👇👇👇
♨️سوال:
🔰 چرا خداوند يکي رو ثروتمند و يکي رو فقير کرده ؟،چرا بايد يک ثروتمند ( باايمان، نه بي دين و حرامخور)هم تو اين دنيا بخاطر ثروتش لذت ببردو هرچي بخواد بتونه به راحتي فراهم کند و حتي با ثروتش کار هاي خوبي انجام دهد(يعني آخرتش را با پولش بسازد) و هم اون دنيا بخاطر کارهاي خوبي که انجام داده ؟
ولي يک فقير (مومن)فقط در دنياي آخرت بخاطر اعمال نيکش شاد باشد و در اين دنيا چون خداوند او را در خانواده ي فقيري قرار داده زجر بکشد؟
✍️پاسخ:
✅ اولا: عدل الهي هرگز به معناي اين نيست كه خداوند مي بايست همه انسانها را در شرايط مساوي قرار دهد و به همه توانايي هاي يكسان دهد ، بلكه يه اين معناست كه از هر كسي به اندازه توانايي هاي او بازخواست كند و شرايط و زمان و مكان و نوع توانايي آنها را در هنگام سنجش اعمال و داوري در اعمال آنها لحاظ كند و از هر كسي به اندازه توانايي هاي او تكليف بخواهد؛ قرآن نيز به اين اصل اشاره كرده و مي فرمايد :" لَا تُكلَّفُ نَفْسٌ إِلَّا وُسْعَهَا؛
هيچ كس موظّف به بيش از مقدار توانايى خود نيست!"(1) پس اگر خداوند حكيم شخصي را غني و شخص ديگر را فقير قرار دهد هيچ مانعي ندارد. البته در صورتي كه تكليف اين دو در هنگام باز خواست يكي نباشد.
ثانيا: مي توان گفت اين فقر مي تواند امتحاني از جانب خداوند متعال باشد و اينكه او در آن شرايط چگونه عمل مي كند، آيا گناهي مرتكب مي شود يا خير؛ كما اينكه همين فقر مي تواند جلوه اي از رحمت الهي باشد چرا كه خداوند ظرفقيت انسان ها را خوب مي داند و چه بسا غني شدن آدمي سبب طغيان او گرديده و او را نسبت به پروردگار عاصي وطغيان گر كند و به گناه و معصبت بكشاند؛ در اين صورت هم اين فقر با عدالت الهي منافاتي ندارد.
ثالثا: ريشه بسياري از فقرها اعمال انسانها و گناهان آنها است چراكه در رواياتي كه از معصومين (عليهم السلام ) وارد شده است به اين موضوع اشاره شده است و بيان كرده اند بعضي از گناهان روزي آدمي را كم مي كند و باعث فقر مي شود؛
از طرفي در بعضي از موارد ديده شده آدمي بر اثر ندانم كاري و اشتباه خود فقير مي شود، لذا در اين دو مورد هم اين فقر اصلا با عدالت الهي منافات ندارد، چرا كه مسبب آنها خود انسان است.
حضرت علي(ع) مي فرمايد: هر کس بر رنج(ناشي از کار) بردباري نورزد، بايد فقر را تحمل کند. همچنين مي فرمايند: آن گاه که اشياء جفت شوند تنبلي و کم کاري با هم جفت گردند و فقر تولد يابد(2). همچنين بي برنامگي يا برنامه ريزي نادرست به پيدايش فقر در سطح افراد و جوامع مي انجامد. به همين جهت امام علي(ع) نداشتن برنامه در زندگي و سوء تدبير را عامل فقر دانسته است.
برخي از روايات نيز اسراف را سبب زوال نعمت دانسته اند که در واقع نوعي بي برنامگي و عدم رعايت اعتدال در مصرف است. البته در سطح کلان اسراف گستره يي فراتر مي يابد و هر نوع تضييع اموال کشور(اموال عمومي يا خصوصي) يا عدم بهره برداري بهينه از آن ها اسراف تلقي مي شود.
پي نوشت:
1. بقره (2) آيه233.
2- ميزان الحکمه 251
@ayeha313
الهی به حق خانم فاطمه زهرا (س)💚
آرزوهاتون براورده
غصه هاتون به شادی
دردهاتون درمان
همه قهرها به آشتی تبدیل شه
و الهی که همگی حاجت روا باشید🙏
الهی آمین 🙏
قدر مامان های گلتون را بیشتر بدونید👵❤️
اگر مادرتون از دنیا رفته روحشون شاد🙏
و اگر از نعمت مادر بهرمندید هر روز طوافش کنید❤️
@ayeha313
#روز_مادر_مبارک
💢حق مادر
✅مردی ، مادر خود را به دوش گرفته بود و به سختی، دور کعبه طواف میداد.
در آن هنگام، حضرت محمد(ص) را دید و به ایشان گفت:
«آیا حق مادرم را به جا آوردم؟»
رسول الله فرمودند:
«نه! هرگز نمی توانی حتی یکی از نالههای مادرت، هنگام وضع حمل را جبران نمایی!»
📚فی ظلال القرآن، ج ۵، ص ۳۱۸
@ayeha313
#قسمت_اول
🔹برای رسیدن به یک ازدواج موفق چه مراحلی باید طی شود؟
چند شاخص ضریب ازدواج موفق را بالا میبرد، اما نیازمند طی مراحلی است که عبارتند از:
1- فرد انتخابشده از بافت مطمئنی انتخاب شده باشد. آشنایی در دانشگاه با آشنایی در یک مهمانی یا فضای مجازی بسیار متفاوت است.
2- انتخاب، از منابع مطمئن و شناختشده صورت گیرد و شناخت انجام شود. استفاده از تمام منابعِ در دسترس، شناخت را کاملتر میکند.
3- پیش از اینکه از انتخاب مطمئن شوند، بهتر است از رابطه جسمی و حسی پرهیز کنند. آدمهایی که معمولاً پیش از ازدواج رابطه جسمی برقرار کردهاند، ضریب ازدواج موفق پایینتری دارند.
#ادامه_دارد
@ayeha313
💬#سوال
آیا پوشیدن لباس قالب اندام( چسبان) برای آقایان در مقابل نامحرم جایز است؟
✅️ مراجع:
🔹 پاسخ (آیت الله بهجت (رحمة الله علیه))
اگر معرضيت براي فتنه و فساد دارد، اشكال دارد.
استفتائات، ج4، ص184، با استفاده از س5248
🔹 پاسخ (آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی))
چنانچه موجب ترتب مفسده باشد جایز نیست.
🔹 پاسخ (آیت الله سیستانی (دام ظله العالی))
به خودی خود اگر مفسدهای بر آن مترتب نشود حرام نیست.
🔹پاسخ (آیت الله شبیری (دام ظله العالی))
اگرنوعاً موجب تحریک شهوت نامحرم شود جایز نیست.
🔹 پاسخ (آیت الله صافی (دام ظله العالی))
چنانچه موجب توجه نامحرم و تحرک میشود جایز نیست.
🔹پاسخ (آیت الله مکارم شیرازی (دام ظله العالی))
خالي از اشكال نيست.
🔹پاسخ (آیت الله وحید خراسانی (دام ظله العالی))
اگر موجب هیجان و شهوت در آنها(نامحرم) میشود، جایز نیست.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
📌متن شبهه👇
چرا پیامبر اسلام، دخترش را در خردسالی شوهر داد؟
برخی می گویند که پیامبر چنین کاری انجام داده تا خودش بتواند با عایشه خردسال ازدواج کند!
این ادعا چقدر می تواند صحیح باشد؟
📌پاسخ به شبهه👇
1️⃣ بر اساس تحقیقات تاریخی، سن جناب عایشه هنگام ازدواج با پیامبر، 18 یا 19 سال بوده است
2️⃣ سن ازدواج در جوامع مختلف، بیش از هر چیز به فرهنگ عمومی آن جامعه مرتبط است. بنابراین، ما بر اساس معیارهای فرهنگی قرن بیست و یکم نمی توانیم درباره رویدادی مربوط به 14 قرن پیش قضاوت کنیم.
🔹 کودک همسری قطعاً بد و غیر اخلاقی است، اما آیا می توان یک سن خاص را برای دختران مشخص کرد و کمتر از آن را کودک و بیشتر از آن را بزرگسال نامید؟
👈 قطعاً خیر.
🔆 زیرا وقتی می گوییم کودک همسری بد است، از این جهت است که کودک به بلوغ فکری و جسمی مناسب برای تشکیل خانواده نرسیده است. این بلوغ فکری در یک شخص ممکن است در 10 سالگی ایجاد شود و در شخصی دیگر در 18 سالگی.
❌ ما نمی توانیم ازدواج حضرت زهرا (س) را نوعی کودک همسری قلمداد کنیم؛ زیرا:
👈 آنچه که از تاریخ و زندگانی ایشان به دست می آید، این است که آن حضرت در هنگام ازدواج با امیرالمؤمنین علی (ع) از بلوغ فکری و جسمانی برخوردار بوده است. چنانچه فرازهایی از زندگی مشترک این دو بزرگوار نشانگر عشق و محبّت و سازگاری تمام عیار بین ایشان است.
⁉️ آیا ممکن است رسول گرامی اسلام(ص)، آن پیامبر رحمت که نسبت به دشمنانش هم مهربان بود، دخترش، نورچشمش، پاره تنش، عزیزترینش در دنیا را در حالی که بلوغ فکری و جسمی نداشته به ازدواج درآورد و به او ستم کند؟
✅ بنابراین، صِرف توجه به سنّ حضرت زهرا(س) هنگام ازدواج و نادیده گرفتن جوانب دیگر مسئله، به قضاوت صحیحی منجر نخواهد شد.
3️⃣ پیامبر اسلام، دخترش را به مردی 21 ساله شوهر داد. اما خودش هنگام ازدواج با عایشه در دهه شصتم زندگی اش بود. ازدواج دخترش با یک مرد 21 ساله، چطور می تواند توجیهی برای ازدواج مرد 54 ساله با یک زن جوان باشد؟
4️⃣ بر اساس اسناد معتبر تاریخی و معجزه قرآن کریم، حضرت محمد(ص) پیامبر الهی بوده است.
بر اساس دلیل عقلی، پیامبر باید معصوم از هرگونه خطا و گناه و آلودگی باشد.
👈 بنابراین، نسبت دادن رفتاری که برای یک انسان معمولی بعید است، به پیامبر اسلام، هیچ توجیهی ندارد.
➕ ضمن اینکه بر اساس گزارش های معتبر تاریخی و قرآن کریم، نبی مکرّم اسلام، شخصیتی مهربان، خوش خلق و با کرامت بود. اگر کسی با شخصیت نبی مکرم اسلام آشنا باشد، به هیچ وجه بروز چنین رفتار شنیعی از وی را به ذهن نمی آورد.
#روز_زن
@ayeha313