💥چه فردی#مناسب_ازدواج نیست؟
1️⃣ تنبل و بیمسئولیت
اگه تو خانواده پدری و زندگی مجردی، مسئولیت کاری رو به عهده نمیگرفته یا تو مسئولیت محوله تعلل داشته.
2️⃣ عدم تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران
اگه با پدر، مادر، برادر و خواهرش (که به نظر حتی غیرمنطقی بوده یا اخلاق دلخواه رو ندارن) ارتباط سازنده و راضیکننده نداره.
3️⃣ عدم ثبات فکری، احساسی و رفتاری
اگه تو زندگی، مرتب شغلش رو عوض کرده، با دوستای زیادی به خاطر مشکلاتی قطع رابطه کرده، رشته تحصیلیش رو تغییر داده یا ترک تحصیل کرده، علائقش رو نیمهکاره ول کرده و ثبات فکری، احساسی و رفتاری نداره.
4️⃣ عدم مدیریت رابطه
اگه بیشتر به جای گوش کردن، صحبت میکنه و بیشتر از اینکه سعی کنه دیگران رو بفهمه سعی داره که دیگران اونو درک کنن.
5️⃣ هوش هیجانی پایین
اگه خیلی هیجانطلبه و صرفاً، هیجاناتش اونو جلو میبرن و نمیتونه خواستههاشو عقب بندازه.
6️⃣ اختلال شخصیت
اگه از نگاه دیگران، اون فردی غرغرو، سرزنشگر، وابسته، بدبین، گوشهگیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشتتلخ، غمگین یا تکانشی به نظر میاد.
@ayeha313