فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطور " کوکاکولا " فرهنگ آمریکا رو تغییر داد!
@barsakht
ابعاد عملیات رژیم صهیونیستی و رزمایش شهدای امنیت
@barsakht
اقدام تجاوزکارانه اخیر رژیم صهیونیستی به دنبال ترمیم شکستی بود که رژیم پس از وعده صادق 2 متحمل شد. تحلیل و راهبرد اتاق فکر رژیم صهیونی بر این اصل استوار بود که ایجاد چالشهای درونی، میتواند در شدت پاسخ ایران تأثیر بگذارد.
🔸در قدم اول سناریوی چالشهای اجتماعی ـ امنیتی کلید خورد. این سناریو با توئیت اکانت «ارتش دفاعی اسرائیل» شروع شد. توئیتی که با انتشار تصاویر زنان خلبان، تلاش در ترندکردن هشتگ «زن، زندگی، آزادی» داشت. بلافاصله پس از آن شبکههای مختلف، از جمله VOA و ایران اینترنشنال اخبار دخترانی را که پوشش خود را کنار گذاشته بودند، منتشر کردند. به دنبال آن، پیاده نظامهای دشمن تلاش کردند سمت و سوی خاصی به برخی تجمعات اعتراضی در کشور بدهند.
🔹از سوی دیگر، سناریوهای ضدامنیتی به جریان افتاد. این راهبرد در یکی از جلسات خصوصی از سوی افسر سازمان تروریستی موساد به «مصطفی هجری» دبیرکل حزب دموکرات گفته شده بود که موتور محرک آشوب در ایران اسلحه گروهکی است! در فروردین امسال همزمان با حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، 18 تبعه تاجیک افغان که در پوشش سوخت وارد کشور شدند، همزمان به پنج نقطه از اماکن عمومی، نظامی و انتظامی در شهرستانهای راسک، چابهار و پارود در استان سیستان و بلوچستان حمله کردند که با عملیاتهای جداگانه نیروی زمینی سپاه تمامی آنها به هلاکت رسیدند. جنایت دیگری از گروهک تروریستی «جیشالظلم» در منطقه تفتان رخ داد؛ ده نفر از نیروهای خدوم مرزبانی به شهادت رسیدند. اقدامات هماهنگ این گروهکهای تروریستی با رژیم صهیونیستی را نمیتوان اتفاقی دانست.
@barsakht
🔸حقیقت آن است که گروههای تروریستی و رژیم صهیونیستی دو روی یک سکهاند و دشمن تلاش دارد با سوء استفاده از گروههای تروریستی عملیاتهای نیابتی را در منطقه انجام دهد تا با افزایش هزینهها برای رقیب مانع پاسخ مستقیم جمهوری اسلامی شود؛ سلاحهای آمریکایی کشف شده از تروریستهای معدومی در رزمایش عملیاتی اخیر نیروی زمینی سپاه مؤید همین مطلب است. رزمایش عملیاتی شهدای امنیت از تاریخ 5 آبان با بهکارگیری یگانهای اطلاعاتی و رزمی در چند سطح طرحریزی شد و به اجرا درآمد. اولویت هلاکت تروریستهایی بود که مرتکب جنایت تفتان شده بودند.
🔹در سطح بعدی امنسازی منطقه کلید خورد؛ محدودیتهایی از جمله ایجاد و افزایش ایستگاههای کنترل تردد و بازرسی در بخشی از جادههای اصلی و فرعی به مرحله اجرا درآمد. تروریستهای جنایتکار که قصد بر هم زدن امنیت کشور را داشتند، اکنون با اقدام مناسب کشور پاکستان، حتی آن سوی مرزها هم برایشان امن نیست. این میتواند نمودی از شکست این مدل بازیگری دشمن باشد؛ از این رو به نظر میرسد پس از اتمام این رزمایش عملیاتی، تقویت و توسعه ظرفیتهای منطقه جنوب شرق میتواند این منطقه را به یک مرکز اقتصادی مهم در کشور تبدیل کند؛ چرا که امنیت میتواند بستر توسعه اقتصادی باشد.
@barsakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جایی که وزیر خارجه رژیم اشغالگر صهیونیستی بر لزوم حمایت از قوم گرایی کردی در ایران و کشورهای منطقه تاکید می کند¡!!
@barsakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این «مارک روبیو» گزینه احتمالی ترامپ برای وزارت خارجه آمریکاست. او چهره واقعی جنتلمنهای قاتل آمریکایی و صهیونیستی را نشان میدهد. جالب اینجاست که جماعتی در داخل ایران و برخی دولتمردان همچنان به این جنتلمنها امید بستهاند!
eitaa.com/barsakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ دم خروس زد بیرون و مشخص شد که عروسکهای خیمه شببازی زنزندگیآزادی با دست چه کسی تکان میخوردند.
جالب اینجاست که قاتل چند صد هزار زن از شعار زن و زندکی حرف میزند!
eitaa.com/barsakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر رامین کامران، پژوهشگر دانشگاه سوربن فرانسه:
«مشکل اساسی غرب با ایران بر سر استقلال تثبیت شده ایران است».
از نگاه آمریکا خصوصا در دوره ریاست ترامپ، مذاکره برد-برد بیمعنا است؛
خواست آمریکا تنها و تنها تسلیم بدون قید و شرط است که با استقلال ایران امکانپذیر نیست.
@barsakht
🇮🇷دربارۀ دیدار پزشکیان با عناصر «تجزیۀ قومی» و ضدّ هویت ایرانی:
@barsakht
۱- در تاریخ ایران، هیچ رئیس جمهور و شاهی نمیتوان یافت که با عناصر ضد هویت ملی یا فعالان تجزیۀ قومی جلسۀ دوستانه برگزار کند.
۲- در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، عناصر قومگرا و ضد هویت ایرانی، یک ستاد تبلیغاتی در تبریز برای پزشکیان گشوده بودند. ساماندهی این کار بر عهدۀ چه کسانی بود؟
۳- پس از ورود پزشکیان به پاستور، برخی عناصر فعال جریان تجزیۀ قومی و دارای سابقۀ اغتشاش و فعال در فضای رسانه به نفع برخی دولتهای همجوار با او دیدار کردهاند. از جمله اتهامات یکی از اینها که مصاحبۀ خود با پزشکیان را منتشر کرده بود، توزیع پول در اغتشاشات قومیتی سال۸۵ بود.
۴- یکی از اعضای جلسۀ دیدار با رئیس جمهور، زمان عضویت شورای شهر، فقط در یک مورد آشکار شده ۳۰ هزار دلار رشوه دریافت کرده و به حکم دادگاه مجازات شده است!
۵- در تمام دنیا، مواضع، دیدارها و حتی حرکات بدنی شخصی در حد رئیس جمهور کشور مهمی مثل ایران را دارای «پیام» دانسته و آن بررسی و تحلیل میکنند. پیام جلسۀ یک ساعتۀ پزشکیان با عناصر ضدّ هویت ملی و دارای سوابق سوء سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و مشتهر به ضدیت با ایران چیست؟
۶- اقدام پزشکیان در جلسه گذاری با عناصر یادشده، چه تاثیری میتواند در رویکرد دستگاههای دولتی مناطق آذرینشین به موضوع قومیتگرایی و عناصر ضدایرانی داشته باشد؟
@barsakht
۷- آیا جلسهگذاری رئیس جمهور با عناصر خط تجزیۀ قومی که آشکارا از حمایت رسانهای و سیاسی برخی دولتهای همجوار و آمریکا و اسراییل برخوردارند، گامی در راستای قبحزدایی از تجزیهطلبی و وطنفروشی نیست؟
۸- مسئول ارتباط پاستور با خط تجزیۀ قومی کیست؟ برخی کسانی که از تبریز به پاستور رفتهاند، شائبۀ دو تابعیتی دارند (لیست کمیسیون امنیت مجلس پیشین) و برخی هم حداقل نسبت به تجزیۀ قومی حساسیتی ندارند!.. از مهدی پزشکیان سخن میگویند که در فضای مجازی، نشانههای ارتباط او با عناصر تجزیهگرا وجود دارد. آیا مهدی هاشمی را به یاد میآورید؟ او با دولت هاشمی چه کرد؟ هیچ پسری، مسئول عمل پدر نیست...اما پسر پزشکیان حتما میداند، چند صد هزار پدر به خاطر ایران بیپسر شدهاند؟
۹- پزشکیان، پزشک است و چنانکه بارها گفت، کارشناس نیست. اما حرفهای غیرکارشناسی در ایام انتخابات از او صادر شد که مشوق پانترکیسم بود. از جمله گفت: «اگر پانترکیسمی وجود دارد بهخاطر بیعدالتی ماست!»
۱۰- جلسه با عناصر تجزیۀ قومی چنان قبیح بود و اعتراضها چنان زیاد که معاون اطلاعرسانی ریاست جمهوری دربارهاش توضیح داد. آن جلسه حتی اعتراض طرفداران بنام پزشکیان را برانگیخت. اقتصاددان طرفدار او در همایشی به صراحت غیرقابل تحمل بودن چنان جلسهای را متذکر شد؛ «رئیس جمهور مردم ایران باشید، ایران...»
۱۲- از سال ۷۶ در سایۀ مناقشات سیاسی داخلی، دور تازهای از فعالیتهای سازمان یافتۀ «جریان تجزیۀ قومی» در مناطق مختلف ایران از جمله آذربایجان آغاز شد. مقام معظم رهبری ۱۹ تیر۷۹ در جمع کارگزاران نظام و رئیس جمهور وقت؛ « مطلب هشتم، مقابله جدّی با عوامل تجزیه قومی در کشور است...
بخصوص خطاب من به کسانی است که در این بخش صاحبان مسؤولیتند؛ چه در وزارت کشور، چه در جاهای دیگر. توجّه کنید؛ امروز انگیزه تحریک قومیتها جدی است...
اقوام ایرانی مسلمانند و به این آب و خاک دلبستهاند؛ عزّت و رفاه خودشان را در ایرانِ سربلند و آزاد مشاهده میکنند؛ اما دشمن مشغول تحریکات است. تحریکات دشمن را نباید دست کم گرفت. مراقب باشید. این از جمله مسائل بسیار مهم است...»
✍ استاد جلال محمدی ( تحلیلگر و کارشناس مسائل قفقاز)
@barsakht
1_14654312495.pdf
1.29M
کتاب آسیبهای اجتماعی فضای مجازی
✍نویسنده: یونس یوسفی
@barsakht
🔻چرا وعده ی صادق ۳ مهم است؟
@barsakht
شاید برخی ساده لوحانه فکر کنند که دیگر نیازی به انجام وعده ی صادق ۳ نیست!
با این استدلال که بحران سیاسی در اسرائیل ایجاد شده و باید گذاشت که اسرائیل از درون فروپاشی شود.
برخی هم از رأی آوردن ترامپ ترسیده اند و گمان می کنند که افزایش تنش با آمریکا الان به صلاح نیست.
واقعیت آن است که تا الان انجام وعده صادق واجب بود و با شرایط فعلی واجب تر شده است.
اگر قرار بود با شدت ۱۰ واحد این عملیات انجام شود، الان باید با شدت ۱۵ واحد انجام شود.
چون وعده ی صادق ۳ قرار است محاسبات دشمن را تغییر دهد.
و با افراطی تر شدن کابینه ی رژیم صهیونیستی و بر سر کار آمدن دولتی جمهوری خواه در آمریکا، ضربه قوی تری لازم است تا محاسبات دشمن تغییر کند.
امروز اگر محاسبات دشمن تغییر نکند، اوضاع سریعا به ضرر جبهه ی مقاومت خواهد شد.
لذا این تغییر محاسبات لازم فوری است.
اگر پاسخ مناسب و شدید داده نشود، قطعا باید منتظر شروع اغتشاشات در درون ایران باشیم.
@barsakht
.
شاهکار دیگری در متن برجام!
@barsakht
🔹وزیر امور خارجه در گفت و گوی ویژه خبری: "در اکتبر 2025 (مهر 1404) زمان پایان قطعنامه 2231 شورای امنیت خواهد بود. زمانی که آن قطعنامه به شکل خودکار منحل شود، مکانیسم هایی چون اسنپ بک کارآیی نخواهند داشت. لذا احتمالا قبل از آن، اگر توافق جدیدی میان طرفین حاصل نشود، ما با شرایط بحرانی روبه رو خواهیم بود و ممکن است کشورهای اروپایی که هنوز در برجام هستند، به دنبال استفاده از مکانیسم اسنپ بک باشند".
🔻ساز و کار اسنپ بک یا همان ماشه به طرف اروپایی این اجازه را می دهد که به صرف بهانه جویی بتواند تحریم های جمع شده ذیل قطعنامه 2231 را یکجا و بدون نیاز به جلب نظر دیگر اعضای شورای امنیت برگرداند!
@barsakht
🔻طبق مکانیسم ماشه (Snapback) در برجام، اگر یکی از طرفها به این جمعبندی برسد که طرف دیگر به تعهداتش پایبند نیست، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند.
🔻اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی میخواهد حل و بررسی نشود، شاکی میتواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد و شورای امنیت را مطلع کند. پس از آن، شورای ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریمها یا بازگرداندن آنها، قطعنامه صادر کند.
🔻اگر در این مدت، شورا نتواند قطعنامه ای صادر کند، تمام تحریمهای قبل از برجام، به طور خودکار بازمیگردند و قابل وتو از سوی اعضای دائمی شورا (چین و روسیه) نیست بلکه «عدم بازگشت تحریم ها» قابلیت وتو دارد.
🔻یعنی رای گیری برای «بازگشت تحریم ها» انجام نمی شود بلکه برای «ادامه تعلیق تحریم ها» انجام می شود که حتی اگر شورا به آن رای ندهد، یک عضو دارای حق وتو می تواند رای را وتو کرده و عملا تحریم ها بازگردند..
✓محمد ایمانی
@barsakht
محاسبات غلط!
@barsakht
«خطای محاسباتی» به معنای ندیدن عنصر یا عناصری است که سبب خطای اساسی در دیدن شیء میشود. در واقع، در اینجا شیء دیده نمیشود؛ در حالی که بیننده گمان میکند آنچه میبیند، همان شیئی است که باید دیده شود. در چنین وضعیتی، احکامی که ذهن ـ دستگاه محاسباتی ـ صادر و احیاناً به اقداماتی وادار میکند، بدون تردید خطا خواهد بود.
خطای محاسباتی رژیم غاصب در مواجهه با کنش و واکنش نظامی ایران چیست؟
اول اینکه، بهنظر میآید پیش از اقدامات مستقیم و علنی نظامی ایران علیه رژیم غاصب، عناصر زیر از جمله شکلدهنده به دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی بوده است؛
۱ ـ ایران یک قدرت نظامی منطقهای متوسط در اندازه ترکیه است؛
۲ ـ ایران در عین اینکه توان ضربهزدن دارد، بهدلیل ضربهپذیربودن زیرساختهای اقتصادی آن، در اعمال قدرت نظامی علیه دشمنان خود بسیار محتاط است؛
۳ ـ تئوری ایران برای پیشبردن سیاستهای خود در منطقه، تکیه به همپیمانهای خود است و از اینرو پروژههای دفاع از منافع خود را واگذار میکند و اگر ناگزیر به ورود مستقیم به دفاع از منافع خود شود، این ورود بسیار محدود خواهد بود.
رژیم غاصب با این دستگاه محاسباتی در مواجهه با ایران به این رویکرد رسیده است؛
۱ ـ میتوان بهصورت محدود با ایران وارد درگیری نظامی شد بدون آنکه این درگیری از کنترل خارج شده و به جنگ گسترده ـ با ایران یا با منطقه ـ منجر شود؛
۲ـ درگیری محدود با ایران، ابهت نظامی آن را از بین میبرد و نقطه اتکای جنبشها و دولتهای انقلابی ـ مقاومتی را از بین میبرد؛
۳ ـ با گرفتن نتایج اولیه از درگیری محدود با ایران، میتوان اتحادی را که بهدلیل ترس علیه ایران بهوجود نیامده است، به وجود آورد؛
۴ـ موفقیت درگیری محدود علیه ایران، آمریکا را که بهدلیل آسیبپذیربودن نیروها و پایگاههایش تمایلی به ورود به درگیری نداشته است، به تجدیدنظر در سیاست نظامیاش نسبت به ایران وادار خواهد کرد.
دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی از مقدمات غلط، نتیجه غلط ارائه کرده است. در علم منطق میگویند نتیجه تابع اخس مقدمتین است.
دستگاه محاسباتی رژیم غاصب، ایران را یک قدرت نظامی متوسط منطقهای ارزیابی کرده است؛ در حالیکه در سطح بینالملل و نه فقط منطقه، ایران برترین قدرت نظامی منطقه و یک قدرت نظامی مطرح بینالمللی خوانده میشود.
@barsakht
دوم اینکه، اگر بحث ضربهپذیری زیرساختهای اقتصادی باشد، تأسیسات اقتصادی رژیم به دلیل مجتمع بودن در یک محدوده حدود ۶۰۰۰ کیلومتر مربعی ضربهپذیرتر از تأسیسات اقتصادی ایران است که در جغرافیای حدود ۱/۶ میلیون کیلومتر مربعی است. از سوی دیگر، ضربه به زیرساختهای اقتصادی و تجاری، رژیم صهیونیستی را با مشکل بقا مواجه میکند؛ چرا که کل معیشت آن را به خطر میاندازد و این در حالی است که ضربه متقابل به بعضی زیرساختهای مالی و تجاری، ایران را با خسارتهای قابل ترمیم مواجه میگرداند. نکته دیگر در این میان این است که زیرساختهای اقتصادی رژیم به طور کامل الکترونیک و به صورت یک زنجیره به هم پیوسته است که اخلال در یک جزء به اخلال در کل آن منتهی میشود؛ در حالی که زیرساختهای تکنولوژیک ایران، ترکیبی از تأسیسات مدرن و سنتی است و عمدتاً کارکردی زنجیروار ندارد. موضوع دیگر در این باب این است که تأسیسات مالی و تجاری رژیم، به کشورهای پیشرفته صنعتی وابسته است و لذا رفع آسیبهای آن به حمایت کشورهای مزبور مربوط است و هزینهبر و نیز زمانبر خواهد بود؛ در حالی که تأسیسات اقتصادی و تجاری ایران خودبنیاد و خوداتکاست و لذا بازسازی آن در زمانی به مراتب کوتاهتر و با هزینه بسیار کمتر امکانپذیر است؛ بنابراین در صحنه تبادل درگیری، طرفی که ناچار است دست به عصا راه برود، «رژیم صهیونیستی» است.
سوم اینکه، برخلاف تحلیل صهیونیستها، ایران هیچ گاه دفاع از جمهوری اسلامی را به دوستان خود در منطقه و بینالملل واگذار نمیکند و خود مستقیماً به تهدید علیه خود پاسخ میدهد و البته مانع پاسخ همزمان یا غیر همزمان دوستان به شرارت دشمن علیه جمهوری اسلامی هم نخواهد شد. تردیدی نیست که قدرت واکنش جمهوری اسلامی به شرارتها علیه خود از تک تک و از مجموع دوستانش در منطقه بیشتر است کما اینکه عمق ایران هم از عمق همه آنان بیشتر است.
پس این انگاره دشمن که پاسخ خود ایران به شرارتهایی که علیه آن میشود، محدود خواهد بود، غلط است. کما اینکه عملیات «وعده صادق ۲» بزرگتر از اقدام روز شنبه رژیم در زدن بعضی از مراکز ایران بود.
چهارم اینکه، هیچ تضمینی برای رژیم صهیونیستی وجود ندارد که درگیری با ایران به یک جنگ در منطقه علیه آن منجر نمیشود. رژیم صهیونیستی از مرکز، جنوب، شرق و شمال در محاصره عملیاتی اضلاع مقاومت است که همان طور که تا کنون نشان دادهاند، وحدت جبهه دارند. این در حالی است که هیچ یک از اضلاع مقاومت در چنین حصاری قرار ندارند.
پنجم اینکه، خود درگیری نظامی ابهتزا یا ابهتزدا نیست و نتیجه آن ابهتزا یا ابهتزداست. ورود به درگیری برای رقم زدن نتیجه به نفع خویش است؛ بله هیچ کشوری هر چند بسیار قدرتمند از حمله به خویش استقبال نمیکند؛ ولی آنگاه که مورد حمله قرار گیرد، کمترین تردیدی در واکنش سنگین به خود راه نمیدهد مخصوصاً وقتی که طرف مقابل وقیح باشد و پاسخ ندادن به شرارتی که مرتکب شده است، به حساب ضعف بگذارد.
@barsakht
ششم اینکه، رژیم صهیونیستی پیش از جنگ اخیر و مشخص شدن ضعفهای فاحش آن در حمله و دفاع هم با وجود سعی بسیار نتوانست اتحادی حول محور خود پدید بیاورد. اکنون که دستش به خون کودکان عرب و مسلمان در غزه و در لبنان آغشته است، چگونه قادر به ایجاد اتحادی عربی ـ اسلامی علیه کشوری است که از آغاز تجاوز رژیم غاصب به غزه و لبنان در کنار این دو ملت عربی ـ اسلامی قرار گرفته است؟
هفتم اینکه، آمریکا کماکان خود را در موقعیت آسیبپذیر در برابر ایران و در برابر اضلاع جبهه مقاومت میبیند؛ از این رو بلافاصله پس از اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، طی نامه رسمی به مسئولان ایرانی یادآوری کرد که نقشی در اقدام اسرائیل نداشته است. این موضع هر چند ریاکارانه و دروغ است، در عین حال از نگرانی ایالات متحده در زمینه واکنش جبهه مقاومت علیه خود هم پرده بر میدارد.
✍️ دکتر سعدالله زارعی
@barsakht
جریانشناسی اندیشه سیاسی در ایران
📥 روحاله اسلامی
@barsakht
🖇مشروطه خواهان: نسل اول و اولین جریان روشی در ایران کسانی هستند که به دفاع از عقلانیت مدرن پرداختند. این گروه با تمدن مکانیکی جدید آشنا بودند و به لحاظ روشی علمی فکر می کردند. باور به اندیشه متفکرانی چون دکارت و منتسکیو باعث شده بود که فهم کنند که کشورهای پیشرفته سیصد سال جلو هستند و ایران باید گام های ساختن کشوری مدرن را به سرعت در قرن بیستم طی کند. متفکرانی چون محمد علی فروغی، پیرنیا، دهخدا، مستشارالدوله، نائینی، بهار و ... در این دسته جای دارند. نسل اول سنت ایران و زبان فارسی را پاس می داشتند و می دانستند دنبال چه مقصدی هستند. این گروه وطن، کشور، قانون، عقلانیت و فنون راهبردی جدید را آگاه بودند و تمام تلاش خود را جهت دفاع از ایران به کار گرفتند. مشروطه خواهی و ساختن ایران نوین دستاوردهای روشی جریان اول یعنی علم گرایان بود و آنچه امروز از زیرساخت های دانشگاهی، فرهنگستانی، مجلس شورای ملی و حتی بوروکراسی باقی مانده است.
🖇مارکسیست ها: جریان دوم اندیشمندانی هستند که نسبت به مدرنیته و عقلانیت علمی اعتراض داشتند. آنها برای نقد کردن فرایند توسعه به سراغ روش شناسی انتقادی و چپ گرا حرکت کردند. عینک مارکس و انواع مختلف آن از گرامشی تا آلتوسر از سارتر تا فانون را به چشم زدند و از شیشه کبود ایدئولوژی ایران را نگریستند. در روش شناسی جریان دوم جهان به دو گروه طبقه پایین و بالا تقسیم گردید و با هجوم به جهان سرمایه داری به دنبال خلق آرمانشهری بر اساس عدالت بودند. جریان دوم تهاجمی و زبانی تند داشت و به معنای کامل ایدئولوژی را به جای اندیشه قرار داد. متفکرانی چون جلال آل احمد، علی شریعتی، احسان طبری در این گروه قرار می گیرند. بخش بزرگی از جریان چپ گرا از اندیشه به مثابه ایدئولوژی حزبی استفاده کردند و به سراغ تاسیس حزب رفتند. احزابی همانند توده، فدائیان خلق و مجاهدین منتقدانی داشتند که تنها در حیطه اندیشه قرار نمی گرفتند بلکه به سراغ ترسیم مبانی جدید تمدنی بر اساس آموزه های مارکس حرکت کردند. گروهی دست به سلاح شدند و گروهی منتظر تکمیل فرایندهای سرمایه داری در ایران تا رسیدن شرایط انقلابی بودند. روش مارکسیستی خشونت طلب و ضد ایران بود به نحوی که کشور ایران را در راستای تحقق آرمانشهری جهانی هزینه می کرد و هر آنچه مشروطه خواهان ایجاد کردند این چپ گرایان از بین بردند
@barsakht
🖇پدیدارشناسان: روش شناسی دیگری که در ایران دهه چهل و پنجاه رواج پیدا کرد پدیدارشناسی بود. پدیدارشناسان به خصوص تحت تاثیر اندیشه های هایدگر و هوسرل بودند و عملکرد ایدئولوژی و اتوپیایی ایفا کردند. از یکسو حکومت پهلوی برای پاسخگویی به غرب در مقابل حملات دموکراسی خواهی و حقوق بشری نیاز به ایدئولوژی ضد مدرنیته در ابعاد سیاسی و فرهنگی داشت و از سوی دیگر جامعه برای نقد وابستگی اقتصادی و سیاست خارجی غربی پهلوی از سنت پدیدارشناسی با محوریت بازگشت به خویشتن اتوپیا ساخته بود. پدیدارشناسی منتقد و حتی نافی غرب، علم و مدرنیته است و با برداشتی فلسفی تکنولوژی را نقد می کند. اعتقاد به فلسفه به مثابه کلیتی که می توان همدلانه جهان هستی را فهم کند و نقد کردن روش های علمی و استقرایی مدرنیته در روش پدیدارشناسی به کار می رود. سید حسین نصر، داوری اردکانی، سید احمد فردید، داریوش شایگان و هانری کربن در ایران روش پدیدارشناسی را به عنوان پروژه ای در جهت بازگشت به شرق، اسلام، ایران و احیای عرفان به کار گرفتند.
🖇پسامدرن ها: جریان چهارم که به مثابه ایدئولوژی روش های هرمنوتیک، تبارشناسی، گفتمان، پساساختارگرایی را وارد ایران ساخت پست مدرنیسم نام دارد. به خصوص بعد از انقلاب سال 1357 در ایران کتاب های گادامر، فوکو، لیوتار، لکان و بودریار ترجمه گردید. مجموعه افکار آشفته که همه روایت های اندیشه را ارتباط قدرت و دانش فرض می کنند. پست مدرن ها برای اینکه بتوانند در برابر بنیادگرایان بایستند به سمت پست مدرنیسم رفتند و هر گونه حقیقت، اصالت، واقعیت و عقلانیت را مشکوک فرض کردند. به باور پست مدرن ها اول و آخری نیست و همه کلان روایت ها مرده هستند. این روش همه مفاهیمی که در جریان اول برای دفاع از اندیشه سیاسی ایران و تطبیق آن با روزگار معاصر ایجاد شده بود به نام بازنمایی و در جهت تکثرگرایی مورد انتقاد قرار داد. پست مدرنیسم که تداوم غایت های جریان چپ گرایی است به وطن، کشور، ایران و دولت ملت حمله کرد و هیچ فهمی نسبت به منافع ملی ندارد.
@barsakht
🔰 سیر تا پیاز براندازی ترکیبی در ایران
🔹بزرگترین جنگ شناختی و ترکیبی رنگین جهان در طول تاریخ علیه ایران فقط در ۳ ماهه پاییز ۱۴۰۱ اتفاق افناد.
@barsakht
🌗 فقط و فقط گوشهای از اتفاقاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران در پاییز ۱۴۰۱ انجام دادند و برخی از پاسخهایی که دریافت کردند: 👇👇👇
1⃣ حمایت از اغتشاشگران توسط:
بایدن، وزیر خارجه، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، کلینتون، رابرت مالی، ۳۱ نفر از سیاستمداران مطرح آمریکا و اروپا، ۳۷ نفر از شخصیتهای موسیقی و ۶۲ نفر از هنرپیشگان مطرح غرب، مانند آنجلیاجولی، ۱۵ نفر از فوتبالیستها و باشگاههای مطرح دنیا، شخصیتهای موسیقی ترکیه، هزار سینماگر فرانسوی، که عدهای از آنها موهای خود را قیچی کردند و فیلم آن را میلیونها بار نشر دادند؛
وزرای خارجه: کانادا، سوئد، آلمان، بلژیک، اسپانیا، شیلی، فرانسه، نویسنده کتاب هری پاتر و یک نماینده زن ایرانیالاصل در بلژیک که در حمایت از آشوبگران موهای خود را کوتاه کرد.
موج شبانهروزی رسانههای انگلیسی و آمریکایی و....
2⃣ به میدان آمدن بارزانی برای حمله به ایران،
3⃣ فعالیت رسانهای بسیاری از سلبریتیهای وطنفروش داخلی،
4⃣ هشتک مهسا امینی ۳۲۰ میلیون بار توئیت و ریتوئیت شد؛
درحالیکه فارسی زبانان توئیتر ۳ میلیون نفر هستند!
5⃣دستگیری یک تبعه خارجی که در کولهپشتی خود یک دست لباس بسیجی،
به همراه چند نارنجک و اسلحه،
دهها گلوله و سر نیزه داشت که قرار بود در حین کشتن مردم عدهای از او فیلم بگیرند و بگویند که بسیجیها مردم را میکشند.
6⃣ در چند شهر کردستان، از جمله:
اشنویه که مهمترین شهر بود، ۱۷ هزار نیرو برای آغاز جنگ داخلی در حالت آمادهباش بودند.
7⃣ بمباران رسانهای در چابهار با این تیتر که یکی از فرماندهان نیروی انتظامی به یک دختر ۱۴ ساله سنی تجاوز کرده!
و بعد از آن کشتار مسجد مکی اتفاق افتاد؛
انفجار و آتش زدن بازار و حمله به پاسگاهها و بهطور همزمان ورود گروهک ریگی و جیشالظلم به کشور هم آغاز شد.
8⃣ باز کردن ریل راهآهن تهران به تبریز در قزوین بهطول یک کیلومتر که به لطف خدا با گزارش یک دامدار خنثی و از کشتار صدها نفر جلوگیری شد؛ این اتفاق همراه با اعتراضات تبریز قرار بود رخ دهد.
9⃣ در تهران از یک خانه، مردم را با تفنگ لیزری میزدند.
خانه محاصره شد؛
ناگهان یک زن جوان لخت مادرزاد از خانه خارج شد و با فریاد «وای مردم کمک کنید که اینها میخواهند به من تجاوز کنند میخواست فضا را به نفع خود متشنج کند.
این خانه مرکز هدایت عملیات بود و کلی سلاح و بیسیم پیشرفته کشف شد.
پس از بازجوییهائچیی که از وی صورت گرفت، این زن ۱۱ پایگاه موساد را در شهرهای مختلف ایران لو داد که همه دستگیر شدند؛
فقط از یک پایگاه ۱۳۷ قبضه سلاح کشف شد که قرار بود آن شب عملیات مسلحانه انجام شود. (با توجه به حادثه شاهچراغ توسط یک نفر تروریست، معلوم میشود که چه کشتار عظیمی قرار بود رخ دهد.)
🔟 کشف تعداد زیادی مسلسل یوزی از داخل صندلیهای شش خودروی بدون پلاک،
@barsakht
1⃣1⃣ دستگیری یک خانم در اصفهان با ۵۲ کیلو مواد منفجره که قرار بود بازار تاریخی اصفهان را منفجر کند.
2⃣1⃣ دستگیری یک مهرهی یهودی در شیراز که به بیمارستان منتقل شد و عدهای از اغتشاشگران به بیمارستان حمله کردند تا این مهره را یا فراری دهند یا بکشند که به دست نیروهای امنیتی نیفتد
3⃣1⃣ دستگیری راننده یک پراید که ۱۷ نفر از نیروهای انتظامی را زیر گرفت
4⃣1⃣دستگیری دو خودرو که با پلاک و آرم و لباس سپاه به مردم حمله میکردند و زنان رو میزدند و عدهای هم فیلم میگرفتند
5⃣1⃣ در منطقه دانشگاه شریف یک خودرو مگان تعدادی از نیروهای انتظامی رو زیر گرفت و حین تعقیب و گریز به ماموران تیراندازی کرد که در آخر دستگیر شد
6⃣1⃣ حمله به پاسگاه شهید مدرس جهت خلع سلاح کردن ماموران
7⃣1⃣ ضرب و شتم شدید یک زن محجبه و کودک سه سالهاش، به نیت ترساندن چادریها که با چادر در جامعه حاضر نشوند.
8⃣1⃣ چندین حمله در شهرهای مختلف به ماشین خانوادههای مذهبی با مواد منفجره
9⃣1⃣ زدن۳۲ نقطه توسط سپاه در کردستان عراق و به درک رفتن ۵۰۰۰ نفر از منافقین و تجزیهطلبان
0⃣2⃣ انهدام یک جلسه سری در ترکیه با پهپاد انتحاری از ایران که در آن سران ۵ حزب از سلطنتطلبان، منافقین، کومله، پژاک، پاک و نماینده آمریکا و فرانسه حضور داشتند.
1⃣2⃣ برنامه بعدی هم در آذربایجان و ارمنستان بود که با تصرف منطقه زنگزور ارتباط ایران با ارمنستان قطع شود و به تبع آن، راه ایران با اروپا قطع شود و از آن طریق تجزیه ایران را شروع کنند که به لطف خدا ناکام ماند.
@barsakht
نگاهی به طرح رژیم صهیونسیتی برای غزه
@barsakht
رژیم اسرائیل بیش از ۴۰۶ روز است جغرافیای کوچک غزه را مورد تهاجم همه جانبه و وحشیانه قرار داده است اما مردم غزه مقاومت افسانه ای از خود به نمایش گذاشته اند که در تاریخ کم نظیر است.
گروههای مقاومت و حماس نیز کماکان زنده و پویا در حال کنشگری فعال و گرفتن تلفات روزانه از ارتش اسرائیل است.جالب است با توجه به اینکه یک چهارم بمب های اسرائیلی در غزه عمل نمی کنند حماس با همین موشک های منفجر نشده، خرج مواد انفجاری سلاح های خود را تامین می کند و به دشمن صهیونی ضربه می زند، پس خلاقیت و انگیزه مقاومت به طرز عجیبی افزایش یافته است.
یکی از موارد اختلافی اپوزیسیون با نتانیاهو بر سر راهبرد" روز بعد" از جنگ غزه است که اپوزیسیون و گالانت معتقد بودند که هزینه ماندن در غزه برای ارتش بسیار سنگین است پس می بایست توسط خودگردان و دولت همسو با اسرائیل اداره شود که این طرح شکست خورد.
از طرفی دیگر، جریان صهیونیسم مذهبی معتقدند که می بایست غزه به اسرائیل الحاق و ضمیمه گردد و شهرک سازی صورت گیرد.
ارتش تروریستی صهیونی پایگاه نظامی ثابت در محور نتساریم ایجاد کرد تا غزه شمالی و جنوبی را از هم جدا کند و شهرک ها و کیبوتص های غلاف غزه را به مدیترانه متصل کنند. اکنون نتساریم را به طول ۸ و عرض ۷ کیلومتر توسعه داده و به طور کامل اشغال کردند.
وزیر جنگ جدید اسرائیل کاتص معتقد است باید" روز بعد" جنگ، غزه به طور کامل تحت تسلط اسرائیل باشد و اکنون اختلاف جدی بر سر ماندن در غزه وجود ندارد و طرح شهرک سازی در غزه در دستور کار جدی قرار دارد و اسموتریچ و بن گویر از حامیان جدی این طرح هستند.
رژیم به دنبال ایجاد ۴ شهرک در شمال غزه و ۱۳شهرک در منطقه المواصی یا جنوب غربی غزه است که قبل از سال ۲۰۰۵ که غزه تحت اشغال ارتش بود به "مجمع شهرک های گوش کتیف" معروف بود. وزارت دارائی اسرائیل در صدد تعیین بودجه جهت شهرک سازی در این منطقه و احیای گوش کتیف است تا به زعم خود همانند کرانه در این غزه نیز شهرک سازی صورت گرفته و نیروهای مسلح مدنی وزارت امنیت داخلی، امنیت آنها را برعهده گیرند.
واقعیت این است دشمن تاکنون نتوانسته است کنشگری مقاومت را از بین ببرد و درست است که حماس اداری تا حدودی ظهور و بروز خارجی ندارد اما حماس جهادی در حال بازسازی توان خود و جذب نیروی جدید است به گونه ای که تاکنون تعداد زیادی عضو جدید را پذیریش و استخدام کرده و انگیزه مقاومتی مردم به شدت افزایش یافته است و رژیم با طرح های شهرک سازی نمی تواند امنیت نیروهای خود را تامین نماید و ماندن آنها موقتی خواهد بود به دلیل اینکه مردمی که به صورت افسانه ای مقاومت کرده و هزینه سنگین پرداخت کردند و حاضر به ترک خاک خود نشده اند اجازه نخواهد داد غزه مجدد اشغال شود.
این پیش بینی را می توان کرد که غزه استالینگراد و ویتنام ارتش صهیونی خواهد شد که انرژی و توان آنها را تخلیه و سرآغاز فروپاشی از درون صهیونیست ها خواهد شد.
@barsakht
تهدیدات اسرائیل علیه سوریه؛
آیا جبهه سوم فعال میشود؟
@barsakht
🔹خبری که اخیراً روزنامه «اسرائیل هیوم» مبنی بر پیام تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی به بشار اسد منتشر کرده است، نظر محافل مختلف را به خود جلب کرده و برخی ناظران آن را در کنار حملات اخیر اسرائیل به سوریه نشانی از دور تازهای از تهدیدات روانی و یا اقدام سخت این رژیم علیه سوریه و محور مقاومت قلمداد کردهاند.
🔸پیام جدید اسرائیل که گفته میشود توسط یک واسطه عربی (احتمالا امارات متحده عربی) به بشار اسد منتقل شده متضمن این تهدید است که «اگر در جلوگیری از انتقال سلاح از خاک سوریه به لبنان جلوگیری نکنی، سرنوشتی مانند سرنوشت سید حسن نصرالله خواهی یافت». اگرچه سخنان تهدیدآمیز و تهدید به ترور امر تازهای نیست و همواره بخشی از سیاست این رژیم بوده است و همچنین اقدام به ترور بالاترین مقام رسمی یک کشور آنچنان کار سادهای نیست که اسرائیل بدون هزینه و تبعات منفی قادر به انجام آن باشد، با این حال این تهدیدات و تحرکات رژیم در رابطه با سوریه را باید جدی گرفت.
🔸رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه سال گذشته و خصوصا در اثر درگیری سخت با حزبالله در جبهه شمال، سیاست «خشکاندن منابع پشتیبانی مقاومت» را تشدید کرده و تلاش کرده است راههای ارتباطی و گذرگاههای رسمی و غیررسمی بین سوریه و لبنان را به بهانه اینکه محلی برای انتقال سلاح به این سازمان هستند، بمباران و تخریب نماید. همچنین اسرائیل سیاست اعمال فشار جهت خروج نیروهای سپاه و حزب الله از سوریه را ادامه داده و در کنار بمبارانهای مکرر سوریه اخیرا در تلاش است تا از طریق وعدههای اردن و امارات برای بازسازی سوریه، بشار اسد را قانع کنند که از سپاه پاسداران و حزب الله بخواهد خاک سوریه را ترک کنند.
🔸تهدید راس قدرت در سوریه در حالی است که سوریه از دیرباز نقش سرپل ارتباطی بین جمهوری اسلامی ایران و گروههای مقاومت به ویژه حزبالله لبنان را داشته و این حمایت همچنان ادامه دارد. بشار اسد سعی دارد این اقدامات غیر رسمی و مخفی بماند، تا جایی که نسبت به حملات مکرر اسرائیل به خاک خود خویشتنداری نشان داده و در جریان نبرد جاری در غزه و لبنان و یا حتی حملات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران سیاست سکوت و احتیاط را در پیش گرفته است.
🔸بهرغم فشارها و تهدیدات مستمر رژیم صهیونیستی، بشار اسد دست از ائتلاف با جمهوری اسلامی ایران برنداشته و سعی می کند میانه حمایت از مقاومت و حفظ روابط نوسازی شده با کشورهای عربی نوعی توازن ایجاد کند. البته چنین کاری آسان نیست، خصوصا آنکه کشور سوریه دچار مشکلات حاد اقتصادی بوده و در اموری چون بازسازی از کشورهای عربی ثروتمند بی نیاز نیست و رژیم صهیونیستی روی همین نیازمندی سوریه حساب باز کرده است.
@barsakht
🔸البته اینکه تهدید اخیر رژیم صهیونیستی تا چه حد جدی است و یا در قالب عملیات روانی می گنجد، جای بحث وجود دارد. برخی معتقدند اسرائیل پس از ضربه تاریخی و حیثیتی در جریان عملیات طوفان الاقصی، در صدد بازسازی تصویر اقتدار نظامی اطلاعاتی خود میباشد و در حالی که تاکنون در کسب دستاوردهای راهبردی ناتوان بوده میخواهد با گسترش جنگ به سوریه با عملیاتهای پرسرصدا و نمایش توانایی این رژیم برای جنگیدن همزمان در جبهههای مختلف، تصویر قدرت خود را بازیابی کند.
🔸در این میان نقش متحدان و حامیان سوریه به ویژه روسیه را نباید نادیده گرفت. نماینده اعزامی پوتین به سوریه اخیرا اظهار کرده است که روسیه نمیتواند برای جلوگیری از عبور احتمالی محمولههای نظامی از خاک سوریه تضمین دهد؛ چرا که این مسئله خارج از اختیارات آنهاست. سخنان «الکساندر لاورنتیف» پس از آن بود که تلآویو از مسکو خواسته بود از عبور محمولههای نظامی از طریق سوریه به لبنان جلوگیری کند. بنابراین روسیه در رابطه با سوریه میتواند نقش فعالی ایفا کند و این یک فاکتور مهم در محاسبات رژیم است.
✅به هر حال رژیم صهیونیستی قصد دارد با تهدید بشار اسد، سوریه را از دایره محور مقاومت جدا سازد و بدین وسیله مانع انتقال سلاح به مقاومت شده و به زعم خود امنیت سرزمینهای اشغالی را تضمین کنند. اما حکومت سوریه که تجربه جنگ و بحران دشوار از سال ۲۰۱۱ به بعد را از سر گذرانده است، قطعا با تهدیداتی از این نوع، دست به عقب نشینی نمی زند و حمایت خود را از محور مقاومت ادامه خواهد داد، به ویژه آنکه به دلیل اشغال بلندیهای جولان توسط رژیم غاصب، انگیزه کافی برای ادامه تقابل با اسرائیل و حامیانش را دارا می باشد.
@barsakht
اضلاع سهگانۀ واگراییهای دهۀ هفتاد:
حضور دیروز در امروز
1️⃣. برنامۀ تعدیل اقتصادی و گرایش به نظام اقتصادی لیبرالسرمایهداری در دولت سازندگی، یکی از اضلاع طرح تحوّل ایدئولوژیک (یا تجدیدنظرطلبی و یا به تعبیر آیتالله خامنهای، واگراییهای دهۀ هفتاد) بود که از اواخر دهۀ شصت به این سو به اجرا درآمد. این طرحِ ترمیدوری، سه ضلع مشخص داشت:
@barsakht
🔴الف. تجدیدنظرطلبی دینی – معرفتی که سرشناسترین نمایندۀ آن، عبدالکریم سروش بود. سروش در سلسله مقالات قبض و بسط تئوریک شریعت، نخستین گام را در این راستا برداشت و در طول سالهای بعد نیز، با ایدهها و افکار دیگر، آن را بسط داد و تکمیل کرد. جریان روشنفکری شبهدینی که بخش عمدۀ آنها، همان چپ اسلامی در دهۀ شصت بودند، در مدت اندکی، تغییر ایدئولوژی دادند و از سوسیالیسم معطوف به آموزههای شریعتی و رادیکالیسم شبهانقلابی، ماهیّت لیبرالی یافتند و با گذشتۀ خویش، بدرود گفتند. حلقۀ صد و ده نفری کیان، به قطب و گرانیگاه تحوّل فکری در جامعه تبدیل شده بود؛ چنانکه دانشگاهها نیز به سیطرۀ همین جریان درآمده بود. در ظاهر، همهچیز آرام و مهارشده بود، اما در زیرپوستِ واقعیّت بیرونی، دگردیسیهای فکری در حال رخدادن بودند.
🔴ب. تجدیدنظرطلبی سیاسی که نیروهای چپ در مجمع روحانیون مبارز(روزنامۀ سلام)، سازمان مجاهدین انقلاب(هفتهنامۀ عصرما)، مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری و حلقۀ کیان(ماهنامۀ کیان) آن را مطرح و منتشر کردند و درونمایۀ اصلی آن، اجرای برنامۀ توسعۀ سیاسی به منظور دموکراتیزاسیون بود. بیشترین سهم را در اینباره، سعید حجاریان داشت. برایناساس، خاتمی از طرح توسعۀ اقتصادی عبور کرد و جانب توسعۀ سیاسی کرد. این هر دو طرح، تجدّدی بودند؛ چراکه توسعه، یک طرح تجدّدی است و بههیچرو، به خدمت غایات انقلابی گمارده نمیشود. چپ مذهبی، آنچنان تغییری کرده بود که حیرتزا بود؛ بهطوریکه از نهایت پیوستار در آن سو، به نهایتِ این سوی پیوستار حرکت کرده بود.
🔴ج. تجدیدنظرطلبی اقتصادی که نیروهای تکنوکرات در دولت سازندگی و در پرتو حمایتهای هاشمیرفسنجانی، آن را محقّق ساختند و اقتصاد آزاد و لیبرالی را در ایران حاکم نمودند. در حالیکه در دولت میرحسین موسوی، سند اقتصادیِ ناپختهای تنظیم شده و در مجلس به تصویب رسیده بود، هاشمیرفسنجانی آن را نادیده گرفت و بهصورت پنهانی، سیاست تعدیل اقتصادی را در پیش گرفت اما بعدها آشکار گردید که وی جهتگیریِ اقتصادی متفاوتی را برگزیده است. برخی تحلیلگران، دولت نخست هاشمیرفسنجانی را دوران پروستریکای اقتصادی جمهوری اسلامی خواندند؛ چراکه در این دوره، چرخشهای اقتصادی بزرگی به وقوع پیوست که همگی برخاسته از برنامۀ تعدیل اقتصادی بود. درحالیکه برنامۀ تعدیل اقتصادی، سیاستهایی چون آزادسازی قیمتها، خصوصیسازی، ادغامشدن در بازار جهانی، سرمایهگذاری خارجی و گشایش دروازههای اقتصادی، تقدّم رشد بر عدالت و ... را تجویز میکرد، ارزشهای اقتصادی دهۀ نخست انقلاب بر استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی تکیه داشتند.
@barsakht
2️⃣. درحالیکه طرح تجدیدنظرطلبی دینی - معرفتی در عرصۀ عمومی و به واسطۀ فعالیّتهای روشنفکران شبهدینی و سکولار انجام میگیرد، دو طرح تجدیدنظرطلبی اقتصادی و سیاسی، به ترتیب در دستورکار دولتهای سازندگی و اصلاحات قرار گرفت. طرح تجدیدنظرطلبی یا اصلاحطلبی در سه عرصۀ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، شرایط ساختاری متفاوتی را پدید آورد و انقلاب و جامعه را از مسیر غایات اولیهاش دور ساخت. واقعیّت این است که پس از پایانیافتن جنگ و رحلت امام خمینی، به دلیل اینکه بخشهایی از حاکمیّت دچار دگردیسی ایدئولوژیکی شده بودند و یا از آشکار شدن آن هراس نداشتند، پذیرش برنامۀ اقتصادی القاشده از بانک جهانی و صندوق بیناللملی پول، با مقاومتها و موانع جدّی روبرو نگشت. در این دوره، اعتنا نشد که اسلام نیز بهمثابه یک مکتب جامع، واجد نظام اقتصادیِ مستقل است که با هیچیک از نظامهای اقتصادی سوسیالیستی و لیبرالیستی، مطابقت ندارد. هاشمیرفسنجانی معتقد بود که باید به سوی دستیابی به جامعهای مرفّه و صنعتی حرکت کنیم؛ و به تعبیری، خواهان برقراری نوعی سرمایهسالاریِ اسلامی بود. ما همچنان گرفتار تبعات و لطمات این طرح سهضلعی در اقتصاد و سیاست و فرهنگ هستیم. اگرچه انقلاب، تا مرز ترمیدور پیش رفت و در آستانۀ استحاله قرار گرفت، اما جانِ سالم به در برد؛ ولی زیستجهانی که حاصل این سیاستها و رویکردها بود، هم فضای حاکمیّت را آلوده کرد و هم سبک زندگی را در جامعه، دستخوش امراض هویّتی نمود. آنچهکه امروز از آفات و ابتلائات مشاهده میکنیم، چنین ریشههای تاریخی و عینیِ عمیقی دارند. کشف حجاب، یکی از این فروعِ مترتّب بر این گذشتۀ سیاستی است.
✍️مهدی جمشیدی
@barsakht
در دنیایی زندگی می کنیم که٣کشور دارنده بمب اتم-که یکی از آنها استفاده هم کرده است-برای برنامه هستهای صلح آمیز ایران اقدامات تنبیهی وضع می کنند.
در این جنگل پر درنده، تنها راه توازن قوا و تنفس عادلانه،قوی شدن است.هیچ راه دیگری وجود ندارد.تنها شاخص سیادت،قدرت است.در راهیم ان شاالله میرسیم.
محتوای قطعنامه شورای حکام علیه ایران
@barsakht
۱. شورای حکام آژانس بدون توجه به همکاریهای ایران با آژانس، از تهران خواسته است برای حل مسائل ادعایی پادمانی، اقدامات ضروری و فوری انجام دهد.
۲. این قطعنامه، ادعاهای سیاسی ریشه دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی را تکرار کرده و از ایران میخواهد توضیحات معتبر درباره ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده ارائه دهد و آژانس را از مکان فعلی مواد هستهای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند.
۳. قطعنامه خواستار ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس و فراهم کردن دسترسی بازرسان به مکانها و مواد مورد نظر شده است.
۴. در این قطعنامه آمده است که ارائه این اطلاعات و دسترسیها و انجام راستیآزماییهای بعدی توسط آژانس، برای دبیرخانه ضروری است تا بتواند گزارش دهد که دیگر مسئلهای برای بررسی شورای حکام و اقدام بیشتر باقی نمانده است.
۵. قطعنامه شورای حکام با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب شورای حکام رسید.
۶. پیشنویس این قطعنامه از سوی سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود.
#برساخت
برای دریافت تحلیل های مختصر و مفید عضو کانال ما شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/barsakht
آمریکای بدون روتوش
@barsakht
طبق گزارش روزنامه «نیویورکتایمز، «رهبران جهان در باکو، برای گفتوگو درباره وضعیت اقلیمی گرد هم آمدند و با یک واقعیت تلخ روبهرو شدند: آمریکا، کشوری که بیشترین گازهای گلخانهای را تولید میکند، از مبارزه برای جلوگیری از تغییرات آبوهوایی عقبنشینی میکند. به عبارت دیگر، آمریکا دقیقاً زمانی که دانشمندان میگویند کشورها باید به شدت و به سرعت آلودگی را کاهش دهند تا از عواقب فاجعهبار ناشی از گرمای بیش از حد زمین جلوگیری کنند، به تعهد خود برای کاهش گازهای گلخانهای پایبند نخواهد بود.»
🔸این روزنامه افزود: «یعنی ثروتمندترین کشور جهان، برنامه کمک مالی به کشورهای فقیر را که کمترین سهم را در پدیده گرمایش زمین دارند و قادر به مقابله با پیامدهای فاجعهبار آن نیستند، قطع میکند. کمک مالی به کشورهای در حال توسعه محور مذاکرات سازمان ملل است که به عنوان «کاپ ۲۹» شناخته میشود و قرار است دو هفته به طول انجامد.»
🔹نیویورک تایمز با اذعان به اینکه «اعتبار آمریکا به منزله یک شریک قابل اعتماد در مبارزه با تغییرات آب و هوایی در حال افول است»، نوشت: «آمریکا به زودی برخلاف تعهدش برای کنارگذاشتن سوختهای فسیلی اقدام خواهد کرد، چرا که ترامپ قول داده است صادرات گاز را افزایش میدهد.
@barsakht
قطعنامه شورای حکام و چند تصور اشتباه !!!
@barsakht
🔹پس از کش و قوس و آمد و رفت های مختلف چنانچه انتظار می رفت با پیشنهاد و اصرار تروئیکای اروپا نهایتا قطعنامه ای با تعداد آرای ضعیف به تصویب رسید
🔸 تصور اشتباه اول :
ایران اگر از توانمندی هسته ای خود دست بردارد و یا در ایجاد رابطه با غرب اشتیاق نشان دهد آنوقت همه چیز حل است ! و دشمنی تمام خواهد شد !
✅ پاسخ کوتاه :
موضوع هسته ای بهانه است و غرب به صورت علنی نشان داده حتی اگر از حق مسلم هسته ای خود صرف نظر کنیم به سراغ توانمندی موشکی و منطقه ای ما خواهد رفت !
ایران بارها و بارها برای مذاکره و رابطه با غرب پیش قدم شده و هر بار نیز با در بسته مواجه شده است .
با پاک کردن صورت مسئله و یا ساده سازی آن اتفاقی نخواهد افتاد!
مشکل ما با غرب و در راس امریکا جنگ منافع است و قدرت و خوی استکباری او ، غرب حاضر به پذیرش ایران مستقل ، قوی و پیشرو نیست والسلام
🔸 تصور اشتباه دوم :
این قطعنامه مقدمه فعال شدن مکانیسم ماشه در ماه های آتی است و در آن صورت احتمال رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور ملل وجود دارد ! و شرایط کشور همانند شرایط وقت کشور عراق خواهد شد !!
✅ پاسخ :
۱- قرار گرفتن ذیل فصل هفت منشور ملل شرایط خاص خودش را دارد و به این سادگی نیست !
۲- نه ایران عراق است و نه جمهوری اسلامی بلاتشبیه حکومت وقت عراق !
۳- دنیای امروز بسیار متفاوت تر از دیروز است !
اروپا و امریکا آزادی عمل و توان گذشته رو ندارند !
۴- سایر قدرت ها مثل چین هم بسیار متفاوت از گذشته هستند حتی اگر نخواهند نمی توانند بی تفاوت باشند!!
۵- نهایتا اینکه ایران عزیز علی رغم همه مشکلات هیچگاه این قدر قدرتمند نبوده است و انشالله به خوبی از پس موقعیت جدید نیز خواهد آمد!!!
✅ کلام پایانی :
دنیا در یک برهه بسیار حساس ، خطرناک ، دلهره آور و پرتنشی قرار گرفته است برنده واقعی کشوری است که قوی ، قدرتمند باشد . ایران کشور قدرتمندی است که قدرتش درون زا بوده و متکی به داخل باشد.
به لطف خدا جمهوری اسلامی قوی است و منشا این قدرت هم داخلی است ، بنابراین از این با عنایت خدای متعال از این برهه سخت با عزت عبور خواهد کرد .
✍ محمدتقی احمدی
@barsakht
چالش های FATF
@barsakht
🔴 حضور نداشتن ایران در فرآیند تصمیمگیری:
نبودن ایران در جمع کشورهای تصمیمگیرنده FATF (حضور رژیم کودک کش صهیونیستی به عنوان تصمیم گیر) به معنای عدم تأثیرگذاری بر استانداردها و تعاریف این نهاد است. مفاهیمی چون "تروریسم" و "پولشویی" از سوی کشورهایی تعریف میشوند که ممکن است منافع و دیدگاههایشان با ایران تضاد داشته باشد. این مسئله باعث میشود تصمیمات FATF با امنیت ملی و سیاستهای منطقهای ایران در تناقض باشد؛
🔴 توصیههای ۶ و ۷ و قطعنامههای مرتبطFATF:
اف ای تی اف خواستار اجرای تحریمهای مصوب شورای امنیت سازمان ملل است. برخی از نهادها و افراد کلیدی نظام، براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در فهرست تحریمهای بینالمللی قرار دارند و این یعنی، باید تحریم داخلی همگام با تحریم های خارجی برای نهادهای حساس و کلیدی کشور هم اعمال شود. لذا با اجرای توصیههای FATF، تحریمهای خارجی عملاً به داخل ایران انتقال یافته و داخلیسازی میشود؛
🔴 ضرورت تحلیل دقیق توسط نهادهای مسئول:
تصمیمگیری درباره FATF باید مبتنی بر بررسی دقیق پیامدهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد. شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مسئول باید با نگاهی هوشمندانه و چندجانبهنگر، تمامی جوانب را در نظر بگیرند و از تأثیرات منفی جلوگیری کنند.
✍دکتر علی هدایت
@barsakht
@Ali_fasandoz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا رژیمصهیونیستی توسط آمریکا و فرانسه، درخواست آتشبس داد؟!
فشار و سایه سنگین جنگ و ناامنی و ترس بر سر یهودیان ساکن در سرزمینهای اشغالی باعث شد که نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از ساکنان آن از محل سکونت خود آواره شده و یا به خارج فرار کنند...
ترس از ادامه جنگ ، بدترین اتفاق جاری برای اشغالگران است...
در این ویدئو گوشه ای از این فشارهای عصبی را می بینید...
"ما داغون شدیم / کمرمان شکسته / ما دیگر تاب آوری نداریم / ما طاقتمان را از دست داده ایم"
@barsakht
نکاتی در خصوص حوادث پاراچنار پاکستان
@barsakht
۱. علت درگیری اخیر اولاً مالکیت یک قطعه زمین است که صاحب آن یک شهروند شیعه پاراچناری بوده است. همسایه اهل تسنن این قطعه زمین را میخواست اشغال کند. طبق اعلام اهالی این منطقه بارها درگیریهای مسلحانهای بر سر مالکیت این زمین رخ داده است و در نهایت جرگههایی (شورای حل اختلاف محلهای) برگزار شدند اما موضوع همچنان لاینحل باقی مانده است.
۲. اخیراً مدعی مالکیت این زمین که از قبیله مدگی گلای سنی است به علمای اهل سنت منطقه مراجعه میکند و اینگونه درخواست میکند که «برادر اهل سنت شما در معرض ظلم شیعیان است و شما سکوت می کنید» همان لحظه مولوی اهل سنت از بلندگوی مسجد فریاد کمک سر میدهد و همزمان با چند گروه افراطی تماس برقرار میکند و آنها را فرامی خواند و بدین ترتیب نزاع بر سر یک قطعه زمین شروع میشود و اینگونه جنگ در قبایل روستاهای بوشهره و ملیخیل آغاز شد و اکنون گسترش یافته است
۴. داستان سفر زائران شیعه پاراچنار پاکستان برای زیارت امام رضا ع کذب است.
۳. در شش روز بیش از ۳۶ نفر از شیعیان جان خود را از دست داده و بیش از ۱۱۰ نفر زخمی شدهاند. در پاراچنار بزرگراه بسته شده است و شهروندان به دلیل بسته شدن بزرگراه و درگیریهای مداوم با مشکلاتی مواجه هستند. البته برخی منابع تعداد کشته ها را تا ۵۰ نفر نیز اعلام کردند
۴. یکی از مساجد شیعیان پاراچنار در درگیری اخیر مورد حمله تکفیریها قرار گرفت.
۵. درگیری مذهبی نبوده و جنگ شیعه و سنی نیست با این حال عده ای به دنبال این هستند تا این اختلاف شدید را به جنگ مذهبی تبدیل کنند.
۶. اینکه در برخی رسانه ها مطرح شده که زینبیون وارد شدند و عده ای را قتل عام کردند کذب است. و پرچم های نصب شده و حمل شده منسوب به زینبیون، ایجاد فتنه و بازی رسانه ای دشمنان است.
۷. ظاهرا نقش دولت و نهادهای امنیتی پاکستان درباره پایان دادن به این درگیری مشکوک است.
https://eitaa.com/barsakht
🔷 مقاومت سربلند در جنگ ۶۰روزه
و اهمیت نقشآفرینی ممتاز ایران
@barsakht
۱. آتش بس موقت در جنگ رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، احتمالا چندان پایدار نباشد، اما خبر مهمی در خود نهفته دارد. این که اسرائیل با وجود شرارت های فراوان و ایراد ضربات جدی، در نقشه اصلی شکست خورده است.
۲. برنامه اسرائیل در آغاز جنگ دو ماه گذشته که با عملیات پیجری و سپس بمباران شدید و ترور دبیر کل و فرماندهان ارشد حزبالله کلید خورد، از پا درآوردن مقاومت لبنان و پیشروی سریع تا بیروت، متعاقب آن شوک بزرگ بود.
۳. حزب الله به مدت یک سال، تمرکز و آرامش را از رژیم جنایتکار صهیونیستی گرفت و شمال سرزمین های اشغالی را برای اشغالگران ناامن کرد تا جایی که چند صد هزار صهیونیست ناچار به تخلیه منطقه شدند. این وضعیت بعد از ۱۴ ماه حکمفرماست و این، سند اقتدار حزب الله است.
۴. اسرائیل با کمک مستقیم پنتاگون و سازمان سیا و برخی سرویس های غربی، ضربه مهمی را در جریان سلسله عملیات تروریستی به حزب الله وارد کرد. اما فواره این عملیات اطلاعات پایه، پس از چند هفته رو به افول گذاشت. حملات دقیق حزب الله و نقطه زنی های حرفه ای شامل مراکز نظامی و امنیتی و اقتصادی تل آویو و حیفا و هدف گیری مقر تیپ زبده گولانی با ده ها کشته، خلاف هدفگذاری اتاق جنگ اسرائیل و آمریکا بود که تصور می کردند حزب الله پس از ترور فرماندهان ارشد، درمانده می شود، دست ها را بالا می برد و جنوب لبنان را تا بیروت، تسلیم ارتش اسرائیل می کند.
۵. بعد از همه تبلیغات پر حجم رسانه ای، ارتش رژیم صهیونیستی جز برخی استثناها، نتوانست حتی تا عمق سه کیلومتری وارد خاک لبنان شود بلکه برخی از این ورود ها، در واقع پا گذاشتن در تله رزمندگان مقاومت و دادن تلفات چند ده نفره و عقب نشینی از سر ناچاری بود.
۶. حزبالله، در جنگی بسیار بزرگ، آسیب دید اما قدرت اطلاعاتی و نظامی و رزمی و تهاجمی خود را بازیابی کرد و توانست ضربات شدید و دقیق و کم سابقه را در همین دو هفته اخیر ساماندهی کند و تا عمق سرزمین های اشغالی فلسطین گسترش دهد. مقاومت لبنان در این جنگ فقط با ارتش فرسوده اسرائیل نجنگیده، بلکه در واقع با ناتو و پنتاگون در مصاف بوده و با این وجود، دقت و شدت ضربات را افزایش داده است.
@barsakht
۷. مهم است که توجه داشته باشیم غرب و ارتجاع عرب در همین دوران کوران جنگ، دولت لبنان را برای خالی کردن پشت حزب الله و پذیرش آتش بس تحت فشار گذاشتند و در کنار این فشار، طیف غربگرا و مزدور هم ضلع دیگر فشار داخلی بودند. با وجود این جنگ ترکیبی، رزم جانانه و شجاعانه حزب الله، یک شاهکار بزرگ بوده و قطعا تاریخ را متفاوت از آرزوی راهبردی غرب خواهد ساخت. در اهمیت ماجرا همین بس که نتانیاهو حالا نه تنها فاتح بیروت نیست، بلکه به عنوان جنایتکار جنگی و نسل کشی در تراز هیتلر و موسولینی ، حکم جلب جهانی دریافت کرده است و این پیروزی، جز با شاهکار مقاومت به ویژه در همین دو ماه اخیر اتفاق نمی افتاد.
۸. جنگ جاری در منطقه ولو برای مدت کوتاهی متوقف شود، ادامه خواهد داشت و آنچه می تواند بازدارنده باشد، به فعلیت رساندن ظرفیت ها و توانمندی ها و اعمال قاطع اقتدار در کف میدان به عنوان پشتوانه دیپلماسی است. این، مصافی گریز ناپذیر میان بانیان نظم فرسوده و نظم جدید جهانی است.
@barsakht
#آتش_بس
#برساخت
برای دریافت تحلیل های کوتاه و مفید عضو کانال ما شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/barsakht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 گزارش ویژه خبرنگار ارشد BBC از پیروزی حزبالله لبنان و شکست رژیم صهیونیستی: وقتی ارتش مجهز و کلاسیک یک کشور حریف یک گروه شبهنظامی نمیشود، این یک پیروزی است!
🔺روحیه مقاومت مردم لبنان مثالزدنی و باورنکردنی است!
🌍 eitaa.com/barsakht
هدایت شده از علی هدایت فسندوز
14.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا اسرائیل را به وجود آوردند؟
@Ali_fasandoz