🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 20
🌺1️⃣ شاخصها و ملاكهای كلی 🌺
7ـ رعایت انصاف و پرهیز از برآوردن آه حسرت دیگران (قسمت اول)
روشن است كه انسان اجازه ندارد در جان دیگران هرگونه تصرفی نماید. همانگونه كه نباید كاری كنیم كه در شناخت و اندیشه دیگران تصرف نادرستی صورت گیرد، در امیال و احساسات آنها هم نباید تصرف نابجا كنیم. همانطور كه حق نداریم دیگران را بیازاریم، حق نداریم احساس ناكامی و حسرت در آنان ایجاد كنیم. از این رو، باید همواره مراقب تأثیراتی باشیم كه بر دیگران میگذاریم و مسئولیت آن را بپذیریم. سوزاندن دل دیگران و برآوردن آه حسرت و سوز ناكامی از نهادشان مصداق ظلم است.
انصاف، عبارت است از اینكه در شرایطی كه دیگران در تأمین نیازهای اولیه خود درماندهاند، انسان به نیازهای درجه دو و لذتهای ثانوی خود نپردازد و درباره درد دیگران و نیاز مبرمشان بیاحساس، سرد و بیخیال نباشد. هر عملی كه نشان بیانصافی و بیمروتی باشد و نیاز درجه دو ما را بر نیاز درجه یك دیگران ترجیح دهد، مذموم است. ممكن است كسی به لطف و نعمت خدا از نیازهای اولیه عبور كرده و توان توسعه داشته باشد؛ اما انصاف اقتضا میكند كه توسعه خود را به نفع رفع نیازهای اولیه مردم كنار بگذارد. از این بالاتر آن است كه ایثار كند؛ یعنی نیازهای ضروری خود را هم مقدم بر دیگران نكند. از طلبه انتظار میرود كه اگر اهل ایثار نیست، دست كم اهل انصاف و مواسات باشد و از همدردی با بینوایان و تهیدستان دریغ نكند. همدردی نیز، تنها در عبارات ملاطفتآمیز و آه كشیدن خلاصه نمیشود. كسی كه صادقانه برای دیگران آرزوی آسایش دارد، نمیتواند ناظر بیطرف درد آنان باشد و خود در رفاه بیكران به سر برد. باید در مقابل نیازهای ضروری دیگران، از خوشیهای خود در گذرد. اگر رفتار ما، دارایی ما، مخارج ما و ظهور و بروز ما موجب دلآزردگی و تشویش دیگران گردد، آه و سوز آنان را برآورد و بر روان آنان اثر نامناسب داشته باشد، مرتكب بیانصافی شدهایم.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
نکته خواندنی شهید مطهری به اقای قرائتی
اقای قرائتی نقل می کند وقتی در اخلاصم برای مشارکت در نویسندگی تفسیر نمونه،شک کردم، شهید مطهری فرمود (بزرگی می فرمود:در قضاوت اگر اخلاص هم داشتی عجله نکن،در عبادت اخلاص نداشتی انجام نده،در تبلیغ چه اخلاص داشتی چه نداشتی انجام بده)
منبع:
ره توشه۱۳۹۵
💥فوری و مهم
بیانیه صریح و قابل تقدیر #جامعه_مدرسین
علیه هتک حرمت اخیر نسبت به
رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی
بسمالله الرحمن الرحیم
#بدزبانیها و #سخنان_موهن یکی از خودباختگان ساده لوح که چندی است در برخی رسانههای مجازی منتشرشده، چیزی جز خاکپاشی بر آفتاب نیست.
دشمنان برای ضربه زدن بهنظام اسلامی به جایگاه حیاتی و پراهمیت ولایت پی بردهاند و در تلاشی نامبارک میکوشند #هجمهها و #شبهات_شیطانی خود را با تیرهایی مسموم به سمت ولایت پرتاب کنند.
در این میان فردی جاهل و حیران غفلت زده، خود را هیزم آتش دشمن کرده و کشتزار اعمال سابق خود را نیز به آتش کشیده است. تا جایی که در دفاع از یک مهره اصلی دشمن متخاصم و سرویس جاسوسی در جنگ اطلاعاتی و تروریستی رسانهای تمام قد وارد میدان شده و چون خوارج برای ولی و امام جامعه خط و نشان میکشد.
فساد روح و قلب مریض دشمنان ولایت در هرزگی زبان آنان آشکار است و شیطان بر عمق وجود آنان چنان تیری زده است که چشمانشان قادر بر دیدن راه و صلاح نیست.
آنان که در فضای غبارآلود #فتنه88 در کشتزار خود بذر انحراف از حقیقت پاشيدند و بر آن هرز آبهای متعفن را جاری ساختند امروز سقوط و بدبختی خود را درو میکنند.
این اباطیل از کسانی که در فتنه، سرگردان و حيران شده بودند و حيله شيطان، آنان را ربوده بود عجیب و بعید نیست و مهر تأییدی بر این حقیقت است که دوری از ولایت، غوطه خوردن در جهالت را به همراه خواهد آورد.
فقیهی آگاه با روحی بلند و نفسی مزکی سالهاست با ترویج معارف اسلام ناب، جبهه استکبار را ذلیل و منزوی کرده است و عمق نفوذ #اندیشه_انقلاب_اسلامی را تا پشت مرزهای جبهه کفر هدایت کرده است.
این #قافلهسالار و راهبر امین هم در نگاه مؤمنین و مستضعفان جهان و هم در نگاه دشمنان بهعنوان مقتدرترین مدیر و سیاستمدارترین فقیه شناخته شده است و تدبیرها و هدایتهایش تحلیلگران جهانی را مدهوش و متعجب کرده است. تدبیرهایی که سنگینترین توطئهها را خنثی و عمیقترین فتنهها را ناکام گذاشته است. چه نادان و شب زدهاند کسانی که چشم خود را بر این حقایق تابناک میبندند و زبان خود را به جسارت میآلایند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام میدارد؛ پیوند عمیق مردم و امت امام شناس محکمتر از آن است که این سبکمغزیها ضربه به آن وارد کند و ولایت، نقطه وفاق و کانون وحدت ملت مسلمان ایران است.
خویشتنداریها در مقابل كلام درشت و لغزشهای فراوان برخی از نفسهای ناپاک، نشان از سعهصدر مؤمنین دارد و مجالی برای بازگشت و حقشناسی است.
امید داریم خداوند عبرتهای روزگار و كيفرهاى پيش رويش را بر ولی نشناسان آشكار كند و تقوا، آنان را از درافتادن در اشتباهات و لغزش در پرتگاهها مانع گردد.
ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاءُوا السُّوأَىٰ أَنْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَكَانُوا بِهَا يَسْتَهْزِئُونَ
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری/ رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
💠دفترامام جمعه نمازجمعه صائین قلعه
🔁با ما در ارتباط باشید👇👇👇👇
@namazjomesaein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فتنه ای بزرگتر از فتنه ۸۸ با حضور ۷۰ مجتهد برای براندازی نظام.
رهبر انقلاب: میخواهند از شهر قم آنتی
تز انقلاب را درست کنند📛
دیدن این کلیپ برای شیعیان الزامیست!
ـــــ ـــــ ـــــ ـــــ ـــــ ـــــ
🔻 اخبار فوری و جنجالی و سیاسی 👇
Join🔜 @chandkalam
http://eitaa.com/joinchat/3970498560C6174df1b40
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #انبیاء، صفحه 326، آیات 45 تا 57
🗓1399/10/02
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
تاثیر نماز اول وقت
#نماز_در_سیره_علما
شماره 21
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
247.pdf
107.3K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_دویست_و_چهل_هفت
✅برخی دعاهای قرآنی
✏️درخواست هدایت در شروع و پایان کارها
🗓1399/10/02
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان / خانواده الگو👇🏿👇🏿🔹
شماره 7
🔅خانواده الگو
باید سراغ «خانوادۀ الگو» رفت و در پی «معیار» بود.
برای ما، پیروان «قرآن و عترت»، الگوهای مکتبی فراوان است.
شاخص ترین الگو، «اهل بیت علیهم السلام» است.
پیامبر عزیز ما، در کنار قرآن، «عترت» را قرار داده و از آن به عنوان عِدل قرآن و همتای تفکیک ناپذیر کتاب خدا یاد کرده اند.
نگاه ما به این خاندان، نه تنها به عنوان برگزیدگان الهی و معصوم از خطا و گناه و محبوب عرشیان و فرشتگان، بلکه به عنوان شاخص «چگونه بودن» و «چگونه زیستن» و الگوی عمل و رفتار است. «تمسّک به اهل بیت» که در روایات بسیاری آمده است، هم در جنبۀ سیاسی و اجتماعی و ولایت است، هم در زمینۀ مسائل اخلاقی، رفتاری و الگوگیری.
پیامبر خدا صلی الله علیه واله رستگاری را در سایۀ تمسّک به عترت می دانند و می فرمایند: «من تَمسّک بِعترتی مِن بَعْدی، کانَ مِنَ الفائزین» (= هرکس پس از من به عترت من تمسّک بجوید، از رستگاران خواهد بود.)(کفایةالأثر، ص22)
در حدیث دیگری فرمودند: «یا علی، شما حجت خدا بر مردمانید؛ هرکس به شما تمسّک جوید، هدایت شده و هرکس شما را رها کند، گمراه شود.»(امالی شیخ مفید، ص110.)
پس برای «مشق زندگی» باید از این «سرمشق»ها آموخت و آنان را معیار قرار داد.
عترت، خانواده ای الگوست که در علم، ایمان، تربیت، ایثار، نوع دوستی، عبادت، معاشرت شایسته، یتیم نوازی، مهرورزی به انسان ها، انفاق خالصانه، ادب و نیز احترام، برای همۀ ما سرمشق است.
#تربیت_دینی_فرزندان
#خانواده
#الگو
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
Clip-Panahian-CheraEjazeMidiZamanetBiKhodBegzare-128k.mp3
3.31M
#سه_شنبه_های_تربیتی
چرا اجازه میدی زمانت بیخود بگذره؟ / #پناهیان
یکی از عوامل فساد در روایات بیکاری است. بیکاری یعنی اجازه بدهی زمان همین جوری بیخود بگذرد. اجازه بدهی زمان همینجوری بیخود بگذرد. پدر و مادرهای محترم، خواهش میکنم جوانتان جوان دبیرستانیتان، مادرها پدرها، اجازه ندهید بیکار بمانند. حتماً کار بخواهد بکند لازم نیست حقوق بگیرد. بیکاری فاسد میکند انسان را. کسی کار نکند نابود میشود. میگوید بچهمان کار نیست! کار نیست؟ کار مفتکی ریخته همه جا. وقت را چرا میگذاری از دست برود؟ فعالیت آدم باید بکند اصلاً بیکاری معنا ندارد!
هیچ چیزی در دوران دبیرستان عین بیکاری عامل فساد نیست. دخترها توی دبیرستان بیکارند. پسرها دوران دبیرستان بیکارند. یک مقدار زمان کمی را میگذارند برای درس بقیهاش بیکار. بهشان میگویند دانشآموز هستید شما. انسان کامل! چهارده سال، پانزده سالش رد شده دیگر هیکلش بعضی از کارها را قویتر از بابا و مامانش میتواند انجام بدهد، ولی اسمش را گذاشتند دبیرستانی گفتند تو بیکار باش. خب این بندۀ خدا امام صادق(ع) میفرماید بیکاری جوان قطعاً او را به گناه میکشاند. بعد میگویی که چرا گناه اینقدر توی جامعه فراوان است؟ یک فکری برای نظام آموزش و پرورش بکنیم که بیکاری را رسمیّت ما بهش دادیم.
#بیکاری
#فساد
#دبیرستانی
#کلیپ_صوتی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🌾#تربیت_دینی / گستره ی تربیت دینی 👇🏿👇🏿🌾
گستره ی تربیت دینی
تعریف تربیت دینی اثرگذار بر دیگران، برای رشد است. تربیت به این معنا نخواهد بود که یک کسی رشد دیگران را بعهده بگیرد و یا صاحب رشد دیگران بشود.
رابطه را در تربیت دینی یک رابطه ی آزادتر تلقی کنیم.
انسانها به زیبایی از کنار هم عبور می کنند مانند گلی که بوی خوشش را به مشام همه می رساند. اینگونه تاثیر گذاری در دیگران بکنند.
معنی تربیت دینی را اگر این بگیریم، گستره ی تربیت دینی فقط در خانه و مدرسه محدود نخواهد شد. همه با هم کار تربیتی می کنند. شما یک لباسی می پوشید. فردی میگوید: چقدر این قشنگ است. چقدر به شما می آید. این را از کجا خریدی؟ این روی شما تاثیر می گذارد. نگاه دیگران روی شما تاثیرگذار است که دفعه دیگر چه لباسی بپوشید. یا وقتی دیگران درباره ی زندگی شما نظر می دهند، روی شما تاثیر می گذارند. یا از زندگی خودشان برای شما حرف می زنند و یک حادثه ی کوچک را خیلی بزرگ می کنند تا از دیگران کم نیاورند و روی دیگران تاثیر بگذارند. این تاثیرها وقتی ماندگار می شود و زیاد میشود و پشت سرهم می شود، اسمش تاثیر تربیتی است نه فقط تاثیر تبلیغی.
بعضی افراد در یک لحظاتی خیلی آمادگی برای گرفتن پیامی از کسی یا از اطرافیان خودشان دارند. اگر آن لحظه یک پیام بد بفرستی و تاثیر بد تربیتی بگذارد، شما پیش خدا مسئولیت خواهید داشت. روز قیامت علاوه بر جواب خودت باید جواب او را هم بدهی. و می گویید:
من نمیخواستم رویش تاثیر بگذارم، او در اوج آمادگی تاثیر پذیری بود.
بعضی انسانها آمادگی شان برای تاثیر پذیری بالا است. کما اینکه بعضی مواقع انسانها تاثیر پذیری شان کم است. درگیر مسئله ی درونی هستند و پای منبری هم بنشینند تاثیر نمی پذیرند. ولی ما همه جا در حال تاثیر گذاری بر روی یکدیگر هستیم.
شما تربیت را از یک محیط بسته و از یک رابطه ی دو طرفه ی محکم خارج کنید و در روابط آزادتر قرار بدهید. آن موقع خواهید دید که تربیت گستره ی وسیعی دارد.
روایت می فرماید: مومنین به گردن هم حق پیدا می کنند. باید روز قیامت این حقی که گردن همدیگر پیدا کرده اند را پاسخ بدهند. یعنی تسویه حساب خودشان که انجام شد، حالا باید ببینند دین دیگران را هم ادا کردی یا نه؟
مثلاً چه کسی گردن ما حق پیدا می کند. فرمود:
حداقل کسی که گردن شما حق پیدا می کند کسی است که چهل قدم با او راه رفته اید. روز قیامت سوال می کنند که حق او را ادا کردی یا نه؟ حالا ببینید در این عبور و مرورهایی که با هم داریم، دوست و یا همکار، چقدر باید دقت داشته باشیم.
این فضا انسان را از حصار تن خودیت بیرون می آورد، وقتی حصار تنگ غم ها و افسردگی ها افزایش پیدا می کنند عصبانی شدن ها و خیلی مسائل پیش می آید. کافی است انسان در یک فضای قشنگی، فکر تاثیر گذاری بر دیگران هم باشد و هرکس خودش را مربی حساب بکند
#تربیت_دینی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
مداحی آنلاین - پاسخ به اظهارات محمود امجد - استاد مومنی.mp3
1.43M
💢پاسخ حجت الاسلام سید حسین #مومنی به اظهارات اخیر #محمود_امجد
👈چند روز قبل، محمود امجد در سخنانی که فیلم آن در اینستاگرام منتشر شد، از اعدام روحالله زم انتقاد و او را "شهید" و "مظلوم" خطاب کرد و جملات توهین آمیزی را به رهبر انقلاب اظهار کرد.
✅ پنج همنشین خوب؛
🔰 همنشینات رو گزینش کن
1️⃣ #بردباران
امیرالمؤمنین فرمودند
با بردباران همنشینی کن، حلم و بردباریات زیاد میشود.
غررالحکم، ج۳، ص۳۵۷
2️⃣ #دانشمندان
امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند:
با دانشمندان همنشینی کن خوشبخت میشوی.
همان، ص۳۵۶
3️⃣ #فقرا_و_نیازمندان
حضرت علی عليهالسلام فرمودند:
با فقرا همنشینی کن، شکرگزاریات زیاد میشود.
همان، ص ۳۵۷
4️⃣ #دوراندیشان
مولا علی عليهالسلام فرمودند:
با دوراندیشان همنشینی کن، خردت کامل و نفست شریف و نادانیات از بین میرود.
همان، ص۳۷۲
5️⃣ #عاقلان
امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
همنشینی با دوست عاقل [موجب] زندگانی روح است.
همان، ص 206
https://eitaa.com/tahzibfeyzie
* #سلوک
💠 بهترین مسیر
🔻این طُرقي كه برای سیر معنوی بوده اين ها فيلتر مي خواهد. نمي شود همين جور وارد شد. طُرق متعددي بوده است كه همه داعيه اين قضايا را داشته اند. اما الآن كه در طول تاريخ به این طریق ها نگاه مي كنيم می بینیم افراط و تفريط در این طریق ها زیاد بوده است تا جایی که صوفيه يا گروه هاي مختلف از بین این طریق ها درآمده اند.
🔸 آن چه كه علماي صالحِ زاهدِ راه رفته، از قرآن و اهل بيت (علیهم السلام) و سيره حواريين ائمه (علیهم السلام) ارائه می کنند بهترين مسیر است. این گروه صاف، پاک و زلال هستند. الگوهاي این مسیر را بايد در حوزه ها پيدا كرد. در مسیری که اين ها ارائه می کرده اند كمتر خطر است. بقيه جاها آشوب، افراط و تفريط و مشكلات زياد هست.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🌼🌻🌼🌻
امام رضا علیه السلام : خداوند سه چيز رابه سه چيزديگر مربوط كرده است و به طورجداگانه نمىپذيرد.
1) نماز را با زكات ذكر كرده است ،هركس نماز بخواند و زكات ندهد نمازش پذيرفته نيست .
2) نيز شكرخود و شكر از والدين را با هم ذكر كرده است . از اين رو هركس از والدين خود قدردانى نكند از خدا قدردانى نكرده است .
3) نيز در قرآن سفارش به تقوا و سفارش به ارحام(نزدیکان) در كنار هم آمده است. پس اگركسى به خويشاوندانش رسيدگى و احسان ننمايد، با تقوا محسوب نمىشود.
📚عيون اخبارالرضا ج۱ ص ۲۵۸
🌺کانال بصیرت زهرایی🌺👇👇👇
🍁🥀 eitaa.com/zahraei514
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #انبیاء، صفحه 327، آیات 58 تا 72
🗓1399/10/03
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
248.pdf
126.6K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_دویست_و_چهل_هشت
✅برخی دعاهای قرآنی
✏️درخواست سعه صدر و تاثیر کلام
🗓1399/10/03
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی قنوت دل
🔸موضوع: نماز شب، مایه شرافت مومن
#قنوت_دل #نماز_شب
شماره ۱7
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#چهار_شنبه_های_اخلاقی
شماره ۱4
🌷زندگی در پرتو اخلاق »»»» اثر انزوا و گوشه گیری در اخلاق🌷
زیانهای گوشه گیری و انزوا/ قسمت دوم👇👇👇
در برابر منافع و فوایدی که در بالا برای عزلت و انزوا ذکر گردید زیانهای متعددی در تنهایی و فواید زیادی در معاشرت است که آنها را می توان دلایل برتری و فضیلت معاشرت شمرد:
1- نخستین چیزی که اهمیت و ارزش معاشرت را روشن می سازد این است که کسب غالب ملکات فاضله اخلاقی تنها در اجتماع میسر است و در تنهایی ممکن نیست، زیرا بیشتر این ملکات مربوط به طرز روابط با یکدیگر می باشد. تواضع و فروتنی و محبت و ایثار و عفو و گذشت و سخاوت و بردباری و کظم غیظ و عاطفه و ترحم و تملک نفس و... در چگونگی روابط و مناسبات انسانها پیدا می شود و برای کسب این فضائل حتماً باید در دل اجتماع زندگی نمود.
از این گذشته سلامتی از مفاسد اخلاقی از قبیل حسد، تکبر، دروغ، غیبت و... بواسطه انزوا و گوشه گیری، در حقیقت فضیلت و افتخار نیست؛
بلکه از قبیل «منتفی به انتفاء موضوع» است و درست به این می ماند که شخصی برای رهایی از آلودگی به اعمال منافی عفت خود را با وسایلی محروم سازد، گرچه چنین شخصی از این آلودگی محفوظ می ماند ولی این نوع پاکدامنی فضیلت نیست بلکه سلامت است. فضیلت این است که انسان در اجتماع زندگی کند و در لحظات حساس یوسف وار تا لب پرتگاه برود و تسلط خود را بر نفس خویش حفظ نماید و بازگردد (البته نه اینکه انسان عمداً و با دست خویش چنین صحنه هایی را ایجاد نماید).
بنابراین برای کسب ملکات فاضله که مقیاس ارزشهای انسانی محسوب می شوند راهی جز این نیست که در اجتماع زندگی کنیم و با مردم معاشرت داشته باشیم.
و به عبارت دیگر این صفات برجسته از طریق مبارزه با شهوات و عوامل فساد بدست می آید، همانطور که استحکام و قدرت چوبهای جنگلی بواسطه پرورش در میان طوفانهای سخت حوادث است و اگر در گوشه انزوا و در محیطی دربسته و محدود پرورش یابند آن استحکام را از دست می دهند، همچنین افراد منزوی و گوشه گیر قدرتهای روحی و اخلاقی خود را تدریجاً از دست خواهند داد. شاید حدیث زیر نیز اشاره به همین حقیقت باشد:
در زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم یکی از مسلمانان برای عبادت به کوهی رفته و از مردم کناره گیری نموده بود، وی را نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آوردند حضرت به او فرمود:
«لا تَفْعَلْ انْتَ وَلا احَدٌ مِنْکُمْ، لَصَبْرُ احَدِکُمْ فِی بَعْضِ مَواطِنِ الْاسْلامِ خَیْرٌ مِنْ عِبادَهِ احَدِکُمْ ارْبَعِینَ عاماً»(فیض کاشانی، محجّه البیضاء 4/ 7.)
نه تو و نه هیچ یک از مسلمانان چنین نکنید، چه اینکه صبر و استقامت یکی از شما در یکی از محیطهای اسلامی بهتر از چهل سال عبادت است.
از این سخن پاسخ استدلال اول طرفداران انزوا روشن گردید.
ادامه دارد...
#زندگی_در_پرتو_اخلاق
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir