#کلام_علما
💠 آیت الله مجتبی تهرانی رحمة الله علیه: اگر میخواهید حال خود را هنگام ملاقات حضرت حجت بدانید،ببینید الان در ملاقات با قرآن چه حالی دارید .
@ayeha313
🌸ســـلام
🌷صبح تابستونی تون به زیبایی گلها
🌸قلب تون به زلالی آب
🌷و کارهای روزمره تون
🌸روان و جاری چون جویبار
🌷امروزتون سرشار از موفقیت
🌸مثل گل شاداب باشید
@ayeha313
اگر شما در سن 30 سالگی کشیدن سیگار را ترک کنید بطور متوسط 10 سال بر طول عمرتان اضافه میشود !🚬
▫️ترک سیگار در سنین 40 ، 50 ، 60 سالگی میتواند بطور متوسط دست کم 9 ، 6 و 3 سال بر طول عمر شما اضافه کند.
+ 26ژوئن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر
@ayeha313
امام رضا عليه السلام:
تا سه خصلت در مؤمن نباشد، مؤمن نيست:
1 خصلتى از پروردگارش،
2 خصلتى از پيامبرش(ص)
3 خصلتى از ولىّ خدا.
امّا خصلت پروردگارش، نهفتن راز است؛
خصلت پیامبرخدا ملایمت با مردم است .
وخصلت ولی خدا ، شکیبایی در تنگنا و سختے است .
تحف العقول ص 442
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 آيا چيزي به اسم قسمت وجود دارد؟
✍️پاسخ:
✅قسمت يا سرنوشت همان چيزي است كه در معارف ديني به آن تقدير گفته مي شود و در مباحث قضا و قدر بدان پرداخته مي شود. استاد مطهري مي گويد: "اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهي، انكار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نيرو و اراده و اختيار بشر است، چنين قضا و قدر و سرنوشتي وجود ندارد و نمي تواند وجود داشته باشد".(1)
🔹قضا و قدر و سرنوشت به معناي صحيح، آن است كه بدانيم قضا در اصل به معناي حكم، و قدر به معناي اندازه گيري است
كه به قضا و قدر تكويني و تشريعي تقسيم مي شود :
1️⃣ منظور از قضا و قدر تكويني اين است كه هر چيزي و هر حادثه و پديده و هر موجودي در عالم، علتي دارد و اندازه اي، نه چيزي بدون علت به وجود مي آيد و نه بدون اندازه گيري معيّن؛ مثلاً سنگي پرتاب مي كنيم و شيشه اي مي شكند، شكستن شيشه يك حادثه است كه حتماً علتي دارد.
2️⃣ اما قضا و قدر تشريعي به معناي فرمان الهي در تعيين وظايف فردي و اجتماعي انسان ها و مقدار و حدود اين وظايف است؛ مثلاً مي گوييم نماز واجب است (اين قضاي تشريعي است) سپس مي گوييم. مقدار نماز در هر شبانه روز هفده ركعت است. (اين يك قدر الهي است).(2)
پي نوشت ها :
1 . مجموعة آثار ، ج1، ص 384.
2 . ناصر مكارم شيرازي، انگيزة پيدايش مذاهب، ص 17 - 20 ( با تلخيص).
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا به وجود آمدن رابطي عاشقانه بين دو انسان از به وجود آمدن رابطه عاشقانه و معنوي انسان با خدا خيلي آسان تر و عادي تر است؟ با آن که مي دانيم چقدر خدا عاشق ماست و اين همه به ما نعمت داده؟!!
✍️پاسخ:
✅چون ما مادي هستيم و ارتباط برقرار کردنِ دو انسان مادي با يکديگر ساده است. افرادي که ظرفيت وجودي و معنويات را در خودشان گسترش نداده اند، ارتباط با عالم معنويات برايشان سخت است و نمی توانند باطن اعمال را به سادگی مشاهده کنند. ما خداوند را به چشم نمی بینیم و خیلی اوقات مهر و لطف او را هم در امور مادی به وضوح نمی توانیم مشاهده کنیم.
تقويت ارتباط عاشقانه با خداوند و اولياي معصومين عليهم السلام قبل از هرچیز با شناخت و معرفت حاصل می شود. پس در ابتدا باید سطح معرفت خود را نسبت به حق تعالی بالا برد. هنگام صحبت كردن با فردي بزرگوار و داراي مقامات عالي، اگر انسان نسبت به او شناخت نداشته باشد، نه تنها از هم صحبتي با او لذت نمي برد، بلكه ممکن است حتی ادب حضور و هم كلامي با او را نيز رعايت نكند. ما هرگز از یک شیء مجهول لذت نمی بریم و تا آن را نشناسیم نمی توانیم بدان ابراز علاقه یا نفرت کنیم.
پس هر چه معرفت و آگاهیمان به امری بیشتر شود نفرت یا محبت ما نسبت به آن بیشتر خواهد شد. با این حساب ما هر چه معبود را بهتر و بیشتر بشناسیم و با صفات رحمانیت و رحیمیت و نعمت بخشی او آشنا شویم، محبت او، و به تبع محبت، ارتباط با او در ما بیشتر می شود.
و زمانی که محبت بیشتر شد، باید این محبت را با عمل کردن به دستورات، ارتقا داد. کساني که دلشان با خداوند پيوند دارد و محو جمال و جلال خداي متعال هستند و با قلب شان به او اقبال مي نمايند, ايشان بهترين لذت برندگان از عبادت و نيازگويي با خداي هستي هستند.
در بحث روش تحصیل محبت خداوند، علاوه بر عنوان محبت، به عنوان عبادت و اطاعت و معرفت نیز باید توجه نمود؛ زیرا این سه عنوان (معرفت، محبت و عبادت) كاملاً به هم مربوطند و محبت ریشه در معرفت و عبادت دارد. گاهى محبت معلول معرفت است و گاهى علت آن و همچنین، محبت گاهى علت عبادت است و گاهى معلول آن. بنابراین براى روشن شدن بحث لازم است روابط این سه عنوان مورد بررسى قرار گیرد تا دقیقا آشكار شود كه جایگاه محبت در كجا است و عوامل و اسباب تحصیل و تحریک آن كدام است.
@ayeha313
در هوای گرم چای ترش بنوشید
🔸عطشتان را از بین می برد
🔹تنظیمکننده چربی خون است
🔸برای افراد مبتلا به دیابت مفید است
🔹براي سلامت قلب بسيار مفيد است
@ayeha313
🔴 عواقب "غیبت کردن" در دنیا و آخرت
🌸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خطاب به ابوذر میگوید:
اى ابوذر! از غیبت بپرهیز، که غیبت بدتر از زناست ...
ابوذر گوید: عرض کردم: اى پیامبر خدا! غیبت چیست؟
🌹فرمود: غیبت این است که از برادرت چیزى بگویى که خوش ندارد.
عرض کردم: اى پیامبر خدا! اگر آنچه درباره او گفته میشود در او باشد چه؟
🌺 فرمود: بدان که اگر آنچه در او هست بگویى غیبتش کرده اى و اگر آنچه در او نیست بگویى، به او بهتان زده اى.
🔴كسي كه غيبت را گوش مي دهد حكمش چيست؟
♻️در روايت بيان شده كه شنونده غيبت شريك غيبت كننده است و در گناه او سهيم است . پس گوش کردن به غيبت هم حرام است و وظيفه انسان در اين مورد نهي از منکر و اگر موثر نيست ترک مجلس غيبت به صورت اعتراض است.
🔴گر از كسي غيبت كني وآن فرد هم راضي باشد آيا بازهم غيبت وحرام است؟
💠 راضي بودن كسي دلیل مجوز غيبت او نيست زيرا اين كار خود به خود حرام است و رضايت آن طرف مجوز اين عمل حرام نيست .
🔴اگر ما پشت سر كافري غيبت كرديم ،آيا كار ماغيبت وحرام بوده؟
حرمت غيبت مخصوص مسلمان است و غيبت كافر حرمتي ندارد.
🔴کجاها غیبت کردن واجب است؟
🌸در روایتی نیز از امام باقر علیه السلام آمده است: "سه گروه دارای حرمت و احترام نیستند (غیبت شان مباح) است:
1. هوسباز بدعتگذار
2. پیشوا و حاکم ستمگر
3. فاسقی که گناهش را علنی کند.
🔴چرا بااين كه«الغيبة اشدّ من الزّنا»(غیبت بدتر از زنا است)،غيبت كننده مثل زناکار مجازات نمي شود؟
💠برخي گناهان و جرائم به لحاظ اجتماعي عوارض و اثار منفي سريع و آني دارند كه بايد با مجازات عاملش جلو شيوع ان را درجامعه گرفت.
⚡️فرد زناکار به خاطر تاثیرات منفي و منتشر شدن الودگي زنا و مبتلا شدن سريع جامعه به اين گناه سريعا مجازات شود تا درس عبرتي براي ديگران و عمالي بازدارنده براي آنها باشد اما غيبت با وجود داشتن آثار زيانبار اين خصوصيت خاص زنا را ندارد
🔴چه جوری حلالیت بطلبیم و توبه کنیم؟
💠اول توبه به درگاه الهی،سپس اگر رضایت گرفتن از غیبت شونده به هر دلیلی ممکن نباشد و یا این که گفتن به او موجب مفسده ای مهم تر می شود و ...
🌸امام صادق (علیه السلام) می فرماید:
از پیامبر (صلی الله علیه و آله) پرسیده شد: کفاره غیبت چیست؟ حضرت فرمود: هر وقت یادت آمد، برای او از خداوند طلب آمرزش کن.
🌺در روایت دیگر می فرماید:
اگر غیبت کردى و خبرش به غیبت شده رسید، پس راهى نمی ماند جز حلالیت خواستن از او، امّا اگر خبرش به او نرسیده، از خداوند برایش طلب آمرزش کن...
📙معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. معراج السعادة، ملااحمد نراقي، ص 428.
2. گناهان كبيره، شهيد آيتالله دستغيب.
3. اخلاق در قرآن، آيتالله مكارم شيرازي، ناصر، ج 3، ص 104
@ayeha313
❌بایدها و نباید ها در سوگ کودکان:
1️⃣ در پاسخ به سوالات کودک در مورد چگونگی اتفاق و ماهیت مرگ داستان سرايى نباید کرد و با توجه به سن کودک و قدرت شناخت کودک پاسخ داد.
2️⃣ حقایق را به کودک بگوییم و از دروغ گفتن اجتناب کنیم.
3️⃣ اجازه بدهیم بچه ها به ماهیت برگشت ناپذیر بودن مرگ پی ببرند.
4️⃣ اجازه بدهیم کودکان آزادانه و راحت در مورد مرگ و فرد فوت شده حرف بزنند و سئوالات خود را مطرح کنند.
5️⃣ اجازه بیان احساسات و گریه کردن در حضور بقیه را بدهیم.
6️⃣ اجازه بدهیم به شیوه خودش سوگواری کند، برای فرد متوفی گریه کند، نقاشی بکشد، موسیقی بنوازد یا گلی به یادش بکارد.
7️⃣ عکس و یا هر چیزی از فرد متوفی را در صورتی که خودشان بخواهند میتوانند همراه داشته باشند.
8️⃣ اگر خودشان دوست دارند در مراسم دفن یا سوگواری شرکت کنند و در اینصورت حتما یک بزرگسال مطمئن همراهشان باشد.
9️⃣ جلوی کودکانمان براحتی احساسات خود را بيان کنید و گریه کنید. آسیبی به آنها نمیرسد.
🔟 اگر دوست دارند سر مزار فرد درگذشته حضور یابند حتما آنها را به ديدن مزارش ببرید.
1️⃣1️⃣ مرگ یک حقیقت گریزناپذیر است و کودک بتدریج باید بداند که مرگ هم جزیی از زندگی است
@ayeha313
🌸هـزار سلام
🌱به نشانه ی
🌸هـزار دعای سلامتی
🌱و هـزار درود
🌸به نشانه ی
🌱هـزار آرزوی زیبا
🌸تقدیم شما باد
🌸ســــــلام
🌸روز پنج شنبه تون بخیر☕️😊
@ayeha313
⁉️چگونه بايد فاتحه براي مرده خواند؟ چه سوره هايي و به چه تعداد؟
✏️ در روايتي از امام صادق عليه السلام پيرامون زيارت اهل قبور آمده که چون در بين قبرها هستي يازده مرتبه سوره «قل هو الله» را قرا ئت کن وثوابش رابه روح آنان هديه نما,زيرا کسي که اين عمل را به جاي آورد خداوند به عدد همه مردگان ثواب وپاداش به او عنايت فرمايد. خواندن سوره حمد (فاتحه الکتاب) و خواندن 7 مرتبه «انا انزلناه في ليله القدر» بر طبق گفته روايات، آثار مطلوب و مفيدي در حال اموات و گشايش در حال آنها دارد. به طور کلي خواندن قرآن کريم براي اموات و به نيت آنها و هر کار خيرى که انجام دهيد و ثوابش را به روح ميت هديه بکنيد، براى او مفيد است؛ چه ذکر و قرآن و نماز مستحبى و طلب مغفرت باشد، و چه صدقه. کسي که براي ميت عملى را انجام مىدهد، گرچه در نيت بايد قصد نيابت نمايد، ولى قسمت عمده ثواب آن طبق روايات ـ در نامه عمل او نيز نوشته مىشود. البته باعث برىءالذمه شدن ميّت نيز شده و او از عذاب و گرفتارى نجات پيدا مىکند. مرحوم حاج شيخ عباس قمى در مفاتيحالجنان، ص 317 حديث صحيحى را از امام صادق(ع) نقل فرموده که در ضمن آن حديث اين طور آمده «ميت شاد و مسرور مىشود و گشايش پيدا مىکند به دعا و استغفارى که براى او مىکنند چنانچه زنده شاد مىشود به هديه که براى او مىبرند و فرمود که ثواب نماز، روزه، حج، صدقه و ساير اعمال خير و دعا در قبر ميت بر او وارد مىشود و ثواب آن براى مرده و کسى که آنها را انجام داده نوشته مىشود». روايات ديگرى نيز در آنجا نقل شده که مىتوانيد مطالعه کنيد، بنابراين يقين کنيد که آنچه براى اموات خودتان هديه مىکنيد در صورتى که اخلاص داشته باشيد به آنها مىرسد و ثوابش در نامه عمل خودتان هم ضبط مىشود. مرحوم طبرسي در جلد اول مجمع البيان در فضيلت آيه «بسم الله الرحمن الرحيم» مي فرمايد: «پيامبر اکرم(ص) در حديثي مي فرمايد: «هنگامي که معلم به بچه بگويد بگو بسم الله الرحمن الرحيم و بچه اين جمله را بگويد، خداوند معلم و پدر و مادر اين بچه را مي آمرزد. در روايات آمده است که حضرت صادق(ع) فرمود: هرگاه چهل نفر نزد ميت حاضر شوند و بگويند: «اللهم انا لا نعلم منه الاخيرا»؛ يعني خدايا ما جز نيکي چيزي از او نمي دانيم، خداوند مي فرمايد: شهادت شما را در مورد او پذيرفتيم و آمرزيديم آنچه را که شما درباره او نمي دانيد. به طور خلاصه لطف و رحمت الهي در مورد اموات فراوان و بي شمار است و امور فراواني موجب تخفيف عذاب آنها و يا آمرزش آنها مي گردد؛ البته بهترين هديه براي اموات قضاي حقوق واجبي است که بر عهده آنها باقي مانده است مثل نماز و روزه و حج واجبي که از ميت فوت شده و يا بدهکاري هاي او مثل بدهي خمس و زکات و بدهي به مردم و حقوقي که از مردم بر ذمه دارد، اداي اين حقوق واجب در حال ميت بسيار مفيد و مؤثر است و او را از عذاب و ناراحتي رها مي کند.
@ayeha313
🍃 اولین چیزی که محبت رو از خونه میبره و شیشه محبت را بین زن و شوهر میشکونه، تند خویی هست.
👈 اگر زن در مقابل شوهرش، پرخاشگری کنه، همون جملهی اولی که میگه به احساس شوهرش لطمه میزنه.
👈 اگر مردی تندخو شد، فریاد و زخم زبان زد و به همسرش گفت ببین زن فلانی چه زن خوبیه، تو هم هستی؟ این یعنی مردی زنی را به رخ خودش می کشه؛ اینجاست که بدترین ضربه را به روح لطیف خانومش میزنه. چون این جمله به اندازه ای کوبندگی داره که همون لحظه اول عشق را به نفرت تبدیل میکنه.
✅ باید مواظب رفتارها بود که خدای نکرده شیشه محبت بین زن و شوهر شکسته نشه و عشق و علاقه رشد پیدا کنه.
@ayeha313
👩🏻خانم خونه!
🔹 آقایون به دنبال همسری هستند که شخصیت زنانه اش شکل گرفته باشد،
👈 مهربان باشد،
👈مرتبا داد نزند
👈 و از او ایراد نگیرد.
🔹 اکثر مردها در زندگی خود به دنبال "آرامش" هستند،
می خواهند اوقات خوشی را داشته باشند و از زندگی لذت ببرند، بنابراین👇
👌 خوش مشرب باشید،
👌 به سرعت عصبانی نشوید
👌 و داد و فریاد کردن را هم به کلی فراموش کنید.
@ayeha313
🌺در محضر آیت الله مجتهدی ره:
✳️در روایت آمده است که ارواح مردگان مومنین در شب های جمعه بر بالای پشت بام منازل خویشان سر می زنند و می گویند : آن لقمه هایی که جلوی سگان می اندازید به نیت ما خیرات کنید!
💥ما محتاج هستیم و دائم التماس می کنند...!
🔵والدین بعد از مرگ نیز باید از ما راضی باشند:
💠بیاد دارم ، زمانی که بچه سال بودم و در مغازه پدرم کار می کردم ، بعضی ها سوار بر گاری ؛ سیب قندی آورده بودند و داد می زدند ؛« خیرات مرده ها » .
♻️ شما هم برای اموات خیرات داشته باشید . اما متاسفانه الان کسی به فکر مردگان نیست ! آن وقت می گویند : آقا کار من پیچیده است و گره در زندگی دارم ؛ باید چکار کنم !؟
⚡️وقتی پدرت از تو راضی نیست، همین می شود. اگر هم بگویی پدرم تا زنده بود از من راضی بود آن مربوط به زمان حیات آن خدا بیامرز است، نه حالا که او را فراموش کرده ای !
⛔️ الان که دست او از دنیا کوتاه شده و تو برای او کار خیری نمی کنی از تو ناراضی است.
✨در روایت آمده است : بعضی از افراد هستند که در زمان حیات، والدین آنها از ایشان راضی بودند و بعد از مرگ از فرزندان خود ؛ ناراضی هستند به علت فراموش شدن توسط فرزند...
@ayeha313
🔴از کجا بفهمیم نزد خدا چه جایگاهی داریم؟
🌹امیر المؤمنین علی علیه السلام:
هركس دوست دارد بداند جايگاهش نزد خدا چطور است، بايد ببيند مقام ومرتبه خدا نزد وى چقدر است...
✳️زيرا كسى كه كار دنيا وآخرت هردو در اختيار او قرار گيرد، و او كار آخرت را بر دنيا برگزيند پس خدا را دوست مى دارد، وكسى كه كار دنيا را انتخاب كند، خداوند پيش او ارزش و جايگاهى ندارد..
🌷امام باقر(علیه السلام) به جابر جعفی فرمود: به شیعیانم بگو میان ما و خداوند متعال خویشاوندی نیست و تنها وسیله تقرب(نزدیکی) به او اطاعت است...
🍀چه کسی از خدا (از روی ایمان و اخلاص) چیزی خواسته است که به او نداده؟ یا توکل بر او کرده و کفایت امر او ننموده؟ یا به او اعتماد کرده، و او را رهایی نبخشیده است؟
💐 حضرت محمد صلی الله علیه وآله:
به کوچکی گناه نگاه نکن! بلکه بنگرچه کسی را نافرمانی می کنی!»
📚بحار الانوار، ج 70، ص 25، ح 27
بحارالانوار، جلد 78، صفحه 183
مکارم اخلاق، ص460، انتشارات شریف رضی، قم: چ4، 1412
@ayeha313
بامیه دشمن طبیعی دیابت
به گفته محققان مصرف بامیه موجب بهبود آسیبهای بافتی پانکراس و کبد در افراد دیابتی میشود و با تعادل در حساسیت انسولینی، بهترین مکمل طبیعی برای بیماران دیابتی است.
@ayeha313
سلام امام زمانم
بر سر راه تو
جان دادن خوش است
ای عزیز فاطمه
جانم به قربانت بیا.....
نذرفرج امام زمان ترک یک گناه
اللهم عجل لولیک الفرج
@ayeha313