.
🔸 در بسیاری از موارد، ملامت زیاد بیشتر نفرت ایجاد میکند. مثلاً خیلی افراد در تربیت فرزند این اشتباه را مرتکب میشوند، دائماً بچه را ملامت میکنند و سرکوفت میزنند: ای خاکبرسرت، فلان بچه هم، هم سن توست، ببین او چطور پیش رفته، تو خیلی بیعرضه و نالایق هستی، من که دیگر به تو امیدی ندارم. خیال میکنند با این ملامتها غیرت بچه تحریک میشود. درصورتیکه در این موارد، اگر ملامت از حدش بگذرد، عکسالعمل خلاف ایجاد میکند؛ روح او حالت انقباض و فرار پیدا میکند و او ازنظر روحی بیمار میشود و محال است که دنبال آن کار برود.
🔹 این است که پیغمبر اکرم(ص) در دستورهای خودش نهتنها به معاذ بن جبل بلکه به معاذ بن جبلها، به همه میفرمود: «بَشِّر وَ لا تُنَفِّر، یَسِّر و لا تُعَسِّر» آسان بگیر، سخت نگیر، هی به مردم [اینطور] نگو: «مگر دینداری کار آسانی است، دینداری مشکل است، خیلی هم مشکل است، فوقالعاده مشکل است، کار هرکس هرکس نیست، هرکس که نمیتواند دیندار باشد، کار هر بز نیست خرمن کوفتن، گاو نر میخواهد و مرد کهن». هی از مشکل بودن دینداری میگویی، درنتیجه او میترسد و میگوید وقتی اینقدر مشکل است پس آن را رها کنیم. پیغمبر میفرمود: «یَسِّر» آسان بگیر.
✍ #شهید_مطهری | مجموعه آثار، جلد ۱۶، صفحه ۱۶۱
📜 #احادیث_تربیتی 4⃣3⃣
☀️ #طبیب_دَوّار 4⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔸من به نظرم میرسد تا گرفتاریها نباشد، سختیها نباشد، جنگها نباشد و کشتار دادنها و سایر اثرات آن نباشد، انسان از آن خمودی و از آن راحت طلبی که در ذاتش هست بیرون نمیآید.
🔹البته جنگ و لواحق آن بسیار ناگوار بود برای ملت ما، لکن در ازای او، جوانهای ما، آنهایی که در جبههها میگذرانند و مردمی که جنگ را لمس میکنند، آنچنان مقاومتی از خودشان به خرج دادند که متوقع نبود. و این از برکات زحمتها و ناگواریهای جنگ و لواحق جنگ بود.
🔸اگر در یک رژیمهایی که ملت شرکت نداشتند با دولت در همۀ امور و حاضر در صحنه نبودند در همۀ گرفتاریها و زحمتها، جنگی واقع میشد...بدون اینکه تحرکی از خود ملت و جوانهایی که احتیاج به تحرک دارند...این جنگ بیفایده بود.
🔹اما امروز تمام ملت ما، نه فقط جوانها و آنهایی که در جبههها هستند، بلکه پیرمردها و پیرزنها و دختر و بچههای نابالغ، در صحنۀ گرفتاریها و در صحنۀ جنگ حاضرند و همه خود را در جبهه میبینند.
✍ #امام_خمینی | سخنرانی در جمع نمایندگان مجلس شورایاسلامی ۱۳۵۹/۱۲/۲۸
🏷 #نقش_تربیتی_دفاع_مقدس 1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔸بازنشر فهرست کتابهای نوجوان را با موضوع «دفاع مقدس» را تقدیم شما همراهان «باور» میکنیم.
🌀این آثار از سه ویژگیِ جذابیت بالا، محتوای مناسب و اثرگذاری تربیتی بر مخاطب نوجوان، برخوردارند.
🩸 #هفته_دفاع_مقدس
📚 #تربیت_با_کتاب
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔸ما در جنگ برکتی داشتهایم که در همۀ صحنهها از آن بهره جستهایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ایم. ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم. ما در جنگ، پرده از چهرۀ تزویر جهانخواران کنار زدیم. ما در جنگ، دوستان و دشمنانمان را شناختهایم.
🔹ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم. ما در جنگ ریشههای انقلاب پر بار اسلامی مان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطن دوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم. ما در جنگ...نشان دادیم که علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه کرد.
🔸جنگ ما کمک به افغانستان را به دنبال داشت. جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت. جنگ ما موجب شد که تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت کنند...تنها در جنگ بود که صنایع نظامی ما از رشد آنچنانی برخوردار شد و از همۀ اینها مهمتر استمرار روح اسلام انقلابی در پرتو جنگ تحقق یافت.
🔹چه کوتهنظرند آنهایی که خیال میکنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیدهایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بیفایده است؛ درحالی که صدای اسلامخواهی آفریقا از جنگ هشت سالۀ ماست؛ علاقه به اسلامشناسی مردم در امریکا و اروپا و آسیا و آفریقا یعنی در کل جهان از جنگ هشت سالۀ ماست.
✍ #امام_خمینی | پیام به روحانیون،مراجع،مدرسین،طلاب و ائمۀ جمعه و جماعات، ۱۳۶۷/۱۲/۳
🏷 #نقش_تربیتی_دفاع_مقدس 2⃣
🩸 #هفته_دفاع_مقدس
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🧩 ضرورت نیروسازی
🏷 سالهای آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بود. برخی دوستانم به خاطر احساس مسئولیت دفاع از دین و ارزشها پا در جبهه گذاشته بودند. دو تن از آنها یکی علی مسیبی و دیگری محمود حسینزاده هر دو از شاگردان و درسآموختگان آقای صفائی بودند.
🏷 آنها به جبهه رفتند و دیگر هرگز بازنگشتند. در سالهای آغازین رفتنشان به عنوان مفقود قلمداد می شدند. هر روز خبری از آنها میرسید. گاهی میگفتند: به شهادت رسیدهاند و گاهی میگفتند: خبری از زنده بودن آنها رسیده است.
🏷 من بین بیم و امید و دودلی و تردید بودم که یک روز با آقای صفایی از سمت مسجد امام حسن عسکری علیهالسلام به سمت خانهشان میرفتیم.
🏷 حالم را جویا شد. گفتم: خیلی نگران هستم. نگران دوستانم آقای علی مسیبی و آقای محمود حسین زاده. نگران جایگاهی که در چشم و دل بچههای مسجد مهدی موعود پیروز آبادان داشتند. با رفتن آنها احساس میکنم کمبود بزرگی در بین بچهها ایجاد شده است. انگار کسی نیست که جای آنها را پر کند.
🏷 شیخ به نگرانی هایم گوش داد و گفت: جامعه اسلامی آنقدر باید به تربیت نیرو و کادر بپردازد که با رفتن حتی هزار نفر از آنها کمبودی احساس نشود.
✅ اکنون پس از گذشتن بیش از چهار دهه از انقلاب تا چه حد توانستهایم در زمینههای گوناگون کادرسازی کنیم؟
✍ به نقل از حجتالاسلام و المسلمین مرتضی دانشمند
✴️ #استاد_صفایی_حائری
🌱 #ضرورت_تربیت
📝 #خاطرات_تربیتی 3⃣1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
📕«آشنایی با مهارت نقد و تحلیل داستان»
📗 یکی از کارهایی که هم میتواند جذابیت کتابخوانی را افزایش دهد و هم منجر به افزایش تاثیرات تربیتی کتابخوانی میشود، فعالیتهایی است که مربی بعد از مطالعه کتاب، میتواند انجام دهد. این فعالیتها، کارهای سادهتری همچون گفتگو پیرامون پیامهای مطرح شده در کتاب تا طراحی مسابقات یا برنامههای متنوع دیگر را شامل میشود.
📘 یکی از مهارتهای لازم برای اجرای موفق این فعالیتها، مهارت نقد و تحلیل داستان است. مربی باید با شرکت در کارگاههای مرتبط، اصول و قواعد مهم نقد کتاب را فرا بگیرد. در همین راستا اگر مربی درباره نقاط ضعف و قوت کتاب یا اثرات تربیتی آن متنی مختصر را به صورت مکتوب بنویسد، بعد از مطالعه متربی، با مراجعه به متن مکتوب میداند باید روی چه نقاطی دست بگذارد.
📙 باید توجه داشت هنر ادبیات داستانی در این است که پیامها را به صورت غیرمستقیم منتقل میکند. از همین رو مربی باید از طراحی سوالات یا برنامههایی که مستقیما به پیامهای کتاب میپردازند، پرهیز کند.
🧩 #قالب_های_تربیتی
📚 #کتابخوانی 1⃣1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
May 11